Tiistai 16.7.2019

Halla-aho kollegoistaan: ”Puolet mielisairaita”

Luotu: 
29.1.2010 11:20
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva

Kaupunginvaltuutettu Jussi Halla-aho (ps/sit.) haukkuu tuoreessa Image-lehden haastattelussa helsinkiläiset valtuustotoverinsa.

- Olen pitänyt valtuustossa puheenvuoroja juuri sen takia, että haluan provosoida ne 40-50 variaatiota aiheesta Olen tosi hyvä ihminen ja paheksun tätä syvästi. Eihän siellä voi asioista keskustella, siellä on puolet ihmisistä mielisairaita, hieman kärjistäen sanottuna, Halla-aho sanoo lehdelle.

Halla-aho kertoo maahanmuuttokysymyksen olevan ainoa syy, jonka takia hän on mukana politiikassa.

Halla-aho kokee, että muiden mielestä kaikki mitä hän valtuustossa tekee, on väärin. Sekä puheet että puhumattomuus.

- Maahanmuuttoon liittyvät ajatukset on niillä (valtuutetuilla) kiteytynyt viiteen kuuteen lauseeseen, joita ne rupeaa luuppina toistamaan, kun niitä siitä kohdasta kutitetaan, hän sanoo.

Halla-aho ilmoittautuu haastattelussa lähtemään Perussuomalaisten sitoutumattomaksi ehdokkaaksi eduskuntavaaleissa 2011, jos se käy puoluleelle.

Pitkässä haastattelussa Halla-aho puhuu myös menneisyydestään. Lapsuudenkotiaan Tampereella hän kuvaa "mitäänsanomattomaksi" ja bussikuski-isän ja sairaanhoitajaäidin kotia "tavalliseksi eroperheeksi".

Hän myös harmittelee, että kävi armeijan sijasta siviilipalveluksen.

- Kurileiri olisi tehnyt mulle siinä vaiheessa hyvää. Armeija olisi myös ollut viimeinen tilaisuus tavata kaikkiin kansankerroksiin kuuluvia.

 

Henkilöt: 
Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

tapio_o_neva

Jussi Halla-aho on vihdoin huomannut, että ollakseen Suomessa uskottava isänmaallinen ja oikeistolainen, olisi pitänyt suorittaa asevelvollisuus eikä hakeutua vasemmistolaisen älymystön tapaan siviilipalvelukseen.

Alikersantti Yrjö Lahtinen, alikersantti Juhani Putkinen ja alikersantti Johan Bäckman ovat sentään junailleet ryhmää ainakin paperille niin kuin Tuntemattoman sotilaan itsetietoisimmat ryhmänjohtajat. Alikeisareilla on itsetunto kohdallaan.

Jotenkin tuntuu se, että kyllä Jussi Halla-aho ainakin Lapinjärven kautensa tapasi "tavallista" kansaa siis peruskoulun yhdeksättä luokkaa tavallisempaa kansaa, koska siviilipalveluksessa ovat myös ne, joita ei rikosrekisterinsä tai päihteidenkäyttönsä vuoksi katsottu soveliaaksi aseistettavaksi puolustusvoimissa.

Tätä juttusarjaa voisi jatkaa Osmo Soininvaaralla, Pertti Salovaaralla ja muilla älyllisyyteen omistautuneilla korkeatasoisilla yksilöillä, joiden omat aivot ovat niin kehittyneet ja suuret, että ne eivät mahdu kolmiriviin.

Vieras

Noin puolet Uuden Suomen keskustelijoista on mielisairaita. Perustan tämän kokemuksiini. Täällä ei pysty keskustelemaan mistään, ilman että halla-aholaiset tulevat heittämään thorsilla ja romaneilla päähän, tai haukkumaan muuten yksinkertaiseksi ja todellisuutta ymmärtämättömäksi.

Halla-aho on mielestäni muuten vallan fiksu mies täynnä hyviä ajatuksia. (vaikka onkin provosoiva) Mutta mitä iloa tästäkin kommentista oli kenellekään? Turhaa populismia, jolla ei paranneta mitään.

Että turha valittaa.

Ex- demari

Mitä tarkoittaa vasemmistolainen älymystö. Jos punavihreään/sdp/kommunistit älymystöön kuuluu sinun mielestäsi Bäckman, Nevanlinna, Relander tai tämä omasta kuningatterestaan kuuluisaksi ( tyhmät opiskelijat ja media ) tullut riikinkukkofilosofi, niin en voi muuta kuin ottaa osaa, sillä tauti on paha, jos se on korvien välissä.

Ilkka Luoma

Puolileikillään voisi myös sanoa, että ilmeisesti puolet "mielisairaista" tarkoittaa myös puolta yhden asian liikkeen edustajasta Halla-ahosta itsestäänkin :)

Vakavasti ottaen yhden asian liikkeet ovat melko turha lisä "kerhossa", jossa asioita käsitellään laidasta laitaan - vastuun pitäisi herätä ottamaan kantaa myös muista käsiteltävistä asioista, vaikkakin pääteema olisi järkevä reviiripuolustus.

Ilkka Luoma

Vieras

Siviilipalveluksessa eivät, arvon trolli, ole "myös ne, joita ei rikosrekisterinsä tai päihteidenkäyttönsä vuoksi katsottu soveliaaksi aseistettavaksi puolustusvoimissa". Siviilipalvelukseen ei lähetetä ketään vaan siihen hakeudutaan oma-aloitteisesti. Taparikolliset ja päihdeongelmaiset vapautetaan palveluksesta, ei "passiteta siviilipalvelukseen".

marko.lehti

monella poliitikolla ei ole mitaan kykya mihinkaan muuhun kun sopulilauman tavoin sinkoilla ja poliitikot eivat tietenkaan voi kannattaa mitaan hyvaa tai viisasta asiaa jos sen esittaa toisen puolueen edustaja, kas kun se voisi toisten kannatusta nostaa..
voimaa ja jaksamista sinne 5v tasoisten kiukuttelijoiden seurassa istumiseen.

tapio_o_neva

Helpoiten elämässä pääsee, kun on kruununraakki esimerkiksi astman, ei hulluuden vuoksi. Ben Zyskowiczin ei tarvitse selittää.

Jos Halla-aho olisi päätynyt 240 päiväksi varusmiespalvelukseen ja kotiutunut jääkärinä, hänellä olisi johtajaominaisuuksissa ja alfa-uros -teoriassa sama uskottavuusvaje kuin Alexander Stubbilla, joka kotiutui kaartinjääkärinä.

Koska hän on käynyt varusmiespalveluksen, kysytään, miksi noin viisas mies ei ole "edes" korpraali tai alikersantti.

Jos Stubb olisi siviilipalvelusmies, hänen olisi ehkä helpompi johdattaa yliluutnantti Jyri Häkämies sotapolitiikkaan, koska Stubbin päällikköominaisuuksien perään ei kysyttäisi.

