Tiistai 16.7.2019

Poliisi rikkoi tabun raiskauksista: ”Tästä pitää puhua”

Luotu: 
11.10.2011 13:07
Päivitetty: 
11.10.2011 13:09

"Ulkomaalaiset ja ulkomailla syntyneet syyllistyvät raiskauksiin selkeästi useammin kuin kantaväestö. Aiheesta on vaikea saada aikaan asiallista ja kiihkotonta keskustelua, joka olisi kuitenkin ehdottoman tärkeää esimerkiksi maahanmuuttajiin kohdistuvan laillisen ja laittoman vihapuheen kitkemiseksi."

Näin avasi keskustelun virtuaalisen lähipoliisin Marko Forss Facebookissa. Muutamassa minuutissa päivitykseen tuli kymmeniä vastauksia siitä, mitä on ja ei ole vihapuhe, ulkomaalaiset ja heidän rikoksensa.

Reaktio oli aika tavallinen, kun netissä puhutaan maahanmuutosta tai seksuaalirikoksista.

Uudelle Suomelle Forss selittää avaustaan halulla lopettaa vaikeneminen maahanmuuttoon liittyvistä tabuista. Tabut johtavat Forssin mukaan vihapuheeseen:

- Jos tilasto on julkinen, sitä voidaan käsitellä ja se voidaan selittää auki. Harmaan massan pitäisi puhua. Siellä on se totuus, Forss aloittaa.

- Nyt on vain vihapuhetta ja niitä, jotka vastustavat sitä.

"Fobbana"  tunnettu ylikonstaapeli kohauttaa tahallaan. Kuukausi sitten Forss huomattiin, kun hän lähestyi maahanmuuttokriittisen Hommafoorumin keskustelijoita. Nyt poliisilla on yksitoista sivua muistiinpanoja siitä, mitä hommalaisten mielestä on vihapuhe.

"Hommalla on erittäin tiukka moderointilinja."

- On olemassa laillista ja laitonta vihapuhetta, Forss huomauttaa.

"Laillisella vihapuheella" hän tarkoittaa sananvapauden piirissä olevaa inhimillistä oikeutta ilmaista epäluulonsa kansanryhmiä kohtaan. Laittomaksi puhe menee, kun ryhdytään kiihottamaan.

Forss kuuluu valtakunnansyyttäjän vetämään työryhmään, joka pyrkii selventämään poliisille, syyttäjälle ja oikeudelle, miten nettikeskusteluihin ja erityisesti netin vihapuheeseen pitäisi oikeudellisesta näkökulmasta suhtautua. Ryhmän on tarkoitus kokoontua kuun vaihteen tienoilla keskustelemaan uuden verkkojulkaisemista koskevan lain tulkinnasta.

- Nyt kukaan - poliisi, syyttäjä ja oikeus - ei tiedä, miten lakia pitäisi soveltaa. Laissa on liikaa tulkinnanvaraisia kohtia, Forss sanoo.

Työryhmän on tarkoitus laatia raportti, jolla voitaisiin ohjeistaa poliisia. Tätä raporttia varten Forss on vieraillut ahkerasti myös Hommafoorumilla.

- Eniten vihapuhetta tapahtuu suurimmilla keskustelupalstoilla. Hommalla on erittäin tiukka moderointilinja, Forss sanoo.

Ulkomaalaisten tekemä rikollisuus nousi eilen ajankohtaiseksi aiheeksi, kun kansanedustaja Olli Immonen (ps.) jätti hallitukselle kysymyksen ulkomaalaistaustaisten henkilöiden tekemistä seksuaalirikoksista. Viime viikolla Helsingin Sanomat uutisoi tammikuussa julkaistusta henkirikostilastosta, jossa maahanmuuttajaryhmät näyttäytyivät yliedustettuina.

- Minun mielestäni yksi ratkaisu vihapuheeseen on avoin data. Jos tilasto on julkinen sitä voidaan käsitellä ja se voidaan selittää auki. Jos ongelmasta ei puhuta, totuus etsitään itse. Tämä on yksi syistä, miksi vihapuhetta - laitonta ja laillista - kumpuaa, Forssa sanoo Uudelle Suomelle.

Onko kansanryhmiä vastaan kohdistuva vihapuhe mielestäsi todellinen ongelma Suomessa? Vastaa Uuden Suomen kyselyyn täällä.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Helena Eronen
Helena Eronen
Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

M Eiramaa KNFIJV

Kai näistä pitää puhua, kun jo suomalainenkin on epäiltynä terrorismin tukemisesta ja entuudestaan tiedetään, että maassamme tapahtuvista raiskauksista samoin kuin muista väkivaltarikoksista valtaosan tekevät Suomen kansalaiset. Ja noin 60 prosenttisesti peräti kantasuomalaiset. Turha siis syytellä aina ulkomaalaisia, kun suomalaisten osuus paljastuu uutisistakin: Oululainen kansanedustaja Olli Immonen (ps.) jätti maanantaina eduskunnassa kirjallisen kysymyksen koskien ulkomaalaisten tekemiä raiskauksia Suomessa. Immosen mukaan vuonna 2009 Suomessa raiskaukseen syyllistyneistä 40,5 prosenttia oli ulkomaalaisia, joihin lasketaan kuuluvaksi myös ulkomailla syntyneet Suomen kansalaisuuden saaneet henkilöt.

