Perjantai 24.11.2017

Soinin huuto herätti: ”Kuin Fidel Castro”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
14.12.2011 14:36
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Timo Soini.

Vasemmistopuolueiden edustajat naljailevat perussuomalaisten puheenjohtajan Timo Soinin eilisestä kiivaasta puheenvuorosta eduskunnassa. Soini herätti huomiota huutamalla ääneen puheenvuoronsa aikana.

- Presidenttiehdokas Timo Soini on käyttänyt eduskunnassa  niin vahvan puheenvuoron, että häntä on verrattu retorisilta lahjoiltaan itse Kuuban Fidel Castroon.Vertaus on osuva. Timo Soinin  EU:n ulkopuolelle jättäytyvässä Suomessa ja Fidel Castron Kuubassa olisi varmasti paljon yhteistä, kirjoittaa europarlamentaarikko Liisa Jaakonsaari (sd.) Puheenvuoro-blogissaan.

- Timo Soini huusi tänään eduskunnassa kovaan ääneen ja väänteli naamaansa. Soini ei ymmärrä, että huutamalla ei eurokriisiä karkoteta, kirjoittaa vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Annika Lapintie.

- Kriisiä on tähän saakka yritetty torjua vakausvälineiden ERVV ja EVM avulla. Niiden keinot eivät kuitenkaan riitä, vaan näyttää siltä, että tarvitaan leveämpiä hartioita. Niitä etsitään nyt kansainväliseltä valuuttarahastolta ja Euroopan keskuspankilta. Näissä päätöksissä mukana oleminen on kaikkien suomalaisten etu, toisin kuin mitä perussuomalaiset väittävät, Lapintie kirjoittaa.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

ilkkapellervo

Annika ei tunne IMF:n historiaa. Se on julma. IMF on aina ajanut pankkien ja rikkaiden asiaa maissa johon sen apua on tarvittu. Taktiikka on ollut viivyttää romahdusta niin kauan, että kyseisen maan rikkaiden rahat on saatu turvaan. IMF on kaatanut useita vasemmistolaisia hallituksia ja jakanut maan omaisuuden kenraaleille.

Nyt tarvitaan IMF:ää Ranskan ja Saksan pankkien pelastamiseen kun EKP ei siihen voi ryhtyä EU sääntöjen puitteissa. Pankit tarvitsevat välittömästi 250 miljardia euroa ja taas sijoittajat pelastetaan.

tulevaisuuden profeetta

Castro piti maansa sentään itsenäisenä, vaikka suuri ja mahtava USA yritti polkea sen jalkoihinsa. Suomelta tämä temppu pitää maamme itsenäisenä näyttää Kataisesta johtuen hieman vaikeammalta. Euromaat yrittävät kaikin keinoin viedä tätä itsenäisyyttämme, ellei tapella vastaan.

PapaRomeo

ne vasta syyllisiä ovatkin. Joka puolella eurooppaa häärineet ja tuhoaan kylvänneet, erityisesti Portugalissa, Espanjassa ja Kreikassa. Kommunismin karmea jälki näkyy nyt tyypillisenä kärsimyksenä ja taloudellisena katastrofina. Komukka tietenkin syyttää uusliberalismia kaikista ongelmistaan kuten heidän retoriikkaansa sopii. Käsittämätöntä että niitä vielä joku äänestää.

TSV

Kyllähän se Soini siellä aika hyvin meuhkasi. En ihan samaa mieltä kaikesta ole, mutta ainakin hän pysyy periaatteessaan, sitä täytyy kunnioittaa, plus voisivat antaa vähän krediittiä, että Soini yksi ainoita poliitikkoja jotka olivat OIKEASSA, Kataisen mukaan Suomi tienaa Kreikan lainoilla (itse luulen, että tämä oli täysi valhe, Jyrki tiesi itsekin että rahat on menneet).

Annika Lapintie... joo pelottavinta on että tämä nainen on toiminut tuomarina, koska välillä näyttää ettei tiedä mistä puhuu tai että pakka ei ole aivan täysi.

