Keskiviikko 26.6.2019

Suomi-myllytys Venäjällä – ”Suomen johto ujostelee”

Luotu: 
13.6.2010 14:10
Päivitetty: 
13.6.2010 14:15
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Heidi Hautala arvelee, että Suomi on koepallo, kun Venäjä pönkittää suurvalta-asemaansa.

Euroopan parlamentin ihmisoikeusalivaliokunnan puheenjohtaja Heidi Hautala (vihr.) kertoo Uudelle Suomelle olevansa huolissaan Suomen maineesta Venäjällä.

Lapsikiistat ja isoäiti Irina Antonovan tapaus ovat olleet laajassa käsittelyssä Venäjän valtamediassa. Suomi-kuvan kärsimisestä on puhuttu.

Hautala itse on ollut venäläismedian kanssa tekemisissä, ja nyt Sverdlovskin alueen oikeusasianainen Tatjana Merzlyakova on pyytänyt suoraan Hautalalta apua Antonovan tapauksessa.

- Suomen maine Venäjän suuren yleisön silmissä on kärsinyt dramaattisesti, ja sitä voi olla vaikea korjata, arvioi Hautala Uuden Suomen haastattelussa.

Hautalan mielestä Suomesta on annettu Venäjällä se kuva, että täällä ei välitetä ihmisistä. Epäluulon ja negatiivisten tunteiden leviäminen vaikuttaa Hautalan mielestä Suomen ja Venäjän suhteisiin.

Suomalaiset ovat kommentoineet kiista-asioita vain varovaisesti. Hautalan mielestä lastensuojeluviranomaisten vaitiolovelvollisuus on itsestäänselvyys. Se on myös tehnyt Suomesta puolustuskyvyttömän Venäjän mediakoneistossa. Mutta olisiko valtionjohdon pitänyt kommentoida lapsikiistoja enemmän?

”Suomen ulkopoliittinen johto on ujostellut liikaa. Olisi pitänyt kysyä venäläisiltä suoraan, mihin te tällä pyritte.”

- Minusta tuntuu, että tässä on liikaa pitäydytty lastensuojelussa. Suomen ulkopoliittinen johto on ujostellut liikaa. Olisi pitänyt kysyä venäläisiltä suoraan, mihin te tällä pyritte. Venäläisten kanssa kannattaa puhua suoraan, Hautala katsoo.

Hautala arvelee, että ulkoministeriö onkin nyt huomannut, että tilanteeseen on jotenkin reagoitava.

Hautala on samaa mieltä Uuden Suomen ja Yle Puheen kolumnistin Jari Tervon kanssa siitä, että mediamyllytyksen varsinainen syy ei ole lasten asian edistäminen. Tervo kirjoitti perjantaina, että lapsiasiamiehen Pavel Astahovin todellinen pyrkimys on Venäjän suurvalta-aseman pönkittäminen.

Venäjällä on muutettu lainsäädäntöä siihen suuntaan, että maa voisi puuttua ulkomailla asuvien venäläisten asioihin. Erityisesti tämä koskee esimerkiksi Viroa ja Ukrainaa, mutta Hautala muistuttaa, että Suomessakin on kasvava venäläisvähemmistö.

- Luulen, että Suomi on tässä koepallona, Hautala sanoo.

Isoäitikysymyksestä Hautala on sitä mieltä, että Suomen lain määrittelemää perhekäsitystä on laajennettava koskemaan isovanhempia. Hänen mielestään nykyisen lain tulkinta on liian tiukka, kun epäinhimillisesti karkotetaan iäkkäitä ihmisiä, jotka eivät pärjää ilman Suomessa asuvia lähiomaisiaan.

Hautalan mielestä suomalaistenkin kannattaa omaksua laajempi perhekäsitys, kun julkisuudessa on laajasti käsitelty vanhustenhoidon ongelmia.

Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

jussi vaarala

lastensuojeluviranomaisten vaitiolovelvollisuus astuu kansakunnan edun yläpuolelle - tässä mainemielessä - ja isommassakin kuten Hautala turhan laveasti maalailee

pitäähän sitä nyt joku instanssi olla joka tsekkaa mitä ne lastensuojeluviranomaiset puuhaa ja päästä vaitiolovelvollisuuden taakse

pitäähän sellaiseen olla joku suljettujen ovien oikeuskäytäntö

eihän tämmöisestä salailutypertelystä ilman mahdollisuutta puuttua itse pihviin tulekaan muuta kuin tämänkaltaisia sotkuja

siksi Hautalan pitäisi mennä heti ensimmäiseksi asian ytimeen eli onko lastensuojelussa mokattu

mutta koko ajan epäilen että Hautala on ottanut Venäjän suhteista populistiratsun - aika raadollisesti

ja tyhmästi - sillä jos ei itse pihvejä pääse tutkimaan niin turha on muustakaan mekastella

raven

No näinpä kyllä. Venäjän kannattaisi keskittyä huolehtimaan niistä tuhansista katulapsista, jotka vailla minkäänlaista yhteiskunnan suojaa asustavat kuin lainsuojattomat Venäjän kaupunkien hylätyissä taloissa, roskalaatikoissa ja viemäreissä. Mutta eihän sellainen sikäläistä lapsiasiamiestä jaksa kiinnostaa.

