Perjantai 24.11.2017

Kreikan ostos: Suomi osallistuisi 6 milj. € / sotalaiva

Jaa artikkeli:
Luotu: 
18.10.2011 07:46
Päivitetty: 
18.10.2011 07:55
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    ThyssenKrupp toimii Saksassa teräsalalla. Yhtiön mukaan Ranska maksattaa eurokansalaisilla omat telakkatukensa. Thysseniä epäillään laittomasta kartellista Saksassa.

Saksalaista telakkateollisuutta kismittää. Paitsi että se menetti ranskalaiselle telakalle suuren tilauksen, Saksa voi hyvinkin joutua osallistumaan tilauksen lopullisen laskun kuittaukseen.

Samassa tilanteessa on Suomi. Vaikka Suomessa ei ole sotalaivateollisuutta, Kreikan uuden tukipaketin myötä suomalaiset osallistuisivat hankintaan laskennallisesti jopa 24 miljoonalla eurolla.

Der Spiegel kertoo erikoisesta tilanteesta, joka voi hyvinkin olla valtiovarainministeri Wolfgang Schäublen eilisen Kreikka-toppuuttelun taustalla.

Kreikan puolustusvoimat on nimittäin tilaamassa kahdesta neljään raskasta sota-alusta Ranskalta. Tilauksen arvo on vähintään 600 miljoonaa euroa, ja se pitää sisällään mahdollisuuden palauttaa tuote, jos siltä tuntuu.

Saksalainen telakka- ja varustamoyhtiö ThyssenKrupp on julkisuudessa hiljaa, mutta Spiegelin tietojen mukaan se käy armotonta lobbaussotaa ranskalaisia kilpailijoitaan vastaan. Kiista on jo saanut poliittisen luonteen, jonka pelätään uhkaavan ensi viikonlopun eurosopua.

Eritoten saksalaisyhtiötä kismittää Ranskan tarjoama viiden vuoden maksuaika ja sen jälkeen voimaan astuva optio palauttaa laivat Ranskan merivoimille. Thyssen näkee tässä ranskalaisten juonen tukea omaa telakkateollisuuttaan saksalaisten kustannuksella.

Suomi rahoittaisi ostosta laskennallisesti noin 6 miljoonalla eurolla per sotalaiva.

Tilauksen menettämisen lisäksi Thyssen kampanjoi Kreikan laivaostoa vastaan Euroopan velkakriisillä. Kreikka on jo nyt euromaiden ja IMF:n sylissä liian suureksi paisuneen velkataakkansa vuoksi. Tällä viikolla on tarkoitus lyödä lukkoon uusi lainapaketti Kreikalle.

Turha vai oikea tarve?

Kreikalla ei ole tällä hetkellä omaa rahaa, vaan se saa euromailta, EU:lta ja IMF:ltä lainaa vanhojen velkojensa pois makseluun ja yhteiskunnan välttämättömien kulujen kattamiseen.

Kreikka sitoutui vuosi sitten tiukkaan julkisten menojen leikkauskuuriin, ja teki uusia miljardiluokan säästöpäätöksiä viimeksi kesäkuussa. Uuden Kreikka-paketin ehdoksi euromaat ja IMF ovat asettaneet noin 50 miljardin julkisen omaisuuden myymisen ja yksityistämisen.

Kreikka II -paketin myötä Välimeren laivastoa rahoittamassa olisi koko euroalue, Suomi mukaan lukien. Kun yhden sotalaivan arvo olisi tilauksessa noin 300 miljoonaa euroa, Suomi rahoittaisi ostosta laskennallisesti noin 6 miljoonalla eurolla.

ERVV:n luonteen mukaisesti Suomi ei suoraan lähetä rahaa Kreikan asehankintaan, vaan takaa vakausrahaston ottamia lainoja. Käytännössä Suomi kuitenkin osallistuisi kiertotietä ranskalaisen telakkateollisuuden tukemiseen.

