Tiistai 23.7.2019

Facebook-tappouhkaus: Thors tekee rikosilmoituksen

Luotu: 
26.2.2010 13:38
Päivitetty: 
26.2.2010 13:41
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/ Uusi Suomi
    Kuva
    Eurooppa- ja maahanmuuttoministeri Astrid Thors (r.) tekee rikosilmoituksen uhkailusta.

Facebookissa on viimeisen vuorokauden aikana esiintynyt kirjoittelua ja uhkauksia ministeri Astrid Thorsia (r.) kohtaan. Thorsin mukaan kirjoituksia ei voi enää perustella sananvapaudella. Thors on päättänyt tehdä kirjoituksista rikosilmoituksen poliisille.

Facebookiin perustettu ryhmä uhosi olevansa valmis menemään vaikka vankilaan ministerin taposta. Ryhmässä on tällä hetkellä 132 jäsentä.

- Jos emme tee loppua tällaisesta kirjoittelusta emmekä selvästi viestitä, että avoimesti rasistiset uhkailut eivät ole hyväksyttävissä, joku voi luulla, että on laillista siirtyä sanoista tekoihin, sanoo Thors.

- Kun keskustelu verkossa muuttuu näin aggressiiviseksi, on olemassa vaara, että syyttömät joutuvat kärsimään. Se joka sanoin villitsee rasistisiin rikoksiin, on moraalisesti vastuussa, jos joku niitä myös tekee, Thors lisää.

Henkilöt: 
Yritykset: 
Paikat: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

tapio_o_neva

Haaste on siinä, että Suomessa on paljon kaappisavolaisia:

- karjalaiset luterilaiset (kolonialisoivat ruotsalaisten virkamiesten kanssa 1617 Stolbovan rauhan jälkeen karjalaisten asuinalueet siten, että karjalasten piti 4000 perheen voimalla paeta Tveriin saakka. Näihin kuuluvat myös inkeriläiset.

- kymenlaaksolaiset savolaiset, jotka jokia pitkin laskeutuivat Kymenlaaksoon teollisutumisen yhteydessä. Kotka on savolaisten Ameriikka

- kainuulaiset, jotka Kustaa Vaasa yllytti uudisraivaukseen Pähkinäsaaren rauhan rajan yli Novgorodinmaalle ja jotka menivät Täyssinän rauhankin rajan yli Moskovan suuriruhtinaskunnan alueelle

- Etelä-Pohjanmaan järviseutulaiset (savolaisia, jotka tulivat Kainuusta osittain takaisinkin 1500-luvulla)

- Keskisuomalaiset (Kustaa Vaasan luvalla asettuivat uudisraivaajiksi hämäläisten erämaille Keski-Suomeen. Kun hämäläiset eivät käyneet enää erällä Keski-Suomessa, meni alue virallisestikin savolaisten haltuun ikään kuin alkuperäisinä asumattomina valtionmaina)

Toisin sanoen eteläsavolaisten, itäsavolaisten ja pohjoissavolaisten lisäksi on viittä muuta sorttia savolaisia, joita länsisuomalainen ei savolaisiksi tunnista.

Jos joku keskisuomalainen tai kymenlaaksolainen tai kainuulanen lyö pullolla päähän savolaisa, kyseessä ei liene etninen viharikos, vaan suursavolaisten jäsentenvälinen.

Asian kuitenkin uutisoi savolainen toimittaja siten, ettei sitä tyhmempi hämäläinen tai varsinaissuomalainen heti huomaa.

