Keskiviikko 17.7.2019

SDP vetoaa keskustaan: ”Punamulta”

Luotu: 
4.6.2011 11:54
Päivitetty: 
4.6.2011 12:00
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Erkki Tuomioja vetoaa keskustaan punamullan palauttamiseksi.

SDP:n kansanedustaja ja hallitusneuvottelija Erkki Tuomioja toivoo yllättäen ratkaisevaan asemaan nousseen keskustan valitsevan Jyrki Kataisen (kok.) sijaan hallitusneuvottelujen johtoon SDP:n Jutta Urpilaisen, jos keskusta neuvotteluihin ylipäätään lähtee.

Tuomioja pohtii hallituskriisiä blogissaan.

–Keskusta on nyt avainasemassa, hän toteaa.

–En usko, että keskustan kannattajat ovat tyytyväisiä kokoomusvetoisen eriarvoistamispolitiikan tuloksiin, vaan näkevät suomalaisten enemmistön tavoin linjamuutoksen välttämättömyyden. Jos ja kun näin on, niin sosialidemokraatit ovat valmiita yhteistyöhön keskustan kanssa tämän projektin merkeissä, Tuomioja kirjoittaa.

Ainakin toistaiseksi hallitustunnustelijana jatkava Jyrki Katainen linjasi eilen SDP:n johtamiensa tunnustelujen ulkopuolelle. Demareiden sijaan Katainen keskustelee viikonloppuna keskustan ja perussuomalaisten kanssa mahdollisten neuvottelujen aloittamisesta.

Tuomioja myöntää, että mahdollinen kokoomuksen, keskustan, vihreiden, RKP:n ja kristillisten muodostama 105 edustajan porvarihallitus olisi demokratian pelisääntöjen mukainen kuten aina parlamentaarisen enemmistön varassa toimiva hallitus. Vanhojen hallituspuolueiden jatkamisen seuraukset voisivat hänen mukaansa kuitenkin olla ”varsin dramaattisia”.

–Ja sellaisia, joita tämän vaihtoehdon puolesta liputtavat tuskin itsekään toivovat, Tuomioja lisää.

Tuomiojan mielestä ”valtiovarainministeriön kansainvälistä uusliberalistista valtavirtaa myötäilevillä virkamiehillä” ei ole hallussaan ainoaa oikeaa keinoa Suomen kilpailukyvyn ja julkisen talouden kestävyyden varmistamiseksi. Hänen mukaansa Suomen nousu pohjoismaiseksi hyvinvointivaltioksi on toteutunut suurimmaksi osaksi punamultayhteistyöllä.

–Sosialidemokraateilla on vahva luottamus siihen, että tasa-arvoisempi ja pohjoismaisen mallin vahvuuksiin nojaava Suomi on paras pohja vastata ns. kestävyysvajeen haasteeseen, hän toteaa.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Harald

Mistä lähtien työnteko on ollut kannattamatonta? Minä maksan veroni itkemättä ja mielellään autan osaltani tämän hyvinvointivaltion ylläpidossa. Tämä Pohjoismainen malli on paras malli elää, tosin kokoomus on päässyt jo pilaamaan tätä hyvää systeemiämme.

Orion

Minä tiedän erittäin hyvin, mihin tätä "hyvinvointiyhteiskutna" on menossa. Voin todellakin tämän sanoa 25 vuoden IT-alan yriättäjyyden perusteella. Ihan turha on kenenkään tulla väittämään muuta.

Työllistin neljä lisäkseni, mutta sitten veroja, eläkemaksuja alveja sen semmoista. Lopetin. Ei Suomessa kannata työllistää. Antaa mamujen hoitaa homma "piilorahalla". Heh. Ja vielä tasavero. Ei helkattia.

MURSU

ja voin sanoa että tämänpäivän yrittäjät ovat monet tyhjiä ruikuttajia ja valmiin rikkauden odottajia. Sekä niitä joilla ammattitaitoa voi olla johonkin, mutta bisnekseen kyvyt ja taito eivät riitä, ja sitten syytetään yhteiskuntaa tai huonoja asiakkaita!

Jos osaa korjata autoja, jos osaa it-alaa, jos osaa soittaa kitaraa....niin ei siitä automaattisesti tule menestystä ja mammonaa. Osaaminen on hyvä pohja, mutta loppu on monesta muusta osiosta kiinni, taidosta muuhunkin kuin siihen ammattiin, onneakin tarvitaan.

Monet käsittävät aivan honkaan, että menet pankkiin hakemaan aloituslainan, täytät "Yrittäjäksi" testikaavakkeen, motivaatiotestin, yrittäjä perus ja jatkokurssit, istut yrityshautomossa saamassa alku boostia...ja sitten painat 12-16t/vrk/ja 7vrk/vk...ja kun ei onnistu vaikka hikipäässä painaa, niin alkaa parku huonosta valtiosta jonka syytä se on!

Kaikkina aikoina on ollut veroja ja maksuja, ja kaikissa yhteiskunnissa ja olosuhteissa on tehty aina bisnestä! Ja koskaan KAIKISTA osaajista ei ole tullut menestyjiä!

Masa Lahti

Johan on nyt merkillistä parlamentarismia. Entinen valtionvarainministeri ja nykyinen hallitustunnustelija näytää ovia kenelle sattuu. Olisi hyvä kun hänen ylhäisyytensä katsoisi peiliin oikein tarkasti.
Meno on nyt sellainen, että vakaaseen demokraattiseen hallintoon tottunutta kansalaista hirvittää.
Ben Zyskowicz on eduskunnan puhemies. Presidentin ohella valtaoikeuksiltaan korkein Suomen parlamentaarisen järjestelmän korkein vallankäyttäjä.
Missä hän on nyt mielipiteineen.

Tuttu

"Meno on nyt sellainen, että vakaaseen demokraattiseen hallintoon tottunutta kansalaista hirvittää. Ben Zyskowicz on eduskunnan puhemies."

Onko heikäläisiä muuten yhtä korkeilla virkapaikoilla vielä muualla kuin Suomessa ja Israelissa?

