Tiistai 24.10.2017

Haavisto tunnusti heikkoutensa: ”Rasvanahkaduunarille kova pala”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
31.1.2012 17:17
Päivitetty: 
31.1.2012 17:20
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Presidenttiehdokkaat Pekka Haavisto ( vihr., vasemmalla) ja Sauli Niinistö (kok.).

Presidenttiehdokas Pekka Haavisto otti saman tien kissan pöydälle Nelosen uutisten ja Helsingin Sanomien vaalitentissä.

Ehdokkaille esiteltiin Taloustutkimuksen gallup, jossa vastaajilta kysyttiin, ketä he eivät ainakaan äänestäisi. Haavistoa ei äänestäisi tutkimuksen mukaan 33 prosenttia ja Sauli Niinistöä 17 prosenttia.

- Jokaisella äänestäjällä on yksi ääni. Varmasti monelle on outo ajatus se, että presidentti elää rekisteröidyssä parisuhteessa. Olen vielä siviilipalvelusmies ja kasvissyöjä, Haavisto kommentoi korkeaa lukuaan kyselyssä.

- Rasvanahkaduunarille tämä on aika kova pala, Haavisto letkautti ja kertoi kuitenkin kuulleensa tämän palan olevan nieltävissä.

Sauli Niinistö puolestaan kommentoi gallupin tulosten osoittavan suomalaisten "monialaisuudesta".

- Omituista olisi, jos oltaisiin blokkiutuneita. Suhde näyttää olevan likipitäen just se sama kuin kannatusluvut, Niinistö analysoi ja jatkoi kampanjansa vaaranpaikan analyysillä.

- Minulla on se vaara, että kampanjan aikana on saatava aikaiseksi jako liberaaleihin ja konservatiiveihin. Voi olla, että jotkut alkavat mieltää minut antiliberaalina, Niinistö pelkäsi ja kertoi heti perään edustavansa avarakatseisuutta "tulevaisuudessa kuin myös tämänhetkisessä olemuksessa".

Katso Nelosen ja Helsingin Sanomien tentti netissä täältä.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Mikael Jungner
Mikael Jungner
Jaa artikkeli:

Kommentit

Julmuri

Yleensä puhutaan karvaperseduunareista, mutta ymmärrettävästi Haavisto ei viitsinyt tälläistä ilmaisua käyttää.

Hän on siinä oikeassa, että jotkut äänestävät Niinistöä, vaikka olisivat ajattelultaan lähempänä Haavistoa. Ei vain suvaita hänen elämäntyyliään.

<ol>
Viime aikoina on nähty vähän liian paljon sellaista, että ns. suvaitsevaiston mielestä väärin ajattelevat ihmiset ovat jotain juntteja, joilla ei ole oikeastaan edes ihmisarvoa.
</ol>

No, kerro yksi esimerkki, missä suvaitseva ihminen kieltää jonkun ihmisarvoa? Se, että vastustaa ajatuksia, joissa toisten ihmisarvoa väheksytään, ei ole niiden esittäjän ihmisarvon mitätöimistä.

luuserius

Suomalainen työ pelastuu, kun suomalaiset työehdot leviävät Aasiaan. Voi voi sentään.....alipalkatut ihmiset raatavat maailmalla, jotta suomalainen saa palkkaa kotisohvalle.

Taitaa olla Haavistokin aika vieraantunut maailmantalouden rakennemuutoksesta. Mahtaisiko venäläiselle myyjälle tai kiinalaiselle insinöörille kelvata enää suomalaiset työehdot ?

Toisaalta voidaanko siivoajalle maksaa virolaisen presidentin palkkaa?

luuserius

Pantiin umpihomo ehdolle ja kansa nieli syötin.

Ei herännyt keskustelu päivän politiikasta ja talouskriisistä eikä edes umpisurkeasta hallituspolitiikasta tai etujärjestöjen asemasta.

Suomalaisilla on liian hyvät oltavat, vielä.

pakista

Tuskinpa niillä 700 000 köyhyysrajan alapuolella olevilla on liian hyvät oltavat.