Anskem

ministeri Thors on harjoittanut? Jos tällä nyt viitataan johonkin turvapaikanhakijoiden määrään niin haluaisin huomauttaa, että suomalaisen ministerin toimivalta rajoittuu Suomen rajojen sisälle. Eli turvapaikan hakijoita tulee ja menee. Mitä sitten tulee myönnettyihin turvapaikkoihin niin otanpa tästä Eurostatin tilastot Suomen osalta:

v 2000 2600 turvapaikkaa
2001 1910
2002 3035
2003 3320
2004 4730
2005 3455
2006 2520
2007 2020
2008 tilasto puuttuu
lähde: eurostat "asylym decision"

Ilmeisesti täällä moni keskustelija kritisoi ministeri Thorsia siitä, että Suomen turvapaikan myöntökriteerit ovat jotenkin vallattamia mutta eipä tuo tilasto ainakaan tätä väitettä tue. Sen mukaanhan ministeri Thorsin aikana on myönnetty vähemmän turvapaikkoja kuin edeltäjänsä Rajamäen aikana.

Mitä sitten tulee näihin henkilöihin, jotka anonymiteetin suojissa uhkaavat väkivallalla vaaleilla valittuja kansanedustajia ja valtioneuvoston jäseniä - tai muita kansalaisia - olen sitä mieltä, että laillisuusperiaatetta korostava oikeusvaltion tulee puuttua asiaan kaikin voimin. Ilmiö on erittäin valitettava ja vastenmielinen

Vieras

On tämän netti vain aikamoinen paljastaja. Ihmisten pahatkin aikeet tulevat kirjatuiksi tuosta vain. Tännehän ne hukkuvat...on nimettömiä tappouhkauksia, solvauksia yms.
Kun eivät nyt vain väittäisi tuota "taiteeksi"? Sellaiseksi mitä teatterissa on nähty? Kun kuvia ammuttiin?

Tiedä häntä?

Vaara vaanii

Eikö ministeri Astrid Thors pitäisi saada vastuuseen Maahanmuuttajien ja turvapaikan hakijoiden rikoksista Suomalaisia henkilöitä ja yhteiskuntaa vastaa?Jatkuvat ryöstöt ,raiskaukset,pahoinpitelyt ja muut rötökset vain kasvavat suomessa turvapaikanhakijoiden taholta ,eikä kukaan ota vastuuta siitä.Ei ihme että kaikenlaisia kirjoitteluja tulee.Kuka puolustaa Suomen kansalaisia?

Vieras

Harmi vaan, että kyseessä ei ole uhkaus, eikä laiton uhkaus vaan toteamus, että voi istua linnassa Thorsin taposta. Myös rikoksen suunnittelu ei ole Suomen laissa kiellettyä, joten tähänkään hän ei voi vedota. Tyhmästä ministeristä kärsii koko kansa.

Haggis

Thors toteaa: "Se joka sanoin villitsee rasistisiin rikoksiin, on moraalisesti vastuussa, jos joku niitä myös tekee, Thors lisää."

Thorskin älähtää raukkamaisesti, kun oma kallis nahka alkaa olla potentiaalisena kohteena. Eipä hän kuitenkaan tunne minkäänlaista huolta siitä ylisuhteellisesta väkivaltarikollisuudesta, jota ns. maahanmuuttajat tekevät suomalaisia kohtaan.

Hän ja muut leväperäisestä maahanmuutosta vastuulliset ovat yhtälailla moraalisesti vastuussa tämän ryhmän suomalaisiin kohdistuvasta rikollisuudesta, jota sitäpaitsi yritetään vielä kovasti peitellä.

Kaikesta huolimatta kuitenkin, tälläinen facebook uhkailu ja kiihotus on sairasta ja säälittävää.

tapio_o_neva

Thors siis uskoo, että kun joku Suomesta suomeksi kirjoittelee soopaa Facebookiin, joku toinen innostuu niin kuin Ruotsissa innostuttiin Olof Palmen ja Anna Lindhin osalta.

