Lauantai 25.11.2017

Poliisi: ”Halla-aholla puurot ja vellit sekaisin”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
20.5.2011 15:12
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Poliisihallituksen ylitarkastajan mielestä maahanmuttajataustaisiin bussinkuljettajiin kohdistuvat rikokset ovat pahoinpitelyrikosten joukossa "marginaalin, marginaalin, marginaali".

Poliisihallituksen ylitarkastaja Konsta Korhonen harmittelee tapaa, jolla kansanedustaja Jussi Halla-aho (ps.) esittelee blogikirjoituksessaan poliisin rikostilastoja. Tuossa kirjoituksessa Halla-aho kertoo selvittäneensä poliisihallituksesta tietoja bussinkuljettajiin kohdistuneista väkivaltarikoksista.

Poliisiasioitakin käsittelevän eduskunnan hallintovaliokunnan puheenjohtaja Halla-aho kirjoittaa muun muassa, että vuonna 2009 pahoinpitelyn tai lievän pahoinpitelyn uhriksi joutui 78 maahanmuuttajataustaista bussinkuljettajaa, ja että vuonna 2010 määrä oli noin 50.

- Tässä on tainnut mennä puurot ja vellit vähän sekaisin. Kävimme kansanedustajan (Halla-aho) kanssa puhelimessa läpi Helsingin rikostilastoja. Nämä luvut kertovat vain ne tapaukset, joiden asianomistajana on ollut ulkomaalaistaustainen bussinkuljettaja. Se ei välttämättä tarkoita sitä, että he olisivat joutuneet pahoinpitelyn uhriksi työtehtäviensä aikana, ylitarkastaja Korhonen sanoo Uudelle Suomelle.

Kyseiset ulkomaalaistaustaiset bussinkuljettajat ovat siis voineet joutua pahoinpitelyn uhriksi missä hyvänsä tilanteessa minä tahansa kellonaikana. Luvuissa varsinaisesti ei ole Korhosen mielestä mitään virhettä. Ne eivät vain kuvaa sitä, mitä Halla-aho pyrkii niillä selittämään.

- Pitää kysyä, kuvastavatko nuo luvut yhtään mitään tuolla tapaa esitettynä. Harmi, että ne tulivat näin esille, Korhonen pohtii.

Blogissaan Halla-aho nostaa esiin myös, että maahanmuuttajataustaisista bussinkuljettajista tehdään vuosittain 5-6 rikosilmoitusta.

- Tämä on kurantti fakta. Kävin läpi nuo kaikki rikosilmoitukset. Niissä lähes kaikissa tapauksissa bussinkuljettaja on poistanut asianomistajan autosta tämän mielestä liiallisin voimakeinoin.

- Tässäkin on hieman mennyt ruispuuro ja ohrapuuro sekaisin, kun poliisin tilastoista käy ilmi vain poliisille tulleet rikosilmoitukset, mutta ei esitutkintaan edenneet tai oikeudessa ratkenneet tapaukset, Korhonen toteaa.

Poliisihallituksen ylitarkastajan mukaan vastaavanlaisia rikosilmoituksia tehdään kaikista bussinkuljettajista, eikä maahanmuuttajataustaiset kuljettajat muodosta merkittävää tilastollista eroa.

- Kurkkasin nekin luvut, eikä näissä ole poikkeamaa. Vääryyttä kärsineen mielestä häntä on esimerkiksi tönitty liian kovaa, ja se herättää samalla tavalla ärtymystä oli bussinkuljettaja maahanmuuttajataustainen tai ei, Korhonen kertoo.

Halla-aho on suivaantunut siitä, kuinka julkisuudessa maahanmuuttajataustaisiin bussinkuljettajiin kohdistuneet väkivaltarikokset on tulkittu johtuvan alati lisääntyvästä rasismista. Rasismin kasvu puolestaan on nähty perussuomalaisten vaalivoiton seurauksena. Korhosen esittämät tilastot eivät erityisesti puolusta tätäkään väitettä.

Korhosen mukaan maahanmuuttajataustaisiin bussinkuljettajiin kohdistuneet pahoinpitelyt ovat pahoinpitelyrikosten joukossa "marginaalin, marginaalin, marginaali", eikä niistä voi tehdä yleisiä johtopäätelmiä.

- Helsingissä tehtiin viime vuonna noin 6 500 eri asteista pahoinpitelyrikosta. Niistä vain muutama kymmen on kohdistunut maahanmuuttajataustaisiin bussinkuljettajiin.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Satunnainen suomalainen

Seuraavaksi neiti Hallawhatever julistaakin fatwan poliisille ja kieltäytyy antamasta lausuntoja, sen jälkeen hän vetäytyy hommafoorumiin keräämään säälipisteitä uskollisilta kaadereiltaan.

Mukavaa, että meillä on puolueettomasti ja asiantuntemuksella toimiva mies käsittelemässä poliisia, pelastustointa ja rajavartiolaitosta koskevia asioita. Pitääkin varata lisää popkorneja ja mukavampi tuoli, tätä showta ei kannata missata!

Jalis

Pointti kai on osoittaa se, ettei median 'tutkimuksiin' ja juttuihin kannata luottaa. Jotta saisi totuuden selville, tulee tutkia itse.

