Perjantai 24.11.2017

Suomen todellisuus: ”Mikä hyvinvointivaltio tämä on?”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
6.4.2012 10:24
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Raimo Sailaksen mielestä osa nuorista ei ymmärrä, mitä oikea työnteko on.

Valtiosihteeri Raimo Sailas kertoi yhteiskunnallisista näkemyksistään vieraillessaan eilen Hjallis Harkimon Hjalliksen kanssa -ohjelmassa. Sailas sanoi olevansa sitä mieltä, että huomattava osa nuorista ja osa aikuisistakin ei ymmärrä, mitä oikea työnteko on.

-  Se on suuri huolenaihe. Ei suomalaista hyvinvointiyhteiskuntaa voida ylläpitää, jos ei tehdä töitä, Sailas sanoi.

Sailas ja Harkimo keskustelivat myös hyvinvointiyhteiskunnan määritelmästä. He olivat sitä mieltä, että hyvinvointiyhteiskunta-sanaa käytetään hieman liian kevyesti ja kliseisesti. Sailas kuvasi karusti suomalaista todellisuutta:

- Mikä hyvinvointivaltio se sellainen on, jossa huostaanottojen määrä kasvaa rajusti, jossa alkoholinkäyttö on aivan ylenmääräistä nuortenkin kohdalla, jossa jäädään työkyvyttömyyseläkkeelle erittäin laajasti? Ei tämä nyt mitään hyvinvointia ole, Sailas sanoi.

Sailas sanoi saaneensa maailmankuvansa ja oppinsa lapsuudestaan, jonka hän vietti vaatimattomissa oloissa. Sailaksen vanhempi veli oli kuollut ennen hänen syntymäänsä, joten Sailas oli vanhin elossa oleva perheen kuudesta lapsesta. Sailas kertoi, että hänestä varmaankin tuli sosialidemokraatti perheolojensa vuoksi.

Lapsuuttaan Sailas kertoi miettineensä paljon syöpäkamppailunsa aikana. Sailas kertoi vakavasta sairaudestaan hyvin rauhallisesti.

- En yllättynyt [syöpädiagnoosista], koska olin ollut jo niin kauan tutkimuksissa. Oli kaikennäköisiä oireita, iho-oireita ja muita, Sailas kertoi.

Hän sanoi, ettei osannut ajatella kuolevansa. Lääkäreiden antama ennuste oli hyvä. Sairaala-aikana lapsuus ja nuoruus pyöri kuitenkin hänen mielessään.

Eläkkeelle Sailas jää puolentoista vuoden kuluttua.

- Yläikäraja tulee vastaan. Silloin kannetaan ulos, jos ei muuten ymmärrä lähteä, hän sanoi.

Eläkkeellä Sailas aikoo keskittyä lukemiseen ja shakin peluuseen.

- Jos voimat riittävät, osallistun yhteiskunnalliseen keskusteluun, vuosikymmeniä valtiovarainministeriössä työskennellyt Sailas lupasi.

Jaa artikkeli:

Kommentit

demarien vihollinen no1

...auto verot liian korkeat, polttoainevero liian korkea, alkoholivero liikaa, asuminen liian kallista, elintarvikkeet liian kalliita, apteekki järjestelmä pitää kalliita lääkkeitä,palkkaverotus liikaa, terveydenhuoltomme ei toimi...sdp ja kepu ovat ongelmamme ydin...

Aimo Jäärä

Jolloin jäljelle jäävät käytännössä vasemmistoliitto ja perussuomalaiset.

Jos vasemmistoliitto olisi se oikea vaihtoehto, mitkään verot eivät olisi liian korkeita, vaan ne olisivat se ainoa oikea tapa huolehtia yhteiskunnasta.

Jos perussuomalaiset olisi se oikea vaihtoehto, miten asioista voi huolehtia jättäytymällä vapaaehtoisesti oppositioon. Sekä kotimaan että Euroopan asioista päätettäessä.

Mika Martikainen Tampere

Tässä Raimo Sailas taas paljastaa kuinka terävä äly on täysin osaamattoman ja ymmärtämättömän valtiosihteerin pää, joka syyttää Suomalaisen yhteiskunnan alasajosta kansaa.