Nyt ilmeisesti uskotaan, että korpraali Stubb olisi voinut olla aliupseeriaineista, mutta laiskuuttaan venkoili itsensä kahdeksalla kuukaudella.

Sekään ei ole hyvä piirre sotapolitiikkaa ajavasta NATO-ulkoministeristä.

semi

Ulkoministeri, ei huono kehitys. Stubb olisi voinut olla sitä ja tätä ja päätyi historialliseen hallitukseen jonka pääministeriä eppäillään ties mistä. Stubb itse on päätynyt paitsioon Suomen tärkeimmän naapurin venäjän kanssa ja toimintaedellytykset ovat rajoittuneet. Olisiko juuri sen syytä että olisi pitänyt saada hiukan johtamiskoulutusta joka jäi laiskuuden takia tekemättä.

tapio_o_neva

Edelliseen viitaten tulee mieleen, että onko (kaartin)korpraali Stubb menettänyt kovinkin paljon, kun ei ole junaillut varusmiehenä esimerkiksi kivääriryhmää jossain pöpelikössä ja kuunnellut "v-ttu tee ite"-ehdotuksia työn jaoksi.

Toinen asia on tietenkin se, että kaartinjääkäri Stubb varmaan osaa maastoutua ja suojata itsensä, mutta onko tullut sellaista ajatusta, että myös ryhmä pitäisi pitää elossa.

Marssin tarkoituksenahan ei ole se, että alikersantti tai vänrikki saa brassailla olevansa fiksumpi kuin muut, vaan se, että joukko saadaan "taistelukykyisenä perille".

Mietin tässä, että onko Johan Bäckman niin päättäväinen siksi, että hän on mursunnahkaisilla istumalihaksilla vääntänyt väitöskirjan jostain vai siksi, että hän on alikersantti niin kuin Juhani Putkinen, Yrjö Lahtinen, Antero Rokka tai Urho Hietanen?

Loppujen lopuksi. Onko johtajaominaisuuksien kannalta tärkeämpää olla alikersantti vai jonkin tieteen tohtori?

tapio_o_neva

Silloin myös hän joutuisi yhtä lujille kuin pasifistit ja liuhuparrat. Halla-ahossa on nyt hieman samanlaista uutuudenviehästystä kuin Georg C. Erhnroothissa tai Tuure Junnilassa. Irtopisteitä saa jo sananvapautensa käyttämisestäkin riippumatta siitä, mitä on sanottu.

Tämä on totalitarististen maiden toisinajattelijoiden etuoikeus.

Vieras

"Eihän siellä voi asioista keskustella, siellä on puolet ihmisistä mielisairaita,"

"Maahanmuuttoon liittyvät ajatukset on niillä (valtuutetuilla) kiteytynyt viiteen kuuteen lauseeseen, joita ne rupeaa luuppina toistamaan, kun niitä siitä kohdasta kutitetaan,"

Mitä olen noita kokouksia netistä seurannut niin Halla-aho on näissä lausunnoissaan täysin oikeassa. Ihmetyttää vain kuka niitä älykääpiöitä on sinne äänestänyt? Äänioikeuden ei pitäisi olla itsestäänselvyys, vaan se pitäisi saada osoitettuaan kykenevänsä edes jonkinlaiseen loogiseen ajatteluun ja olevansa kiinnostunut ottamaan selvää asioista (yhteiskunnallisista kysymyksistä, historiasta). Tällä perusteella ehkä n. 10% nykyisistä äänioikeutetuista saisi äänestää. Yliopiston humanistisessa, valtsikassa, oikeustieteellisessä tai tiedotusopin laitoksella opiskelevista/opiskelleista ehkä n. 0.1% saisi saman periaatteen mukaan äänestää. Tästä johtuen yhteiskunnassa järjen valo voittaisi vihdoin kaikkien synkkien vuosituhansien jälkeen, mutta näin ei tietenkään todellisuudessa tule koskaan käymään, koska suurin osa meidän "eliitistämme" kuuluu ryhmään, jolta äänioikeus vietäisiin mainitsemillani perusteilla.

juike

Tarjoilija, sivari joka asuu omistus asunnossa ei voi olla tyhmä?
Mutta mitkä ovat todelliset syyt pyrkiä politiikkaan?
Ei taida itsetunto kestää työelämässä, ja ulkopuolisen painostuksen alla olis jotain tehtävä, tälläisen merkityksettömän nettilöpinän lisäksi.
Joten keksin jotain manipulointi tekstiä, ja asetun ehdokkaaksi, ja sehän onnistu.
No nyt olis tilaisuus näyttää se todellinen ajatus pohja.
Töistä voi ottaa sairaslomaa,armeijasta voi kieltäytyä ja asunnon voi maksattaa muilla,mutta nyt olis aika lunastaa puheet ja kirjoitukset, ja toiset on tyhmiä ettet pysty.

tapio_o_neva

Minusta Tony Halme ja Jussi Halla-aho ovat esimerkkejä siitä, miten sosialidemokratia metropoleissa mätänee käsiin eikä Filatov tai SAK kykene ideoimaan mitään muuta uutta tilalle kuin keskituloisten lujenevaa sortovaltaa pienituloisia kohtaan.

Eihän yksi show-painija tai tohtori kesää tee, mutta vain esittää oireilua.

SDP on joutunut pahasti postmodernismin uhriksi Helsingissä ja Uudellamaalla, mutta ei ole onnistunut päivittämään sosialidemokratiaa tälle vuosituhannelle.

Ex- demari

Ovat tulleet tiensä päähän. Heidän ideologiansa kaatui Neuvostoliiton, DDR: n ja koko itä- blogin kaatumisen myötä parikymmentä vuotta sitten. Täytyy muistaa, että SAK poisti tuotantovälineiden sosialisoimisen vasta rautaesiripun ja kylmän sodan päätyttyä ja Neuvostoliiton kaatumisen myötä. Samalla menivät viime lamassa konkurssiin ensimmäisinä työväestön hallitsevat jättiyritykset HAKA ( Suomen suurin rakennusyritys= nyk. SKANSKA, EKA, KANSA, STTS ( Koiviston aikoinaan johtama työläisten pankki; kaatuessaan Ulf Sundqvistin johdossa; jonka tuhoja pinentäessään ministeritoveri Arja Alho menetti paikkansa ) sekä OSP YHTEISTUKI, joka oli SAK: n liittojen omistama pankki, joka sittemmin fuusioitiin H; gin Osuuspankkiin, joka oli ainoa kannattava pankki H: gissä viime lamassa pääjohtaja Tanskasen ansiosta. Pian siihen kuitenkin pumpattiin pari miljardia Suomen markkaa ja käytiin salainen välimiesoikeudenkäynti, jonka tuloksista tai näiden SAK: n ja sen liittojen neropattien pankista ei vielä tänäänkään tiedä edes rääväsuinen media mitään.

Ps. Mitä tulee Halla-ahon ajatuksiin ja esityksiin niin kaupungin valtuustossa kuin hänen blogissaankin, kannatan niitä ja vaadin hänen vastustajiaan vielä tilille aiheuttamastaan vastuuttomasta maahantulopolitiikasta, johon Suomella ei ole varaa.