Saksalaisen Thyssenin mielestä juuri tästä on kyse: Ranska kierrättää koko euroalueen veronmaksajien rahat Kreikan kautta omaan telakkateollisuuteensa ja korjaa koko potin työllisyytenä myös siinä tapauksessa, jos Kreikka ei maksa laivoja.

Thyssen on yksi epäilty saksalaisessa kartellijutussa, jossa kymmenen teräsyrityksen epäillään sopineen rautiekiskojen toimitusten hinnoista.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Henkilöt: 
Yritykset: 
Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

mkt

Aivan aluksi haluan kiittää Jyrkiä ja Juttaa, Suomalainen työ ja hyvinvointi on turvattu kertoo Kreikkalainen Zorbas.
Fantastista, kiittää Jyrki. YT:tä vain näkyy pukkaavan.

Pacman

Tätä järjetöntä meidän verorahojen varastamistahan Suomen hallitukset ovat harjoittaneet Eu:n KÄSKYSTÄ jo useamman vuoden .
-Itsenäisyys on ja oli huomattavasti parempi vaihtoehto kun nykyinen Euroopan laajuinen velkakurimus johon nuo s**tanan tunarit=poliitikot ovat Suomen ja suomalaiset sotkeneet.
Ja se on mukamas aina jotain typerää populismia kun päätöksentekoon vaaditaan järkeä ja yritetään estää perikatoa syntymästä. Vrt. Perussuomalaiset. ja Vasen(r/t)yhmä
Median veturit Yle, MTV3 ja Hesari etunenässä toitottavat vain hallituksen p*ska puheita ja propagandaa mukamas VERONMAKSAJIEN EDUSTA joka päivä, eivät kerro totuutta ollenkaan! Totuus on se että meitä vedetään kuin pulkkaa narussa pitkin talouden alamäkeä! Yli 30 MILJAR´DIA EUROA ON JO SUOMEN VASTUUT ja aivan turhaan! Rahat voi käyttää myös Suomen hyväksi ,mutta nyt euro on leikkirahaa euroopan monopolissa.

Veroparatiisit senkus paisuu ja pankkiirit ja muut ahneet ,jotka pelaavat korttinsa oikein hekottelevat kun rahaa tulee pelottelulla valtioiden budjeteista tuosta vain!
Sitten nämä idootit kuvittelevat pääsevänsä vielä valtiomme raunioilla presidentiksi! Yksikin kuvitteli olevansa intellektuelli eli älykkö kun vei Suomen vallan Brysseliin Saksalle ja Ranskalle ja ties kenelle muulle...Löppönen is perhaps the idiot or all politicians in government have been nuts since 1995!..

TakojaIlmarinen

Totta kai lapsella täytyy olla leluja! On hienoa että me veronmaksajat pääsemme osallistumaan niin tankkien kuin sotalaivojen hankintaan! "Valtiovarainministeri" lupasi, että rahaa alkaa tulla takaisin 30-vuoden kuluttua! Silloin nuo alukset ovat auttamattomasti aikansa eläneitä ja taitaa olla niin että rahoja ei tulekkaan takaisin vaan ne käytetään uusien sotalelujen hankintaan!

Haluan erityisesti kiittää Juttaa tästä mahdollisuudesta olla mukana Kreikan aseistamisessa!
Kiitos, kiitos, kiitos !!!

ksr

Tästä tulee hauskaa. Kaikki hallituksen kukkahatut ovat riemuissaan kun suomalaista rahaa käytetään kovan luokan asevarusteluun. Kukkahattutädeille vielä tiedoksi, että Kreikka varautuu islamilaista, Turkista tulevaa, uhkaa vastaan. Kettuilija sanoisi, että uskonsotaan varaudutaan.

