Maanantai 20.11.2017

Stubb antoi kolme ”käskyä” EU:lle

Jaa artikkeli:
Luotu: 
11.11.2010 15:15
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Alexander Stubbilla on suunnitelma EU:n ulkopolitiikasta.

Ulkoministeri Alexander Stubbin (kok.) mukaan Euroopan unioni tarvitsee uuden lähestymistavan ulkopolitiikkaansa. Tänään pitämässään puheessa Stubb ilmaisi huolensa ”EU:n heikentyvästä vaikutusvallasta maailmassa, jossa kilpailevia toimijoita, tavoitteita ja arvoja on entistä enemmän”.

–EU:n on reagoitava pelikentän muutokseen ulkopolitiikassaan. Viime kädessä kyse on siitä, onko EU:lla jatkossa merkittävä rooli osana moninapaista maailmaa, Stubb totesi puhuessaan London School of Economicsissa.

Ulkoministeri Stubb esitti puheessaan EU:n uuden ulkopolitiikan ”kolme käskyä”, joiden mukaisesti unionin hänen mukaansa pitäisi tehostaa toimintaansa:

1. EU:n on saatava oma pesänsä kuntoon.

– Meidän on elettävä niin kuin opetamme, olipa kyse sitten kauppapolitiikasta tai ihmisoikeuksista, ministeri totesi.

2. EU:n on puhuttava yhdellä äänellä.

–EU on maailman suurin talous, mutta kansainvälisessä politiikassa sen asema on liian heikko, sanoo Stubb.

Stubbin mukaan Lissabonin sopimus antaa unionille mahdollisuuden ottaa sen taloudellista painoarvoa vastaava rooli.

–Tämä edellyttää täyden tuen antamista EU:n yhteisille edustajille Herman Van Rompuylle, José Manuel Barrosolle ja Catherine Ashtonille, Stubb korosti.

3. Kolmantena ”käskynään” ministeri Stubb esitti ulkopoliittiseen vaikuttamiseen uutta toimintatapaa. EU:n on sopeuduttava tilanteeseen, jossa se ei enää voi sanella omia arvojaan ja ratkaisujaan muille.

–EU:n on aidosti pyrittävä ymmärtämään kumppaneitaan luopumatta omista arvoistaan kuten demokratian ja ihmisoikeuksien edistämisestä. Monologista on siirryttävä dialogiin, Stubb totesi.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Judgement Day

on juutalaisten aparheid-politiikkaa harjoittavan ryhmän juoksupoika. Hän on käynyt heidän koulunsa (London School of Economics and Political Science), jonka tarkoituksena on kouluttaa heille osaavia juoksupoikia ajamaan ryhmän taloudellisia etuja.

Pitää olla hyvin naiivi suomalainen, mikäli todella luulee Stubbin olevan suomalaisten asialla. Hänen tarkoituksena on ajaa koulukuntansa etua hinnalla millä hyvänsä.

Katsokaa video ja varsinkin kohta 9:21.
http://www.youtube.com/watch?v=-U4R36WjFCI

Korpr. Stubbilla ei ole 2011 vaaleissa hätää, sillä hän tulee saamaan valtavan äänisaaliin, kun kampaajat, kosmetologit ja kokoomuslaiset seurapiirikanat ja jakkupukukalkkunat äänestävät palvontansa kohdetta. Heidän aivojaan eivät rasita historialliset tosiasiat, koska heidän maailmankuvansa on kotoisin Glorian ja Eevan valokuvista.

Kun eduskunta syksyllä kokoontui, kahvila oli täynnä seurapiiritoimittajia, jotka etsivät Tanja Karpelaa, Satu Taiveahoa ja vastaavia. Kukaan ei ollut kiinnostunut vakavaa lainsäädäntötyötä tekevistä kansanedustajista, koska toimittajat eivät tunteneet heitä.

"Europarlamentissa työskennellessään Stubb toimi parlamentissa seksuaalitasa-arvoverkoston eli GLBT (Gay, Lesbian, Bi and Transsexual) Intergropin varapuheenjohtajana. Ulkoministeri Stubb on toiminut myös homofobian vastaisen työn hyvän tahdon lähettiläänä vuonna 2008. Helsinki Priden suojelijana hän toimi 2010.

Puoluejohto möhli houkuttelemalla eturiviinsä - ohi pitkän linjan politiikkakonkareiden - rpk:läisen Stubbin, linssiluteen, joka pitää nyt soidinmenoja sukupuolineutraaleiden kanssa.

Siinä riittää selittämistä kodin, uskonnon ja Isänmaan tunnuslauseenaan pitäville perusäänestäjille.

tha

"Kukaan ei ollut kiinnostunut vakavaa lainsäädäntötyötä tekevistä kansanedustajista, koska toimittajat eivät tunteneet heitä."

Saavatpahan tehdä duuninsa rauhassa. Se pitänee kyllä paikkaansa, että monet julkisuudessa pyörivät tai sinne tavalla tai toisella haluavat lienevät jonkinlaisia sosiopaatteja, poliittisista näkemyksistä riippumatta.

MURSU

Noita tavoitteita nyt voi heitellä, maailmaan ääntä mahtuu.

"Meidän on elettävä niin kuin opetamme, olipa kyse sitten kauppapolitiikasta tai ihmisoikeuksista"

Niinkö meillä tehdään? Pitäisi...pitäisi..?

