Lauantai 20.7.2019

Apu: Niinistön suosimalla ritarikunnalla hyvin erikoinen tausta

Luotu: 
7.7.2011 09:35
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Sauli Niinistö (kok.).

Presidenttiehdokas Sauli Niinistö kuuluu ritarikuntaan, jonka Suomen-osaston perustaja työskenteli natsi-Saksan propagandavirassa.

Asiasta kertoo Apu.

Niinistö kiistää tienneensä ritarikunnan natsimenneisyydestä hyväksyessään kutsun.

- Minut kutsui Raimo Ilaskivi, jonka hyvin tunnen ja minä luotan hänen arvioonsa, Niinistö sanoi Avun haastattelussa.

Presidentinvaalin ennakkosuosikki Niinistö vihittiin viime viikonloppuna Konstantinus Suuren ritarikuntaan. Ritarikunnan Suomen-osaston perusti Yrjö von Grönhagen, joka työskenteli 1930-luvulla Saksan SS-organisaation tutkimuslaitoksessa.

Grönhagenin pyysi töihin keskitysleirijärjestelmän luonut Heinrich Himmler. Miehet olivat keskinäisessä kirjeenvaihdossa.

Suomen-osaston perustaja tutustui ritarikuntaan toisen maailmansodan jälkeen 1950-luvulla.

Avun toimittaja kysyy haastattelussa, tuomitseeko Niinistö Grönhagenin toiminnan natsilaitoksessa. Vastaus on epäselvä:

- Kun minä en tunne, mitä kaikkea hän on tehnyt, niin vaikea sanoa. Mutta natsit minä kyllä tuomitsen, Niinistö sanoo.

Grönhagen itse sanoutui irti natsi-Saksan ja sen pahamaineisimman osan SS:n ihmisyyttä vastaan rikkovasta toiminnasta. Hän kirjoitti aiheesta kirjan Himmlerin salaseura. Teos julkaistiin vuonna 1948.

Konstantinus Suuren ritarikunta harjoittaa hyväntekeväisyyttä.

Jaa artikkeli:

Kommentit

JormaMm

Niinistö oli valtiovarainministeri kun Sonera osti Saksasta UMTS luvat. Valtio omisti tuolloin 51% Sonerasta.

Toi Kokoomuksen Eu-tuki politiikka ei ole yhtään sen viisaampaa. Sillä tuotaan kuulemma oikeesti juuri mm. Saksan pankkeja.

Kokoomuksen Venäjä politiikkakin on outoa. Tietty Saksalle olisi kiva, jos se voisi Naton avulla tuoda joukkoja Suomeen.

Ola

Olen käynyt monta kertaa Saksassa. Olen tavannut useita saksalaisia. Hui kauheaa APU-lehden logiikan mukaan olen tavannut varmaankin natseja ja tuen sen menneisyyttä.
APU-lehti on aika heikoilla jäillä. Mikähän puolue on nyt asialla. APU-lehdestä on tullut vasurien ääniharva?

Akseli K

Kirjoittakaa sitten jatkoksi uutisena, kuinka Timo Soinin hengellinen johtaja on entinen Hilter Jugendin kätyri. Timo on vapaaehtoisesti liittynyt vanhan natsin johtamaan organisaatioon. Lisäksi tämä kultti pitää johtajaansa erehtymättömänä. Sitten uutisen otsikon loppuun voisi laittaa joko "katso kuvat" tai "seksivau".

Tom B

Lisäksi tämä organisaation on vuosikymmeniä salannut virkailijoidensa harjoittaman laajamittaisen lasten seksuaalisen hyväksiköytön. Pääasiassa on ollut kyse homoista jotka ovat raiskanneet poikia. Organisaatio, johon Soini on vapaaehtoisesti liittynyt, on aktiivisesti suojellut homoja joiden oikea paikka olisi ollut vankila! Soini on varmasti ollut tietoinen asiasta jo liittymishetkellä!

