Perjantai 24.11.2017

KD-veteraani eroaa puolueesta: ”Mahdotonta hyväksyä”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
1.10.2011 10:43
  • Kuva: toimikankaanniemi.fi
    Kuva
    Toimi Kankaanniemi, sit.

Kristillisdemokraattien entinen puheenjohtaja ja pitkäaikainen entinen kansanedustaja Toimi Kankaanniemi eroaa puolueesta. Kankaanniemi toimii yhä Uuraisten kunnanvaltuuston puheenjohtajana.

Kankaanniemi kertoo päätöksestään Uuden Suomen Puheenvuoro-palvelussa.

- Pitkän ja vakaan harkinnan jälkeen olen päätynyt siihen, että jatkan lokakuun alusta alkaen puoluepoliittisesti sitoutumattomana. Tasan 30 vuotta jatkunut jäsenyyteni SKL (Suomen Kristillinen Liitto) ja KD:ssa päättyy, Kankaanniemi kirjoittaa.

Kankaanniemen mukaan hänen päätökseensä ei liity henkilöristiriitoja. Ratkaisun taustalla on sen sijaan Euroopan väliaikaisen rahoitusvakausvälineen takausten kasvattaminen 14 miljardiin euroon ja hallituksen kaavailema kuntauudistus.

- En pysty perustelemaan tätä ratkaisua itselleni puhumattakaan muille. Seuraava "mahdoton" päätös on pysyvän vakausmekanismin hyväksyminen 21.7.2011 sovitulta pohjalta. Tämä kokonaisuudessaan merkitsee harppausta kohti liittovaltiota. Sitä en voi tukea enkä hyväksyä, Kankaanniemi toteaa.

Henkilöt: 
Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

MURSU

miten...käviskö PeSu leiri...? Ei nyt kannata Toimin kokonaan pyyhettä kehään heittää...nyt just kun mietin, niin en edes muista koska olisin Kankaanniemeä joutunut negatiivisella mielipiteellä murjasemaan.

3077

Taitaisi molemmissa leireissä älykkyys nousta mutta mites paavinuskoinen johtaja,entäs viitasaaren helluntailainen raitis,rehellinen lahkolainen tulevat toimeen.Yhtyykö Hommafoorumin ja Toimin ajatusmailma,taitaa olla yhtäkaukana kuin paavi ja kondomi.

MURSU

ja kortsun käyttäjä Perussuomalainen, ei mitään ristiriitaa. Kaikki kun oomme suomalaiseen kulttuuriin sopeutuneita ja niitä arvoja kunnioittavia, vaikka mikään uskonto ei ole alkujaan suomalainen (ellei Kalevala), toisin kuin tietyt hihhuloivat uskonnot jotka sotivat kulttuuriamme vastaan halventaen, ja sisältävät lakiemme vastaisuuksia.

"Yhtyykö Hommafoorumin ja Toimin ajatusmailma,taitaa olla yhtäkaukana kuin paavi ja kondomi"

Paavi on yhtä lähellä kuin nettisi, ja kortsuja on joka kaupassa....mitä hittoa Hommafoorumilla oli näihin..??

Mila F

Tämä nyt on vain minun ajatukseni, mutta ajattelen pragmaattisesti, että Suomessa uskonto ja usko politiikan taustavoimana toimisi vain välineellisesti takaamassa luterilaista käsitystä oikeasta ja väärästä. Muualla maailmassa ja joissakin toisissa uskonnoissa näyttäisi olevan fanaattisia piirteitä.

Ja usko henkilökohtaisena asiana onkin jo täysin kunkin ihmisen oma asia. Jos se ohjaa ihmistä kohti toisen ihmisen kunnioittamista ja toisista huolehtimista, niin se on vain hyvä asia. Minusta uskovaiset ovat ihan samanlaisten ongelmien parissa tallaavia taviksia kuin muutkin kaikkine paheineen ja hyveineen.