"- Kriisiä on tähän saakka yritetty torjua vakausvälineiden ERVV ja EVM avulla. Niiden keinot eivät kuitenkaan riitä, vaan näyttää siltä, että tarvitaan leveämpiä hartioita. Niitä etsitään nyt kansainväliseltä valuuttarahastolta ja Euroopan keskuspankilta. Näissä päätöksissä mukana oleminen on kaikkien suomalaisten etu, toisin kuin mitä perussuomalaiset väittävät, Lapintie kirjoittaa."

Häh? Täyttä sekoilua, EKP ja IMF ovat olleet alusta alkaen mukana, IMF on mukana koska sitä kautta EKP kiertää sääntöjään, mitä on muuten jo rikkonut monesti, puhumattakaan typerästä mandaatistaan. Millä tavalla Suomen mukana olo vaikuttaa mihinkään? Suomi on hyttysen paska tämän tasoluokan ongelmissa, me puhutaan FED, EKP ja Kiinan keskuspankin tason ongelmista. Tietääkö Lapintie edes mitä maailmalla tapahtuu? Jenkkilän Retail sales jäi naurettavaksi (joulun aikaa??!!) Kiinan teollisuus horjuu ja Kiina tarvitsee stimulaatio, puhumattakaan Euroopasta.

Suomalaiset poliitikot ovat kyllä juntteja. Ainoastaan yhdestä asiasta olen Sasin kanssa samaa mieltä, journalismi on Suomessa aika luokatonta, bloggaaminen on tulevaisuus.

Usarikin tarvitsisi yhden blogin missä muutama hyvä rahoitusalan ihminen voisi nimettömänä kirjoittaa taloudesta sitä mitä ei julkisesti aina voida sanoa, vaaehtoiset on vaan aika harvassa.

Htalk

"Kriisiä on tähän saakka yritetty torjua vakausvälineiden ERVV ja EVM avulla. Niiden keinot eivät kuitenkaan riitä, vaan näyttää siltä, että tarvitaan leveämpiä hartioita. Niitä etsitään nyt kansainväliseltä valuuttarahastolta ja Euroopan keskuspankilta"

95 % EU:n ratkaisuponnisteluista on sitä että haetaan lainanhoitokyvyttömille lisälainaa ja lisäkorkorasitusta...

Ei näin...

Nyt pitää katse kohdistaa palloon.

Milloinkohan joku huippuasiantuntija sanoo, että olennaista on ensisijassa se mitä lainanhoitokyvyttömän pitää tehdä itse omalle taloudelleen, jotta selviäisi velvoitteistaan...

Kiusallinen muisti

Tässä osoite josta voit lukea parempaa tietoa siitä miksi Ruotsi pärjää omalla valuutalla ja Suomikin on pärjännyt ja pärjäisi edelleen.

http://rahajatalous.wordpress.com/2011/01/18/marka...

Suomen bkt on n. 170 miljardia euroa, vienti noin 60 miljardia euroa vuodessa.

Olemme pelastamassa 100 miljardilla yhteensä ale 12 miljardin vientituloa. Tyhmää sanoisin!

Viennistä 30 % menee euromaihin, eli 18 miljardilla vuodessa ja euroalueen ulkopuolelle 42 miljardilla.

Jos euro kaatuu niin euroalueelle vientimme vähenee laman ajaksi 25 %, eli 4,5 miljardilla vuodessa.

Euron kaatuminen aiheuttaa maksimissaan maailmaan taantuman joka vähentää vientiämme 10 % euroalueen ulkopuolisiin maihin.

Joten Suomen vienti laskee niihin 4,2 miljardilla vuodessa ja yhteensä Suomen vienti laskee 8,7 miljardilla vuodessa.

