Maanantai 20.11.2017

Vastustajat sallivat: näin EU-jäsenyys runtataan perustuslakiin

Jaa artikkeli:
Luotu: 
19.9.2011 18:04
Päivitetty: 
19.9.2011 18:07
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Arkistokuvassa Kimmo Sasi (kok.) kurottaa Suomen lakia. Tasavallan perustuslakiin tullaan tällä vaalikaudella kirjaamaan maininta Suomen EU-jäsenyydestä.

Suomen EU-jäsenyys kirjataan mitä todennäköisimmin perustuslakiin. Tämän varmistaa hallituspuolueiden vasemmistoliiton ja kristillisdemokraattien poliittisen mielipiteen muuttuminen vaalien jälkeen.

Molemmat puolueet vastustivat kirjausta oppositiossa viime vaalikaudella, jolloin asiasta äänestettiin ensimmäisen kerran. Muutosta vastustivat tuolloin myös perussuomalaiset.

- Olen sitä mieltä, että kyseessä on täysin tekninen kirjaus. Ryhmässä on puhuttu, ja todettu, että tämä on kirjattu hallitusohjelmaan ja edetään sen mukaan, Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Annika Lapintie kertoo Uudelle Suomelle.

Perustuslain muuttaminen vaatii kahden peräkkäisen eduskunnan hyväksynnän kahden kolmasosan määräenemmistöllä. Edellinen eduskunta hyväksyi EU-jäsenyyden kirjaamisen helmikuussa edellisen hallituksen äänin.

EU-kirjauksen käytännössä sinetöi vasemmiston ja kristillisten kutsu Jyrki Kataisen (kok.) sixpack-hallitukseen. Sitä vastoin Keskustan mielipide ei ole muuttunut. Keskusta kannattaa kirjausta edelleen, vaikka on siirtynyt oppositioon sitten helmikuun.

Vasemmistoliiton Lapintien mukaan puolue äänestää hallituksen linjan mukana. Kristillisdemokraattien eduskuntaryhmän puheenjohtaja Peter Östman on samoilla linjoilla.

- Kun mentiin hallitukseen, tiedettiin millaisia päätöksiä ollaan tekemässä. Ei ole ollut jyrkkiä kantoja puolesta eikä vastaan. Aiheesta ei ole käyty keskusteluja viime aikoina, Östman sanoo.

Oppositio menee vanhoilla

Oppositiopuolueiden keskustan ja perussuomalaisten kannat perustuslain muutokseen ovat pysyneet vaalien yli samoina. Perussuomalaisten mielestä EU-kirjaus on tarpeeton, ja keskusta ei ole katsonut tarpeelliseksi muuttaa linjausta.

- Puolueessa ei ole käyty keskustelua kannan muuttamisesta. Asia on kertaalleen hyväksytty. En ole huomannut paineita muuttaa kantaa, sanoo Keskustan puoluesihteeri Timo Laaninen Uudelle Suomelle.

Perussuomalaisten kansanedustaja Jussi Niinistö ilmaisi eduskunnan lähetekeskustelussa viime tiistaina, ettei puolue kannata kirjausta. Hänen mielestään kirjaukselle ei ole mitään asiallista perustetta.

- Ei ole mitään mieltä siinä, että perustuslakiimme ympätään kuulumisemme erääseen kansainväliseen järjestöön - eihän perustuslaissa mainita kuulumistamme Yhdistyneisiin kansakuntiin tai Pohjoismaiden neuvostoonkaan, Niinistö sanoi.

Kokoomuksen presidenttiehdokas Sauli Niinistö arveli viime perjantaina Ylen tv2:n Pressiklubissa, että Suomen EU-jäsenyys kirjataan perustuslakiin.

Asiasta käytiin eduskunnassa lähetekeskustelu viime tiistaina, ja seuraavaksi se menee perustuslakivaliokunnan käsittelyyn. Tarkempaa aikataulua asian etenemisestä ei vielä ole.

