Sunnuntai 19.11.2017

Suomen inttiin parin päivän tutustumisaika?

Jaa artikkeli:
Luotu: 
7.2.2010 08:30
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Saisivatko armeijan aloittavat nuoret realistisemman kuvan intistä tutustumisviikonlopun avulla?

Nuorille pitäisi tarjota kutsunnoissa parempi kuva armeijan arjesta, vaatii Varusmiesliitto. Sanomalehti Keskisuomalaisen mukaan Varusmiesliitto haluaa siirtää kutsunnat pidettäviksi kasarmeille, jotta varusmiespalvelun arki hahmottuisi paremmin nuorten mielissä.

Nykyisen lyhyen kutsuntatilaisuuden sijaan Varusmiesliitto haluaisi viikonlopun yli kestävän tutustumisen armeijaan. Puolustusvoimat ei lämpene ajatukselle kutsuntojen siirtämisestä varuskuntiin, sillä niistä aiheutuisi majoitusongelmia.

Varusmiesliitto uskoo, että kasarmikutsunnoilla saataisiin pienennettyä asepalveluksen kesken jättävien joukkoa.

Kutsuntajärjestelmän uudistamista pohtii parhaillaan kaksi työryhmää. Toinen ryhmistä on puolustusvoimien oma, toinen puolustusministeriön asettama Risto Siilasmaan johtama asevelvollisuuden tulevaisuutta pohtiva kokoonpano.

Jaa artikkeli:

Kommentit

mkuuselo

Voi hemmetti tätä pullamössöporukkaa! Kaiken pitäisi olla niin pehmeätä ja helppoa.
Kutsuntatilaisuuden tarkoitus on määrätä asevelvolliselle hänen palveluspaikkansa sekä todeta hänen fyysinen ja henkinen kuntonsa varusmiespalvelukseen soveltuvaksi.

Palveluken arki tulee tutuksi jo ensimmäisen viikon aikana ja sen tulee riittää sopeutumiseen.

Tynkä-Karjalan Antti

"Kutsuntatilaisuuden tarkoitus on määrätä asevelvolliselle hänen palveluspaikkansa sekä todeta hänen fyysinen ja henkinen kuntonsa varusmiespalvelukseen soveltuvaksi."

Tämä tietysti pelkistettynä Puolustusvoimien kannalta.

Kutsunnoissa erityisen tärkeä osapuoli ovat kutsunnan alaiset nuorukaiset. - Nyky kutsunnoissa ei millään ehditä riittävästi avata PV:n erilaisia koulutusmahdollisuuksia. Tämä olisi tärkeää, sillä koulutettavan motivaatio on lopputuloksen kannalta olennainen. PV:lla on vastaavasti paljon annettavaa, jos se ottaakin.

Eikä se kunnan/kaupungin edustajakaan siellä ihan turhaan istuskele.

Hannu Mikael

Äidin pikkukullat miettimään ja katselemaan kasarmille pariksi päiväksi, että onko täällä kivaa, uskaltaako tänne tulla, ja missä on netti?

Varusmiesliitto ei huomannut vaatia, että isän tai äidin on päästävä mukaan tukihenkilöksi ettei vaan armeijan karut olosuhteet järkytä tulevan taistelijan mieltä.

Lempi

www.oikeusvaivelvollisuus.fi

"Tätä sivustoa ylläpitää puolustusministerin asettama asevelvollisuustyöryhmä.Meitä kiinnostaa erityisesti mielipiteesi ja perustelut asevelvollisuudesta ja sen merkityksestä Suomen puolustamiselle ja suomalaiselle yhteiskunnalle 2010-luvulla. Päivitämme kuukausittain sivustoa ja pyrimme samaan aikaan keskustelua aiheeseen liittyvistä asioista." Uuden Suomen kommentoijilla voisi olla kysyttyjä mielipiteitä keskusteluun?

Mielestäni naiset voisivat intin vaihtoehtona tehdä kansalaisvelvollisuutena muutaman kuukauden harjoittelujakson.

Nuorena muutaman kuukauden koulutus mahdollistaisi myös naisille pohdinnan esimerkiksi opintojen osalta ja vahvistaisi osaamista, joka on yleishyödyllistä sekä itselle, että yhteiskunnalle. Eri tehtäviä voitaisiin harjaannuttaa ihmisten osaamisen ja mielenkiinnon mukaan, eli ihmiset voisivat painottaa koulutusta mielekkääksi. Taidot, kuten ensiaputaidot www.redcross.fi/ensiapu/fi_FI/ ovat yleishyödyllisiä ja avuksi kaikille ihmisille.

Mielestäni ihmisten osallistaminen yhteiskunnan hyvinvoinvointiin ja kansalaistaitojen harjoitteleminen on sekä oikeus, että velvollisuus.

Minttuli

Voi hellanlettas..

Suomi on pilattu kaikenmaailman jeesustelutoimikunnilla ja näköjään pahempaan suuntaan viedään..

Ja tasa-arvoa kannatan niin, että jos miehet menevät inttiin vähintään puoleksi vuodeksi, naiset menevät myös joko inttiin tai vaihtoehdoksi talouskouluun. Reilua kaikille ja jäisi ainakin uusavuttomat naiset syntymättä. Turha myöskään tillistellä sillä, että naisethan synnyttävät uusia veronmaksajia. Tottahan se on, mutta kohta veronmaksajia ei tule ollenkaan, jos naiset eivät saa merkittävää etua niiden veronmaksajien teosta eivätkä sitten osaa hoitaa niitä/kotia, vaan jättävät kersansa katujen koulutettaviksi.

Vieras

Huoh. Ei se armeija nyt niin kamala paikka ole, paitsi jos sinne menee sillä asenteella että kaikkea vastaan pitää purnata ja vängätä. Omat 330 päivää 90-luvun alussa olivat ihan mukavaa aikaa, vähemmän siellä stressasi kuin nykyään siviilielämässä.

Tietty jos on tottunut siihen että mamma viikkaa pyykit ja kuorii perunat eteen niin voihan se olla vaikeaa tottua siihen että jotain pitäisi omin pikku kätösin tehdä.

semi

-80 luvulla oli vammainen palveluksessa ja ihan hyvin meni hänellä muiden mukana, vaikka ihan samalla tavalla ei palvelusta suorittanut. Mutta oli eräänlainen esimerkki tahdosta ja siitä kuinka hän tahtoi kantaa kortensa kekoon oli vamma tai ei.

Seppo jo syntymästään

jos kutsunnat pidettäisiin viikonlopun yli kasarmilla, niin siviilipalvelukseen haluavien joukko kasvaisi nykyisestä n.10 % yli 50%:iin kutsuntaluokasta, heh.