Vieras

Ennen riitti, että nimekkäästi vastusti VR:n makasiinien purkua.

Se oli Helsingin Sanomien kansalaisille heittämä kunnallispolitiikan sisältö. Muusta ei sitten puhuttukaan.

Sanoman lasitalon tontti meni siinä sivussa eikä kukaan huomannut mitään.

Viljameh

Halla-aho:

"Niklas kysyi, voiko valtuustossa keskustella maahanmuuttoasioista. Sanoin, että monikulttuurihysteria on meidän aikamme kollektiivinen mielisairaus, josta kärsii myös puolet valtuustosta, ja että hedelmällinen keskustelu aiheesta on siksi vaikeaa.

Sitten sain jutun oikoluettavaksi. Sen mukaan olin sanonut, että puolet valtuutetuista on mielisairaita, ja ettei valtuustossa (ylipäätään) voi tämän vuoksi keskustella.

Esitin toimittajalle jyrkkää kritiikkiä kyseisestä kohdasta. En tiedä, miltä lopullinen versio näyttää."

Vieras

Mää jo luulin, että Halla-aho olisi uusi Ernesti Hentunen, joka lehdessään julisti, että puolet eduskunnasta on hulluja. Kun siitä sitten tuomiolle joutui ja määrättiin oikaisemaan väitteensä lehdessään, hän kirjoitti, että puolet eduskunnasta ei ole hulluja!

laurimunkisto

"- Maahanmuuttoon liittyvät ajatukset on niillä (valtuutetuilla) kiteytynyt viiteen kuuteen lauseeseen, joita ne rupeaa luuppina toistamaan, kun niitä siitä kohdasta kutitetaan, hän sanoo."

Halliksen omat lauseet tästä aiheesta sen sijaan ovat aina pohjattoman monipuolisia ja uutta luovia, raikkaita tuulahduksia jotka yllättävät dynaamisuudellaan ja uutuudenviehätyksellään. Vanhat tympeät toistot ja hokemat puuttuvat niistä kokonaan kokonaan.

Tanka

Vai olisiko osuvampi kielikuva kasettipesään jumiutumassa oleva C-kasetti? Kasetin nauha pyörii jonkin aikaa ja kuulemme sävelen, mutta yhtäkkiä soitin imaisee nauhan sisäänsä ja musiikki muuttuu mongerrukseksi ja päättyy. Jumiutunut nauha ei enää toimi tai pahimmassa tapauksessa napsahtaa poikki, ja kelpaa enää viinimarjapensaisiin karkottamaan lintuja.

Pater

Nuoren netissä kasvaneen sukupolven myötä politiikasta tulee takuuvarmasti jatkossa kärkevämmin argumentoivaa ja syvällisesti kipupisteisiinkin kovin sanankääntein tarttuvaa.

Netissä rapa lentää ja asioista puhutaan. Jotkut uskaltavat toimia näin reaalimaailmassakin.. mikä sitten ärsyttää suunnattomasti hyssyttelijöitä ja niitä, joita virallinen totuus palvelee.

Ei kestä montaa vuotta kun "Halla-ahoja" on argumentoimassa omista tärkeistä asioistaan julkisuudessa useampikin.

kopti

Tapio o Neva miten minusta tuntuu, että sinä olet jostakin Jussi halla-aholle kateellinen, ehkä hänen loistavasta kyvystään kirjoittaa ja kiteyttää asiansa.
Itse et pysty siihen koskaan, koska kirjoitustyylisi on joskus vaikeaselkoinen; ei oikein avaudu aina.
Ja tämä, että sanot miten kauan menee.. vinyylilevy...toistaa itseään, itseään. Mitä tarkoitat tällä.

Jaskabk

Mistäs lähtien Hallis on alkanut valtuustossa puhumaan ?
Eka vuosihan meni ilman että olisi pukahtanut sanaakaan vaikka tsadi alkoi majoittaa somppuja keskustan hotelleihin.

Aikoo eduskuntaan pitämään 4 vuoden mykkökoulua ?

Julli

"Uutinen" on perätön ja antaa - taas vaihteeksi - Jussi Halla-ahosta täysin väärän kuvan. Miksi tämänkin uutisen todenperäisyys on niin vaikea tarkistaa? Tästä olisitte voinut aivan hyvin kysyä Jussilta itseltään suoraan.

Uutinen kannattaa poistaa.

semi

Oli kuitenkin positiivinen Halla Aholle, joka osoittaa sen että joko en osaa lukea mediaa oikein tai että me kaikki luemme sitä eri tavalla ja käsitelemme sitä tavallamme. Syytökset medialukutaidottomuudesta kuuluvat niille jotka eivät halua eriviä mielipiteitä.

Vieras

Kaikista tulee joskus vanhoja vinyylejä halusipa sitä tai ei. Jopa kaikkitietävä Neva muuttu rahisevaksi vinyyliksi. Millaisia lausuntoja Neva toistaa, toistaa...vai ovatko ne muuttuneet käsittämättömiksi heitoiksi, joista hän ei itse tiedä mitään. Niitä vaan tulee.

tapio_o_neva

Tuota olen peiliin katsellessani ryhtynyt ajattelemaan. Tuo uusien näkökulmien löytäminen ja silti esityslistalla pysyminen on vaikeaa.

Jotenkin uskon, että halla-aholaisuus on vielä uusi ilmiö eli sitä ei ole vielä hyväksytty kyläoriginelliuksen osaksi niin kuin linkolalaisuutta, tiurismia, pekkarointia jne.

Hyvää brändin rakentamista se on kuitenkin Suomi-kuvaksi. Jotenkin toivon, että peruskoulun sijaisopettaja Väinö Kuisma olisi enemmän esillä, koska Pekka Siitoimen jälkeen yleislänsieurooppalaista kansallissosialismia Suomessa ei ole oikein jaksanut edustaa kukaan. Kansallissosialisti on Suomessa jopa harvinaisempi osa faunaa kuin liito-orava!

No sitten kommunistitkin saisivat terästäytyä. Minusta Taisto Sinisalollakaan ei oikein ole työn jatkajaa.

Hyvä Jussi

Liian suurilla yhdistystuillahan nämä hullut pidetään räksyttämassä areenoillaan. Kerran taistolainen, lapsetkin aina taistolaisia, tai viher-stalinisteja. Yhdistyksissä voi sekoilla avustus-anomusten täytön ohella ja eiköhän Helsingin valtuustokin koostu pitkälti yhdistysten kasvateista, joilla ei ole hajuakaan tuottavan työn teosta, tai yhteyksiä tallisiin kansalaisiin. Siis hyvin harvoja poikkeuskia lukuunottamatta. Uskoa pitää, kun puoluietoverit julistaa.

Sivusta seuraaja

Helsingin kaupunginvaltuuston keskustelua romanikerjäläisten hätämajoituksesta seurattuani olen täysin samaa mieltä kuin Halla-aho. Onnea vaan Helsinki, saatte taatusti lisää kerjäläisiä kaduillenne ja pihoillenne. Kiittäkää etenkin Vihreitä.