Jaa artikkeli:

Kommentit

pekkatoivonen

Perustuslakiin tulee kirjata myös maininta ,että Suomi ei kuulu Natoon, jos siellä kuuluu mainita kaikenlaisia eri valtioiden koalitioita.

P.S. Lisäksi voisi kirjata, ettei Suomen jalkapallojoukkue osallistu MM-lopputurnaukseen. Ministeri Arhinmäki voisi runtata tämän faktan perustuslakiimme.

pogens

Perustuslaissa ilmaistaan valtion kannalta perustavanlaatuisia asioita, joiden pohjalta valtiota olisi tarkoitus rakentaa. On haitallista rakentaa Suomea jonkin yhteisön pohjalta, koska tämä yhteisö saattaa toimia Suomen kannalta epäedullisesti ja jopa muun perustuslain vastaisesti - jos ei vielä nyt, niin ehkä tulevaisuudessa. Nykyiselläänkin Suomi on EU:ssa nettomaksaja sekä joutuu ottamaan vastaan EMU-alueen rahapolitiikan, joka on kompromissi Suomen kannalta.

Vierailija

Vaan missä on Supo ja muut lain mukaan itsenäisen Suomen puolustajat?

"Suomen itsemääräämisoikeuden vaarantaminen, jossa yritetään väkivaltaa tai ulkomaiden painostusta käyttäen saattaa Suomi tai maan osa vieraan valtion alaisuuteen taikka antaa itsenäisyys osalle valtakuntaa. Ollakseen rangaistava teon on oltava sellainen, että sillä on todellinen onnistumisen mahdollisuus. Rangaistusasteikko on 1–10 vuotta vankeutta, yritys on rangaistava."

http://fi.wikipedia.org/wiki/Maanpetos

Onko Supo ollut osa Gladiota jo pitemmän aikaa?

http://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Gladio

joonathan

Rukoilkaa, että EU säilyy. Että meillä olis edes joku turva. Ettemme joutuisi kokonaan pankkien hirmuvallan alle. Toki rukoikaa myös ymmärrystä riittäisi EU parlamenttiin. Ei sekään pahasta ole

Oxensuxenstjärna

jää sitten ulos myös siitä isänmaallisuudesta jos tämän hyväksyy....jos kepu ja persut vastustaisivat ei kahta kolmasosaa äänestäisi puolesta...kansakunnan muisti

tuomokokko

Toivon, että tämän jutun kuvaa voidaan aikanaan käyttää Kimmo Sasin näköispatsaan mallina. Eduskuntatalon edustalla olevaan Stahlbergin muistomerkkiin verrattuna 2000-luvun poliitikon kuuluukin olla modernimpi, sanoisinpa suorastaan etunojassa.

MattiMeikäläinen

vasemmiston ja kristillisten kannattajat edes välitä siitä, että puolue kääntää jatkuvasti takkinsa? Uskomatonta kusetusta ja petturuutta äänestäjiä kohtaan.

hukkaputki

Valitettavasti Suomi sidotaan perustuslailla tuhoa levittävään unioniin.

Tämä olisi estettävissä eduskunnassa opposition voimin, muuta kepua ei asia kiinnosta.

Kepulla on tosin jo omakohtaista kokemusta tuhoamisesta, kun Kiviniemen hallitus ei noudattanut EU:n perussopimusta ja näin aiheutettiin lähes 20 mrd vastuut, mitkä ovat uhkana tulla maksuun, kun EU:n tukipolittiikka hajoa käsiin.

Shaugen Euman

Samaan aikaan kun kontrolloitu media on vaiennut tästä arkaluontoisesta aiheesta, on netissä käyty kuumaa keskustelua sen saralla.

Minä tulen muistamaan ne maanpetturit, jotka äänestävät perustuslakimuutokseen ujutetun eu-kirjauksen puolesta.

Jos ja kun tulee aika erota eu:sta niin vedotaankin siihen, että euroopan unioni nauttii Suomessa perustuslaillista suojaa ja se on voi voi.

