Sunnuntai 22.10.2017

Ryyppäsi Romaniassa? – Ero

Jaa artikkeli:
Luotu: 
7.12.2010 17:40
Päivitetty: 
7.12.2010 18:52
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Kuvan mies ei liity tapaukseen.

Kännäyskohun keskelle joutunut Helsingin kaupungin turvallisuus- ja valmiusosaston päällikkö Hannu Hakala on jättänyt eronpyyntönsä, vahvistaa kaupungin hallintojohtaja Eila Ratasvuori Uudelle Suomelle. Erosta kertoi ensin Suomen Tietotoimisto.

Hakala jätti eronpyyntönsä tänään tiistaina. Hän ei ole itse kommentoinut asiaa.

Eila Ratasvuoren mukaan eronpyynnön ainoa peruste on eläkkeelle jääminen. Hakala on jo eläkeiässä.

Hakala jätti tänään myös selvityksensä Suomen Kuvalehden väitteistä, joiden mukaan hän ja sosiaaliviraston johtava asiantuntija Jarmo Räihä herättivät hämmennystä humalahakuisella, julkisella juomisellaan työmatkallaan Romaniassa marraskuussa. Eila Ratasvuori ei ollut vielä tiistaina ehtinyt tutustumaan Hakalan selvitykseen, eikä näin ollen pystynyt kertomaan, miten Hakala SK:n väitteitä kommentoi.

–Tämä ero on eri asia [kuin kännäyskohu]. Sille ei ole muita perusteita kuin eläkkeelle jääminen, sanoo Ratasvuori.

Sekä Hakala että Räihä kiistivät lehtiväitteen marraskuussa. Räihä tosin sanoi Helsingin Sanomille, että ”se on totuus, että Hakala ryyppäs”.

Suomen Kuvalehden mukaan miehet nauttivat olutta ja viinaa julkisesti työaikana, pysähtyivät alkoholiostoksille kesken matkan ja poistuivat tapaamisesta kesken kaiken. Räihä on Helsingin kaupungin romanityöryhmän puheenjohtaja, ja matkan tarkoituksena oli keksiä keinoja romanien virran hillitsemikseksi.

Jaa artikkeli:

Kommentit

jani73

tosin vapaa-ajalla ja samalla katsoin Cluj-Bayern Munchen mestareiden liigan pelin. Kyllä euroissa 50 centin hintaisella tuopilla aika pian tulee kännit, kun päivärahakin oli yli 50 euroa päivällä. Vaikka ois käynyt huor*ssa ja syömässä, niin ei Suomi-poika saanut päivärahoja kulutettua. Taksikuskikin kysyi matkalla Cluj-Napocan kentälle, että tarvitsetko kuitin vai et - ilman kuittia 5 euroa yli 10 kilometrin matka :)

Rapaportti

lainaus erään lajitoverin kommentista, koskien Itsenäisyyspäivän juhlien jatkoilla kunnostaunutta Huussi Ry:n toimintaa. Ulkoministeriön jakamin verovaroin on jo useita vuosia puuhattu puuceitä Afrikkaan. Projektihenkilö on henkilökohtaisena uhrauksena jopa ottanut kumppanikseen alkuperäisväestöön kuuluvan henkilön niin että paikallisten olosuhteien tuntemus on taattu. (Sama tyyppi ns. "löi päänsä" jatkoilla..)

" Hyvin Huussi on vetänyt :)

Ulkoasiainminsiteriön sivujen mukaan rahaa on annettu seuraavasti:

Varaus 2011 61 889 EUR

Tuki:
2010 67 924 EUR
2009 65 740 EUR
2008 43 499 EUR
2007 44 146 EUR
2006 35 267 EUR
YHTEENSÄ n 250 000 euroa

Näillä veronmaksajien rahoilla yhdistys on saanut aikaiseksi kuvan (kts. alla) kaltaisia ulkohuusseja 11 kappaletta. Tuossa on mukana siis pelkät veronmaksajien rahat, sen lisäksi toimintaan on mennyt lahjoituksia yrityksiltä jne.

Lähteenä valtion julkaisema raportti:

http://www.formin.fi/public/default.aspx?contentid=70266&nodeid=42924&co...

Ja kuva valmiista kyseisen projektin käymälästä:
http://www.goodnewsfinland.com/themes/water-know-how/toilet-offers-a-sus...

Mikä irvokkainta, niin kyseisen yhdistyksen omilla sivuilla "myydään" samanlaista käymälää 2.000 euroon, eli yritys voi ostaa Afrikkaan kuvan kaltisen käymälän 2.000 eurolla. Mihin loppurahat ovat kadonneet ja miksi? Pelkkiä valtion avustuksia on kuitenkin tullut 10-kertainen määrä mitä käymälät maksavat. Tekikö tästä joku poliisile tutkintapyynnön kuten päivällä jossain sanottiin? Syytä olisi, todellakin! "