Vahvojen euromaiden, kuten esim Saksa, Hollanti ja Itävalta taloudet heikkenevät vähemmän kuin muiden. Vientimme euromaista kohdistuu pääosin Saksaan joten euroalueen romahdus saa olla 35 % keskiarvona jotta vientimme sinne vähenee tuon 25 %.

Tuosta 8,7 miljardin viennin määrästä 1/3 joudutaan tuomaan raaka-aineina, energiana (öljy,kivih.sähkö) ja laitteina/osina sekä vientirahteina.

Joten todellinen viennin vähenemä on 5,8 miljardia euroa vuodessa jota tuolla ervv ja evm rahoituksella ja rahankylvöllä hallitus väittää pyrkivänsä suojelemaan.

Kun lama euron loppumisen jälkeen omalla valuutalla kestäisi korkeintaan kaksi vuotta, se aiheuttaisi 11,6 miljardin vientitulojen menettämisen.

Hallitus on menossa mukaan systeemeihin joilla Suomelle sälytetään maksettavaa vähintään 50 miljardia, lopullinen uhka ylittää jopa 100 miljardia.

Kun emme osallistuisi noihin paketteihin, voisimme kustantaa viisi lamaa tuolla hallituksen rahankylvöllä huijareitten ja rikollisten hyödyksi.

Samalla voisimme osallistua IFM tukemiseen normaalilla IMF osuudellamme.

de comments

se, että kokoomuspuoluelaisen taholta on nostettu esiin pikavippilainat ja niiden joko kokonaan kieltäminen tai rajoittamaan korkojen kohtuullistamista. Perusteluna on velan kierre. Totta onkin. Ei velkaa voi pienetää ottamalla lisää velkaa velan ja korkojen maksuun.

Miten nämä EU-maille annetut tukipaketit velkojen maksuun voivat olla poikkeus. Tukipakettien saamat valtiot ovat vahvasti velkaisia, eivätkä saa enää velkaa vapailta markkinoilta. Miksi muiden maiden, hyvin asiansa hoitaneiden, pitäisi tukea valmiiksi velkavankeuteen ajautuneita maita jotta he maksavat rahoittaneelle pankille velkaansa korkoineen. Ylivelkaantuneet velat on jossain vaiheessa leikattava sellaiseen määrään, joka on ko. maan budjettivaroin hoidettavissA. EI LISÄLAINALLA.

Tukipaketteina annetut lainat leikkauksen (velan anteeksianto) osalta jäävät tukipakttiin osallistuneen maan maksettavaksi korkoineen.

quantum

Olet totaalisesti ymmärtänyt Soinin väärin. Timohan on show-mies jolla on sana hallussaan ja joka korostaa tarvittaessa äänen käytöllään sanomaansa kuuroille korville.

Maailma on ihmeitä täynnä, kun SDP-läinen ja vasemmistoliittolainen kauhistelevat äänenkäyttöä. Voimakas äänen käyttöhän on perinteisesti liittynyt vasemmistolaiseen perinteeseen, muistelen entisiä marssejanne huutoineen. Vai ettei politiikkaa voi tehdä huutamalla. Brysselin herkut ovat saaneet Jaakonsaarenkin unohtamaan aiemman taustansa. Sitä se raha teettää.

Ray

Timo käytti koko rekisteriä, kuiskaili ja huusi, hidasti, nopeutti ja piti pausseja. Kyyneliin liikuttuminen vielä puuttui, mutta kyllä hän sen varmasti osaa. Samoin puuttui jylisevä raivo(viha), mutta tarvittaessa löytynee.

Isä Vennamo hallitsi samat temput. Vasemmistossa nämä on osattu aina, mutta nykyään ei enää vain ole vasemmistoa. Eivät ihmiset puheiden sisältöä kuuntele vaan tunnetta.