Paljon kertoo myös se, että vasemmisto on myynyt sielunsa parista ministeripaikasta ja tyytyy vähättelemään kirjauksen merkitystä.

Ari-Vesa Parviainen

Ehkeivät vähättelekään,vaan tietävät tämän jokatapauksessa viimeiseksi hallituskaudekseen.Sitä ei kaiketi kannata riskeerata eli lyhentää?
Uudet vaalit huonoin mahdollinen näkymä?

M_von_Karne

Perussuomalaisten pelossa kaivetaan puolustusasemia. EU-intoilijat ( = komission lahjomat päättäjät) yrittävät saada Eu-jäsenyyden perustuslakiin, jottei ensivaaleissa tapahtuvan jytkyjen jytkyn jälkeen Persu enemmistöinen eduskunta voisi noin vain irrottaa Suomea Eu:sta. Saas nähdä millaista satoa näistäkin siemenistä joskus korjataan...

Mikähän olisi kansanäänestystulos tästä asiasta? Allekirjoittanut kannattaa perustuslain muutoksille vahvistusta kansanäänestyksellä.

Jouko Piho

Eli kun päästään hallitukseen, niin kanta vaihtuu vikkelään.
Olen pettynyt KD:n ja Vasemmistoliiton toimintaan. Hallituspaikka on näemmä tärkeämpi kuin periaatteet.

Kyseessä ei todellakaan ole vain tekninen kirjaus, vaan Suomen itsenäisyyden huomattava kaventaminen. Ja KD:ssa asiasta ei edes keskustella.

MURSU

sen sai hallitusahneus aikaan, ja siitä maksavat seuraavissa vaaleissa, se on varma. Meitä muistuttajia on aika joukko kyllä silloin tuomassa ihmisille muistumat takaisin!

Kyllä niin räikeää oli Vasureiden kehu 100e sos-lisä kuplastakin, että kun kuulin Paavon selityksen, kuin Katainen, että vain 25e:kin oikeasti eikä 100e: "mutta kyllä kuitenkin ihan tervetullut lisä...", VOI VADELMA, minä punastuin Paavon puolesta kun kuulin...ei voi räikeempää olla...ja nythän asia on unhossa kuin myös TAKUUELÄKE KUPLA jonka vaaleissa leimasivat huuhaaksi käytännössä---nyt hys hiljaa siitäkin hallituspömpelissä...

MUTTA: KYLLÄ KANSA TIETÄÄÄ JA MUISTAA NÄMÄ KIEROUDET!!

Meister

Tämä perustuslakiuudistus (HE 60/2010) on häpeällinen ja sitä valmistelleet virkamiehet ja poliitikot tulee saattaa oikeuden eteen. Perustuslakiuudistuksen luvussa 3.6. puhutaan "Toimivallan siirtämistä kansainväliselle toimielimelle", joka määritellään Euroopan unionina, kansainvälisenä järjestönä tai kansainvälisenä toimielimenä. (http://www.finlex.fi/fi/esitykset/he/2010/20100060)

Näin käsittämättömällä tavalla avataan portti yhteiskunnalliselle kehitykselle jota ei kukaan pysty arvioimaan. Mistä kukaan tietää, mille toimielimelle tulevaisuudessa kuulumme? Käytännössä eduskunta luovuttaa valtansa, mahdollisesti Euroopan liittovaltiolle.

