Lauantai 18.11.2017

Wikileaks-sota laajenee – nyt kaatui Mastercard

Jaa artikkeli:
Luotu: 
8.12.2010 14:25

Wikileaksin sytyttämä verkkosota uhkaa levitä, kirjoittaa brittilehti Guardian.

Muun muassa Business Insider kertoi keskiviikkona, että Wikileaksia puolustavat hakkerit ovat kaataneet maksukorttiyhtiö Mastercardin verkkosivuston. Isku on kosto siitä, että Mastercard lopetti yhteistyön paljastussivuston kanssa.

Mastercardin kautta oli aiemmin mahdollista lahjoittaa rahaa Wikileaksille. Yhdysvaltain diplomaattisähkeiden kiistelty julkaiseminen sai yhtiön kuitenkin lopettamaan toiminnon.

Business Insiderin mukaan sama hakkeriryhmä kaatoi jo aiemmin Julian Assangen tukitilin jäädyttäneen pankin sivuston.

Myöhemmin keskiviikkona hakkerit iskivät toisen maksukorttiyhtiön Visan sivustolle. Päivitetty juttu aiheesta täällä.

Henkilöt: 
Yritykset: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Maa muuttukoon

Demokratian ja avoimuuden toteutuminen maailmassa on kova paikka USA:lle. Murenevaa arvovaltaa maailmassa ei enää voi puolustaa täsmäasein, hävittäjien ja tankkien voimalla. Omat koirat purevat - ehkä maailma tulee näin inhimillisemmäksi vähemmin ihmisuhrein.

m1na

"Nimityksenä 'sota' on ainakin yhdessä mielessä oikea: Tavalliset ihmiset joutuvat taas kerran kärsimään idioottien touhuista..."

On tähänkin asti kärsitty idioottien touhusta. Nuo idiootit vain sattuvat istumaan korkeissa viroissa ja sanelevat mitä meidän pitää tehdä.

Lopputulos tässä saattaa olla kuitenkin hieman avoimempi tai ainakin varovaisempi yhteiskunta. Mitä enemmän asioita salataan, sitä enemmän aiheutuu väärinkäsityksiä ja jopa oikeita sotia. Läpinäkyvyys on kaiken a ja o.

tapio_o_neva

Julkisin asiakirjoin on melko vaikea tehdä mitään rikollista tai kasainvälisesti rikollista, koska kuka tahansa voi saattaa asioita esitutkintaan.

"Vastakkainasettelun aika on ohitse", mainittiin työväenpresidentti Sauli Niinistön vaalikampanjassa.

Seuraavaksi jotkut sosiologit todistenevat, että kun "salaisuuksia ei ole", vähenee riskinotto perustuslaittomilla, laittomilla ja hyvän tavan vastaisilla operaatioilla.

Seuraavaksi varmaankin voidaan ottaa käsittelyyn pankkisalaisuus...

semi

Raiskasiko herra wikileaks vai onko koko syytös ansa naisten kautta vai ovatko nämä naiset haistaneet tärkeän ja kuuluisan henkilön rahan toivossa ja mahdollisesti julkisuuden. Tässähän voisi veikkaus laittaa asian pitkäveto kohteeksi valioliigan joukkoon jossa hännän heiluttelijoita kohtaa usein samat kysymykset.

lucu

Vaikka oikeusvaltiossa kaikki pitää tutkia ja vaikeahan se on selvänäkijä olla. Kuitenkin lähtökohdat syyttää vaikuttavat olevan heikot, koska ensimmäinen syyttäjä luopui syytteistä, mutta tilalle hommattiin uusi.

Tässä tulee huomioita kärjistäen:

Eniten mua ihmetyttää tässä tämä naisten lähes psykopaattinen mielenmuutos. Aluksi ollaan ihan "aah Assangeee!".
Sitten hetken päästä, kun ovat keskenään keskustelleet "ei kerpele, meidät on varmaan raiskattu!"

Toinenhan noista naisista on huhujen mukaan joku kovan luokan feministikin kaiken lisäksi.