Saman tien voisi tarkastella muitakin rikostyyppejä kansallisuuksittain, etnisiin ja kulttuurisiinkin ryhmiin jaotellen, eikä pelkästään kansalaisuuksiin.

M Eiramaa KNFIJV

Varoitus: Tämä kirjoitus sisältää mieltäjärkyttävän linkkilistan uutisiin ulkomaalaistaustaisten tekemistä rikoksista. Ns. Thorsin lyhyt yksittäistapauslista on 'poliittisesti epäkorrekti' ja saattaa virtuaalisen nettipoliisin tarkastelussa nostaa esiin harkinnanvaraisia laillisuusnäkökohtia. Maahanmuuton ei-toivotuista lieveilmiöistä ja ulkomaalaistaustaisten väärinkäytöksistä puhumista pidetään myös huonona vieraanvaraisuutena. Median otsikoihin aihepiiri pääsee vain aniharvoin ja siloitellen.

Rikosuutisoinnissa yleensä hämärrytetään etniset ja kulttuuriset taustat. Niiden esiintuonti on leimattu rasismiksi. Toisaalta esimerkiksi islamilainen, afrikkalainen, isovenäläinen tai romanileirien tapaperinne eivät lähtökohtaisesti ole juurikaan omiaan helpottamaan moderniin länsimaiseen yhteiskuntaan sopeutumista. Niiden ongelmallisuus on osin sisäänleivottua. Onkin outoa, että usein yhteiskuntaamme sopimattomiin kulttuuripiirteisiin takertumista ymmärretään ja hyväksytään pikemmin kuin rohkaistaan niistä luopumiseen kotoutumisen osana.

Yhteiskunnallisessa keskustelussa vastuuttomaan pinnallisuuteen taipuvaiset toimijat sortuvat usein halpahintaisiin konsteihin sanomaansa hypettäessään. "Objektiivista" maailmanparannususkoaan julistavat räikeän puolueelliset eturyhmälobbarit syyllistyvät järjestelmällisesti kaksoisstandardeihin esimerkiksi vihapuhemääritelmissään. Eräät heiluttelevat mielellään ja vimmaisen valikoivasti aina muodikasta rasismikorttia. Useimmiten leimakirveessä on enemmän intoa kuin harkintaa ja ymmärrystä. Tarkkuudessakaan ei aina tähdätä edes sinne päin -tasoon. Valitettavasti näitä kärkkäillä syyllistyksillä irtopisteitä noukkivia helppohelinöitä löytyy jopa tasavallan ykköspaikoilta.

Rasisti on reppana, sanotaan. Syyt luonnehdinnalle ovat ihan ymmärrettäviä. Myös 'rasistisika' on joskus oikeutettu sana varsinkin etnisesti motivoituneen väkivallan vähättelijöistä käytettynä. Sikamaisen pateettisia moukkia ja ääliöitä on kuitenkin myös antirasisteiksi julistautuneissa rasismikorttipopulisteissa. Ja on myös nähty useita muiden kuin kantasuomalaisten tekemiä viharikoksia, joita ei haluta sellaisiksi luokitella.

Yksilöityihin ja jäsentyneisiin kritiikkeihin järkeenkäypine perusteluineen törmää ani harvoin rasismikortin jakelussa. Itsensä kansakunnan erotuomareiksi ylentäneet argumentoivat pääsääntäisesti tunnetasolla jonkinlaista 70-luvun hippi- ja yya-paatosta tavoitellen. He ovat "oikeassa" ja ne jotka eivät ole heidän puolellaan ovat heitä vastaan eli "väärässä". Faktat ja tausta-analyysit kuuluvat harvoin ja valikoidusti 'suvaitsevaisten' besserwisserien julistuksiin.

Peräänkuuluttaisinkin kiihkotonta ja rasismivapaata keskustelua. Näkisin myösi, että maahanmuuttajien rahallisen tukemisen lisäksi olisi kotoutus kaikkineen syytä läpivalaista. On myös tunnustettava hyväuskoisen maahanmuuttopolitiikan mukanaantuomat ongelmat yleensä yhteiskunnan eri osa-alueilla. Niihin tulisi puuttua tarvittaessa myös linjaa tiukentamalla eikä yksin maksamalla vahinkoja ennalta tai jälkikäteen esimerkiksi mamukoulujen "positiivisen syrjinnän" avustusmiljoonilla. Kotoutus ei saisi tarkoittaa kaikkien vieraiden kulttuuripiirteiden automaattista hyväksyntää ja kielteisten uusilmiöiden liian hienotunteista suvaitsemista.