Tämä on oikeastaan terrorivaikutelman luomista. Thors ruotsinkielisestä viitekehyksestään lähtien uskoo, että Suomessa käy kuin germaanisessa Ruotsissa, jossa Olof Palmen ja Anna Lindhin lisäksi on murhattu ainakin yksi ay-johtaja ja jossa vapaamieliset maahanmuuttajat ovat murhanneet joitain räyhäoikeistolaisia nuoria, joista ei niin paljoa puhuta. Ruotsissa tehdään lisäksi kurdien häpeämurhia isoveljien toimesta isien käskystä.

Miten paljon Astrid Thorsin tilannearvioon vaikuttaa se, että hän on nainen, jolla ei ilmeisesti ole puolustusvoimista peräisin olevaa kykyä hallita hermojaan ja tilanteita sekä ruotsalainen viitekehys, joka saa hänet uskomaan, että Suomen freudenthalilaisesti mongolisukuiset ugrit ovat samanlaisia julmia kostajia kuin ruotsalaiset maahanmuuttajat ja ruotsalaiset viikingit, arktiset perusgermaanit?

Olisko jotain psykohistorioitsijaa tutkimaan asiaa. Eihän nimittäin Mauri Pekkarinenkaan ryhtynyt vaatimaan itselleen henkivartiokaartia Lipposen tapaan, kun yksi poliisimies vapaa-ajallaan heitti pikku-Maurin hankeen.

Miesministereitä ja poliitikkoja on uhattu myös jatkuvasti, mutta ei siitä mitään suurta juttua ole tehty.

Voiko Suomessa lainkäyttö johtua uhriksi itsensä kokeneen tuntemuksista? Miten subjektiivista, mediallista ja poliittista oikeudenkäyttö voi olla?

Toinen asia on sitten se, että miten tuo tuleva sisäasiainministeri, Timo Soini, asiaan suhtautuu? Onko hänen mielestään hyvä, että Perussuomalaisten Urjalan osasto profiloi koko puolueen, ei aitosuomalaiseksi reformipuolueeksi, vaan jonkinlaiseksi ääriryhmäksi?

Jotenkin tuntuu, että Soini on maalannut itsensä nurkkaan. Ensiksi hän Astrid Thorsin operaation vuoksi ulosti Jussi Halla-ahon, mutta nyt hän sitten vaikenee urjalalaista perää olevan ryhmän johdosta?

Kumpaa Perussuomalaiset tarvitsevat enemmän? Siviilipalvelumies Halla-ahoa vai urjalalaista varavaltuutettua, joka tuottanee yhtä paljon huomiota kuin Pietu?

Perussuomalaisissa kannattaisi muistaa, että pehmorasistien lisäksi siellä on asiallista kansallista keskustalaista, maakuntakokoomuslaista ja sosialidemokraattista väkeä.

Soinilla ei ilmeisesti nyt ole oikein touchia koneistoonsa, koska hänen oma suuruutensa ja oikeistohörhöjen pelko ei ole mahdollistanut sitä, että Perussuomalaisilla olisi oikeasti aito vaalipiiritasoinen piirikoneisto.

Tässäkin Soinin "poissa olevuudessa" näkyy se, ettei muista Perussuomalaisten maisteri- ja tohtorifraktiosta ole oikein johtajiksi paikkaamaan Soinin puutteita. Veli-Matti Saarakkala on hyvä, mutta liian nuori.

Akateeminen pätkätyöläinen

Hienoa, että Thors tekee rikosilmoituksen. Ääliöilläkin pitää olla sananvapaus, mutta tappouhkausten ja väkivaltaan yllyttämisen kohdalla viimeistään täytyy myös olla vastuu sanomisista. Toivottavasti rapsakat sakot hieman rauhoittavat Urjalan tupauunon toilailua.

Mutta ei Thorskaan vaikuta täysillä valoilla ajavan. Millä ilveellä Thorsin uhkailu voi olla rasismia? Ovatko suomenruotsalaiset omaa rotuaan? Onko Thors maahanmuuttoministerinä jo niin identifioitunut asiakkaisiinsa, että kuvittelee muuttuneensa ei-valkoiseksi?

tapio_o_neva

Thors lienee hieman järkkynyt mieleltään, kun hän ei olekaan ruotsin kieltä taitamattomissa piireissä rakastettu tant Astrid, vaan jonkinlainen suomensuomalaisen räyhäporukan poliittinen maalitaulu.