Itsellä lähinnä pyörii päässä kysymys, että voisinko minä mennä jonkun julkkisnaisen kanssa sänkyyn ja tämän jälkeen syyttää tätä raiskauksesta, näillä samoilla lähtökohdilla. Missä menee se raja? Onko naisella oikeus jälkikäteen päättää, että kyseessä on raiskaus, vaikka ei olisi näin tuuminut seksin hetkellä? Varmaan tämän jälkeen olisi sitten mahdollista, että joku vihainen exä haastaisi miehensä oikeuteen, kun tämä on "raiskannut" tätä vuoden kestäneessä suhteessa joka päivä.

semi

Pitäähän sitä tutkia koska syytetään. Mutta kyllä tässä on maustetta vaikka mihin suuntaan tahansa. Ruotsalainen oikeus ei kyllä muutoinkaan ole onnistunut vakuuttamaan pitkään aikaan ja samaa sekoilua mitä ennenkin aina Palmesta lähtien mitä sitä on tullut seurattua.

EskoR

Älä sekoita politiikkaa ja rahantekoa. Siitä joutuu ennemmin tai myöhemmin isoon kuseen.

Käsittämätöntä että Visan, Mastercardin ja eBayn kokoiset yritykset tekevät noin alkeellisen munauksen?.

Onko siellä hallituksessa jotain poliitikkoja? Mä luulin että vain Suomessa ollaan niin tyhmiä?

Htalk

HS: Ruotsalaissyyttäjä: Assange-jutun taustalla ei salaliittoa

"Lehtitietojen mukaan molemmat naiset viettivät yön Assangen kanssa tämän oleskellessa Ruotsissa kesällä. Toinen naisista oli järjestämässä tapahtumaa, jossa Assange esiintyi ja toinen oli kuuntelemassa ihailemaansa miestä. "

"Assange tapasi naiset eri öinä. Naisten on kerrottu tehneen rikosilmoituksen yhdessä. Naisten mukaan Assange olisi kieltäytynyt käyttämästä kondomia tai käymästä sukupuolitautitestissä sen jälkeen, kun kondomi olisi hajonnut yhdynnässä, kertoi brittilehti Daily Mail kesällä."

Lähde:

http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Ruotsalaissyytt%C3%A4j%C3%A4+Assange...

mikaat

Miten tämäkin hiukan haiskahtaa masinoidulle tempaukselle.. Vapaata informaatiota puolustava hax0rilauma käy pahan Isäntäkortin, mastercardin kimpuun. Joku voi jo miettiä mielessään, että ehkä vikiliiks sittenkin on oikealla asialla. Hetkinen, mietitääs:

Jumittuiko Mastercardin verkkosivut palvelunestohyökkäykseen? Kyllä.

Kaatuiko Mastercardin maksuliikenne? Ei.

= hölynpölyä.

Vikiliiks tarjoaa edelleen vain suht harmitonta kamaa. Ei mitään todellisia paljastuksia yhtään mistään. Huuhaasaitti.

avataR

Käsittääkseni Anonymous-"ryhmässä" on muutama teknisesti pätevä kaveri ja läjä "hakkeriksi" haluavia. Pätevimmät tekevät ohjelmat ja jakavat muille, jotka käyttävät niitä hyökkäyksiin. DoS (denial of service) on siitä otollinen tapa toimia, että hyökkäyksen toteutusvaihe ei vaadi oikeastaan yhtään mitään teknistä taitoa (sen jälkeen, kun hyökkäysohjelma on kirjoitettu) ja korkeamman profiilin kohteen tiputtaminen pois linjoilta saa lähes varmaa näkyvyyttä.

Käytännön toteuttamistapa on laittaa ohjelma ottamaan yhteyttä kohdesivustoon... no, niin nopeasti kuin hyökkäävä kone pystyy. Riittävällä määrällä hyökkääjiä lähes sivusto kuin sivusto hidastuu huomattavasti tai kaatuu. Mielenkiintoisena seikkana, kun sivu jolla ryhmä jakoi ohjeita joutui vastaavan hyökkäyksen kohteeksi, sivun internet-osoite laitettiin ohjaamaan sivulle pyrkijä Mastercardin verkkosivuille - t.s. mikäli ryhmää vastaan hyökkäävien hyökkäysohjelmia ei valvottu, nämä saattoivat hyökätä epähuomiossa luottokorttiyhtiötä vastaan. (Huomasin, kuin uteliaisuuttani päätin vilkaista sivua ja päädyinkin Mastercardin sivuille.)