Mitä tulee eddokkaiden väliseen keskusteluun tai sen puuttumiseen mainituista asioista, niin niiden osaltahan heillä on varmaankin ainakin jonkinmoinen käsitys, mutta ei virkansa puolesta tule olemaan juurikaan vaikutusmahdollisuukia perustuslain asettamaien rajoitusten vuoksi.

jarimyntti

kansan hyvinvointi ja homous voidaan asettaa
vastakkain...? Älytön väite. Näin voi pohtia
vain suomalainen.
Toivottavsti ruotsalaiset eivät keksi tehdä
vitsikirjaa näistä meidän vaalipohdinnoista. Vuolisivat
rutosti kultaa jos laittaisivat teoksen maailmanlevitykseen...
ja p.....le taas meidän hölmöilyn kustannuksella.

luuserius

Työnantajatahoille siunaukseksi tuli Vanhasen toinen hallitus. Sen valtiovaranministeriksi tuli kokematon Jyrki Katainen. Yleisesti tiedetään, että Niinistön jätettyä kokoomuksen johdon, puolueesta on tullut ihanteellinen temmellyskenttä kaikenlaisille lobbareille. Kokematon Katainen ei kuutosen matematiikallaan varmasti ymmärrä mitään kokonaiskuvion rahavirroista. Hän on siis täysin riippuvainen avustajistaan. Kataisen valtiosihteeriksi junailtiin Elisasta Veli-Pekka Nummikoski. Elisahan purki joitakin vuosia sitten oman eläkesäätiönsä ja hakeutui Varman suojelukseen. Suojelun tarve tuli ilmi, kun jokin vuosi sitten islantilaiset yrittivät valloittaa Elisaa. Varman rahoilla yritys torjuttiin ja osakkeet sitten parkkeerattiin valtion omistusyhtiöön. Siis vakuutusyhtiöillä oli suora ote kokoomusministereihin (Häkämies) ja Elisaan. Ja nyt Varman leiristä Elisasta laitettiin valtiosihteeri vahtimaan Kataista.
Kuinka ollakaan ilman mitään ongelmia Katainen lupasi, ilman mitään ehtoja, että tämä maksu poistetaan yrityksiltä ja veronmaksajat ottavat sen maksaakseen. Nyt tämä 1% palkoista oleva vuotuinen maksuhelpotus korvaa työeläkemaksun vastaavaa nousupainetta tulevaisuudessa. Ja tämän vastapainoksi työnantajat lupasivat maksaa tarvittavat eläkemaksut – johon olivat kyllä sitoutuneet jo aikaisemmin. Näin saatiin asia näyttämään työeläkemiesten suurelta saavutukselta ja eläkejärjestelmän valta turvattua. Asiantuntijat kyllä arvioivat, ettei ratkaisulla juurikaan olisi vaikutusta eläkkeellesiirtymisikään. Vain lobbausta valtiokoneistoon ja pieni sosiaalitupon nimellä kulkenut näytelmä ay-liikkeen kanssa.
Asia oli näyttävästi esillä mediassa. Mm. Talouselämä-lehdessä 22.1.2009 Lauri Ihalainen (SAK) kehui: ”sopimuskulttuuri taitaa kuitenkin olla voimissaan” ja ”leikkauskeskustelulle pantiin piste”. Mikko Mäenpää (STTK) totesi, että työmarkkinajärjestelmä on hyvässä iskussa kaikesta kritiikistä huolimatta. Helsingin Sanomien pääkirjoitus 23.1.2009 kuitenkin toisti pääministeri Matti Vanhasen varoituksen sanoja siitä, että korvaavan rahoituksen järjestäminen on melkoinen ongelma.
Uutispäivä Demari hehkutti 8.2.2009: ”Työmarkkinajärjestöjen neuvottelema ”sosiaalitupo” avasi monta solmua yhdellä iskulla. Sopimuksella turvattiin ansiosidonnaisen työttömyysturvan ja työeläkkeiden etuudet ja rahoitus pitkiksi ajoiksi eteenpäin.” Uutisesta ei käynyt ilmi, kuka lopulta maksaisi sosiaalitupon kustannukset.