Niin Halla-aho tekee, kun on sentään yliopiostosta valmistunut proffa.

Tyhmät nielee kaiken mitä median tyhjäntoimittajat syöttää: siinä heidän maailmankuvansa - tuudittautukoon siihen. On varmaan mukavaa olla manipuloitavana. Itse olen kyllästynyt kaiken tasoiseen manipulaatioon.

tav

"...yliopiostosta valmistunut proffa."

Vai että on Halla-aho "valmistunut" yliopistosta ihan "proffaksi"? Tämä oli kyllä hauskin kuulemani lausahdus ikinä ottaen huomioon artikkelin otsikoinnin.

Kannattaa muuten selvittää mikä Halla-ahon oppiarvo on, ja voiko "proffaksi" valmistua. Halla-aho ei edes ole "proffa".

Halla-aho oli yliopistolla tuntiopettajana, ei suinkaan professorina. Professori edustaa tieteenalansa korkeinta huippua, tuntiopettaja on rivimies. Näiden sekoittaminen toisiinsa vastaa kenraalin ja sotamiehen sekoittamista toisiinsa.

Puurot ja vellit on siis sekaisin sinullakin.

ämpee

Kommentoija "tav" välttelee huolella sitä tosiasiaa, että Mestari on väitellyt tohtori, eikä mikään "rivimies".

Tohtori on oppiarvo, ja professori on virkanimike, johon yleensä valitaan soveltuvin tohtori.

Näin ihan kansakoulupohjallakin tietäen.
Kiertokoulussa tietenkin kaikki on ihan toisin...

tav

Yliopistolla tohtorikin on useimmiten rivimies. Professori edustaa edelleen tieteenalansa huippua, mitä Halla-Aho ei edusta, joten korjaukseni oli ja on paikallaan.

Kommentoija "ämpee" taas välttelee viimeiseeen asti "tosiasiaa", että Halla-Aho ei ollut edes vaivainen dosentti, vaan todellakin vain tuntiopettaja. Yliopiston hierarkiassa dosenttikin on rivimies. Assariksi pääsee jo ennen graduakin, joten sitä en viitsi tähän laskea mukaan ollenkaan.

Rivimies mikä rivimies.

Sokeiden valtakunnassa toki yksisilmäinenkin on kuningas. Tätä sekä Halla-Aho että erityisesti Soini käyttävät taitavasti hyväkseen. En ymmärrä miten kukaan kuvittelee Soinin olevan tosissaan hänen tulkitessaan vakavana kansan syviä tuntoja. Kamoon, jätkä vetää teitä 6-1 kuin pässiä narussa.

salakankee

Monille tuntuu riittävän auktoriteetiksi se, että on yliopistolla töissä (vaikka siivoojana) - mielipide painaa.
Suomen kuuluisin dosenti Erkki J. Bäckman on tästä oiva esimerkki. Mieshän väärentää työkseen todellisuutta eikä joudu siitä edes mitenkään edesvastuudeen. Näin suuri on naapurin pelko yhä Suomessa (Kekkoslovakiakassa kuten Stiller eilen parahti ääneen kun Richt sensuroi hänen ohjelmaansa).

Mikko J.

"Jatko-opiskelija-aikanani, vuosina 2000-2006, työskentelin Helsingin yliopiston Slavistiikan ja baltologian laitoksella tutkijana ja muinaiskirkkoslaavin tuntiopettajana. Syksystä 2005 kesään 2006 olin hoitovapaalla. Huhtikuusta 2007 alkaen laadin Suomen Kulttuurirahaston rahoituksella ukraina-suomi-sanakirjaa yhteistyössä kääntäjä Juri Zubin kanssa."

Kyseessä on siis kirkkovenäjän opettaja syksyyn 2005. http://jussi.halla-aho.com/

Tehnyt sanakirjaa 2007 huhtikuusta tämän kaverin kanssa:

http://personal.inet.fi/koti/jurkozub/infopromene%20su.html

Hyvin tuntuu toimivan maahanmuuttopolitiikka ainakin slaavilaisen kulttuurin suuntaan.

Notalp

"Korhosen mukaan maahanmuuttajataustaisiin bussinkuljettajiin kohdistuneet pahoinpitelyt ovat pahoinpitelyrikosten joukossa "marginaalin, marginaalin, marginaali", eikä niistä voi tehdä yleisiä johtopäätelmiä." Eikös tämä juuri ollut Halla-ahon väite. Kenellä tässä nyt ovat puurot ja vellit sekaisin?

Mahjong

Minulle tästä jäi sellanen kuva että joku oli antanu tehtäväksi vähätellä Halla-ahon sanomisia. Siinä poliisi vaan jänkää että kyllä Jussin kirjotus on ihan oikeen mutta ei siitä saa tuommosia päätellä kun meidän ministerit summuut viralliset tahot on sitä mieltä että Jussi on aina väärässä. Eihän tuossa ollu jutunáihetta ollenkaan mutta erikoinen otsikko oli silti kehitelty. Yhtä hyvin ne on keitot ja pihvit sekaisin tuon Konstankin päätelmissä.

salakankee

akateemisen jorina kätkee taitavasti hänen todelliset vaikuttimensa - epäilen. Antakaa heidänkin elää, ja kommentoikaa asioita siltä kannalta, että he ovat nyt myös suomalaisia, miten heidät saataisiin paremmin sopeutumaan tänne, suomeksi viihtymään.
Toinen samanlaatuinen ilmiö on eräs hammaslääketieteen tohtori, joka päättänyt omistaa loppuelämänsä Suomen ruotsinkielisen vähemmistön nitistämiseksi. Sama juttu siellä, olisi viisainta tehdä vain sitä missä on oikeasti hyvä, ja jatkaa suuhun kurkkimista!