Hesekiel

mitä Toimi Kankaanniemi on saanut 30-vuotisella politikon uralla aikaiseksi? Yhtä vähän kuin minä. Turha mies ja viinaministerinäkin sai vain Salmiakkikossun markkinoille. Kehitysyhteistyössä jakeli rahoja ja reissaili kaikissa kohdemaissa. Saavutuksia voi verrata paljossa presidentti Tarja Halosen urotekoihin. Afrikassakin erottuivat molemmat vain värinsä puolesta. Täällä kotimaassa Tarja punaisessa tukassa ja Toimi harmaana partana. Molemmat palvelevat kerrankin yhteiskuntaa kun jättävät tehtävänsä.
Hyvä Tarja ja Toimi !!

Käpälämäen tarkkailija

Toimi Kankaanniemi oli ministerinä silloin kun Suomi kävi viimeksi kuilun reunalla vuosina 1992-1994. Hän oli yksi niistä ministereistä, joka antoi tukensa ja takasi siten myös puolueensa tuen hallituksen kipeille päätöksille. Samojen kipeiden päätöksien ansiosta emme silloin ajautuneet Kreikan nykyisen kurimuksen kaltaiseen tilanteeseen vaan selvisimme. Pitäisin tuota ihan kohtuullisena aikaansaannoksena vaikka tiedän toki, että Toimi Kankaanniemi ei tehnyt sitä yksin. Pointti on, että kukaan ei tehnyt sitä yksin vaan silloinen hallituksemme teki sen yhtenä rintamana.

Teppo Vanamo

Toimi on aina ollut yksi niitä harvoja poliitikkoja, joka on ensin katsonut lakikirjasta, voiko kyseessä olevan päätöksen tehdä laillisesti, ja mietiskellyt vielä senkin jälkeen, onko päätös moraalisesti oikeutettu.

Tämä Paasikiveltä periytyvä ohjenuora on Suomen poliittisessa historiassa niin harvinainen, että jos jokaiselle eduskuntatalon rapulle hakattaisiin yhden tällaisen poliitikon nimi, jäisi rappuja vielä rutkasti tulevaisuuden tarpeita varten.

Lisäksi Toimille täytyy vielä lisäksi nostaa hattua siitäkin, että hän ei ainakaan minun muistini mukaan ole yrittänyt väkisin tyrkyttää omaa vakaumustaan poliittisen työnsä oheistuotteena. Nykyiselle SK:n johdollehan tämä yhdelle raiteelle ahdetun kristillisen sanoman julistaminen tuntuu olevan puolueen olemassaolon ainoa tarkoitus.

Ray

Kun ennakkoluulot muutetaan aatteiksi ja uskonto kutistetaan tekopyhäksi hölynpölyksi, sekä lisätään aimo annos suvaitsemattomuutta ja rasismia, puhumme persuista puolueena.

Kankaanniemen kaltainen rehellinen ihminen ja harras uskovainen pysyy varmaan kaukana populistisesta hölynpölystä.

joonathan

Jos Toimi ei voi kristillisten politiikkaa noudattaa. tuskin sentään kristillisiä ajatuksia pois jättää. Kaiken kukkuraksi hän on ollut suomen puolella aina. Tuskin sitä hävittämään alkaa tai uskonnosta luopumaan. Haihattelijat voivat vaikka mitä ajatella.

Salon Petri

Toivottavasti Toimi uskaltaa, nyt sitoutumattomana, ottaa myös muita isoja yhteiskunnallisia epäkohtia esiin.

Niin kuin nyt tuossa eurokuplan paikkuutalkoissa ollaan nähty ja Suomen 1990-luvun pankkikriisin hoitotavat muistetaan, niin myös Euroopan unioniin ollaan luomassa iso harmaan hallinnon alue.

Yksi suurien perustuslain(kin) vastaisuuksien ja hamraan hallinnon alue Suomessa, joka on ollut Toiminkin tiedossa jo vuosikymmenten ajan, koskee työssään pysyvästi vammautuneita ja sairastuneita. Heidän ihmis- ja perusoikeuksiensa toteutumista.

