Perjantai 17.11.2017

Sikailu lumella vaivaa Helsingissä

Jaa artikkeli:
Luotu: 
16.2.2010 09:55
Päivitetty: 
16.2.2010 13:23
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva

Faktakulma

Kiinteistöt voivat maksua vastaan tuoda auratun lumen rakennusviraston ylläpitämille lumen vastaanottopaikoille.Katso lista lumen vastaanottopaikoista rakennusviraston verkkosivuilta, www.hkr.hel.fi > Kadut > Hoito > Lumi ja liukkaus > Lumen vastaanottopaikat.

Helsingin kaupunki tiedottaa huomanneensa ikävän lieveilmiön lumisessa Helsingissä.

Lumikasoja siirretään pois omalta alueelta naapurin puolelle tai peräti puistoon.

– Viheralueelle työnnetyistä lumikasoista on monenlaista haittaa mm. herkälle kasvillisuudelle ja rakenteille. Lisäksi lumi muodostaa näkemä- ja kulkuesteitä kevyen liikenteen väylille, mikä vaarantaa turvallisuutta etenkin suojateiden kohdissa, Helsingin kaupunki varoittaa tiedotteessaan.

Kaupunki muistuttaa, että kiinteistöt eivät saa siirtää lumia tonteiltaan kaupungin katu- tai puistoalueille, vaan lumet tulee tarvittaessa kuljettaa lumen vastaanottopaikoille.

Vastuu katujen talvihoidosta on laissa jaettu kaupungin ja yksityisten kiinteistöjen kesken.

Esikaupunkialueilla kiinteistöjen kadunhoitotehtävät on siirretty kokonaan kaupungin vastuulle. Kaupunki siis huolehtii sekä ajoratojen että jalkakäytävien talvihoidosta. Kiinteistön tehtävänä on kuitenkin tonttien sisäänajokohtien avaaminen lumen kadun aurauksen jälkeen.

Kantakaupungissa kiinteistöjen haltijat huolehtivat tonttiensa viereisten jalkakäytävien talvikunnossapidosta. Jos jalkakäytävän viereinen tontti on yksityisen, huolehtii sen talvikunnossapidosta kyseisen kiinteistön haltija eli käytännössä huoltofirma, talonmies tai omakotitalon asukas. Puistojen kohdalla kaupunki vastaa jalkakäytävien hoidosta.

Faktakulma

Kiinteistöt voivat maksua vastaan tuoda auratun lumen rakennusviraston ylläpitämille lumen vastaanottopaikoille.Katso lista lumen vastaanottopaikoista rakennusviraston verkkosivuilta, www.hkr.hel.fi > Kadut > Hoito > Lumi ja liukkaus > Lumen vastaanottopaikat.

Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Vieras

"herkälle kasvillisuudelle "

Luonto on hoitanut kasvillisuutta miljoonia vuosia ennen Helsingin lumikasoja ja tulee jatkossakin hoitamaan.
Lopettakaa se itkeminen tuosta lumesta.
Kantakaa se vaikka mereen, jos häiritsee.

Vieras

"Ei kuulu mulle", "En tienny", "Kukaan ei sanonu".
Avutonta ja itsekästä porukkaa. Se on sitä "mulle mulle, kaikki heti nyt"-mentaliteettia.
Odotetaan kädet ojossa, että joku muu tekee. Se on sitä monikulttuurista oppia suomalaisille, näin se kulttuuri rikastuu. Joku ne työt varmaan tekee puolestasi.

Mikähän itku se on keväällä, kun nuo lumet alkavat sulamaan. Byhyyy, nappaskengät kastuu...

karharp

Piru noita STADILAISIA nyt mättää ennen kasat hoidettiin vek saman tien mutta nyt itketään kun lunta on niin paljon.
Onhan sitä lunta ennenkin ollut mitä pirua sitä itkemään, että puistoon työnnetään onhan ne sinne ennenkin työnnetty ja eiköhän ne PUPUT enemmän haittaa tee kun lumi joka sulaa kuitenkin pois.Ennen stadissa lumet kipattiin MEREEN miksei nytkin.Mutta kun ei oo kalustoa kun ei oo muutamaan vuoteen tullu lunta niin ei ole osattu Budjetoida tarpeeksi fyrkkaa lumen kuljetukseen.Kaikkeen muuhun humpuukiin kyllä fyrkkaa riittää.