Yleensä ruotsinkieliset pelästyvät suoraa puhetta ja alkavat vedota auktoriteetteihin.

Naiseus ja ruotsalaisuus kohottavat pelkokertoimen toiseen potenssiin, koska mielessä ilmeisesti on pinnassa germaanisen Ruotsin pohjaton väkivaltaisuus.

GOEBBELS

Laiton uhkaus on laiton uhkaus, ei siinä mitään.
Mutta. Thors ja kumppanit niittävät nyt sitä, mitä ovat kylväneet.

Eduskunta yritti toimia salassa kansalta säätäesään uuden, erittäin liberaalin ulkomaalaislain vuonna 2009. Edelleenkään hallituspuolueet eivät halua keskustella Suomen turvapaikkapolitiikasta eikä ennenkaikkea siitä, miten ja missä mittaluokassa Suomessa hoidetaan "humanitaarista" maahanmuuttoa. Kotouttamisesta tai työllistymisen edellytyksistä puhumattakaan.

Tavallisille suomalaisille on annettu pelkkä maksajan rooli.
Lähiöiden ihmiset joutuvat kohtaamaan sen surullisen kuuluisan monikulttuurin ja kärsimään sen seuraukset.
Suomalaiset ovat vihaisia!

Hessu Hopo

Silloin kun tekijä on mustaihoinen. Ai ei vai?

Sen verran selvästi puhutaan rasistisesta rikoksesta että vaihtoehtoja ei nykylain mukaan ole. Miten tämä on sitten mahdollista? Ehkä niin että joku tummempi kaveri on kaapannut tämän nyt syytettynä olevan koneen. Ja sitten on vain antanut verbaalikanuunan laulaa.

Asko Niskala

tulisi olla automaattisesti poliisiasia. Solvaus, herjaus ja kunnianloukkaus voivat olla asianomistajan harkinnasta riippuvaisia, mutta ei laiton uhkaus, jossa selvin sanoin viitataan esim. tappamiseen. Oikeusministeri töihin!

Edellä sanomani ei mitenkään riipu myöskään uhkauksen kohteesta. Asiaa ei lievennä se, että kohteena on juuri Thors. Näin voisi monien kommenttien perusteella luulla. Kaiken lisäksi Thorsin syyksi taidetaan lukea paljon sellaista, mikä ei aidosti edes hänelle kuulu.

Ihmisten alkeellisiin vihan tunteisiin on ennenkin vedottu kun on pyritty valtaan ja myös päästy. Valitettavasti. Ei tässä kovin kaukana olla niistä ilmiöistä, joihin esimerkiksi juutalaisvainot perustuivat.

Thors tekee aivan oikein tehdessään asiasta rikosilmoituksen.

tapio_o_neva

Laiton uhkaus tulisi olla automaattisesti poliisiasia.

* Jos näin olisi, olisi Suomessa viikonloppuisi 10 000 - 100 000 uutta oikeusjuttua jo siksi, että vanhemmat ovat juoneet viinaa ja siksi, että isoveli kiusaa pikkusiskoa.

Solvaus, herjaus ja kunnianloukkaus voivat olla asianomistajan harkinnasta riippuvaisia, mutta ei laiton uhkaus, jossa selvin sanoin viitataan esim. tappamiseen.

* Lue rikoslaki! http://www.finlex.fi . Herjausta ja solvausta ei enää ole rikoslaissa, vaan ne ovat kunnianloukkaus ja törkeä kunnianloukkaus.

Oikeusministeri töihin!

* Ei oikeusministeri esitutki eikä tutki eli tuomitse.

