Sunnuntai 19.11.2017

Nyt saa viinaa suoraan kotiin - toimi näin

Jaa artikkeli:
Luotu: 
5.3.2010 15:07
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva

Faktakulma

Näin tilaat alkoholia netistä:

Käytännössä nettitilaaminen toimii nyt siten, että mennään ulkomaisen firman nettisivuille (esimerkiksi Viinikauppa.com on virolainen), tilataan haluttu alkoholisatsi ja maksetaan luottokortilla.

Sitten tilataan kuljetus erikseen miltä tahansa kuljetusfirmalta viininostopaikasta (Viinikauppa.comin viinakset tulevat Saksan Rostockista) kotiovelle Suomeen.

Juomista pitää maksaa verot. Tullille pitäisi antaa verovakuus, joka on viinistä noin kolme euroa pullolta. Hinta on sama viinipullon hinnasta riippumatta.

Suomalainen voi nyt Helsingin käräjäoikeuden päätöksellä tilata netistä viinaa täysin laillisesti, kun syytteet niin sanotussa Viinikauppa.comin jutussa tänään hylättiin.

- Nyt voit tilata internetistä alkoholia, syytettyä Viinikauppa.comia edustanut asianajaja Petteri Snell tiivistää asian Uudelle Suomelle.

-Oleellista on se, että alkoholin tilaamisen yhteydessä tehdään myyjän kanssa erillinen sopimus siitä että tilaa viinejä ja järjestä minulle toimitus. Tehdään kaksi erillistä oikeustointa, hän selittää.

Oikeuden päätös ei siis salli sitä, että "yhdellä lauseella" pyytäisi myyjää toimittamaan esimerkiksi viiniä kuusi pulloa kotiovelle. Kuljetus pitää tilata erikseen.

”Suomalaiset astuivat kolme metriä lähemmäksi Eurooppaa.”

Snell katsoo käräjäoikeuden menneen "ali siitä mistä aita on matalin". Nyt kantaa ei otettu siihen, onko sellainen kaukomyynti sallittua, jossa viinin myyjä myös toimittaa tuotteet kotiovelle.

- Suomalaiset astuivat kolme metriä lähemmäksi Eurooppaa. Nyt meillä alkaa pikkuhiljaa toimia samat oikeudet kuin muillakin eurooppalaisilla, Snell näkee.

On valtionsyyttäjän käsissä, viedäänkö juttua korkeimpiin oikeusasteisiin.

 

Faktakulma

Näin tilaat alkoholia netistä:

Käytännössä nettitilaaminen toimii nyt siten, että mennään ulkomaisen firman nettisivuille (esimerkiksi Viinikauppa.com on virolainen), tilataan haluttu alkoholisatsi ja maksetaan luottokortilla.

Sitten tilataan kuljetus erikseen miltä tahansa kuljetusfirmalta viininostopaikasta (Viinikauppa.comin viinakset tulevat Saksan Rostockista) kotiovelle Suomeen.

Juomista pitää maksaa verot. Tullille pitäisi antaa verovakuus, joka on viinistä noin kolme euroa pullolta. Hinta on sama viinipullon hinnasta riippumatta.

Henkilöt: 
Yritykset: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Kippari

Kannatan Alkon monopolia.
Alkoholi aiheuttaa liiallisesti käytettynä lieveilmiöitä ja monenlaista haittaa terveydelle.
Alkoholin aiheuttamat kustannukset lankeavat lopulta yhteiskunnan eli veronmaksajan maksettavaksi.
Alkon voitoilla maksetaan haittavaikutusten kulut.

Eero Vainio

..ja lisäksi Alko hoitaa alkoholimyynnin valvotusti ja ammattitaidolla. Tuotevalikoima on laaja ja asiantuntemuksella valittu. Asia tietää varmasti mitä saa ostaessaan tuotteen Alkosta. Mikä alkoholia alettaisiin myydä missävaan "Liisan kioskissa" kuluttajalla ei ole varmuutta myydäänkö hänelle venäläistä myrkkyviinaa Koskenkorvana. Pilallemenneitä ylijäänä viinejä, joita Eurooppa on pullollaan yritetään kaikin keinoin markkinoida maailmalle mm. juuri internetin välityksellä. Nyt oikeus on todella tehnyt "sokean" päätöksen selvittämättä edes kyseisen nettikaupan taustoja ja sinisilmäisesti luottanut esitettyyn aineistoon.

Pasi Viheraho

eU LAKIEN mukaan tässä pitää mennä.
Nyt vaan Eero otat lusikan kätöseen ja nautit edullisemmasta viinasta.
jos pidät siitä hyvä jos et pidä niin nyt voit edullisemmin juoda ahdistuksesti kurkusta alas.
ostin 80 luvulla mannemarketista pöytäviinaa ja kossua ja hyvin oli kioskin tuotteet kunnossa.eli laatu on ihan ok vaikka paikka olisi mitä.
hyvä päätös.