Voidaan myös odottaa, että Assange voittaa Time-lehden "vuoden henkilö" -verkkoäänestyksen (ainakin viime vuonna äänestyksen tietoturva oli täysin retuperällä, joten tuohon ei tarvita välttämättä edes kovinkaan montaa äänestäjää, koska sama äänestäjä voi äänestää monta kertaa). Mielenosoitukset eivät tässä tapauksessa ole ihan niin todennäköisiä Anonyymien puolesta, kuin mitä ne olivat skientologeja vastaan.

non-registered_offshore

sus/Ycf/
Modificado el ( martes, 07 de diciembre de 2010 )
Havana, Dec 7 (Prensa Latina)

Behind the alleged rape charges against the founder of Wikileaks Julian Assange, appears CIA's collaborator Anna Ardin, a Cuban woman linked to terrorist Carlos Alberto Montaner. http://en.wikipedia.org/wiki/Carlos_Alberto_Montaner

Ardin participates in the campaign against the founder of the website Wikileaks, whose revelations keep terrified the US Department of State, stated Granma newspaper. http://www.granma.cu/ingles/

After leaving Cuba, she began working with web sites funded by the United States Agency for International Development (USAID) and controlled by the Central Intelligence Agency (CIA) reveals Granma.
One of those sites is Miscelanea de Cuba property of Cuban Alexis Gainza, says the article. She would be the official plaintiff against Assange along with her friend Sophia, who was allegedly the first one to complain of sexual abuse to the police in Sweden.

Ardin became an expert in Swedish media such as Dagens Nyheter newspaper and SVT a public service television company, and later bacame a figure of the Social-Democratic Party.

Gainza is also linked with the US Intelligence and the German International Society for Human Rights, which had in its ranks former Nazis such as Ludwig Martin, or ex militaries like Dieter von Glahn.

The spokesman and president of the German International Society Martin Lessenthin closely works with the Venezuelan coup party Primero Justicia, of terrorist Alejandro Peña.

Primero Justicia party , Granma status, is the main partner in Venezuela of the Intenational Republican Institute, a right-wing organization subsidized by the National Endowment for Democracy.

The lawsuit against Assange, strange but apparently according to Swedish law, is for having had sex without condom, and having two romantic encounters in a week with each of the alleged victims.
_
http://www.prensa-latina.cu/index.php?option=com_content&task=view&id=24...

Jko

...Tuija Braxin, Suvi Lindenin ja Akuliina Saarikosken jyrkkää vastausta törkeään raiskaukseen jossa oli selkeästi viharikoksen tunnusmerkistö. Surullista tässä on että Panu Horsmalahden markkina-arvoteoria selittää Assangen sekoilun, typerä naisenkipeä idiootti joka tarttui koukkuun. Voisipa melkein sanoa että teki tekstiviestikanervat. Jos kaveri teki jotain oikeasti ja siitä on näyttöä, saakoot tuomion. Muutoin tämä täyttää kaikki ajojahdin tunnusmerkit. Propsit Anonille että laittaa takaisin, vaikkakin edes kiusanteolla.

Outoa tässä on että syyte ylipäätään nostettiin uudelleen ja kaveri laitetaan Interpolin listoille, johon yleensä päätyy vähän erilaisia kavereita. Kyykyssä näyttää olevan Ruotsin oikeuslaitos, toivottavasti Suomi ei sotkeudu vastaavanlaiseen kuvioon tai kyykyssä on meidänkin oikeuslaitoskin oikeusministereitä myöden.

non-registered_offshore

On December 8, 2010, In American News,

Assange’s sex accusers bragged about the No CONDOM’’conquest’
The two Swedish women who have brought sex charges against WikiLeaks founder Julian Assange boasted about their relationship with him days before going to cops.

Julian Assange had sex without a condom? but the girls liked it?