Erilaisten maahanmuuttajaryhmien kohdalla on esitetty myös ylioptimistisia integroitumisajan ennusteita ja sopeutumisodotuksia. Ei ole epäkorrektia muistaa, että Suomen romanien "kotoutus" on kestänyt jo 500 vuotta, muttei esimerkiksi työllistymisessä olla päästy kovinkaan pitkälle. Samanlaista kulttuuritaustaista ongelmallisuutta on ollut jo nähtävissä uusmaahanmuuttajien suhteen. Valiokuntaneuvos Penti Arajärven tutkimuksessaan mainitsemat kannustinloukut ovat tuttu asia esimerkiksi Somaliliitossa.

Romanien sisäinen etninen perinne kuten rasisminluonteinen ns. väistämissääntö osaltaan hidastaa yhdenvertaisuuskehitystä. Esimerkiksi korkeakoulutuksen hankkinut romani, joka on saanut työpaikan ja asunnon toiselta paikkakunnalta, oli estynyt muuttamaan toisten romanien "reviirille". Toisaalta mustalaisasusta kieltäytynyt nainen ei saanut kaupungin asuntoa romaniyhteisön vastustuksen vuoksi, mihin viranomaiset ovat voimattomia. Samaten ovat moniavioisuus, kunniaväkivalta ja Stalinin sotaretkien juhlinta yhtä huonosti Suomeen sopivia perinteitä, mutta toivottavasti helpommin kitkettäviä.

Kun tietyn sortin populistit julistavat, että rasismi ulkomaalaistaustaisia vastaan on lisääntynyt Suomessa ja syyllisiä ovat vain kantasuomalaiset, se pitäisi uskoa annettuna totuutena, tunnepohjalta kuin Pravda aikoinaan - ja pelätä. Esimerkiksi äskettäin kauhisteltiin julkisesti miten suuri osa vuosittain pahoinpideltävistä kymmenistä bussikuskeista onkaan suomalaisrasistien uhreiksi joutuneita maahanmuuttajia. Ainakin yksi tapaus on tiettävästi löytynyt. Sekin on tietysti liikaa kuten myös ne, joissa uhri on suomalainen ja tekijä ulkomaalaistaustainen. Pohjanmaalla taas otsikoitten mukaan ulkomaalainen mies joutui kahden suomalaisen potkimaksi vielä tajuttomana. Potkijatkin tosin olivat maahanmuuttajia. Tuollaisessa jakomielisen epärehellisessä mediailmastossa on kai mahdollista muunkin kuin ääriaineksen hämmentyä ja jopa seota.

Rasismikorttipopulistit Päivi Lipponen ja Kimmo Kiljunen puolestaan kiljuivat sormi ojossa "nyt riittää rasismi!" kun tamperelaiset maahanmuuttajat murhapolttivat pizzeriansa ja muutaman viattoman suomalaisen. Tarkkavainuiset rasisminvainoajat vetivät syytöksensä pois huomattuaan, etteivät tekijät olleet suomalaisia. Oikeudessa sitten kävi ilmi, että sytyttäjälle oli luvattu palkkioksi suomalaisneitokainen. Eikö oikeastaan voisi olla eräänlaista rasismia sekin, että jollekulle haetaan vaaleaihoista alkuperäisasukasta, jolle annetaan välinearvo onnenonginnassa pysyvän oleskeluluvan järjestämiseksi?

Nykymaailmassa on naiivia ja lintukotomaisimpivaaralaista omaannapaantuijottelevaa nurkkapatrioottisuutta kuvitella, että kaikissa seuroissa voisi käyttäytyä vapaan 70-lukulaisesti niin kuin perinteisesti on tehty suomalaisten seurassa. Muidenkin kulttuuritaustaiset erityispiirteet on noteerattava eikä aina voi ajatella, että "maassa maan tavalla" toimisi oman nahan suojamottona. Esimerkiksi afrikkalaiset ja muslimit raiskaavat tilastotietojen valossa jonkin verran muita maassa oleskelevia enemmän. Samoin ovat ehkä jotkut kansainväliset ja kotimaiset uskonnolliset lahkopiirteet yksi seksuaalirikollisuuden selittäjä.

Mitä tuttujenkeskeisen piiloraiskausilmiön laajuuteen tulee, on kutakuinkin selvää että ilmoittamatta ja siis piiloon jää enemmän raiskauksia ym. väkivaltaa sellaisten kulttuuritaustojen piirissä, joissa naisen asema on merkittävästi samankaltainen kuin vaikkapa afrikkalaisten, muslimien, romanien ja ehkä venäläisten kulttuureissa. Maailma on kylässä.

Kantasuomalaisten perheensisäisistä piiloraiskauksista lähes koko tv-keskustelun ajan hokenut Eva Biaudet uskoo mantran toimivan jotenkin ulkomaalaistaustaisten korkeita raiskauslukuja kompensoivana tekijänä (ks. linkki jäljempänä). Biaudet unohtaa, että myös maahanmuuttajilla on suuria perheitä ja niissä on myös käytännössä jalkavaimoja ja piikoja ja muuten alistettuja jäseniä, joilla on oletettavasti korkea kynnys ilmoittaa kokemistaan vääryyksistä suomalaisille viranomaisille.