Nimimerkki

Yhtä asiaa kaivataan Suomeen erittäin kovasti - nimittäin alkoholin ja kaiken sen käyttöön liittyvän arvon täydellistä romahduttamista.

Kun alkoholi ei ole enää valtion monopolin kauppaamaa "arvotavaraa", on ehkä toivoa siitäkin, että alkoholin käyttö ja sen seuraamukset ei enää olisi nykyajan mukaisessa arvossa - ja silloin voi odottaa sitä, että juominen ja humala ei ole enää sen verran arvokasta toimintaa, että mattinykäsistä tehtäisiin kansallissankareita. Tuon jälkeen voi olla että alkeellisenkin sivistyksen tasoon yltävät ihmiset eivät enää pitäisi humalaa täysin normaalina ajanvietteen tilana eli Suomi voisi päästä ehkä vielä yhden pikkuaskelen lähemmäksi sivistysmaailmaa.

jounikok

Sen verran on tullut tuota palloa kierreltyä, että olen havainnut kaikilla käymilläni mantereilla (Australia ja Etelämanner vielä puuttuvat) ihmisten juovan ajanvietteeksi alkoholia, ja tulevan siitä myös humalaan. Samoin aivan kaikissa käymissäni maissa on havaittavissa sama ilmiö. Usein ihmiset myös kokoontuvat erityisesti tuohon tarkoitukseen suunnitelluissa paikoissa. Näitä kutsutaan ravintoloiksi tai pubeiksi tai miksi milloinkin.

jounikok

Ei Alko tuota kovinkaan paljoa voittoa, sen kate on suhteellisen pieni. Sen sijaan alkoholivero on huomattava. Sehän maksetaan myös muualta ostetusta alkoholista, kuten esimerkiksi keskioluesta tai ravintola-annoksesta.

Alkon monopolissa on se huono puoli, ettei se ota valikoimiinsa läheskään kaikkea laatutavaraa mitä maailmalla on tarjolla. Näen paljon vaivaa hankkiakseni laatuviskejä joita Alkon valikoimiin ei varmastti tule niiden vähäisen menekin vuoksi.

Pasi Viheraho

Siinähän kannatat mutta kun EU:Ssa ollaan muutkin pitää päästä apajille.vapaa liikkuvuus myös viinaan :)
Alkon kannattaa tiputtaa hintoja jotta niihin haittaaikutuksiin saa rahaa.
tai oikeasti alkon voitto menee eu tukipaketteihin suin muihin.
ELÄKÖÖN VIRON VIINA

Hyeena

"Nyt saa viinaa suoraan kotiin - toimi näin" -otsikko on mahdollisesti rikokseen yllyttämistä.

http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1889/18890039001#L5P5
5 § (13.6.2003/515)
Yllytys
Joka tahallaan taivuttaa toisen tahalliseen rikokseen tai sen rangaistavaan yritykseen, tuomitaan yllytyksestä rikokseen kuten tekijä.

Kuten artikkelissa kerrottiin "On valtionsyyttäjän käsissä, viedäänkö juttua korkeimpiin oikeusasteisiin"

Viimeistä kiveä ei ole vielä käännetty.

Ain087634

15:26 Hyeena
"Nyt saa viinaa suoraan kotiin - toimi näin" -otsikko on mahdollisesti rikokseen yllyttämistä.

No ei todellakaan ole. Toiminta on todettu käräjäoikeudessa lailliseksi. Jos korkeinoikeus homman joskus tuomitsee ja juttu kirjoitetaan sen jälkeen voi asia olla rikokseen yllyttämistä. Nyt se ei sitä ole. Järkeä vähän siihen kirjoitteluun.

Kaiken kaikkiaan hieno juttu.

kpyora

Tässä jutussa kannattaa todella tutkia tarkkaan kuka on yllyttänyt rikokseen! Kaikki tiesivät, ettei Tullin rikollinen toiminta kestä oikeudessa, mutta sitä jatkettiin kuitenkin. Kuka yllytti Tullin virkailijoita rikokseen?

Nyt saatiin toiseksi viimeinen ulkomaankaupan laiton este pois. Mikä on viimeinen pisara autoverolle, viimeiselle laittomalle kaupanesteelle?

Vieras

Tulee mieleen autoverotus. Valtiovarainministeriön tiedossa oli viimeistään jo vuonna 1990, että autojen verotus Suomessa on unionin sisämarkkinasäädösten vastainen. Voi olla, että veromarkat menevät hyvään tarkoitukseen - todennäköisesti, mutta kun kerran on sopinut jostain, sopimustta pitää kai noudattaa. Muutoin kyse on mielivallasta eli tsaristisesta hallinnosta. Suomessa poliitikot eivät tietenkään kanna vastuuta, mutta miten on veromarkkoistamme nauttivien virkamiesten laita, Sailas?

joonathan

Niin kauan kun virkamiehet eivät joudu vastuuseen laittomuuksista näin tapahtuu. Vaikka heidän päätöksensä olisi selvästi lain vastainen se toteutuu aina. Vasta pitkällisen oikeusprosessin jälkeen saa syytön oikeutta itselleen. Samoinhan verottajakin toimii.