Orion

Tätini toimi Saksan Kasselissa ensin opettajana, ja sitten myöhemmin Kasselin yliopiston profesorina. On naimisissa saksalaisen kanssa. Tulevat nyt kesäksi tänne. Pitäisikö varoittaa heitä natsivainosta?

Saa syyttää natsiyhteyksistä ihan vapaasti. Typerä juttu APU-lehdeltä

Hietsuarska

Olen Suomen kansalainen, siis sellaisen maan joka sodassa taisteli yhdessä saksalaisten kanssa ja salli saksalaisten natsien oleskella maassa.

Olenkohan minä nyt sellainen APU-natsi????

jkalervo

Alkaa! Onko vaikea arvata kuka ja mikä puolue on takana; SDP ja kommunistit. Tätä tullaan saamaan vielä roppakaupalla. Porvarillisten puolueiden pitäisi olla yhden ehdokkaan takana. Ja jos/kun Keskusta aivan välttämättä haluaa, mikä on inhimillisesti katsoen ymmärrettävää, oman ehdokkaan niin olkoon se Väyrynen tai sitten Kääriäinen. Tämä tiedoksi sinne vaikutusvaltaisille tahoille.Loppupeleissä porvarillisten puolueitten on suositeltava äänestäjiään antamaan äänensä porvarilliselle ehdokkaalle muuten tämä loputkin arvot tuhoava vasemmistolainen presidenttiputki jatkuu varmasti!

Tavallinen maisteri

Olen käynyt kerran Länsi-Saksassa ja juttelin siellä vaikka kuinka monen ihmisen kanssa. Olen jutellut saksalaisten kanssa myös muissa maissa. Minulla on siis natsiyhteyksiä.

Toisaalta olen käynyt kerran myös Itä-Saksassa, ja sielläkin juttelin ihmisten kanssa. Olen käynyt kerran Neuvosto-Venäjällä, muutaman kerran Venäjän Federaatiossa, ja monta monta kertaa mm. Kiinassa. Minulla on siis kommunistiyhteyksiä.

Ei taida tulla meikäläisestä presidenttiä.

jaliraita

tekee varmasti hyväntekeväisyyttä ainakin jäseneilleen. Olikohan UKK ko ritarikunnan jäsen, tuskinpa? Tasavallan presidentti ei voi tunnetusti kuulua mihinkään puolueeseen tai muuhunkaan kuppikuntaan.

Sauli Niinistö oli liittymisessään ko ritarikuntaan luottanut Raimo Ilaskiveen. Eikö olisi parempi valita päämies Raimo Ilaskivi presidentiksi eikä hänen haamuaan?

Joutuisikohan valittu presidentti luopumaan ritariudestaan ottaessaan viran vastaan?

Jali Raita, diplomi-insinööri
Somero

jaliraita

Setlementtityössa oleminen ei tarkoita kuulumista johonkin kirkkokuntaan. Mihin kirkkokuntaan siis TP Halonen kuuluu eli mitä uskontoa tunnustaa? TP:n nettisivulla ei ole asiasta ainakaan mitään mainintaa.

Jali Raita, diplomi-insinööri
Somero

siviilitarkkailija

Maailmani hajosi pirstaleiksi, kuinka nyt selviän...Konstantinus Suuren järjestö onkin natsien toisen tulemisen salajuoni. Ja Raimo Ilaskivi, natsikätyrien välimies. APUA! Pitäisikö minun nyt ostaa kyseinen vasemmistovihreä viikkojulkaisu että maailmani palaisi ennalleen?