Kyllä syy suomalaisen yhteiskunnan alennustilaan on osaamattomissa valtiosihteereissä, pääministereissä, valtiovarainministereissä ja muissa ministeriöissä. Missä kuvitellaan, että kun kuraa kaataa päälle niin kansa huutaa onnesta Hurraa !

Tämä korruptoitunut, mitään osaamaton poliittinen eliitti pitää vaihtaa ennenkuin moraalisen murtuman suunta muuttuu.

Kertik

Tuota en nyt ymmärtänyt, että elintarvikkeet olisivat liian kalliita. Olen pienituloinen eläkeläinen, ja päivittäistavaroihin, joista suurimman osan muodostavat elintarvikkeet, kuluu 13 % nettotuloistani.Ei se minusta ole mitenkään kohtuutonta.

Vuosikymmenien kuluessa ruokaan kuluvan rahamäärän osuus tuloista on jatkuvasti pienentynyt.

Groenendael

"Sailas sanoi olevansa sitä mieltä, että huomattava osa nuorista ja osa aikuisistakin ei ymmärrä, mitä oikea työnteko on.

- Se on suuri huolenaihe. Ei suomalaista hyvinvointiyhteiskuntaa voida ylläpitää, jos ei tehdä töitä, Sailas sanoi.

Se on suuri huolenaihe. Ei suomalaista hyvinvointiyhteiskuntaa voida ylläpitää, jos ei tehdä töitä, Sailas sanoi."

Tietysti voisi kysyä myös ymmärtävätkö virkamiehet ja polittikot sitä, että voidaanko hyvinvointiyhteiskuntaa ylläpitää yleensäkkään jos työt on viety halpatyövoiman maihin.

A_L

Ne Sailaksen oikeat työt ?
Kaupanmyyjinä ovat alle-minimipalkkaiset virolaiset ja muut "soluasunnoissa" asuvat.
Rakennustyömailla ei suomea juuri kuule puhuttavan, kun ne Sailaksen "oikeat työt" tekee alle-minimipalkkaiset viro-, puola- ja venäläiset - ja muut parakeissa asuvat.

(Suomalaisia) nuoria on aina syyllistetty, mutta totuus on, että nuoret vain suorimmin heijastavat nykyaikaa sopeutumalla(?) vallitsevaan tilanteeseen.
Näin on myös Kreikassa, Espanjassa, Italiassa, jne .
Vanha sanonta - Think Globally, Act Locally !
Ja meillähän siitä heti syytetään Impivaaralaiseksi.

Milloin muuten viimeksi ostit jonkin Suomessa ja Suomalaisen valmistaman tuotteen ? ...
.
.
.
.
.
.
.
... niinpä !

luuserius

On yli 6 miljardia ihmistä. Siinä sitä on liitoilla ja viranomaisilla valvomista. Tarja Halosen kanssa me odottelemme tässä koska kiinalaiset ottavat ILOsanoman vastaan ja alkavat noudattaa suomlaisia työehtosoppareita........

AY-Suomi tuhoutuu lailla Kreikan. Kohta jonotetaan pankista rahoja ja eläkeläiset poimivat marjoja ja jakavat lehtiä leipää vastaan. Kaikille kun ei ruokajonosta riitä.