Mikko500

"Nämä luvut kertovat vain ne tapaukset, joiden asianomistajana on ollut ulkomaalaistaustainen bussinkuljettaja. Se ei välttämättä tarkoita sitä, että he olisivat joutuneet pahoinpitelyn uhriksi työtehtäviensä aikana, ylitarkastaja Korhonen sanoo Uudelle Suomelle."

- Eli työssään bussikuskeihin kohdistuu vielä Halla-ahonkin esittämiä lukuja VÄHEMMÄN väkivaltaa.

Millä tavalla Halla-aholla siis on puurot ja vellit sekaisin???

JeeJee

Koko jutusta tulee mieleen vain se että toimittaja on syöttänyt kunnolla pajunköyttä poliisille haastattelussa tai poliisi ei ollenkaan ymmärtänyt Halla-ahon tekstiä. Ala-arvoista.

Sen sijaan että toimittajakunta alkaisi tosissaan miettiä missä mättää, niin syyllistytään tämmöiseen otsikko-mielikuva-kikkailuun.

Halla-ahon tekstistä: "Vuonna 2009 kirjattiin pääkaupunkiseudulla 78 tapausta, jossa linja-autonkuljettaja joutui pahoinpitelyn tai lievän pahoinpitelyn uhriksi. Näistä n. 10 oli ulkomaalaistaustaisia. Yhdessä (1) tapauksessa voitiin todeta rasistinen motiivi. Vuonna 2010 hyökkäyksiä oli n. 50, uhreista jälleen n. 10 ulkomaalaistaustaisia, ja rasistisia tekoja yksi kappale."

Toimittaja väittää Halla-ahon väittäneen, että uhreiksi joutuisi 78 ulkomaalaistaustaista (ja vastaavasti 50). Kyseessä ovat kaikki linja-autonkuljettajat. Jos tuollaisissa asioissa menee vikaan, niin missä muussa?

"Blogissaan Halla-aho nostaa esiin myös, että maahanmuuttajataustaisista bussinkuljettajista tehdään vuosittain 5-6 rikosilmoitusta.

- Tässäkin on hieman mennyt ruispuuro ja ohrapuuro sekaisin, kun poliisin tilastoista käy ilmi vain poliisille tulleet rikosilmoitukset, mutta ei esitutkintaan edenneet tai oikeudessa ratkenneet tapaukset, Korhonen toteaa."

Halla-aho puhuu rikosilmoituksista ja poliisi puhuu rikosilmoituksista, mutta silti on muka puurot ja vellit sekaisin?

Koskisorsa

Joo. Kumma juttu. Onkohan siellä joku perjantaipäivän kokkikerho meneillään, kun puhutaan vain puuroista ja velleistä ja luvutkin alkaa mennä ihan sekaisin. Eihän tuosta saa enää mitään selvää. Oliko se tarkoituskin?

Eza

Notalp jo kommentoikin tuota että juuri Korhosen linjoilla tuo Halla-ahon kirjoitushan oli. Oikeastaan tuo kritiikki ettei tilastot puolusta sitä rasismin nousua osuukin median omaan nilkkaan, sillä siellähän tuosta kovasti uutisoidaan ja tuomitaan.

Lisäksi en tiedä onko toimittaja lukenut vain tuon kirjoituksen kiireessä vaiko Halla-aho/Korhonen muuttanut jotain, mutta Jussihan ei siis kirjoittanut että vuonna 2010 50 *ulkomaalaistaustaista* bussikuskia olisi joutunut pahoinpidellyksi, vaan että 50 *bussikuskia*, joista n. 10 olisi ollut ulkomaalaistaustaisia...

-Eza

Hjöördis

Kyllähän se on taas toimittaja, jolla on puurot ja vellit sekaisin. Luetun ymmärtämisessä ilmeisesti ongelmia, kun J-HA kirjoittaa blogissa varsin selkeäsi, että:"Vuonna 2009 kirjattiin pääkaupunkiseudulla 78 tapausta, jossa linja-autonkuljettaja joutui pahoinpitelyn tai lievän pahoinpitelyn uhriksi. Näistä n. 10 oli ulkomaalaistaustaisia. Yhdessä (1) tapauksessa voitiin todeta rasistinen motiivi. Vuonna 2010 hyökkäyksiä oli n. 50, uhreista jälleen n. 10 ulkomaalaistaustaisia, ja rasistisia tekoja yksi kappale."

markkugröndahl

Mitä tämä tohtori sanomisillaan haluaa suomalaiseen yhteiskuntaan?Kritiikkiä kaikkeen voi antaa mutta yleensä ulostuonnit ja oksennukset ovat kirkkoslaavilaiselta kyseenalaisia.Suomen kansalaiset, ei Eiran "älykkö"???? nyt ihan kaikkeen voi ihan mitätahansalööperiä suoltaa.Herätkää.Hakkarainenkin heräsi.
Suomalisuuteen.Uudestaan.Tosta on hyvä jatkaa.Voihan fidyy!

