Maanantai 20.11.2017

Pekkarinen: Keskustalaiset löytävät ehdokkaansa

Jaa artikkeli:
Luotu: 
29.1.2012 11:55
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Keskustan kansanedustaja Mauri Pekkarinen.

Keskustan kansanedustaja Mauri Pekkarinen ei epäile, etteivätkö keskustalaiset löytäisi omaa presidenttiehdokastaan toisella kierroksella.

Pekkarinen kertoo nyt Uudelle Suomelle pitävänsä hyvänä, että toisen kierroksen ehdokkaita Sauli Niinistöä (kok.) ja Pekka Haavistoa (vihr.) on alkanut kiinnostaa myös maakuntien äänet.

- Kyllä ehdokas löytyy, mutta varmasti on erilaisia näkemyksiä (kumpi on parempi). Ääniä tulee kummallekin, Pekkarinen povaa.

Ensimmäisen kierroksen jälkeen nousi pelkoja siitä, että osa keskustalaisista jättäisi äänestämättä kokonaan. Maanantaina puoluesihteeri Timo Laaninen vetosi puolueen kannattajiin, jotta nämä kävisivät äänestämässä.

- Ja erittäin hyvä, että näin teki, Pekkarinen toteaa.

- Tuskin kuitenkaan syntyy sellaista tilannetta, että kansalaisoikeutta (äänestysoikeutta) ruvetaan hyljeksimään, hän pohtii.

Aiemmin viikolla keskustan pää-äänenkannattajan, sanomalehti Suomenmaan haastattelussa Pekkarinen kritisoi Haavistoa ja Niinistöä siitä, että nämä ryhtyivät vasta ensimmäisen kierroksen jälkeen kiinnittämään huomiota maakuntien äänestäjiin, kun "Etelä-Suomen hillot oli pullasta tyhjennetty".

- Olihan se toki outoa, että vaalien jälkeisenä päivänä muuttuu ääni kellossa. Mutta sinänsä hyvä, että edes nyt koko Suomen asiat kiinnostavat. Aika näyttää, tuleeko presidentistä koko Suomen presidentti.

 

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

jussi vaarala

Presidentinvaaleissa on jo nyt kaksi voittajaa kävi itse vaalissa kuinka vaan.

Ensimmäinen voittaja on suvaitsevaisuus. Koko prosessi on nostanut suvaitsevaisuuden homoseksuaalisuutta kohtaan uuteen avarakatseisuuteen. Usein käy niin että uusi outo asia saa voimakkaan torjunnan jos sen etenkin esittää ns tavallisen kansan silmissä epäilyttävä tyyppi. Mutta kun toisaalta aika on uudelle asialle kypsempi ja asian esittää kunnollisen oloinen ihminen niin tämä ihminen toimii ikäänkuin hyväksyttävyyden raamina jossa tavalliset ihmiset voivat ajatella uutta asiaa vähemmän jäykästi ja torjuvasti ja voivat sen nähdä tavallisen elämän ilmiönä.

Ja tätä ensimmäistä voittoa on edesauttanut tietenkin hauskan lupsakka huulenheitto sekä homo- että heteroseksuaalisuudella molempien loppusuoran ehdokkaiden toimesta.

Toinen voitto on se että humanismi on noussut ja osoittanut omaavansa kannatusta paljon laajemmin kuin on kovassa maailmassa odotettu.

Eikä humanismin tarvitsekaan olla puolustuskyvytön päähänpotkittava ja kiusattava tai piittaamaton mukasivistynyt sivustakatsoja vaan humanismi voi olla myös määrätietoinen loppuunsaakka painava tahtotila joka ei kertakaikkiaan anna periksi sen enempää pahalle kuin piittaamattomuudellekaan.

Sitä ei tässä presidnetinvaaliprosessissa ole vielä nähty. Mutta se tulee.

Määrätietoinen passiivisesta sivustakatsomisesta ja uhrin roolista luopuva tahtohumanismi tulee.

Aika on sille kypsä. Ja valtaisa joukko ihmisiä tarpeeksi sivistyneitä sitä toteuttamaan - sen osoitti ja osoittaa Haaviston saama huikea kannatus.

Jussi Vaarala
eettis-realistisen aatteen kehittäjä
Somerniemi

Tuulikki3

Näyttää siltä, ettäi voi olla suvaitsevainen, jos ei halua pressaksi homoa, sivaria, opintonsa kesken jättänyttä,
natura-ohjelman aloittaa yms

Hohoh.