MURSU

eikä vain kreikkalainen, kun mukana on Sakasa (panssarit) ja nyt Ranska...siis miettikää nyt mitä stooria Katainen ja Urpilainen, Kokoomus ja SDP puolueineen meille suomalaisille kusettaneet...rahaa pelastukseen...933 panssaria ja nyt sotalaivat...Ei helvatti nyt tää on törkeetä jo...tilille ja tuomiolle Suomen toimijat asiassa jonain päivänä vielä, tätä ei unohdeta!

ksr

Ei tässä hätää. Lopputulema on se, että tulevaisuudessa Suomessa on yksi varuskunta jossa keskitytään harjoittelemaan miehistön nopeaa evakuointia länteen. Kreikkalaisten laivahanketta voidaan perustella myös Suomen armeijan tulevilla evakuointitarpeilla. Viime sodassa jouduttiin käyttämään ties mitä kalastusveneitä Pohjanlahden ylitykseen.

TapioTTT

Ei me osallistuta tähän rahasotkuun vaan siihen osallistuu tämä kokkarivetoinen hallitus "Käteinen" etunenässä, jos Kepu olisi vielä hallituksessa niin koko maa olisi luultavasti jo täysin "konkassa".

Gregor S.

Katainen on moneen otteeseen todennut, että nyt on kyseessä suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan pelastaminen. Jos Kreikka katsoo, että sen saamat rahat on hyvä käyttää asehankintoihin, niin tämäkin vain koituu suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan parhaaksi. Kyllä Katainen tietää, sillä hän on entinen valtiovarainministeri ja nykyinen pääministeri. Minä en ole kumpaakaan, joten minä en tiedä, mutta täytyyhän maan pääministeriin voida luottaa. Eikö täydykin?

Partiohavyton

On hirveän tärkeää juuri nyt varustaa vapaita maita. Suomen ystävä Kreikka on vain yksi hyvä esimerkki kokonaisuudesta. Saksan ja Ranskan osuuttaa voi vain ylistää. Todellisuudessa me kaikki tuemme ja pitää tukea piiritystilannetta. Talvikisat maksavat paljon, eivätkä vain tyhjät laivat. On hyvä että vahvistumme. Omaa sotateollisuutta tuetaan viisaasti kaikin käytettävissä olevin keinoin. Kohti osoitettua päämäärää. Juna kulkee kiskoilla...

Mila F

Mietinpä tässä hiljaa mielessäni demareita ja laskeskelen, paljonko jalkaväkimiinoja saisi hankituksi 24 miljoonalla eurolla.

Tämä jatkuva pottuuntumisen tunne ei tee hyvää terveydelle. Olen vielä työikäinen. Paljonkos maksaakaan työikäisen sydäntauti yhteiskunnalle.

Kristian XI

Samoin - 41v mittarissa ja tuntuu pahalta.

Halonen-Tuomioja-akseli on kyllä aiheuttanut Suomelle korvaamatonta vahinkoa. Meidän henkivakuutus olisi pysynyt kallioluolissa irrallaan sytyttimistä käytännössä ilmaiseksi.

Ilmeisesti sitten esim. 20 vuoden päästä kun Venäjä on Suomen miehittänyt on turha haastaa vastuuhenkilöitä valtakunnan oikeuteen - saavat Venäjän korkeimmat kunniamerkit.

space

täytyy puolustaa maalla, merellä ja ilmassa. Sukellusveneet, tankit ja sotalaivat on nyt hankittu muiden tukiaisilla, mutta mites noi lentokoneet? Laivue Hornetteja päälle niin johan on oliiviöljyn ja feta-juuston tuotanto turvattu EU:ssa.

Paappa Turuust

Pitää olla uusinta uutta mitä asemarkkinoilta saa. Ja miksei pitäisi, koska kyllä rehellisen Turakaisen vippauskykyyn voi luottaa aina.
F35 tilaus jenkeistä menemään. Kyllä tämän katajaisen kansan eläkesäätiöiden rahastoissa vielä limiittiä löytyy.
Ja sanoihan tekstari Masakin, että hei, me tienataan tällä.