Aku Ankka

Tuohan vain vahvistaa Halla-ahon sanomisia: Ulkomaalaisten bussikuskien pahoinpiteleminen työssään on vielä harvinaisempaa kuin Halla-aho sanoi, koska Halla-ahon mainitsemaan lukuun sisältyivät myös pahoinpitelyt, joiden kohteeksi kuskit joutuivat vapaa-ajallaan.

Lisäksi kyse on rikosilmoituksista eikä annetuista tuomioista, eli oikeuslaitoksen tapahtuneiksi vahvistamia pahoinpitelyrikoksia tapahtui vielä vähemmän kuin Halla-ahon tekstistä saattoi ymmärtää.

Summa summarum, ulkomaalaisiin kohdistuvat pahoinpitelyrikokset ovat harvinaisia rikoksia, ja rasistisesti motivoidun pahoinpitelyn kohteeksi joutumisen todennäköisyys lienee samaa luokkaa kuin todennäköisyys voittaa loton jättipotti.

Aku

Jutussa: "Halla-aho kirjoittaa muun muassa, että vuonna 2009 pahoinpitelyn tai lievän pahoinpitelyn uhriksi joutui 78 maahanmuuttajataustaista bussinkuljettajaa, ja että vuonna 2010 määrä oli noin 50."

...ja Halla-ahon ko blogikirjoituksessa: "Vuonna 2009 kirjattiin pääkaupunkiseudulla 78 tapausta, jossa linja-autonkuljettaja joutui pahoinpitelyn tai lievän pahoinpitelyn uhriksi. Näistä n. 10 oli ulkomaalaistaustaisia. Yhdessä (1) tapauksessa voitiin todeta rasistinen motiivi. Vuonna 2010 hyökkäyksiä oli n. 50, uhreista jälleen n. 10 ulkomaalaistaustaisia, ja rasistisia tekoja yksi kappale."

Asiasisältö on "hiukan" muuttunut matkalla!

Sceptic

Joo-o, tämä uutinen ja poliisin kommentit kyllä viimeistään pistävät puurot ja vellit niin sekaisin ettei kukaan varmaan enää ymmärrä mistä on kyse. Poliisi oli tulkinnut että H-A:n kirjoituksessa 78 maahanmuuttajakuskia olisi joutunut pahoinpitelyn uhriksi, mutta H-A:han sanoi että tuo luku oli kokonaismäärä, josta sitten pienempi osa oli maahanmuuttajia. Kannattaisi ehkä lukea teksti ennen kuin lähtee kommentoimaan julkisuuteen.

Sinänsähän poliisin sanomiset kyllä vahvistavat Jussin väitteet. Mutta kun media tarvii keppihevosia niin niitähän järjestetään faktoista piittaamatta.

Old Fargo

Halla-ahon tulkinta näyttäsi menneen siten pieleen, että töissä pahoinpideltyjä ulkom.taustaisia bussikuskeja on vielä vähemmän kuin mistä hän on kertonut. Bussikuskien pahoinpitelyiden määrä on ollut oikea, mutta tekopaikka on siten epäselvä. Halla-aho on olettanut, että pahoinpitelyt ovat tapahtuneet töissä, vai?

Mutta tuo otsikointi on taas haettu oikein hakemalla. Persuillahan on pakka sekaisin ja huonosti menee eduskunnassa, vaikka kansan kannatusta löytyy. Miksi siis käydä tällaiseen marginaaliasiaan käsiksi, koska tänään on ilmennyt paljon isompi keskustelunaihe:

"Jyrki Kataisella ei ole muuta vaihtoehtoa kuin lyödä kehiin kuuden miljardin euron salainen leikkauslista."

- Iltis -

Kataisella nyt ei ole erityistä listaa, mutta ministeriöstä kerrotaan, että selvityksiä on tehty. On sitten 6 000 miljoonan (!) arkipäiväämme tehtäviä leikkauksia pohdittu listan tai selvityksen nimikkeellä, niin tämä on kyllä PÄIVÄN YKKÖSUUTINEN. Leikkauspohdinta koskee elämiämme tuhat kertaa enemmän kuin Halla-ahon jorinat ja siitä tehdyt pilkunviilaukset.

Vai onko nyt ongelmana, että pitäisi herättää suuri keskustelu asiasta, kun kokoomuslainen mies vääntää hallitusta kokoon?

Jo on painotuksia!

space

No ainakaan Bussi-Jussi ei liioitellut kirjoituksessaan. Ei niitä pahoinpitelyjä ole tarpeeksi että siitä voitaisiin mitään ratkaisevaa sanoa.

Kyllä kuskilla täytyy olla väristä huolimatta oikeudet heittää roskaporukka sun muut puukkojunkkarit pois.