Tämän on aiheena sellainen, että se koskettaa vasta, kun kaiken muuttava niitti osuu omalle ja lähipiiriin kuuluvan kohdalle.

Siksi aihekokonaisuudesta on mielestäni kaikkien perustuslaista kiinnostuneiden tietää, koska perustuslakia on rikottu systemaattisesti ja vakaan harkinnan kautta jo vuosikymmenten ajan.

- Harmaa hallinto ja Suomen ihmisoikeustilanne 2011 -
Lähetetty heinäkuu 17, 2011 kirjoittanut Suomi 2017 - Suomi 2.0

Suomi jatkaa läntisten YK-maiden johtavana ihmisoikeusrikosvaltiona. Kova väite heti tämän artikkelin alkuun. Perustelen väitteeni saman tien.

Hallitus ja eduskunta saattoivat vuosina 2003 – 2007 voimaan ”kahden lääkärin loukku” – lakipaketin nimellä tunnetun potilaiden niittokoneiston. Nostaen samalla vakuutuslääketieteen täysin ylivertaiseen asemaan.

Lue halutessasi lisää osoitteessa:
http://suomi2017.wordpress.com/2011/07/17/harmaa-hallinto-ja-suomen-ihmi...

Sulo Hytonen

Kankaanniemi nauttii arvostusta yli puolue ja muiden rajojen. Hänen kannattaa nyt itse tykönään tehdä ns. omantunnontyötä. Jos hän päätyisi tulokseen, että hänellä olisi vielä jotain annettavaa politiikassa, niin Perussuomalaiset tuntuisivat luonnolliselta vaihtoehdolta tulevissa koitoksissa. Luullakseni myös äänestäjät keski-suomessa olisivat hänen takanaan, vaikka puolueloikat eivät yleensä ole heidän suosiossa. Nykytilanne ja Kankaanniemen persoona tasoittaisivat tilannetta ja hänen valintaansa uuden taustaryhmän etsimisessä.

Riittävän Älykäs

Näin merkittävät asiat (miljardiluokan potentiaalisiin hadardeihin osallistumiset) suljettuun lippuäänestykseen. On jokseenkin varmaa, ettei Kataisen ja muiden EU-ääriuskovaisten utopia toteudu vielä moneen sukupolveen. Aika ei ole kypsä. Liian isot harppaukset epäonnistuvat. Tämän epäonnistumisen kustantaa veronmaksajat. En halua sitä taakkaa lapsillemme.

Kansan johtajalta tarvitaan visioita eli keskustelun avauksia tulevaisuudesta, näin jalostetaan kollektiivista hyvää. Nyt suunta on täysin väärä - kabinetteihin ja salailuun, tavoitteiden ja syvällisen keskustelun vaientamiseen. Tässä visiottomuudessa ja avauksettomuudessa arvojohtajamme on epäonnistunut täysin, ja Katainen syvällisyyden puutteessaan on väärä henkilö näin vaikeina aikoina.

LT

Muistan kuinka Kankaanniemi puolusti upeasti kielteistä EU-kantaansa ennen liittymistä koskevaa äänestystä. Muistan erityisesti Pertti Paasion vääntelemässä eduskunnassa ivallisesti naamaansa Kankanniemen esittäessä lähes tyhjälle salille erittäin huolella laadittua esitystään. Hän oli oikeassa. Meidän ei olisi koskaan pitänyt liittyä EUhun.
Minusta Kankaanniemi ansaitsee meidän kaikkien kunnioituksen rehellisyytensä ja rohkeutensa ansiosta. Toivottavasti hän löytää poliittisen kodin jostakin toisesta puolueesta.

meilimami

Olen nimimerkin LT kanssa samaa mieltä Kankaanniemestä. Olin itsekin kovin pettynyt, kun KD lähti hallitukseen ennen vaaleja annettuja lupauksia rikkomaan. On hienoa, että on vielä olemassa poliitikkoja, jotka uskaltavat olla rehellisiä ja puolustaa isänmaatamme.