Zetor

"Kannatan Alkon monopolia.
Alkoholi aiheuttaa liiallisesti käytettynä lieveilmiöitä ja monenlaista haittaa terveydelle.
Alkoholin aiheuttamat kustannukset lankeavat lopulta yhteiskunnan eli veronmaksajan maksettavaksi.
Alkon voitoilla maksetaan haittavaikutusten kulut."

Niin tämän monopolin aikana onkin haitat vähentyneet selkeästi muuhun Eurooppaan verrattuna....sitäkö tarkoitat :)? Monopoli on nähty ....nyt olisi syytä integroitua Eurooppaan jo pikkuhiljaa tässäkin asiassa ja nostaa se alkoholi pois sieltä jalustalta, johon se on Suomessa viranomaisten toimesta nostettu. Hinnat kohtuulliselle tasolle, niin ei juuri kukaan tilaa netistä alkoholia tai matkusta Eestiin. Eli järki käteen Suomi.....

Vieras

Niiltä, jotka monopolia puolustavat, odottaisin huomattavia perusteluja! Tilanteet, joissa monopoleista on oikeasti hyötyä voidaan mielestäni laskea yhden käden sormilla.. ja tähän hätään ei nyt tule yhtään edes mieleen.

Nettitilausten vapauttaminen on/olisi askel oikeaan suuntaan, valikoima laajenee, hinnat oletettavasti laskevat ja mikä parasta, mahdollisuus laatuun kasvaa.

Ajan kanssa viinit saa toivottavasti jo elintarvikekaupasta niin kuin kutakuinkin joka puolella maailmaa on tapana niin tämä herra kiittää ja kumartaa!

Vieras

Poliitikot = puolueet ovat tehneet asiasta mörkön ja rahastuksen .
Jäljet johtavat sylttytehtaalle.
Sielä on tarkat tilastot miten paljon korkeat verot meille "hyvää tuottaa" Virkamiehille ja menot
haitat no kosmetiikkaa .
Sairasta politiikkaa.
Perinne on pitkä. Mahdotonta katkaista koska edunsaajia on monta.'
Alko = sen edunsaajat pitäisi paljastaa.(Valitettavasti)

olavinieminen

Viini ja olut ovat Saksan lain mukaan elintarvikkeita ja siellä ne kuuluvat elintarvikeveron piiriin.
Ne kuuluvat maataloustuotteisiin ja niiden tilaaminen sieltä pitää olla täysin sallittavaa. Lisäksi ne kuuluvat normaaliin ruokapöytään ja -kulttuuriin. Kirkkokin suhtautuu siellä asiaan samoin.

Suomen on päästävä jo irti vahasta kieltolain (lestadiolaisesta) hengestä.
Alkon monopoli on vinoutunut ilmiö, eikä se muuta itse ainetta paremmaksi.

TSV

Jos tilaan niin kenelle ne verot pitää maksaa? EUn sisällähän niistä on maksettu jo Saksassa verot?

Jos tilaa vaatteita pitääkö niistäkin maksaa verot Suomeen?

Nimittäin olisi se kiva saada vaikka laatikollinen punkkua jos hinnat ovat hyvät, mutta kolme euroa pullo on hinnasta aika paljon eli pitäisi oikeasti ostaa todella kalliimpaa, että tekisi voittoa.

raikku

paitsi kyllä laskut maksetaan viimisen päälle, mutta tavallinen tallaaja saa taistella, että direktiivit toteutuvat. Autoveroasioista kiistellään vielä seuraavat 30 vuotta, sillä eihän suomalainen luupäävirkamies virhettään myönnä, vaikka kädestä löytyisi. Ja nyt ei muuta kuin tilaamaan halpaa eurooppalaista viinaa kärrykaupalla. Jippii!

tapio_o_neva

Suomalainen voi nyt Helsingin käräjäoikeuden päätöksellä tilata netistä viinaa täysin laillisesti, kun syytteet niin sanotussa Viinikauppa.comin jutussa tänään hylättiin.

=> Jos valtionsyyttäjä päättää valittaa päätöksestä ja jos joltain jää alkoholijuomat tämän vuoksi tulliin, maksaako Valtteri Varpela tappiot? Mikä onkaan lainvoimainen päätös?

joonathan

Tullihan on aina oikeassa näin se voi siitä huolimatta tehdä oli päätös melkein mitä tahansa. Pullot jäävät tulliin. Joskus myöhemmin tämä tullin päätös saateteaan kumota. Tosin ei tuo kuljettaminen laitonta ole eri yhtiöhän sen tekee jo nyt.