On hienoa, että Helsingin poliisin väkivaltarikosyksikön uusi johtaja Ritva Elomaa on nainen. Hän voi puhua suoraan totta pelkäämättä rasistiksi ja sovinistiksi leimautumista: http://www.youtube.com/watch?v=yCHCscpB5pw
Viime vuosien maahanmuuttoministeri ja vähemmistövaltuutettu ovat naisia hekin. He voivat puhua kierosti ja valikoiden totuuksia hämärtäen ja mieleisikseen väännellen. Arvostelijat leimautuvat rasisteiksi ja sovinisteiksi. Maahanmuuttajien ja ulkomaalaisten rikollisuudessa ja niiden kulttuuritaustaisuudessa on muka aina kyse "vain" yksittäistapauksista, joista ei oikeastaan saisi Eva Biaudet'n esittämien kantojen mukaan edes puhua: http://www.youtube.com/watch?v=pDJYluWLjbg

Yleensä Suomessa pidetään rasistisena viharikoksena vain suomalaisen tekemää ulkomaalaistaustaiseen tai etniseen vähemmistöön kohdistuvaa aggressiota. Näettekö minkäänlaisia viitteitä rasismista ulkomaalaistaustaisten tekemissä rikoksissa? Niissäkin uhri saattaa yhtä hyvin olla suomalainen tai ulkomaalainen.

Joskus harvoin uutisoinnista voi päätellä asianosaisten etnisen ja kulttuurisen taustan. Tulisiko sellainen rikosuutisointi kriminalisoida? Yleensä mediassa hämärrytetään seikat, joiden paljastamista voidaan pitää vihapuheena ja rasismina. Ei kuitenkaan aina.

Tarkastellaanpa tätä ns. Thorsin linkkilistaa, jossa bussikuskin mukiloijat ja raiskaajat ja vauvanpahoinpitelijät eivät tällä kertaa olekaan kantasuomalaisia. Ainakin ensimmäisessä linkissä voisi olla kyse maahanmuuttajien jäsentenvälisestä rasismista, koska riitaa haastettiin kulttuuritaustaiseen pukeutumiseen viitaten. Valitseeko puskaraiskaaja uhrinsa etnisin perustein? Missä vaiheessa monikulttuuriperheen väkivalta muuttuu kunniaväkivallaksi? Onko rasismitonta luvata tuhopolttajan palkkioksi suomalaisnainen? Viimeisessä linkissä taustoitetaan tilastoja, joissa "ulkomaalaistaustaiset" näyttäisivät tekevän rikoksia selvästi kantasuomalaisia enemmän.