Rikoslain 12. luvun 1. pykälä määrittelee itsemääräämisoikeuden ja maanpetoksen seuraavasti:

Suomen itsemääräämisoikeuden vaarantaminen

Joka tarkoituksenaan väkivaltaa käyttämällä tai sillä uhkaamalla taikka vieraan valtion sotilaallisen tai taloudellisen painostuksen tai tuen avulla

1) saattaa Suomi tai osa Suomea vieraan valtion alaiseksi,

2) irrottaa osa Suomea muusta valtakunnasta tai

3) muulla vakavuudeltaan näihin rinnastettavalla tavalla rajoittaa Suomen valtiollista itsemääräämisoikeutta

tekee teon, josta aiheutuu sanotun tarkoituksen toteutumisen vaara, on tuomittava Suomen itsemääräämisoikeuden vaarantamisesta vankeuteen vähintään yhdeksi ja enintään kymmeneksi vuodeksi.

http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1889/18890039001

Vaadin asiasta tutkintaa! Vaadin myös, että Suomeen perustetaan pikimmiten perustuslakituomioistuin!

Hannu Mikael

Aisapari Lipponen-Niinistö runttasi ilman kansanäänestystä Suomen euroon, ja samalla vastuisiin siipeilevien, rapakuntoisien EU-maiden tukemisesta, ja nyt EU-jäsenyys betonoidaan perustuslakiin, ja sekin ilman kansanäänestystä.
Eivätkö valehtelevat takinkääntäjäpoliitikot osaa edes hävetä?

Mika Keinänen

Kuvateksti:

"Arkistokuvassa Kimmo Sasi (kok.) kurottaa Suomen lakia. Tasavallan perustuslakiin tullaan tällä vaalikaudella kirjaamaan maininta Suomen EU-jäsenyydestä."

Voisiko toimitus kuitenkin odottaa, että eduskunta hyväksyy lain ja presidentti vahvistaa sen, ennen perustuslakimuutoksen esittämistä varmana!

jounihalonen

Miten tämän nyt siististi sanoisi: Kyllä kyrpii lujasti. Entiset kolme suurta puoluetta ovat jo 20 vuoden ajaneet hipihiljaa Suomea EU:n ytimiin kansalta liiemmin kysymättä. Ja jos jukisuuteen tuodaan jotain uutta mihin pitäisi suostua, niin se tulee yleensä uhkailujen ja pelottelun kera. Onko se muka avointa ja demokraattista asioiden hoitamista, Lipponen, Kiviniemi, Niinistöt?

Eipä hätiä mitiä, britit kohta lähtevät EU:sta, vaikka eivät edes ole täysipainoisesti olleet mukana, Kreikka, Espanja, Italia,...potkitaan eurosta eli koko homma on kaatumassa ja nämä meidän tahvot pitävät hukkuvasta kiinni vieden suomalaiset mukanaan. Suraavissa vaaleissa ei ole enää muita äänikynnyksen ylittäviä kuin Persut, Muutos, Itsenäisyyspuolue ja Vasenryhmä. Perustuslain muutoksen puolesta äänestäneet muistetaan aivan varmasti.

Häpeillen pitää selitellä Suomen demokratian tilaa sveitsiläisille sukulaisille. Sisko elvisteli taas tänään saatuaan äänestyslomakkeen Sveitsistä, taisi olla jo neljäs kansanäänestys tänä vuonna. Montako Suomessa on ollut? Tasan kaksi ja jälkimmäisen tiimoilla kansaa peloteltiin ties millä iivanalla. Kyllä kyrpii.

Hesekiel

jotka ovat hallituksessa. Suomen tulevaan perustuslakiin sisällytetty Suomen EU:hun betonoiva lauseke menee läpi ja se on hyvä asia maamme ja sen kansalaisten kannalta.
Liittovaltiokehitys jatkaa kuin juna taivaltaan, kuuluu vain kiskojen jytinää, jytky, jytky, jytky. Kyydissä olevat persut ovat nukkuneet onnensa ohi eivätkä ole huomanneet, että junassa on myös hätäjarru. Eli olisi kannattanut olla hallituksessa, siis niiden joukossa, jotka päättävät asioista.

jounihalonen

aivan oikein; hallituspuolueet päättävät eli harvainvaltaiset hallituspuolueytimet takapiruineen, joihin kuuluu myös ulkovaltojen edustajia, päättävät puoluekurin avulla. Voidaankin sanoa, että ytimiin kuulumattomat nappulan.ekerit, muka itsenäiset kansanedustajat, rikkovat perustuslain 29§. Heidän aivonsa ovat niin sanotusti ytimien narikassa. Voi, että hävettää olla Suomen kansalainen.

