Tiistai 24.10.2017

HS: Helsingistä tuli äkkiä ”hip” maailmalla – ”Jotain tapahtui”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
27.8.2010 07:47
  • Kuva: Lasse Lehtinen / Uusi Suomi
    Kuva
    Arkistokuva Helsingin Kauppatorilta.

Suomi ja Helsinki ovat viime vuosina alkaneet kiinnostaa ulkomaisia matkaoppaiden kirjoittajia, kertoo Helsingin Sanomat paperiversiossaan.

- Vuosituhannen alussa Suomi ei ollut kovinkaan kiinnostava kohde matkaoppaiden tekijöiden näkökulmasta, mutta sitten jotain tapahtui ja Helsingistä tuli ”hip”, sanoo tuoreen ”Rough Guide to Finland” -matkaoppaan toinen kirjoittaja Roger Norum HS:n haastattelussa.

Norumin mielestä se ”jotain” oli yhdistelmä halpalentoja, hyviä baareja ja Chez Dominiquen kaltaisia huippuravintoloita.

Norumin mielestä Suomi on kiinnostava myös siksi, että sen ihmiset, kulttuuri ja kieli ovat ehkä Euroopan salaperäisin yhdistelmä itää ja läntää.

Amerikkalainen Norum vieraili Suomessa ensi kerran 16-vuotiaana vuonna 1990. Norumin mukaan tämän päivän Suomi on tyystin erilainen paikka kuin vuoden 1990 sulkeutunut maa.

- Juuri tämä tekee Helsingistä ja koko Suomesta kiinnostavan kohteen, hän sanoo.

Henkilöt: 
Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

JATK

Stadi on itsessään hieno mesta. Lisäksi täällä on monia kansainvälisestikin omintakeisia tapahtumia; esimerkiksi Stadin vappu, kaljakellunta :), äskettäin ollut Flow ja tänään oleva Taiteiden yö.

Tämänkaltaisia tapahtumia kannattaisi markkinoida ulkomaillekin. Stadi ois bulimmin "hip".

Viha

Eiköhän ole se suomalaisten kylähulluus ja monikulttuurin vähäisyys. Bonuksena että osataan ainakin enklantia melko taatusti.
Bonuksena hiljaisuus ja luonto. Tai kuten belgialainen kommentoi "belgiassa ei ole missään, koskaan hiljaista".. ja sitten se mystiikka päälle.

Omituista, mutta suurelta osin harmitonta, porukkaa... ainakaan jos ei satu olemaan hyökkäävä venäläisarmeija. Silloin voi käydä hassusti.
http://www.smilespedia.com/finland-be-afraid-be-very-afraid/

Ja ihan yllätyksenä kuulemma jopa sivistynyttä (kts pisa) porukkaa. Ihme yhdistelmä ;) Tai toisin sanoen, pakko nähdä joskus. Ja helpompaa kun esim kiinan muuri. Ainakin eurooppalaisille.

Eikä sovi unohtaa miten suomalaiset ovat toimineet netissä. esim drawball.

Musta Nuoli

Hesa on varsin hip Afrikan sarven suunnallakin, päätellen siitä, kuinka paljon sikäläistä väkeä Helsinkiin änkee. Helsinki on hip myös itäeurooppalaisten romanivarkaidenkin näkökulmasta. Kovin hip kyseinen kaupunki tuntuu olevan myös varttihullujen ja sekakäyttäjien näkökulmasta, kadulle kusijoista puhumattakaan. Varmaan kaupunki on hip myös erittäin rikkaan eliitin mielestäkin, jonka ei tarvitse ongelmiin törmätä arjessaan.

Tavalliselle kansalaiselle Helsingin kaltainen rikollisten, etuuksien hyväksikäyttäjien ja sekopäiden muodostama kusenkeltainen kaupunkiviidakko ei olekaan sitten niin hip.

Monissa paljon suuremmissa kaupungeissa on paljon viihtyisämpi tunnelma ja turvallisempi olla. Kenties tämä johtuu siitä, että edellämainitut haittatekijät pidetään kurissa, eikä mitä tahansa rötöstelyä, elämöintiä ja tapainturmelusta sallita. Sakkoa tulee, ja putkaa.