Lauantai 20.7.2019

Lapin mies liukastui aamusella

Luotu: 
4.12.2010 09:18

Sodankylän poliisi tiedottaa lämpölaitoksen pihamaalla torstaina tapahtuneesta työtapaturmasta. Paikallinen mies oli tullut töihin. Askaretta hoitaessaan hän käveli laitoksen pihalla kello 10 aikaan. Yhtäkkiä mies liukastui ja kaatui maahan.

Poliisin mukaan mies loukkasi olkapäänsä. Vammat vaativat hoitoa terveyskeskuksessa.

Tutkimuksissa on selvinnyt, että työtapaturman aikaan lämpötila lauhtui ”reilusti”, mikä vaikutti pihojen ja teiden liukkauteen.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Gregor S.

Tämä järkyttävä onnettomuus osoittaa jälleen kerran, miten vähän Suomen valtio välittää syrjäseutujen liikenneväylien kunnosta ja millaisiin kärsimyksiin tämä piittaamattomuus johtaa tavallisille kansalaisille. Helsingissä pidetään jalkakäytävät sulina katukiveyksen alla olevilla lämpöputkilla, vaan eipä huolehdita Lapin ihmisten kulkuteistä. Ei ihme, että perussuomalaisten kannatus nousee kohisten.

Tanka

Lapin poliisilaitoksen Sodankylää tai sen naapurikuntia koskevat poliisitiedotteet ovat kieltämättä joskus tavanomaisuudesta poikkeavia. Niissä ei ole suurta draamaa, yllätyksiä eikä seksiä.

Mediassa tämän tyyppisillä uutisilla on kuitenkin tietty uutisarvo, ehkäpä siksi, että uutisella halutaan pönkittää stereotyyppisiä mielikuvia ja ennakkoluuloja, jossa lappilainen yhteisö näyttää primitiiviseltä ja yksinkertaiselta.

MarkkuMatias

Kun väkeä on vähän, niin tämäkin on uutinen. S -kylässä on kuulemma 10 000 asukasta ja 20 000 poroa. Jos S -kylään ei olisi saatu Lapin puolustamisen kannalta tärkeäksi koettua varuskuntaa aikoinaan , ei siellä enää olisi montaakaan savua. Kaikkea hyvää sinne ylös.

tapio_o_neva

Jos tulee kostean kauden jälkeen pakkasta ja jälleen lämmintä, on maa tosiaan liukas. Joissain kaupungeissa on ollu tekstiviestihälytyksiä siitä, että sää on liukas. Jossain puolestaan on kiinnitetty huomiota siihen, että kengänpohjia on naulattu pitävämmiksi.

Tosin erittäin naulatut kengät kuluttavat kauppaliikkeissä ja virastoissa lattioita.

Näin ollen ei voida siirtyä nastakenkiin talvirengastyypin tapaan, vaan joudutaan kävelemään kitkoilla.

Yleensä kannattaa ennen talvikenkien ostamista sovittamisen yhteydessä kokeilla kädellä jalkineen pohja: onko se tuhtia pitävää kumia vai melko ohut muovisen tuntuinen. Tuo jälkimmäinen nimittäin ei vain kulu nopeasti, vaan se on myös liukas. Jotkut etelämmästä tuodut kengät ovat sellaisia.

Talvikenkien pito-ominaisuuksia pitäisi testata kuin Tekniikan Maailma talvirenkaita. Monet nimittäin eivät osaa ostaa tarjouksesta hintamainonnan vuoksi riittävän kumipohjaisia kenkiä. Tähän pitäisi olla jotain direktiiviä.

Suomessa on jopa yksi kansanedustaja kuollut liukastumiseen eduskunnan kivisillä ja liukkailla portailla 6.3.1982.