Maanantai 20.11.2017

Monen teinitytön mielestä poikaystävää saa lyödä

Jaa artikkeli:
Luotu: 
20.11.2009 07:32
Päivitetty: 
20.11.2009 08:10
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Kuvan tytöt eivät liity juttuun.

Lähes puolet Suomen teinitytöistä haukkuu, läpsii, alistaa tai tönii muita, kertoo Helsingin Sanomat. Non Fighting Generation -yhdistyksen tuoreeseen kyselyyn vastanneista tytöistä 45 prosenttia kertoi käyttävänsä henkistä tai fyysistä väkivaltaa.

Poikaystävän lyömistä piti hyväksyttävänä 40 prosenttia vastaajista. Suurin osa heistä oli kuitenkin sitä mieltä, että väkivaltaan tarvitaan kunnon syy kuten se, että poika käy kiinni, lyö tai lähentelee väkisin.

Kuukausittain 40 prosenttia vastaajista haukkuu toisia, 24 prosenttia läpsii toisia ja 20 prosenttia tönii toisia. Kuukauden sisällä vastaushetkestä toisia oli alistanut tai nöyryyttänyt 10 prosenttia vastaajista.

Yhteisöpalvelu Irc-gallerian kautta toteutettuun kyselyyn vastasi yli 9 000 tyttöä. Seurustelukysymyksiin vastasi yli 6 000 tyttöä.

 

Jaa artikkeli:

Kommentit

Minäkö Vieras

Tunnen erään kauniin naisen, hän oli ollut seurustellut useiden miesten kanssa elämänsä aikana. Vasta yli kolmekymppisenä löytyi mies joka ei lyönyt, mutta tämäkään ei ollut hyvä. Naisella oli vahva käsitys siitä, että jos mies ei lyö, se ei rakasta...ymmärrän kyllä, mitä haluttavampi nainen, sitä enemmän mustasukkaisuutta. Nainen koki väkivallan myös välittämiseksi. Surullista.

Mies jota on lyöty suhteessa

Suomalaiset tytöt ovat brittiläistymässä eli heistä on tulossa pohjasakkaa. Yleisesti väkivallan käyttäminen suhteessa johtunee kai älyllisestä alemmuudesta sekä ilmaisukyvyn rajoittuneisuudesta. Tämä tendenssi on ollut jo jonkin aikaa nähtävissä.

Nastolan Johannes

Mulla on japanilainen vaimo, jonka tapasin kun asuin Tokiossa. Vaimo on oikein herttainen mutta kerran se läimäytti mua poskelle. Tapaus sattui kuin olin opettamassa sille autolla ajoa opetuslupien kanssa. Se ei oikein pitänyt mun kommentista ja läjäys tuli. Loppu hyvin ja kaikki hyvin. Kortti tuli ja onnellisesti yhdessä ollaan oltu.

Public enemy nr 1

Joo ulkomailla on asuttu pitkään. Nyt kun käyn Suomessa useammin olen huomannut että nuoriso tosiaan muistuttaa päiväpäivältä käytöksensä puolesta englantilaisia. Valitettavaa. Seurustelin myös useamman Suomalaisen tyttösen kanssa. Ikähaarukka 25-30. Ei löytynyt sitä oikeaa. En ole ikinä lyönyt kumppaniani ja edellytän samaa myös toisesta suunnasta. Edellinen täti päätti täräyttää allekirjoittanutta kaasariin kun mielipiteet eivät menneet yksiin enkä suostunut konsensukseen. Nappasin tädin niska-persia otteella pihalle kämpästäni ja laitoin vähät tavarat perään. Suhde loppui siihen. Olen naimisissa Ukrainalaisen naisen kanssa. Ei tarvitse pelätä saavansa käkättimeen jos ei mielipiteet käy yksiin.

Setä

1+1=3, hyvin on oppi menny perille. Suhteeseen nykyisen laskuopin(taidon) mukaan kuuluu aina kolme, joten mustasukkaisuudelle(väkivallalle) on aina tilaus & peruste.
Ihmisen tyhmyyttä ei pidä koskaan mennä aliarvioimaan.
Ellei väkivallalla saisi haluamaansa, väkivaltaa ei juuri olisi. Joten perimmäinen ongelma on yhteiskunnassa, joka perustuu pohjimmiltaan väkivaltaan ja sortoon.