Ns. Thorsin lyhyt yksittäistapauslista
http://omakaupunki.hs.fi/paakaupunkiseutu/uutiset/linnanmaen_joukkotappe...
http://omakaupunki.hs.fi/paakaupunkiseutu/uutiset/kallion_pahoinpitelyn_...
http://omakaupunki.hs.fi/paakaupunkiseutu/uutiset/nuoret_miehet_tunnusti...
http://omakaupunki.hs.fi/paakaupunkiseutu/uutiset/bussikuskin_hakanneill...
http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/45215-raiskaaja-iski-huopalahde...
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011093014487243_uu.shtml
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011092714458817_uu.shtml
http://omakaupunki.hs.fi/paakaupunkiseutu/uutiset/vikittelija_pahoinpite...
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011062913975407_uu.shtml
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011012513067367_uu.shtml
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010112412754094_uu.shtml
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/110132-pizzerian-sytyttajan-outo-palkkio...
http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2011/10/krp_nappasi_mittavan_subutex-liiga...
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/royhkea-pankkiautomaattikopla-palasi-s...
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/114954-naitko-tata-miesta-soita-poliisille
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011091514393033_uu.shtml
http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/K%C3%A4r%C3%A4j%C3%A4oikeus+vapautti+...
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011081514209812_uu.shtml
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011081514209058_uu.shtml
http://www.ess.fi/?article=292467
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/Ruandan%20kansanmurhasta%20elinkautine...
http://www.lapinkansa.fi/cs/Satellite/Kotimaa/1194662717412/artikkeli/my...
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/Siivoojan%20raiskannut%20tunnusti/art-...
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/ESS%20Hiv-mies%20raiskasi%2016-vuotiaa...
http://www.mtv3.fi/uutiset/rikos.shtml/2010/12/1244698/hiv-rachelille-ne...
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/Talonv%C3%A4ki%20her%C3%A4si%20koliste...
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/115589-tama-mies-ryosti-kultakaupan-%E2%...
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/115584-poliisi-tulivat-suomeen-laivalla-...
http://www.uusimaa.fi/artikkeli/69934-nainen-ryostettiin-keskella-paivaa...
http://www.poliisi.fi/poliisi/krp/home.nsf/pfbd/54B5D8ABB3A838B8C225772F...
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011012613074533_uu.shtml
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/111065-salakuljettajien-suomi-hitit-tupa...
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011040713507801_uu.shtml
http://www.mtv3.fi/uutiset/ulkomaat.shtml/2009/12/1012655/tutkimus-joka-...
http://www.aamulehti.fi/Ulkomaat/1194686131909/artikkeli/pedofiiliepaily...
http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194686131666/artikkeli/piintynyt+asunto...
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011021813215735_uu.shtml
http://www.aamulehti.fi/cs/Satellite/Pirkanmaa/1194666476183/artikkeli/k...
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011090114300785_uu.shtml
http://omakaupunki.hs.fi/paakaupunkiseutu/uutiset/romanileirin_jaljilta_...
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011032213413092_uu.shtml
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2011032113411582_ul.shtml
http://www.autotoday.fi/page.php?page_id=2&news_id=201104505&rss=allimg
http://yle.fi/alueet/lahti/2011/05/poliisi_etsii_ahdistelijaa_lahdessa_2...
http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/47904-kultakelloliikkeen-aseell...
http://www.suomitv.fi/uutiset/poliisi_ala_kiinnita_huomiota_ruusukaupust...
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/70-vuotiaan-hakannut-yritti-paeta-maas...
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/112284-oletko-nahnyt-tata-pariskuntaa-%E...
http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Tampereen+ampuja+on+tunnustanut+ampum...
http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Poliisi+Romanialainen+j%C3%A4rjest%C3...
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011051313711791_uu.shtml
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011061713909590_uu.shtml
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2011070514008880_ul.shtml
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/Helsingin%20taskuvarkauksissa%20uusi%2...
http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/42772-ita-helsingin-maastokatko...
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011022313234334_uu.shtml
http://www.ts.fi/online/kotimaa/197972.html
http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Savon+Sanomat+Poliisille+kaksi+raiska...
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011030213286845_uu.shtml
http://www.kainuunsanomat.fi/cs/Satellite?c=AMArticle_C&childpagename=KS...
http://www.hymy.fi/tasta-puhutaan/veroprofessori-tikan-tappaja-vapautui-...
http://www.kaleva.fi/uutiset/julman-raiskauksen-tuomiot-ennallaan/621642
http://keskustelu.jatkoaika.com/showthread.php?t=37208
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010061111842435_uu.shtml
http://www.fuengirola.fi/uutiset/suomalaisnainen-oli-vankina-kotonaan-au...
http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/suomalainen-aiti-palkkamurhattiin/art...
http://www.aamulehti.fi/cs/Satellite/Ulkomaat/1194664640200/artikkeli/je...
http://www.findance.com/uutiset/13564/somalia-naisen-raiskaus-ok-naisen-...
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2011092914477890_ul.shtml
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2011083114297180_ul.shtml
http://www.verkkouutiset.fi/index.php?option=com_content&view=article&id...
http://www.verkkouutiset.fi/index.php?option=com_content&view=article&id...
http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Kunnon+toimintamallit+puuttuvat+maaha...
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2011040813513467_ul.shtml
http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Kunniaan+liittyv%C3%A4+v%C3%A4kivalta...
http://www.stat.fi/til/syyttr/2009/syyttr_2009_2010-12-16_tie_001_fi.html
http://www.hs.fi/kuvat/iso_webkuva/1135233947201.jpeg
http://www.aamulehti.fi/cs/Satellite/Kotimaa/1194671347567/artikkeli/ulk...
http://www.iltalehti.fi/vaalit/2011041713566018_vl.shtml
http://www.verkkouutiset.fi/index.php?option=com_content&view=article&id...
http://www.youtube.com/watch?v=yCHCscpB5pw
http://www.youtube.com/watch?v=pDJYluWLjbg
http://portti.iltalehti.fi/keskustelu//showthread.php?p=6371884#post6371884

_Ö_

Sinulla ei ole mitään perusteita väittää Homman moderaatiota äärioikeistolaiseksi - paitsi tietysti oma vihamielinen ennakkoluuloisuutesi.

Hommasta äärioikeistolainen kirjoittelu poistetaan ja kirjoittajien tunnukset poistetaan erittäin nopeasti. Näin ei ole iltalehdissä tai monilla muilla foorumeilla. Äärioikeistolaisella tarkoitan tässä tapauksissa jutkujuttuja, Endlösungin kannattamista, fiktioon pohjautuvia rotujuttuja, arjalaisihailua, väkivallan kannattamista ym tämän tapaista.

Sinua suututtaa, että poliisi kuuntelee eri osapuolia. Poliisien vihaaminen on ääriliikkeille hyvin ominaista. Katsopa siis peiliin.

Hannu Mikael

tai poliisin ja valtion ylimmältä johdolta, sekä muilta maahanmuuttajien hyysääjiltä, vaikka totuus ei pala tulessakaan.
Tuoreemmat ulkomaalaisten rikostilastot salataan, ja Biaudet vaatii suut tukittavaksi vihapuhe-leimakirvestä heilutellen.

http://omakaupunki.hs.fi/paakaupunkiseutu/uutiset/maahanmuuttajat_yliedu...

http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Biaudet+Lievemm%C3%A4st%C3%A4kin+vih...

