Perjantai 17.11.2017

Jyrki Katainen sanoo sen suoraan

Jaa artikkeli:
Luotu: 
16.3.2011 06:47
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Jyrki Katainen ja Mari Kiviniemi.

Valtiovarainministeri Jyrki Katainen sanoo suoraan, että Suomen takausvastuu todennäköisesti kasvaa EU:n vakausrahastossa.

Katainen sanoi Yle Uutisten ja Verkkouutisten mukaan, että päätös on Suomen edessä joka tapauksessa, koska 440 miljardin vakausrahasto on sovittu otettavan kokonaisuudessaan käyttöön.

- Oma arvioni on, että kesään mennessä joudutaan tekemään konkreettiset päätökset, millä EFSF:n (Euroopan rahoitusvakausväline) lainanantokapasiteettia kasvatetaan. Takuut on yksi täysin mahdollinen instrumentti siinä. Me haluamme nyt etsiä myös muut vaihtoehdot, Katainen sanoi eilen Brysselissä.

Pääministeri Mari Kiviniemi on ollut varovainen Suomen takuiden kasvattamispuheissaan. Kiviniemi sanoi viikonloppuna, ettei tässä vaiheessa Suomen tilannetta ole tarvetta muuttaa, mikä kirvoitti oppositiolta välikysymyksen asiasta. Kiviniemen epäiltiin puhuneen totuudenvastaisesti.

Katainen puhuu asiasta avoimemmin. Hän sanoi eilen kokoomuslehti Verkkouutisten mukaan näin:

- Oma näkemykseni on, että takuiden kasvattamista pitää joka tapauksessa käyttää, mutta onko se ainoa vai tuleeko sen rinnalle vielä muita keinoja, sitä me emme vielä tiedä.

Kataisen mukaan ERVV:n lainakapasiteetin lisäämiseksi on muitakin keinoja, kuten AAA-luottoluokituksesta luopuminen ja pääomittaminen.

Jaa artikkeli:

Kommentit

ikiporo

...näyttää olevan hallituksen ainoa mies.
Kääpiö-Katainen on jo housut kintuissa antamassa vakuuksia, vaikka pääministeri koittaa pitää kiinni siitä mitä on eduskunnassa sovittu. Kokoomus on jotenkin säälittävä porukka, näyttää suostuvan mihin hyvänsä että vaan Jyrki pääsee hymyileviin lehtikuviin.

VekeKeke

Kokoomus on halunnut kiihkeimmin EU:n ja kiihkeimmin vei Suomen Euroon. Ei Katainen voi kokoomuksen takkia heti kääntää ja toisaalta hän yrittää vetää vaalien alla mattoa Kiviniemen alta. Pelkästään poliittista peliä ja haluaa "tulevana pääministerinä" petata tulevaa. Kannatan maiden tukemista, koska mielestäni niin pulaan joutuvia ihmisisiä kuin maita on tuettava. Vrt tarina Tuhlaajapojasta.

Kun asialliset perusteet loppuvat lähdetään haukkumaan ihmisiä nimittämisillä. Ei anna kummoista kuvaa kirjoittajasta (anteeksi arvosteluni).

Ken Haven

Ymmärtääkö kukaan SuoKustassa tai Kokmussessa mitä hemmettiä he ovat tekemässä?

1. EU.n LAINsäädännön mukaan valtiot eivät saa tukea toisiaa näillä järjestelyillä mitä nyt nähdään, Kreikka, Irlanti, ynm. tulevat.

2. JOS LAINSÄÄDÄNTÖ EI VELVOITA EDES PERUS ASIOISSA VAAN SEN YLI KÄVELLÄÄN, NIIN MIKSI ?ITUSSA? VOIMME KUVITELLA TUKIEN KOSKAAN TULEVAN TAKAISINMAKSUUN? Ne rahat ovat mennyttä.

3. Katainen eli herrä Käteinen ja tuuripääministeri (kansa ei valinnut häntä) Minkki Mari hihih.. VOISIVAT JAKAA SUOMEN KEHITYKSEN TUON SUMMAN 16 MILJARDIA.

rolleruusunen

MariKiviniemi on pettänyt kepulaiseen malliin suomalaiset.
Välikysymyskeskustelussa hän venkoili ja selitti osoittaakseen, etä hän ei sitoutunut lisätakuisiin.
Luottamusäänestyksessä hallituspuolueiden kansanedustajat antoivat täyden tukensa hallitukselle. Näin he samalla syyllistyivät Suomen kansan pettämiseen ja valehteluun.

Vain paria tuntia myöhemmin Jyrki Katainen ilmoitti Brysselissä suoraan, että lisätakuista on jo sovittu, mutta asia hoidetaan vasta Suomen ja Saksan vaalien jälkeen kesäkuussa.

Voiko hallitus pahemmin loukata meitä suomalaisia,
Valehtelemalla ja venkoilulla on lyhyet jäljet.

Vaaliuurnilla me kansalaiset päätämme.