Berliininmunkki

Olen aivan samaa mieltä että Venäjän on hoidettava omat lapsi- ja vanhustilanteensa kuntoon ennen Suomen tilanteeseen puuttumista.
Ongelmana eivät ole täysorvot joille Venäjän laki on luonut suuret tukirakenteet ja suuret rahalliset tuet. Ongelmana ovat lapset, joiden vanhemmat eivät pysty alle 10 euron kuukaudessa olevalla lapsirahalla ylläpitämään perhettä puhumattakaan siitä että jos tämäkin raha menee aina kurkusta alas. Tiedän tapauksen jossa lapsi otettiin yksityisestä lastenkodista "kotiin" erittäin huonoihin oloihin ja kun lapsiraha loppui niin äiti otti hatkat ja jätti 16 vuotiaan huolehtimaan itsestään ja huonokuntoisesta asunnosta maaseudulla, jossa ei ole töitä. Lastenkoti oli Pietarissa jossa raittiille terveelle ihmiselle löytyy matalapalkkaista työtä aina.
Mutta nämä asiathan eivät Venäjän lapsiasiamiestä kiinnosta.

emni

Erityisesti Heidi Hautala on jatkuvasti kaikissa yhteyksissä kritisoinut voimakkaasti mm. Venäjän ihmisoikeustilannetta.

Nyt Suomi saa niittää sitä, mitä hän on kylvänyt.

Kykyneekö Hautala kantamaan vastuuta tilanteesta. Se, että moititaan maamme ulkopoliittsta johtoa, ei ole vastuun kantamista. Siihenhän pystyy kuka tahansa.

Varjojen mies

Luulen, että kyse on juuri Hautalan toiminnasta Venäjällä. Vihreiden tyyliin hän yrittää kierrättää vastuun muille.

Venäjä näyttää, että sekin voi puuttua Suomen sisäisiin asioihin aivan kuten Heidi Hautala heidän asioihinsa.

Pitäisi Hautala vain mölyt mahassaan!

salakankee

koko laitoksesta ei venäläisillä ollut mitään tietoa ennen kahinaa. Ei venäläisille ole omia vastaavia laitoksia. Tuokin on RAY:n rahoilla rakennettu sinne!
Olisivat edes hieman kohtuullisia ja kiitollisia jostakin, eivätkä haukkuisi, kun siihen ei ole jurisidia perusteita!
Ei Venäjä voi määritellä sitä, miten lakia luetaan Suomessa.
Ulkomaalaisella ei ole veto-oikeuksia missään maassa vallitsevaan juridiikkaan.

JATK

"Luulen, että Suomi on tässä koepallona, Hautala sanoo...
Isoäitikysymyksestä Hautala on sitä mieltä, että Suomen lain määrittelemää perhekäsitystä on laajennettava"

Hyvin on "koepallo" onnistunut ainakin Hautalan kohdalla, kun hän haluaisi muuttaa Suomen lakia miellyttämään Venäjää.

jussi vaarala

” Hautalan mielestä Suomesta on annettu Venäjällä se kuva, että täällä ei välitetä ihmisistä. Epäluulon ja negatiivisten tunteiden leviäminen vaikuttaa Hautalan mielestä Suomen ja Venäjän suhteisiin.

Suomalaiset ovat kommentoineet kiista-asioita vain varovaisesti. Hautalan mielestä lastensuojeluviranomaisten vaitiolovelvollisuus on itsestäänselvyys. Se on myös tehnyt Suomesta puolustuskyvyttömän Venäjän mediakoneistossa. Mutta olisiko valtionjohdon pitänyt kommentoida lapsikiistoja enemmän? ”

Mutta - jos me hautaamme omat ihmisoikeuskysymyksemme mm lastensuojeluviranomaisten vaitiolovelvollisuuden taakse - kuten Hautala tekee - ja jos meillä ei ole instanssia joka pääsee tarvittaessa vaikka suljettujen ovien takana käymään oikeutta lastensuojelun toimista - niin on aika erikoista vaatia Venäjälle ihmisoikeuksia nojaamalla oman maan ihmisoikeuksien telomisten piilottelukäytäntöön vaitiolovelvolisuuden taakse.

Eihän semmoinen käy - miten voi edes keskustella mistään periaatekysymyksistä periaatetasolla tai konkreettisten tapausten kohdalla jos vaitiolovelvollisuus sulkee asiat taakseen kuin vankilan portti.

Kai nyt suomalaiset elämöi omien kansalaisten kohtelusta samanlaisessa suljettujen ovien ja tietojen tilanteessa - miksi sellaista ei saisi venäläiset tehdä.

Onkohan Hautala repsahtanut niin populistiseen yläkierteeseen että pakko kehottaa häntä sanomaan politiikalle että - kuut pai ja Kuusamoon.

tapio_o_neva

Kuten kaikki tiedämme, eivät suomalais-venäläiset lapset tai Moskovan homot ole lainkaan tärkeitä edes Satu Hassille, Heidi Hautalalle tai Alexander Stubbille.

Tärkeää on vain se, miten Stubb ja Halonen saadaan ottamaan Vileda-ikkunapyyhe ja kiillottamaan ikkuna Merikasarmilla.

Ongelma on lähinnä siinä, tai saattaa olla siinä, että Rimma Salosesta ollaan kasaantuvine vahingonkorvausvaatimuksineen tekemässä "varoittavaa esimerkkiä", koska "niin Suuri on Suomen valta".

