Perjantai 17.11.2017

Olli Rehn uhkailee Unkaria

Jaa artikkeli:
Luotu: 
11.1.2012 17:10
Päivitetty: 
11.1.2012 17:17
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Talouskomissaari Olli Rehn.

Euroopan komissio ei ole tyytyväinen Unkarin taloustilanteeseen. Unkari on vuodesta 2004 asti ylittänyt EU:n vaatiman 3 prosentin alijäämän joka vuosi.

Viime vuonna Unkarin julkisen talouden alijäämä jäin 3 prosenttiin, tosin sekin yksittäisten toimien vuoksi.

Talouskomissaari Olli Rehn otti tänään pitämässään tiedotustilaisuudessa tiukan kannan. Rehn uhkasi Unkaria oikeustoimilla maan uuden perustuslain vuoksi.

Uusi perustuslaki on monilta osin kyseenalainen, mutta komissio on erityisesti huolissaan Unkarin keskuspankin asemasta. Komissio pelkää, että hallitus saa liikaa vaikutusvaltaa Unkarin keskuspankin toimintaan uuden nimityskäytännön vuoksi.

Koska Unkari ei ole euromaa, se ei joudu suoran taloudellisen rangaistuksen kohteeksi. Olli Rehn uhkaa maata kuitenkin sulkemisella koheesiorahaston ulkopuolelle.

Koheesiorahaston tarkoitus on auttaa EU:n köyhiä jäsenmaita.

Unkari on pyytänyt kansainväliseltä valuuttarahastolta ja EU:lta talousapua maan ongelmien ratkaisemiseksi.

Olli Rehnin ärähdyksestä kertovat kansainväliset talouslehdet ja BBC.

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

luuserius

Muut maat esittää ehtoja velkaa anovalle ?

Vai pitääkö vaan pitää piikki auki ja pakkolainata rahaa sen enempiä kyselemättä ?

Kyllä se on niin että jonkun pitäisi puuttua Suomenkin taloudenpitoon.

1980-luvulla oli velaton valtio.......Nyt me nuoremmat perimme konkurssipesän! Emmekä saisi edes arvostella menoa.

luuserius

Soitella Rehnille useamman kerran päivässä. Saksalla on iso piikki hoidettavana Euroopassa. Soinin pitäisi mennä polvilleen ja nuolla Merkelin saappaita. Ilman Saksaa olisi Eurooppa jo vajonnut kehitysmaa tasolle lainanottajana.

Rehn on vain välikäsi isojen pomojen äänelle.

Suomi on velkapelle Kreikan ja Italian kanssa. Saksa on oikeasti rahoittaja. Suomen oppositio ja persulauma ei tunnu huolehtivan lainkaan kataisen velkarallista, jolla maksetaan sosiaalietuja ja palkkoja hyvinvointivaltion nimissä.

gerhouggonen

Kuka voi oikeasti väittää, että esim. Suomen pankki on poliittisesta päätöksenteosta riippumaton laitos? Kas kun sinnekin johtajat valitaan puoluekirjan perusteella, eikä osaamisensa.

Jos Unkarin keskuspankki olisi itsenäisemmässä asemassa suhteessa Unkarin hallitukseen, niin sen riippumattomuus olisi EKPJ:n riippumattomuutta, eli EKPJ ohjaisi joka tapauksessa Unkarin rahapolitiikkaa osin ehkä vastoin Unkarin perustuslakia.

Htalk

Arvoisa Olli Rehn- Unkarihan noudattaa vain pääsääntöä...

Jokainen Euro-maa. joka velkaantuu yli 60% BKT stä on sitoutunut vähentämään julkista velkaa 1/20 osalla vuosi.

Tämän sopimusten noudattaminen on todelisuudessa poikkeussääntö EMUssa. Vain Suomi, Luxemburg ja Viro noudattavat em. sopimusta.

Miksi Unkarin pitäisi poiketa noudatetusta pääsäännöstä, että sopimuksia ei noudateta?

Euro-kaaos jatkuu siihen asti kunnes aletaan noudattamaan sopimuksia ja lopetettaan sopimusten kiertäminen keinotekoisilla juridisilla kikoilla...

Vain sopimuksia noudattamalla ja ilman juridisia kikkailuja luodaan ennustettavuutta euro-markkinoille.

Kreikan velkaannuttaminen tukilainoilla on jopa EMU maiden omia sovittuja sääntöjä vastaan.( esim. yllä olevaa sääntöä)

Lainanhoitokyvyttömän lisälainoittaminen on tietysti myös järjen vastaista, mutta sitähän ei kukaan ilmeisesti kiistäkkään...

(Jälki)viisaasti voidaan sanoa, mikäli noudatettaisiin sopimuksia mitään eurokriisiä ei olisi eikä tulisi...

rcislandlake

Mikä maa on hyötynyt taloudellisesti EU:sta tai EU-ajastaan ? Olli haluaa varmistaa, ettei mikään maa nouse taloudellisesti korkeammalle kuin toinen ja pitämällä valtion Keskuspankin EU:n ohjaksissa saadaan varmistettua, että seuraavat 8 vuottakin Unkari ylittää 3 prosentin rajan budjettialijäämässä. Olli on jakamassa meidän suomalaisten rahoja kreikkalaisille, jotka käyttävät ne ydinsukellusveneisiin, panssarivaunuihin ja neljään sota-alukseen. Saksalla ja Ranskalla oli oma lehmä ojassa antaessaan takuita ja tukia Kreikalle, nimittäin asevastakaupat. Mitä Suomi hyötyy ? Meneekö Paseja ja Sisuja ? Tuskin.. Mitä uskottavuutta tuolla maanpetturilla on ?

Olaf17

"Linnoittautuuko" OR johonkin bunkkeriin odottamaan noutoa vai luottaako [muok] Uuden Euroopan [muok] väkivaltakoneiston suojelevan häntä kaduilla, turuilla, mökeillä.....?

En oikein ymmärrä mistä tuo, ennen niin hillitty, mies on saanut tuon suunnattoman ylivertaisuuden kuvan itsestään? Vai tarttisko hoitoa???