Vastarannanrastas

En kyllä oikein ymmärrä mikä tässä on niin outoa. Siis jos Kreikalla ei ole varaa maksaa niitä laivoja, niin ne palautuvat takaisin Ranskan merivoimille.

Miten niiden rahoittamiseen silloin osallistuu koko Euroalue? Eikös ne maksa silloin Ranskan merivoimat?

Kyse on kai siitä pitäisikö Euromaiden rahoittaa laivahankinta. Sitä puoltanee se, että suurin osa laittomista siirtolaisista tulee Eurooppaan juuri Kreikan kautta.

Mila F

Että euromaiden pitää rahoittaa sotalaivat siksi, että Kreikan kautta saapuvat laittomat siirtolaiset saadaan torjuttua? Miten heidät sotalaivoilla torjutaan? Ammutaan tykillä vai?

EDIT: Mitä varten Kreikalle muuten nyt maksetaan tukea, jos katsot, että sillä on varaa tehdä sotalaivatilauksia. Niitä ei voi edes syödä.

Akimonkkonen

Ranska se osaa! Jotenkin täytyy ihailla tuota kieroutta, Suomi ehkä joskus saa 850 miljoonaa, mutta Ranska saa heti EU-mailta telakkatukea miljardeja ja Kreikalta viiden vuoden sisään meidän veronmaksajien rahoja kuusi miljoonaa per paatti.

Taitavat olla varmemmat "takuut" Ranskalla, kuin Suomella?

A_L

Ranskan sosialistit ovat näemmä tehneet hyvät lehmänkaupat kaikessa hiljaisuudessa.
Ehkä Jutalle ja Jyrkille naurettiin juuri siitä syystä, että muut Euromaat ovat osanneet sisäistää tämän kieroilun ja lehmänkauppojen jalon pelaamisen taidon, kun Suomi edustajiensa amatöörimäisyydellä vakuusneuvotteluissa paljastaa kaikille korttinsa.
Päälle haukutaan kansallismielisyydestä sekä populismista ja täällä joku Heinäluoma itkee TV:ssä, että mitähän ne meistä nyt tuumaavat, kun ollaan oltu kurittomia...
( http://www.youtube.com/watch?v=udJrUfb9A6Q )

de comments

sdp:n politiikot yrittävät nyt kaikin tavoin saada huomion pois vallilupauksistaan ja noista "satumaisen hyvistä vakuuksista" jotka Kreikalta saimme. Kyllähän Saksa ja Ranska on lyönyt meidän Juttaa ja Jyrkiä aivan alta lipan koko ajan. Jyrkikin on ilmeisesti lupaamassa maat ja mannut ilmeisen hyvän EU:n tulevaisuuden työpaikan varjolla. Muuta selitystä tähän hulppeaan menoon on vaikea keksiä.

Jussi L.

Ranska, jonka pankeilla lie eniten saatavia Kreikasta, on taas kepulikonstein pelastanut pankkisektorinsa - kiitos kunniallisten euromaiden.
Tuo samainen Ranska, josta tuli toisen maailmansodan voittajavaltio Normandian maihinnousun jälkeen...

Htalk

Kaksi sukellusvenettä Thyssen Krupp Marine Systemsiltä, Eurofighter-hävittäjiä sekä Leopard-panssarivaunuja...

Raju väite Kreikasta 27.5.2010
:8 miljardin laina humahtaakin aseisiin

Der Spiegelin mukaan maan pääministeri Giorgos Papandreou on julkistanut suunnitelmat ostaa kaksi sukellusvenettä Thyssen Krupp Marine Systemsiltä, Eurofighter-hävittäjiä sekä Leopard-panssarivaunuja.

Kreikka on lehden mukaan tekemässä hankintoja vastineena sille, että se sai Saksalta jättilainan osana EU:n pelastuspakettia.