Jouko Piho

Kankaanniemi on sanonut hyvästi kirkolliselle hapatukselle jo aikoja sitten. Kankaanniemi on helluntailainen.

Kankaanniemen ratkaisu erota KD:sta on kunnioitettava ja suoraselkäisyyttä ja rehellisyyttä osoittava.

Periaatteellisuutensa takia Kankaanniemi menetti 1994 ministerinsalkkunsa. Nyt hän menetti puolueensa.

Ray

Kankaanniemi ei menettänyt puoluetta, vaan puolue menetti hänet. Sinut puolestaan sama puolue käytännössä heitti ulos, ei selkärankaisuutesi, vaan omituisten juttujesi takia. Ne olivat jopa jeesuspuolueelle liikaa!

Tuonelan Lautturi

Jouko, laita linkki tähän kirjoitukseen, kiitos!

Onko maailman rahaeliitin tietoisena tarkoituksena romahduttaa nykyinen raha- ja talousjärjestelmä?
Joku voisi sanoa, että ei kai nyt sentään. Miten talousromahdus voisi palvella rikkaiden etuja?

Mutta sen se vain tekee.

Eliitin tarkoituksena on romahduttaa nykyinen taloussysteemi, jotta sen tilalle voidaan rakentaa uusi järjestelmä, mikä palvelisi Uuden maailmanjärjestyksen pystyttämistä eli yhden maailmanvaltion synnyttämistä.

Talousromahdus palvelee rikasta eliittiä. Heillä on kiinteää omaisuutta ja kultaa ja ties mitä millä mällätä. Ei nykyisten valuuttojen romahdus heitä liikuta millään tavoin. Hehän voivat luoda koska tahansa uutta rahaa.

Paperiraha voidaan aina vaihtaa toiseen. Ja siitä juuri on kysymys. Dollari halutaan romauttaa, samoin euro, jotta saadaan tilalle uusi maailmanvaluutta.

Lopulta pyritään ja mennään systeemiin, jossa ei ole käteistä rahaa ollenkaan. On vain luottokortillista rahaa, mikä on sidottu siihen, että ihminen suostuu ottamaan itseensä sirun, jossa kaikki tiedot, myös pankkiyhteystiedot, ovat.

Maailman rahaeliitti ei tarvitse rahaa eikä rikkauksia, joita sillä on jo enemmän kuin tarpeeksi. He himoitsevat sen sijaan valtaa, sen kaltaista maailman kaikkien ihmisten kontrollointivaltaa, mitä ei ole historiassa ollut kenelläkään, ei Egyptin faaraoilla, ei Assyyrian hallitsijoilla, ei Babylonian eikä Persian kuninkailla, ei Aleksanteri Suurella, ei Rooman keisareilla, ei Turkin sulttaaneilla, ei Ison-Britannian parlamentilla, ei natsi-Saksan johtajalla, ei Neuvostoliiton politbyroolla, ei Kiinan kommunistisella puolueella Maon johdolla, ei USAn nykyisellä supervallalla ja hegemonialla eikä Euroopan unionilla.

Päästäkseen tähän maailman hallintatavoitteeseensa maailman eri maiden kansallisvaltiot tulee hävittää samoin kuin nykyinen rahajärjestelmäkin.

Kyse on tarkoin harkitusta suunnitelmasta, ei sattumasta tai olosuhteiden vaikutuksesta.

Maailman rahaeliitti koostuu hyvin älykkäistä mutta rikollisista ihmisistä. He pystyvät toteuttamaan pirullista maailman alistamissuunnitelmaansa niin, että suurin osa maailman ihmisistä ei ymmärrä niin tapahtuvan eivätkä he voi uskoa, että mitään sellaista voisikaan tapahtua. Ja jos joku kertoo tällaisista suunnitelmista, raportoija leimataan hulluksi hörhöksi.

Miksi näin?