DuPont

"Korhosen mukaan maahanmuuttajataustaisiin bussinkuljettajiin kohdistuneet pahoinpitelyt ovat pahoinpitelyrikosten joukossa "marginaalin, marginaalin, marginaali", eikä niistä voi tehdä yleisiä johtopäätelmiä."

Minusta tuo vahvistaa sen, mitä Halla-aho esittikin, mitään rasismiaaltoa ei ole olemassa muualla kuin eräiden ihmisten mielikuvituksessa.

Jonathan

Siis millä tavalla Halla-aholla on puurot ja vellit sekaisin? Mikä on tässä tapauksessa "puuro" ja mikä "velli"?

Valehteliko Halla-aho jotain, vääristelikö hän jotain, sekottiko asioita? Minusta ei. Tästä Uuden Suomen toimittamasta jutusta en saanut kuitenkaan mitään tolkkua, en myöskään juttuun leikatuista poliisin edustajan lausunnoista (clipeistä).

joonathan

Nimittäin Halla-aho. Hänhän ei yksinkertaisesti voi puhua mitään ettei ainakin 50 persua selittäisi mitä se tarkoittaa. Kunha vielä edes tulkitsisivat samoin, mutta kun kaikki eri tavoin.Tulee ihan raamatun kymmenen käskyä mieleen ensin käsky ja sitten selitys mitä se on. Tässä vielä on muitakin lisäyksiä. Miksi hn niin sanoi, miksi hän ei sanonut, Miten hänen olisi pitäänyt sanoa ja miten hänen ei missään tapauksessa olisi pitänyt sanoa.

Kim Lindblom

Eikö Halla-aho sanonut myös näin:

"Korhosen mukaan maahanmuuttajataustaisiin bussinkuljettajiin kohdistuneet pahoinpitelyt ovat pahoinpitelyrikosten joukossa "marginaalin, marginaalin, marginaali", eikä niistä voi tehdä yleisiä johtopäätelmiä.

- Helsingissä tehtiin viime vuonna noin 6 500 eri asteista pahoinpitelyrikosta. Niistä vain muutama kymmen on kohdistunut maahanmuuttajataustaisiin bussinkuljettajiin."

?

Hesekiel

kun Katainen on saanut hallituksen kasaan ja normaali eduskuntatyö alkaa. Nythän persuilla on aikaa touhuilla vaikka mitä kun ei tarvitse olla Säätytalolla eikä arvuutella, kenessä olisi ministerin aineksia.
Halla-aho tulee toteamaan valiokunnan puheenjohtajan tehtävien olevan vain puheenjohtamista valiokunnassa ja eri näkökantojen sovittelua. Siinä ei omia näkökantoja voi tuoda esiin kuin kirjoittamalla blogeja.

Tuttu

"Halla-aho tulee toteamaan valiokunnan puheenjohtajan tehtävien olevan vain puheenjohtamista valiokunnassa ja eri näkökantojen sovittelua. Siinä ei omia näkökantoja voi tuoda esiin kuin kirjoittamalla blogeja."

Eihän hänen tähänkään asti ole tarvinnut muuta tehdä kuin kirjoittaa blogeja näkökantojaan esiin tuodakseen.

Järkisärki

Suomen poliisivoimat ovat koko ajan väntymeet mies voimien suhteen ja polisia pidetään työttöminä mikä on hepeä Suomessa jossa rikollisuus rehottaa monella alueella.Koko oikeisto hallitus vuosien aikana ON OLLUT TÄMÄ MENO, ja nyt se jo näkyy mediassakin,tuekin siellä puhuu se enemmistön ääni.
Toivotaan että Perussuomalaiset korjaavat tilanteen vuonna 2015 kun tulee se kannatus nousemaan tuplaten nykyiseen.
Kokemusta on kukka-tädeistä siellä varsinkin niissä hommissa joita miehet eivät viitsi tehdä koska se jurpiin niin jos se ei mene oikeustajuun kuten aseiden takavarikonti pikku rikkeestä ensikertaisella. se on Kok mallia 2010.

Shaugen Euman

Poliisi-setä on tilattu vähättelemään Halla-ahon imagoa kirjoituksessaan kuinka "marginaalisista" maahanmuuttajabussikuskien pahoinpitelyistä on tehty iso numero.

Jutusta tuli kyllä todella epäselvä ja lisäksi se vain todistaa mitä Halla-aho aiemmin väitti.

Todella ala-arvoista... jopa hesarin tasoa.

Aku

"- Helsingissä tehtiin viime vuonna noin 6 500 eri asteista pahoinpitelyrikosta. Niistä vain muutama kymmen on kohdistunut maahanmuuttajataustaisiin bussinkuljettajiin."

Hieman aikaisemmin hän oli todennut Halla-ahon luvut oikeiksi, joiden mukaan 2010 maahanmuuttajataustaisiin bussinkuljettajiin kohdistui KYMMENEN pahoinpitelyä tai lievää pahoinpitelyä, ml työ- ja vapaa-aika. Ei "muutama kymmen".

Eräs isä

Erot Korhosen ja Halla-Ahon lausuntojen välillä ovat lähinnä erilaisia tapoja sanoa sama asia: Sen ei ole mitään väliä, mikä on bussikuskin tausta. Duunissa on samat varjopuolet kaikille.