Pitkä aika osoittautui aika lyhyeksi. Muutaman viikon päästä pääministeri Matti Vanhanen tuli julkisuuteen. Helsingin Sanomat kertoi 1.3.2009 Vanhasen saaneen Rukan hangilla helmikuun loppupäivinä idean eläkeiän asteittaisesta nostamisesta 65 vuoteen. Hän oli ollut asiasta yhteydessä Jyrki Kataiseen. Huuto oli valtava ja taas alkoi vääntö. Nyt ”kolmikanta” ei kyennytkään sopimaan vaadittavista muutoksista eläkkeellesiirtymisen myöhentämiseksi. Asia on hautautunut loputtomiin työryhmiin ja mietintöihin. Ensimmäisen kerran hehkutettu neuvottelukoneisto ei kyennytkään sopimaan asioista.
Jostakin työnantajien kela-maksun poistamiseen tarvittava raha valtion kassaan pitää saada. Aluksi kerrottiin, että kustannus otetaan yritysten energiamaksuista. Toki Katainen ei saanut lupaa toteuttaa korvaavia korotuksia sillä tavalla kuin ihmisille uskoteltiin Kela-maksua poistettaessa. Suurin osa korvaavista veroista kerätään kansalaisten kulutusverojen nostona energiaveroissa. Taikasanoja ovat nyt vihreä energiaverotus ja työllistämisen helpottaminen. Kansalaiset huomaavat eläkepelin ja eläkeyhtiöiden valta-aseman turvaamisen siitä, että sähkölasku nousee ja kaukolämpömaksu kasvaa. Tämä kansallisanti 2 on ykköseen verrattuna sen verran kalliimpi, että kyseessä ei ole kertaluokan miljardien tuki vaan jatkuva vuosittain toistuva tukimaksu. Asian taustat ovat sen verran arveluttavat, ettei oppositiokaan eduskunnassa asiaa käsiteltäessä uskaltanut penkoa asiaa loppuun asti.
Lopputulos oli siis varsin kummallinen. Työnantajat vaativat kustannussäästöjä eläkeputkien ikiä nostamalla. Työntekijät vastustivat. Ratkaisuna työnantajat ja työntekijät sopivat, että putkiin tehdään vain julkisuuden vaatimat kosmeettiset korjailut ja valtio maksaa viulut. Saatiin näennäinen
36
sopimus, jolla voitiin perustella neuvottelujärjestelmän säilyttämistä entisellään. Valtio velkaantuu lisää ja Varman hallituksen puheenjohtaja Sakari Tamminen vaatii valtion menojen leikkaamista.
Kun Sari Sairaanhoitaja ja Outi Opettaja ovat juuri ehtineet tottua ajatukseen, että heille lupailtu valtaisa palkankorotus kuihtuu murusiksi, he saavat käteensä taloyhtiönsä vastikelapun, jossa kustannusten nousua selittää kallistunut kaukolämpö, sähkö ym. Niiden kallistumisen taustalla on Kataisen ilosanoma vihreästä verouudistuksesta ja työvoimakulujen pienentämisestä. Karummin voi todeta, että vastikelapussa maksetaan Kataisen Kela-maksusta luopumisesta aiheutuvaa veroaukkoa ja viimekädessä työeläkejärjestelmän valtasuhteiden säilyttämistä.
Esimerkki on erinomainen havainnollistus siitä, miten työeläkejärjestelmän vallankäyttö vaikuttaa kansalaisten arkeen. Työeläkejärjestelmän päätöksentekojärjestelmän suojeleminen näkyy Sari Sairaanhoitajan ja Outi Opettajan taloyhtiöltään saamassa vastikelapussa. Asiaan perehtymätön tuskin edes huomaa asioiden välistä kytkentää.

http://www.pusa.fi/Renkien%20kaappaus.pdf

Tuulikki3

Näin se on ja kun vielä kannatat yleistä asevelvollisuutta, menet ihan taantumuksen joukkoon.

Pikkuisen olen ihmetellyt, minkälaisia kavereita Haavistolla oli, kun olisi pitänyt mennä asevelvollisuutta suorittamaan, "kun sinne hänen kaveripiiristään meni vain taistolaiset" sanoi Haavisto.