"EU:n on puhuttava yhdellä äänellä."

Ranskan? Saksan? .....noh?

"EU:n on sopeuduttava tilanteeseen, jossa se ei enää voi sanella omia arvojaan ja ratkaisujaan muille"

Oho...arvojen alennusmyynti....tulkaa sellaisena kuin olette?

intrigööri

Stubbi oma itses ja nauti siitä! Pikku juoksulenkki yleensä piristää, mutta joskus semmoisesta voi seurata ylikunto. Siihen auttaisi pikku torkut, mutta kun ei ole sitä valtion torkkupeittoa.

Absurdistan

1. Jos Stubb tekisis edes JOTAKIN romanian romaneiden ratkaisemiseksi EU tasolla, jonka ongelma on eikä yksittäisten jäsenmaiden niin voisi hänen uskiottavuutensa nousta yli nollan.

Mutta ei Stubbia oikeasti kiinnosta ongelmien ratkaisu vaan Turkin ja Serbian sun muiden maiden liittäminen EU.hun ja oman valtansa kasvattamisen.

Koska Stubb ei tee ilmeisille ongelmille mitään on hän vain tyypillinen paskanjauhaja.

tapio_o_neva

Minusta ei tuo terhakkuus oikein vaikuta sakkiin tottuneen reservin korporaalin innokkuudelta, vaan aliupseerikoulun puolikurssin korpraalin touhukkuudelta. Samanlaista nuoruuden puhtia on poliittisessa majurissa Timo T A Mikkosessa ja Ilkka Kanervassa.

Tuollainen paasaaminen ei ole oikein uskottavan sotilasjohtajan piirre, vaan menee valitusupseerin tai sotilaspapin sekä muun keittiöhenkilökunnan puolelle.

Tynkä-Karjalan Antti

Kannatettavia ajatuksia.

Myös Suomen on vaihdettava ulkopoliittiseen vaikuttamiseen uusi toimintatapa. Monologin kuuntelusta on siirryttävä aitoon dialogiin suhteessa Venäjään.

Tähän Suomen ulkoministerillä on vaikuttamisen mahdollisuus.

tapio_o_neva

"3. Kolmantena ”käskynään” ministeri Stubb esitti ulkopoliittiseen vaikuttamiseen uutta toimintatapaa. EU:n on sopeuduttava tilanteeseen, jossa se ei enää voi sanella omia arvojaan ja ratkaisujaan muille.

–EU:n on aidosti pyrittävä ymmärtämään kumppaneitaan luopumatta omista arvoistaan kuten demokratian ja ihmisoikeuksien edistämisestä. Monologista on siirryttävä dialogiin, Stubb totesi."

=> No juuri tuota olisi odottanutkin Putinilta. Putin käski kunnioittamaan Kremliä ja lopettamaa Nato-höpötykset. Stubb tuli yhtä nöyränä ja Suomen sekä lännen vastaisena takaisin Moskovasta kuin Katainenkin.

Judgement Day

Miksi Suomi-provinssilla on lähetystöjä EU-maissa. Eihän USA:kaan ole osavaltioiden välisiä lähettiläitä. Ja miksi Suomi-provinssilla on ympäri maailmaa lähetystöjä, nehän pitäisi olla EU-lähetystöjä?”

Suomi haluaa Aleksander Stubbin mukaan ylläpitää uinuvia lähetystojään silläkin uhalla että EU:ssa toivotaan hiljaisimpien lähetystöjen yhdistämistä ja maiden välisen yhteistyön lisäämistä. Esimerkiksi Ruotsi on lakkauttanut monia lähetystöjään niissä maissa, joissa ei esim. ole kauppaa eikä muitakaan yhteyksiä maiden välillä eikä maa ole ”akuutti” maailmanpolittiselta kannalta.

Tätäkin kummallisempaa on, että esim. Ruotsi on ehdottanut Suomelle joidenkin maiden yhteisten lähetystöjen kieleksi englantia juuri säästöihin ja yhteistyöhön vetoamalla, mutta yllätys, yllätys: Suomen ulkoministeriö ei Aleksander Stubbin johdolla ole tähän suostunut. Miksi? Juuri suomen ruotsinkielisten kielitastelujen ja keinotekoisen ruotsin kielen pönkittämisen takia.

On kummallista, että jos Ruotsilla on halua katsoa kaukonäköisesti yhteistyön, taloudellisuuden ja kansainvälisyyden suuntaan, samaa halukkuutta ei löydy suomenruotsalaisen johtamalta Suomen ulkoministeriöltä.

Herää kysymys: oliko Kanervan tekstiviestikohu tietyltä taholta tilattu ”hässäkkä”, jolla saatiin ruotsin kielelle myönteinen Stubb ulkoministeriksi ilman kansalta saatua luottamusta vaaleissa? Tällä en vihjaa, että Kanerva olisi ruotsin kielen vastainen vaan että hän ei ole kuitenkaan ruotsinkielinen.

Voi voi

Stubb voisi noin niinkuin ensimmäiseksi itse erota, häntä ei ole koskaan eduskuntaan valittukkaan, joten teko olisi demokratian mukainen. Hänen kaverinsa J.Katainen on toki valittu eduskuntaan. Luulen että sen takia hän pääsi sinne, mielestäni kuitenkin tuollaiset hyvä veli hommat voisi loppua Suomesta.