Reino Alho

Jälleen kerran on on saatu muistutus siitä, että antamalla äänesi vaaleissa kokoomukselle tuetkin vasemmistoliittoa. Liian helpoksi näille on siloiteltu tie on suomalaisten ivaamiseen.
Nuorten kokoomusta, demareita ja muita hallituspuolueita kannattavien on syytä pitää mielessä, että vallassa olevan sateenkaarihallituksen seikkailupolitiikasta koituvat miljaardimenot lankeavat lähinnä teidän maksettavaksenne. Varttuneet aika jättää ennen kuin maksamisessa on päästy alkua pitemälle. Teistä tulee todella köyhiä.

Hubert

Harmi jos kansa valitsee Timon pressaksi. Häviää sekin vähäinen väriläiskä politiikasta. Pressaksi sopii ne kaikki muut ehdokkaat, joiden ääni ei kanna kansan keskuuteen.

Toisaalta persuja alkaa kohta olla maassa niiin paljon, että voisivat kaapata vallan. Hm...Maahanmuuttoministeri Jussi Halla-aho.

gautama

Siis tarkoitatko, että kansa voisi kaapata vallan puolueilta?

Tuota on pelätty jo pitkään ja sen vuoksi puolueet yhdentyvät Eurooppaan vauhdilla. EU tasolla kenenkään on enää vaikea löytää riittävän suurta oppositiota nykyisten valtapuolueiden vastavoimaksi. Ja valta on sinetöity.

LT

Nyt teidän ei enää tarvitse pelätä vasemmistoliittoa. Antamalla sille äänenne, saatte taatusti oikeistolaista politiikkaa. Vasemmistoliitto on jo pitkään ollut hampaaton. Nyt se jo pudotti tekohampaansakin vessan pönttöön.
Lapintie ja kumppanit menivät heti sekaisin kun pääsivät Arhinmäen peesissä oikein herrasväen seuraan. Edellisen kerran pää meni sekaisin kun Siimes oli asuntoministerinä ja Andersson kulttuuriministerinä. Oikeiston on todella helppo ostaa nämä "alustalaiset" puolelleen. Kyllä taitaa nauru maittaa.

Ray

Suomessa ei ole ollut pelättävää vasemmistoa aikoihin. Sellaiseksi ei voinut oikeastaan katsoa edes taistolaisia laajasti otettuna. Heidän ytimessään aluksi olivat vanhat maanalaisen ajan kommunistit, kuten Ville Pessi ja Tuure Lehen, mutta varsinainen porukka keskittyi laulamaan näyttelemään ja valtaamaan oman puolueensa osastoja. Oikeita uhrejakin tietysti tuli. Vaarallisia he olivat vain Ben Z:lle, Kimmo Sasille ja toisilleen.

Sen jälkeen ei ole ollut vasemmistoa, jolla olisi joku näkemys, jota kannattaisi kenenkään pelätä. Arhinmäki on opportunisti ja demareita ei kannata edes mainita.

miinve-3

Kyllä Timolla alkaa olla vitsit vähissä kun ei ole mitään
sanottavaa niin alkaa huutamaan ja levittelemään käsiä kuin
Fidel tai Aaatu aikoinaan.Kyllä täytyy ihmetellä Soinin tyhjänpäiväisijä löpinöitä ja onkohan moni persuedustaja jo
huomannut että on väärässä puolueessa.

Granu

Soinin käyttäytyminen eduskunnassa eilen oli täysin ala-arvoinen.Eduskunnalla on säännöt miten edustajan tulee käyttäytyä,niitä Soini ei noudattanut.Pahin moka oli vasemmistoliitoa kohtaan kehoitus tehdä harakiri eli itsemurha.Sivistämätön Soini ei ymmärrä kuinka vakavasta asiasta on kysymys.Suomi on kärkimaita europassa itsemurha tilastossa,joka päivä oman käden kautta kuolee keskimäärin kolme ihmistä.Uskon,jokaisen vähän kauemmin elänneen tuttavapiirissä on omankäden kautta pois menneitä.Soini on anteeksipyynnön velkaa vasureille kautta maan.Ei pres.vaalien takia pidä kaikkea hyväksyä,edes persujen kannattajien.