Heilläkin oli halu puolustaa isänmaata, Haavistolla ei.

Ray

Taistolaiset olivat etujoukon etujoukkoa, joka ei taatusti ollut aikonut itse käsiänsä liata, vaan ainoataan johtaa ja suunnitella, niin ja kirjoitaa, säveltää ja maalata aiheesta suuria taideteoksia.

Taistolaisuus opiskelijamaailmassa(siellähän se pääasiassa oli) oli suurimmalta osin vallankumousromantiikkaa muun romantiikan lisäksi. Uhkan se muodosti lähinnä Sasille ja Ben Zetalle.

nipa3

Pekka Haavisto vaikuttaa toiminnan mieheltä. Vaalitenteissä Haavisto on antanut konkreettisia ehdotuksia Suomen sisä- ja ulkopolitiikassa. Niinistö on enemmän keskittynyt kampanjointiin puhumalla ympäripyöreitä. Niinistö on hyvä poliitikko ja Haavisto hyvä johtaja.

JukkaTapaniL

Vaikka kuinkakin muka konkreettisia ehdotuksia antaa hän niin: Niillä ei ole mitään relevanssia elävään elämään, jos presidentin toimintavaltuuksia ajattelee. Toki saat niistä väläyksen Pekan sielunelämään. Ja se varmaan Sinulle riittää.

Rakastettava nössö ei ole paras mahdollinen Johtaja. Ovatko he kumpikin sellaisia??

joukahinen

Kumpikin ehdokas vaikenee visusti kotimaan orjatyöstä eli vuokratyöstä. Työstä johon juuri kukaan ei halua, koska palkka on surkea ja työehdot ala-arvoiset, silti se on monelle nuorelle ainoa vaihtoehto työllistyä. Siinä muuten yksi suuri syy nuorten syrjäytymiseen. Vuokratyö ei elätä vaikka vie voimat, henkiset ja fyysiset. Torpparillakin oli suhteellisesti paremmat olot sen ajan yhteiskunnassa, kuin tämän päivän keikkaorjalla, vuokratyöläisellä, jolle huominen on aina arvoitus.

sepsaa

havaitakseen luotettavuus- ja uskottavuusongelmia niin Pekka Haaviston verbaaliikassa kuin CV-taustoissakin. Koko ura on ammattipolitikointia ja sitä kautta saatuja työposteja. Puhe arjen ymmärryksestä on kuin ulkoa opittua ja ideat seisovat tukevasti ilmassa. Nuoruuden flirttailu taistolaisten eli stalinistien kanssa ei sekään herätä suurta luottamusta presidentin tehtäviä ajatellen.
Tähän, kun ynnää siviilipalvelun ja vihreän aatteen, jolla on viety kilpailukykyä Suomesta, niin rasvanahkaduunarille nämä hyvin riittävät.
Tämä kaikella kunnioituksella.

Warded

Faktaa on se, että kaikki vähemmistöt: -seksuaaliset, -uskonnolliset ja –ideologiset (poliittiset), haluavat vaikuttaa ja siten muokata ja hallita koko maapalloa niiden näkökulmasta. Enemmistön tehtävänä on kontrolloida heidän tekemisiään ja viisaasti ajoissa puuttua asioihin.

Hilda K.

Miksi nämä herrantertut päästetään näin vähällä?
Se pitäisi kertoa joka aviisissa, että Suomen sopimukset EU:n ja velkojapankkien kanssa ovat pätemättömiä. Oikeustoimilain nojalla niihin voidaan soveltaa useaakin pätemättömyysperustetta. Me voimme LOPETTAA MAKSAMISEN tällä sekunnilla ilman että tämä ainakaan pahemmaksi muuttuu.

http://hildakoo.blogspot.com/2012/01/suomi-vietiin-euron-rahaliittoon.html

HBlanc

Jos Haavisto kutsuu rehellistä työtä tekeviä duunareita tuolla nimellä, niin minulla lienee oikeus käyttää hänestä nimitystä "likainen homo"?