Ne on eri ihmiset, jotka sopii eri paikkoihin ja minusta ylläpainitut ominaisuudet ei kerta kaikkiaan sovi pressalle.

wing

Ymmärrän luettelemasi ominaisuuksien aiheuttavan joissakin väristyksiä yms. Se on ihan ok. Todella hyvä kun olet valmis keskustelemaan niistä ja perustelemaankin näkemyksiäsi.

Omasta mielestäni ulkopolitiikan johtamiseen mainitsemillasi asioilla ei ole merkitystä juurikaan, ei haittaa jos ei juuri hyötyäkään.

Minulle tärkeintä ehdokkaan valilnnassa on tietää mihin suuntaan hän suomen ulkopolitiikkaa vie. Mitä painotuksia hänellä on ulkopolitiikassa, minkälaisia keinoja hän on valmis käyttämään. Onko hän aktiivinen toimija, vai passiivinen peesailija.

Vanha sanonta kertoo tekevälle sattuvan, ja jos ei ole tehnyt yhtään virhettä niin ei ole tehnyt mitään. Mielestäni on hyvin tärkeä olla aktiivinen ja yrittää vaikuttaa asioihin. Selvästi huonompi on varoa tekemästä pienintäkään virhettä, jolloin lopulta ei tule tehneeksi juuri mitään.

Selvitysmies

Lipponen tuli nopeasti toisiin ajatuksiin, mutta esimerkillä johtamisen kannalta virhe ehti jo tapahtua. Tästähän tässä on kysymys.

Mös keskustavaikuttaja Hokkanen uhkaa jäädä kotiin mököttämään.

Lipposen toiseksi satraapiksi kutsuma Laatikainen taitaa tehdä poikkeuksen.

Hän päätti taannoisen kohukolumninsa:

" Suomalaisten enemmistö halunnee Mäntyniemeen presidenttiparin, isännän ja
emännän. Eduksi lienee kuuluminen johonkin kristilliseen yhteisöön, mieluiten
kansankirkkoon, ja varusmiespalvelun täyttäminen aseellisena. Tasavallan presidentti
on paitsi muuta myös puolustusvoimien ylipäällikkö. Mäntyniemen valtiaan odotetaan
täyttävän repalaistuvana aikana ihmisten ydinarvot, vaikka tätä ei aina todeksi uskoisi."

Taidatkos sen paremmin sanoa.

wing

Miten homous vaikuttaa Suomen ulkopolitiikan johtamiseen? Enemmän vaikutti mm. nykyisen presidentin toiminta, jonka takia ei Yhdysvaltoihin tullut kutsuja.

Kuten on todettu, Yhdysvaltoihin tulee kutsu jos on asiaa. Se ei ole sukupuolesta, hiustenväristä tai seksuaalisuudesta kiinni.

Saksa juttelee Arabien kanssa lainoituksesta täysin ongelmitta, vaikka keskusteluja johtaa julkihomo. Onko homous jotenkin estänyt häntä toimijana?

Jos homo on ulkopoliittisesti pätemättömämpi, niin tietenkään häntä ei tule valita. Mutta eihän hylätä pätevämpää ulkopoliittista johtajaa sen takia, että makuukammarissa tekee jotain toisin kuin sinä.

Metu

Monet äänestävät suvaitsevaisuuden puolesta, homojen puolesta, turkisten vastustamisen takia jne.

Pitäisi kuitenkin äänestää paras mies presidentiksi Suomelle. Utilitaristisen moraalifilosofian puhtaaksiviljeltynä edustajana sanon, että ei se oikein hyvin mene, jos joku vaikkapa suvaitsevuuden takia äänestää huonompaa ehdokasta presidentiksi.

Presidentin vaalin ainoa tarkoitus on valita presidentti, paras mahdollinen henkilö. Jos valituksi tulee huonompi ehdokas, niin pieleen meni, vaikka kuinka jalot ja suvaitsevat syyt äänestämiseen olisivat olleet.