VierasMies

Helsingissä romanikerjäläisillä oli ja on asumukset, eivät he mihinkään olisi paleltuneet. Kun ja jos heille järjestetään lokoisat olot yhteiskunnan kustannuksella, voidaan olla varmat, että heitä tulee ansiotöihinsä aina vain enemmän ja hehän eivät maksa ansioistaan veroja, kuten me muut. Ensin he tienaavat ilmaiseksi täällä ja sitten vielä pitäisi järjestää asunnotkin...

Huolestunut

Olen periaatteessa samaa mieltä kuin Halla-aho, mutta ongelma on sanomisen jyrkkyydessä. Näin pääsee kyllä otsikoihin, mutta vastustajien on helppo teilata mielipiteet. Toisaalta maltillisilla mielipiteillä ei pääse lainkaan framille.

Olen huolissani Thorslaisesta maahanmuuttopolitiikasta, sillä nyt ollaan tekemässä jotain aivan peruuttamatonta virhettä. Tajuaako Thors mitä hän on tekemässä Suomelle?

Ja tuohon sivarihommaan voisi todeta että kaikki tekevät joskus virheitä. Samalla voisi miettiä onko 16-vuotias kypsä äänestämään vaaleissa...

semi

Ulostulo on ehkä Suomessa hiukan jyrkkää, se ei olisi sitä Tanskassa tai Norjassa. Minusta ongelma on siinä että halla Ahon vastustajat eivät käytänössä pysty vastaamaan millään samaan kategoriaan kuuluvalla vastauksella. Nyt kun katsoo Tanskan ja Norjan ongelmia todella läheltä niin on helppo yhtyä Halla Ahoon, vastustajat eivät kuitenkaan kykene vastaamaan kuten näissä maissa pystytään tai yleensäkkin depattia käydään. Jos Tanskan ja Norjan depatti käytäisiin Suomessa olisi Viheillä työtä haastaa ihmisiä oikeuteen rasismista ja välittämisestä ja tarkoitan kirjaimilleisesti molempia. Minusta halla Ahon depatti on todella terveellistä mutta siihen vastaaminen on todella köyhää ja vanhaa anti rasismi populismia josta voisi päästä jo hiukan eroon.

buuri johannesbuurista

Tuohan on totta! Veltto Virtanenkin totesi jokin aika sitten, että "eduskunta vilisee psykopaatteja" ja antoi prosenttiluvutkin.

Ei ole mikään ihme, jos puolet (tai ainakin melkein) poliitiikassa valtaa hamuavista henkilöistä olisi jonkinasteisia psykopaatteja.

Senkun vaan psykoloogisiin testeihin, lyön vetoa, että näin on eli Hallo-aho on oikeassa.

Kalle Kulkevainen

Katselen kotosuomen tapahtumia jälleen matkan päästä ja totean ettei takaisin ole mitään kiirettä. Ymmärrän JH:n tuskastumisen. Epäilemättä on turhauttavaa yrittää puhua tai olla puhumatta kun aina on väärässä ja muut mielestään oikeassa. Mitä noihin somaleihin ja muihin vapaamatkustajiin tulee, niin on vain oikeus ja kohtuus, että ne ovat helsinkiläisten riesana - pääsääntöisesti. Onneksi heitä on vähemmän muiden kustannettavana vaikka kaikkihan me joudumme maksumiehiksi sillä hotelli- ja palvelijakustannukset ovat melkoiset. Tästä maasta on järki kadonnut mutta sitähän se kunnallispoliittikka on; hölmyilyä omalla kustannuksella.

semi

Venäjältä, Afganistanista, Irakista, Iranista, Usa,ta, pakistanista, Suomesta, Norjasta, Ruotsista, Somaliasta, Tanskasta, Saksasta ja niin edelleen. Eikä siis mitään Face Book ystäviä vaan ihmisiä joiden kanssa vietän aikaani. Depatti on monimuotoista kun käsitellään kunkin valtioiden ongelmia ja uhkakuvia ja yhteentörmäyksiltä ei tosiaan vältytä. Joskus ne johtavat pitempään viha kauteen jonka jälkeen palataan viisaanpana takaisin pöytään ja diplomaattisempana selvittämään että mitä nyt taas tarkoitettiin.

Tänään otin yhteen Irakilaisen kanssa joka nimitti saksailaisia Göppels ja Göring nimillä koko päivän, vastavetoni oli että ole nyt hiljaa sinä kameliin sekaantuja joka aiheutti valtaisan vastalausevyöryn. Mutta kuten onnistuneeseen diplomatiaan kuuluu on syytä selvittää miksi Irakilaiseta on ihan hyvä homostella ja nimitellä muita kun ei itse kestä nimittelyä, tulimme siihen tulokseen että kysymys oli kulttuuri eroista jälleen kerran ja ensi kerran kiihkeään depattiin. Se mikä Irakissa on OK ei ole täällä ja mikä täällä ei ole Irakissa. Pitäisi varmaan kirjoittaa blogi aiheesta koska tämän selventäminen vaatisi paljon aikaa ja vaivaa. Se mikä minulla on kirkkaana mielessä ei ole muilla mielessä varsinkaan kun tulevat eri maista.

tapio_o_neva

"Tänään otin yhteen Irakilaisen kanssa joka nimitti saksailaisia Göppels ja Göring nimillä koko päivän, vastavetoni oli että ole nyt hiljaa sinä kameliin sekaantuja joka aiheutti valtaisan vastalausevyöryn. Mutta kuten onnistuneeseen diplomatiaan kuuluu on syytä selvittää miksi Irakilaiseta on ihan hyvä homostella ja nimitellä muita kun ei itse kestä nimittelyä, tulimme siihen tulokseen että kysymys oli kulttuuri eroista jälleen kerran ja ensi kerran kiihkeään depattiin."

=> Täytyy tunnustaa, että sinullapa on zoofilisia ystäviä, kun ryhtyvät jopa kameliin. Minun käsitykseni mukaan Suomessa se on tai voi olla eläinsuojelulain vastaista. Ymmärtääkseni Suomesa lesbofeminismi on nykyään perusaate ja kaikki siitä poikkeavat ovat jollain lailla kummallisia.

=> Kannattaa muitaa, että Irak oli kauan aikaa brittien dominanssin alaisena, mistä saksalaisvastaisuus on siellä yhtä suosittua kuin Suomessa saksalaismyönteisyys. Joskus kuitenkin 1941 yritettiin saksalaismyönteistä suuntausta, mutta se ei käynyt briteille.

JanneGPirinen

JH ei sanonut että puolet olisivat mielisairaita, sanoipahan vaan että puolet valtuustosta kärsii kollektiivisesta mielisairaudesta. Ei oo jukuliste punavihernillittäjillä medialukutaitoa. Ja Jussihan elää vielä, miten tämä loukkaakaan Jussin läheisiä.

