Perjantai 24.11.2017

Timo Soini: ”Väyrysen käytös on merkittävä asia”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
4.4.2012 11:11
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Mari Kiviniemi.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini analysoi, että Paavo Väyrysellä (kesk.) on ollut suuri rooli keskustan puheenjohtajan Mari Kiviniemen lopumispäätökseen.

Kiviniemi yllätti kaikki viime sunnuntaina ilmoittamalla, ettei tavoittele kesän puoluekokouksessa jatkokautta puheenjohtajan pestilleen. Soinin mielestä Kiviniemi ei tappion hetkellä saanut omiltaan tukea.

- Vuosi vaaleista auttoi toipumista, Kiviniemi ei halunnut tapella omiensa kanssa. Väyrysen rassaava ja henkistä epämukavuutta aiheuttava käytös on tässä merkittävä asia, Soini tulkitsee blogissaan.

Soini korostaa, että puheenjohtajan pitää johtaa.

- Linjaa ei pidä lähteä kyselemään S-Marketin tuulikaapista tai nettipalstojen keskusteluketjuilta. Se on luotava ja pidettävä itse, hän kirjoittaa.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

muuan

"Linjaa ei pidä lähteä kyselemään S-Marketin tuulikaapista tai nettipalstojen keskusteluketjuilta."

Soinikaan ei halua kunnella "kansan ääntä". Olemme siis omillamme.

Mutta tukea ja tukea... Pahasti hävinnyt puoluejohtaja tarvitsee päinvastoin sapiskaa ja patistamista, mieluiten syrjään astumiseen. Johdettavien luottamus johtajan ammattitaitoon on mennyt, vaikka sitä ei kukaan ääneen sanoisi. Väyrysen rohkeus oli tästä vain oire ja seuraus.

nimperi

Oletko rehellisesti sitä mieltä, että puolueen linjaa ylipäänsä pitäisi lähteä kyselemään S-Marketin tuulikaapeista ja nettipalstoilta?

Sitä paitsi, eikö juuri se olisi pahimman luokan populismia, josta PS:ää perinteisesti moititaan? Kuulostaa siltä, että sinusta PS ei ole tarpeeksi populistinen...

Eiköhän puolueen linja muotoilla puoluekokouksissa, ja sitten lopulta äänestetään, että ketkä valitaan puolueen johtotehtäviin linjaansa ajamaan ja puoluetta ohjaamaan.

mdmd

Timo Soinihan jos joku on saanut mielipiteensä S-marketin tuulikaapista. Koko puolue on suuri tuulikaappi ja molemmista ovista vetää. Fiksu puolueen pj. ei lähde ottamaan kantaa mitä toisten puolueiden pj-kuvioissa tapahtuu. Taitaa mennä Persuissa niin huonosti, että katse pitää suunnata Keskutaan, joka on nousussa.

de comments

käsittää. Itse kun luin kirjoituksen olen kyllä sitä mieltä että Soini tarkoittaa puheenjohtajan noudattavan puolueen aatetta ja ohjelmaa. Siihen ei tarvitse kuunnella tuulikaappipuheita. Eihän Soini suinkaan mitenkään tuonut esiin sitä etteikö hän kuuntelisi kansalaisia. Ei noin. Puolueen puheenjohtajan tuleekin noudattaa omaa aatemaailmaa ja puoluevaltuustossa yhdessä laadittua puolueohjelmaa.

Puolueen noudattamsta ohjelmasta lienee kyse Keskustassakin syntyneessä erimielisyydessä. Näin olen käsittänyt. Väyrynen on eri linjoilla, vanhoillisella, ja Kiviniemi taas halusi "päivittää" puolueen ohjelmaa ja aatemaailmaa. Kun jäsenistö ei ole ollut riittävän ponnekkaasti tukemassa Kiviniemeä, päätti hän jättää johdon toisiin käsiin.

ju66tatu

Paavo Väyrynen vetää KePu:n yhtenäistämislinjaa ja pyrkii saamaan eksyneet jäsenet takaisin leiriin.
Presidentinvaaleissa esim. olisi ollut mielenkiintoisempi tilanne mikäli wanha keskusta olisi ollut voimissaan.Suuren jytkyn jälkeen yhä ilmeisemmin on tuntunut siltä että Suomessa tehtiin poliittinen vallankaappaus porvareiden voitoksi.
PerusSuomalaiset löivät kiilan Keskustan äänestäjäkuntaan alkaen Matti Vanhasen lautakasajupakasta.
Kuitenkin pitää muistaa se tosiasia, että kansaa ei voi loputomasti kupata veroperustein, pää jää väkisinkin vetävän käteen. Kansa odottaa epäitsekkäitä tekoja ja kun sellaista ei ole näkyvissä, kuppi alkaa kuohua väkisinkin.
Piiskan sijasta pitäsi tarjota porkkanaa, mutta se on sortajalle vieras käsite. Verokuokkaa heilutetaan lopullisen kansan niskalaukaukseen asti.

Mitä Paavo Väyryseen tulee, hänessä on potentiaalia ja myös valtiomies-pelisilmää. Aliarvioiminen olisi melkoinen virhe.
Kivinimen oli aika vetäytyä sen vuoksi, että nyt jos aikoo saada konkreettista tulosta joka näkyy, pitää se tehdä äänekkäästi. Kiviniemellä on kyllä paukkua, mutta ehkä liian maltillisesti.

mdmd

Perussuomalaiset ovat nyt siinä vaiheessa, että ajatukset ovat enemmän siinä "mistä saatais uusi puoluetoimiston huoneisto" kuin että mistä saataisiin lisää uutta sisältöä politiikkaan. Näin se alkoi Nusujenkin tuho - kovan uhon jälkeen.

MURSU

ja nöyryys joka vaalialustana ei riitä....jos sitä ei muista niin huonosti pitäs käydä....MUTTA kun katsoo suomalaisten äänestäjien/asiakkaiden yms. joukkioiden käyttäytymistä, niin voi vaan ihmetellä kun kaikki vaan jatkuu monotoonisesti kuin ei mitään....niinkuin aina ennen...