Z. B. GRAND CHESSBOARD

Sairaala on nykyisin terveyskeskus, Terveyden ja hyvinvoinninlaitos (mm. myrkyllisiä rokotteita, kiistattoman vääriä ravintosuosituksia jne.) on oma lukunsa, kuten myös Rauhanturvatoiminta (on käytännössä miehityssotaa, vrt Suez).

Kaikki sitä kuuluisaa orwell-kieltä.

Kuinka sellainen valtio, jossa edes itsellään valtiolla (VR:n kuljetusfirma palkkaa pelkästään venäläisiä kuljettajia) ei ole enää varaa palkata suomalaista työvoimaa korkeiden työnantajakustannusten (lue: verojen) vuoksi, kuinka sellainen valtio voisi olla mikään hyvinvointivaltio kenellekään muille, kuin ehkä niille, jotka verorahojen käytöstä pääsevät päättämään?

Työtä tässä maassa ei kannata oikein teettää, eikä tehdä.

Kannattaisi kysyä, miksi verotus kovenee ja lisäleikkauksia tarvitaan vaikka talous niin sanotusti kasvaa.

Kannattaisi kysyä mitä se talouskasvu oikein oikeasti on, ja sen jälkeen miettiä, onko rahan syntymekanismissa kenties joku oleellinen vika. Vihje: puolet koko kansan työpanoksesta valuu yksityisen pankin taskuun vain siksi, ettei valtio ota luoton luontioikeutta yksinoikeudekseen, vaan pitää sen pankin yksinoikeutena.

Tuo "yksityinen pankki" on globaali toimija, lähes globaalilla yksinoikeudella. Sen valtavan aarnipuun pieniä neulasia ovat meidän Nordeat, valtion budjettiin verrattuna viisinkertaisine taseineen.

Kannattaisi hieman pohtia. Myöskin siellä Säätytalon marionettiteatterissa - väliajalla.

T_J_T_V

"Vihje: puolet koko kansan työpanoksesta valuu yksityisen pankin taskuun vain siksi, ettei valtio ota luoton luontioikeutta yksinoikeudekseen, vaan pitää sen pankin yksinoikeutena."

Jos on näin kun sanot, osta pankkien osakkeita. Jos tosiaan puolet kansan työpanoksesta (n.90 mrd/vuodessa) valuu pankkien taskuun, ovat pankkiosakkeet aivan käsittämättömän halpoja. Esim. Nordean markkina-arvo on 32 mrd ja Pohjolan 2,3 mrd. Kun ottaa huomioon, että näiden markkinaosuus taitaa olla yli puolet Suomessa ja Nordean merkittävä myös Ruotsissa ja Tanskassa, voisi kirjoituksesi perusteella päätellä, että pankkien tuloksien pitäisi olla moninkertaiset markkina-arvoon nähden. Eikun sijoittamaan.

Tai sitten kirjoituksesi on sitä itseeän. Nordealle on ennustettu 3 mrd. tulosta ja Pohjolalle alle 300 miljoonan.

Voisi vähän miettiä mitä kirjoittaa.

Z. B. GRAND CHESSBOARD

T_J_T_V: "Voisi vähän miettiä mitä kirjoittaa."

Nordea ei ole Suomen valtion ainoa lainoittaja. Sen tase on silti todellakin viisi kertaa Suomen budjetti.

Kykysi hahmottaa tätä kokonaisuutta on juuri niin huono kuin keskiverron voi olettaa olevan. Muutenhan tämä huijaus ei voisi jatkua.

Puolet kansan työpanoksesta todellakin valuu ulos Suomesta yksityisiin taskuihin ja sen mahdollistaa valtion velanotto (valtio ottaa lainaksi yksityisesti, 2%:n varannosta luotua uutta rahaa), ja se, että tuon uuden rahan aiheuttama inflaatio ei hyödytä valtiota, eikä valtio saa tuota lainarahan luomisesta syntyvää uskomatonta korkoa käyttövarakseen, vaan maksaa sen sen näkyvän, vähemmän uskomattoman koron - joka sekin on paljon.

Jokainen suomalainen työskentelee tietämättään palkatta kesäkuun toiselle viikolle saakka juuri tämän nerokkaan kuvion takia. Ja verothan mielletään hyväntekeväisyydeksi.

Sinunkin, ystävä hyvä, kannattaisi ehkä miettiä enemmän, ja kirjoitella vasta sen jälkeen - kaikella kunnioituksella. Ja hyvää kesäpäivän jatkoa.

A_L

Raha on hyvä renki, mutta huono isäntä - tiedetään.
Mutta harva tietää, että rahanteko-oikeus on yksityisillä pankeilla, eikä kansallisvaltioilla, kuten ihmiset yleisesti luulevat. Korkohyöty eli hyöty rahan kierrosta, eli hyöty ns. talouskasvusta kiertyy pankeille valtioiden sijaan. Menemme hyvää vauhtia siihen, että kaikki valtiot ovat suurissa veloissa maailman eri pankeille, joista TÄYSIN EPÄDEMOKRAATTISESTI vedetään hallitusten politiikkaa ohjailevia naruja. (kts. kotimainen ilmaiselokuva aiheesta www.ajanhenki.com )

kauppias

Vanha sotaratsu on väsynyt... Tuomioja kaivaa jostain työväentalon vintiltä pölyttyneet punakantiset kirj§at§§, jotka puoluetoimisto kantoi sinne ennen Mooseksen aikaa.

Uskokaa jo, että maailma on muuttunut sitten SORSAN JA KEKKOSEN. Hyvinvointivaltio oli utopia, jota ei koskaan saavutettu ja lopuksi siitä tuli pahoinvointivaltio. Demarien ainainen usko verotuksen kaikkivoipaisuuteen on hellyyttävä ja samoin pyhä usko järjestelmän tuottamaan hyvään !! Valitettavasti aika on toinen ja työtätekevä kansanosa on kyllästynyt järjestelmää hyödyntävien hyysäämiseen sekä järjestelmän tuottamiin palveluihin.