Vieras

Ettekä te vieläkään tajua, ettei ryhmässä ketään uhkailla, vaan todetaan, että voidaan istua Thorsin taposta. Kukaan ei uhkaa tappavansa Thorsia. Edelleenkään rikoksen suunnittelu ei ole kiellettyä laissa. Sananvapautta pitää olla, mutta Suomessa se tuntuu olevan poliisin näpeissä mikä menee filtterin läpi ja mikä ei.

Viiras

Tappamisteon vähätteleminen on uhkaus yhtä lailla kuin kiduttamisella uhkaaminen on kidutusta. Asiallisen keskustelun käyminen kyseessä olevista asioista on aiheellista, mutta sananvapaudenkaan nimissä tämän ryhmän noin puolitoistasataa jäsentä eivät asialliseen keskusteluun pysty.

tapio_o_neva

Tappamisteon vähätteleminen on uhkaus yhtä lailla kuin kiduttamisella uhkaaminen on kidutusta.

* Onko voimankäytöllä uhkaaminen laiton uhkaus? Pitäisikö suurvaltojen pääministerit ja valtionpäähenkilöt pidättää siksi, että ovat lähettäneet lähettiläät levittämään huonosti peiteltyjä uhkauksia? Mikä on tappamiesteon vähättely? Nykyäänhän retoriikassa joukkotuhontakin ilmoitetaan rauhanturvaamisena.

Asiallisen keskustelun käyminen kyseessä olevista asioista on aiheellista, mutta sananvapaudenkaan nimissä tämän ryhmän noin puolitoistasataa jäsentä eivät asialliseen keskusteluun pysty.

* Se johtuu tulonjaon epätasaisuudesta. Taitamattomimmat kielenkäyttäjät ovat heikon sosiaalisen perimän ammateissa, eivät varatuomareina valtioneuvostossa. Jos ajatellaan, etteivät Perussuomalaiset, itähelsinkiläiset tai Iltalehden lukijat kykene kuin primitiivisen selkosuomen käyttöön niin se, että rikoslaista seuraisi korkeakulttuurisia kommunikaatiovaatimuksia, johtaisi tietenkin vain rakenteelliseen syrjintään kulttuuri- ja sosiaaliköyhiä väestönosia kohtaan.

* Minusta missään ei olla sanottu, että tuottamuksellinen tai edes tahallinen vähättely on uhkaus. Jos vähättely olisi uhkaus niin kasvihuoneilmiön kieltäjille pitäisi tuomita sananvapauden käyttämisestä yhtä paljon vankeutta kuin juutalaisten holokaustin vähättelystä tai kieltämisestä Itävallassa tai Saksassa, jossa ilmeisesti mustalaisten holokaustin vähättely on edelleen sallittua niin kuin Jehovan todistajien ja homojen. Homoilla nimittäin mustalaisten kanssa on heikompi asema kuin siionisteilla Hollywoodissa ja Yhdysvalloissa.

* Postmodernismissa jokainen yrittää rakentaa itselleen vähemmistöasemaa ja saada osakseen etuoikeuksia eli positiivista syrjintää.

Viiras

... Samaa minäkin olen usein harkinnut, mutta sitten aina välillä (ainakin hieman nauttineena) tulee halu masokismiin, ja taas luen, mitä aktiivikeskustelijat täydellisessä viisaudessaan ovat maailman tilasta päättäneet.

Asko Niskala

lopettaa koko lehden lukemisen. Tympii kaikenlaisten törkeyksien lateleminen tavallisesti nimimerkin takaa. Sananvapauden nimissä. Kaikkeen vapauteen liittyy kuitenkin vastuu, joka usein tuntuu unohtuvan.

Sitten olen aina palannut lehden ääreen: miksi antaisin periksi noiden idioottimaisuuksien kirjoittajille ja jättäisin heidät luuloon, että he ovat jotakin muka voittaneet. Ajan mittaan järki voittaa, uskon niin.