Zogg

Kerro minulle mitä eroa on mielisairaalla ja mielisairaudesta kärsivällä?

Vai menikö Mestari niin hienoon sanakäyttöön, että tarkoitti puolien edustajista kärsivän kollektiivisen mielisairauden aiheuttamista lieveilmiöistä, olematta kuitenkaan tuon mielisairauden kantajia?

K.K

Tapio-o-Neva kirjoittetlee omiaan ja kaikissa kirjoitukissaan
vilisee menneisiin tai sivussa oleviin politrukkeihin vertaukset.
Sensijaan hän ei ole yhtäán huolissaan esim Helsinigissä hääräävistä ulkomaalaisista rikollismafioista, jotka on jo karkotettu muista EU maista, kuten muuten Romania romaitkin. Muiss EU maissa poliisi on vielä poliise ei "monikulttuurisuuden ymmärtäjä", vaan seuraa rikollisia joita sitten karkotetaan maasta. Mitäs mieltä Tapio on siitä, että Suomi on johdossa tai kirinyt kakkoseksi melkein kaikissa EUn rikostilastoissa ? Paljastaisiko se mahdollisesti tyhmän kansan Kuse*uksen ?

tapio_o_neva

En voi sille mitään, että mamut eli karjalaiset, savolaiset, pohjalaiset, ruotsalaiset, varsinaissuomalaiset ja monet muut maassamuuttajat ovat nopealla 1950-luvun jälkeisellä maassamuutollaan sotkeneet kauniin pääkaupunkiseudun sosiologian.

On poliittisesti epäkorrektia väittää, että Schengenin sopimusvapaudella liikkuvat ovat rikollisia. Sehän on törkeä kunnianloukkaus.

Jalomielinen naisjohtaja kuningatar Kristiina kirjoitti paperin, jossa mustalaisista maksettiin tapporahaa. Yhtään sen tehokkaammin ei onnistunut tavoitteissaan hyvinvointi-Saksa.

Minusta mustalaisten vähättelystä pitäisi rangaista samalla tavalla kuin juutalaistenkin vähättelystä.

Minua nyt vain kiinnostaa kokoomuslaisen sosiaalijohtajan ja entisen liberaalin ylipormestarin mielenlaatu. Miten kansallissosialistisia palelluttajia nämä Svenska folkpartietin suvaitsevaisuuden oppineet ovat.

Olisi Suomi brändille ilmeisesti terästykseksi, jos muutama romanilainen lapsi paleltuisi hankeen kuoliaaksi kuin pieni tulitikkutyttö.

Tämä johtunee siitä, että Eero Huovinen jahtaa vain heteropappeja siinä, missä Mikko Heikka venäläisystävällisiä, kun pitäisi kolkutella antrasiitinmustia kokoomuslaisia omiatuntoja.

Svengihirvi

> Miten kansallissosialistisia palelluttajia nämä Svenska folkpartietin
> suvaitsevaisuuden oppineet ovat.

Aivan! Ketään ei saa palelluttaa. Rahaa on ensinnäkin loputtomasti, ja jos ei ole, niin sitä voidaan painaa lisää. Kyse on vain siitä, että se käytetään moraalisesti oikein.

Lisäksi kaikki vastuu on meidän. Jos me palellumme, se on meidän syy. Jos he paleltuvat, sekin on meidän syy. Ajatus, että romani olisi jotenkin kyvytön huolehtimaan itsestään tai ennakoimaan talven tuloa, on rasistinen. Joten uskomme, että hänkin tietää tai on kuullut jostain nämä pelin säännöt.

Vieras

sopimuksen kannattajat vastustajille niin ilmoittivat ennen sopimuksen voimaantuoloa, näiden varoittaessa rikollisuuden tulevan räjähtämään käsiin rajavalvonnan poistuessa schengen-sopimuksen voimaantulon myötä.

sama koskee ja koski laitonta maahantuloa.

pistokokeet rajoillamme on kielletty, ne katsottaisiin säännönmukaisiksi.

yksinomaan turun satamassa ja aiemmin vuosittain kiinni tuhansia, joilla ei ollut minkäänlaista oikeutta oleskeluun edes muualla euroopassa.

mutta tämän kirjoittaminenkin oli polittisisesti epäkorrektia.

ic21

Todella hämmentävää, miten ammattitaidottomia toimittajat voivat Hallo-ahon kanssa olla.

Yllä mainittu "mielisairaus"-lainauksen vääristely, Ylen "rotutohtori"-nimittely, Pressiklubin päällepuhumishaastettelu...

Järkyttävää, mihin suomalainen toimittajakunta pystyy, objektiivisuudesta ei merkkiäkään.

Koira

On se nyt merkillistä kun kaikki eivät kumarrakaan Halla-ahoa. Toimittajien varsinkin pitäisi palvoa häntä jostain syystä.

On se nyt hävytöntä kun kriittisten idoli joutuu jälkeenpäin selittämään mitä sanoi siihen malliin ettei näin sanonutkaan vaan mokuttava toimittaja vääristeli.

Pater

Sivuhuomiona,

Halla-aho: Armeija on hyvä paikka tavata kaikkiin kansankerroksiin kuuluvia.

Kommentti on osuva! Mutta johtaako se "kansankerrosten" väliseen kunnioitukseen vai halveksuntaan, onkin sitten eri asia. Ainakin yhdessä toimiminen ja yhteinen päämäärä saa pidennetyn muistutuksen olemassaolostaan armeija-aikana.

Vieras

Näyttää vähitellen siltä, että Uuden Suomen kannattaisi vaihtaa taustaväri keltaiseksi vastaamaan siten paremmin toimituksellista linjaa. Otsikot ovat järjestään teennäisen raflaavia ja uutisten eteen ei olla tehty selvästikään mitään taustatyötä. Tuokin Image-lehden vääristely meni kympillä läpi ja vieläpä vähän kärjistettiin lisää otsikkoon. Ei noin. Jos haluan lukea lööppejä, menen ihan toisten lehtien sivuille.

Asko Niskala

Kuulin aikoinani lounaspöydässä seuraavan tarinan:
Eräs johtokunnan jäsen kertoi kulkeneensa hautausmaalla ja nähneensä haudan, jonka kivessä luki: Tässä lepää asianajaja ja rehellinen mies N.N. Henkilö kertoi ihmetelleensä, kuinka kaksi ihmistä on saatu haudattua noin pieneen hautaan,

Pääjohtaja - koulutukseltaan myös juristi - oli lyönyt nuijalla pöytään ja sanonut kipakasti: Asiaan, asiaan.

Tämän tarinan taustalla on todelliset henkilöt. Jätän nyt kuitenkin nimet mainitsematta.

Itse olen sitä mieltä: Rehellisyys maan perii... Nimittäin hautausmaan.