Htalk

"Fighting Generation -yhdistyksen tuoreeseen kyselyyn vastanneista tytöistä 45 prosenttia kertoi käyttävänsä henkistä tai fyysistä väkivaltaa."

Tämä uutinen kertoo enemmän joidenkin lasten vanhemmista ja heidän ymmärryksestä, kuin lapsista.

Vastuu lasten kasvatuksessa sen suhteen miten muita ihmisiä pitää kohdella on aina vanhemmilla.

Ilmeisesti 55% vanhemmista onnistuu tässä asiassa hyvin...

Lempi

Ketään ei saa lyödä ja on raukkamaista alistaa ketään ihmistä. Miehille neuvotaan nuoresta, että naisia ei saa lyödä. Myöskään miehiä ei saa lyödä.

Ei henkinen eikä fyysinen väkivalta ole hyväksyttävää.

Kiusaamisesta on useampia määritelmiä.

"Kiusaaminen on verbaalista, eleellistä tai fyysistä aggressiivista käyttäytymistä, jota esiintyy kaikilla yhteiskunnan osa-alueilla. Kiusaaminen on toisen suunnitelmallista alistamista onnettomaan ja voimattomaan mielentilaan. Kiusaaminen on verrattavissa uhitteluun (engl. taunt). Kiusaaminen on joko suoraa tai välillistä maineen pilaamista. Kiusaaja pyrkii yleensä ensin pilaamaan toisen maineen, jotta hän voi muista välittämättä koventaa hyökkäystään, kunnes kiusattu menettää toimintakykynsä. Kiusaamiselta voi puolustautua uhittelemalla, mutta se edellyttää lain kunnioittamista.. Verbaalinen kiusaaminen on sarkastinen huomautus, haaste tai loukkaus, joka on tarkoitettu ihmisen saattamiseksi onnettomaan ja voimattomaan mielentilaan. Eleellistä kiusaamista ovat esimerkiksi syrjintä, keskisormen näyttäminen, oven paiskaaminen kiinni, sylkeminen huomion herättämiseksi ja tahallinen tuijotus. Fyysinen kiusaaminen on fyysistä pahoinpitelyä kuten lyömistä, potkimista, tönimistä, tukistamista, tavaroiden heittelyä tai sylkemistä kohti."

http://fi.wikipedia.org/wiki/Kiusaaminen

Lempi

Kiusaaminen "Pääomateoreettisesti kiusaaminen on sosiaalisen kilpailun muoto, jolla pyritään saavuttamaan hallinta vastustajan hallitsemasta kulttuurisesta pääomasta, tarkemmin sanoen statuksesta, johon habitus osittain perustuu. Verbaaliset, eleelliset ja fyysiset hyökkäykset on suunniteltu ihmisen sosiaalisten kasvojen tuhoamiseen. Kasvot ja ryhti, eli ihmisen fyysinen olemus, ilmentävät habitusta, ihmisen opittua psyko-sosiaalista olotilaa, joka muuttuu epävarmaksi pääomien hallinnan menettäessä tai fyysisen hyvinvoinnin vaarantuessa, kiusaajan väkivallan takia. Pääomat määrittävät ihmisen aseman kentillä, joilla ihminen oppii habituksensa, joten kiusaajan kohdistama hyökkäys uhkaa juuri niitä pääomia, joihin hänen asemansa yhteisössä perustuu."

Lisätietoa ja katso myös
"Haastava käytös, Persoonallisuushäiriö, Koulukiusaaminen
Työpaikkakiusaaminen, Yhteisöllinen kiusaaminen
Simputus, Pelottelu, Uhittelu, Vitsailu "
http://fi.wikipedia.org/wiki/Kiusaaminen

Esimerkiksi työpaikkakiusaaminen ja koulukiusaaminen on laitonta.

