Lauantai 21.10.2017

Uusi havainto: Paavo Väyrysellä äänivyöry etelässä

Jaa artikkeli:
Luotu: 
7.2.2012 13:10
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Väyrynen.

Keskustalanen ex-valtiosihteeri Risto Volanen nostaa Puheenvuoro-blogissaan esiin uuden näkökannan presidentinvaaleista. Volasen mielestä keskustan ehdokas Väyrynen pärjäsi erinomaisesti myös Etelä-Suomessa, vaikka Väyrysen kohdalla on huomioitu vain menestys pohjoisessa.

- Ja todellakin Paavo Väyrynen oli ylivoimainen Lapin ja Oulun vaalipiireissä. Mutta Uudellamaalla ja Helsingissä hän [oli] ensimmäisellä kierroksella kolmas eli ohitti sekä Paavo Lipposen että Timo Soinin puhumattakaan Paavo Arhinmäestä. Näissä vaalipiireissä hän sai yhteensä 72 000 ääntä eli saman verran kuin Pohjois-Savon, Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan vaalipiireissä yhteensä. Ne yhdessä tekivät hänestä ensimmäisen kierroksen yhden menestyjän, Volanen kirjoittaa.

Volanen uskoo, että keskustalla on myös puolueena nousumahdollisuuksia etelässä:

- Keskustan ehdokas sai täällä etelässä jo kolmanneksi suurimman kannatuksen. Me alkiolaiset kutsumme siis nyt toiseksi tulleet Vihreät jaloon kilpaan, jossa luotamme voittoon, Volanen kirjoittaa.

Väyrysen menestyksen on jo aiemmin uumoiltu vaikuttavan positiivisesti keskustan kannatukseen.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Metu

Haavisto ilmiö koki täydellisen romahduksen toisella kierroksella. Haavisto sai kaikkien aikojen huonoimman tuloksen suoran presidentin vaalin historiassa. Ja ylivoimaisesti. LIsäaika olisi tuonut lisää romahdusta.

O

Haavisto saavutti ehdottomasti oman 100%:aan. Enempää ei olisi enää hypetys kasvattanut ehdokkaan alhaiseksi jäänyttä tukea. Haavisto sai hypetyksen sinisilmäisten uhrien äänten lisäksi Niinistön vastustajien äänet toisella kierroksella ja ensimmäisellä tukiääniä, joilla pahemmat Niinistön vastustajat, kuten Väyrynen haluttiin ulos kisasta.

Jatkossakin tulemme näkemään Väyrysen Haavistoa merkittävämpänä vaikuttajana maamme asiainhoidossa. Ihmiset ovat havahtuneet Haavistolaisten tyhjästä meuhkaamisesta ja Centre Party tulee kyykyttämään Vehreät marginaaliin.

ps. En itse varsinaisesti ole edes Keskustan tukija.

Marcul

MIkä oli 70.000 äänen osuus alueella annetuista äänistä, ei kovin kummoinen, joten menestyksestä ei voi todellakaan puhua muut kuin kepulit.
Onneksi Väyrysen aika on 100% ohi, mies YYA-menneisyydestä ei sovi nykyaikaan.

Metu

Paavo pyrkii Kepun puheenjohtajaksi. Näyttöä on, hän sai yksin enemmän ääniä kuin koko Kepu yhteensä eduskuntavaaleissa.

Jos Kepu (jostain ihmeen syystä) voittaa seuraavat eduskuntavaalit, Paavo on pääministeri. Paavolta voi tulla yllätys. Jospa hän älyääkin lähteä tukemaan kuntauudistusta ja uudella karismallaan lähtee viemään Kepua kaupunkeihin, niin kuka tietää? Jytky?

Kun Paavo edellistä hallitusta muodostettaessa sanoi, että hän haluaa joko ministerin tai eduskunnan varapuhemiehen paikan, niiin viisaat päätoimittajat nauroivat kippurassa. Eikä Paavo ymmärrä, että hänen aikansa on ohi. Ei ollut ohi, ja päätoimittajat olivat noloina.

O

Haavisto perhosteli juurikin myös noiden "maalaiskakaroiden" opiskelijaäänillä. Nuoret (ja lapsenmieliset) hyppäävät kokemattomuuttaan (naiiviuttaan) näennäisesti maailmaa parantavien hörhöjen kelkkaan sukupolvi toisensa perään. Maailman syksyn rankkasateet palauttavat päiväperhoset maanpinnalle.

Berserk

Ei se mitään roskaa ole. Jos koko Etelä-Suomesta saa ainoana kepulaisena 70 000 ääntä, jossa on mukana paljon persujakin, niin ei Väyrynen olisi päässyt eduskuntaan koska silloin mukana on muitakin kuin Väyrynen (esim.kanki-Kaikkonen).
Ja persut ja muut nyt Väyrystä äänestäneet äänestävät omiaan.

Hylättyjen äänien kärjessä on Väyrynen, Aku Ankka ja Obama. Tämä kertoo minkä tason pellestä on kyse.

muuan

Oma otsikkosi tuolla edellä on "Volanen kirjoittaa roskaa". Siitä kysyin, että mitä (Volasen) roskalla tarkoitat, en kommentistasi itsestään.

Eduskuntaan pääsevät vaaliliiton eniten ääniä saaneet ehdokkaat. Viime keväänä Väyrynen jäi Uudellamaalla kolmanneksi ja putosi. Jos nyt paikkoja tulisi yhtä enemmän, niin se olisi Väyrynen. Luultavasti menestyisi nyt paremminkin.
http://www.vaalikone.fi/eduskuntavaalit2011/tulos/puolue/1/02/

vahatalo

Äänestin Väyrystä ykköskierroksella taktikoidakseni Haavistoa vastaan.

Niinistö oli varsinainen ehdokkaani, mutta kampanjan edetessä Paavon virkeys ei voinut olla vaikuttamatta.

On ainesta Kepun puheenjohtajaksi, ja puoluueen kannatuksen nostamiseksi entiselle tasolleen.