Perjantai 17.11.2017

Naisten käytös ihmetyttää: ”Naisissa itsessään on vikaa”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
8.3.2011 07:36
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Jaana Pelkonen.

Kokoomuksen eduskuntavaaliehdokas, juontajana tunnetuksi tullut Jaana Pelkonen pohtii blogissaan, miksi tasa-arvokehitys Suomessa junnaa paikallaan. Naiset ovat yhä aliedustettuina pörssiyhtiöiden huippupaikoilla ja jäljessä miesten palkkatasosta. Pelkonen kysyy, onko nainen naiselle susi.

- Naisten "jumittuminen" alempiin virkoihin ei johdu vain syrjimisestä, miehistä tai yhteiskunnasta vaan vikaa on myös meissä itsessämme, Pelkonen kirjoittaa.

- Aliarvioimme kykyjämme huomattavasti todennäköisemmin kuin miehet emmekä aina uskalla tuoda riittävästi esiin omaa tahtoamme. Lisäksi meiltä puuttuu samanlainen vankka tukiverkosto, jonka miehet ovat onnistuneet luomaan välilleen, Pelkonen luettelee.

- Näemme edelleen itse itsemme uhkana omalle etenemisellemme ja ajattelemme, että meille on olemassa vain tietty marginaalinen kiintiö yhteiskunnan huipulla. Tämän vuoksi pidämme toisia naisia esteenä omalle urakehityksellemme sen sijaan, että ajattelisimme heidän päinvastoin voivan olla omana tukenamme.

Pelkonen kysyy, ovatko naiset ajaneet osittain itse itsensä tilanteeseen, jossa naiskiintiöt voisivat parantaa tilannetta.

- Tarvitsemmekin väliaikaisesti naiskiintiöitä tasa-arvoistumiskehityksen alkusysäykseksi. Kunhan kauan odotettu matka kohti tasa-arvoisempaa yhteiskuntaa ja työelämää jälleen jatkuu, voimme luopua kiintiöistä, Pelkonen linjaa.

Tänään vietetään naistenpäivää sadannen kerran. Lue lisää aiheesta tästä.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Vyötiäinen

Taannoin Pelkonen juonsi Euroviisuja mieskollegansa kanssa. Jaana sydämistyi, kun kollega ei pitänyt Ruotsin ehdokkaasta! Jaana alkoi loukkaantuneena piiikitellä kollegaa.

Ja nyt tämä pakkoruotsittajanainen on Hetemajn tapaan tietysti Kokoomuksen uutena ehdokkaaana. Kokoomuksen nykyinen svekojohto imee näitä opportunisteja kuin lehmänläjä kärpäsiä.

Todella alas on vajonnut perinteisesti sinivalkoisin puolue.

jouniv

"Naiset ovat yhä aliedustettuina pörssiyhtiöiden huippupaikoilla"

Huippupaikat täytetään yleensä DI/ekonomi/juristi-linjan ihmisillä. Naisia taitaa olla heissä, ainakin dippainsseissä, reippaasti vähemmän varsinkin siinä 40-55v-ikäluokassa, josta johtajat yleensä ovat?

Yllä olevan huomioon ottaen en usko, että naiset ovat kovin pahasti aliedustettuina.

Katsokaapa muuten julkisen sektorin ja siellä erityisesti sosiaalialan johtajistoa: lähes sataprosenttisesti naisia, joille maksetaan tasan tarkkaan sentilleen yhtä paljon kuin vastaavissa julkisen sektorin tehtävissä oleville miehille.

JJ75

Totuus on se, että monesti äiteistä tulee kotiäitejä ja sitte niillä "yhteisillä tuloilla" eli miehen tuloillakin ois pärjättäävä. Jospas alettas olemaan onnellisia siitä mitä jo on ja hommamaan lapsia, perhettä hyvissä ajoin, ei kaikki voi sitä mersua saada kuitenkaan. Yhteiskunnassamme on vikaa, jos materialismi ajaa ohi perhearvojen. Järki käteen, oletko itse samanlainen, missä lapset?