Mikä tästä oikein teki niin ison asian, että se ylitti US:n uutiskynnyksen? Varmastikin Halla-Ahon puolue. US:n kanta on se, että Persuja täytyy pilkata aina, oli syytä tai ei. Keksitään sitten vaikka tyhjästä uutisaihe!

gerhouggonen

Eikös ne puurot ja vellit olleet sekaisin sillä Hesarin "nyt riittää"-toimittajanplantulla? Halla-aho sai poliisilta tietoja, joita poliisi nyt oikoo jälkikäteen. Kenen sanaan nyt sitten pitäisi luottaa? Onko poliisi ensin antanut vääriä tietoja ja nyt oikoo niitä väittäen Halla-ahoa tietämättömäksi. Vähän jungnerilaista vääristelyä peliin, niin viisaskin saadaan näyttämään tyhmältä...

Niin tai näin, rasismin merkitys Helsingin bussinkuljettajien pahoinpitelyissä on osoitettu sekä Halla-ahon että poliisin toimesta "marginaalin marginaalin marginaaliksi". Eli ei savua, ei tulta. Case closed.

HBlanc

Mitähän tässä uutisessa yritetään sanoa? Jutun alku on käsittämätöntä mössöä ja lopussa todistetaan että Halla-ahon päätelmät asiasta ovat oikeita? Ovatko (vihervas.)toimittajat menettäneet loogisen päättelykykynsä ja järkensä vaalien jälkeisessä PS-hysteriassa?

simomakela

"Korhosen mukaan maahanmuuttajataustaisiin bussinkuljettajiin kohdistuneet pahoinpitelyt ovat pahoinpitelyrikosten joukossa "marginaalin, marginaalin, marginaali", eikä niistä voi tehdä yleisiä johtopäätelmiä."

Pointti onkin siinä, että media tekee innokkaasti lennokkaita johtopäätöksiä aina pääkirjoitustasolla. Siihe Halla-ahonkin kritiikki kohdistuu. Poliisi vahvistaa Halla-ahon päätelmät oikeiksi.

novoejotta

no voe jotta, täytyy olla tosi korkialle kouluja kurkotellut jotta tulkitsee tilastoja kuten tämä pieni rusoposki, tukkakin on päästä lähtenyt kun koittaa raapia valeesta emävaleen ihan vaan sen takia kun "muhun saattuu jos ei mua huomata".

Pelle mikä pelle ja kai nyt joku jossakin kelaa että ei tältä punatulkulta vain se tukka päästä puutu.

oujee!

ja juu oo itekkin ihan kauhiasti kouluja käynyt nääs, nääs niin paljon että ainakin paskanpuhujan tunnistaa jo parista haisevasta rivistä.

Matti-Juhani

Vaalitulos velvottaa, että maahanmuuttajien käyttyminen Suomessa tutkitaan ja tilastoidaan perin phjin. Halla-aho sopii tehtävään erinomaisesti persujen puolelta. Jos puurot ja vellit joskus sekoavat, niin virheet tietysti korjataan. Tämäkin keskustelu on tervetullut askel oikeaan suuntaan.

Kunhan kaikki tarvittaavat numerot ovat päydässä, järkevä keskustelu ja järkevä maahanmuutopolitiikka voivat alkaa. Hyssyttely ja piilottelu mamujen rikoskäyttäymisestä vaan pahentaa asiaa. Tietysti osa tietyn puolueen kannattajista haukkuu rasismiksi tehtiimpä mitä tahansa.

tepido

aivan kaikki muutkin, niin lehdistö kuin poliitikot tavan kansalaisiin lukee tilastoja eri tavalla, samalla myös selittää eri tavalla. se on fakta, joku sanoo lasi puoli tyhjä, toinen taas puolellaan täysi, siin voi olla iso ero riippuen asiasta tietenkin..

Hauki

Siis toimittajahan on itse lukenut väärin H-A:n tekstin, välittänyt väärän tiedon poliisille ja tehnyt tästä omituisen otsikoinnin. Poliisihan nimenomaan varmentaa alkuperäisen tekstin oikeellisuuden!

Huhuu, toimitus? Korjausta?

joonathan

Halla-aho on todennut, että hän luki väärän teksin eikä kukaa edes ymmärtänyt sitä. Kyllä lukija ovat pöljää joukkoa kun mitään eivät huomaa. Ja väittävät, että menee puurot ja vellit sekaisin. Tämänhän pitäisi olla sekameteli soppaa.

Hymiö

Tämän todisti selvästi Halla-ahon puurot ja poliisihallituksen ylitarkastaja Konsta Korhonsen vellit kummatkin.

Vihreiden ja RKPn kannattaa muistaa, että siitä voi tulla ongelmia, kun tällaisia asioita jatkuvasti suurennellaan. Joku voi vaikka oikeasti innostua häiriköimään. Tällöin yllyttäjät ovat nämä Vihreät tahot, RKPläisiä sekä lehdet, jotka ylikorostavat isoin otsikoin tätä asiaa, yllyttävät.

NuorempiDosentti

Korhosen mukaan maahanmuuttajataustaisiin bussinkuljettajiin kohdistuneet pahoinpitelyt ovat "marginaalin, marginaalin, marginaali"

Kuitenkin Hesari uhrasi koko sivun - muistaakseni S. Saarikosken kirjoituksella - tähän "marginaalirikokseen".

