Maanantai 17.12.2018

Uskomaton väite: Jättimäinen ”maantieverkosto” Euroopan alla

Jaa artikkeli:
Luotu: 
5.8.2011 12:06
  • Arkeologi väittää, että tunneliverkosto ulottui kivikaudella Pohjois-Skotlannista Välimeren maihin. Arkistokuvassa Eurooppa.

Arkeologi Heinrich Kusch väittää tuoreessa kirjassaan, että kivikauden ajan ihmiset rakensivat Eurooppaan jättimäisen ”maantieverkoston”, joka koostuu maanalaisista tunneleista. Asiasta kertoo muun muassa Austrian Times.

Kuschin mukaan todisteita tunneleista on löytynyt sadoilta muinaisilta asuinpaikoilta ympäri Eurooppaa.

Kusch väittää Tore zur Unterwelt -kirjassaan, että alkuperäisen verkoston on täytynyt olla valtaisa. Hänen mukaansa verkosto ulottui Pohjois-Skotlannista aina Välimeren rannoille saakka. Kuschin mukaan suurin osa tunneleista on niin kapeita, että niissä on juuri ja juuri ihminen mahtunut kulkemaan.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Christina Holm

Uutisarvo on siinä että jo ennen vanhaan eleli ekologeja jotka hyödynsivät maalämpöä talviasumiseen. Luolat saattavat olla tulevaisuudessakin suosittu asumismuoto. Turkissa niitä myydään nykyään puolen miljoonan euron hinnalla hotellihuoneiksi...

avataR

Nyt kyllä huuhaa-anturi värähtää. Varsinkin kun alkuperäisessä lehtijutussa mainittiin, että tunneleita on löydetty jopa useampi sata metriä, haastateltu tutkija sanoo, että eivät ole yhteydessä, mutta sitten nimeämättömät "jotkut asiantuntijat" uskovat, että kyseessä onkin yksi koko maanosan kattava verkosto.

Ehkäpä joskus tulevaisuudessa, kun ihmiset ovat hylänneet kerrostalot, joku tutkija löytää kerrostalojen raunoita ympäri Eurooppaa - samantyyppisiä betonimurjuja joka paikassa - ja esittää hypoteesin, jonka mukaan alkeelliset ydinajan ihmiset ovat asuneet koko maanosan peittäneessä rakennuksessa. Todisteena tuhannet eri puolilta Eurooppaa löydetyt rakennuksen palaset.

Jokohan joku on pystynyt esittämään Susiluolan tai "Lemminkäisen temppelin" olevan osa tätä luolaverkostoa?

Tlo

Der Spiegelin jutussa mainitaan miten aikuisilla olisi ollut hankalaa päästä tunnelin joistain kohdista läpi.

Yleensä arkeologisissa kaivauksissa unohdetaan täysin yksi mahdollisuus: lapset. Lukemattomia lapsivuosikertoja yhdistettynä lapsille tyypilliseen ylimääräiseen aikaan saa aikaan monenlaista. Joskus tuhoa, joskus rakennelmia.

Mitä jos tunneleita ei ole kaivettu rituaalitarkoituksessa tai muuten hyötykäyttöön, vaan alueen lapset ovat laajentaneet olemassaolevia maaonkaloita vain huvikseen?

Kyllä minä voin kuvitella että olisin osallistunut lapsena moiseen: rakennetaan porukalla lasten oma piilopaikka, johon aikuisilla ei ole asiaa.

Kävihän jo aikaisemmin ilmi että luolamaalauksissa esiintyvät kädenjäljet kuuluvat lapsille.

Teppo Vanamo

Mistä näitä riittää. Kun roomalaiset 2000 vuotta sitten tulivat Brittein saarille, maa eli lähinnä keräilytaloudessa. Kun viikingit tulivat 1300 vuotta sitten Britanniaan, saaren eteläosat olivat suurelta osin lettoa vesijättömaata.

1800-luvulle asti, jopa elintärkeiden hiilikaivosten pitäminen puhtaana vedestä oli usein mahdottomuus. Ja sitten tulee tyyppiö, joka sanoo vakavalla naamalla, että kanaalin tunneli on kivikautinen keksintö! Tämäkö on nykyisen tiedeuutisoinnin tila?

TSV

Vaikka tämä olisi ollut mahdollista niin eikö kukaan kysy miksi? Meinaan, että kivikauden ihmisillä oli kova työt saada tarpeeksi ruokaa riittämään pari päivää, niin miksi olisivat lähteneet louhimaan jotain tunneliverkostoa? Ymmärrän että olisivat laajentaneet omaa luolaansa, mutta käydä ihan rakentamaan "tieverkostoa" taisi lähteä tiedemiehellä vähän käsistä spekulaatiot.

PET

Niin kuin aina, kun meno äityy todella ahdistavaksi.

Ettei nyt olisi tunneliverkosto-myytti mylläytynyt kasaan niistä ontto-maa teorioista, joissa maan alla elää toinen rotu.

Sitten on vielä "Cave of the ancients" myytti joka antaa oman osansa soppaan.

Toisaalta on todella mukava päristä kahvitauolla jätkien kanssa aiheesta, että mitäs jos kaikki jotenkin kuukahdettais lähes viimeistä miestä myöden, ja jäljelle jääneet taantuisivat anarkian kautta kivikausi- asteelle, niin mitä meistä olisi jäljellä 10.000 vuoden kuluttua?

Silloin lienee pystyssä uusi tekninen sivilisaatio joka kehittyi pikkuhiljaa edellisen taantuneista rippeistä. Se ihmettelisi esimerkiksi Helsinki-Turku moottoritien kalliotunneleita. Tuskin ylistäisivät esi-isiensä teknisiä taitoja vaan kiistelisivät että minkä jumalan palvomiseen ja ihmisuhraamiseen tunneleita on käytetty.

Nykyisen Helsingin keskustan alta löytyisi myös luolaverkosto josta parhaiten säilynyt osa olisi Helsingin Yliopiston kirjaston kansallisarkiston nuclear-proof bunkkeri.

Sielä riittäisi tulevaisuuden argeologeille aihetta nyrkkitappeluun arkistohyllyjen täydeltä.

snachy

Eikös Ior Bock kaivellut sellaista vuosikausia Suomessa. 900 luvulla suljettu noin 50 metriä pitkä kammio on yhä löytämättä.

Kai noin hienon ja uskottavan hankkeen Suomalainen sivuhaarakin ansaitsisi vähän tukea. Muutama miljoona varmaan riittäisi selvittämään, onko Lemminkäisen temppeli ollut yhteydessä muun Euroopan tunneliverkostoon.

Onhan suomessakin oma "huhtiniemen" tutkija jonka uskottavuus on sopusuhdassa tunnelilöydöksen kanssa.

Snachy