Tasa-arvoja on koitettu ajaa ihan tarpeeksi siinä onnistumatta. Mitä on jäänyt käteen. Halosen loputtomat reissut ihmisarvojen, tasa-arvon jne. puolesta Namibiaan, Thorsin toiminta jne.. semmonen tuo vain kuluja ja vie resurseja ja ei vie meitä eteenpäin. Samaan aikaa Obama hieroo tekniikkaan liittyviä kauppoja ja jenkit koittaa välttää meitä juuri tämän säätämisen vuoksi.

Jos aikaa kulutettaisiin enemmän vaikkapa rahan tienaamiseen kuin joutavaan löpinään, saattaisi siitä jotain irrotakin. Suurin syy on siihen huonoon tienaamiseen se, että naiset helposti jää taka-alalle itse tehden vain pakolliset työt. Heistä ei ole viemään ja rakentamaan ehdotuksin ja neuvotteluin omaa uraa eteenpäin. Miksi siis saada enempää palkkaakaan? Keksikää säästöjä, ehdottakaa ja pyytäkää siihen liittyvä palkankorotus. Peruste palkankorotukselle. Sehän se teiltä aina puuttuu, naukua osaa kissatkin.

PT

Olla sitä mieltä, että kiintiöt ovat naurettavia ja vahingollisia.

Naisilla on mahdollisuus hakeutua samoihin tehtäviin samojen koulutusväylien kautta, heillä on mahdollisuus kehittää itseään ja sosiaalisia taitojaan ihan siinä kuin kaikilla.

Pörssiyhtiön arvo mitataan päivittäin pörssissä. Siellä ei ole miestä eikä naista. Jos yhtiöllä on huonompi hallitus kuin toisella, sen arvo laskee. Jos naiset sukupuolensa vuoksi olisivat kilpailuetu, hallituksissa ei muita olisikaan.

Kokoomusta ei siis kannata äänestää, jos haluaa samat oikeudet kaikille sukupuolesta riippumatta.

Ja kuka kokoomusta toimittaja pelkosineen äänestäisikään. Pikkusievä pikkunäppärä naistoimittaja ei ole asiallisesti ottaen mikään tasa-arvon mannekiini.

Toivottavasti ei pääse eduskuntaan, ja toivottavasti ei enää juonna teeveessä mitään. Fiksumpiakin kun on tarjolla.

foinikkialainen

äänestää "Vihreitä" tai Kokoomusta, niin mitä eroa niissä on? Se toki tiedetään, että Kokkelit ovat vihertäneet värejään sinivalkoisesta ja paljon. Se vihreä leijonakin saattaa olla Kokkeleiden idea. Stubbido juoksee Turussa Vihreiden nuorten kanssa ja kampanjoi, kuten stalinisti konsanaan.

HPlä

Ei ehkä kannattaisi pyrkiä tasa-arvoon apinoimalla miestä, koska se ei naiselta tule koskaan onnistumaan, siitä pitää huolen sosiobiologia ihmisissä. Nainen saavuttaa "tasa-arvon" miehen kanssa sukupuolenvaihdon avulla, eikä aina silti tule onnellisemmaksi. Jos naiset äänestäisivät ja kannattaisivat vain naisia, homma hoituisi itsestään. Mutta kun se ikuinen naisten välinen kateus ja selkään puukottaminen pilaa hyvät aikeet.