Lähde: Uusi Suomi

http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/93504-raju-vaite-kreikasta-8-miljardin-...

Eska

Kuntarkkaileesuolaisten politiikkojen touhuja kansainvälisellä areenalla, niin ei voi tulla muuhun tulokseen, kuin että heitä vieläkin vaivaa heikko itsetunto, jota parannellaan levittelemällä suomalaisten kansalaisten verorahoilla täytetyllä lompakolla.

Vasta tehdyn tutkimuksen mukaan ovat suomalaisten luokkaerot jyrkimmät verrattuna esimerkiksi ruotsalaisten.

Sairaanhoito on hyvintoimiva ainoastaan suurituloisille.

Työttömien ja asunnottomien määrä kasvaa ja varsinkin lapsiperheiden häädöt lisääntyvät.

Ruoka-apupaketeista riippuvaisten määrä on kasvussa.

Alkohoolin aiheuttamat sairaudet ja kuolleisuus lisääntyy samoin vanhusten huolto heikentyy jatkuvasti jne.

Listan voi tehdä huikean paljon pitemmäksi ja mikä pahinta nämä ongelmat juontavat jo 90-luvulta saakka.

Ehkä merkillisin ilmiö on, että äänesti kansa mitä puoluetta tahansa, niin hallituksessa istutaan vasemmistosta oikeistoon ja päätökset tehdään aina kansan tahtoa vastaan. Jossakin on pahasti vikaa.

Yksi asia on kuitenkin selvä: Suomi on todella deekiksella viiden vuoden sisällä. Ulkomailla puistellaan päätä ja kysellään, miksi Suomi tölväilee? Vastaus on tietenkin, suomalainen alemmuuden tunne ja suurten poikien selkään taputtelu saa järjen valon sammumaan.

paha8790

Kreikkalaisten ainoa ongelma on Turkki. Kysykää keneltä tahansa kreikkalaiselta.

Kun Kreikka aikoinaan liittyi EU:hun oli hämmästys, pettymys ja närkästys maassa tavaton kun EU ei hyökännytkään Turkkiin heti seuraavana päivänä.
Ei Kreikka liittynyt EU:hun jonkin typerän euron taikka yhteisvaluutan takia. Ei, vaan saadakseen liittolaisia Turkkia vastaan. Kreikka ei lepää ennenkuin Turkki on tuhottu. Tämä skaba on alkanut yli 2500 vuotta sitten ja jatkuu, ja sen rinnalla joku EU ei tunnu missään.
Tähän nähden jotkut laivat taikka panssarit ovat aivan kohtuullisia ostoksia, nykyisessäkin taloustilanteessa.

Kreikkalaisessa katsannossa ne ovat hyvin pieni korvaus siitä että Kreikka suojelee meitä ymmärtämättömiä sieluja Turkin uhalta.

amppeeri antti

Suomen perustuslain muutoksen äänestyspäiväksi on varmistunut keskiviikko 19.10.2011.
Tärkeimmät muutokset ovat tulossa ensimmäiseen eli Valtiosääntöpykälään ja pykälään 95. Tähän asti ensimmäinen pykälä on kuulunut näin:”Suomi on täysivaltainen tasavalta” ja nyt siihen on tulossa lisäys ”Suomi on Euroopan Unionin jäsen”.
Pykälään 95 on tulossa maininta, että eduskunta voi kahden kolmasosan enemmistöllä siirtää Suomen täysivaltaisuuden kannalta merkittävän toimivallan Euroopan Unionille, kansainväliselle järjestölle tai kansainväliselle toimielimelle, mistä seuraa mm.
-Suomi liittyy natoon
-Suomella ei ole itsemääräämisoikeutta
-Suomi menettää verotus-, sosiaali-, koulutus-, budjetti sekä lainsäädäntäoikeutensa.
-Suomesta tehdään EU:n pohjoinen ”reservaatti”
Hyväksymiseen tarvitaan nyt kahden kolmasosan enemmistö, eli 67 edustajaa pystyy estämään perustuslakimuutoksen voimaan tulon.
Yritä vaikuttaa kansanedustajaasi, ettei Suomi menetä itsenäisyyttään !!
Perus-Suomalaiset äänestävät perustuslain muutosta vastaan joten, Keskusta-puolueella on Suomen itsenäisyyden avain kädessään.
Löytyykö sieltä (KESK) isänmaallisuutta ja itsenäisyyden säilyttämisen haluavia ?
http://anupalosaari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/85957-perustuslakimuutos-ta...