Vieras

Ymmärrän, että huumoriahan tässä nämä viestit on mutta jos ihan tosissaan puhutaan, niin kyllä sitä lunta helsingissä mereenkin kuskataan.

Yksi iso lumenkaatopaikka on Hernesaaren kärjessä jossa päivittäin useat rekat kippaavat lumilastinsa mereen. Siellä pitää tosin olla pari pientä hinaajaa ajamassa ympyrää sitä lumikasaa hajottamassa jotta se ei kasautuisi lumivuoreksi siihen rannan tuntumaan.

donkeyhot

Lumesta itkijäthän löytyvät kuvan kulmatalon sisältä eli kepulaisethan ne runsaasta lumesta itkee. Tuohan niiden päämajan kulma. Mitäs tunkevat kulmille. Hahhaa, tulis snögee vaan enemmän! Ainakin tuohon kulmaan.

hipsuhiiri

Tässä ei varmaankaan tarkoitettu kevyttä juuri satanutta lunta vaan painavia lumikasoja, jotka katkovat esim. pensaskasvien oksia. Meilläkin täällä kantakaupungin alueella talonmies (todellakin) pitää oman katuosuutensa siistinä kippaamalla lumet toiselle puolelle katua mikä on kaupungin tonttia. Vanhana kaupunkilaisena on ihanaa kun on lunta, ihan kuin ennenvanhaan lapsena.

Vieras mies

Kun kaupungin lumiaura ajaa pitkin kapeaa tietä se työntää edessään lumivallia, joka sitten osittain puretaan rivi- tai omakotitalon ajotielle. Pitäisikö tämä raskas paakkuinen lumi siirtää vaikka takapihalle? Itse kolaan sen takaisin tien syrjään, kun pihalle ei mahdu.

Vieras

Useilta henkilöiltä olen kuullut, eikä vain Helsingistä, että kaupungin lumiaurat siirtää lumikasat esim. omakotitalojen eteen ja jopa tukkivat ulostulotien. Aamusin on tartuttava lapioon, jotta pääseen talonpihalta ulos autolla tai muulla kulkuneuvolla.

Eikö olisi viisainta jokaisen kaupungin huolehtia lumet isoille avarille alueille, eikä kiusata kuntalaisia. Eikö talonpoikaisjärjelle ole tilaa?

Dersu

Ja mites se laulu nyt jatkuikaan.
Ja kaikkien so?iopaattien mieliksi voitais
jättää kokonaan auraamatta, niin ei ainakaan
tulis tieltä/kadulta lunta teitin pihoillenne.
Pääasia, että kaikki kärsii taspuolisesti.:)

demarien vihollinen no1

..kuinka huoltoyhtiöt huoltavat. RTK ei yhtään kertaa ole kadun kasoihin koskenut. Normaalisti katu kaksikaistainen, nyt siitä tuskin yksi auto mahtuu.
Jalkakäytävillä asti kasat. Kaupunki on kerran ajanut tiekarhulla kadun, seurauksena taas talojen eteen metrin vallit, jota huoltoyhtiö ei tullut illalla korjaamaan; "heillä ei ole lapioita, ostakaapa itsellenne lapio" ja "meillä ei ole miehiä"-sanoo rtk-huoltoyhtiö..
Huoltoyhtiöt haalivat itselleen liian halvoillA hinnoilla kiinteistöjä, huoltohommat sivuseikkoja...