No Hautala on osittain oikeallakin asialla pyrkimällä puhumaan ihmisoikeusasiasta. Toisaalta hän paljastaa olevansa tyypillinen poliitikko korostamalla sitä, että puhutaan näytöksen ytimestä, lastensuojelusta ja huostaanotoista liikaa, koska se keskustelu toisaalta murtaisi haloslaisen Suomen sosialibyrokraattista ja feminististä ideologiaa samoin kuin sitä, että Suomessa on äitiys kadoksissa.

Ketä nyt aivan tosissaan kiinnostaa yhdenkään lapsen asia, koska kyseessä on vain varjonyrkkeily NATO-Suomen ja vähitellen länsimaisen ihmisoikeusmetkuilun salat oppineen öljyrahaistuneen Venäjän itsetunnon palaamisesta kahden vuosikymmenen alennustilan jälkeen.

Suomessa ollaan ilmeisesti siinä tilassa, että on alettu pelätä, että Venäjän federaatio alkaa suorittaa Suomen valtioalueella suomalaistyylisiä vastakaappauksia.

tapio_o_neva

- Minusta tuntuu, että tässä on liikaa pitäydytty lastensuojelussa. Suomen ulkopoliittinen johto on ujostellut liikaa. Olisi pitänyt kysyä venäläisiltä suoraan, mihin te tällä pyritte. Venäläisten kanssa kannattaa puhua suoraan, Hautala katsoo.

=> No esimerkiksi Stubbin, Vaskulahden ja Maimo Henrikssonin vaihtamiseen malliksi.

Hautala arvelee, että ulkoministeriö onkin nyt huomannut, että tilanteeseen on jotenkin reagoitava.

=> Huomaako ulkoaisianministeriö virallisesti jotain sellaista, jota Johan Bäckman ei olisi jo huomannut tai jota se ei olisi vuotanut Johan Bäckmanillle?

http://formin.finland.fi/Public/Print.aspx?contentid=133282&nodeid=15162...

http://formin.finland.fi/public/default.aspx?nodeid=15917&contentlan=1&c...

Hyeena

Isoäitien mukulat käyttäytyvät itse epäinhimillisesti roudaamalla mummonsa Suomen epävarmohin oloihin.
Eräiden perilliset ovat jopa lupauneet maksamaan hoidoista aiheutuvat kustannukset. Rikasta porukkaa. Varsinkin nykyiset ja entiset kommunistit kakaroineen huutavat molemmin puolin rajaa köyhästä Suomesta auttavaa kättä, koska rikas Venäjä ei itse kykene hoitamaan hommiaan.

Suomalaiset aikoinaan laajensivat perhekäsitystä tyhjentämällä koko Karjalan kotieläimet mukaanluettuina.
Ainakin ihmiset olivat silloin Suomen kansalaisia.

mikkovirtanen

"Suomalaiset aikoinaan laajensivat perhekäsitystä tyhjentämällä koko Karjalan kotieläimet mukaanluettuina.
Ainakin ihmiset olivat silloin Suomen kansalaisia."

Kyllä Suomeen muuttaneita Karjalan evakoita pidettiin Suomessa ryssinä monta vuosikymmentä.

luuserius

Tapaus pikku Anton. Se herätti paljon pahaa verta. Sitä saa mitä tilaa sanotaan.
Onhan se kai selvä kaikille että elämme vuorovaikutteisessa maailmassa.
Mitä sitten valtionjohto odotti kun tapaus Antoniin ryhdyttiin ?

Nimimerkki

Suomettunut Suomi ei tiedä miten toimia, kun ei Venäjäkään ole enää entisensä. Asiaa pahentaa vielä se, että ei ole edes selvä, miten "lautaskiistat" ratkaistaan - pitäisikö asian hoitoon laittaa ansioitunut ex-SAK lakinainen tai pääministeri... ainiin pääministeri on juuri vaihtunut ja "väliaikaisena" on sekin hetkellä vielä vähän epämääräisessä tilassa.

Ei se ole pelkkää ujostelua - ei edes tiedetä, miten pitäisi toimia tai kenen pitäisi toimia.

aulislarjasmaa

Eiköhän pahan alku ja juuri piile täällä kotona ? Tuskin Venäjän johto tai mediakaan oma-aloitteisesti jauhaisi tällaisia heidänkin kannaltaan pikkujuttuja.Pitää eliminoida kotimaiset mätäpaiseet.

makemäki

Ei tässä todellakaan ole kysymys joistakin lapsista. Ihmishenki ei ole koskaan ollut Venäjällä edes kopeekan arvoinen. Tässä nyt vain pidetään kiinni Molotov-Ribbentop-sopimuksesta, jonka mukaan Suomi kuuluu Venäjän etupiiriin.

Gorbatsov ja Jetsin luopuivat olosuhteiden pakosta väliaikaisesti isännän oikeudesta Suomeen, mutta Suomessa on turha kuvitella tätä välivaihetta pysyväksi.

olavinieminen

Kumpi on isompi syy Suomen huolestua Mainilan laukaukset vai venäläisten huono kohtelu Suomessa sekä Suomen maineen mustaaminen sikäläisessä mediassa?

Toisaalta myös ulkomaalaisten sosiaaliturvan kulut pitäisi voida maksattaa heidän kotimaaltaan.

Tähän myös Putin viittasi kun lupasi hoitopaikan ko. isoaäidille.