Leila

ajatuksissa on mieltä. Itse naisena olen ollut jo vuosia täysin kyllästynyt naisten vinkunaan ja naukumiseen syrjinnästään työelämässä ja siihen, etteivät naiset verkostoudu ja tue toisiaan yhtä hyvin kuin miehet. Sen sijaan, että toimisivat tomerasti ja ammattimaisesti ja ottaisivat raskaitakin vastuita, liian monet naiset sortuvat selittelyihin ja tekosyihin siitä, miksi eivät hakeudu - HAKEUDU - vaativiin johtotehtäviin. Vaikeaa on valita naista johtajaksi, jos naishakijaa ei ole.
Tunnen monta hyvin koulutettua naista, joiden mielestä miehen on ehdottomasti ansaittava enemmän kuin he ja tarjottava näyttävät puitteet elämälleen - mieluimmin omakotitalon Westendissä meren rannalla. Omat palkkatulonsa he haluaisivat käyttää itseensä - vaate- yms. ostoksiinsa.
Olen itse pystynyt luomaan menestyksekkään uran johtajana, mutta se on vaatinut paljon työtä, ammatissani kehittymistä ja raskaankin vastuun kantamista. Minut on aina hyväksytty henkilönä, ei naisena. Itse nautin kovasti siitä, että olen nainen enkä siedä tosikkomaisia ja yksisilmäisiä feministejä.

terhikoulumies

Hei Jaana,

Täällä on ihmeellisiä kommentoijia, mutta älä välitä. Olet aivan oikeassa kiintiöiden tarpeestakin.

Itsekin olet kyllä kaupunginvaltuuston vaatimattomimpia jäseniä, vaikkei olisi mitään syytä fiksuna valtiotieteiden maisterina. Hienoa, että lähdit ehdokkaaksi eduskuntaan ja onnea kampanjointiin!

t. Terhi

ktsalmin

Kuinka ääntenlaskenta suoritetaan että saadaan 100 naista ja miestä?

Itse lakkasin äänestämästä naisia kun nämä kiintiöt aikoinaan tuli, joskus tämä päätös harmittaa kun ei tahdo löytää kelvollista miestä jolle voisin ääneni antaa ... mutta päätetty mikä päätetty.

Hymiö

On arvokkaampia ihmisiä ja vähemmän arvokkaita. Molemmat ovat jompaa kumpaa sukupuolta. Jotkut pitävät arvokkaampana johtajaa, toiset vaikka lääkäreitä ja joku esimerkiksi taiteilijoita. Toisissa on enempi naisia ja toisissa miehiä. Pitäisikö kaikki muka jakaa nyt määrällisiin tasaeriin. Ja varsinkaan huonompien hommien tasaeriin jakamisesta kukaan ei ole kiinnostunut. Tämä johtuu siitä, että varsinaista tasa-arvoa ei oikeasti halutakaan vaan halutaan lisää etuja.

Naisilla Suomessa on monilla paremmin asiat kuin miehillä. Lasikattoakaan meillä ei enää ole: kysykää vaikka Tarja Haloselta, niin mikä hänen asemansa ja tittelinsä olikaan. Eipä taida olla yläpuolella ketään. Missä muka lasikatto? Halosen eurokin on ihan sama euro kuin miehillä vai saiko Ahtisaari muka isompaa palkkaa. Sopisi hänenkin lopettaa jo typerä vanhanaikainen miehen euro naisen euro -jupinat.

Tasa-arvonaisten ''tasa-arvovaatimus'' onkin tämä: me haluamme helpommasta työstä saman palkan, kuin mies vaativammasta. Ja: me haluamme yletä ilman varsinaisia ansioita pelkän sukupuolen avulla.

Oikeasti Suomessa ollaan nyt tällä hetkellä niin lähellä tasa-arvoa, kuin vain voidaan. Jos sitä pitäisi vielä vähän hienosäätää, niin naisilta pitäisi viilata jotain etuja pois.

Täydellinen tasa-arvo ei ole toivottavaa saati hyvä asia, koska se johtaa räikeään epätasa-arvoon. Räikeä epätasa-arvo olisi esimerkiksi se, että huonompi työntekijä saisi helpommin palkkaa tai huonompi ylennettäisiin. Pitäisikin puhua joustavuudesta ja ihmisten tasapuolisesta huomioimisesta eikä vanhanaikaisesta tasa-arvosta.

puutarhamies

Luulisi jokaisen havainneen naisten käyttäytyvän keskenään kuin kanaparvi. (kuka ei ole nähnyt kanaparvea?)

Kukko on parven tuki ja turva, joka jää yksin pihalle kynsimään hyökkäävää haukkaa, kun kanat ovat talojen alla suojassa. Kun kukot tappelevat keskenään, siinä ei nokita päälakeen kuin kanat, vaan veri roiskuu.