Based on information available on various websites quoting police and court papers, here’s an account of what happened. The story goes back to August this year, when Assange was in Stockholm to speak at the invitation of Sweden’s Social Democratic Party.

* The event organizer was 31-year-old Anna Ardin, who has been described as a real feminist, leftist, social democrat and opponent of abortion. She has worked at the Uppsala University, handling equality issues for the students’ union. On Twitter, she has been called a “CIA agent” for “framing” Assange.

* Ardin’s co-accuser, 26-year-old Sofia Wilen, an aspiring photographer, had lots of sex with Assange on the evening of August 16 and again the following morning. The first time, a condom was used; the second time, there was no condom. On August 20, Wilen would go to police alleging that Assange had refused to wear a condom.

On August 18, Wilen called up Ardin and told her that she had unprotected sex with Assange. She said she was upset he didn’t use a condom and was afraid she might have contracted an STD or become pregnant. Ardin said she too had had sex with Assange. On August 20, than both women filed charges against him.

* And an obscure Swedish law was invoked. It is sometimes called the “surprise sex” law. In essence, it holds that if a woman withdraws her consent at any point during intercourse, and the man continues, it becomes rape. This transition from consensual to non-consensual sex is what Assange is accused of. The penalty is reported to be a fine of $715.
_
http://thepoliticalelite.com/sofia-wilen-and-anna-ardin-bragged-about-th...

non-registered_offshore

The Strangest Blog Thread Yet on the Swedish Charges
By: EdwardTeller Monday August 23, 2010 8:10 am

Essentially, what has emerged in the thread comments, especially on Sunday, is that the probable first complainant, Anna Ardin, posted a blog entry in January about the stages of revenge, and may have worked for a time, in an intern-like job, for the Swedish government in Washington DC and possibly elsewhere. Although the second of these is still up in the air she is an utterly fascinating and extremely complex person, to say the least.

Here’s her recipe for revenge:
7 Steps to Legal Revenge by Anna Ardin
January 19, 2010

I’ve been thinking about some revenge over the last few days and came across a very good side who inspired me to this seven-point revenge instruction in Swedish.

Steg 1 / Step 1
Tänk igenom väldigt noga om du verkligen ska hämnas. Consider very carefully if you really must take revenge. Det är nästan alltid bättre att förlåta än att hämnas
It is almost always better to forgive than to avenge . . .

Steg 2 / Step 2
Tänk igenom varför du ska hämnas. Think about why you want revenge. Du behöver alltså inte bara vara på det klara med vem du ska hämnas på utan också varför. Hämnd ska aldrig riktas mot bara en person, utan även möta en viss handling.
You need to be clear about who to take revenge on, as well as why. Revenge is never directed against only one person, but also the actions of the person.

Steg 3 / Step 3
Proportionalitetsprincipen.
The principle of proportionality.
Kom ihåg att hämnden inte bara ska matcha dådet i storlek utan även i art.
Remember that revenge will not only match the deed in size but also in nature.
En bra hämnd är kopplad till det som gjorts mot dig.
A good revenge is linked to what has been done against you.
Om du till exempel vill hämnas på någon som varit otrogen eller som dumpat dig, så bör straffet ha något med dejting/sex/trohet att göra.
For example if you want revenge on someone who cheated or who dumped you, you should use a punishment with dating/sex/fidelity involved.

Steg 4 / Step 4
Gör en brainstorm kring lämpliga åtgärder för kategorin av hämnd du är ute efter. För att fortsätta exemplet ovan så kan du paja ditt offers nuvarande relation, fixa så att dennes nye partner är otrogen eller se till att han får en galning efter sig.
Do a brainstorm of appropriate measures for the category of revenge you’re after. To continue the example above, you can sabotage your victim’s current relationship, such as getting his new partner to be unfaithful or ensure that he gets a madman after him.
Använd din fantasi!
Use your imagination!

