Keskiviikko 17.7.2019

Jyrki Kataiselle annettiin 3 päivää

Luotu: 
7.6.2011 12:25
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / US
    Kuva
    Perussuomalaisten Timo Soini katsoo puolueensa olevan hyvässä asemassa.

Eduskuntaryhmien kokouksessa on päätetty yksimielisesti, että Jyrki Katainen jatkaa hallitustunnustelijana ainakin perjantaihin asti. Kokouksen yllätystieto oli, että Katainen jatkaa keskusteluja myös SDP:n kanssa.

Päätös Kataisen uudesta kierroksesta oli yksimielinen, korosti kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Pekka Ravi lyhyen kokouksen jälkeen. Ravin mukaan Katainen käy tunnustelukierroksen kaikkien puolueiden kanssa ennen perjantaita ja kertoo tämän jälkeen kierroksen tuloksista.

Tunnustelukierroksella Katainen on siis yhteydessä myös SDP:hen, jonka hän ehti viime viikolla julistaa neuvottelujen ulkopuolelle. Nyt Katainen totesi, ettän mikään hallituspohja ei ole kaatunut. Myös SDP on valmis keskustelemaan neuvotteluihin lähtemisestä.

–Olen valmis keskustelemaan Kataisen kanssa. Viime viikolla oli Kataisen päätös katkaista neuvottelut, sanoi SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen.

Urpilaisen mukaan välit kokoomukseen ovat kunnossa, "asiat riitelevät". Hän ei halunnut arvioida mahdollista hallituspohjaa.

Urpilainen piti hyvänä Kataisen saamaa jatkoaikaa. Hän katsoi, että tilannetta harkitaan uudelleen perjantaina.

Katainen totesi Suomen tilanteen olevan vakava ja korosti, että Suomeen täytyy saada enemmistöhallitus. Hänen mukaansa kaikki eduskuntapuolueet ovat vastuussa siitä, kuinka nopeasti hallitus syntyy.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini uskoi puolueensa olevan vaalien suurvoittajana hyvässä asemassa kaikissa neuvotteluissa. Hänen mukaansa perussuomalaisten eduskuntaryhmä puolsi hallitusneuvotteluihin pyrkimistä täysin yksimielisesti.

–Olemme valmiit lähtemään vakavasti mukaan kolmannelle kierrokselle, sanoi Soini.

Soinin mukaan perussuomalaiset ei omassa pohdinnassaan juuri eritellyt sitä, kenen kanssa hallitukseen voitaisiin lähteä.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Sniper

Käsittääkseni kolmen päivän neuvotteluaika annettiin kaikille puolueille eikä vain Jyrki Kataiselle. Se on selvä, että ko. ajassa hallitusta odotetaan Kataisen johdolla, mutta jokainen puolue voi ratkaisullaan edistää asiaa tai kaataa hankkeen.

On muodostajana Katainen tai joku muu, puolueiden odottaisi jo siirtyvän kynnyskysymysten tarjoilusta yhteisten nimittäjien etsimiseen.

kalevika

Kataisen kölin ali oikein kunnolla.

"Katainen totesi Suomen tilanteen olevan vakava ja korosti, että Suomeen täytyy saada enemmistöhallitus."

Kataisen pitäisi tajuta että enemmistöhallitus ei tarkoita samaa kuin Katainen pääministerinä. Tai edes sitä että kokoomus olisi hallituksessa ylipäätään.

Mies on nyt singahdellut joka suuntaan, vongannut jokaista mahdollista tahoa mukaan. Arvovalta, jos sitä koskaan on ollutkaan on täysin nollassa.

Mursunlaki

Kataisen peli on pelattu. Ainoa mahdollisuus on kok+ps+kesk ja siinäkin kokoomuksen neuvotteluasemat ovat erittäin heikot. Jos Katainen vielä kääntyy SDP:n puoleen, niin demarit voivat pelata kokoomuksen helposti oppositioon.

hanari

Demarien hallituksella ei olisi mitään mahdollisuuksia. Nyt Jutta pistää pystyyn jäsentenväliset ja Heinäluoma pysyy takavasemmalla. Kun vielä Soini antaa ymmärtää olevansa valmis tuomaan joukkoaan hallitukseen, vastuulliset poliitikot heräävät realismiin. Sateenkaaret kuuluvat kesään.