pohtju

Suomen presidentti on käyntikortti maailmalla. En usko, että
Jumalan sanan vastainen käyttäytyminen olisi meille siunaukseksi.
[KR38: Room. 1:26-28]
26.Sentähden Jumala on hyljännyt heidät häpeällisiin himoihin; sillä heidän naispuolensa ovat vaihtaneet luonnollisen yhteyden luonnonvastaiseen;
27.samoin miespuoletkin, luopuen luonnollisesta yhteydestä naispuolen kanssa, ovat kiimoissaan syttyneet toisiinsa ja harjoittaneet, miespuolet miespuolten kanssa, riettautta ja villiintymisestään saaneet itseensä sen palkan, mikä saada piti.
28.Ja niinkuin heille ei kelvannut pitää kiinni Jumalan tuntemisesta, niin Jumala hylkäsi heidät heidän kelvottoman mielensä valtaan, tekemään sopimattomia.

jkalervo

On myös siitä mitä arvoa lasketaan iän tuomalle kokemukselle kuin myös koulutukselle; onko ymmärtänyt koulutuksen tärkeyden ja tietysti että on siihen rahkeita. Suomessahan on ns,vanha kun täyttää 50-vuotta ja kuitenkin usein vasta silloin tulee sitä iän tuomaa ymmärrystä ja perspektiivia. Sauli Niinistöstä ja Jenni Haukiosta Suomi saa edustavan ja tehtävään sopivan pariskunnan hoitamaan tasavallan presidentin arvostettua virkaa.

luuserius

Homous ei synnytä työpaikkoja nuorille. Homous ei synnytä palveluita nuorten mielenterveyteen. Homous ei hoida päihderiippuvaisuutta tai estä syrjäytymistä. Homous ei estä nuorten velkataakan kasvua ja sosiaalituuksien leikkauksia. Homous ei estä nuorten eläke-etujen leikkauksia ja veronkiristyksiä. Homous ei poista nuorisotyöttömyyttä.

Eliitti löysi onnekseen homotrendin, jolle asia hävisi.

Itse jätän äänestämättä, koska ehdolla on enää kaksi ''halosta''. Etujärjestöjen ylivalta vain kasvaa ja kansa köyhtyy. Sitä ei seuraava presidentti nosta agendalle. Tämä oli taas kolmikannan riemuvoitto.
Hallituksen politiikalle ei löydy arvovaltaista vastapainoa.

Metu

Haavistosta voi sanoa, että hän on toinen Halonen, kukkahattu. Sensijaan Niinistön päähän ei voi millään kukkahattua sovittaa, pikemminkin sanoisin, että hän on Halosen vastakohta.

Hallitus on mielestäni toiminut hyvin, ehkä poikkeuksena Urpilaisen pari mokausta. Ei välttämättä tarvittaisi hallituksen vastapainoa, vaan yhteistyökumppania.

luuserius

Hyvinvointivaltio. 1980-luvulla oli velaton maa ja sitten vapautettiin markkinavoimat. Sähkö- ja vakuutusyhtiöit omaavat rahastusoikeuden ja rahoituslaitokset myyvät kansalle rahaa.

Miten tälläinen järjestelmä nyt kaipaisi vastavoimia. Eläkeyhtiöt ovat ottaneet eläkevarat, hyvinvointivaltio taas ottanut jättivelat ja vielä omaisuus on myyty ja lopulla taataan Euroopan velkoja. Nykyinen tuleva presidentti vei Suomen rahaliittoon ja soitti Kreikkaan että joko olette tuhlanneet ensimmäiset euronne. Ei se ole siis yhtään pekkaa pahempi vaihtoehto xD

annesavola

Joku valittaa valinnan olevan vaikea, kun valittavana on presidentin vaalissa "rutto tai kolera".
Eihän nyt helpompaa valintaa kahden pahan välillä ole kuin marssia äänestyskoppiin valitsematta numeroa laisinkaan. Tyhjän äänestyslipun voi leimauttaa ja pudottaa uurnaan, kuten nekin tekevät, jotka ovat numeron piirustaneet ääestyslippuun. Velvollisuuus on täytetty ja nimen omaan pienillä äänestysalueilla on syytä käydä äänestämässä,
vaikka valinta olisi niin vaikea, että joutuisi jättämään tyhjän vaalilipun.

Berserk

kuin lippukin kun viitsii mennä äänestyskoppiin ja kävellä sitten takaisin tyhjän lipun kanssa. En ole koskaan ymmärtänyt myöskään näitä, jotka vaivautuvat äänestyspaikalle ja piirtävät kirkkoveneen äänestyslippuun.

Pekkarinen kertoo molempien saavan ääniä kepulaisilta. Haavistolle äänensä antavan kepulaisen maita ei ilmeisesti ole salaa Natura-alueeseen liitetty.