Perjantai 17.11.2017

Hirmu ylistys ministerille: ”Voitto omistettu Paavolle”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
4.9.2011 10:39
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Suomen tie EM-kisoihin kulki muun muassa kahden Portugali-voiton kautta. Arkistokuva.

Suomen koripallomaajoukkue pääsi voitonmakuun Liettuan EM-kisoissa, kun se otii Bosnia-Hertsegovinasta selvän 92-64-voiton. Näin se on mukana taistelemassa jatkopaikasta, vaikka hävisi aiemmat ottelunsa Kroatialle ja Kreikalle.

Voitto oli Suomelle EM-kisoissa ensimmäinen sitten vuoden 1977.

Kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki (vas.) sai joukkueelta kovat kehut, koska oli Liettuassa keskiviikkona avausottelussa.

- Tämä voitto on omistettu Paavolle (Arhinmäki) ja kumppaneille! Paavo antoi turnauksen alussa sysäyksen joukkueelle saapumalla kannustamaan joukkuetta ja tänään fanit olivat hienolla tavalla läsnä. Tämä oli osoitus siitä, että koripallo on vahvasti matkalla suomalaissydämiin, innostui Suomen päävalmentaja Henrik Dettmann Koripalloliiton sivujen mukaan.

Kulttuuripiireeissä hänen reissuaan ei ole niin paljon arvostettu, koska samalla jäivät Musiikkitalon ja Sibelius-Akatemian avajaiset väliin.

–Ministeri harkitsee, minkä kokee tärkeäksi, Sibelius-Akatemian vararehtori Kari Kurkela muotoili Uudelle Suomelle keskiviikkona.

Tänään Suomen koripallomiehistö kohtaa Makedonian ja sitten on vielä jäljellä Montenegro. Molemmat ottelut pitäisi voittaa, jotta jatkopaikka irtoaa varmuudella. Ne ovat täysin voitettavissa.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Ola

Paavo-pojuhan voisi jäädä pysyvästi korisjoukkueen maskotiksi. Kultturiministerin posti kun näyttää olevan hänelle liian raskas. Annetaan se suosiolla varttuneemmalle sisäisesti jalostuneemmalle henkilölle.
Poju osaa taputtaa, karjahdella katsomossa ja nousta hihkuen seisomaan pientä suomenlippua heiluttaen. Siinähän on jo paljon Paavo-pojulle sopivia toimenpiteitä urheiluministerinä. Enempää tuskin voi vaatia.

Mutta se kulttuuri, mitä se taas olikaan ellei Sörkän graffiteja, miettii Paavo-poju. Pah ja pyh unohdetaan se, liian vaikeaa.

nikke

Vähän totuuttakin Paavosta joo.

Mutta kuitenkin parempi suoritus kuin Matti Vanhasella, joka villapaidassa pönöttäessään kutsuvierasaitiossa ei liikahtanutkaan suomen pelissä torinon olympialaisissa.

Kulttuuria on moneksi. Perinteiset kulttuuripiirit kaipaavat tuuletusta.

Virkamiessoittajat vetämässä 100v vanhaa biisiä rakennuksessa, joka ei jää historiaan, ei ole kulttuurin juhlaa. se on yläluokan juhlaa. Taloon muuten saisi ruuanjakelupisteen....

Ruotsi jopa tienaa kulttuuriviennillän - se on sitä inhotavaa poppia.

Phil Decker

Niin, onhan se vaativampaa kilistellä skumppalaseja jäykkä tekohymy naamalla, tai jäpittää paikallaan penkissä tuijottaen sinfoniaorkesteria asiantuntevan näköisenä, vaikka ei olisi koskaan kuullutkaan adagiosta tai allegrosta ja itseasiassa vain toivoisi "metelöinnin" pian loppuvan.

Todellinen kulttuuriteko Arhimmäeltä. Jos Arhinmäki olisi osallistunut näihin eliitin juhliin, olisi kulttuuriministeri mainittu sivulauseessa ja kaikki olisi sujunut vanhan totutun kaavan mukaan. Arhimmäki ainakin tönäisi "kulttuuriväen" hereille.

Van Gogh oli eläessään kulttuurieliitin hyljeksimä "graffitimaalari", joka sai eläessään myytyä ainoastaan yhden maalauksen. Tänäpäivänä hienostoväki maksaa hänen teoksistaan kymmeniä miljoonia dollareita.
Tarkoitus oli vain sanoa, että kulttuuri ja taide on ja täytyy olla paljon muutakin, kuin Gallen-Kallela ja Sibelius, kuten perusuomalaiset sen näkevät.