Siltikin Naton turvatakuut ovat aiheelliset, jopa suomettumisen poiskitkemiseksi.

tapio_o_neva

"Siltikin Naton turvatakuut ovat aiheelliset, jopa suomettumisen poiskitkemiseksi."

Toisin sanoen, kun ei parlamentaarinen voima ja kansanvalta riitä, pitää Suomi ajaa EU:n ja EMU:n ikeiden lisäksi vielä NATO:n ja Yhdysvaltain suoran painostuksen alaiseksi.

Olavi Nieminen ei tunnu olevan suomalaisuuden eikä suomalaisen kansanvallan ystävä, vaan ajattelutapa lähenee Vihreän liiton ja Euroopan sosialistipuolueen Suomen osaston ajattelutapaa: vanhaa internationalismia.

mikkovirtanen

Onhan se tietysti hienoa, että Suomi on kerrankin saanut palstatilaa ulkomailla ja siitäkös täällä on riemu revennyt. Mutta eiköhän nyt kaikkien kannattaisi kuitenkin vähän suhteuttaa näitä asioita.

Aina aikaisemmin ollaan valitettu ettei kukaan edes tiedä missä Suomi sijaitsee. Nyt kun kirjoitellaan, niin sekin on paha.

Ei medialta voi odottaa, että se kirjoittaisi aina myönteisesti tai edes objektiivisesti - Ei Suomessa, ei Venäjällä, eikä missään muuallakaan.

Haggis

että venäläisillä ei ole mitään asiaa puuttua meidän asioihimme. Jos tätä ei nyt tehdä kertaheitolla täysin selväksi, saamme jatkossakin sietää ties minkälaista pompotusta. Tämä ei tule jäämään tähän.

Niinkuin Tervo kirjoitti, kyse on jostain aivan muusta kuin lasten tai vanhusten hyvinvoinnista. Ei tällaiset pikkuseikat Venäjän nykyjohtoa kiinnosta. Älkäämme menkö tähän lankaan.

Suomen johto voisi tietenkin lopettaa ujostelun ja pistää tälle asialle pisteen lähettämälle itään selkeän viestin olla puuttumatta naapurimaiden suvereniteettiin. Millekään selittelylinjalle ei pidä lähteä.

reijahirn

Ensin ikuinen porttikielto sille Pavel Paskahoville. Kaiki tietävät, ettei ihminen ole Venäjällä minkään arvoinen, ei varsinkaan lapsi tai eläkeläinen. Hoitakoot ensin omat asiansa kuntoon. Iljettää seurata tätä EU:n ja Venäjän nuoleskelua. Venäläisten maakaupat pitäisi myös kieltää,m uuten venäläiset aiheuttavat vielä Suomelle todellisen ongelman. Kohta täällä on samanlainen Paskahovi joka kylässä kyyläämässä ja määräämässä.Herätkää helvetin pahvit ja tehkää jotain niin kauan kun se vielä on mahdollista!

tapio_o_neva

"Kohta täällä on samanlainen Paskahovi joka kylässä kyyläämässä ja määräämässä."

Tämä tarjoaa heterokulttuurin edustajille mahdollisuuden puolustautua evankelis-luterilaista "kirkkoa" ja Sanomaa vastaan, kun on edes joku kansantribuuni, jolla on veto-oikeus ihmisoikeussopimuksen perusteella.

Pavel Astahov on suomalaisen miehen ja naisen asianajaja ylikehittyneessä sosialibyrokratiassa.

Astahovista voisi tehdä jonnekin Bogomoloffin tai Zyswkowiczin veroisen slaavilaisvahvistuksen suomalaiseen politiikkaan. Toivottavasti Halonen myöntää Pashalle pian Suomen kansalaisuuden.

Suomenlukija

Venäläisten ja suomalaisten kannattaa harkita tarkasti, tekevätkö lapsia yhdessä - saattaapi ongelmien ilmetessä lapsesta tulla kansainvälinen räjähde ja poliittinen pelinappula. Lapsiraukka,ilman omaa syytään. Olisi sen venäläisen isoäidin saanut täällä Suomessa pitää omaistensa huomassa, ei siitä olisi Suomelle ja suomalaisille ollut kummempaa haittaa. Nyt kun on pakkokäännytetty takaisin Venäjälle, nyt on tullut Suomelle iso haitta.

Tom B

Venäjällä "valtamedia" eli suurimmat lehdet tv- ja radiokanavat ovat tukevasti "Pekan ja Pätkän" (Putin ja Medvedev) käskyvallan alla ja kansa tietää tämän. Venäjän kansaa tuskin kiinnostaa mitä Suomessa asuville venäläisille tapahtuu, heillä itsellään on nimittäin paljon enemmän ongelmia. Luultavasti he kadehdivat niitä jotka ovat PÄÄSSEET Suomeen ja tulisivat itsekin mielellään perässä kärsimään "sorrosta". Tv:ssä nähtäviin haastatteluihin ei kannata kovinkaan paljon luottaa, venäläiset nimittäin tietävät, että lähetykset voi taltioida nauhalle. Haastattelun tekijän kansallisuudella ei ole mitään vaikutusta asiaan sillä venäläisten viranomaisten videonauhurit toimivat myös lähetystöissä ulkomailla. Miksi he ottaisivat turhia tiskejä? KGB:n ilmiantojärjestelmä ja vankileirit ovat vielä liian hyvässä muistissa.