Mielisairas

Ensimmäisen kerran kuulin Jussi Halla-ahosta kun luin Hesarin Nyt-liitteen tekemän haastattelun joskus viime eduskuntavaalien alla. Kiinnostuin ja kävin lukemassa miehen blogia. Ensimmäisenä viestinä oli pitkä kitinä siitä kuinka Hesarin haastattelussa oltiin vääristelty hänen sanomisiaan ja kuinka muutenkin oltiin oltu ilkeitä. Kuvakin oli kuulemma huono; se sai Halla-ahon näyttämään aivan "kynäniskalta".

Ajattelin että onpa herkkänahkainen primadonna. Eikä ilmeisesti mikään ei ole muuttunut vuosien saatossa.

Vieras

Tuosta jatkuvasta omien lausuntojen korjailusta ja median syyttelystä tulee mieleen vanha politiikan termi: väyrystely.

Väyrystely on toki nykyään kovassa nosteessa. Onhan itse termin isäkin kovalla vauhdilla nousemassa koko valtakunnan johtoon.

Suurin osa kansasta suhtautuu väyrystelijöihin epäluuloisesti, mutta väyrystelijöillä on omat uskolliset kannattajansa, olivat ne sitten Lapin kepulaisia tai Internetin maahanmuuttokriitikoita.

Dancingmoose

Ei. Jos puoli kansaa ajattelee tavalla, joka on mielisairas, itsetuhoinen, utopistinen ja järjenvastainen, niin ei ole niin paha asia todeta, että sen kauneimmat kukkaset jauhavat liturgiaa sankarimme kiusana valtuustossa.

Olisi paljon pahempaa todeta, että puolet valtuustosta on täysipäiväisesti mielisairaita.

Kyse on sairauden laadusta ja laajuudesta.

On sanottu, että valtuuston väki, vaika olisi muuten tervettä, puhkea jonkinlaiseen älyttömyysepisodiin puolustaessaan monikulttuurisuutta. On annettu ymmärtää, että olisi sanottu heidän olevan aina yhtä kuutamolla. Tässä on se suuri ero. Olen samaa mieltä Jussin todellisten sanojen kanssa, jotka ovat mielestäni korrekti analyysi tilanteesta. Mutta en Imagessa tehdyn tulkinnan kanssa, joka siis olisi vain tarpeeton ja vihamielinen hyökkäys.

salakankee

siltä se varmasti politiikassa usein tuntuu, että vastapuolen hölmöt on kaikki hulluja...en epäile hetkeäkään

Kunnallisella tasolla rintamat tuppaavat usein repeämään isompien investointien edessä. Monet arvioivat eri kohteiden kiireellisyyttä eri tavalla, ja siinä ei aina puoluekanta ratkaise, ehkä ikä enemmänkin.
Nuoret esim eivät kauheasti eri "toriparkkeja" puolustele...

K.K.

Ei Suomeen, eikä muihinkaan kylmiin maihin kannataisi paleltumaan tulla, mutta kuten Neva sanoin onhan Suomella "brändi", josta tiedot ovat kulkeneet Romanian romaneille, eivät he Suomeen muuten tulisikaan. Tavalliset kansalaiset Romaniassakin paheksuvat tosin Suomen brändin mukaista toimintaa kerjäläisten tukijoina. Rajojen auettua olisi pitänyt turvallisuutta parantaa, nyt suomalaisia pidetään pilkkana.

KJM

"monikulttuurihysteria on meidän aikamme kollektiivinen mielisairaus"
Täysin oikea arvio nykysuomesta. Tietyt tahot eivät kykene ilman tunnepurkauksia keskustelemaan asioista niiden oikeilla nimillä. Onneksi globaali talous hoitaa nämäkin "ongelmat" jossakin vaiheessa. Miksi? Verotulojen vähentyminen aiheuttaa - toivottavasti - jonkin asteisen järkiintymisen vaiheen. On pakko hupenevien verovarojen seurauksena miettiä niiden "uusjakoa" ja kuka saa hyvän elintason työtä tekemättä. Tästä ei veronkorotuksilla enää selviä! Terv. "Globalismi rulettaa"

Lempi

Suomen lainsäädännön mukaan www.finlex.fi raiskaus ja murha ovat rikoksia. Suomen perustuslain 22§ mukaan julkisen vallan on turvattava ihmisten perusoikeuksien ja ihmisarvon toteutuminen. Miten mielestänne ihmisten pitäisi suhtautua jäljempänä oleviin Helsingin kunnanvaltuutettu Jussi Halla-Ahon mielipiteisiin ja esimerkiksi syrjinnän kieltävään artiklaan?

”Jussi Halla-Aho: Monikulttuurisuus ja nainen, että minulle ei välttämättä olisi kovin suuri tragedia, jos ne naispuoliset vaikuttajat, jotka kannattavat raiskauskulttuurien edustajien maahanpäästämistä ja vastustavat tuomittujen raiskaajien karkottamista, saisivat ns. maistaa omaa lääkettään ja joutuisivat suojattiensa uhriksi. Mainitsinpa jopa nimeltä erään tähän kategoriaan kuuluvan naispoliitikon ja kerroin, että olisin vain iloinen, jos maahanmuuttajajengi raiskaisi hänet. Tällaisia ei kuulemma saa ajatella. Raiskaus on naiselle niin kauhea asia, raiskaus on miessukupuolen kollektiivista rakenteellista väkivaltaa naissukupuolta vastaan. Diipa diipa diipa.” http://www.halla-aho.com/scripta/paatoksenteon_vas...

Lempi

”Jussi Halla-Aho: Minä ainakaan en mene väliin, jos näen jossakin pahoinpitelyn tai raiskauksen. Poliisille toki soitan, mutta on aivan varmaa, etten ryhdy omatoimisesti tapahtumiin puuttumaan. Yksi syy on se, että raiskaajat ja pahoinpitelijät, jotka yleisillä paikoilla suoritettavissa akteissa pääsääntöisesti ovat kolmannen maailman tulokkaita, ovat yleensä aseistettuja ja erittäin halukkaita vahingoittamaan ja tappamaan. En halua kuolla. Toinen ja luultavasti tärkeämpi syy on se, että en vähäisimmässäkään määrin halua riskeerata tilannetta, jossa joutuisin maksamaan jollekin Afrikan sarven ihmissaastalle vahingonkorvauksia ”kivusta ja särystä”. Tuollaisessa tilanteessa voisin hyvin kuvitella menettäväni kokonaan itsehillinnän ja ottavani hengiltä sekä tuomarin, kipua ja särkyä kärsineen saastan että häntä puolustavan oikeusavustajan.” http://www.halla-aho.com/scripta/viela_raiskauksis......