Steg 5 / Step 5
Tänk ut hur du kan hämnas systematiskt.
Figure out how you can systematically take revenge.
Kanske kan en serie brev och foton som får den nya att tro att ni ännu ses bättre än bara en stor lögn vid ett enstaka tillfälle?
Send your victim a series of letters and photographs that make your victim’s new partner believe that you are still together which is better than to tell just one big lie on one single occasion

Steg 6 / Step 6
Ranka dina systematiska hämndscheman från låg till hög i termer av troligt lyckat genomförande, krävd insats från dig samt grad av tillfredsställelse om du lyckas.
Rank your systematic revenge schemes from low to high in terms of likely success, required input from you, and degree of satisfaction when you succeed.
Den ideala hämnden ligger givetvis så högt som möjligt i dessa staplar, men ofta kan en ökad insats av arbete och kapital ge säkrare output för de andra två, egentligen viktigare parametrarna.
The ideal, of course, is a revenge as strong as possible but this requires a lot of hard work and effort for it to turn out exactly as you want it to.

Step 7 / Step 7
Skrid till verket. Get to work. Och kom ihåg vilket ditt mål är medan du opererar, se till att ditt offer får lida på samma sätt som han fick dig att lida.
And remember what your goals are while you are operating, ensure that your victim will suffer the same way as he made you suffer.
Entry Filed under: politik . Entry Filed under: politics . Taggar: hämnd , revenge , laglig hämnd , hämnas , återgälda , straffa .

Apparently, Ardin was either one of the people or the person who invited Assange to Sweden:
The politics of Ardin are bizarre to me, but Sweden is different from Wasilla. I think.

And here is information on her internship/employment with the Swedish government. It is found on pages three through five (PDF).
From the comment thread, it appears that this story is going to get very complex, very strange this coming week. Even though Ardin’s possibly having been put up to making her tentative complaint to the authorities by some agency representing the U.S. government appears to be unlikely, we may be about to learn a lot about how complex underground politics in Sweden have become in the early 21st century.
_
http://my.firedoglake.com/edwardteller/2010/08/23/the-strangest-blog-thr...

non-registered_offshore

How two one-night stands sparked a worldwide hunt for Julian Assange

Daily Mail | By Richard Pendlebury
Last updated at 10:44 AM on 7th December 2010

A winter morning in backwoods Scandinavia and the chime of a church bell drifts across the snowbound town of Enkoping. Does it also toll for WikiLeaks founder Julian Assange?

Today, this small industrial centre, 40 miles west of Stockholm, remains best-known — if known at all — as the birthplace of the ­adjustable spanner.
But if extradition proceedings involving ­Britain are successful, it could soon be rather more celebrated — by the U.S. government at least — as the place where Mr Assange made a ­catastrophic error.
-
The story began on August 11 this year, when Assange arrived in Stockholm.

He had been invited to be the key speaker at a seminar on ‘war and the role of the media’, ­organised by the ­centre-Left Brotherhood Movement.

His point of contact was a female party official, whom we shall refer to as Sarah (her identity must be ­protected because of the ongoing legal proceedings).

An attractive blonde, Sarah was already a well-known ‘radical feminist’. In her 30s, she had travelled the world following various fashionable causes.

While a research assistant at a local university she had not only been the protegee of a militant feminist ­academic, but held the post of ‘campus sexual equity officer’. Fighting male discrimination in all forms, including sexual harassment, was her forte.

Sarah and Assange had never met. But in a series of internet and telephone conversations, they agreed that during his visit he could stay at her small apartment in central Stockholm. She said she would be away from the city until the day of the seminar itself.

The prosecution's case has several puzzling flaws, and there is scant public evidence of rape or sexual molestation

What happened over the next few days — while casting an extraordinary light on the values of the two women involved — suggests that even if the WikiLeaks founder is innocent of any charges, he is certainly a man of strong sexual appetites who is not averse to exploiting his fame.

Certainly his stay was always going to be a very social affair, mingling with like-minded and undoubtedly ­admiring people.

That Thursday, he held court at the Beirut Cafe in Stockholm, dining with fellow ‘open government’ campaigners and an American journalist.

The following afternoon, Sarah returned to Stockholm, 24 hours earlier than planned.

In an interview she later gave to police, she is reported to have said: ‘He (Assange) was there when I came home. We talked a little and decided that he could stay.’

