Sunnuntai 19.11.2017

Hintavertailu: Tämä on Suomessa huippuhalpaa!

Jaa artikkeli:
Luotu: 
30.6.2010 10:14
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
  • Kuva: Viestintävirasto
    Kuva
    Runsainta käyttöä kuvaava hintakori sisältää 140 soitettua puhelua, joiden yhteiskesto on 246 minuuttia. Tämän lisäksi profiiliin kuuluu 55 tekstiviestiä ja yksi MMS-viesti. Suomi sijoittuu vertailussa kolmanneksi 15,79 euron kuukausihinnalla.

Suomessa ruoka ja alkoholi ovat Euroopan mittakaavassa kalliita, mutta sen sijaan kännykkään puhuminen ja tekstailu on meillä Euroopan mittakaavassa huippuhalpaa.

Tämä selviää Euroopan komission hintavertailusta, jota esitellään Viestintäviraston tuoreessa markkinakatsauksessa.

EU-komission hintavertailun mukaan matkaviestinverkon puhepalvelut ovat Suomessa 30-45 prosenttia edullisemmat kuin keskimäärin EU:ssa.

Vertailussa oli jokaisesta maasta kolme eri hintakoria: vähäisen, keskimääräisen ja runsaan käytön hintakori. Hintakorit sisältävät matkapuhelu- minuuttien lisäksi teksti- ja multimediaviestejä. Suomi sijoittuu runsaan käytön hintakorivertailussa kolmanneksi halvimmaksi (graafi tämän jutun lisäkuvassa, joka suurenee klikkaamalla). Myös kahden muun hintakorin osalta Suomi on edullisimpien joukossa.

Liettua ja Latvia ovat vertailun nimellishinnaltaan edullisimpia maita. Viestintäviraston mukaan Suomi on kuitenkin todellisuudessa niitä edullisempi, kun hinnat suhteutetaan ostovoimaan. Vertailussa ovat Suomesta mukana TeliaSoneran ja Elisan hinnat.

Viime vuonna matkaviestinverkon puhe- ja viestipalvelujen hintataso laski Suomessa reilut kahdeksan prosenttia. Vuoteen 2007 verrattuna hinnat ovat laskeneet vajaat 13 prosenttia.

Vuonna 2009 suomalaiset kotitaloudet käyttivät matkaviestinverkon puhe- ja viestipalveluihin liittymää kohden keskimäärin 15,50 euroa kuukaudessa.

Yritykset: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Gagarin

Tulet toimeen miltei ilman mitä tahansa tiettyä tuotetta. Samalla perusteella voisit sitten poista listalta vaikkapa voin, vaihtoehtoisesti tomaatit tai melonit, y.m.
Eiköhän pitäydytä totuudessa eikä tilastojen vääristelyssä. Ja totuus on se mitä ihmiset ostavat.

olavinieminen

Saksassa alkoholit luokitellaan maataloustuotteiksi ja elintarvikkeiksi.
Elintarvikkeiden ALV on 7,0 %. Kosmetiikan yms. ALV on 19 %.

Suomi poikkeaa EU:n linjasta tässä asiassa. Miksi esim viini ja olut eivät ole elintarvikkeita? Mitä ne sitten ovat?

Suomi on monessa asiassa kieroon kasvanut maa.
Miksi Laestadiuksen ja kieltolain malli on vielä voimassa?
Koskahan Suomi todella länsimaistuu

h.j.j

Ei paljon naurata jos känykkä viestit yms.ovat halpoja.
Täytyy myöntää että känyköllä elää varmaa hyvin?

Eniten ihmetytää miksi ruoka on moninkertasissa hinnossa muuhun EU:hun verrattuna. Tietysti kiitos keskustan ja tukiasten.
Tarttis vissiin kilpalua,mutta senkin upotti entinen pääministeri. Kun maidon hinta aleni,ja kun kilpalutuksen tulos pistää suurimaksi ossaksi hintohin, niin hämpä pisti boikotin pystyy ja vielä tedoitusvälineissä.
Se siitä ja kilpalusta.

Matti O Koskela

Samaa mieltä yhdestä asiasta, kännykkäjutuilla ei kansa elä.

"Eniten ihmetytää miksi ruoka on moninkertasissa hinnossa muuhun EU:hun verrattuna. Tietysti kiitos keskustan ja tukiasten."

Tuottajahinnan osuus ruoan hinnassa on vain muutama prosentti. Lähde siitä tosiasiasta.

Ruoan kalleudesta kukaan muu ei vastaa kuin hampaaton kilpailuvirasto, joka antaa mafian tasoisten keskusliikkeiden ja väliportaiden kääriä härskisti kaiken liiveihinsä. Viljelijäväestölle ne eivät ohjaudu, joten pidä suutas soukemmalla kepuvihassasi.