Näillä vertauksilla ei ole mitään tekemista tasa-arvon vaan erilaisuuden kanssa.

Htalk

Onkohan maailmassa montaa maata jossa Presidentti, pääministeri ja KKO presidentti ovat naisia ja ja samalla vingutaan naisten urakehityksen ongelmista yhteiskunnallisena tasa-arvoasiana.

En ole kuullut yhdenkään menestyneen naisen omaltaosaltaan henk. koht. valittavan tasa-arvosta työpaikoilla 2000 luvulla.

Selkärankainen

Mikä ihmeen taivaspaikka se pörssiyhtiön hallitus on että sinne niin kovasti pitää hinguta? Kokevatko nämä femakot jotenkin ARVONSA siitä lisääntyvän jos heitä lailla määrätään pörssiyhtiön hallitukseeen. Arvostuksen takiako sinne pitäisi päästä? 99,9% ihmisistä ei kuitenkaan eläessään tätä arvohuipentumaa pääse kokemaan.

TSV

Eivät sinne halua (siis aidot feministit jokaisen naisenhan pitää sanoa nykypäivänä olevansa feministi), tai eivät edes pääse koska ovat yliopistolla opettamassa kuinka 1800-luvun kirjallisuudessa oli ylimaskuliinisia rooleja ja nämä saivat aikaan naisten alistamisen tänäkin päivänä, eli siis opettavat paskaa verovaroilla.

Kysymys on ilmeisesti peniskateudesta, katsos politiikka, yliopistot, virat on jo valloitettu enää ei tarvita ottaa kuin yritykset haltuun ja meillä on maailmanrauha ja kaikki vaan halailevat toisiaan kaduilla.

Jos naiset oikeasti haluaa olla kuin miehiä niin perhana, sitten pitää ottaa tuohon maanpuolustukseenkin mukaan.

ernoseppo555

Mielestäni koko taso-arvo-keskustelu on turhaa. Naisilla on ihan yhtä hyvät oltavat ja avaimet menestyä kuin miehilläkin. Se on vaan niin helppo syyttää tasa-arvoa ja miehiä jos ei saa otettua itseään niskasta kiinni.

Meillä töissä on menestyneitä työtovereita. Itse en edes näe heissä naisia ja miehiä, vaan työtovereita. Vain feministit näkevät heissä sikoja ja naisia.

Kiintiöt ne vasta kumma keksintö onkin. Luonnon vastaista yrittää muuttaa tilannetta väkisin.

Kumma juttu, että yksikään tuntemistani menestyneistä naisista ei valita tätä tasa-arvo-p*skaa...

TSV

"- Tarvitsemmekin väliaikaisesti naiskiintiöitä tasa-arvoistumiskehityksen alkusysäykseksi. Kunhan kauan odotettu matka kohti tasa-arvoisempaa yhteiskuntaa ja työelämää jälleen jatkuu, voimme luopua kiintiöistä, Pelkonen linjaa."

En nyt vieläkään ymmärrä miten naiset ajattelevat. He haluavat, että säädetään laki missä osakkeenomistajat eivät enää voi valitakaan yksityisen firman johtajia miten haluavat vaan valtio määrää.

Mitä jos aloittavaisivat siitä että tekisivät tasa-arvoa ajavat valtionelimet ensin tasa-arvoisiksi.

Vai onko tässä koko hommassa tasoituksesta kiinni? Meinaan naisilla on eri vaatimukset armeijassa ja poliisissa, siis fyysisiä vaatimuksia... ehkä vaadimme naisilta yritysmaailmassa liikaa älyllisesti? Vitsi vitsi, mutta oikeasti Suomen naiset, jenkkilässä sanottiin samaa hommaa eli naisen dollari on 80 centtiä, pisti vaan mietityttämään, miten se voi olla täsmälleen sama kuin täällä? Ehkä siksi, että se ei varsinaisesti pidä paikkaansa.