The pair went out for dinner together at a nearby restaurant. Afterwards they returned to her flat and had sex. What is not disputed by either of them is

that a condom broke — an event which, as we shall see, would later take on great significance...
_
http://www.dailymail.co.uk/news/article-1336291/Wikileaks-Julian-Assange...

non-registered_offshore

WikiLeaks: Julian Assange, Anna Ardin, Sofia Wilén
The whistle blower vs. the militant feminists
Posted: 7.Sep.2010, 3:16pm

... Anna Ardin, who helped bring Assange to Sweden for a speaking engagement, allegedly let Assange stay in her one-bedroom flat in Stockholm. They went out to dinner and when they got back they had sexual relations, but there was a problem with the condom - it had split. She seemed to think that he had done this deliberately but he insisted that it was an accident.

Ardin has told a Swedish newspaper that Assange had "a twisted attitude towards women and a problem with taking 'no' for an answer". She denied the complaints were orchestrated by the Pentagon.

The other woman, described only as Woman B, met Assange the next day at the conference organised by Ardin. She had become obsessed with him following a litany of online news reports on Assange's leaking of thousands of confidential documents pertaining to the war in Afghanistan.

Woman B was later invited out for lunch with Assange and his entourage. Later that night they allegedly saw a short film about the ocean called Deep Sea and moved to the back row of the cinema after becoming amorous.

A few days later Assange allegedly met Woman B again and the pair agreed to spend the evening in her flat.

She said in her statement that he spent the 45-minute journey to her home tweeting and texting on his mobile phone and reading stories about himself. She complained that "he paid more attention to the computer than to me"...
_
http://www.toytowngermany.com/forum/index.php?showtopic=188903

non-registered_offshore

December 9, 2010 3:40 AM
Posted by CBSNews.com

Check this page often for the latest news and views on the WikiLeaks saga, as well as our special report.

DECEMBER 9, Day 12
[AP] Vice President Alvaro Garcia Linera has posted all U.S. diplomatic cables released by WikiLeaks that pertain to Bolivia on his official website. He told reporters Wednesday he wants people to know the "barbarities and insults" of what he called Washington's "interventionist infiltration."

As Wikileaks' own sites come under attack, sympathizers have created "mirror" sites that duplicate them partially or in full.

Bolivia's leftist leaders expelled the U.S. ambassador in 2008, accusing him of conspiring against it. Garcia's site includes two quotes:
"The truth will set you free," from the New Testament.
And from WikiLeaks' founder Julian Assange: "Every organization rests on a mountain of secrets."
_
http://www.cbsnews.com/8301-503543_162-20025107-503543.html

non-registered_offshore

The Globe and Mail (Canada) | NAOMI POWELL
STOCKHOLM — From Thursday's Globe and Mail
Published Wednesday, Dec. 08, 2010 9:12PM EST
Last updated Wednesday, Dec. 08, 2010 9:22PM EST

The Complaint
In Sweden, crimes are first reported to the police. The police lead investigations for common offences such as petty theft and fraud. However, for crime that are considered severe – such as assault, rape or murder – the police immediately involve a prosecutor.

Prosecutor’s role
- A key difference between Canadian and Swedish criminal law is the role of the Swedish Prosecution Authority.
In Sweden, prosecutors work closely with the police, directing investigations and participating in the questioning of witnesses and suspects. They hold ultimate power in investigations, deciding when to make arrests and whether to press charges.

- On Aug. 20, two women went to the Stockholm police to accuse Mr. Assange of sexual assault. The prosecutor on duty decided there was enough evidence to suspect him of the rape allegations. Uncertain of Mr. Assange’s whereabouts – and concerned that he might flee the country before he could be questioned – the prosecutor arrested him in absentia, the equivalent of issuing an arrest warrant, said Karin Rosander, a spokesperson for the Prosecution Authority.

- What makes the Assange case unusual, even in Sweden, is what came next. The Swedish Prosecution Authority is hierarchal and allows for decisions to be overruled by higher-ranking prosecutors. The day after the arrest warrant was issued, a second prosecutor decided there was insufficient evidence to investigate Mr. Assange for rape. She reversed the first prosecutor’s decision and withdrew the arrest warrant.