Minä en ainakaan halua maksaa yhtään lisää tuloveroa, enkä mitään muutakaan veroa koska järjestelmä ei käytä niitä järkevästi. Taas oli oikein ilo katsoa palkkanauhaa kun veroprosentti on 37,5 ja muut verolouontoisetmaksut päälle, niin yli 40% heilahtaa ! Tämän lisäksi kokonaisveroaste kukausitasolla suhteessa nettopalkkaan on jossakin 65% hujakoilla. Se on kumma kun 6000,- + muut edut ei jää loppukuussa mitään käteen 3 aktiivi-ikäisen lapsen taloudessa !! Ja ei tässä tosiaankaan revitellä...

Demarit kaiketi yrittivät todellista "selkä"voittoa ja lypsemistä, lypsemisen jälkeen, niin ei se ihme ollut, että ei vaan pysty.

Samahan se on kuka tätä maata johtaa koska huonommin sitä ei paljoakaan voi kuin mitä sitä on johdettu viimeiset 15 vuotta. Oli vallassa kuka tahnsa, niin valta on kuitenkin virkamiehillä.

kauppias

Vanha sotaratsu on väsynyt... Tuomioja kaivaa jostain työväentalon vintiltä pölyttyneet punakantiset kirj§at§§, jotka puoluetoimisto kantoi sinne ennen Mooseksen aikaa.

Uskokaa jo, että maailma on muuttunut sitten SORSAN JA KEKKOSEN. Hyvinvointivaltio oli utopia, jota ei koskaan saavutettu ja lopuksi siitä tuli pahoinvointivaltio. Demarien ainainen usko verotuksen kaikkivoipaisuuteen on hellyyttävä ja samoin pyhä usko järjestelmän tuottamaan hyvään !! Valitettavasti aika on toinen ja työtätekevä kansanosa on kyllästynyt järjestelmää hyödyntävien hyysäämiseen sekä järjestelmän tuottamiin palveluihin.

Minä en ainakaan halua maksaa yhtään lisää tuloveroa, enkä mitään muutakaan veroa koska järjestelmä ei käytä niitä järkevästi. Taas oli oikein ilo katsoa palkkanauhaa kun veroprosentti on 37,5 ja muut verolouontoisetmaksut päälle, niin yli 40% heilahtaa ! Tämän lisäksi kokonaisveroaste kukausitasolla suhteessa nettopalkkaan on jossakin 65% hujakoilla. Se on kumma kun 6000,- + muut edut ei jää loppukuussa mitään käteen 3 aktiivi-ikäisen lapsen taloudessa !! Ja ei tässä tosiaankaan revitellä...

Demarit kaiketi yrittivät todellista "selkä"voittoa ja lypsemistä, lypsemisen jälkeen, niin ei se ihme ollut, että ei vaan pysty.

Samahan se on kuka tätä maata johtaa koska huonommin sitä ei paljoakaan voi kuin mitä sitä on johdettu viimeiset 15 vuotta. Oli vallassa kuka tahnsa, niin valta on kuitenkin virkamiehillä.

JussiManHki

SDP taas haluaisi aloittaa keskiluokan kuppaamisen ja nostaa veroja kohden taivasta. Veroja pitää ja on oikein maksaa, mutta jokin kohtuus siinäkin hommassa pitäisi olla. SDP:n Heinäluoma oli ahne ja menettivät tuhannen euron paikan kun vaativat liikaa Kataiselta. Joku järjestys se pitää olla kerjätessäkin.

Olemme edelleen maailman kärjessä verotuksessa. Joten mitään syytä ei ole sille puheelle että me olisimme lähelläkään tasa-verotusta. Höpön höpö. Myös Kokoomus ja minäkin olen sitä mieltä että kun tuloja tulee lisää kansalaiselle niin hänen tulee maksaa enemmän yhteiseen kassaan. Mutta siinäkin pitää jokin järki olla! P......le!

MURSU

"Uskokaa jo, että maailma on muuttunut sitten SORSAN JA KEKKOSEN"
-Ei tarvise uskotella kun monet täälläkin kirjoittavat hätäseen titävät keitä nuo ovat...saatikka eläneet tuota aikaa muuta kuin vauvaikäisenä.

"Hyvinvointivaltio oli utopia, jota ei koskaan saavutettu ja lopuksi siitä tuli pahoinvointivaltio"
-laulun sanoin: KAIKKI PAREMMAKSI VAIKKA MUUTTUU, SILTI HYVÄKSI EI MILLONKAAN.

Ja ne sinun tulot ja kovat verot (on itselläkin ollut) niin...entä ne joilla sinun käteen jäävästä osasta koko palkka on ensinkää vain puolet siitä! Jos nyt sanot: "ei ole minun murheeni tai asiani", niin siihen sitten: "miksi sinunkaan palkkasi ja verosi olisi muiden asia" (HUOM! nuo oli siis fiktiivisiä "jos sanoisit ja "vastaus")

Jos maa ei kiinnosta niin täältä on vapaus lähteä, jos taas maa kiinnostaa niin yritä muuttaa sitä!

Bone

Nimimerkki "kauppias" noituu maksamiensa verojen määrää. Ja hyvästä syystä!

Mutta minkä puolueen verolinjaukset sitten ovat oikeampia? Kokikset tahtovat keventää tuloverotusta, mikä varmasti kuulostaa monesta kivalta. Mutta sama raha - tai enemmänkin - kerätään valtiolle toista kautta. Kokikset nostivat jo energiaveroja ja alvia, ja nyt niitä tahdotaan nostaa lisää. Lisäksi veropohjaa halutaan laajentaa mm. lapsilisien verotuksella. Keskituloisen kokonaisverorasitus ei tällä tavalla kevene, vaan pikemminkin päinvastoin. Pienituloisista ei viitsisi edes puhua, ja kaikista vähäosaisimmatkin voinee jättää mainitsematta.

Veropolitiikka on vaikea laji. Lähtökohtaisesti mielestäni persujen-demareiden verolinjaukset ovat oikeudenmukaisempia: veroja pitää kerätä sieltä, missä on jotain kerättävää. Alvien ja energiaverojen korotukset kasvattavat inflaatiota ja kuristavat suurimman veronmaksajaryhmän, keskituloisten, ostovoimaa, mikä on kotimaan taloudelle myrkkyä. Ja sitä se on tietysti kaikille muillekin veronmaksajille kuin suurituloisille.

