Maanantai 23.10.2017

Vihreän mallilla hirveästi rahaa perussuomalaisille nuorille

Jaa artikkeli:
Luotu: 
5.4.2012 19:48
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Perussuomalaiset nuoret olisivat tässä tilanteessa melkoinen voittaja vihreän opiskelija-aktiivin laatimassa rahanjakomallissa.

Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liiton hallituksen jäsen Veli-Matti Partanen ehdottaa puolueiden nuorisojärjestöjen avustukset jaettavaksi uudella mallilla. Siinä otettaisiin vanhojen kriteerien lisäksi mukaan puolueen kannatus edellisissä eduskuntavaaleissa. Niiden paino olisi jakomallissa sama.

Partasen mallilla rahaa lähtisi nykytilanteessa eniten keskustalaisilta järjestöiltä. Ne saisivat keskustan tuoreimmalla vaalikannatuksella vuodessa lähes 150 000 euroa vähemmän, yhteensä alle 600 000 euroa.

Suurin hyötyjä olisi perussuomalaisten nuorisokenttä. Sinne tulisi puolueen vuoden 2011 vaalimenestyksen ansiosta yli 250 000 euroa ja summa nousisi noin 270 000 euroon.

Myös vihreiden nuoret hyötyisivät tässä mallissa 60 000 euron verran.

Katso Partasen mallin vaikutukset puolueittain hänen Puheenvuoro-blogistaan täältä.

Vihreiden nuorten opiskelijoiden liitto ViNO, Kristillisdemokraattiset nuoret ja Perussuomalaiset Nuoret laativat hiljattain avoimen kirjeen tukirahojen jaosta ministeri Paavo Arhinmäelle (vas.).

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

rcislandlake

Minusta puoluejärjestöt ja puolueisiin läheisesti liittyvät järjestöt eivät minusta lainkaan kuulu erillisen nuorisotuen piiriin, vaan tuet pitäisi tulla puoluetuen kassasta. Siitä varmasti riittää nuorisonkin juhliin kuin myös puolueväen kekkereihin. Nuorisotuet pitäisi jakaa oikeaan nuorisotyötä tukevaan toimintaan kuten juuri urheilutoiminta, 4h, Partio, taide/tiede jne.

Mitä tulee nuorten poliittisen toiminnan tukemiseen, niin minusta jakoperusteet ovat köyhiä. P.Arhinmäellä tuskin on mitään mustaavalkoisella, jolla verrata eri poliittisten liikkeiden toimintoja. Itse en ole kyllä ainakaan saanut vertailuja mistään poliittisen liikkeen nuorisotoiminnasta, joten en kyllä menisi julkisesti ilkkumaan jotain poliittista liikettä toimimattomaksi, osaamattomaksi tai tyhjänpäiväiseksi, ennenkuin on tasavertaista vertailutietoa tyyliin Politiikan Maailman Nuorisotoiminnan vertailu numeroilla 1-10 tai tähdillä 1-5. Arhinmäen tapauksessa on vain hyväveliverkostosta ja lapsellisesta uhittelusta: "Mulla on valtaa, lällällälällää"...

Mtl

Kyllähän puoluetuki pitäisi lopettaa ja jokainen puolue joutuisi hankkimaan rahansa itse eikä veronmaksajat joudu olemaan maksuautomaattina. Puhutaan muka säästämisestä ja tiukoista ajoista ja samalla tuhlataan ihan selkeästi rahaa. Kyllä Suomellakin olisi paljon paikkoja säästää mm. juuri tämä puoluetuki, kehitysapurahat, harmaa talous yms. Puhutaan siis miljardiluokan säästöistä vuositasolla, mutta kovin vähän on ollut mielenkiintoa hallituksella näihin asioihin. Sitten vasta kun oma talous on kunnossa niin näihin kehitysapurahoihin yms. voisi palata takaisin.

jaakkookojo

Nykyisellään paikalliset vammais- ja kansalaisjärjestöt eivät saa avustuksia valtiolta. Vammaisjärjestöille annetaan armosta joku satanen vuodessa kuntien sosiaalitoimesta, mutta kansalaisjärjestöt saavat tulla toimeen omillaan. Jäsenmaksut ovat muutaman euron vuodessa. Niillä ei järjestetä minkäänlaisia palveluita. Poliittiset nuorisojärjestöt saavat valtionavun lisäksi kymmeniä tuhansia kunnilta. Vammaisjärjestöt tekevät osittain sosiaalitoimen alueen töitä järjestäen oman alansa vammaisille virkistystä ja palveluita. Palveluissa apuun tulevat jopa yksityiset yritykset. Nuorisojärjestöt saisivat elää puoluetuilla.

Vyötiäinen

Siis PS:n nuorisojärjestöt saisivat sen määrän, mikä niille KUULUISI. Eli samalla periaatteella kuin muillekin puolueille.

Otsikointi oli taas kerran outo ja tarkoituksellisen manipuloiva.

Jos muutkin suuret puolueet saavat HIRVEÄSTI rahaa, niin miksei pesutkin?

HeppuV

Eivät puolueiden nuorisojärjestöt mitään julkista tukea tarvitse. Puolueet voivat antaa omasta pussistaan ja myös jäsenmaksujen kerääminen sekä sponsorointi ovat ihan potentiaalisia rahoitusmuotoja tällaisille järjestöille, joiden tarkoitus ei ole kuin generoida laiskanpulskeita oikeaa työtä vältteleviä broilereita päättäviin elimiin sekä ylläpitää nepotismin ja korruption jatkumista politiikassa.

Ihan oikeasti, tässä on hyvä säästökohde, kuten puoluetuissa. Jos puolueiden piiri-pieni-pyörii leikit ovat niin pirun tärkeitä niin kai jäsenet ovat valmiita niihin myös rahallisesti panostamaan.

Näillä rahamäärillä voidaan pelastaa useiden ihmishenkien menetys ja monia nuoria syrjäytymiseltä joka vuosi.