Kaikki bussikuskeihin kohdistuvat pahoinpitelyt ovat erittäin tuomittavia, mutta tuo vääristely saisi loppua.

Virastoveijari

Tampereen ylipiston mediakoulutukseen ei koskaan kuulunut faktojen ensi sijaisen merkityksen korostaminen ("se pyörii sittenkin").

Jäljet näkyvät. Tiedotusinto ja oikeassa olemisen tunteen huuma ohittaa faktat. Etuakin saattaa seurata tosiasioiden joustavasta tulkinnasta. No toki, niinkuin elämässä yleensäkin. Mutta silti: ei kannata korostaa omaa eettistä ylemmyyttä silloin kun sitä ei ole. Ei myöskään silloin kun sitä on. Se näkyy muutenkin.

Faktojen alueella Halla-aho on sikäli hankala vastustaja, että hän ymmärtää niiden merkityksen ja suhteuttaa sanottavansa sen mukaisesti.

Veli Karimies

http://hommaforum.org/index.php/topic,50163.msg682491.html#msg682491
"Toimittaja Ossi Kurki-Suonio on jutun mukaan väittänyt poliisille seuraavaa:

Lainaus
Poliisiasioitakin käsittelevän eduskunnan hallintovaliokunnan puheenjohtaja Halla-aho kirjoittaa muun muassa, että vuonna 2009 pahoinpitelyn tai lievän pahoinpitelyn uhriksi joutui 78 maahanmuuttajataustaista bussinkuljettajaa, ja että vuonna 2010 määrä oli noin 50.

Jussi Halla-aho on kuitenkin oikeasti kirjoittanut seuraavaa:

Lainaus
Vuonna 2009 kirjattiin pääkaupunkiseudulla 78 tapausta, jossa linja-autonkuljettaja joutui pahoinpitelyn tai lievän pahoinpitelyn uhriksi. Näistä n. 10 oli ulkomaalaistaustaisia. Yhdessä (1) tapauksessa voitiin todeta rasistinen motiivi. Vuonna 2010 hyökkäyksiä oli n. 50, uhreista jälleen n. 10 ulkomaalaistaustaisia, ja rasistisia tekoja yksi kappale.

ELI kun toimittaja ensin syöttää omia virheitään ja väärinkäsityksiään poliisille niin poliisi vastatessaan näihin toimittajan virheisiin kertoo seuraavaa :

Lainaus
Tässä on tainnut mennä puurot ja vellit vähän sekaisin. Kävimme kansanedustajan (Halla-aho) kanssa puhelimessa läpi Helsingin rikostilastoja. Nämä luvut kertovat vain ne tapaukset, joiden asianomistajana on ollut ulkomaalaistaustainen bussinkuljettaja. Se ei välttämättä tarkoita sitä, että he olisivat joutuneet pahoinpitelyn uhriksi työtehtäviensä aikana, ylitarkastaja Korhonen sanoo Uudelle Suomelle.

Kyseiset ulkomaalaistaustaiset bussinkuljettajat ovat siis voineet joutua pahoinpitelyn uhriksi missä hyvänsä tilanteessa minä tahansa kellonaikana. Luvuissa varsinaisesti ei ole Korhosen mielestä mitään virhettä. Ne eivät vain kuvaa sitä, mitä Halla-aho pyrkii niillä selittämään.

Poliisi olettaa että toimittaja puhuu totta Halla-ahon kirjoituksista vaikka toimittaja joko täyttä ammattitaidottomuuttaan tai pahantahtoisuuttaan vääristelee Halla-ahon kirjoituksen täysin ja poliisi sitten yrittää vastata näihin toimittajan vääristelyihin.

Lisäksi poliisi kertoo Halla-ahon raportoineen AIVAN OIKEIN maahanmuuttaja bussikuskien tekemisistä:

Lainaus
Blogissaan Halla-aho nostaa esiin myös, että maahanmuuttajataustaisista bussinkuljettajista tehdään vuosittain 5-6 rikosilmoitusta.

- Tämä on kurantti fakta. Kävin läpi nuo kaikki rikosilmoitukset. Niissä lähes kaikissa tapauksissa bussinkuljettaja on poistanut asianomistajan autosta tämän mielestä liiallisin voimakeinoin.

Mutta toimitta ehtii ilmeisesti taas hämmentämään soppaa jollain tavalla kokska seuraava poliisin lause on:

Lainaus
- Tässäkin on hieman mennyt ruispuuro ja ohrapuuro sekaisin, kun poliisin tilastoista käy ilmi vain poliisille tulleet rikosilmoitukset, mutta ei esitutkintaan edenneet tai oikeudessa ratkenneet tapaukset, Korhonen toteaa.

Lopuussa poliisi vahvistaa 100% Halla-ahon kirjoituksessaan tekemän havainnon että maahanmuuttajabussikuskien pahoinpitely on täysin marginaalinen ilmiö:

Lainaus
Korhosen mukaan maahanmuuttajataustaisiin bussinkuljettajiin kohdistuneet pahoinpitelyt ovat pahoinpitelyrikosten joukossa "marginaalin, marginaalin, marginaali", eikä niistä voi tehdä yleisiä johtopäätelmiä.