Ei voi mennä sellaiseen hallitukseen, jossa on sitouduttava tyhmyyksiin. Vai mitä Vasemmistoliitto, Kristilliset?

jounihalonen

muokata edellistä kommenttiani ja tulokseksi tuli, että ei ole pääsyä muokkaamaan, erikoista?

Tarkoitus oli lisätä tuohon iivanalla pelotteluun, että mikä on ollut tulos EU:n liittymisen jälkeen 1.1.1995; puolustusvoimia ollaan ajamassa alas, kyllä kannatti tärvätä rahat leluihin ja maailmalle USA:aa nuollen. S.atanan tinasotilaat ja maailmanparantajkukkahattutädit. Mitään ei ole kohta jäljellä.

jounihalonen

ole NATO:sta meille turvaksi, sielläkin jaellaan kohta vain kokardi, vyö ja torrakko kävelemään kykenemättömille. Löpön loppuessa prikaatit liikkuvat hevospeleillä ja fillareilla. Ydinaseiden ylläpitokin taitaa jo olla aivan liian kallista.

Suomi-provinssinhan on pidettävä alueensa "koskemattomana" tulipa vieras vaikka lentokyydillä idästä Yhdysvaltojen kautta.

MURSU

tuo jähmän tahmea multi-takki ei tule olemaan peleissä mitään, jos Minki-Mari ei olisi pilannut Paavon mahiksia Persu tuella, olisi Väyrynen ollut haastaja jos Soini ei kisassa. Nyt siinätapauksessa Soini vie joukkoa mukaan Saulin taakse niin että Väyryselle kostautuu Marin möläys, ja Saulin vastassa olisikin Lipponen, niin Sauli menee kyllä kertalaakilla voittoon.

Mutta ...it´s up to Mr. Soini & Perussuomalaiset!

Professori

Hyvä että asia nousi esiin. Jo tässä on lillukanvarsissa pyörittykin, jolten <a href="http://professorinajatuksia.blogspot.com/2011/09/lipponen-ja-kiviniemi-t... politiikassa syytä lopulta keskittyä tähän ja muihin oleellisiin asioihin</a>.

Olen sitä mieltä, että koko maininta perustuslaissa pitäisi käsitellä uudelleen erityisesti siksi, että EU:n tulevaisuus näyttää entistä sumeammalta. Eduskunta voisi vaikkapa katsoa tilanteen kehittymistä tämän vaalikauden loppupuolelle. Jospa EU:n tulevaisuus näyttäisi sitten selkeämmältä?

Ari-Vesa Parviainen

Eduskunnan ollessa m---ton,voi presidentti viivyttää päätöstä.Hänellähän ei ole enää valtuuksia EU-asioihin,mutta lainsäädäntöön on.Ehkä pieni lisäaika riittäisi hyvään tulokseen?Ehtisivät hitaammatkin oivaltaa.

foringmar

on sotilasvala sen jälkeen mitätön. Nykyisen perustuslain mukainen itsenäinen Suomen valtakunta lakkaa olemasta.

Sotilasvala on seuraavanlainen:

Sotilasvala vannotaan ja vakuutus annetaan seuraavan kaavan mukaisesti:

Minä N.N. lupaan ja vakuutan kaikkivaltiaan ja kaikkitietävän Jumalan edessä, olevani Suomen valtakunnan luotettava ja uskollinen kansalainen. Tahdon palvella maatani rehellisesti sekä parhaan kykyni mukaan etsiä ja edistää sen hyötyä ja parasta.