machdevelop

Kaupunki varoittelee omasta vastuuttomuudestaan. Jos kiinteistöt maksavat kaupungille puhtaanapidosta, ja se edelleen delegoi hoidon, korvausvelvollisuus kuuluu Hesalle . Nyt kaupungin rengit työntävät lumen yksityisalueille törkeästi. Istutukset maksavat, kun ne uusitaan.

tapio_o_neva

Virallisen teorian mukaan kasvihuoneilmiö etenee, mistä pitäisi seurata niin vähälumisuus kuin lämpimät säätkin. Kun kerran Jahve ryhtyy vastustamaan Helsingin kaupunginvaltuustoa, on kysymyksessä tietenkin ristiriita, mikä pitää ratkaista siirtämällä lumet taloyhtiöiden istutuksille, jolloin taloyhtiön pitäisi tilata ja maksaa se kuorma-auto lumien kiikuttamiseksi lyhyen ja ekologisen matkan kaupungin puistoon.

tapio_o_neva

Tietenkin on ekologisempaa siirtää lumikasa puiston nurmikolle kuin kuljettaa sitä kilometrejä jonnekin muualla dieselöljyä polttaen.

Helsingin asemakaava on virheellinen. Helsingin kaupunki voisi katsoa tonteiltaan luvalliset lumenkaatopaikat, jotka kevätaurinko tyhjentää. Kun on 20 m3:n - 40 m3:n lumikasa niin tulee runsaasti raikasta vettä.

Helsingin kaupunki on kuitenkin itsensä näköinen. Se on ahdistunut kokoomuslainen liituraitamies ja tiukkahameinen demarinainen.

tapio_o_neva

Minusta saatamme erehtyä. Tähänkin asti ilmaston lämpeneminen on aiheuttanut säiden kylmenemistä, koska ilmaston muutos tekee säästä epävakaan.

On tietenkin selvää, että kun kasvihuoneilmiö tästä vielä pahenee, alkavat Helsinginkin sääst muistuttaa jääkautta.

Jos ilmasto lähenisi jääkautta, olisi Helsingin talvisää lumeton.

Sää muuttuu aina toiseen suuntaan kuin ilmasto. Kun Kööpenhaminan kokouksen lentopetrooli ja kokouksessa uloshengitetty hiilidioksidi pääsi ilmaan sitä kallionkoloon keräämättä, oli seurauksena kylmä talvi ja luminen talvi.

Uloshengitys pitäisi panna päästöverolle.

planb

Hyvä kaupunki,

Itse otitte teiden hoidon vastuullenne taloyhtiöiltä ja peritte siitä rahaa.

Nyt on tilanne kuitenkin se että ette hoida ottamianne hommia, mutta kuitenkin laskutatte siitä. Lumet tulisi viedä pois, koska niille ei yksinkertaisesti ole paikkaa kantakaupungissa.

Kun näin ei tapahdu ihmiset hoitavat omatoimisesti lumet pois edestään sinne minne ne saadaan mahtumaan.

Oikeastaan... tilanne on ihan päinvastoin. Silloin harvoin kun tiet aurataan ne lumet työnnetään penkoiksi taloyhtiöiden pihoille, joista ne sitten pitää itse tai omalla rahalla aurata sivummalle.

Lyhyesti... lopettakaa kitinä ja hoitakaa hommanne, kun ne oleette itsellenne halunneet.

Vieras

Nyt on oikeastaan kysymys "katastrofista".

On paljon lunta, paljon autoja ja talojen ulokkeissa (HENGEN-)vaarallisia jääpuikkoja!

Nämä kaikki yhdessä vaikuttavat kaikkeen!

Olen sitä mieltä, että terveyden, hengen ja jonkinlaisen liikkuvuuden takaamiseksi KAIKKI vähänkin kelvolliset paikat ovat oltava väliaikaisesti käytettävissä lumikasoihin.

maamikko

Kaupunki on päätätnytkin yhtäkkiä sulkea lumenkaatopaikkoja osoittamatta ainoatakaan uutta.
Luntavievien autojen jonotusajat ovat pitkittyneet moninkertaisiksi. Ennen aikaa meni n. 20 min, nyt 1,5 tuntia/kuorma. Eikö tosiaan asialle saada parannusta aikaan?
Muistan kuinka kovat puheet ja lupaukset Pekka Saurilla oli, kun päättäjäksi pääsi. Missä ovat nyt teot?