Viimeinkin Haavisto paljasti Vihreän ylimielisyytensä tavallista duunaria kohtaan, melkein jaksoi teeskennellä kalkkiviivoille asti koko kansan miestä. Bravo Paavo!

sepsaa

HBlanc ja Pur, ehkäpä voisimme sopia asian käyttämällä Haaviston ilmaisua:
Duunari tunnusti heikkoutensa - "Rasvanahkahomolle liian kova pala".
Siinä olisi aitoa vastavuoroista kunnioitusta ja liberaalia ajatusta.

Brainless

Erään mummon sanoin... "Niinistöä äänestin kun sillä on niin nuorekas ja komia vaimokin" "Ovat sitten näyttävä pari linnanjuhlissa"

Suomalainen on niin typerä että ei se välitä mitä poliitikko todellisuudessa ajattelee tai mitkä hänen arvonsa ovat. Tärkeämpää on ns. edustavuus ja kusetuksen taito. Parhaat valehtelijat pääsevät Suomessa pisimmälle.

Brainless

Erään mummon sanoin... "Niinistöä äänestin kun sillä on niin nuorekas ja komia vaimokin" "Ovat sitten näyttävä pari linnanjuhlissa"

Suomalainen on niin typerä että ei se välitä mitä poliitikko todellisuudessa ajattelee tai mitkä hänen arvonsa ovat. Tärkeämpää on ns. edustavuus ja kusetuksen taito. Parhaat valehtelijat pääsevät Suomessa pisimmälle.

demarien vihollinen no1

.. Ajatellaankohan ulkomailla, että suomessa on asiat todella huonosti. Ensin Halosen kaltainen vasemmistolainen valitaan ja sitten todella kyvykkään opponentina on hommattu aivan sopimaton mies presidentti kilpaan. Mystinen juttu.
Haaviston nimittely kuvaa hänen omaa ajatusmaailmaa suomalaisista parhaiten....

kauppias

Ei se muuten ole vain "rasvanahkaduunarin" ongelma, siis hyväksyä arvosi ja ymmärtää sinua.( Viittaat tuolla erottelevalla ilmaisulla ilmeisesti työhaalariin pukeutuvaan, teollisuustyöntekijään). Kyllä meitä
"pukupellejäkin" tarvitaan torppaamaan tämä ns. "vastajytky".

Esim. tämä "lupaus", että puolisosi voi jatkaa nykyistä ammattiiaan normaalisti on erikoinen. Vaikuttaa siltä, että presidenttiyttä ja sen mukana tuomia tehtäviä ja velvollisuuksia ei oteta Teillä perheessä oikein vakavasti. Sellaista se taitaa olla nuorikon kanssa...

Takarivin Taavi

Suomalaiset ovat tottuneet isänmaanpetturuuteen vuosikymmenien saatossa eli ovat nähneet isänmaan mörkönä ja ulkoinen maailma parempana.
Haavisto käyttää silloin tällöin sanontaa: "Suomessa ei mene hyvin". Hän mielellään käyttää sanoja: olemme suvaitsemattomia. Vaikka nyt kuinka presidentin yksi tehtävistä on ulkopolitiikan hoito, niin kait tärkein ajatus tulee olla suomalaisuuden vaaliminen eikä mm dalai-laamalaisuudesta puhuminen. Presidentin tulee olla yksi meistä ja meitä.
Kyllähän tällä jatkuvilla Suomi-kuvakielteisyydellä, mitä julkinen sana myös toitottaa, että olemme rasisteja, vihapuheen ylläpitäjiä, suvaitsemattomia, saadan tunne, että näin on.
Lopetetaan tällainen, ei tunnu järkevältä jankutukselta!

muuan

Haavisto olisi minkä tahansa maan presidenttinä jonkinlainen eriskummallisuus. Onneksi hänestä ei tule Suomenkaan presidenttiä. Jos hän tosiaan häviää Niinistölle reilusti, niin eivätköhän hänen radikaalit aatteensakin painu saman tien kansan tietoisuudesta takaiisn syvemmälle. Luultavasti moni silloin ajattelee ja sanoo, että kun hetken huumassa innostuin ja haksahdin kannattamaan ja äänestämään häntä.