Lempi

”Mielipidevapaus ja sananvapaus ovat perusoikeuksia. Suomen lainsäädännössä ja erilaisissa kansainvälisissä sopimuksissa sananvapauden käyttöä kuitenkin rajoitetaan siten, että sananvapauden turvin ei sallita muiden perusoikeuksien tai ihmisarvon loukkaamista. Perusoikeuksia loukataan esimerkiksi, jos luodaan vihamielinen ja halveksiva ilmapiiri tiettyä etnistä vähemmistöä tai kansanryhmää kohtaan esittämällä loukkaavia ja totuutta vääristäviä väittämiä tämän oletetuista ominaisuuksista, tavoista ja uskomuksista. www.vahemmistovaltuutettu.fi

Kaikki Suomen eduskunnassa edustettuina olevat puolueet ovat allekirjoittaneet Euroopan rasisminvastaisen peruskirjan. Linkissä Euroopan rasisminvastaisesta peruskirjasta ja materiaalia rasismista sekä rasismin seurauksista Edilex "rasismi": http://www.edilex.fi/content/asiasanat/?letter=R&title=Rasismi&word=word...

Laki ja oikeusturva Suomessa
www.suomi.fi

EU perusoikeuskirjan 54 artiklat ovat luettavissa mm.
www.europarl.europa.eu/charter/pdf/text_fi.pdf.

siviilitarkkailija

Suomen lainsäädännön mukaan ihmiset tekevät jatkuvalla syötöllä hirvittävän määrän rikoksia ja vilppiä. Tehdään verovilppiä, parkkeerataan väärin, ajetaan pummilla ja puristellaan kaupan hedelmiä joita ei osteta. Nämä ovat pikkujuttuja. Näitä sattuu. Mutta jos poliisi näistä rankaisisi, niin eipä se muuta ehtisi tekemään.

---Ajatteleminen ja ajatuksen synnyttäminen ovat rikoksia vain totalitaarisessa valtiossa kuten siinä, mihin valtionsyyttäjä miihkali ilmanni pyrkii ---

Shokeeraavaa ajatusta pohtiessamme olennaista on oman mielipiteen synnyttäminen. Ajatellaan asiaa. Vähän useammalta kannalta. Ei kuvitella että vihervasemmistolainen huijari on miettinyt asiat valmiiksi koska se ei ole eikä mieti.

Raiskaus ja murha ovat kovia rikoksia. Lehtitiedon mukaan irakista tulleen pakolaismiehen kotoa löyty etsinnässä käsikranaatti joka on törkeän tuhotyön väline ja räjähdysainerikos. Miehen suomalainen vaimo ja lapset asuvat tuntemattomassa paikassa koska valtio ei enää pysty takaamaan heidän turvallisuuttaan väkivaltaisen isän uhkailuja vastaan. Isä tosin joutui vankilaan, mutta ennenpitkää pääsee sieltä pois ja on taas uhkaamassa perhettään.

Halla-aho siis kirjoitti kuvitteellisen tekstin joka on shokeeraava.

Irakilainen mies uhkasi jouluna ex-vaimoaan ja perhettä kauhealla kohtalolla ja ryhtyi vainomaan ja häiritsemään appivanhempiaan. Tämä ei siis ole keksittyä.

Ketä syrjitään ja millä perusteella? Onko ajatusten herättäminen kauheampi rikos kuin Sellossa ja asunnossa tehty sarja törkeitä murhia? Eräiden mielestä on.

siviilitarkkailija

Lähtökohtaisesti näyttää kuitenkin siltä että Halla-aho ei suhtaudu vihamielisesti ulkomaalaisiin ihmisiin tai varsinkaan naisiin. Päinvastoin. Kyse on länsimaisen vapauden ja islamilaisen tapakulttuurin törmäyksestä. Demokraattisessa ja perustuslakia kunnoittavassa valtiossa myös maahanmuuttajanaisilla on perustuslaillisia oikeuksia mitä heidän islamilainen tapakulttuurinsa ei tunnusta. Syntyy ristiriita.

Suurin osa Halla-ahoa kritisoivista tai hänet demoniseksi perkeleeksi kuvitelleista eivät ole lukeneet miehen kirjoituksia kuin vain sieltä täältä enkä itsekkään voi tunnustaa niitä kaikkia lukeneeni. Rajansa kaikella. Kyseessä on monisyinen ja ahdistunutkin ihminen jonka kirjoitukset ovat saaneet järisyttäviä ja puistattavia voimia liikenteeseen. Erityisesti on mainittava valtionsyyttäjälaitoksen vetäminen lokaan, mielipiteen ja ajatuksenvapautta vastuvan linjansa seurauksena. Ja joka mahdollistaa lukuisten oikeiden ja törkeiden rikollisten, mm sellon ampujien toiminnan ja hengen vaarantamisen. Siis kun valtionsyyttäjä laittaa paukkunsa sananvapautta vastaan, voivat rikolliset tehdä konkreettisia rikoksia sitä vapaammin.

Suomessa on voimakas halu estää mielipiteitä ja sananvapautta. "Väärinajattelun rikosoikeudellinen rankaisu" on osa ikävää kansallista sielunmaisemaa. Sellaista joka mahdollistaa julmuuden ja sietämättömyyden noin laajemminkin.

Lempi

mielestäni Jussi Halla-Ahon kommentit, lainaukset hänen blogistaan, eivät Image-lehdestä, ovat agressiivisia...

"Jussi Halla-Aho: Mainitsinpa jopa nimeltä erään tähän kategoriaan kuuluvan naispoliitikon ja kerroin, että olisin vain iloinen, jos maahanmuuttajajengi raiskaisi hänet. Tällaisia ei kuulemma saa ajatella. Raiskaus on naiselle niin kauhea asia, raiskaus on miessukupuolen kollektiivista rakenteellista väkivaltaa naissukupuolta vastaan. Diipa diipa diipa.”
www.halla-aho.com/scripta/paatoksenteon_vastuullis... " ja "Toinen ja luultavasti tärkeämpi syy on se, että en vähäisimmässäkään määrin halua riskeerata tilannetta, jossa joutuisin maksamaan jollekin Afrikan sarven ihmissaastalle vahingonkorvauksia ”kivusta ja särystä”. Tuollaisessa tilanteessa voisin hyvin kuvitella menettäväni kokonaan itsehillinnän ja ottavani hengiltä sekä tuomarin, kipua ja särkyä kärsineen saastan että häntä puolustavan oikeusavustajan.” www.halla-aho.com/scripta/viela_raiskauksis......

Svengihirvi

Tässä ei ole mitään kummallista, ja luulen jokaisen lapsenkin käsittävän tämän. Jos on viiden pojan joukko, jossa yksi yllyttää muita pahantekoon, niin kaikki pitävät sitä jonkinlaisena kosmisena oikeudenmukaisuutena (poetic justice), että kun jotain pahaa sattuu, niin yllyttäjä kärsii eniten.

Halla-Aho sanoo, että on helppo tajuta väärin jos tahtoo niin tehdä. Tässä tapauksessa on yhtä helppoa tajuta oikein. Miksi nimimerkki Lempi ei näin tee?

Jokainen meistä on sitä mieltä, että jokaisen pitäisi kantaa vastuu teoistaan. Joillekin se tarkoittaa, että kun Halla-Aho avaa suunsa, Halla-Aho menee vankilaan. Minulle se tarkoittaa, että jos tietty porukka ajaa politiikkaa, mikä johtaa raiskausten lisääntymiseen, niin silloin sen pahan pitäisi mieluummin kohdistua heihin kuin sivullisiin.