- The following week, Claes Bergstrom, the Swedish lawyer appointed to represent the women in the case, appealed to yet another level of the Prosecution Authority. Marianne Ny, director of prosecution, reviewed the case a third time and overruled the decision of the second prosecutor. The rape investigation was reopened.

European Arrest Warrant
In November, Ms. Ny asked a Swedish court to issue an order to arrest and detain Mr. Assange, arguing that attempts to question him had failed. Though Mr. Assange fought the order, his appeals were struck down by both Sweden’s appeals court and its Supreme Court.

What’s next
- If Mr. Assange’s attempt to fight extradition fail, he will be sent to Stockholm for questioning. There is no bail system in Sweden, so if charges are pressed, the court will decide whether to hold him in custody pending trial.
- Trials take place in Sweden’s district court and are presided over by four judges – one official justice of the court and three lay judges.
The lay judges are appointed by political parties and selected at random for each case. They are there to “protect the common sense,” and hold as much power as the official justice, said Leif Oestling, a law professor at Sweden’s Gothenburg University.

Penalties
In Sweden, rape charges are separated into three categories.
“Severe rape” charges involve a high degree of violence and carry a maximum sentence of 10 years.
“Regular rape” and “less severe rape” carry maximum sentences of six and four years, respectively.

Mr. Assange is being investigated for less severe rape. He has also been accused of sexual molestation and unlawful coercion, Ms. Rosander said. These offences each carry a sentence of two years.
_
http://www.theglobeandmail.com/news/world/europe/scandinavian-saga-of-le...

non-registered_offshore

Lainauksia kirjotuksesta: "Feminismi - paskomassa asioita vapaassa maailmassa!"
"torstaina 9. joulukuuta 2010 | fundamentti.blogspot.com

Heti alkuun, tässä on minun twitterini. Kun avaat sen, saat kohdata linkin josta saat Anna Ardinin ja Sofia Wilénin yhteystiedot. Minä vain sanon..että ne ovat siellä, ja ne jotka haluavat kilauttaa heille ja kertoa miltä heistä nyt tuntuu, voivat käyttää näitä yhteystietoja siihen.

Katsotaanpa hieman tapauksen taakse. Nyt en aio käsitellä Julian Assangen ja Wikileaksin jupakkaa sen enempää, vaan tätä nimenomaista juttua missä siis kaksi naista lavastivat Julianin syylliseksi. Osasyy tähän on se, että kyse on pohjoismaisesta feminismistä ja sen lieveilmiöistä
-
Eli Anna Ardin on huomattava radikaali ja feministi, jolla on pakkomielle miehisestä ylivallasta. "Miehet saavuttavat sosiaalisen dominanssinsa seksin kautta" - mikä on täysin idioottimainen väite; miehet ovat he jotka vonkaavat ja jo esihistorian ajoilta naiset ovat päättäneet kuka saa ja kenelle annetaan! Tammikuussa tämä femakko oli sitten postannut blogiinsa jutun "7 Askelta Lailliseen Kostoon" joka päättyi julkilausumaan jonka mukaan hän on ajatellut kostoa muutaman viime päivän aikana. Ja loppu onkin historiaa.. 1+1 = 2.

Ja tämä ei siis ollut ensimmäinen kerta kun tämä neiti syyttää jotakuta seksuaalisluontoisesta väkivallasta. Ja kyllä, nainen itse kutsui Assangen luokseen.
-
Mutta sitten tapahtui jotain. Parin päivän päästä Julian oli suorittamassa miehekkäitä urotöitään erään toisen naisen sulojen äärellä. Tämä nainen piti Assangea "kiinnostavana, urheana ja ihailtavana". Eli suomeksi: nainen oli bändäri. Nainen, Sofia Wilén, oli myöntänyt, ihan kuten Anna Ardinkin että hän oli se joka otti yhteyttä mieheen.
-
Päätelmä: Jonkin ajan kuluttua nämä kaksi tuttavaa Anna ja Sofia tapasivat toisensa, ja keskustelivat keiden ovat olleet harrastamassa irtosuhteita. Jutut menivät yksiin ja niissä mainittiin saman miehen nimi. Valloitus ei tuntunutkaan enää miltään koska kaverinkin sai? Siispä nämä haureuden siskot keksivät jotain mistä saisivat suurenmoisen voiton joka varmasti tyydyttää heidän huomiontarpeensakin. Ja loppu on historiaa..
_
http://fundamentti.blogspot.com/2010/12/feminismi-paskomassa-asioita-vap...
---
Neuroosi - Käsitteen teki tunnetuksi Sigmund Freud (1856-1939), joka muutti käsitteen merkitystä tarkoittamaan häiriöitä, jotka johtuvat psyyken ristiriidoista ja tästä aiheutuvan ahdistuksen torjunnasta.
_
http://fi.wikipedia.org/wiki/Ahdistuneisuush%C3%A4iri%C3%B6t