olavinieminen

Millä oikeudella Suomen armeijaa ajetaan alas ja otetaan sotalaivoja ja tankkeja Kreikkaan ???????

Nyt on korkea aika erota eurosta kun maamme itsenäisyys on vaarassa !!!!!

Nuo sotalaivat ja tankit pitää saada Suomeen kun Venäjä varustautuu. Se on EU:n itärajan puolustusta, eikä Kreikan turhaa varustelua. Nyt EU:n pitää katsoa kokonaisuutta alueensa puolustuksessa.

Nyt paljastui Ranskan ja Saksan neuvotteluiden todellinen juoni ja kusetus!!!
Ranskakin haluaa vakuudet sotalaivakaupan avulla.

Mitähän vilppiä vielä paljastuukaan näiden kriisien taustalta???

JouniM

Euroopan on suojeltava eurooppalaisen demokratian ja kulttuuriperimän kehtoa Kreikkaa.
Kreikka on etuvartioasema muslimien hyökkäystä torjuttaessa. Kreikan tilaamat 400 panssarivaunua pitää toimittaa uusina eikä käytettyinä joita Kreikkalaiset taloudellisista syistä joutuivat tilaamaan. Euroopan on osallistuttava tähän.
Me täällä pohjolan perukoilla olemme turvassa lukuunottamaa muutamaa soluttautujaa jotka härmän miehet puukkoineen nopeasti vaientaa tarpeen tullen.
suomen on myös varauduttava turvaamaan kreikkalaiseten veljiemme puolustusta hankkimalla Hornetteihimme parempaa maataistelukykyä. Kreikka myös tarvitsee välttämättä vähintään kaksi lentotukialusta saattoaluksineen tukikohdaksi eurooppalaisten veljien lentotuelle.
Venäjäkin viisaasti varautuu muslimien terrorin varalle sijoittamalla joukkonsa turvallisen suomen lähialueille.

Mark I

Ei se ole pelkästään "kansan syvien rivien populismia", kun ihmetellään miten Kreikalla on varaa mahdottoman kalliisiin upouusiin aluksiin, mutta Suomella ei ole varaa edes unoksia moisista. Suomen Pohjanmaa -alus on soutuvene noihin verrattuna.

Kun Suomi liittyi EUiin -95, olin vasta valmistuneena kauppatieteiden maisterina innokas EUn kannattaja, viimesen päälle. Euronkin suhteen olin valtavan innostunut. Innostus on vuosien varrella karissut, ja tämä velkakriisin velkojen yhteisvastuullisuuden myötä piemminkin mietin, miten Suomi pääsisi eroon tuosta Merkelin ja Sarkosin päättämästä toisten laskujen maksamisesta.

Suomella muuten on erityinen, keski-euroopan markkinoista kaukana oleva talous. "Suomen Geopoliittinen Talousalue" on periferisin Eurossa, Kreikka tulee seuraavana, Irlanti kolmantena ja Portugali neljäntenä.

Suomen talous on pärjännyt ja pidetty kunnossa jopa kansalaisten terveyden (terveyskeskukset ajettu säästöillä alas) kustannuksella, ja Suomi kantaa ylimääräistä periferia-taakkaa, ja silti taloutemme on Euromaiden parhaassa kunnossa. EUssa Ruotsin talous on paremmassa jamassa, mutta niillä onkin keski-euroopan ydin lähempänä, ja elinvoimainen itänaapuri lähellä.