Rille

Suomalaiset mitä tekevät naisittaessaan omaa johtoaan aivan liikaa. Venäjä taitaa perinteisesti vielä kuulua niin miesvaltaisiin maihin, ettei se paljoakaan arvosta pohjoismaiden tapaista ns. feminismiyhteiskuntaa, jossa keltainen lehdistö etsiskelee jatkuvasti miesten mitättömiä rikkeitä. 13 lapsen isoäitini olisi antanut nykyisten ns. "skandaalien" kirjoittelijoille ja perässäjuoksijoille melkoiset sapiskat turhan juoruilemisesta.

Aika näyttää, mutta maailmassa ei ole jäänyt pystyyn yhtään itsenäistä yhteiskuntaa, jossa olisi ollut ns. pohjoimainen naiseuden valta. Syitä oli voinut olla mm. tehottomuus, armeijan kunto, kaikki aina oikessa, vain pikkuasiat tärkeitä ja suurimpana syynä lienee yksinkertaisesti rahojen loppuminen, niinkuin näyttää käyvän myös Suomessa, jossa suuri osa muuten mukavista naisistamme vastustaa melkein kaikkea mikä toisi tähän maahan ulkomaan valuuttaa. Mielipidekyselyistä näkyy melko hyvin sukupuolien ajatteluero.

No lama tulee korjaamaan tätä, jos joku ei pian taio velkoja veks. Venäjä käyttää vain tilannetta hyväkseen ja kokeilee eri tavoin suomalaisten hoksaavuutta ja lujuutta. Jostain syystä näyttää siltä, että nykypoliitikkojen uskallus on vähentynyt, tai he ovat helpommin "vedätettävissä". Mitenkähän selvittiin esim. 70-luvulla kun huostaanotto-ja sosiaalisektori oli murto-osa. nykyisestä?

tapio_o_neva

Tietenkin kokolihaa syövät terveet heteromiehet ymmärtävät, että lesbofeminismi ja punavihreys eristävät Suomen kristikunnasta ja muusta terveestä maailmasta.

Tätä vain ei voi sanoa ääneen, koska hegemonia on jo väärän poliittisen korrektiuden haltijoilla ja jos sananvapautta harjoittaa niin kuin se Yhdistyneiden kansakuntien ihmisoikeusjulistuksessa julistettu ja niin kuin se on Euroopan neuvoston ihmisoikeussopimuksessa vahvistettu virallisena valtiosopimuksena voimassa olevaksi lainsäädännöksi, hyökkää valtakunnansyyttäjän virasto niskaan ja Mika Illman liihottelee paikalle...

Mila F

... ja siinä sivussa on vedetty suomalaisen perheen arvostus vessasta alas. Nyt meillä on sitten juuristaan ja vanhemmistaan irrotettuja lapsia, jotka oireilevat psyykkisesti ja fyysisesti. Vanhemmat eivät enää jaksa. Revetä pitäisi töihin, koska Suomessa ei kunnon sosialistimaan tavoin tule toimeen yhden henkilön palkalla, ja revetä pitäisi tukemaan lapsen opintoja ja harrastuksia. Teetpä mitä tahansa, perhe on jo leimattu väärinkasvattajaksi ja syy kaikkien kurjuudesta on välinpitämättömillä vanhemmilla, joita paimentaa sossutätien armeija mediassa kertomassa, mikä meni vikaan.

Missä he olivat silloin, kun perhe oli nuori ja olisi pitänyt oppia vetämään yhtä köyttä? Kun olisi pitänyt antaa äidille itsevarmuutta omana itsenään ja tukea isää olemaan mies ja isä lapsensa rinnalla tuli mitä tuli?

Jon Hellevig

Hautala: "Suomen maine Venäjän suuren yleisön silmissä on kärsinyt dramaattisesti, ja sitä voi olla vaikea korjata"

Jännää kuin Hautalan on vuosikaudet puurtanut sen eteen että Venäjän maine Suomessa täydellisesti rappeutuisi, niin hän on nyt huolissaan siitä, että tämä on johtanut siihen että Venäjän kuva Suomesta alkaa sumenee. Kyse nyt on vain siitä, että nyt niitetään Hautalan ja häntä mainostavan propaganda koneiston satoa. - Miten ihmeessä kukaan voi luulla, että venäläiset olisivat niin tyhmiä että puhuisivat Suomesta ainoastaan kaikkea hyvä, kun Suomen mediassa on parin päivän välein jotain propaganda-sontaa Venäjästä!

Eikö maamme poliittinen johto voisi tehdä jotain sen eteen että tämä vihaa kylväävä progandakoneisto saataisiin kuriin?

Venäjällä on nyt kuitenkin leviämässä oikeata tietoa Suomen olosuhteista. Kuitenkin tämä lastensuojelun nimissä harjoitettava valtion fasismi ei koske ainoastaan venäläisiä vaan kaikkia Suomessa asuvia. Vapaassa maassa, niin kuin Venäjä, ei voida ymmärtää tuollaisia valtuuksia mitä joillekin sosiaalitantoille annetaan ihmisten elämän tuhoamiseksi.

Jon Hellevig

Haggis

"Eikö maamme poliittinen johto voisi tehdä jotain sen eteen että tämä vihaa kylväävä progandakoneisto saataisiin kuriin?"

Suomen poliittisella johdolla ei ole mitään vaikutusvaltaa Venäjän valtiojohtoiseen mediaan eli tähän tarkoittamaasi vihankylvökoneistoon. Siihen vaikuttaminen on täysin mahdotonta ja jopa epäkorrektia.