tulevaisuuden profeetta

Mutta nyt hän on aivan pihalla kuin lumiukko. Miten niitä töitä pystyy tekemään, kun niitä ei ole. Yhtä avoinna olevaa duunia hakee 100-400 ihmistä. Yksi otetaan, muut pysyvät työttöminä. Epäsuhta on niin suuri, että on ihme lässyttämistä se, että ettei tehdä töitä. Kaiken lisäksi Suomeen roudataan ihan tarkoituksella lisää näitä työttömiä (mamutus). Lisäksi koko työn määritelmä olisi uusittava. Työksi pitää kutsua vain sellainen toiminta, josta saadusta palkasta ihminen itse pystyy kustantamaan asumisen, ruoan, energian, kulkuvälineen, (siihen polttoaineen) vaatteet, lapsien elatuksen ym ILMAN MITÄÄN YHTEISKUNNAN TUKEA. Nythän tilanne on se, että liksat ovat niin surkeita, että jopa työssäkäyvät ihmiset ovat pakotettuja anomaan tukia, jotta ylipäätään pysyvät hengissä.
Suomen työvoimapolitiikkaa kalvaa 2000-luvun vaihteen jälkeen yleistyneet vuokratyöfirmat, jotka ovat kuin syöpä, koska ne varastavat ihmisen työpanoksesta suuren osan, joka kuuluisi työntekijälle itselleen, eikä välistävetäjille. Tämä on se syöpä, joka on about kymmenessä vuodessa sairastuttanut koko työelämän ja ajaa ihmiset sossuluukuille.
Koko Eurooppaa vaivaa sama työnantajapula, esim. Espanjassa liki puolet nuorista on työttömiä. Sailaksen logiikka on, menkää töihin, töihin siitä. Ongelma on siellä sama kuin täälläkin. Minnet menet, kun niitä töitä ei ole. Vai onko sielläkin porukat vaan lusmuja, niinkuin monet törkyturvat Suomessakin väittävät.
Suomessa on liki puoli miljoonaa aikuista ilman työsuhdetta, osa heistä on jo hävinnyt rekistereistä, osa on piilotettu työkkärin höpöhöpökursseille, osa ei saa mitään puolison tulojen vuoksi, koulutuspaikkoja nuorille karsitaan( vaikka ei koulutus mitään takaa, monet kouluttautuvat suoraan kortistoon), Suomi.neito on siis tosi kusessa.
Muistan, kun eräs valopää esitti, että tarvitsemme 1,8 miljoonaa maahanmuuttajaa tekemään täällä duunit, kun väestö ikääntyy. Heh, heh mitä potaskaa, kun maamme ei pysty edes omille kansalaisillemme sitä tarjoamaan. Tilanne on liki sama kuin silloin, kun täältä muutti suuri joukko ihmisiä Ruotsiin duunin saadakseen. Nykypäivänä sekään ei onnistu kuin harvoille. Valitettavasti elintaso tulee maassamme kymmenen vuoden sisällä romahtamaan alle Albanian tason ja sen me teimme ihan itse äänestäessämme kokkarit valtaan.

luuserius

Koska Lipponen ja Niinistö käänsivät Esko Ahon hallituksen veropolitiikan päälaelleen. Suomessa tehtiin tietoinen valinta silloin. Ruotsissa valittiin toinen tie. Suomi keskittyi työvoiman määrän rajoittamiseen, estettiin täystyöllisyyden synty uudestaan ja panostettiin Nokia keskeisyyteen. Verolakeja Nokialle.

Ruotsissa taas tehtiin aktiivisempaa maahanmuuttopolitiikkaa ja laajennettiin elinkeinorakennetta myös alhaisen tuottavuuden aloille.

Pienyritykset karkaavat Viroon, joka elää taas täysin EU tukien varassa. Ilman EU tukia Viron yhteiskunta romahtaisi.
Tätä ''ilmaista verotusta'' kannattaa pk-yritysten hyödyntää, jonka maksaa EU. Suomi ei oikein pysty kilpailuun vastaamaankaan.

Voisihan sitä verotusta keventää ja poistaa esim. valtion tulovero määräajaksi kokonaan. Olisi mielenkiintoista nähdä vaikutukset.

Old Fargo

Salosta leviää evankeliumia: http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012040615422786_uu.shtml

1000 nokialaista vaihdettu aasialaisiin. Tietokin pistää 500 ulos. Jo noissa on 1500 osaajaa monotettu, eikä työinnosta ole ollut kiinni.

Jos Sailas syyllistää, niin keksiipä sitten vetonauloja, joilla saadaan ulkomaalaiset firmat sijoittamaan tänne ja palkkaamaan SUOMALAISIA. Ydinvoimatyömaillekin piti tulla suomalaisille töitä, vaan puolalaiset ym. käyvät halpalennoilla nekin hoitamassa. Sama homma jatkunee uusilla työmailla, kun ne alkavat.

Sailas ei tunnu tajuavan globaalien työvoimavirtojen luonnetta.

TapioTTT

Tuleeko yhtään mieleen mitä tämä suuri kansan "sankari" SDP.n Halonen aikoinaan sanoi = mitä vikaa globalisaatiossa muka on tarkoittaen se on paljon reilumpaa asioidenhoitoa.

Eli sillai meillä tässä yhteiskunnallisessa sekoomuksessa sekoillaan eli pian purraan itse pelkkää "heinää" koska päättäjät tuhoajat vääjäämätttä omalla typeryydellään koko toimivan yhteiskunnan.