Mutta rajansa on verotuksen keinoillakin. Veropolitiikka on vain osa kokonaisuutta, keskeisempää roolia näyttelee budjetin menopuoli. Vain leikkaamalla se budjetti saadaan lähemmäs tasapainotilaa. Tässä kohtaa en kauheasti luota demareihin, mutta en kokiksiinkaan. Ainakin nuo suunnitelmat lapsiperheiden riistämisestä vaikuttavat lähinnä karmaisevilta.

Vesimies

Kyllä paistaa selkeästi läpi SDP:n venkoilu. SDP:ssä ei ole nyt johtajaa, on joukko pyrkyreitä jotka yrittävät saada itsensä hallitukseen keinolla millä hyvällä. Puheenjohtaja Jutta Urpilainen on laitettu orkesterissä sivuun ja ilman roolia. Roolin ovat ottaneet Heinis ja nyt sitä yrittää myös Tuomioja. Kyllä Keskustassa muistetaan demareiden tavoitteet mm. metsä- ja maaverotuksen kohdalla, sekä kuinka he tyrmäävät maanviljelyn, pitäen sitä lähes arvottomana.

JormaMm

Perussuomalaisten vaalivoitto on Suomen suurin sekä ääniosuudessa (+14,9 prosenttiyksikköä) että paikkamäärissä (+34 paikkaa). Edelliset ennätykset olivat +9,5 prosenttiyksikköä ja +17 paikkaa.

Keskustan 7,3 prosenttiyksikön menetys on murskaavin tappio ikinä, sillä aiemmin Suomen suurin vaalitappio oli Sdp:n 5,4 prosenttiyksikön pudotus vuonna 1999.

"Keskustan tilanne on hurja. Suurimmat tappiot ovat meillä aikaisemmin olleet viiden prosenttiyksikön luokkaa. Raju tappio."

Myös paikoissa mitattuna keskustan 16 paikan menetys oli kaikkien aikojen kovin.

Voidaan myös laskea, että neljän hallituspuolueen politiikka hävisi yhteensä 10,8 prosenttiyksikköä ja neljän oppositiopuolueen vaihtoehdot voittivat yhteensä 11 prosenttiyksikköä.

http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Eduskuntavaalit+olivat+enn%C3%A4ty...

ollisaarinen

Ay-liikkeen poliittinen siipi Sdp on luonut hyvinvoivien palkansaajien säätyvaltion, joka hoitaa sossun kautta pudokkaita jos reviiririidoiltaan ehtii.

Maalaisliitto loi perheviljelmämallin ainoaksi oikeaksi malliksi jota on yrittänyt sovittaa EU-tukiin mutta jäljelle on jäänyt puhdas omistajasäädyn puolustus.

Sorsa-Virolaisen jakopolitiikan hedelmät ovat kypsyneet viipeellä maksettaviksemme: tästä todisteena työnantajan eläkemaksu, joka aikoinaan oli se noin 5 %, minkä nyt samasta edusta maksamme jo pelkästään työntekijän maksuna.

Ei Erkki ole koskaan joutunut näitä tosissaan miettimään edes Elannon valtuustossa. Hesan asumisongelmatkin yritti ratkaista Hitas-häkkyrällä. Tarkista kunnan ilmoitustaulu: Jonoon veljet solidaarisesti erityisetuja kalastamaan!

rasanenp

Erkki (ja äly) hoi,

70-luku ja länsimaiden yksinoikeus hyvinvointiin meni jo. Meillä ei ole enää globaalitaloudessa sitä asemaa, joka antoi meille etuoikeuden jakaa jatkuvasti kasautuvaa hyvinvointia. Kivijalkakamme metsä-, kone-, ja it-teollisuus ovat murenemassa. Nyt täytyy rakentaa uutta ja äkkiä ja muuttaa myös politiikkaa tilanteen mukaiseksi!

Olisi aika kääntää katseet taas kerran Ruotsin suuntaan ja ottaa oppia niistä toimista, joilla he ovat tilanteeseen valmistautuneet ja tehdä niistä oma suomalainen keitos: kansallinen selvitymismalli. Ja euroskeptikoille tiedoksi: kyse ei todellakaan ole ensisijaisesti kruunusta kiinipitämisestä vaan taloudellisen toimeliaisuuden kannusteista ja yhteiskunnan oikeista panostuksista ja tukitavoista.

kauppias

Aivan oikein en ole myöskään kokoomuksen verolinjan kannattaja ALV nosto on iso virhe ja ymmärrettävä vain virkamiespuoleen kannattajien takia ( siis alvilla rahoitetaan tämä julkinentalous). Mutta ei tuloveron nostaminen myöskään ole hyvä ratkaisu. Samoin demarien usko rakenteisiin tekee niiden purkamisen ongelmaksi.

Nyt tarvitaan tosiasiassa säästöjä menopuolelta ei verojen korotuksia. Veropohjaa voidaan laajentaa ja muokata mutta kokonaisveroastetta ei pitäisi nostaa vaan pikemminkin laskea. Tälläiset asiat kuin lapsilisät joutaisi romukoppaan ja mielummin lapsivähennys verotuksessa takaisin. Ajatus, että nostetaan niitä mutta lasketaan mukaan verotettaviin ansioihin on kyllä lähinnä sairas !

Työllisyysasteen nostaminen pitäisi olla seuraavan hallituksen ykköstavoite. Ja tätä kautta velkakierteeen katkaiseminen. Mutta ihmettelen aina sitä, että niitä jotka tässä yhteiskunnassa työllistävät ( siis ilman veromassia) ei oikein jakseta kuunnella.

helsingin läntinen saaristo

Taas jatkaa kultalusikka suussa syntynyt risupartaradikaalimme 70-luvulle kuuluvia höpinöitään. Tuomiojalta ei lähtökohtaisesti ole jäänyt taakseen kuin savuavia raunioita (Hgin apulaiskaupunginjohtajana, kauppa- ja teollisuusministerinä, ulkoministerinä).