Suomeen tarvittaisiin päättäjiä jotka uskaltaa ja osaa vetää Suomen erilleen velkojen yhteisvastuullisuudesta. Soini on ainoa joka siihen pystyy, mutta kaikki muut persut täytyisi pitää kaukana päättäjän vallasta. Mahdoton on yhtälö.

Pikkuveli

Parhaat onnittelut suomalaisille äänestäjille aikaansaannoksistanne. Turha Kataisia ja kumppaneita on syyttää. Äänestäjät ne hölmöjä ovat kun kerta toisensa perästä äänestävät idiootit eduskuntaan. Nyt näyttää vielä käyvän niin että on tullut tehtyä korjaamatonta vahinkoa jos seuraavat 50 vuotta maksetaan näitä ulkoa ohjattuja typeryyksiä. Seuraavissa vaaleissa unohtakaa värilliset lippunne ja valitkaa joku järkevä.

de comments

politiikkojen, lähinnä hallituspuolueiden, käsitys ja kyky hoitaa eurossa suomalaisten etuja? Edellisiä toimia arvioitaessa ja kun tiedossa on ainakin kansalaisillamme ollut suuren luokan "kusetukset" noilta kahdelta maalta, siis Saksalta ja Ranskalta, niin päässä ei aivoja näyttäisi olevan lainkaan. Pitääkö meidän veronmaksajillamme todellakin maksattaa Kreikan asevarustelua samaan aikaan kun omaamme alasajetaan? Mitä puolueita te ihmiset oikein äänestätte? Tuota sopii kysyä tämän kaiken rappion keskellä. Vieläköhän saamme myös nähdä senkin kun jälleen korotetaan Suomen osuutta ERVV:hen?

Milloinkahan kansalaistemme "hihat palavat" tähän touhuun? Etelän maissa niillä näkyy olevan enemmän toimintaa jo nyt. Mihin tämä maiden politiikkojen toimettomuus (lue: asianmukainen) oikein johtaakaan?

TakojaIlmarinen

Totta kai haluamme osallistua formula radan rakennuskustannuksiin.
Onhan meillä edustaja kilpailuissa joka pettää harvoin tuloslistalla!
Siinä 20 tienoilla takuuvarmasti!
Siis tankkeja, sotalaivoja, formularataa ainakin tuemme.
En olisi uskonut, mutta nyt kyllä tulen seuraavissa vaaleissa äänestämään PerusSuomalaisia. Idiottimaisemmaksi tämä ei enää voi mennä vai meneekö Jutta & Jyrki tietävät!

olavinieminen

Nänä 6M€/sotalaiva + tankit ym. on siirrettävä heti Suomen armeijan ylösajoon.
Ne eivät missään nimessä kuulu Kreikalle !!!

Jos tämä typeryys toteutuu niin Suomen hallitus on kaadettava ja Suomen on irrottava eurosta Ruotsin malliin !!!

Sanska ja Saksa pelaavat taustalla omia hämäräpelejään muiden kustannuksella.
Kreikka on jo valehdellut tarpeeksi, eikä sinne anneta mitään.

Olemmeko me suomalaiset täysin hulluja!!! Onko Soini ainoa viisas???

puutarhamies

ei ole mitään rajaa!

Loppu sille tulee vain, kun rahaa ei enää lahjoiteta Suomesta. Sen toteuminen edellyttää myös eroamista EMU:sta maksamatta minkäänlaista erorahaa. Samalla perutaan kaikki ERVV-lupauksemme.

EKP on kerännyt euromaille jo paljon vastuita ilman parlamenttien lupia. Niitäkään ei makseta eron yhteydessä. Ei myöskään EU-veroa Suomen Hornet-ostoista.

KOK-DEM vie meitä kohti tuhoa tilkkutäkin varjostaessa mukana!