Lauantai 25.11.2017

Lumikaaos Euroopassa: ”Kiukku kasvaa”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
20.12.2010 09:18
Päivitetty: 
20.12.2010 09:19
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Lumisade on tänä talvena lamaannuttanut muun muassa Pariisin.

Lumimyrskyjen aiheuttama kaaos jatkuu Euroopassa. Erityisen paha tilanne on Britanniassa, jonka suurimmalta lentokentältä Lontoon Heathrow'lta lähti vain muutamia lentoja sunnuntaina.

Lentoliikenne tökkii myös maanantaina. BBC:n mukaan British Airways pystyy lentämään Heathrow’lta vain noin 60 lentoa tänään, mikä tarkoittaa kymmenien lentojen perumista.

Brittilehtien mukaan jopa satojentuhansien brittien lomasuunnitelmat ovat vaarassa pelkästään lentoliikenteen ongelmien vuoksi. BBC:n mukaan sadat ihmiset ovat nukkuneet lentokentällä jo kaksi yötä, ja ”kiukku kasvaa” matkalaisten joukossa.

Myös muilla Britannian lentokentillä odotetaan viivästyksiä. Osa junaraiteista on jouduttu sulkemaan.

Eteläiseen Englantiin odotetaan 5–10 senttiä lisää lunta maanantain aikana. Maanantain vastaisen yön alin lämpötila oli Britanniassa -19,6 celsiusastetta.

Finnair joutui sunnuntaina perumaan neljä edestakaista lentoaan Helsingistä Lontooseen. Huonon sään vuoksi peruttiin myös Frankfurtin ja Pariisin lennot.

Tämän päivän tilanteesta tietoa informaatiosivuilla www.finnair.fi/info.

Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

hoikkapoika

Talvi on nyt normaali ja vihertävä piipitys on loppunut.Liekö lähteneet etelään.Säitä ei voi tutkia eteenpäin,koska ilmasto on jatkuvassa kaaostilassa ja siten huonosti ennustettavissa.Menneisyyttä voimme tutkia,arktiset jäät,puiden lustot.Mielenkiintoita niissä on,että CO2 pitoisuus nousee vasta,kun meret on riittävästi lämmenneet.Ei päinvastoin,kuin vihreät on väittäneet.

MURSU

Nimittäin kun lapsuuden talvissa oli lumi enemmän kuin tavallista. Eikä ihan olematonta luulosairautta ollut todeta joskus jouluna vesikeliäkään (muistaakseni !958-59 paikkeilla), silloin satoi jouluna vettä, ja lunta oli vain feikki pumpuli-lumena kuusen latvalla.

Nyt useimmat tuttavani romantisoineet "ai kun olis valkea OIKEA JOULU!"...ja nyt sitten "kyllä tää on hirveetä, tukehdutaan varmaan koko maailma tähän lumeen, tätä ne tidemiehet on sanono, loppu tulee!".

Ja minä: " naattikaa ihmiset kun olette valkeaa joulua toivoneet, on sitä ennennii hiihetty, ja pulkalla ja reellä menty...ja lumilinnassakin asuttu, ainaki pentuna!"