Vieras

Kaupunki voisi hyvin osoittaa vaikka kepittämällä puistoalueet, johon lunta voisi kipata. Nurmikko elpyy muutamassa viikossa ylimääräisestä rasituksesta. Puut ja pensaat pitää tottakai suojella. Entä Linnanmäen ja Stadionin parkkipaikat? Pelikentät, joihin ei jäädytetä kiekkokaukaloa? Kadunpätkä, jonka varrella ei ole asuntoja tms. Eiköhän niistäkin suuren osan voisi käyttää lumenkaatopaikoiksi. Pientä luovuutta kehiin ja keskelle kaupunkia jätetyn lumikasan voi naamioida uuden lumen kerroksella lasten peuhupaikaksi.

Observatori

Nyt alkaa olla aika, jolloin Helsingin sisääntuloteille voi laittaa kyltit 'Ei talvikunnossapitoa', peltipoliisit, ja tietullit ja harkita autotonta keskustaa.

Talvikunnossapitorahoja on vähennetty ilmastomuutoksen perusteella. Ja se perustuu IPCC:n. Kiinteistömaksuilla kaupunki saa rahaa. Ja ne rahat käytetään lähinnä lisääntyneisiin monikulttuurisuuden kuluihin. Verotulot vähenevät, koska monet yritykset ja ihmiset ovat äänestäneet pyörillään ja muuttaneet pois. Itse olen todennut keskustassa käynnin olevan hidas kärsimys. Dynaamisuus on kaukana. Lounaanikin syön pelkillä parkkimaksuilla muualla.

Helsinki alkaa olla jo menetetty ekologinen ja humanistinen kokeilu. Välillä on vitsailtu pitäisiko Helsinki aidata ja laittaa passintarkastus myös tietullien lisäksi. Ainakin nyt on jo lähellä kokeilu 'autoton keskusta', koska ei ne autot pääse liikkumaan lumen seassa. Myös joukkoliikenteen, erityisesti raideliikenteen, toimintavarmuus on todettu huonoksi. Pääkaupunkina Helsinki ei ole ainakaan mikään esimerkki ja anna hyvää kuvaa.

nimim. ex-helsinkiläinen.

PS. Ongelma on siirtää lumi pois keskustasta. Ihan sama montako lapiolla siirtää lunta paikasta toiseen.

alioikeus

Kun tuolla kaupungilla liikkuu, niin kaikista surkeiten on lumityöt tehty koulujen, päiväkotien, Hgin Energian ym. kaupungin omistamien kiinteistöjen ja etenkin puistojen kohdilla. Ja sitten kaupunki kehtaa haukkua yksityisiä taloyhtiöitä, jotka niska limassa ajatuttavat lunta pois katoilta ja pihoilta tuhansilla ja tuhansilla euroilla. Ja kun talojen alueet on saatu siistittyä, tulee lopultakin kaupungin tiekarhu möyrimään täysin hoitamattomat, polanteiset kadut ja tunkee hirvittävät määrät raskasta, jäistä lumikarhetta pysäköityjen autojen päälle ja jalkakäytäville. Sitten tulee tuhannet autoilijat, jotka pikkulapioillaan mättävät lumet takaisin kadulle jne. jne ... Miksi ihmeessä tiekarhu ei voi kääntää teräänsä niin, että kokkareet ajetaan keskelle katua ja perässä tulee kuormaaja, joka kuormaa ne samantien auton lavalle? Siis ei mitään järkeä koko kaupungin tuouhussa, mutta yksityiset kyllä saadaan haukutuksi. Hävetkää!