Hulluimpiakin kommentteja kannattaa lukea tarkalla silmällä, koska ne kertovat jotain synkästä sielunmaisemasta, jota myös suomalaisissa on.

Vieras

Yrityksesi sananvaauden rajoittamiseksi ei tuolla tavalla menesty. Mukavaa, että palaat aina uudestaan haastamaan kirjoitustaitosi. Olen kuitenkin eri mieltä siinä, että suomalaisten rotuominaisuuksiin kuuluu synkkä sielunmaisema ja idiotismi. Kokeilepa noita samoja sanoja joihinkin muihin kansoihin.

Haamu

Ajan mittaan oikeus voittaa. En sano, että jonkun kuolema olisi oikeus, mutta uskon, että oikeus ja hyvä voittaa viime kädessä, mutta sitä ennen voi olla vaikeita aikoja.

Itse en kannata Thosrin politiikkaa millään muotoa, mutta kun mennään tästä eteenpäin, Thorsin touhut tuntuvat pieneltä ja niin myös kaikki tähänasti nähty. Niin valitettavaa kuin se onkin. Eikä tämä ollut uhkaus, vaan todennäköisyys. Toivon tietenkin olevani väärässä =(

tapio_o_neva

Kaikkein surkeimpia ovat omalla nimellä uhoajat, jotka:

- häpäisevät lapsensa heidän luokkatovereidensa keskuudessa "omalla" nimellään ja lastensa sukunimellä

- häpäisevät puolisonsa kotikylällä tekemällä hänestä hörhön puolison

- häpäisevät työnantajansa ja tämän asiakkaat

- osoittavat raukkamaisuutensa yrittäessään vähätellä tai peitellä hörhöyttään, kun ovat ensiksi yllyttäneet verkkonuuskijat paikalle uhottuaan liikaa

Minusta jokainen omalla nimellä uhoaja voisi kirjoittaa Pekka Siikalan tapaan omalla henkilötunnuksellaan.

Yleensä uhoajat ovat eläkeläisiä, joilta ei voi ottaa eläkettä pois sanktiona. Jos yrittäjä uhoaa, hän menettää asiakkaansa, jos palkansaaja uhoaa, hän menettää työnsä.

Omalla nimellä uhoajat ovat siis jonkinlaisia fanaatikkoja ja/tai eläkeläisiä,

Vieras

"Ministeri väärässä"
14:25 Vieras (kirjautumaton)

Harmi vaan, että kyseessä ei ole uhkaus, eikä laiton uhkaus vaan toteamus, että voi istua linnassa Thorsin taposta. Myös rikoksen suunnittelu ei ole Suomen laissa kiellettyä, joten tähänkään hän ei voi vedota. Tyhmästä ministeristä kärsii koko kansa."

Kerro vähän tarkemmin, mitä Eurooppa- ja maahanmuuttoministeri Astrid Thors on saanut tehtyä aikaan.

tapio_o_neva

Tämä vain osoittaa, että syntyperäinen germaaninen ruotsalainen Astrid Thors on joutunut suomensuomalaisten alkuasukkaiden, mongolisukuisten ugrien, rasistisen uhkailun kohteeksi.

Axel Freudenthal nimittäin opetuksessaan perusti kaiken rasismiin eli siihen, että suomalaiset alempirotuisina eivät kykene hallitsemaan itseään, minkä vuoksi suomen kieltäkään ei tarvita.

Jos on niin, että Thors käsittää joutuneensa ruotsalaisena suomensuomalaisten rasistien uhkailun kohteeksi, on todettava, että Thorskin jakaa demokraattisten arvojen lisäksi myös vanhan ajattelun siitä, että ruotsalaiset ovat hyviä germaaneja, kun taas suomalaiset ovat onnettomia alempirotuisia mongolisukuisia ugreja.