Lempi

Kiusaaminen "Kiusaaja on muun yhteisön mielestä on viaton uhri, kun taas kiusattua pidetään yleensä sairaana, siis perustavasti kyvyttömänä noudattamaan normeja. Kiusaaja pystyy alistamaan toisia, koska yhteisön normit ovat sokeita alistamiselle. Yhteisö uskoo, että se on virheetön eikä se tarvitse keinoja estää niinkin äärimmäisiä ongelmia. Samaan aikaan yhteisö on aina hierarkkinen, eli se perustuu pääomien väkivaltaiseen keräämiseen muiden kustannuksella. Kiusaajan epäsosiaalisuus onkin todennäköisesti yhteisön tuote, ja yhteisön epärationaalisuuden tuote [1].
Kiusattu on ihminen, jonka persoonallisuus, ja habitus sen osana, on ristiriidassa yhteisön hierarkkisuuden kanssa. Persoonallisuushäiriöiset ihmiset valitsevat syntipukikseen aina juuri tämäntyyppiset ihmiset. Kiusattu rikkoo kiusaajan mielestä yhteisön hierarkkisuutta, siis sitä aluetta, johon yhteisö ei kiinnitä huomiota, ja siksi kiusaamista ei huomata ennen kuin joku valittaa joutuneensa sen kohteeksi. Tällöin uhriksi joutunutta pidetään yleensä sairaana, koska hän ei ilmeisesti pysty toimimaan niin kuin yhteisössä normaalisti toimitaan. Ongelma paikallistetaan kiusattuun eikä väkivaltaiseen kiusaajaan, tai yhteisön hierarkkiseen kulttuuriin." http://fi.wikipedia.org/wiki/Kiusaaminen

Lempi
Lempi

SPR: henkinen tuki "Tarvitsetko henkistä tukea? Tunnista reaktiot itsessäsi. Läheisen kuolema. Liikenneonnettomuus. Työttömyys. Avioero. Sairaus. Ne ovat arkisia, joskus odotettujakin tapahtumia. Silti ne voivat tuntua ylipääsemättömän raskailta.

Jokainen reagoi järkyttäviin tapahtumiin. Se on tervettä ja tavallista. Voimakkaita tunteita voivat herättää myös ajatukset siitä, mitä minulle tai läheisilleni olisi voinut tapahtua.

Jokainen reagoi järkyttävään kokemukseen

Ihmiset ovat yksilöitä, toinen reagoi samassa tilanteessa voimakkaammin kuin toinen. Reaktiot on kuitenkin hyvä tunnistaa - niin itsessään kuin muissakin.

Hyvä on miettiä sitäkin, miten voisimme tarvittaessa olla tukena lähimmäiselle.

Näille sivuille on listattu mahdollisia tuntemuksia ja reaktioita, joita järkyttävän kokemuksen jälkeen saattaa esiintyä. Älä vertaa omaa suhtautumistasi toisiin. Reagointi erilaisiin tapahtumiin on aina yksilöllistä.

Äkillinen kriisitilanne

Mahdollisia ensipäivien reaktioita
Tuntemuksia lähiviikkoina

Henkinen tuki äkillisessä kriisitilanteessa

Näin voit itse auttaa itseäsi
Anna tukea sitä tarvitsevalle
Lapsi tarvitsee tukea
Milloin tarvitset muiden apua?
Mistä löydät apua? "
Lisätietoa
http://www.redcross.fi/apuajatukea/henkinentuki/fi_FI/

humane

Lapsille tulisi koulussa järjestää esim. draamaopetusta jossa käsitellään muiden kanssa toimimista, empatiaa yms. Näin he oppisivat koulussa myös oikeasti hyödyllisiä taitoja ja tulevaisuuskin näyttää taas paremmalta. Ei nää mitään mahdottomia juttuja ole, jos niihin vain kiinnitetään huomiota ja on halua tehdä jotain.

yypee

'Poikaystävää saa lyödä jos hän käy kiinni...' Ja sen lyömisenkö jälkeen ollaan taas niinkuin ennen? Kumman päässä silloin on vikaa vikaa vikaa vikaa? Tytön vai pojan? Maalaisjärki sanoisi että jos ystävä käy kiinni, hänestä tulee välittömästi 'ystävä'.

bmad

Julkisissa läimäyttelyhaluissa voi olla kyse siitä,
että ollaan sadomasokistisia, muttei uskalleta myöntää
sitä, koska ei ole cool olla "läpsimisfetisisti". Nyt pitäisi kiireen vilkkaa tehdä läpsimisestä
yleinen fetisismi.

Vieras

Ala-asteella joukku tyttöjä piti hauskana lyödä poikia munille. Opettaja suhtautui asiaan huumorilla vaikka iskujen kohteeksi joutuneista pojista muutamat lähtivät kyynelehtien kesken koulupäivän pois. Hommasta perään vielä pojille poissaolomerkinnät ja tytöille "nohnoh" tyylinen huomautus. "Naista ei saa lyödä" on varmasti iskostettu joka pojan otsalohkoon. Mutta kun tätä toistetaan unohtuu nuorilta ehkä ajatus siitä että KETÄÄN ei saa lyödä.