Koska ihmiset ovat valtaeliitin täydellisesti hallitseman valtamedian tietoihin luottavia lammasmaisia orjia, jotka eivät ota laiskuudessaan ja ennakkoluuloisuudessaan itse asioista selvää. Partaansa naureskelevat illuminaatit kutsuvatkin näitä helposti höynäytettäviä ihmisiä nimellä "sheeple". Itseään muita parempina ja älykkäämpinä pitävät rikkaat elitistit halveksivat näitä heidän mielestään alempiarvoisia ihmisiä sydämensä pohjasta. He ovatkin päättäneet, että tällaisia tyhmyreitä ei pidä olla maailmassa liikaa. He ovat päätyneet laskelmissaan lukuun 500 miljoonaa, kuten lukee esim. USAn Georgian kivipaasissa (Georgia Guidestones).

Nämä 500 miljoonaa ihmistä olisivat rikkaan supereliitin orjia ja palvelijoita. Koko keskiluokka tuhottaisiin. Jäljelle jäisi vain tottelemaan ehdollistettujen orjien luokka. Orwellin kuvittelema todellisuus onkin yhtäkkiä totta.

Jouko Piho
Itsenäisyyspuolueen
kansanedustajaehdokas
Uudenmaan vaalipiirissä

Partiohavyton

Liittovaltiosta tulee ja pitää tulla äärimmäisen rikas ja jokaiselle ihmiselle hyvä. On nerokasta rakentaa yhteistä hyvää kotia oikeusvaltioille. Tämä alunperin nerokkaan Saksan johtajan toivomus toteutetaan, halusipa Toini häviävää kärsivää köyhää Impivaaraa tai ei. Raha ei tule oikeilta mailta ikinä loppumaan. Myös meidän Yhdysvallat on yhtälailla hyvä. Me kaikki olemme yhdessä vahvistuva kansainvälinen yhteisö ja oikein hyvä Nato. Tyhmä Impivaara ei saa viedä meitä tuhoon. Me emme halua rikkoa maailmaa, vaan yhdistää vihdoinkin koko maailma pahaa vastaan. Vain yksin vainolainen toivoo maailman hajoamista. Rikollisen hartain toive on vain hajottaa oikeat maat, voidakseen ylläpitää edelleen toistaiseksi kansojen vankilaa kauhistuksessa. Hävyttömän ainoa doktriini on vain miehittää ja tehdä etnistä puhdistusta. Länsi kuitenkin rakentaa jo johtajan toivomuksen mukaisesti sinne makeita tuotantolaitoksia. Yhtenäinen ja voimistuva hyvä maailma hajottaa pahan, eikä päinvastoin. Piiritystilanne on mitä varmimmin täysin totta. Kiina on sadunhohtoinen kansallisvaltio. Toini Kankaanniemi ihan oikein pääsi jo eroon Päivi Räsäsen liitosta. Kohti osoitettua päämäärää. Raha on ikivanha foinikialainen keksintö. Pyörät pyörivät. Juna kulkee kiskoilla...

nuppeli

Toimi toimii vakaumuksensa mukaan.
Ei siis mikään takinkääntäjä. Junger näyttää esimerkkiä "napit lentelee Persujen takinkäännöksissä"- Hallitusneuvottelut 2011. Sen jälkeen Jungerin takki on kääntybnyt niin nopeaa että napit kerkesivät kulumaan ennen irtilähtöä. :D

Hilda K.

Saksan parlamentin ERVV-äänestys oli farssi, sanoo kansa, joka vastustaa pankkibailouteja 75-prosenttisesti.
Saksalainen kristillisdemokraatti on Toimi Kankaanniemen tavoin ilmoittanut lopettavansa poliitikon uran.
Syy: Puolueen johto painosti äänestämään ERVV-laajennuslakiehdotuksen puolesta.

http://hildakoo.blogspot.com/2011/10/saksan-parlamentin-ervv-aanestys-ol...

Phil Decker

Mistä rehellisyydestä? Yhtähyvin tuon Kankaanniemen eron voi tulkita epärehellisyydeksi ja vastuunpakoiluksi. Se on varmaa, että tuolla irtiotolla kerää irtopisteitä.