Piski Uskii

Haaviston kaltaisissa hedonisen individualismin sisäistäneissä, vihervasemmistosta joukkokiksit saavissa, on jotain selittämätöntä vastenmielisyyttä.
Tämä selittynee jatkuvasti vihjailemalla, ohipuhua rasismi ja vihapuhe... joille sanoille käsitesisältö on muodostunut puolivillaisesti huutoäänestyksellä.
Tästä onkin sitten Haaviston hyvä siirtyä "rasvanahkaduunareihin", jotka halutaan ja ei haluta äänestyskopin kautta "hyväksyä joukkoon" mielipiteineen.

Haaviston epämiehisen oloinen tekopyhä samaistumisyritys nimittelemäänsä viiteryhmään onkin tyypillistä korostetun itsekeskeisen, tekemisistään tärkeilevän kasvissyöjän kasvukipuja.

Tämä vallitseva Haaviston hedoninen arkielämän anargiaan yllyttävä elämäntyyli on kestämätön. Jonkun pitäisi muistaa töitäkin tehdä ja elää pilvien alla olevaa elämää, että tämä iloinen talo joten-kuten pysyisi pystyssä.

Htalk

Niinistö uskoo talouskasvun olevan hyödyllinen yhteiskunnassa ja Haavisto puolestaan tukee ns. degrowth-ideologiaa, jonka mukaan talouskasvun tavoittelu täytyisi lopettaa.

Suomi voi tietysti olla suunnan näyttäjä Euroopassa ja ensimmäinen teollisuusmaa maapallolla, joka tähtää talouskasvusta eroon pääsemiseen Presidentin voimin...

Lähde Iltalehti: "Tätä et nähnyt televisiossa!"
Riita mainoskatkolla Keskiviikko 1.2.2012 klo 05.30 (päivitetty klo 07.19):
http://www.iltalehti.fi/presidentinvaalit/2012020115150224_pd.shtml

RKH

Meitä rasvanahkaduunareita jotka emme jaa Haaviston arvoja on rutkasti enemmän kuin kuin tuo 33%. Kun homoja on 5%, asevelvollisuudesta luistelee sivarina 5%, kirkkokuntiin kuulumattomia on alle 10% ja kotiapulaisia palkkaamaan kyenneissä yläluokan perheissä kasvaneita alle 5% niin on käsittämätöntä miksi hesalaisylioppilas yleensä pyrkii presidentiksi. Niin kaukana hänen arvonsa ovat normaalin kansalaisen arvoista. Vai onko hänen tarkoituksensa jatkaa 12 vuotta käynnissä ollutta kansallisen arvopohjan murentamista.
Onneksi näyttää siltä, että sentään selvästi yli puolet äänestäjistä kaihtaa Haavistoa.
Paavo Lipponen ei kaihda. Paavo tuli kaapista ja julisti äänestäneensä Haavistoa jonka arvomaailman kokee omakseen. Sillä lailla.

Piski Uskii

Puolestani voi ollakin.
Paavo vain yrittää vielä viimeisillä voimillaan jurmuttaa viiteryhmäänsä, jos se nyt lienee koskaan ollutkaan rasvanahkaduunareista koostuva.(?)
Tyypillistä muistelmille, Paavon paksut muistelukirjat eivät kerro omiaan vihaavasta, kaunaisesta politiikantekijä Paavosta. Jotain sentään rivienvälissä. Ei myöskään selviä sekään, miksi Paavo ottaa saarijärveläisen kaimansa niin kirjaimellisesti?

Haavistoa on vaikea kuvitella presidenttinä, jolta keskustelu arvoista sujuisi uskottavan luontevasti.
Siihen on monia syitä.
Haaviston osakkeita ei ainakaan paranna julkisuuden kipeydessään ( IL ?) kuvauttaa itsensä tuskanhikisenä "valtiomiesmäisesti" makaamassa jonkun "tatskutaiteilijan" poltinrauta takapuolessa.
Mielestäni teeskentelevällä individualistillä, hedoniset askelmerkit sisäistäneellä on tarpeeksi työtä turhamaisen itsensä kanssa, johon elämään on vaikea sovittaa uskottavaa presidentin roolia.
Haavisto tekisi itselleen "miehen työn" ja suuren palveluksen äänestäjilleen luopumalla kisasta.