Jon Hellevig

Koko tässä mediakohussa on jäännyt epäselväksi se, että mitä Suomen johdon pitäisi sanoa ja kenelle. Pitäisikö nyt venäläisille antaa nootti siitä, että Venäjän mediassa kerrotaan Suomen skandaalinomaisista olosuhteista, jotka paljastuvat suklaakuoren rakoillessa?

Pitäisikö heidän sanoa, että pitää kieltää Venäjän media kertomasta että Suomessa on niin absurdi virkamielivalta, että se lain nimissä tulkitsee, ettei äiti kuulu ydinperheeseen, jne, jne?

Hyvä, että edes Venäjän media uskaltaa kirjoittaa näistä Suomen orwellimaisista epäkohdista, joista veroorjuudessa ja virkamiesholhouksessa elävä kansa kärsii.

Jon Hellevig

tapio_o_neva

Meidän tulisi tietenkin sananvapauden ja kustannusliiketoiminnan sekä markkinatalouden nimissä lietsoa, rohkaista ja kannustaa Venäjän vapaata lehdistöä tai vapaan Venäjän lehdistöä paljastamaan suomalaiselle liikkuvalle äänestäjälle ne epäkohdat Suomessa, jotka sosiaali- ja terveysministeriö, ulkoasiainministeriö, Yleisradio, Alma Media, Sanoma ja Yhtyneet Kuvalehdet meiltä salaavat.

Näin venäläiset saavat realistisen kuvan pohjoismaisesta sosialidemokraattisesta hyvinvointiyhteiskunnasta niin kuin suomalaisetkin: totuus vapauttaa.

Minusta osin mutkissa oikova Johan Bäckman on sananvapauden lokomotiivi, joka hehkuu tulipunaisena lämpöään Pohjolan kylmään pimeään yöhön.

Miten muuten kuin koetapausten avulla liikkuva suomalainen äänestäjä voi kontrolloida ministeriöiden ja ministereiden laatua?

Jon Hellevig

Nimimerkille Haggis: Olet ilmeisesti kommunisti, joka kannattaa suomalaista veroorjuutta, virkanaisholhousta, ja asioitten salailua.

Venäjällä veroprosentti on kaikissa tuloluokissa 13% ja se on todellinen vapaudenmittari.

Jon Hellevig

Haggis

Kuka nyt tuollaista kannattaisi.

Ehkä juuri tuosta pienestä veroprosentista johtuen, se ei kykenekään itse huolehtimaan lapsistaan tai vanhuksistaan ja yrittää peitellä tätä Astanovin sumutuskampanjalla.

Venäjän kohdalla vapaus on todella niin korkealla asteella, että siellä lapset voiva myydä itseään kaduilla huumeriippuvuuttaan ja alkoholinkäyttöään rahoittaakseen sekä asua vapaasti kadulla turvassa vanhempiensa rajoittavasta holhouksesta. Tämä on sitä itänaapurimme vapautta.

Emme nyt kuitenkaan Venäjän kohdalla voi sentään mistään kansalaisvapauksien paratiisista puhua. Tämä olisi jo liian paksua.

tapio_o_neva

Venäjällä onkin kansallisempi kokoomus ja isänmaallisempi hallitus kuin Suomessa monin ajoin. Muistaakseni tuo 13%:n korkein tuloveroaste oli olemassa jo Neuvostoliiton aikana.

Lisäksi Venäjällä taitaa arvonlisävero olla 18%. Suomessahan se on 1.7.2010 alaken jo 23%. Yritysvero taisi Venäjällä olla 25%.

Venäjä onkin kokoomuslaiselle korkeasti koulutetulle porvarille ihanneintegraatiosuunta. Kokoomusvirkamies ja demarivirkamies vastustavat porvarillista vapaata Venäjää neuvostoaikaisin argumentein.

Venäjä on monessa mielessä vapaa maa. Se suojelee sananvapauttaa eurostoliittolaiselta yhdenmukaistamiselta vaikka ydinasein. http://uusisuomi.blog.ru/

Haggis

"Venäjä on monessa mielessä vapaa maa. Se suojelee sananvapauttaa eurostoliittolaiselta yhdenmukaistamiselta vaikka ydinasein."

Todella näin on. Venäjällä on täydellinen sanan ja ajattelun vapaus ajatella kuten Putin ja Nashi ovat suuressa hyvyydessään kansalaisiaan ohjeistaneet.

Toimittajat, kommentaattorit, tutkijat, poliitikot ja kansalaisjärjestöjen edustajat, jotka eivät ymmärrä käyttää tätä suurta vapauttaan ajatella oikeaoppisesti, vaan ovat eurostoliittolaisen yhdenmukaisesti eri mieltä Putinin kanssa, vapautetaan kokonaan ajattelusta ampumalla nappi otsaan Putinin tai FSB:n käskystä.

Tämä on täydellistä vapautta.