Kuka tässä pankkikriisin hoidossa sitten viimekädessä välittää meistä suomalaisista. Ehkäpä he ovatkin juuri Katainen ja Urpilainen. No, ehkä viiden, kymmenen vuoden kuluttua tiedämme miten olisi pitänyt toimia.

muuan

Kaikenhan voi tulkita miksi tahansa, jos on halua.

Minun mielestäni esimerkiksi Kankaanniemen ei tarvitsekaan ottaa vastuuta sellaisesta, mitä hän ei hyväksy. Ihmisen on tarkasti harkittava, mihin vastuuseen hän ryhtyy. Tietysti on sellaisiakin ihmisiä, joille vastuu on aina helppo kantaa, pelkkä sana. Mutta jos vastuu ainakin mahdollisesti langetessaan tuntuu edes henkisesti raskaalta, niin sitä ei halua välttämättä ottaa. Monestihan liian raskas vastuu johtaa jopa itsetuhoon.
Tässä Kankaanniemen tapauksessa ei sentään liene kysymys näin vakavista asioista. Hän vain haluaa tehdä täysin selväksi, ettei hyväksy puolueen nykylinjaa. Hän ei ole enää puolueen kansanedustaja, mikä sentään edellyttäisi tiukempaa uskollisuutta puoluetta kohtaan. - Mutta pitäisikö erota kunnanvaltuuston puheenjohtajuudestakin? Se kuitenkin lienee enemmän henkilökohtaisesta luottamuksesta kuin puoluenäkökohdista kiinni.

Riittävän Älykäs

Tietty dualismi silti jää, eli edustuksellisen demokratian ristiriita tulee hyvin esille: edustaja joutuu tilanteesta riippuen noudattamaan joko vakaumustaan tai puolueen kantaa. Suoraa demokratiaa kannattavana tämä on mielestäni äänestäjän kuluttajansuojan kannalta kestämätöntä. Ensisijassa äänestän ihmistä ja vasta toissijaisesti puoluetta.

Tässä tulee näkemyseromme esille. Osa ihmisistä ajattelee asioita puolueen kautta. Itse kutsun heitä puolueuskovaisiksi ja empiirinen kokemukseni on, että valtaosa heistä on ulkoistanut ajattelunsa, eikä siksi pysty syvällisiin keskusteluihin. Itse pyrin tutustumaan asioihin syvällisesti ja osallistumaan syvälliseenkin keskusteluun. Tästä syystä puoluepolitiikka on minulle vain rajoite.

Kankaanniemen tapaan itsekin kumartaisin mieluummin äänestäjille ja pyllistäisin puoluejohdolle, kuin kääntäen. Se jos mikä on ehdotonta vastuullisuutta. Sinun kuvaamasi vastuullisuus on ehdollista; vastuullisuus toteutuu vasta, jos äänestäjien tahoa vastaan tehty ratkaisu osoittautuu oikeaksi. Sinun vastuumallisi ongelma on, että kansa maksaa joka tapauksessa laskun epäonnistumisista. Jos epäonnistuminen on kansan tahdon mukainen, kuuluukin kansan epäonnistuminen maksaa. Mutta kun epäonnistuminen on puoluepoliittista sooloilua, jolle ei ole äänestäjien tukea, kuuluisi poliitikon tai puolueen maksaa - eikä tämä koskaan toteudu. Nimittäin miljardiluokan hasardien maksuksi ei riitä puolueen kannatuksen romahdus, se ei yhtään lämmitä lapsiamme ja lapsenlapsiamme, jotka asian viime kädessä maksavat.

Jouko Piho

Ray kirjoitti: "Kankaanniemi ei menettänyt puoluetta, vaan puolue menetti hänet. Sinut puolestaan sama puolue käytännössä heitti ulos, ei selkärankaisuutesi, vaan omituisten juttujesi takia. Ne olivat jopa jeesuspuolueelle liikaa!"