Htalk

Miten nämä välimerenmaat tuli toimeen ennen nettomaksajilta tulevia EU-tukia?

Italian 2000 mrd. velka ja Kreikan tasoinen velkaantumisaste noin 120 %/ BKT:stä tarvitsee nyt sinun rahoja.

Se että vakausrahaston rahoja on jäljellä n, 80% ja ne halutaan tuplasta tarkoittaa sitä että Berlusconin Italialle kerätään kolehtia. Nykyiset rahat riittävät hyvin Kreikalle, Irlannille ja Portugalille. (Tämä 80% kävi hyvin ilmi Ylen Eurooppa keskustelu-ohjelmassa Saksan puolelta viime viikolla.)

Erkki Tuomioja on valitettavasti ainoa suomalainen poliitikko joka puhuu tässä nyt ymmärrettävää tekstiä pankkien vastuusta.Kummallista tämä retoriikka nykyään... Ei tässä mitään yllätystä päättäjille ole ollut pitkään aikaan.

Tämä Italia-kuvio on suunniteltu muualla kuin Suomessa...

karjala

keskustalehdethttp://www.ksml.fi/uutiset/kotimaa/katainen-p%C3%A4%C3%A4ministerin-itse... esittää asian, kuten neuvostoliiton pravda aikoinaan. kepun pääministeri mari kiviniemi torjui takuiden noston toistaiseksi.
vaalitauolla kepun ehdokkaat kiertävät tupailloissa väittämässä, jos joku muu on pääministeri, niin varmaankin takuita nostetaan.
tähän asti he ovat väittäneet esim. kepu ei hyväksy perusturvan leikkauksia. ei kukaan sellaista ole esittänytkään, mutta mitä väliä sillä on, kun kepu tupailloissa niin väittää, että muut sitä leikkaa, mutta kepu ei.

intrigööri

Pienen ja nössön Suomen pitäisi löytää sisäinen sisunsa ja ottaa aloite valtioiden kasvavan velkakuplan pysäyttämisessä. Jonkun se pitäisi tehdä ja ajoissa, kuten Slovakia jo näytti kieltäytyessään Kreikan lainasta. Saksan ja Ranskan pankeilla on liian isot panokset pöydässä ja paljon vaikutusvaltaa omiin päättäjiinsä, siellä ei nykymallista euroa kaadeta.
Kysymys ei ole kreikkalaisten, irlantilaisten tai portugalilaisten ihmisten pelastamisesta, vaan pankkien tukemisesta. Luottoluokittajien intressit tiedetään. Velkajärjestely ja IMF:n "elvytys" on muutamien ylivelkaantuneiden maiden tie joka tapauksessa. Turha on enää tallin ovea pönkittää, kun polle jo karkasi.

Old Fargo

Katainen sentään alkaa yrittää rehtiyttä, eli puhuu mitä tekee.

Surullista on kuitenkin se, että mies on menossa Suomen Kassa kainalossa jakelemaan kansamme hiellä maksamia verovaroja kreikkalaisille valehtelijoille. Ei ne Jyrki valheitaan tähän lopeta, sellaista se on Odysseuksen kansa. (O. oli itse hurja pelimies.) Aina on uusia syitä ja maskut viipyvät... ja viipyvät... Niin se on kreikkalaisten kanssa.

Toivon, että Kataisesta löytyisi ryhtiä sanoa:

- Te ette nyt ymmärrä. Suomi auttaa jo Kreikkaa ja enempää ei tähän tule.

olavinieminen

Onko Suomi siis EU:ssa parhaiten asiansa hoitanut maa, joka joutuu takaamaan muiden maiden töppäilyt.
Miksei muut maat perusta omia roskapankkejaan ja hoida asioitaan Suomen mallin mukaan?

EU:lla pitää olla kanttia demokraattiseen selkärankaan ja tuomita väärinkäytöksistä todelliset syylliset.

Sama demokratian vaje koskee Libyan tilannetta, jonka demokratian toteutumista ei tueta vaan sallitaan kansanmurhat.

Onko demokratia siis tumput suorina seisomista?

Oikenius

Kakarat asialla!

Yhteinen omaisuutemme myydään ja kaupataan kavereille, Italian mafiosojen kanssa poseerataan naama korvissa, kansan tahtoa ei totella, itselle imetään yhteisestä kassasta kaikki liikenevä, kansalle valehdellaan silmät kirkkaina, ei ole perspektiiviä eikä kokokemusta todellisesta elämästä...

Mutta on niin hienoa näyttäytyä maailmalla suurina johtajina oikeiden johtajien rinnalla.

Nämä Suomen nykyiset kyvyttömät broileripäälliköt toimivat kuin Kaddafi, mutta eivät tuhoa maataan lentopommeilla vaan hieman sofistikoidummin.