Täällä ei ole pian kukaan maksamassa veroja, jos Eero ja Erkki pääsevät virittelemään prosentteja ylöspäin.

olavinieminen

Tuomioja haluaa hallitukseen hinnalla millä hyvänsä. Se laskee Keskusta olevan hyvä apupuolue sosialisointiin.

Tuomioja näytti vallanhalunsa ja rinnalla häärii AY-mafia Heinäluoma ym., lisäksi taustalla on Halonen.
SDP janoaa entistä valta-asemaansa takaisin ja Urpilainen on sivuroolissa.
EU on konservatiivien hallussa, samoin kaikki naapurimaat.

Kokoomus on kuitenkin suurin eikä sen kampittaminen onnistu. Jos Kokoomus joutuisi oppositioon niin se on kansan tahdolle ja demokratialle vääryys.
Suomi taantuisi ja valtion velka nousisi Kreikan malliin.

Oppositiossa olisivat m.m. Kokoomus ja Persut. Se olisi jytkyjen jytky !

Kim Lindblom

Itsensä maamme poliittiseksi- ja älylliseksieliitiksi nimenneet ovat viime viikot saanet osoittaa ylivertaisuuttaan opettaessaan meille muille, että todellista tasa-arvoa on se, että maahanmuuttajia kohdellaan muita ryhmiä paremmin. Joka tilanteessa. Aidossa Orwellin hengessä on siis osa meistä tasa-arvoisempia kuin muut. Joka tätä ei hyväksy (ja suostu maksamaan) on rasisti.
Itseäni on alkanut mietityttämään mihin kaiken itsenäisen ajattelun rasismiksi leimaaminen lopulta johtaa. Käykö lopulta niin, että nykyään tavallinen aloitus ”en ole rasisti mutta” vaihtuukin muotoon ”olen rasisti ja siksi”?
http://lindblomkimi.blogit.kauppalehti.fi/
http://lindblomkimi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/

Julistaja

Tuomiojan ja Väyrysen kannanotot antavat aineen
ymmärtää, että salainen sopimus on tehty Kepun
ja SDP:n välillä hallitukseen menemisestä.

Eipä ihme, että SDP marssi ulos neuvotteluista
torvet raikuen ja säälikää meitä asenteella.

Mutta saattaapi olla, että venkoilija Väyrynen
on sopinut asian Kepun änkyräsiiven mahdaatilla
yksin toivoen siten kannatusta SDP:ltä pressan
vaaleissa. Ei mitään uutta Pohjantähden alla.

Presidentin olematon kiinnostus hallitusasiaan
vain tukee sopimusteoriaa.

hoikkapoika

Isältä pojalle.On myös täysin uusiutuva.Siksi Vanhasen ei tarvitse palata ulkoministeriksi.Punamulta on myös täysin PerusSuomalainen ratkaisu,siksi PerusSuomalaiset sopii hyvin samaan hallitukseen.Katainen ryhmineen oli,himoverottamassa ja kiduttamassa Suomalaisia,lapsiperheitä,eläkeläisiä ja muita vähemmistöjä.Hyvä että se tie on poikki.Halosta asia ei varmaan kiinnosta,koska kokoomus vei vallan.Opettajaa ei neuvottelut kiinnosta,koska oma koulutus on tähdännyt,että on opetussuunnitelmat,oppikirjat,joista luetaan valmista tekstiä.Oppilaat kuuntelee ja on hiljaa.

wahr

on ollut demarien yksinäinen ritari tuulimyllyjä vastaan jo pitkään ja epäilen järjen puhumisen voittoa tässäkään päivässä. SDP kadotti idealisminsa aikoja sitten populismin ja uusliberalismin noustessa eikä Urpilaisen hapuileva esiintyminen reaalipoliitikkona ole ollut valitettavasti vakuuttavaa. Jaakonsaaren kummitätimäiset välistävedot "kummisedistä" muistuttaa lähinnä Kepun arvostamaa selkäänpuukottamisperinnettä. Politiikan jenkkistyminen show- arvoiseksi on Erkinkin pakko hyväksyä tutkainta vastaan taistellessa. Luottamuksen edustukselliseen demokratiaan rapistuessa varmaan Tuomiojaakin entisenä kansalaisaktiivina houkuttelee jättäytyminen lähidemokratian tai suoran vaikuttamisen tielle.

Vox Populi

Suomi ei tarvitse vasemmistoa, sitähän kannatti yhteensä vain 25 % äänestäjistä. Vasemmisto on auringonlaskua, mennyttä maailmaa... ehkä sillä oli joku tehtävä 1800 -luvulla ja ehkä vielä 1900 -luvullakin, ainakin alkupuolella.

Nyt ei kukaan halua autoansa tai asuntoansa sosialisoida.

Vanhukset, vähävaraiset ja lapsiperheet ovat aina kärsineet kun vasemmisto on ollut hallituksessa. Se on toteuttanut vain tulonjakopolitiikkaa, nin se nytkin tekisi. Työttömän peruspäivärahan korotus eurolla/päivä tarkoittaisi paremmin pärjäävän ansiosidonnaisen nousua viisi euroa/päivä.

Näin se vain on, vasemmisto EI ole köyhän asialla.

kyy

"Vanhukset, vähävaraiset ja lapsiperheet ovat aina kärsineet kun vasemmisto on ollut hallituksessa."

Se johtuu edeltävistä hallituksista, mutta ennen kaikkea globaalista markkinataloudesta, johon poliitikoilla ei ole minkäänlaista valtaa. Vasemmistoa äänestetään aina silloin kun markkinatalous/oikeisto pettää.

Ja kun vasemmisto ei tietenkään saa hetkessä puhdasta aikaan, kansa äänestä taas oikeiston sotkemaan lisää. Ja sitten taas vasemmistoa siivoamaan...

Tuttu

PASOK tosiaan sai huomata joutuvansa siivoamaan kahden porvarihallitusvaalikauden sotkut.

Jostakin syystä Kreikassa ovat asiat menneet hyvinkin samoin kuin Suomessa. Dorkat wannabe-porvarit äänestävät porvarit valtaan -> iskee hirveä lama -> vasemmisto korjaa jäljet. Tosin tuho on aina ollut jossain määrin korjaamatonta.