Asioissa on aina eri puolia. Mielestäni voidaan sanoa niin, että Kankaanniemi menetti puolueensa, koska hän oli sisäisesti pakotettu eroamaan KD:sta, mutta samalla myös KD menetti Kankaanniemen. Eli sekä - että.

Mitä minuun tulee, niin se mikä on joillekin omituisia juttuja, on toisille totta. KD:n puoluesihteeri Peter Östman kommentoi Ilta-Sanomille kuuluisassa homokirjoituksessani esiintuomaani väitettä homouden tietoisesta propagandasta raha- ja valtaeliitin illuminaattien taholta sanomalla, että "se on Jouko Pihon käsitys". Eli Östman antoi ymmärtää, että hän ei usko väitteeseeni, vaan pitää sitä vain minun privaattina käsityksenäni.

Siitä alkoi ulosajoni KD:sta. Vaikka KD vastustaa homoseksuaalisuutta, niin KD ei halunnut kuitenkaan, että homoutta vastustetaan niin voimakkaasti kuin minä tein syksyllä 2010. Ennen kaikkea KD oli sitä vastaan, että toin julkisesti esiin homouden taustavoimiksi maailman mahtavimmat vaikuttajat, jotka pyrkivät homoudella muokkaamaan yhteiskuntia haluamansa epävakauden suuntaan. Tätä väitettäni Peter Östman ja hänen myötänsä KD ei halunnut uskoa.

Joten Jouko Piho ulos.

Mutta Peter Östman valittiin eduskuntaan, jossa hän oli kolmen muun KD:n edustajan kanssa äänestämässä EVVR:n Suomea koskevien uusien takausten hyväksymisen puolesta.

salakankee

arvoista ohjelmaa. Viime aikoina siellä on toistettu useaan otteeseen sitä, kuinka uskovaiset saavat kuulla ylhäältä (?), mikä missäkin asiassa on oikein ja väärin. Viimeksi Raamattu-Cafe-ohjelmassa. Jään aina ihmettelemään noita väittämiä. Sillä silloinhan uskovaisilla olisi aina yhteinen ja oikea tieto asian oikeasta tolasta! Nyt näyttää kuitenkin siltä, että "ylhäältä" eri ihmiset kuulevatkin erilaisia neuvoja. Toiset oikeita toiset vääriä (?).

Ray

Ne tietää Polvijärven pastoria myöten Jumalan pienimmätkin mielenliikkeet. Ja yllätysylätys Jumala aina´siunaa heille ohjatut lahjoitukset. Ihan aina.

Enqvistejä ja Valtaojia Jumala vihaa, ne tietää senkin.

Jumalauta! Ihan kuin Jumala kertoisi noin kahjulle joukolle jotakin, siis jos olisi olemassa ja olisi täydessä ymmärryksessä.

amppeeri antti

"1.10.2011 19:15 nuppeli
Toimi toimii vakaumuksensa mukaan.
Ei siis mikään takinkääntäjä. Junger näyttää esimerkkiä "napit lentelee Persujen takinkäännöksissä"- Hallitusneuvottelut 2011. Sen jälkeen Jungerin takki on kääntybnyt niin nopeaa että napit kerkesivät kulumaan ennen irtilähtöä. :D "

Puppeli ei taida tietää, että Junger (SDP) on edelleen sosiaalidemokraattisen puolueen sihteeri, ei siis Perus-Suomalainen.

Hesekiel

kuin vaikkapa Mauno Koivisto ilmoittaisi eroavansa demareista, Paavo Väyrynen keskustasta tai Esko Seppänen vasemmistoliitosta. Toimin eroa KD:sta voi verrata uutiseen, että viime talvinen lumi on jo sulanut pois.
KD:n kannalta eron vaikutus on samaa luokkaa kuin orin ruunaus. Pöydällä olevan oriilta poisotetun värkin käyttöhyöty on samaa luokkaa kuin eduskunnasta kannatuksen puuttumisen takia pudonneen Toimin hyöty KD:lle. Joutokamaa molemmat. Kelpaisivat enää persuleiriin, ruunattu ori ja Toimi. Olisivat Soinille ja Ruohonen-Lernerillekin helpompia käsiteltäviä kuin nykyiset vikurit kansanedustajat.