Ja nämä isänmaanpetturit syyttelevät muita epäisänmaallisiksi.

keskikiukkuinenmies

Oletko noin Katais-uskovainen oikeasti?
Eduskunta sanoi EI. Sillä ei ole mitään väliä kun Katainen sanoo että "Maksetaan maksetaan"?
Kokoomuksen demokratiakäsitys on siis että Käteisen käskystä kansan tahtoa muutetaan?

Melkein alan toivomaan PerSujen voittoa jos kenellekään muulla ei ole kanttia sanoa että Suomelta ei tule enää lisää rahaa.

Vastuullinen valtionvarainministeri voisi alkaa kantaa vastuuta maailman sijaan Suomen taloudesta. Suomi ei Eurooppaa pysty pelastamaan jos fundamentit rytisevät mutta itseään pystyy kyllä lainatakuilla ampumaan rampauttavasti jalkaan.

heikkijussila

Kun seuraan Kataisen elekieltä, maneereja, ruumiinkieltä, äänenkäyttöä, ilmeitä, käyttäytymistä, esilläolon taukoja ja yht´äkkiä esilläoloa ja esiintymispaikkoja sekä pukeutumista suhteessa sanomaan, huomaa niistä tarkka psyykkinen silmä, että tuo mies ei ole luotettava.
On jättänyt ilmeisimmin kertomatta Kiviniemelle oleellisia asioita. Näen Kataisen poliittisena juonittelijana. Nyt hänelle on vain tärkeää saada irtiotto edes jostakin puolueesta hallitsemalla ja salaamalla tietoa nykyroolissaan niin paljon kuin vain voi.
Miksiköhän Niinistö ei ole Kataisen kaveri ?

Markus Kankaanpää

sanoisin suorastaan valehtelija. Täysin harkitusti yrittää johtaa vaalien alla äänestäjiä harhaan. uskottelemalla olevansa keskituloisten asialla vaikka ajaa vain suurituloisten asiaa veropolitiikallaan.

Jos faktat kaivettaisiin esille niin yksikään eläkeläinen tai työelämässä vuodessa alle 100 000e tienaava täysipäinen ihminen ei kokoomuksen verolinjaa voisi äänestää.

Maa muuttukoon

Kuuuleppa herra Katainen, hör till Katainen från Savolax. Minä en ole sopinut mitään.

Huhtikuussa saattaa tuoli keikkua. Oletko kysynyt osuuspankin maalaispankkiirin tavoin: Onko teillä säännöllisiä tuloja? Kuinka paljon teillä on tuloja? Kuinka paljon teillä on menoja? Entä vaimon kummin kaiman kälyllä? Et varmasti ole.

Jouna Pyysalo

eli yksityistetään voitot, kansallistaan tappiot, mutta onneksi nykyinen Presidentti Halonen ei ole:

EU's `Good Girls' Can't Keep Footing Debt Bill, Halonen Says
http://www.bloomberg.com/news/2011-03-15/europe-s-good-girls-can-t-keep-...

- eikä sitä ole myöskään tuleva Presidentti Niinistö.

Kyllä tämä tästä sutviintuu kunhan vaan päästään tästä kansallissosialistisen kokoomuksen natsitaloudesta eroon...

Ystävällisin terveisin,

J.

isovaari

Mihin on kadonnut luterilaiseen maailmaan kuulunut periaate
siitä, ettei lähimmäistä solvata, ettei julkisesti kiroilla,
ettei vääriä valoja vannota ja että vihollista kuinnioitetaan
AINA? Kirjoittajia pitäisi valistaa hieman tähän suomlaiseen
sielumaailmaan kuuluvista tavoista. Katainen ei ole Jumala;
ei ole ennustaja; ei ole kansalaistebn vihollinen; on tullut
valituksi uurnilla; on edustajahuoneen kuulusteltavana kerran
viikossa (enemmänkin); j.n.e. halujenne mukaan. Mutta selväkin
selvämpi suomalainen hän on ja edustaa MEITÄ KAIKKIA muita
suomalaisia ulkomailla ja tekee parhaan päin päätöksiäán.
Näin ajattelen, vaikkakin olen demareita ollut iänkaiken.
Kunnes hän menee ja munaa. Toistaseksi näin ei ole käynyt.
Moni kommenttoja kylläkin yhtenään. Miltei kaikki. Paitsi minä

jakc the whipper

että poliitikot käyttävät valehtelussa muutamaa tekniikkaa,katainen on klassinen esimerkki valehtelijasta.ovela kyllä,mutta ei riittävän ovela.

1.tekniikka;

AINA yritä saada kysyjä näyttämään tyhmemmältä
puhu tasaiseen,ja monotoniseen sävyyn,nosta ääntä VAIN saadaksesi äänesi kuuluviin jos vastapuoli alkaa hangertaa

jakc the whipper

aikanaan,aika kauan sitten,oli ovela oikeistopoliitikko nimeltään adolf hitler,hän sanoi kuolemattomat sanaset;

"MITÄ SUUREMPI VALHE,SITÄ HERKEMMIN KANSA SEN USKOO"

ja niin näkyy olevan toden totta,tänäkin päivänä.