Vierailija

"Euroyäkkiä

Kapteeni Euro tulee ja pelastaa meidät turhilta ajatuksilta.

www.captaineuro.com

Euroopan oma supersankari Kapteeni Euro paitsi pelastaa Euroopan superrikollisilta, myös osallistuu urheilukisoihin ja voittaa Euroopan ulkopuolella asustavat ali-ihmiset Euroopan nimessä. Kapteeni Euron johtaman Team Euron jäsenet lukevat eurooppalaista kirjallisuutta, tanssivat eurooppalaisia tansseja, arvostavat eurooppalaista ympäristöä ja ajattelevat yhtenäisiä eurooppalaisia ajatuksia. Kaikilla hyvillä eurooppalaisilla on siistit hiukset, kunnon univormu, ja täysin samanlaiset mielipiteet kaikesta."

http://www.mbnet.fi/nettijatkot/2002/11/netpoim/

Haggis

Tämä kapteeni euro on näemmä vasta tietokonepeli eli meillä on vielä paljon opittavaa venäläisiltä. Me harjoittelemme kyllä ahkerasti ja olemme vasta simulaattoritasolla, mutta Venäjällä sen sijaan ollaan asiat viety jo käytännön sovellutuksiin. Siellä pelataan jo täydelllistä reality-showta. Ehkä me tulemme perässä.

tapio_o_neva

Minusta meidän tulisi kapteeni Euron tuloa odotellessa tyytyä captain Jungnerin sisältötuotantoon.

Oma suosikkini sankariksi on Kapitän Kloss, J-23.
http://en.wikipedia.org/wiki/Hans_Kloss

ja tietenkin Suomenkin televisiossa esitetty "Kevään 17 hetken" eversti Max Otto von Stirlitz
http://en.wikipedia.org/wiki/Stirlitz

Suomalaista suosikkeinani ovat eversti Rainer Sarmo "Kuollut mies", jota käsikirjoitti Uuden Suomen toimittaja Uuno Hirvonen. http://fi.wikipedia.org/wiki/Uuno_Hirvonen

Vierailija

"Venäjä on monessa mielessä vapaa maa. Se suojelee sananvapauttaa eurostoliittolaiselta yhdenmukaistamiselta vaikka ydinasein."

Hautala onkin kaivannut EU:lta voimakkaampia keinoja levittää länsimaista "demokratiaa" muihin maihin, haluaisi mallia USA:n National Endowment for Democracy järjestöstä, tuttavallisemmin "Ned-Sedästä"...

"While the European Instrument for Democracy and Human Rights (EIDHR) is an excellent tool and great leap forward in the progress of promoting democracy and democratic values, all too often the small recipients of the funding get tangled up in the heavy bureaucracy of the European Union. At times, this leaves the funding unavailable. Delays and withholds of money are serious issues as many of the recipients work in dangerous circumstances. The EIDHR is designed to fund civil society actors where no comparable cooperation exists and even without prior agreement of the government of the country. To improve the situation Ms Hautala proposed that the EU should look into the similar funding by the National Endowment for Democracy, US foundation, which has proven to be very swift, effective and light in bureaucracy. "

http://www.heidihautala.fi/2010/06/europe-must-work-on-democracy-and-hum...

NED-järjestö on hieman erikoinen "demokratian" viejänä, on sekaantunut kaikenlaisiin kummallisiin asioihin, kuten Wikipedia tietää:

"Critics such as Pat Buchanan accuse the NED of fomenting revolution and regularly interfering in the affairs of other countries..."

http://en.wikipedia.org/wiki/National_Endowment_for_Democracy

Koba

"Suomen johto nyt vaan ulos kaapista ilman ujostelua. Se mitä se sanoo, on mielenkiintoinen signaali uussuomettumisen tasosta".
Pitääkin tänään katsoa FST-kanavalta klo. 23.15 ohjelma "Viimeinen lento Tallinnasta".
Silloinkaan virallinen Suomi ei kommentoinut tätä kohtalaisen kiusallista asiaa....
Se oli myös sitä ns. suomettumista.

Hymiö

''Hautalan mielestä suomalaistenkin kannattaa omaksua laajempi perhekäsitys, kun julkisuudessa on laajasti käsitelty vanhustenhoidon ongelmia''

Ai että ongelma ratkeaisi sillä, että venäläisiä tuotaisiin lisää Suomeen. Ei ole loogista. Ongelma helpottuu sillä, että venäläisiä päästetään vähemmän Suomeen.

Miksi vihreät haluavat lisää venäläisvanhuksia Suomeen? Tämän tietävät kaikki ja se haisee pahalle. Vai että muka perhekäsitys.

Koba

"Suomettunut Suomi ei tiedä miten toimia, kun ei Venäjäkään ole enää entisensä. Asiaa pahentaa vielä se, että ei ole edes selvä, miten "lautaskiistat" ratkaistaan - pitäisikö asian hoitoon laittaa ansioitunut ex-SAK lakinainen tai pääministeri..."
Vielä Kaleva-koneesta. tämän iltaisesta ohjelmasta ja koneen katoamiseen liittyneestä hissuttelusta.
Hiljaa hyrinästä ei tuntunut olevan silloinkaan mitään hyötyä.
Saman vuoden syksynä 1940 naapurimaan ulkoministeri Molotov riensi liittolaisensa luokse Berliiniin pyytämään "vapaita käsiä" Suomen suhteen..eli kuten hän sitten kysyttäessä suoraan ilmaisi: "Suomea koskeva ongelma oli ratkaistava Baltian suuntaviivojen mukaisesti".
Onneksi "Gröfaz" ei suostunut ehdotukseen.

Laitiin

Vaikka koirat haukkuvatkin, karavaani kulkee. Venajän kanssa käydään kauppaa kuten ennenkin.