MURSU

"Katataiselle annettiin 3 pv..."?? Siis miten, kuka, miksi, pelaa jotain peliä Kataisen benefitiksi?
Hyvät hyssysälät, nythän on kyseessä kaikkia koskevat hallitusneuvottelut eikä mikään Kataisen/Kokoomuksen survivel game...prkl...FUULAAKO KOKO SUOMEN POLITIIKOKAARTI SUOMEN KANSALAISIA...???

OLIS SYYTÄ VÄHÄN VAROA KAUANKO JA MITEN PITKÄLLE MEIDÄN KANSALAISTEN PÄÄLLE KUSESKELLAAN! Ihan vakava huomautus hyvät herrat ja daamit!

rolleruusunen

Vähemmästäkin suu on ymmyrkäisnä, kun seuraa maamme hallituksen muodostamiskuvioita.
Nyt muka alkaa kaikki alusta, vaikka kaksi viikkoa jo tehtiin pitkiä päiviä, eikä vaan sopua löytynyt.
Demareille ja vasureille osoitettiin jo oveakin.
Mitä se tämmöinen piirileikki on?
Kansalaiset ovat enemmän kuin hämmentyneitä.
Yksi asia on varmaa. Olipa pääministeri kuka hyvänsä ja olipa hallituspohjakin mikä hyvänsä, niin jos perussuomalaiset (lue Timo Soini) antaa periksi liian paljon vaatimastaan EU-politiikan kiristämisestä, niin puolueen kannattajista hupenee heti vähintään puolet ja loput seuraaviin vaaleihin mennessä.
Nyt on Soinin Timpalla näytön paikka.

de comments

on nyt hätä kädessä kun meinasi jo tänään jäädä lehdellä soittelijaksi. Nyt sitten jopa kaikki puolueet ovat alkuasetelmissa. Uskomaton on tuon Jyrkin vallanhalu. Mitähän hänelle on oikein luvattukaan noissa "vallanympyröissä"? Kokoomus on nyt "karvansa" näyttänyt.

Se on mielestäni varmaa ettei Soini peräänny EU-asioissa tuumaakaan ja kun Keskusta näyttäisi olemaan valmis PS:n kanssa hallitusyhteistyöhön. Samaa kantaa vilauttelee myöskin nyt SDP, jolle tuo Jyrkin kanssa sovittu tukipaketoinitisopimus ei ole enää voimassa. Siis hyppääkö SDP nyt PS:n kelkkaan?

nimperi

Jos PS joustaa EU-asioissa, niin käy niinkin, että varautuneen myönteistä EU-politiikkaa haluavat sitten taas siirtyvät entistä enemmän PS:n kannattajiksi. Mikä sitten on nettotulos, jää nähtäväksi. Ei taida EU-kriittisillä kyllä olla parempaakaan puoluetta mitä äänestää, niin sitten voi valita äänestämättä jättämisen eli hiljaisen KoKeDem-valtalinjan tukemisen, ja PS:n ajaman politiikan (mitä se sitten seuraavien vaalien alla näyttää olevankin) välillä. Ei pitäisi edelleenkään olla kovin vaikea päätös...

DolbyC

Kataisen eväät on jo syöty. Kokoomus ei kykene hallitukseen kuin Keskustan kanssa ja se nyt vaan on niin, että vanha hallituspohja ei voi jatkaa vaalitappion jälkeen tai sitten kenenkään on enää turha tässä maassa äänestää. Siirrytään sitten kadulle hoitamaan nämä asiat, jos ei parlamentarismi ja demokratia enää toimi.

Mikko J.

Ottaen huomioon tulevat haasteet, nyt on mahdollista tehdä länsimaista, ja miksei muunkin maalaista, historiaa: kaikkien puolueiden hallitus. Ministeripaikat jakaantuu puolueiden kesken painoarvoltaan vaalituloksen perusteella. Hallitusohjelma perustuu tarkkaan neuvoteltuna tarpeeseen luovia Suomi puhtaille vesille tulevasta lamasta ja samalla on mahdollisuus puhdistaa lainsäädäntömme aivan älyttömistä risuistaan.