Intellektuelli

Alkaa saada surkuhupaisia piirteitä tämä tiettyjen henkilöiden/ piirien jatkuva marina miten syrjittyjä ja väärin ymmärrettyjä he ovat. Jatkuvasti on koko media persujen tai kokkareiden kimpussa ja se on joku kommareitten ja/tai vihreiden salaliitto, mihin on liittynyt vielä homotkin! on siinä teillä vaarallinen yhteiskunnan vihollinen nro 1 vihreä kommunistihomo! Suomen kansan (pohjoisen pallonpuoliskon typerin kansa) valioyksilöt ovat tässäkin keskustelussa tuoneet esille sen, että heidän mielestään tosi suomalainen (lue persu) on nykyisin kuin Jeesus ristillä. Timo Soinin neronleimaus vaaliaseeksi eli juuri tämä kitinä ja parku (mitä tämäkin "keskustelu" on pullollaan) epätasapuolisesta kohtelusta mediassa on uponnut kuin kuuma veitsi voihin kanssakeskustelijoiden parissa. Itku tulisi jos ei naurattaisi niin kovasti! Mutta hyvää kesää kuitenkin ja varokaa biitsillä niitä tummahipiäisiä Vihreitä kommunistihomoja :D!!

MadMan

Kysymys kuuluukin, että tietävätkö suomalaiset oikeasti mitä natsismi tai kansallissosialismi on? Tuskinpa. Jos noita puhtaita oppeja sovellettaisiin käytännössä, luulenpa ettei monella suomipojalla olisi hymy herkässä ainakaan rotuoppien kallonmittausprosesseissa. Suomessa tosin yritellään ihannoida salaa kansallissosialismia, vaikkakaan herrarotua tästä joukkueesta ei veistetä kirveelläkään. No, ehkä hyvä näin.

Joka tapauksessa kuuluminen järjestöön, jonka jäsenenä on ollut kansallissosialisti ei yksistään tee henkilöstä natsia. Olihan tuo nykyinen paavikin muistini mukaan HJ:ssä eikä katollinen kirkko ole kyllä kansallissosialismin kannattaja ainakaan minun ymmärtääkseni.

kesäterveisin
Hevosmiesten tietotoimisto

jaliraita

liittyessään ritarikuntaa tietysti kiinnostaa. Niinistö lienee vannonut myös tuomarinvalan ja jos tulee valituksi presidentiksi, niin tuolloin tulee vannoa vala jälleen. Miten nämä kaikken valojen velvoitukset oikein sopivat yhteen? Olisi hyvä kuulla jo nyt, mitkä eri valojen velvoitukset Niinistöä jo nyt velvoittavat. Eli mikä mies Niinistö oikein on?

Jali Raita, diplomi-insinööri
Somero

muuan

"Presidentinvaalin ennakkosuosikki Niinistö vihittiin viime viikonloppuna Konstantinus Suuren ritarikuntaan."

Vihkimys sitoo aina johonkin. Eikö voi vain ryhtyä hyväntekeväisyystyöhön, ilman ritarinarvoa. Leikkiä ei ainakaan pidä ottaa vakavasti, kuten ei esimerkiksi vapaamuurariutta.

Sauli Harju

Vapaamuurarit aka Bilderberg on itse saatanasta. Siellä tehdään vaarallisia ja kanalaisia satuttavia päätöksiä ja junaillaan isoja yrityksiä maailman johtoon. Tuo on korruptiolaitos joka on laillistettu ja se pitää saada kaadettua pikimmiten. Älä yritäkään sanoo että Bilderbergistä ei olis ihmisille haittaa. Sillon kun lukittujen ovien takana valtion päämiehet käy keskusteluja ja pakottaa pitämään tiedot salassa, niin se tarkoittaa että siellä tehdään laittomuuksia kansalaisten selän takana.

Sauli Harju

Suomalaisilla oli vahvat siteet natseihin 2 maailmansodan aikana. Suuri osa lääkäreiden taidoistakin tuli Natsileireiltä. Suomalaisilta on salattu paljon tietoa 2 maailmansodan ajalta eikä suurin osa tälläkään hetkellä tiedä lähellekkään kaikkea.