Taaskaan tässä ei ole mitään epäselvää. Halla-Aho ei ole tekemässä eikä aiheuttamassa yhtäkään raiskausta, mikä muuten ei tapahtuisi. Ennemmin liberaalit ja monikulttuuristit ajattelevt, että lisääntyneet raiskaukset ovat "hyväksyttävä hinta aatteemme toteutumisesta, kunhan ei omalle kohdalle satu".

Lempi

mielestäni Jussi Halla-Ahon kommentit, lainaukset hänen blogistaan, eivät Image-lehdestä, ovat agressiivisia...

"Jussi Halla-Aho: Mainitsinpa jopa nimeltä erään tähän kategoriaan kuuluvan naispoliitikon ja kerroin, että olisin vain iloinen, jos maahanmuuttajajengi raiskaisi hänet. Tällaisia ei kuulemma saa ajatella. Raiskaus on naiselle niin kauhea asia, raiskaus on miessukupuolen kollektiivista rakenteellista väkivaltaa naissukupuolta vastaan. Diipa diipa diipa.”
www.halla-aho.com/scripta/paatoksenteon_vastuullisuudesta_vaihteeksi.html " ja "Toinen ja luultavasti tärkeämpi syy on se, että en vähäisimmässäkään määrin halua riskeerata tilannetta, jossa joutuisin maksamaan jollekin Afrikan sarven ihmissaastalle vahingonkorvauksia ”kivusta ja särystä”. Tuollaisessa tilanteessa voisin hyvin kuvitella menettäväni kokonaan itsehillinnän ja ottavani hengiltä sekä tuomarin, kipua ja särkyä kärsineen saastan että häntä puolustavan oikeusavustajan.” www.halla-aho.com/scripta/viela_raiskauksis......

Mitä mielestänne kommentit viestivät kunnanvaltuutetun agressiivisuudesta, suhtautumisesta raiskauksiin ja murhiin, jotka ovat Suomen lain mukaan rikoksia www.finlex.fi , EU perusoikeuksien kunnioituksesta www.europarl.europa.eu/charter/default_fi.htm , ja asioista, kuten

"Kaikki eduskuntapuolueet allekirjoittivat vuonna 1998 eurooppalaisen rasismin vastaisen peruskirjan."
www.vahemmistovaltuutettu.fi/intermin/vvt/home.nsf/P1BD/F9DAFC70A184FFFB...

Rasisitiset ilmaisut
www.vahemmistovaltuutettu.fi/intermin/vvt/home.nsf/pages/0EC638109F664EB...

?

k.k.

Jostain syystä muslimaissa eivät ole lukeneet Sinun "syvällisiä kirjoituksiasi", joten alappa Sinä tutustua vaikka muslimien ajatusmaailmaan. Jotenkin joskus kuvittelin, että lapsellisella vouhotusella olisi rajansa, mutta ei näköjään ole. Suomalaiset ovat vain prosentti Euroopan kansalaisista ja promille maailmanväestöstä, joten kyllä suomalaiset pakolaisiksi mahtuu, jos päättävät lähteä "tilulii leikkejä" karkuun.

Lempi

Miten mielestäsi kunnanvaltuutettu Jussi Halla-Ahon kommentteihin pitäisi suhtautua?

...ja minkälaista on mielestäsi suomalainen ja eurooppalainen kulttuuri?
www.suomi.fi, www.mitasuomion.fi, www.europa.eu, www.vuoropuhelu.fi yms

Entä suomalaiset, eurooppalaiset ja YK periaatteet, kuten...
www.finlex.fi ja EU perusoikeuskirjan 54§ artiklaa, jotka ovat luettavissa mm. www.europarl.europa.eu/charter/pdf/text_fi.pdf YK www.un.org, YK-liitto www.ykliitto.fi ...

Vieras

asian ja yhteiskunnan ymmärtämistä,

syy miksi halla-aho ei mene auttamaan on että siitä joutuu vankilaan, siis auttaja saa tuomion. suomen lainsäädäntö on sellainen.

lisäksi lempin kannattaisi muuttaa asumaan, tai ainakin viettää päivänsä lähiöissä, mieluiten itä-helsingissä.

voisi ehkä hhhm idealistin silmät vihdoin vähän aueta.

tai sitten ei.

kunnei se ihmisten ylistäminen auta. se on silmien sulkemista totuudelta.

terveisiä sinne ansarikukan norsunluutorniin.

tai mitä turhaan, helmiä sioille.

k.k.

Lempin kirjoituksista pohdin, millä syltytehtaalla ne leivotaan. Stakes suoltaa 0-tutkimuksia, joille maailma nauraa. Kaipa poliisillakin on omat sivuvahdit ? Lempillä linkkejä riittää palstoille. Lempi nosti tarkoitushakuisesti, kokonaisuudesta irroittaen J.H-A kirjoituksesta vihreitä naisia ärsyttäneen kohdan esille. Ehdotin jo Lempille, ala tutustua muslimien maailmaan ja kerro meille sitten miten viihdyt siellä linkkiesi kanssa.
Monista palstan kirjoittajista paistaa hyvä koulutus ja suomalainen sivistys, mutta samaan sivistykseen en ole törmännyt muslimimaissa vieraillessani. Paasilinnako se joskus repäisi, "ainoat oppineet ovat itse oppineet, loput ovat opetettuja". Lempi on ehdottomasti hyvin opetettu.

Lempi

...jostain syystä, kun kommentoi Jussi Halla-Aho aiheisia artikkeleita negatiiviset kommentit lisääntyvät... ehkä myös kyseisestä voisi tehdä jonkunlaisen nollatutkimuksen, jos jonkun mielestä aihe olisi tarpeeksi mielenkiintoinen...

...ilkeys ei ole älykkyyttä...

Miksi mielestäsi Jussi Halla-Aholla on vihamielinen suhtautuminen ulkomaalaisiin ihmisiin ja naisiin?

Get Ajob

Halla-aholle on ehkä huomata että kun sanoo kerran (rahvaan mielestä) väärin, ei voikaan enää sanoa mitään oikein. Yksinkertainen äly ei osaa käsitellä asioita, vaan suorittaa nopean erottelun myrkylliseen ja terveelliseen. Ihme kyllä tuo "yksinkertainen äly" esiintyy vahvana ja vakaana yhteiskunnan kaikissa tasoissa.

Mutta on se yleismaailmallinen ilmiö - tuli mieleen noista jenkkien median reaktioista tämänviikkoiseen. Mutta oli sentään jossain osattu vähän ruotia monipuolisemminkin (joku CNN:n juttu tais olla).

Halla-ahokin taitaa olla oikeassa sikäli että jos tämä meno jatkuu, on pakko suitsia reilusti ihmisten vapauksia tehdä mitä lystää ja kulkea missä huvittaa. Muuten ei edes Wahlroossin omaisuus ole turvassa, joka tietty on se pääimmäinen pointti ja kansan kiinnostuksen kohde...