Hente

Useamman asiantuntijan ja poliitikon suusta on viime päivinä tullut selväksi, että politiikkaan kaivataan muutosta. Punamullan perään haikailijoiden puheista päätellen muutosta on kaivattu kokoomuksen harjoittamaan politiikkaan. Voihan tuo noinkin olla, mutta ei tuo tulos punamullallekaan kovin kehuttava ollut. Punamullan molemmilla tukijaloilla tulos oli kyllä historiallista tasoa. Taso vain oli sen verran kehnoa, että sen perusteella voisi arvella punamultaa ihannoivien nukkuvan mullan alla.

ossip

Demarit esiintyvät kuin olisivat saaneet vaaleissa valtakirjan kansalta johtaa suomea. Kuitenkin he olivat prosenteissa mitattuna vaalien toiseksi suurin häviäjä ja nyt he haluavat tehdä suurimmat häviäjän kepun kanssa hallituksen. Tämälö oli kansan tahto ?

minavaan

Mistä Suomeen pääministeri? Demarien mukaan Kataisesta ei
siihen ole, se on moneen kertaan luettu.
Entäs Urpilainen, jos hän on kuten kerrottu on Heiniluoman
käsikassarana, niin eihän hänestäkään pääministeriksi ole.
Se on varmaan sitten Soini, ainakin tuntuu että hänellä
on ainakin valta itsellään.
Ymmärtääkseni pääministerin pitää edes jonkinlaista valtaa
pystyä omissa käsissään pitämään, ei olla toisen tahdon
alaisuudessa!
Kun tuntuu siltä, ettei muilla kuin perussuomalaisilla on
halua ainakaan uusiin vaaleihin. Edessä kun saattaisi olla
uusi tappiokierrre

Smerd

on kuin valitsisi ruton, koleran ja HIV:n väliltä.

Kukin ajaa vain pienen ja suppean oman eturyhmänsä etuja.

Kaikki kannattavat "positiivista rasismia". Siis oma eturyhmä mieluummin kuin kansa. Maahanmuuttajat mieluummin kuin kansa. Ja kun pitää leikata, niin leikataan siitä mistä kansa ei halua (lapset, vanhukset, sairaat). Ja jos ihan pakko on, niin jopa eturyhmältä voidaan leikata, muttei ruotsinkielisiltä ja muslimimaahanmuuttajilta.

Anyway, verot ylös, varsinkin ALV ja tuloverot. Ja köyhät kyykkyyn.

PS: KOK ja SDP eivät ole tarjonneet harmaan talouden ja talousrikollisuuden rajua supistamista yhdeksi keinoksi kun yritetään saada raha-asioita kuntoon.

olavinieminen

Suomi ei voi mennä Kreikan tielle utopiseen asetelmaan ja AY-vedätykseen.
Valtion lisävelka pitää saada kuriin oikeiden taloustietojen avulla.

Samoin Suomen talousveturit pitää saada rajuun kilpailukykyiseen kehitykseen.
Työllisyyttä pitää lisätä ja luoda yrityksille siihen edellytyksiä.
EU-politiikkaa pitää terävöittää ja sopimuksia noudattaa. Tässä Suomi voi toimia voimakkaasti jopa veturina.
Tällöin Kok ja Persut pitää saada hallitukseen. Se olisi ratkaisun avain. Suomen pitää saada antamansa avustukset korkoineen myös takaisin sovitussa ajassa.

M.Paavola

Jos keskusta lähtisi SDP:n kanssa hallitukseen ei Urpilaisesta tulisi pääministeriä. Mari ja Jutta eivät tule toimeen keskenään. Ehkä pääministerinä pitäisi olla muu kuin jonkun puolueen puheenjohtaja. Urpilainen on lisäksi liian kokematon siihen tehtävään kun edes kaikki demarit eivät häntä oikein puolusta tai kehuskele. OIKEIN OLISI jos Sauli Niinistö olisi pääministeri ja neljä suurinta puoluetta muodostaisivat hallituksen 19 ministerin pohjalta.
Kok 5, SDP 5, PerusS 5 ja kesk 4 tai jos oikein lujille ottaisi heillekin 5 ja kokonaistulos 20 minjisteriä. Nyt on marjat näin - ja jos niitä aiotaan poimia ilman syksyn vaaleja näin on tehtävä.

Juha Tolvanen

Tähän maahan tarvitaan tasaarvoistavampi hallitus kuin edellinen, joka eriarvoisti kansalaiset.
Kokoomus ajaa pääoman etuja siinä tavallinen tallaaja unohtuu. Nyt on aika polittiseen muutokseen ja SDP:n/Keskustan pohjalle on hyvä rakentaa uusi hallitus.

Juhani Putkinen

Punamulta olisi katastrofi Suomelle.

Jakaisivat kutistuvaa kakkua sulle-mulle-periaatteella välittämättä Suomen ja suomalaisten edusta. Samalla kasvattaisivat ylipöhöttynyttä julkista sektoria ja ottaisivat lisää ja lisää velkaa.

Suomen kilpailukyvyn rippeetkin menisivät ja kurjistumisen kierteeseen tulisi vauhtia mahdottomasti.

Uuden hallituksen täytyy karsia julkista sektoria reippaasti ja alentaa yritysveroja, sekä tuloveroja. Kakkua on kasvatettava, jotta voidaan maksaa velkaa pois ja on myös mistä jakaa oikeasti tarvitseville.

joonathan

Pitää katsoa myös tekoja eikä vain silmät ummessa hokea mantroja joita naapurin setä yrittäjnä on hokenut pikkupojille. Viime porvarihallitus joka oli neljä vuotta suomea kuotsaamassa teki suomelle 9 miljardin budjetti vajeen suurtyöttömyyden ja saatoi terveydenpahaan kurimukseen. Vain sokeat voivat puhua yrityusveron kaventamisesta joka johtaisi vielä suurempaan kaaokseen suomessa ja kasvattaa eikä alenna tuloeroja. Siitä olen samaa mieltä, että kakkua on kasvatettava mutta keinoillasi se pienenee ei suinkaan kasva.