Hyeena

Ei kannata ruikuttaa.
Kannattaa verrata tilannetta naapurivaltioiden lähikaupunkien puhtaanapitotilanteeseen.
Itäisen rikkaan öljy- ja maakaasuvaltion entisen pääkaupungin Pietarin ja eteläisen saksalais-venäläis-tanskalaisen Viron pääkaupunkien kadut ovat vielä surkeammaassa kunnossa.

tapsa krunikasta

kun huhti-toukokuu koittaa, johan alkaa ilmestymään siirtokehotuksia katujen varsille. Mistähän niitä ukkoja ja koneita silloin riittää, kun katuja pestään. Luulisi tuota parkkitilaa olevan saman verran tarjolla vuodenajasta riippumatta.

No, joo sitten odotellaan keväällä näitä naukujia, kun kaupunki ei tee sitä eikä tätä ja ulos ei voi mennä - hengitys salpaantuu.

Tämä on satavarma näkemys tulevasta.

Vieras

Viedään rahat ja knowhow, tietotaito, kiinaan

Siellä on myös säänmuokkausvirasto - kai ainoa laatuaan . En ihmettelisi
jos muitakin ylläreitä. Tekijöitä, johtajalleen uskollisia kansalaisia riittää.

Vaikka ei shakkia pelaisikaan, täytyy ihailla, hieno troijalainen hevonen.

Ps ei se jäätikkö sula, ellei sitä joku sulata, ilmastokokouksissa kiinaa ei tulla näkemään, heillä omat kokeilunsa.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

kiina vai venäjä, ilmastokokous suomi finlandes

liittyy kaikkeen, ei mihinkään

kiina, peking, olympialaiset
Kemikaaleilla luotu lumisade jumiutti Pekingin 04.11.2009

Valtion tiedemiehet häpäistiin julkisesti Kiinan viestimissä, kun he loivat rankan lumisateen, joka jumitti liikenteen, myöhästytti lentoja ja jätti Pekingin asukkaat palelemaan kylmästä.

Kiinalaisten lehtien mukaan sunnuntainen keinotekoinen lumisade laski yli 16 miljoonaa tonnia lunta Kiinan pääkaupunkiin. Kaupungin lämmitysjärjestelmät eivät vielä olleet päällä ja kaupungin asukkaat värisivät kylmästä.

Säänmuokkausvirasto laukaisi valtavia määriä kemikaaleja kaupungin yläpuolella oleviin pilviin saadakseen aikaan lumisateen. Lumisateen kerrottiin tuovan helpotusta aluetta vaivanneeseen kuivuuteen.

Rankan keinotekoisen sateen lumimassa myöhästytti lentoja, aiheutti liikenneonnettomuuksia ja aiheutti katkoksia virranjakelussa.

Siis älä tressaa lumesta tai saharan hiekasta, tekevälle sattuu ja rapatessa roiskuu

Vieras

Sturenkadulla voi käydä katsomassa, miten kaupunki on sikaillut parkkipaikkojen suhteen. Ei taida Kulttiksen nurkilla kadun eteläreunalla olla parkkiruuduissa autoja, koska niissä on puolitoista metriä lunta, joka näyttää kadulta auratulta. Tällaisia paikkoja on ollut joulusta alkaen vaikka kuinka paljon.

Kaupungin auraus- ja auraamattomuussikailuun liittyen on paikallaan kysyä näiltä sikailusyytöksiä esittäviltä virkamiehiltä, joko kaikki asuntokadut on jalkakäytävineen putsattu kunnolla. Taisin viimeksi eilen kävellä parimetriä leveän jalkakäytävän 30-senttiseksi auratulla osuudella, joka oli kovin muhkurainenkin. Kiinteistöverot ja kadunhoitomaksuja on kyllä kerätty, mutta lähes kaksi kuukautta jatkunut huono hoito ei ole vielä ihan jokaista helsinkiläisnurkkaa tavoittanut.