Minä tahdon kaikkialla ja kaikissa tilanteissa, rauhan ja sodan aikana puolustaa isänmaani koskemattomuutta, sen laillista valtiojärjestystä sekä valtakunnan laillista esivaltaa. Jos havaitsen tai saan tietää jotakin olevan tekeillä laillisen esivallan kukistamiseksi tai maan valtiojärjestyksen kumoamiseksi, tahdon sen viipymättä viranomaisille ilmoittaa.

Joukkoa, johon kuulun sekä paikkaani siinä, en jätä missään tilanteessa, vaan niin kauan kuin minussa voimia on, suoritan saamani tehtävän loppuun.

Lupaan käyttäytyä kunnollisesti ja ryhdikkäästi, totella esimiehiäni, noudattaa lakeja ja asetuksia sekä säilyttää hyvin minulle uskotut palvelussalaisuudet. Tahdon myös asetovereitani kohtaan olla suora ja auttavainen. Milloinkaan en sukulaisuuden, ystävyyden, kateuden, vihan tai pelon vuoksi enkä myöskään lahjojen tai muun syyn tähden toimi vastoin palvelusvelvollisuuttani.

Jos minut asetetaan esimiesasemaan, tahdon olla alaisiani kohtaan oikeudenmukainen, pitää huolta heidän hyvinvoinnistaan, hankkia tietoja heidän toiveistaan, olla heidän neuvonantajanaan ja ohjaajanaan sekä omasta puolestani pyrkiä olemaan heille hyvänä ja kannustavana esimerkkinä.

Kaiken tämän minä tahdon kunniani ja omantuntoni mukaan täyttää.

Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!
- Benjamin Franklin

Demokratia on kaksi sutta ja lammas, jotka äänestävät siitä mitä tulee syödä lounaaksi. Vapaus on hyvin aseistettu lammas, joka asettaa äänestystulosta kyseenalaiseksi.

de comments

siihen saakka kun kirjataan? Sotilasvalan edellytyksin "Jos havaitsen tai saan tietää jotakin olevan tekeillä..." yhteydenotto kannattamasi puolueen kansanedustajiin on perusteltavissa viipymättä, sillä käsittelyä on jo huomenna. Lain hyväksymisen jälkeen ovat keinot vähissä.

PekkaLoitsu

Tällä viikolla Eduskunta päättää: "Perustuslain 95. pykälään on tulossa maininta, että eduskunta voi kahden kolmasosan enemmistöllä siirtää Suomen täysivaltaisuuden kannalta merkittävän toimivallan Euroopan Unionille, kansainväliselle järjestölle tai kansainväliselle toimielimelle."

Erittäin kyseenalainen kirjaus maalle, jos maa aikoo säilyttää suvereniteettinsa. Aikooko?

heikkileivo

Maahan ei sinänsä aio yhtään mitään, eikä kansalaisilta kysytä... Tai "kysytään" toki vaaleilla, mutta poliitikkojen löpinät ennen vaaleja ei sido ketään yhtään mihinkään. Suomesta leivotaan EU:n liittovaltio ja tavan pulliaisten mielipiteillä pyyhitään ronskisti p***että, koska muuten maata uhkaa impivaara ja sulkeutuminen.

Kiikunsuora

Mitä järkeä on kirjata tuollaisia kuolevia rakennelmia perustuslakiin? Vähän sama kuin joskus 80-luvulla olisi kirjattu, että Suomi kuuluu Varsovan liittoon.

EU nykymuodossaan tulee hajoamaan omaan mahdottomuuteensa 10 vuoden sisällä. Kun se hajoaa, on parempi olla niin reunalla kuin mahdollista.

Ennen EU:n hajoamista se jakautuu kahtia: yhtäällä on Saksan, Ranskan ja köyhien maiden muodostama "ydin". Toisaalla on Britannia, Ruotsi, Tanska ja todennäköisesti ainakin Hollanti, jotka irtautuvat uppoavasta unionista niin etäälle kuin voivat. Kumpaan porukkaan Suomen kannattaa kuulua, sitä ei tarvitse kauaa miettiä.