non-registered_offshore

"She's still in Sweden and she's not coming to Palestine."

cbsnews.com | December 10, 2010 5:31 AM
Julian Assange Accuser "Still in Sweden"
Posted by Tucker Reals

The coordinator of a Christian outreach group in the West Bank denied reports Friday that one of two women accusing WikiLeaks founder Julian Assange of sex offenses had left Sweden and traveled to a town in the Palestinian territory.

Australian news website "Crikey" reported on Thursday that Anna Ardin had traveled to the town of Yanoun, in the West Bank, with the Ecumenical Accompaniment Programme in Jerusalem and Israel (EAPPI) earlier this week.

Ardin, however, "cancelled her participation because we anticipated this," program coordinator Pauline Nunu told CBSNews.com Friday morning in a telephone interview. "She's still in Sweden and she's not coming to Palestine."
http://www.givathaviva.org/News/show/85

Israeli news website JPOst, the online portal for the widely read broadsheet "Jerusalem Post," also reported on Friday that Ardin was in the West Bank. The report seemed to be based on a blog post attributed to the Swedish woman which referred to Yanoun. It's unclear whether the blog is actually published by Ardin.

Crikey also claimed, according to unidentified sources in Sweden, that Ardin may no longer be "actively cooperating" with the investigation into the sex allegations, which include rape, against Assange. While nothing has been revealed about the case against Assange by Swedish prosecutor Marriane Ny, there have been no other reports indicating that either of the two complainants have withdrawn their claims, or that they've halted cooperation.
...
_
http://www.cbsnews.com/8301-503543_162-20025270-503543.html

non-registered_offshore

Uppgifter ur Assange-utredning lämnas inte ut
Polismyndigheten i Stockholms län
BESLUT 2010-08-26
Diarienr (åberopas vid korresp) AA-1 87-63273-201 0
http://www.fgj.se/Portals/0/docs/Oppenhetsbanken/SthlmKRdom_5189_10%5B1%...

Handlingar ur polisutredningen där Wikileaksgrundaren Julian Assange misstänks för våldtäkt får inte lämnas ut, beslutar kammarrätten.
Journalister från nyhetsbyrån AP och medieproduktionsbolaget som gör radioprogrammet Medierna, som sänds i Sveriges Radio, har begärt ut uppgifter ut utredningen av våldtäktsmisstankar mot Julian Assange.

Polismyndigheten i Stockholm har tidigare sagt nej till att lämna ut fler uppgifter med hänvisning till att det skulle kunna försvåra utredningen samt vara känsligt för inblandade personer.

Kammarrätten i Stockholm går nu på polisens linje.

De paragrafer som tillämpas är:
18 kap, 1 § första stycket i offentlighets- och sekretesslagen som säger att sekretess gäller för uppgifter ur förundersökningar i brottmål "om det kan antas att syftet med beslutade eller förutsedda åtgärder motverkas eller den framtida verksamheten skadas om uppgiften röjs."

35 kap. 1 § första stycket i samma lag säger att sekretess gäller vid polisens förundersökningar i brottmål för uppgifter om enskilda personers personliga och ekonomiska
förhållanden, om det inte står klart att uppgiften kan röjas utan att den enskilde (eller närstående) lider skada eller men.
_
http://www.fgj.se/default.aspx?tabid=172&Itemid=269