MURSU

ja tarjolla olevista ehkä minua miellyttävin jos PS:n kanssa ymmärrykseen....puolin ja toisin tottakai.

Hoen yhden biisin pätkän: "vaikka paremmaksi kaikki muuttuu, silti hyväksi ei milloinkaan" = aina joku ulos jäänyt kannattajakunta on tietysti enemmän tai vähemmän tyytymätön.

Parasta punamullassa + mahd PS on ainakin sosialipolitiikan ymmärtäminen (myös huono-osaisten huomioiminen) ja työttömyyden poistamiseen satsaaminen.

Yllättävintä on agressiivinen taso josta Kokoomus pitää kiinni kannoistaan. Täytyy muistaa että PS:ää pidettiin alussa kovana, mutta vain yksi asia on totaali periaate, muista valmiit neuvottelemaan/kompromissaamaan.
Ihme on jos Jykä jatkaa tiistain jälkeen leaderina.

pakista

Kokoomuksen pyhillä arvoilla: NATO, SUVIVIRSI JA VEROALE ei näyttänyt olevan myötätuulta.

Nyt lienee aika kokeilla muita arvoja eli
EI NATOA, INTERNATIONAALIA JA VERONKOROTUKSIA ja näiden arvojen mahdollista myötätuulta.

MURSU

en nyt viitsi mainita taas monellako saralla...mutta monella. Arvot on kyllä menny sekaisin ...kait Rihtniemen jälkeen kokoajan enemmä ja enemmän.

Verot nyt on hyvivointivaltion pakollinen asia, jollei ruveta rosvoiks ja huumu diilereiks. Kokoomus ja Kokoomuslaiset nyt haluais Suomen EU-rahakassaksi ja firmoille, sijoittajille, varakkeille veroparatiisiksi ja maa riisikupilla töitä tekeville. Muut köyhät lakoon. Siinä Kokoomus unelma.

salakankee

"En usko, että keskustan kannattajat ovat tyytyväisiä kokoomusvetoisen eriarvoistamispolitiikan tuloksiin, vaan näkevät suomalaisten enemmistön tavoin linjamuutoksen välttämättömyyden. Jos ja kun näin on, niin sosialidemokraatit ovat valmiita yhteistyöhön keskustan kanssa tämän projektin merkeissä, Tuomioja kirjoittaa."

Muutosvoima

Erkki Tuomiojalta menee taas jälleen kerran perunat ja jauhot sekaisin. Ensin pitää kasvattaa perunoita jotta voidaan tehdä perunajauhoa.

Työn teko - työn teko laadukkaammin ja kilpailukykyisemmin - tuottaa hyvinvointia. Hyvinvointia ei voi jakaa, joko ostamalla muiden palveluita, tai esimerkiksi verotuksella, jos työtä ei ole tehty riittävästi.

SDP:n punamultayhteistyö keskustapuoluetta taluttaen on yksi keskeinen syy siihen miksi Suomi on menettänyt kyvyn tuottaa varallisuutta. Ylisuuri julkinen sektori ja vastikkeettomat tulonsiirrot syövät enemmän kuin yksityinen sektori pystyy enää tuottamaan.

Nyt lisävelkaa on otettu 10 miljardia euroa vuodessa ja Tuomioja horisee edelleen "hyvinvointivaltiosta".

Lopullisesti hiljentynyt Wärtsilän Helsingin telakka on muistomerkki Ay-liikeen jatkuville ja työsopimusen vastaisille lakoille.

Ja Helsingin lentokentällä matkalaukkuja siirtävässä Barona Oy:ssa vaikuttavat ay-aktivistit ovat SDP:n erityisessä suojeluksessa. Nyt, kun ollaan telakan sijaista lentokentällä töissä, vaaditaan, että jonkun pitäsi maksaa työetuna ilmaisia tai lähes ilmaisia lentotomatkoja. Miksi minä veronmaksajana, tai matkustajana, olisin velvollinen maksamaan häiriötä tuottaville ay-jäseniulle ilmaisia lentomatkoja ???

3.500 matkansa maksanutta matkustajaa jätettiin taas viime viikollai ilman vaatteita, kokousmateriaaleja ja työvälineitä ! Näinkö luodaan hyvinvontia "punamulta" yhteistyöllä ? Ninkö SDP lisää suomalaisen työn kilpailukykyä maailmalla ?

Tuomioja ei ole tehnyt päivääkään toitä yksityisessä yrityksessä. Hänellä on kokemusta ainoastaan siitä kuinka veronmaksajien rahoja siirretään puolueen ja omaan taskuun. Kun politbyroolla (Halonen, Liikanen, Lipponen, ja koko muu jäsenkirjaporukka) menee hyvin, niin Tuomioja puhuu "hyvinvointivaltiosta".

Sosialismin rukousmyllyä on pyritetty pitkään Kreikassa, Portugalissa, Venezuelassa ja Kuubassa. Kaikkiin näihin maihin voi matkustaa itse ja katsoa mikä on lopputulos.

Hyvin hoidetussa valtiossa on hyvä tehdä työtä, kohtullinen verotus ja toimivat peruspalvelut. Hyvin hoidetussa valtiossa ei tarvita maailmaan viidenneksi kireintä verotusta - asiat osataan hoitaa tätä järkevämmin ja taloudellisemmin. Siksi myös työtä tekeville veronmaksajille - ei vain politbyroolle - jää hyvinvointia. Malleina Sveitsi, Uusi Seelanti tai Kanada.

salakankee

riippumatta siitä, kuka sitä johtaa! Väite, että tietty ideologia johtaa hyvään johtamiseen ja "hoitoon", on utopiaa. Verot eivät ole valtiota vaan ihmisiä, kansalaisia varten. Kansalaisten hyvinvointi ratkaisee, miten asiat ovat! Turha vääntää joka asiasta politiikkaa.
"Hyvin hoidetussa valtiossa on hyvä tehdä työtä, kohtullinen verotus ja toimivat peruspalvelut. Hyvin hoidetussa valtiossa ei tarvita maailmaan viidenneksi kireintä verotusta - asiat osataan hoitaa tätä järkevämmin ja taloudellisemmin. Siksi myös työtä tekeville veronmaksajille - ei vain politbyroolle - jää hyvinvointia. Malleina Sveitsi, Uusi Seelanti tai Kanada."

jkalervo

Ei ole mitään asiaa hallitukseen kun maassa on selkeä porvarienemmistö eduskunnassa. Eikö millään ole enää mitään väliä!? Keskustan ei pidä harkitakaan lähtemistä demareitten kelkkaan mitä en kyllä uskokaan. Jos sellainen ihme tapahtuisi niin se olisi kohtalokas virhe jo puolueen tulevaisuudenkin kannalta puhumattakaan muista seurauksista.