Jonathan

Forss näyttäisi perehtyneen mm. Hommassa käytävään keskusteluun syvällisesti ja ennakkoluulottomasti toisin, kuin toimittajat ja vanhojen puolueiden poliitikot. Lisäksi Forss vie keskustelua painavilla lausunnoillaan juuri siihen suuntaan, kuin pitääkin. Tämä ei kuitenkaan vielä ole tae siitä, että keskustelu saadaan kunnolla käyntiin, mutta joitain esteitä sille näyttäisi vähitellen kaatuilevan. Hyvähyvä.

totuuden torvi

avaus, koska tilastot eivät voi olla rasistisia tai vihapuheita, vai voivatko?

Mielestäni Forss on hiukan hakoteillä luokitellessaan "laillisen vihapuheen" epäluuloksi kansanryhmää kohtaan tai vastaan. Ei se nyt ihan noin mene.

Kaikki eivät pidä minusta, enkä minä pidä kaikista. Se ei sentään vielä riitä epäluuloksi tai vihapuheeksi, kyseessä on antipatiat, jotka ovat osa ihmisluontoa etnisestä ryhmästä riippumatta.

Asian voisi korjata säätämällä laki pakollisesta pitämisestä. Saavuttaisimme viimein Riikinruotsalaisen kaksinaamaisuuden tason, ainakin noin teoriassa.

tarkkailija-vm59

...jolla en tarkoita sitä, etteikö niitä tekisi ihmiset kaikissa kulttuureissa, vaan sitä, että tietyissä kulttuureissa kyseinen rikos ei luokitella "aivan niin pahaksi". Otetaan esimerkiksi yleinen juopottelu ja kaduille kuseskelu. Luultavasti Suomessa sitä siedetään enemmän kuin Teheranissa. Toisaalta raiskaukset on aina luokiteltu Suomessa raskaaksi rikokseksi kun taas Afrikassa jo naisen heikoimman aseman vuoksi, siihen suhtaudutaan selvästi vähättelevämmin.

Ja kun rasismiin kerran on tultu niin on myös tuotava esille, ettei ns. viharikokset suinkaan ole vain valkoisten ongelma:

http://pelontorjunta.suntuubi.com/fi/Blogi/#junglefever

"Ns. viharikoksia tekevät myös afroamerikkalaiset, jotka niin hämmästyttävältä kuin se kuulostaa, toisaalta usein kohtelevat yhteisönsä naisia hyvinkin alentuvasti, mutta toisaalta näiden aloitettua seurustelusuhteen valkoisen miehen kanssa, syyttävät tätä pian ”rotunsa pettämisestä”. Heitä voi verrata tiukan linjan muslimeihin jotka samalla logiikalla ”suojelevat yhteisönsä naisia” kun taas heille on annettu vapaus seurustella kenen kanssa tahansa. "

joonathan

Rasismi on siitä kummallista, että sitä esiintyy oikeastaan vai pohjoiseuroopassa muu maailma on siitä lähes vapaa. Tämä varmaan johtuu erosta joka meidät erottaa muusta maailmasta. Meillä pohjoiseuroopan asukkailla eiole kokemusta muista ihmisistä. Täällä asuttiin luolissa ja havumaajoissa kun etelässä oli loistavat kulttuurit jo pinnalla. Ja kansat kävivät kauppaa ja kulttuurin vaihtoa keskenään. Täällä ihmiset vaan ärisivät petojen ja naapureiden kanssa kalavesistä ja saalistuksesta. Kunhan muutama vuosituhat kuluu pääsemme sihen tasolle mitä muualla ollaan suhteessa muukalaisiin.

Rohmar

- Tämähän oli aika paukku!.

- Näinhän se asia on. Jos halutaan välttää tuntemuksia epäoikeudenmukaisuudesta, niin silloin asioita pitää käsitellä ilman hyssyttelyä ja salaamista.

Mila F

Mitä enemmän tietoja, sitä vähemmän luuloja.

Tehdyistä rikoksista pitää voida keskustella ja tehtyjä rikoksia pitää voida paheksua avoimesti. Rikos on paheksuttava asia. Ehkä nyt päästään varsinaisen asiakeskustelun alkuun. Helppoa se ei ole, mutta jostakin pitää aloittaa. Ihmisen käytöstä on voitava arvostella ihonväristä ja kulttuurista riippumatta.

heikki siikaniva

On näköjään asiallinen ja fiksu poliisi. Nimimerkille Eiramaa kerron vain sen, että kannattaa tutkia asiaa. Suomalaisten täytyisi tehdä käräjille meneviä rikoksia 4 (neljä) kertaa enemmän, jotta päästäisiin tilastokärkeen suhteessa täällä asuviin, tilastoja johtavaan (siis joku maa) ulkomaalaisväestöön.