Ola

P Decker: "Arhimmäki ainakin tönäisi "kulttuuriväen" hereille."
...täsmentäisitkö vielä miten.
Muutenkin kuin säälinsekaisin tuntein katsoen Paavo-pojun toilailuja ja kauhulla odottaen mitähän tämä graffittisankari seuraavaksi tekee.
Toivottavasti poju ei tule lähellekään ns kulttuuritapahtumia. Ne voivat olla hänelle liian raskaita sisäistettäviksi jaa ja vielä ymmärrettäviksi. Pääkky voi vielä pimahtaa. Ambulanssitkin ovat hirmu kallita, saati pehmeät huoneet joissa soi vain beethoven tai Bach ja seiniä koristavat Monet:n Miron:n taulut. Säälitään pojua.

Ola

Se vaarahan tässä on. Taidettiin panna poikanen miehen tehtäviin. Poju kypsymään useiksi vuosiksi. Keskenkasvuisten herkkä mieli voi järkkyä asioista, joita on vaikea ymmärtää. Antaa pojun sittenkin vielä huutaa, hyppiä ja heiluttaa suomenlippua katsomoissa. Se ei vaadi liikaa yläkerran käyttöä.

nimperi

Katkeraa tilitystä :-)

Minua nyt ei suuremmin kiinnosta sen paremmin koripallo kuin "korkeakulttuuri", ellei sellaiseksi lasketa sydämellä tehtyä teatteria (jota löytyy myös "laitosteatterin" piiristä kyllä), mutta jos tämä näin ravistelee "kulttuuripiirejä", niin Paavo-poju teki selvästi ihan oikein :-)

joonathan

On urheilu kulttuuria siinä missä ooperakin. Muistelkaa kreikkaa vaikka se kuinka olisi nyt pahan alku ja juuri. Mutta ei puhuta nyt rahasta.Kreikassa ha ihailtiin urheilua ja Kreikka jos mikään on maa missä vaalitaan kulttuuri perinnettä. Peukku pystyyn paljon parjatulle joukkueellemme.

syvä

Hienoa seurata, mitä kulttuuriministerit ovat saaneet aikaiseksi 70-luvulta uudelle vuosituhannelle. Mitä merkitsee yksi hirmu ylistys koripallomaajoukkueelta sen voittaessa jonkun heittopussin. Mutta, mitä sitä tullaan näkemään tulevaisuudessa.

TSV

Veronmaksajien rahoilla, tuliko mitään diplomatiaa tehtyä? Tuliko haettua oppeja miten saataisiin Suomenkin koris kunnolla nousuun?

Entäs missä ne valtion rahat uusiin harjoituspaikkohin? Kaikkia muita halleja rakennellaan mutta koriksessa ei riitä enää harjoituspaikat.

wesa repo

Virkamiessoittajat vetämässä 100v vanhaa biisiä rakennuksessa, mitä vikaa biisissä? hieno biisi J S,ltä.

Koripallo tarviikin Paavon tukea, se on hieno joukkuepeli, halvat varusteet ym. Pelissä jännittävän viihdyttävä tempo ym,,
Laji jäänyt täysin jääkiekon jalkoihin, Suomen "henkisessä" pääkaupungissa Turussa ei ole edes sm-sarjan koripallo joukkuetta. Eikä edes palloiluhallia. Jäähalleja löytyy sitäkin enemmän. Et lajin olosuteitakin vois parantaa..

TSV

Muutama paikka mutta sähly on valloittanut vuorot kuten on Espoossakin. Siinä menee nuoriso oikeasti hukkaan kunnon marginaali lajiin.

Kyllä sieltä Turustakin voi nousta huipulle Rannikko on hyvä esimerkki, mutta olen samaa mieltä lätkä dominoi liikaa ja maksaa liikaa harjoitushallit maksavat maltaita kun taas sisäpelihallit voitaisiin rakentaa murto-osalla kustannuksista.

Koriksella ei ole helppoa kun suurimman kasvattaja seuran Hongan miehet menee konkkaan järki pitäisi sarjaakin saada. Toisaalta Honka myi matseihin lippuja 20e, harva maksoi täyttä summaa tai ei mennyt.