Mila F

Oppositiosta vaalihäviöön on kamala häpeä ja keinot päästä kiertäen tai lahjustaen hallitukseen istuvat äidinmaidossa. Perussuomalaiset valtaamassa kohta jo SAK:takin.

Urpilainen ei esiinny enää missään, vaan Heinäluoma, se YLEstä nostettu pikku-sintti ja Ihalainen ja Tuomioja johtavat kaikki yhtä aikaa, mutta eri suuntiin.

Vaikka demarit ja vassarit laskettaisiin yhteen, ei niillä osuuksilla mitään sanelemaan pääse. Nyt jos Kepu lähtisi demareiden mukaan, se tietäisi ennen muuta jäsenpakoa Kepulle ja sen jälkeen pidettäisiin pikaisesti uudet vaalit, joissa jäsenkato demareista ja kepusta olisi vielä suurempi kuin jo nähdyissä vaaleissa.

salakankee

se tapahtui siten, että jäsenkortteja lähetettiin monille, jotka eivät edes tienneet olevansa sen puolueen jäsen!
Rekisterin putsaus jatkuu edelleen.
Maassamme on n 100.000 maanviljelijää ja yhteiskunnan tukien nauttijaa. Se on se oikea luku - paljonko edusnsaajia on ja miksi heidän kannattaa kuulua suojelujärjestöön

marjattavehkaoja

Kokkarit ovat itseoikeutettuja hallituksen tunnustelijoita elleivät eduskuntaryhmät (kansanedustajien enemmistö) muuta päätä. Olisihan se aikamoinen sensaatio, ettei suurin puolue vetäisi hallitusta. Sensaatio olisi sekin, että vaalien suurin voittaja jäisi ulos hallituksesta. Eli hallitusskenaario, jota on väläytetty: SDP, Kepu ja pienpuolueet on kaikkein kauimpana vaalien tuloksesta.

hanari

Aatteellisella yhdistyksellä, puolueella, pitää olla selvät tavoiteohjelmat. Ja kun ne on saavutettu, puolue lakkauttaa itsensä.

Meillä ihmiset syntyvät demareiksi, kepuiksi, kokkareiksi, kristillisksiki tms.. Tärkeintä on kuka päättää ja on hallituksessa. Kuitenkin tärkeintä olisi se mitä päätetään.

Puolueet ovat tehneet itsestään itsetarkoituksen. Jäsenet ovat pelkästään vaalikarjaa, jolle luvataan mitä hyvänsä. Intiassa on kastijako ja meillä näemmä säädyt. Asiat mitä pitää tehdä on samat kaikille puolueille. Paitsi persuille, jotka luonnollisesti ovat eri mieltä. Myös tästä.

Eki54

niin homma alkaa luistaa. KOK+PS+KESKUSTA. Maassa tarvitaan hallitus joka parhaiten osaa tukea elinkeinoelämän reaalitalouden työllistävyyttä. Siinä tarkemmin pk-sektorin vientiä ja muutkin kuin EK:n alla toimivat yritykset tulee kysymykseen. Työllisyyden painopistettä tulee siirtää takaisin julkisen talouden puolelta elinkeinoelämään ettei jo kerätyillä veroilla kuvitella katettavan aina seuraavia julkisia palkkoja ynnä muita menoja. Se yleinen harha vie lisää velkaantumiseen. ALV-korotus on vippaskonsti väistää maamme kohtalon ratkaisevaa asiaa, kilpailukyvyn pakollista parantamista. Hetken ALV-korotus auttaa korvaamaan heikon kauppataseen ja työttömyyden tuomaa aukkoa verotuloihin mutta samalla se näivettää edelleen yrityselämää ja valtaosan kansalaisten toimeentuloa. Liitovaltiokehitykseen liittyvä tarve verotuksen yhtenäistämiseen on typerin syy tehdä ALV-korotus. Liittovaltiokehitys on syöksy mustaan aukkoon.

Vientituet on ohjattava EU:n sisämarkkinoiden ulkopuolelle kohdistuvaan kauppaan ja edistettävä teollisuuden rakennemuutosta kohti pienempää ja ketterämpää teollisuus -ja palvelurakennetta. EU:n sisämarkkinat on luotu lähinnä tukemaan Saksan ja Ranskan menestystä. Siksi niiden pankit auliisti ovat rahoittaneet muita EU:n valtioita jotka heiltä tuotteita ostavat. Ikäänkuin vastaostoina velansaamiselleen. Ylivelkaantuminen on jokaisen valtion itse päätettävissä vaikka luotottaja voi tehdä tarjouksia joista on vaikea kieltäytyä. Suurin houkitin väärinkäytöksiin on ostaa valtion ottamalla velkarahalla poliittista valtaa jolla voi säilyttää omaa poliittista valtaa jolla voi taas lisää tehdä velkaa kunnes rappio on edennyt valtion konkurssiin. Oman valtiomme ja kuntiemme virkamiehiltä pitää edellyttää markkinatalouden perustietoja jotta esim katastrofaalisilta kuntien yrityskokeiluilta vältyttäisiin. Ja se ei tarkoita että osaa lukea kuntarahoituksen esitteen. Kuntien tehtävä ei ole leikkiä yrittäjää verorahoilla ja lainarahoilla vain saadakseen eu:n käynnistystuet. Jälki on karseata kun vastuunkanto jää poliittiselle päätöksenteolle ja riskeistä ei välitetä normaalin yritystoiminnan lailla. Rahat menee huuhaa hankkeisiin ja ovat pois tukemasta normaalin elinkeinoelämän hankkeita.