M Eiramaa KNFIJV

"...jotta päästäisiin tilastokärkeen suhteessa täällä asuviin, tilastoja johtavaan (siis joku maa) ulkomaalaisväestöön."

Tuo tuo mukaan taas uuden ongelmanäkökohdan eli ovatko esimerkiksi kaikki Viron kansalaiset virolaisia? Eivät ole, ja Suomessa ns. virolaiset rikolliset taitavat pääosin olla oikeasti venäläisiä, siis vironvenäläisiä stalinin lähettämiä maahantunkeutujien jälkeläisiä. Tästäkin tilasto-ongelmasta on enemmän asiaa täällä http://portti.iltalehti.fi/keskustelu//showthread.php?p=6371884#post6371884

juge

Raiskaustilastoissa vertailu suomalaiset vs. mamut on hieman hedelmätöntä, koska mamuista iso osa on kantaruotsalaisia tms. länsimaalaisia, jotka raiskaavat aivan yhtä vähän kuin kantasuomalaisetkin.

Sen sijaan muslimi/arabitaustaisten raiskaustilastot Suomessa ovat todella synkkiä. Ne riittävät nostamaan kaikkien mamujen keskiarvonkin erittäin korkealle.

Suosittelen seuraavien tilastojen laatimista:

Kantasuomalaiset / humanitaariset maahanmuuttajat
Muslimit / muun uskoiset.

Aiheina väkivalta-, seksuaali- ja huumerikokset per capita. Lisäksi voitaisiin tilastoida työllisyys, koulunkäyntimenestys ja sosiaalitukien käyttö samalla jaottelulla.

Ei sillä että YLE tai Hesari tuollaisia julkaisisi; naurettava ajatus kaiken itsesensuurin ja poliittisesti korrektin hymistlyn luvatussa maassa. Näistä tilastoista tulisimme kuitenkin kiistattomasti havaitsemaan, että humanitaarinen maahanmuutto ja maahanmuutto islamilaisista maista ei ole Suomelle hyväksi.

ksr

"Tabut johtavat Forssin mukaan vihapuheeseen:"

Vai olisiko niin, että tabut johtavaan tabuja rikkovaan puheeseen, jota sitten kutsutaan vihapuheeksi.

En nyt lähtisi poliisia kauheasti kiittelemään siitä, että hän vaivautuu myöntämään totuuden - se nyt lienee vähintä mitä virkamieheltä voi vaatia.

MURSU

Demareilla niellää maitohappokapsuleita, saaaks ny rupee raakkuu täysil...ymmärsiksmää ny oikkee vai kui, iha täs rupee syhyy ja kutisee jo! Täsä ku kerkes tuleen jo ahdistumia ja patoumia nää, ku niit mulkeroitki piti niinku melkee kehuttaman mistä vaa kun pressakin rupee omille röyhtäilee prkl...aah..aah..nyhä vauhtii koht päästää länttää txt munajössei...
:)

Eki54

No ei ihan yllättävää. Nyt sitten laitetaan poliisi selvittämään milloin poliitikko puhuu paskoo. Se laitetaan sitten rangaistuskäytännön piiriin. Kielletään äänestäjille valehtelu, ns. paskapuhe. Se on vähintään yhtä vaikuttava seurauksineen kuin tämä nyt lanseerattu ennakkosensuuri, vihapuhe. Kaikki hallituksen linjan mukainen lepertely pitäisi taas nimetä rakkauspuheeksi josta tulisi palkita.

ksr

Lääketieteen saralla on kannattavaa keksiä uusia sairauksia, koskä tällöin niitä voidaan ryhtyä kalliisti parantamaan.

Tässä vihapuheessa on samaa henkeä. Lakityöläiset lakeijoineen yrittävät keksiä uutta "parannettavaa" ongelmaa, jota tässä nyt kutsutaan leikkisästi vihapuheeksi.

Nyt siis kerätään verkosta mielipiteitä siitä, että mitä on vihapuhe. Aikansa kun keräillään kommentteja, on meillä vihapuheen tautimääritys valmiina ja sitten vain hoitoa miettimään.

Jos poliisilla on tosissaan resursseja tällaiseen, voitaisiin netissä kerätä kommentteja vaikkapa siitä, paljonko sdp saa laillisesti valehdella äänestäjilleen ennen vaaleja ja missä kulkee rikoksen raja.

Tapio Arjo

Käsitteen vihapuhe, oli se sitten laillista tai laitonta voi kuopata.

Mitä tulee ulkomaalaisten raiskauksiin, niin perussuomalaisten Olli Immonen on jättänyt asiasta kyselyn. Eipä ole Immosen kyselystä paljon mediassa uutisoitu.

Suurin syyllinen raiskausten salailuun on media. Muun muassa Helsingin Sanomat on vuosikausien ajan vaiennut tekijöiden kansallisuudesta ja yrittänyt aina, kun se on ollut mahdollista, antaa ymmärtää, että asialla ovat olleet kantasuomalaiset.