Uuden Suomen kannattaisi oman uskottavuutensa säilyttämiseksi korjata virheellinen ja vääristelty artikkelinsa HETI ja pistää toimittaja Kurki-Suonio hermolomalle kunnes hän pystyy käsittelemään faktoja vääristelemättä niitä huolimattomuuttaan tai tarkoitushakuisuuttaan.
Kurki-Suonion puurot ja vellit ovat niin sekaisin että niiden joukkoon on jo pulahtanut hernekeittoa ja punajuuriakin.

Toimittajat ja kolumnistit jotka vastoin kaikkia faktoja lietsovat pelon ilmapiiriä ja demonisoivat perussuomalaisia kuten Timo Harakka, Saska Saarikoski ja Ruben Stiller ja lukemattomat vihreät toimittajat ja blogistit voisivat pyytää anteeksi mutta näiden henkilöiden ego taitaa olla niin suureksi paisunut ilmapallo että en pidätä henkeäni korjauksia ja anteeksipyyntöjä täysin virheellisestä raportoinnista odottaessani."

Olisin erittäin huolestunut jos olisin kyseinen toimittaja, koska väitätte kansanedustajan vääristelleen tietoa, vaikka toimittaja itse on vääristellyt tietoa. Tämä taas saattaa apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalskeen mukaan olla viralliseen syytteen alainen kunnianloukkaus.

Toimittajana korjaisin tekemäni virheen VÄLITTÖMÄSTI.

Tapio Arjo

Korjatkaa nyt hemmetissä tuo selvä virhe. Toimittajalta todella tarkoitushakuista toimintaa ja selkeää valehtelua. Taitaa olla tahallista vääristelyä ja mustamaalausta.

Otsikko on myös laadittu niin metsään kuin ikimaailmassa voi tehdä.

Ei Konsta Korhonen mitenkään kyseenalaista Halla-ahon lukuja vaan jutun lopussa vahvistaa Halla-ahon ajatukset.

Muistakaa aina selvittää toimittajan taustat, kun näette vastaavaa skeidaa. Kuukkeli muistaa...

Espoo 70

Tässä taisi mennä tämän toimittajan uskottavuus samantien roskakoriin..

Miten voi olla ettei US ole vielä oikaissut juttua???
Uskomatonta.

No joo, uskottavuus on sitä mitä se on.

Hesekiel

oikein MARGINAALItason jutun blogiinsa. Ei toimittajien tarvitse lähteä oikomaan tällaisia juttuja, missä ei ole edes mitään oiottavaa. Halla-ahohan on vain "tavallinen tuppurainen tai tappurainen", eli yksi kansanedustaja muiden joukossa. On eri tason uutinen, jos hänen kirjoitelmansa olisi vaikkapa ministeriön virkamiehen, ministerin, pääministerin tai presidentin kirjoittamaa tekstiä. Turhaa vouhotusta asian tiimoilta.

Tlo

Arvoisa Ossi Kurki-Suonio. Kuten Veli Karimies tuolla ylempänä kommentoikin, olette käsittäneet ylitarkastaja Korhosen kommentin hieman väärin. Hän ei tarkoittanut Halla-ahoa puhuessaan puurojen ja vellien sekoittamisesta. Hän tarkoitti teitä, arvoisa toimittaja.

Teillä meni puurot ja vellit sekaisin tulkitessanne Halla-ahon kirjoitusta. Otsikko kannattaisi korjata asianmukaisemmaksi, mutta sen jälkeen itse uutisen uutisarvo on pyöreä nolla. Ainoastaan viihdearvo jää.

No, tulipa päivän naurut ainakin saatua! :D

salakankee

toteutua kun Halla-aho itse huudetaan sisäministeriksi, sillä miestähän väitetään "vain" totuudenpuhujaksi, ja muita aina valehtelijoiksi. Hyvät lähtökohdat siis herrahissiin, vai eikö?
Se on kuten Saska sen tv:ssä sanoi, että hommafoorumilaisten tarkoitus on hämmentää soppaa maahanmuutosta juuri siinä rasismin rajapinnassa (ettei tule kuitenkaan vielä syytettä).
Kuitenkin maahanmuuttokysymys on aika arkinen; sitä vain pitää rajoittaa! Ei se sen kummempi asia ole!

sivustakatsoja

Mikään ei ole suurempi vale kuin tilasto, sanottiin ennen. Korkeimman tason esimerkki saatiin meillä jo eräästä Kekkosen uuden vuoden puheesta. Sen seurauksena rattijuopumusrangaistuksia kovennettiin lujasti. Vasta myöhemmin joku uskalsi selvittää, että Kekkoselle esitetty tilasto alkoholin vaikutuksen alaisille syntyneistä kuolemista ja loukkaantumisista sisälsi myös alkoholin vaikutuksen alaiset jalankulkijat, joita oli tilastossa 90% loukkaantuneista. Hänelle esitettyjen tilastolukujen perusteella Kekkonen kuitenkin usutti virkavallan autoilijoiden kimppuun.
Nyt taisi Halla-aholle käydä samoin.