Hesekiel

ja näissä jutuissa Toimin erosta puolueesta on kehumista vain niillä, jotka elävät näillä blogifoorumeilla, irti todellisuudesta ja eivät uskalla katsoa totuutta silmiin.
Mikä merkitys yksittäisen pienen kunnan kunnanhallituksen puheenjohtajan erolla KD- puolueesta todellisuudessa on? Toimi Kankaanniemi on eläkkeelle joutavavia menneen ajan politikoita. Ei ollut kannatusta edes eduskuntaan asti. Sinne meni paljon tuntemattomampiakin edustajia ja Toimin tiputti juuri tieto hänen osaamattomuudestaan ja hänen viimeinen käyttöpäivämäärä on vanhentunut jo aikoja sitten.
Totuudeksi jäi se, että toimettomana Toimi joutaa mennä historian kirjoihin sivulauseeksi menneiden ajan politikoista.

Hesekiel

tuoma juhlan tunne täällä netissä. Siinä mielessä minäkin voin yhtyä Toimin päätöksen tuomaan riemuun, että hän itse huomasi vaikuttamisensa ajan jääneen viime vuosikymmenelle ja eron olevan tunnustus tästä hänen "myöhäisherännäisyydestä". Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
Blokikirjoittelu Bjarne Kalliksen tapaan on hyvää terapiaa Toimillekin irroittautua päivän politiikasta pikkuhiljaa. Se helpottaa etenkin Toimia kestämään sitä tuskaa, että ei tullut enää valituksi eduskuntaan. Bjarne Kallis sentään tajusi itse jäädä pois oravanpyörästä ja alkaa nauttimaan elämästä.

amppeeri antti

Jos Kankaanniemi olisi ollut Uudellamaalla tai Helsingissä ehdokkaana , hän olisi eduskunnassa.
Tuolta seudulta on hyvin vaikea päästä eduskuntaan edes 9000 äänellä kun täällä etelässä riittä 1700 ääntä. Kaikki johtuu meidän vaalilaskentatavasta.

amppeeri antti

"Ja onhan se posketonta, ettei pohjoisessa pääse eduskuntaan lähemmäs 8000 äänen potilla vaikka etelässä paikka aukesi noin tuhannella äänellä. Ei, vaikka olisi kerännyt omassa vaalipiirissään toiseksi eniten ääniä. Haja-asutusalueella äänten kerääminen on muutenkin kovempi homma kuin pääkaupunkiseudulla.

Tämän päivän Hesarin pääkirjoituksessa esiteltiin hallintoneuvos Lauri Tarastin ehdotusta uudesta vaalipiirijaosta. Sen mukaan Uusimaa pitäisi jakaa pääkaupunkiseutuun ja muuhun osaan Uuttamaata. Äänikynnysten erot kapenisivat hieman, mutta silti Helsingissä pääsisi edelleen paljon matalammalla kynnyksellä sisään kuin pohjoisessa. Kyllä tälle pitäisi jo jotakin tehdä, vaikka sitten perustuslakia muuttamalla."

http://minnakilpelainen.blogspot.com/2007/03/pohjoisen-ni-kuin-naisen-eu...

Tämä on se yksi meidän ns. Demokratian epäoikeudenmukaisuudesta.

Ray

Olisikohan rehellisyyden lisäksi kyseessä myös tulevaisuus? Jeesuspuolueessahan on voimakas selkään puukottamisen ja junttauksen perinne. Olisiko puolueessa ollut voimia(ei Jumala, joka kiertää tällaiset puolueet kaukaa), jotka aiheuttivat Toimin putoamisen?

Umpihihhulit on vahva voima. Sen sai jo Bjarnekin aiemmin kokea.

Hullua väkeä.