Näin ei tilastojen mukaan ole asianlaita.

Rune Berg

"...laillisen ja laittoman vihapuheen kitkemiseksi."

Mitä hemmettiä tämä poliisimies on tuolla tarkoittavinaan? Että poliisilla pitäisi olla oikeus puuttua johonkin (tässä tapauksessa 'vihapuheeseen') silloinkin, kun lakia ei rikota? Millähän ja kenen asettamilla kriteereillä?

Ja minä tyhmä luulin, että poliisin tehtävä on puuttua lain rikkomiseen

Haima Uusi-Kaarlepyy

Kumma juttu, että tuntemistani raiskatuista ja raiskausyrityksen uhriksi joutuneista suomalaisnaisista yksikään ei ole maahanmuuttajan vaan kantasuomalaisen uhri. Syistä, jotka hyvin ymmärrän kukaan näistä noin kymmenestä naisesta ei tehnyt asiasta rikosilmoitusta, joten he eivät näy missään tilastoissa.

_Ö_

Ei yhtään kumma. Valitettavasti tuttavapiirisi ei ole edustava otos.

Itse tunnen useita maahanmuuttajanaisia, joista yksi on tullut raiskatuksi (ulkomaalainen raiskaaja), mutta en kukaan ei-maahanmuuttaja ei ole kertonut minulle tulleensa raiskatuksi.

Luulen, että raiskatut musliminaiset eivät tule sinullekaan kertomaan mitä ovat kohdanneet.

JTK

Itse tunnen yhden raiskatun naisen, joka ei ole tehnyt rikosilmoitusta. Hänelle tuttu mies yhteisten bileiden lopussa; oma mies samassa talossa sammuneena.
Vaikka kohta tulee lunta tupaan syyllistämisestä... uskon, että riittävän päättäväinen ja voimakas vastarinta estäisi monta tällaista tapausta.Mutta niinhän ei saa sanoa, koska se sitä uhrin syyllistämistä. Tässäkin asiassa moni tuntuu siirtävän vastuun yhteiskunnalle tai muille ihmisille. "Enhän minä voi asialle tehdä mitään."
Mielenkiintoista havaita miten Haima Uusi-Kaarlepyy tuntee niin monia raiskatuksi tai yrityksen uhriksi joutuneita; liekö itse näitä tehtaillut.
Väittääkö Koira tosiaan, että tänne paljon maahanmuuttaneissa kulttuureissa naiseen suhtaudutaan yleisesti paremmin kuin Suomessa. Eikä Koira tietenkään ole vihainen äärioikeistolle, poliiseille ja kansanedustajille, eikä tuo kommentti tietenkään ole vihapuhetta. Vain äärioikeiston kommentit ovat sitä::: ketä he sitten lienevätkään...

Ossi Ojutkangas

Siinä Fobba on oikeassa, että Hommalla on tiukka moderointi. Syy siihen on mm. se, kyseinen foorumi houkuttelee esiin paljon myös rajumpiakin kommentteja etenkin muslimeista. Monia juttuja sieltä ei tosin sensuroida, kuten vaikkapa spekulointeja sillä kuinka Mekkaan voisi pudottaa ydinpommin. Tietysti tuokin on Homman kontekstissa vain "mustaa huumoria" eikä tietenkään osoita minkäänlaista kielteistä asennetta muslimeja kohtaan. Ehei suinkaan - joka moista väittää, on pahanilmanlintu ja luultavasti hyysäri, suvakki, kukkahattu tai muuten vain totaalisen väärässä koska Homman väki on oikeassa.

Nämä Hommaa ja Fobbaa arvostelevat menevät metsään siinä, että keskittyvät tähän "vihapuheeseen" jota löytävät joskus oikeastikin, tai sitten ovat löytävinään jos ei muuten katiskaan tartu yhtään mitään. Paljon hedelmällisempää olisi arvostella Homman "nuivaa" diskurssia kuten vähemmistöihin laajemmin kohdistuvaa erittäin nuivaa asennetta. Hyvä esimerkki tuosta oli taannoinen ketju kehitysvammaisista, jossa hekin saivat nuivimista Homman kirjoittajilta siinä missä muslimitkin. Ja kaikki sekin haluttiin tietysti määritellä vain "mustaksi huumoriksi". Juu, olen ihan varma, että ihan kaikki kehitysvammaiset ja heidän omaisetkin nauroivat niille jutuille aivan kippurassa. Heh he hee.

Kauko Aalto

Humanitaarisen maahanmuuton lopettaminen primitiivisistä maista sekä kaikista muslimimaista vähentäisi tehokkaasti raiskauksia ja muutakin rikollisuutta. Se olisi myös kansantaloudelle edullinen teko. Yhteiskuntaan sopeutumattomat ihmiset jotka ovat siirtyneet tänne vain lisääntymistarkoituksessa eivät vie hyvinvointiyhteiskuntaa eteenpäin, eikä heillä voi olla oikeutta käyttää sen palveluja hyväkseen.