Sunnuntai 21.7.2019

Kännissä vain kerran kuukaudessa? Otat silti riskin

Luotu: 
21.5.2010 07:05
  • Kuva: Uusi Suomi
    Kuva
    Satunnainenkin runsas juominen lisää riskiä kuolla sydänkohtaukseen ja aivohalvaukseen.

Jo satunnainen humalajuominen on haitallista terveydelle. Alkoholia paljon kerralla juovilla on tavallista suurempi riski kuolla sydänkohtaukseen ja aivohalvaukseen. Heillä on myös useammin masennusoireita kuin kohtuukäyttäjillä.

Itä-Suomen yliopiston tutkimus osoittaa, että jo satunnainen runsas kertakulutus on haitallista terveydelle, ei pelkästään runsas pitkään jatkunut käyttö.

Lääketieteen lisensiaatti Laura Sundell käyttää väitöskirjatutkimuksessaan runsaan kertakulutuksen rajana miehillä kuutta ja naisilla neljää alkoholiannosta. Aineistona oli 26 000 suomalaista 25–64-vuotiasta miestä ja naista.

Humalajuojien suurentunut kuolleisuus- ja sairastumisriski liittyy todennäköisesti verenpaineen nousuun, veren rasvojen ja hyytymistekijöiden epäedulliseen kehitykseen sekä alttiuteen saada vakavia rytmihäiriöitä. Lisääntyneellä masennusoireilulla taas on yhteys aivojen välittäjäainepitoisuuksien heittelyihin.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Tumpelo

Suomessa täysraittiilla on suuri mahdollisuus kuolla ennenaikaisesti v***tukseen, sen verran päin sitä ihteään täällä asioita hoidetaan. Alkoholi tuo edes hetken helpotuksen ja voi tehdä mielikuvitusmatkan johonkin sivistysvaltioon, jossa valtio, kunta, viranomaiset ja naapurit eivät yritä kaikkeansa saadaakseen sinulle mahdollisimman korkean v-käyrän.

Vieras

Tismalleen saman unohduksen saa aikaan pienellä vaivalla haitoitta, kun opettelee hiljentymään mietiskellen. Kyse on rentoutumisrefleksin harjaannuttamisesta. Ei ole vaikeaa: osaathan nukkuakin, vaikket tiedä, miten se tapahtuu. Alkuun auttaa kirja Mietiskellen mielenrauhaan.

veijo venäläinen

Miksi ihmeessä Suomessa on varaa uhrata
ekuja turhiin päihteiden tutkimuksiin.

Niihin uhratut ekut suoraan päihdehoitoon
klinikoille.

Näillä tutkimuksilla ja ns uutisilla
paskotaan omaa pesää. Sekä ylläpidetään
ryyppykansan mainetta ulkomailla.

MerjaH

Minulla tahtoo unohtua tuo jumapuoli, vaikka se pieninä annoksina olisikin terveellistä, varsinkin viinin juominen. En vain muista käydä siellä alkossa. Toisaalta en oikein raskikaan. Mitä se Koskenkorvakin jo maksaa?!

Minä ainakin olen päättänyt a l o i t t a a juomisen. Englannin vanha kuningatarkin eli yli 100-vuotiaaksi, ja vaikutti onnelliselta brandyissään ja kukkahatuissaan.

SIMO PERTTULA

Sen tärkeän asian, että alkoholi on voimakas huume! Valitettavasti se on vain hyväksytty, sosiaalisen kanssakäyntimme vauhdittajaksi?
Sinä itse tulet varmaan puheliaana ja miellyttävänä ihmisenä kekusteluissa hyvin toimeen, ilman huumeitakin!
Pieni punaviini nautiskelu ei ole pahitteeksi.
Olet myös oikeassa siinä, että runsas syöminenkään ei ole hyväksi.
Tässä uutisessa painotettiin suomalaisen juomatavan "perskännien" ottamisen vaarallisuutta!
Eli liiallinen kerta käyttö on vaara numero 1.

MerjaH

haluaisin sanoa, että ihan enkeli!

Kyllä minä nuorempana käytin alkoholia niissä "sosiaalisissa tilanteissa". Se on vain jäänyt, vaikka en ole mitään absolutismipäätöstä koskaan tehnyt.

Tuokin on muuten totta, että puheliasta ihmistä kuvitellaan humalaiseksi. Näin minulle kerran kävi. Lähdin joskus 20 vuotta sitten ulkoiuttamaan siskoani, joka oli jo ihan umpioitunut mökkihöperöksi mielestäni. Oululaisessa ravintelissa minulle sanottiin: neidille ei enää, ja minä kun en ollut maistanut vielä tippaakaan! Paljon sai puhua, että sain ne vodkakolat. Oululaiset! Ne on ihan mölliköitä. Sisko on siitä joskus muistutelut, että ei enää neidille.

Raittiudesta on ollut se hyvä puoli, että poikani taitavat olla täysraittiita, ainakin käytänössä ovat.

SIMO PERTTULA

Tarvita, kun on itse alkoholin herra! Alkoholissakin pätee sanonta: Se on hyvä renki, mutta huono isäntä!
Naisille se alkoholi saattaa johtaa pahaan virheeseen "naimaiässä"?
Tulee alkoholin höyryissä valittua perin huono aviomies. Tätä saa sitten katua, ja on parempi erota kuin kärsiä?
EN MISSÄÄN TAPAUKSESSA tarkoita Sinua henkilökohtaisesti! Sinä olet oman elämäsi herra.
Anteeksi jos tämä loukkasi Sinua!

Vieras

Mitähän pitäisi tehdä kun viina ei enää maistu?
Pääsiäisenä viimeksi yritin ottaa kännit mutta kolmannen (3.) oluen kohdalla alkoi tökkimään niin että jäi kesken.
Ei muuten mutta joku nollauskonsti pitäisi keksiä, sillä ihan ilman huumeita ei tämän yhteiskunnan menoa kestä.
Joutunee varmaan vaan reseptilääkkeitä käyttämään kun muuta laillista vaihtoehtoa viinalle ei suomessa ole. Onneksi nuo lääkärit kuitenkin kovia kipulääkkeitä kirjoittavat kun pyytää. Milloinkahan suomessa rupeaa laillisesti saamaan alkoholia miedompia huumeita.