Ugrien vähättely pitäisi säätää Suomessa samantasoiseksi ajatusrikokseksi holokaustin vähättely tai kieltäminen Itävallassa tai Saksassa. Ainoastaan savolaisten vähättely tulisi sallia, jotta kyettäisiin kuvaamaan suomalainen hyvinvointikorporaatiojärjestelmä äänestäjälle ymmärrettävällä tavalla.

Koira

Yllyttäjä on ihan rikoslainkin mukaan vastuussa, jos yllytyksestä joku tekee rikoksen. Ja rangaistus on sama.

Kuka muistaa Heinojen murhat? Yllyttäjä, porukan vanhin ja joukon johtaja sai kovimman tuomion.

Tähän saakka rikos on vain laiton uhkaus, josta selviää luultavasti ehdollisella.

tapio_o_neva

Osaisiko joku määritellä perussuomalaisilla laillisen uhkauksen? Näin he voisivat harjoittaa turvallisesti turvauhkailua, joka ei sitoisi poliisin resursseja.

Matti Vanhanenkin hankki tuomion iltapäivälehden valokuvaajalle, joka kansallisen turvallisuuden nimissä yritti valokuvata, keitä Vanhasen tenniskentällä Merikukka Forsiuksen lisäksi liikkuu.

Se, että tiedetään, kenen kanssa pääministeri liikkuu, on parlamentarismissa turvallisuustekijä. Miksi? No siksi, että pääministeri ilmeisesti panee pornokuvansakin kaikkien maiden tiedustelupalvelujen seuraamaan virkasähköpostiin.

http://fi.wikipedia.org/wiki/John_Profumo

Neohöpsismin profeetta

Minusta alkaa tuntua, että pyhää sananvapautta olisi aika rajoittaa lasten ja typerysten osalta, tekevät muuten vahinkoa itselleen ja aiheuttavat pahaa mieltä ja ajanhukkaa muille.

Vouhottajaryhmä halusi ilmeisesti sanoa, että heidän mielestään ministeri Thors on hoitanut hommansa surkeasti ja joutaisi erota. Tätä mieltä on Suomessa moni, mutta vain vähän toista sataa neropattia muotoilee asian siten, että jää kuva, kuin he olisivat aikeissa lynkata ministerin. Sehän on rumasti sanottu ja sitäpaitsi laitonta.

Poloinen Astrid on syystä kalpeana, ja tietysti nostaa kanteen. Olihan tämä odotettavissa. Seuraa tutkinta, ja asianosaiset saavat sakkoja ja julkisuutta. Astrid pitää pestinsä ja jatkaa samaa hyväksi luulemaansa turvapaikkapolitiikkaa seuraaviin vaaleihin saakka.

Kuka tässä nyt voittaa? Ilmeisesti joku laskeskelee, että sakot tulevat kovasti halvemmaksi, kuin vaalimainoskampanja telkkarissa, sillä mainosarvohan on tällaisella tempulla kova. Eikös uhkailijoita voisi vaihteeksi rankaista internetin käyttökiellolla, niinkuin lapsia? Laittaa mölisijät "omaan huoneeseen miettimään", mitä tuli tehtyä, eikä lähteä mukaan huomionkalastelukampanjaan.

Jos Thorsia uhkaillut ryhmä olisi halunnut ministerin eroavan virasta, he olisivat halutessaan voineet käyttää laillisia ja tehokkaampia aseita kuin tappoon lietsova Facebook-ryhmä. Olisivat voineet vaikka väsätä satiirisia sarjakuvia jostain anonyymistä ruotsinsuomalaisesta täti-ihmisestä, laatia kaksimielisiä pilkkalauluja ja raapustaa kolumneja. Mutta eivät ne oikeasti välitä muusta, kuin ITSEENSÄ KOHDISTUVASTA huomiosta, tulevista vaaleista ja siihen liittyvästä julkisuudesta.

Kakkaraita on omassa housussa. Hyi. Hävetkää.