Sunnuntai 19.11.2017

Outo hiekkamyrsky tappoi 8 ihmistä Saksassa

Jaa artikkeli:
Luotu: 
9.4.2011 12:17
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Syttyvää ainetta kuljettanut rekka aiheutti liikennepalon hiekkamyrskyn osuttua moottoritielle.
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Autobahn peittyi hiekkamyrskyyn.

Moottoritien yli pyyhkäissyt erikoinen hiekkamyrsky aiheutti Rostockissa Saksassa liikenneonnettomuuden, jossa menehtyi kahdeksan ihmistä ja kymmeniä loukkaantui. Onnettomuudesta kertovat BBC ja Der Spiegel.

Kaikkiaan onnettomuudessa vaurioitui tai tuhoutui 80 autoa, joista peräti 20 syttyi tuleen.

Joukkokolarin aiheutti autobahnille -saksalaiselle moottoritielle - puhaltanut hiekkamyrsky, joka nousi läheiseltä pellolta. Silminnäkijät kuvailevat myrskyn pimentäneen näkyvyyden tiellä täysin.

- Yhtäkkiä edessäni oli musta hiekkaseinä. En nähnyt mitään, ja pian törmäsin edelläni olevaan autoon, yksi autoilija kertoi BBC:lle.

- Näkyä on vaikea kuvailla, sillä en ole koskaan nähnyt mitään sellaista.

Onnettomuutta pahensi se, että yksi kolaroinut kuorma-auto kuljetti herkästi syttyvää ainetta. Aine leimahti liekkeihin ja levisi muihin ajoneuvoihin nopeasti.

Der Spiegel kertoo loukkaantuneita olevan noin 100.

Hiekkapilvi nousi puuskatuulessa Rostockin läheiseltä pellolta, joka oli juuri kynnetty. Pohjois-Saksassa on ollut erittäin kuiva kevät.

Paikat: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

muuan

Miksi pitäisi kaunistella? Täällähän on tapana sanoa asiat suoraan. Johan se Suomen kolarien yhteydessä todettiin, mikä näiden perimmäinen syy on. Ei ole Suomessakaan aina "mahdollisuuksia" eli ruuhkia on täälläkin ajoittain.

Tyhmiä ollaan kaikki, jos ulkoapäin toimiamme arvioidaan. Parantamista on aina.

taivas.tietola

Sananlasku: Maalla ollaan viisaita, kun merellä vahinko tapahtuu. Tyynellä valtamerellä, näin niin valtavan lintuparven, joka lensi n. 1000 jalan (300 metrin) tasolla monikerroksisena ja ainakin hehtaarin kokoisena laumana. Ne pimensivät lähes luotisuoraan paistaneen auringon ohilentoajaksensa niin, että pimeys oli lähellä pilkkopimeyttä.

Muuan sanoo, ettei pimeys aiheuttanut Rostockin kolaria, mutta hänpä voisi itse kokeilla autonajoa, pilkkopimeällä tiellä valot sammutettuina ja väistellen tielle ennakolta asetettuja betoniporsaita, kuinkahan sujuisi?!

Kirjoituksellani on myöskin iankaikkisuusnäkökulma, joka opettaa avaamaan ihmisten silmät, että he kääntyisivät pimeydestä valkeuteen ja saatanan vallasta Jumalan etsintään, että he saisivat Jeesukseen uskomalla syntinsä anteeksi, sekä perintöosansa pyhitettyjen joukossa, Apostolien teot 26:18.

HeimoH

Tällainen hiekkamyrsky keskellä Saksaa on ihmisen aikaansaannosta. Koskaan ennen historiassa ei Saksassa ole hiekkaa tuulen mukana lennellyt, eikä ennen 1900-lukua ollut yhtäkään ketjukolaria moottoriteillä. Tämä on ihmisen aikaansaamaa ilmastonmuutosta. Kuivaa on, koska on kuuminta ikinä - tajuaahan sen nyt tyhmempikin. Jotain maksua voisi jollekin tästäkin antaa, ettei tämä toistu.

Brandheim

minut pysäytti liikenne poliisi, joka mittasi nopeuksia.Olen ajanut ammatillisesti yli 40 vuotta rikkeettömästi.Nyt tuli sakko Lohjalla tasan 80 km/h.Tiedän tasan tarkkaan, että en aja ylinopeutta koskaan tasan mittarissa,aina alle.Olen ammattiautoilija.Minulla oli rako 5-6 auton jonoon ,jotka ajoivat samaa nopeutta, mutta minulla oli kokoajan noin 20 metrin rako.Autojono oli keskinmäärin 6-10 metrin välimatkalla, josta ei voi ottaa nopeuksia sekoittamatta koko pakkaa.Minun vika oli,että lähestyessä toisten jarruttaessa, jarrutin itse vain moottorilla toiset jarrutti normaalisti.
Seuraavana päivänä oli peräänajo kolari samassa paikassa ja seuraavana ketjukolari.
Minä olin ainoa joka ajoin oikein kun pidin turvallisuusvälin. Minua rangaistiin siitä.

Suomessa ei saa käyttää hätävilkkua liikenteessä ,vaikka se on kehitetty varoittamiseen.Järjetön sääntö.Se toimii Saksassa usemman kilometrin autojonossas muutamassa sekunnissa ja olisi pelastanut Suomessakin tänä keväänä useita autoilijoita.

Brandheim

Poliisi mittasi ko nopeuden ja minä väitin että ajoin alle 80 km / tunnissa koska nopeuteni on aina tasanopeutta alle 80 km tunnissa. joten nopeuteni on ollut noin virhemarginaalin ja mittarin näytön olleen noin75-73 km tunnissa jolloin pystyn hyvin hidastamaan muiden jarruttelessa nopeuksiaan. Minulla ei ole mitään todisteita ko .tapahtumasta joskaan polisillakaan ei ole näyttöä,koska pyysin mittauksien paperitulokset joita ei vain löytynyt.Luuletko että olen 40 vuotta hurjastelut ja se ei ole näkyny sakkorekistereissä.EI vain ole näyttöä 40 vuoden väärin ajoista ja yhtäkkiä on.Nyt olen muuttanut käyttäytymistä ja yksikään ei enään kiilaa edelleni ,olen asentanut kameran kojelaudalleni jolla kuvaan nopeuteni ja kiilaajat.Näin toimin, että en maksa yhtään mielipide sakkoja ,en edes epäilijöiden sakkoja.Se on varma ja omani oikeuden tulen pitämään,viisastelijoita löytyy aina.

v.i.p.

En väittänytkään, että olisit ajanut ylinopeutta. Arvostan suuresti autoilijoita, jotka malttavat pysyä sallituissa nopeuksissa. Mieluiten vielä niin, että ajavat tasaista nopeutta, johon näytät pyrkineen jonoista huolimatta.

Olen vain havainnut, että välimatkojen metrimääräinen arviointi on vaikeaa (ja pääsääntöisesti tarpeetonta). Eli jos 80-nopeudella jono on selvästi liian lähellä toisiaan, autojen väli saattaa silti olla 20-30 metriä, ja jos sinä pidit selvästi isompaa väliä, oletan että väli seuraavaan on ollut jotain 40-50 metriä.

Sakottiko poliisi sinua ylinopeudesta, ja paljonko väitti nopeuden olleen?