Tästä tuhkasta sitten nousee ehkä joku EEC:n tapainen itsenäisten valtioiden yhteistoimintaan perustuva organisaatio.

EEC takaisin!

Eki54

kun kysymys on äänestäjiensä pettämisestä, valehtelusta. Periaatteet olivat kaupan ja Jyrki osti ne vasemmistolta ja kristillisiltä. Kristillistenkin liha oli heikko. Kaikki ei saisi olla kaupan. Tässä asiassa on turha puhua välttämättömistä kompromisseista. Typeryyksiä ei pidä tehdä jotta kompromissi toteutuisi ja voitaisiin jatkaa idiotismiin, lopulliseen orjuuteen. Jyrki pelasi pienten ahneudella ja voitti, tähän mennessä. Nyt on Juudasten aika lunastaa lupauksensa. Kestääkö kantti myydä hallituspaikasta lasten säästöpossut jo etukäteen.

de comments

KD:n kristillisyyden laita? Raamatussahan kielletään valehtelu. On muuten tuon sanan käyttö eduskunnassakin kielletty. Nyt kun KD:n edustajat ovat äänestäjilleen luvanneet olla kannattamatta tukipaketteja ja jne. ja nyt näyttää siltä että ovat valehtelemassa tulevassa perustuslain muutoslain äänestäjilleen. Onko puolue enää aito KD?

quantum

Vasemmistoliiton ja KD:n kansanedustajien käyttäytymistä ei voi hyväksyttävänä eikä eettisesti oikeana. Vallan himo on ihmeellinen voima, sen antamalla voimalla muutetaan kristillisen vakaumuksen siivittämä aiempi päätös. Vasemmistoliitto puolestaan ei edes tajua vallan huumassa. mistä mennään ja mitä milloinkin päätetään. Paplovin koiran tapaan vasemmistoliiton edustajat painavat nappulaa, kun käsketään.

Politiikkojen ei kannata, niin kuin nyt kyseessä oleva tapaus osoittaa, miettiä ja valittaa alati, että heitä eikä heidän työtään arvosteta. Ei ole ketään/mitään, mitä arvostaisi. Eikä puolueitten tarvitse päivitellä perussuomalaisten menestystä ja seikkailuja. Ne itse varmistavat toiminnallaan perussuomalaisten menestyksen. Perussuomalaisten johtohahmo Soini antaa vakuuttavan kuvan sanansa pitävästä johtajasta vastapainoksi tavanomaisille selittäjille ja takinkääntäjille.

Politiikkojen kannattaa tutkia pielistä omaa kuvaansa ja käydä kuvan kanssa syvällinen keskustelu siitä, kuka olen ja mitä mitenkin teen.

Salon Petri

Pieni tarkennus alkuun. Kristillisten kansan edustajat Leena Rauhala ja Tarja Tallqvist äänestivät HE 60/2010 vastaan.

Vasemmistoliiton takinkääntö on Suomen itsenäisyyden ajan suurin takinkääntö. Suurin osa vasemmistoliittoa äänestäneistä ei tosin vielä tiedä asiaa.

Vasenryhmän kansan edustajat äänestävät edelleen vastaan eli pitävät sanansa.

Nyt täällä ruohonjuuri- ja katutasolla ei enää puhuta artikla 1§ EU-jäsenyys kirjaamisesta, vaan koplauksesta.

Kun "uudistetun" perustuslain 1§, 94§ ja 95§ koplataan yhteen ja niiden todellista vaikuttavuutta aletaan avaamaan, niin perustuslakikeskustelu räjähtää kerralla aivan toiselle tasolle.

