Torstai 24.1.2019

Näin linjurikuskin palkka nousee

Jaa artikkeli:
Luotu: 
3.3.2010 17:00
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Alle 4 vuotta toimineen linja-autonkuljettajan kahden viikon palkka nousee puolessatoista vuodessa 1180,60 euroon.

Kuljetusalan lakko saatiin päätökseen tänään kello 15, kun molemmat osapuolet hyväksyivät valtakunnansovittelija Esa Lonkan toisen sovintoesityksen. Lakko ehti olla voimassa vajaan vuorokauden.

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliiton sihteeri Jussi Koivunen (vas.) kertoo Kansan Uutisille, että sopimukseen ei voi olla tyytyväinen. Lakkoilu silti Koivusen mukaan kannatti.

- Saimme pientä parannusta palkankorotuksiin. Niitä myös aikaistettiin. Teksteihin saatiin merkittäviä selvennyksiä ja parannuksia, Koivunen vertaa hyväksyttyä sovintoa maanantaina hylättyyn esitykseen.

Lonkan toisen sovintoesityksen mukaan palkkoja korotetaan aprillipäivänä 0,6 prosenttia ja lokakuun alussa 0,7 prosenttia. Ensi vuonna on jälleen luvassa 0,7 prosentin korotus niin sanotun teollisuuden yleisen linja mukaisesti.

Lokakuun alusta tulleen palkankorotuksen myötä alle neljä vuotta kuorma-auton kuljettajan palkka on ollut kahdessa viikossa 941,60 euroa. Linja-auton kuljettajilla vastaava palkka on ollut 972,80 euroa. Pääkaupunkiseudun kuljettajilla palkka on ollut hieman korkeampi, 1091,20 euroa.

Näin alle neljä vuotta toimineen tavallisen linjurikuskin palkka nousee puolessatoista vuodessa noin 992,386 euroon.

Koivunen kertoo, että AKT luopui kuuden kuukauden muutosturvan vaatimuksesta. Tällä ei ole Koivusen mukaan yhtä suurta merkitystä autoliikenteessä kuin satamissa.

- Tämän sopimuksen kanssa voi elää, mutta ei siihen voi olla tyytyväinen. Palkankorotukset kuitenkin ilmeisesti heijastavat Suomen nykyistä taloustilannetta, Koivunen pohtii.

Tuore sopimus on kaksivuotinen.

 

Henkilöt: 
Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Laskupää

Laskekaahan kunnolla ja ajatuksella nuo luvut ennenkuin julkaisette ne.
Jos palkat nousisivat tosiaan 0.6, 0.7 ja 0.7 prosenttia, olisi uusi palkka 992.40 euroa kahdessa viikossa.
Ilmeisesti palkat nousevat kuitenkin 6, 7 ja 7 prosenttia, joka on tässä taloudellisessa tilanteessa BUSSIKUSKILLE aika kova korotus!
Itse saan vaativassa asiantuntijatehtävässä tänä vuonna EHKÄ 0.5 (siis puolen) prosentin korotuksen.

Vieras

Jos olet vaativassa asiantuntian hommassa ja et tajua edes desimaali pilkusta mitään niin et tarvitse edes sitä 0,5 prosentin korousta. Toivottavasti et ole asiantuntiana missään mikä vaarantaa ihmisten terveyttä.

kuu-ukkeli

Artikkelia on jälkeenpäin muokattu (ilman mitään mainintaa itse jutussa). Alkuperäisessä uutisessa prosenttilaskut oli laskettu päin prinkkalaa.

Olisi varmaankin hyvän lehtimiestavan mukaista tehdä asiaankuuluva oikaisu virheellisistä tiedoista eikä vain muokata uutista.

tim

Kansanedustajien palkka nousi 12%. Olisivatko siksi hiljaa. Tai ehkä se ei mainitsemisen arvoinen korotus, eikä siinä tarvittu mitään lakkouhkailua. Muutaman ihmisen toimikunta päättää kansanedustajien korotuksista. Katainen varmasti osaa kertoa miksi 12% tällä kertaa nostettiin.