Kun ajelette Itä-Suomen maanteillä, huomaatte monien vastaatulevien olevan kotoisin "itäisestä maakunnasta". Sieltä missä käytetään kyrillisiä kirjaimia. Autonkuljetusrekat ovat palanneet, joskin eivät vielä "täydellä intensiteetillä". Kauppoja rajan pinnassa kansoittavat vierasta itämaista kieltä puhuvat ostajat.

Ei puhettakaan boikotista. Isoäitiasian ajajat ajavat omaa etuaan, ei isoäidin. Eikö Putinin vakuutteluun voida luottaa.

Ongelma ratkeaisi muuten, jos näissä tapauksissa tehtäisiin päätös olla myöntämättä oleskelulupaa (josta seuraa täysi sosiaaliturva) mutta henkilöä ei kuitenkaan määrättäisi karkoitettavaksi. Akuutti hoito olisi taattua ja muusta huolehtisivat sitten sukulaiset lupaustensa mukaan.

Piski Uskii

"Isoäitiasian ajajat ajavat omaa etuaan, ei isoäidin."

Ihmisten intressejä ohjaa monet vallan- ja mielihyvän tunteet.
Vanhanen on ollut nössö ja munaton politiikantekijä vaikka muuta väitetään.
Miksi ihmeessä pitää näitä "isoäiti-" ja "lapsikaappausasioita" käsitellä elämän ja kuoleman asioina.

Ainakin on varmaa, että Venäjän Mummolla menee hyvin asui hän siellä tai täällä. Miten sitten lienee "pihtiputaan mummojen" laita?

Piski Uskii

HH, taas kerran, myllyttää Suomalaisia kuin ala-asteen oppilaita korostaakseen tärkeyttään "päättäjänä" kuin paraskin Venäjäasiantuntija. Oikeastaan näihin "uutisointeihin" ei pitäisi reagoida mitenkään.
Tulisi unohtaa mokomat tsuhnajyrsijät kuin HH Venäjän lapsiperheiden, mummojen ja vaarien... sosiaaliturvan epäkohdat.
Poliittisessa nousuhumalassa HH ja muutama kaltaisensa yliarvioi kykynsä "kysyä suoraan", ylittävät valtuutensa puhua Suomalaisten nimissä jonkun vinkuvenäjän samanmielisen valikoitua totuutta harrastavan kanssa ja näin tekemällä aliarvioivat lukijoitaan ja kuulijoitaan.
Taisi Murokallion- Talin maastoon hautautuneiden "Ihantalan ihmeen" sotilaiden ja Vuosalmen pervitinhuurussa omiaan ammuttaneen yli-innokkaan "komentajan" joukossa taistelleiden jälkeläiset rakentaa rupisen ihmisoikeus- ja sosiaaliturvan, jota Venäjän vastaavan rinnalla tulee hävetä.

tapio_o_neva

En pitäisi Heidi Hautalaa enkä varsinkaan Satu Hassia mitenkään suomalaisina, vaan koko ihmiskunnan asialla olevana internationalisteina. Internationalismin ja ihmiskunnan yhteishyvän toimeenpano kuitenkin edellyttää usein ylikansallista pakkovaltaa ja imperialismia.

Piski Uskii

...se kaikenlainen suhteellisuudenjuton, munaton ylikansallinen omien kyykyttäminen sikiää.
Kansanluonteestamme johtuen vieraita arvoja ihannoidaan, omia mollataan.
Ollaan olevinaan niin perin-juurin huolestuneita ties minkä "klopaalisaatio"-tason ongelmasta, kuin edespalvellut SAK:n puheenjohtaja omiensa toimeentulon tilasta.
Eli suomeksi sanottuna: kuin myrkyn nielaissut!

Mila F

... ja muiden viherstallarien muuten pitää käydä siellä Venäjällä tuomitsemassa milloin mitäkin väärin tehdyksi? Pitäisivät mölyt mahassaan - samalla tavalla se sisäisiin asioihin puuttuminen sattuu heikäläisiä kuin meikäläisiäkin, joten eiköhän tässä nyt suomalaiset lusikoi kiltisti hautalasoppaa.

Voisin kuvitella, ettei suurvalta (tai sellaiseksi havitteleva) kaipaa yhtään sen enempää kasvojenmenetystä kuin Suomen kokoinen kärpäsenpaskakaan. Tältä pohjalta ajatellen Bätmän vain hankkii kompensoivaa mediakohua peittämään meikäläisten sosiaalitätien jatkuva nipistely milloin mistäkin epäkohdasta. Tosin Bätmänin palkanmaksaja on tässä skenaariossa melko selvä.

Hakkuri

Uskomatonta, kuinka pihalla tuo nainen voi olla. Ensin väittää Venäjällä noussutta kohua tarkoitushakuisesti masinoiduksi ja sitten kirjoitksensa lopussa myöntää Suomen lain olevan väärä.

Hautalan kannattaisi lukea naapurin lehdistä muukin teksti eikä pelkästään rivien välejä. Suomessa on ihmisoikeusongelmia eikä se naapurista johdu.

Kummastuttaa tuollainen asenne, että kritisointi on vain eurooppalaisten maiden oikeus. Onko silläkään väliä mikä kritiikin "operoija" on. Euroopassa huippupoliitikot melskaavat ihmisoikeusrikkomuksista julkeasti aivan avoimesti. Venäjä on vieraskoreempi.