Kun HE 60/2010 eli perustuslain ”uudistaminen” hyväksytään myös uudessa eduskunnassa, niin käytännön vaikuttavuuksia Suomessa ovat esimerkiksi:

* Suomi EU-liittovaltion osavaltioksi
* Suomi Nato-jäseneksi
* Suomi luovuttaa budjettivallan EU:lle
* Suomi luovuttaa verokanto-oikeuden EU:lle
* Suomi luovuttaa maanalaisten materiaalien hallinnan EU:lle
(mineraalit, pohjavesi, ydinjätesäilytykset)
* Suomen työeläkeiän ja työeläkeasioiden päätäntävalta EU:lle
* Suomen työasioiden sopiminen, kuten palkka-asiat EU:lle
* Suomen sosiaaliturvan ja sen tason päättäminen EU:lle

Näiden läpiajamiseen riittää juuri sixpackin ja käärepaperikeskustan 2/3 enemmistö. Eli ei voi kuin onnitella kokoomusta kaikkien aikojen ulkoistamisoperaatiosta.

Jos tämä todellakin viedään näin härskisti läpi. Härskiydellä tarkoitan sitä, että julkinen keskustelu perustuslain "uudistamisen" todellisesta vaikuttavuudesta salattiin ja jätettiin kertomatta ennen eduskuntavaaleja.

Ja muistakaa. Olen mielelläni näidenkin asioiden suhteen väärässä. Täysin väärässä.

Toivottavasti edes Uusi Suomi saa ja uskaltaa käsitellä perustuslakiasiaa kokonaisuutena. Ensimmäisenä Suomessa.

Lisätietoa aiheesta netistä - LJL 3/2011

de comments

keskustella sellaisesta uutiskirjoituksesta, joka koskee ERVV ja EVM kirjaamista perustuslakiimme,kuten myös EU. Olen tehnyt aloitteen US toimitukselle tuosta uutisaiheesta ja samalla pyysin kysymään Sauli Niinistön kantaa noihin lakimuutoksiin. Vaan eipä ole tehty. Sen sijaan Jussi Halla-ahosta ovat tehneet monia kirjoituksia päivittäin. Joten toimittajien käsitys uutisten tärkeydestä kansalaisten asioiden hoidossa on vähintäinkin ala-arvoista.

Olaf17

Olemme tilanteessa, jossa päätös on jo tehty. Syyllisten rankaisu jää tulevaisuuteen. Kuka rankaisee ja ketä sekä miten, ovat avoimia kysymyksiä.

Meillä kansalaisilla on oikeus vaikuttaa päätöksiin ja päätöksentekijöihin.

Ehkä meidän tulisi julkistaa kansanvihollisten nimet kaikkine mahdollisine oheistietoineen, että ihmiset voisivat halutessaan olla suoraan yhteydessä päättäjiin ja virkamiehiin, ketkä ovat syyllisiä.

Tiedon levittäminen mm. Internetin kautta on tehokasta, mutta varsinkin nimilista printtimediassa saavuttaisi ehkä tehokkaamman jakelupeiton.

Osa tiedoista on toki salaisia ja henkilötiedot ovat niiltä osin jakelukelvottomia, ainakin näin olen käsittänyt.

En millään muotoa haluakaan tukea ajatuksesta laittomasta toiminnasta ja uskonkin ihmisten voivan itse päätellä mikä on paras tapa vaikuttaa päättäjään.

Äänestämällä vaikuttamiseen sen sijaan en oikein usko, sillä valinnan jälkeen vaikuttaa suurin osa äänestetyistä muuttavan periaatteitaan. Toki ymmärrän sen, että on asioita, joista voidaan neuvotella, mutta en hyväksy tilannetta, jossa kaikki asiat ovat "kauppatavaraa".

Lyhyesti: nimet, yhteystiedot, järjestöt, harrastukset, perhesuhteet tms. julkisuuteen ja sitten kun tavataan "otetaan hihasta kiinni" ja keskustellaan. Myös sähköposti ja puhelin ovat ihan hyvät, mutta valitettavan usein päättäjillä "ei ole aikaa" vastata viesteihin tai puheluihin.

VALLANKÄYTTÖÖN VOI VAIKUTTAA VAIN VAIKUTTAMALLA VALLANKÄYTTÄJIIN.