Suurimpia ruoan hinnan kohottajia ovat demarit ja punapääoman perilliset maaseudun ja viljelijöiden ikiaikaisessa inhossaan. Kampitusta ja valehtelua maailman tappiin yhdessä kokoomuksen vastaavien kimpassa.

tapio_o_neva

http://www.vertaa.fi/

Tietoliikenneyhteydet ovat silkkaa säästöä, koska niiden avulla voi saada tavaran paljon halvemmalla muualta. Haja-asutetussa Suomessa liikkuminen on sikamaisen kallista kaikkialla muualla paitsi pääkaupunkiseudulla, jonne Päivi Lipponen ehdotti maksutonta metroa nykyistä raskaammin verotuin.

Juuri siksi pitää nimenomaan edetä Lindénin-Saunalahden-IRC-Galleryn linjoilla koska ekologisinta on muuttaa henkilö- ja tavaraliikennettä tietoliikenteeksi.

Se, mitä tarvittaisiin Dna:lta, Elisalta ja Telia-Sonera Finlandilta, olisi WLAN hot-spotit lomalaisille, turisteille ja kauppamatkustajille kuntiin, joissa ei ole 3G-verkkoa eikä tule vuosikymmeniin.

Mesettely ja skaippaaminen ovat tätä päivää. Hyvä on myös Saunalahti Ykkönen halpuutensa vuoksi sekä reviiripalvelu.

leftlibero

Sitäpaitsi, kaikkialla sivistyneessä Euroopassa on kansalle tarjolla myös kortti/tai jopa kolikkopuhelinvaihtoehto. Espanjasta löytyy näiden vaihtohtojen lisäksi varmaan vieläkin vanhoja kunnon puhelintoimistoja joista voi soitella ympäri maailmaa naurettavan halvalla - ainakin lankapuhelimiin.
Maanalainen lankapuleinverkko on asia jota tullaan vielä pitkään tarvitsemaan. Tämä asia on varsin hyvin muualla vieläkin tiedostettu - mutta kuinkas täällä?

Muistellaan vaikka Thaimaan tsunameita ja sen sellaisia jo unholaan jäänneitä pikkuvaivoja. Kumpi toimi silloin paremmin - känny vai valokuitunetti?

Ja lopuksi: Tekstareiden silmät rähmässä naputtaminen ei vähennä ruokahalua - ei sitten pätkänkään vertaa.

mattirissanen

halpaa lankaliittymästä, ulkomailta tai vaikka Skypesta. Monopolihinta on kolmin - kuusinkertainen "oikeaan" hintaan eli kännypuhelun puolikkaaseen verrattuna.

Viestintävirasto ja LV-ministeriö tietävät, mutta eivät tee mitään. Piilotukea mobiilioperaattoreille.

Ja palvelunumeroihin soittaminen kännykällä on riistohinnoiteltua.

salakankee

"ja palvelunumeroihin soittaminen kännykällä on riistohinnoiteltua"!

Pitäisi nähdä metsä puilta, kuinka meitä gusetetaan!
Tuo kaiken tiedon, infon paneminen maksullisen numeron taakse on laillistettu ryöstö! Miksi siihen ei kukaan puutu!
Missä on moraali! Kuka valvoo ja neuvoo!

tapio_o_neva

Olen aina kirjoittanut postmasterille ja laittanut kopion viraton päällikölle. Aina on joku konttorirotta soittanut tai lähettänyt sähköäpostia enkä ole kertaakaan joutunut maksamaan "palvelunumerosta".

Ruvetkaan inhottavaiksi ja kieltäytykää maksamasta hallintolain vastaisesti julkisesta palvelusta.

jarmolauros

Voin pahoin, kun puhutaan rahamääräisesti kuinka paljon kukin ihminen eri maissa tienaa. Tulee puhua, mitä kussakin maassa ihminen palkallaan saa.
Paljonko palkastani menee lämmitykseen, ruokaan ja kaljaankin.
Asumiskuluni hieman erilaiset kuin kääntöpiirien välillä.

Tarkkapoika

Ei valiteta korkeista hinnoista jos ei itse tehdä mitään. Kilpailuttaminen ja hintavertailut ovat päivän sanoja, ja tällä nettiaikakaudella myös entistä helpompaa. Vertaa.fi tuli jo mainittua, mutta on niitä muitakin kuten <a href="https://www.kilpailuttaja.fi/palvelut/sahkosopimukset_vertaa_ja_kilpailu...ähkön hintavertailu</a> + muut lukemattomat hyödylliset, ja vähemmän hyödyllisetkin, vertailut. Kilpailuttakaa hyvät ihmiset, ei anneta hintojen nousta!