Jarkko0

Mielestäni eliittiin mukaan päässeiden usein viljelemä näkemys köyhyyden ja kurjuuden jalostavasta vaikutuksesta ihmiseen on makaaberi. Äärimmäisessä köyhyydessä oleva ei välttämättä kykene edes huolehtimaan terveydestään, koska jos vaikka opintotuki ei riitä lääkärin määräämiin lääkkeisiin ja sukulaisilla ei ole rahaa ei niitä sairauksiakaan sitten hoideta. Lisäksi jos kokoajan joutuu säästämään kaikesta myös ravinnosta ja syömään halvinta roskaruokaa mitä kaupasta saa ei sillä terveys kovin hyvänä pysy pitemmän päälle.

Kun terveys menee hieman huonommaksi onkin vaikea enää saada töitä ja toimeentuloa.

Lisäksi tarjoaako nykyinen kvartaalikapitalismi ihmiselle paikkaa mihin mennä, mihin kuulua? Jos pienikin virhe voi heittää kokonaan yhteiskunnan ulkopuolelle?

Onko työn tarkoitus tarjota toimeentulo vai vain kuluttaa kaikki ihmisen vapaa-aika?

Itse olen monta kertaa pinnistellyt työelämässä kaikkeni jättäen sairaslomat pitämättä ja tehden palkatonta ylityötä vain huomatakseni, että ei sillä YT-neuvottelujen tullessa ole ollut mitään merkitystä. Kun työt menivät nopeasti alkoi mennä terveys ja tuli kaikenlaisia muita ongelmia kuten luottotiedot menivät, koska en kyennyt enää hoitamaan velkojani. Luottotiedot kun menivät en enää välttämättä saa vuokra-asuntoa paikasta, jossa minulla olisi töitä. Muuttaminen ei myöskään onnistu ilman rahaa tai säätöjä joten jumissa ollaat tällä paikkakunnalla missä töitä ei ole.

Oikeastaan minulle on sama vaikka "hyvinvointivaltio" puretaan, koska olen tottunut köyhyyteen ja tulemaan toimeen sillä minimitoimeentulolla ja hankkimaan pulloja keräämällä tai kauppojen roskiksia tonkimalla loput ruuat jos raha ei riitä. En ole kyllä huomannut, että tämä tämmöinen jalostaisi ihmistä paremmaksi kuten Sailas väittää vaikka väitän tietäväni todellisesta köyhyydestä sata kertaa enemmän kuin koko elämänsä vakituisessa virassa istunut Sailas.

ReijoL

...on, että "Ei työ tekemäälä lopu, tekemättä kyllä...". Suomessa on käynyt juuri näin; koska nykyinen työmoraali on mitä on, (isot) yritykset siirtävät työvoimatarpeensa sinne missä vielä ymmärretään työn merkitys.
Toinen vanha hokema kuuluu "...verot valtion maksettaviksi..." - tähänkin Suomessa jo ollaan päästy aika hyvin; julkishallinto työllistää suuren osan suomalaisista vero- ja vastaavin varoin - jotka "oikeaa työtä" tekevät maksavat.
Lopuksi: kaikki valtion ja "himmeleiden" jakamat tuet (ja niiden jakajat) voitaisiin tarpeettomina ja haittaavina lopettaa; ellei työnteolla ja yrittämisellä pärjää ilman tukia, niin jossain on vikaa. Ei pitkällä aikavälillä yhtään toimivaa bisnestä voi rakentaa "tuen" varaan, kyllä toiminnan on elätettävä itsensä.

hobs

Ei sillä työmoraalilla ole mitään merkitystä, jos pitää kilpailla 5e:lla 12h päivätyötä vaipat jaloissa tekeviä totalitaristisen valtion pakkotyöläisiä vastaan.

Siinä ei paljon auta vaikka kuinka ylivertainen moraali olisi. Tilanne johtuu täysin historiallisen täydellisesti ryssityn talous- ja tullipolitiikan ansiosta. Ei kenenkään moraalista.

Meillä korkeastikoulutetuilla toki menee tässä nykysysteemissä ihan mukavasti, ainakin toistaiseksi, mutta yhteiskunnalla ei.

Jarkko0

Näinhän se menee. Vaikka päivät kävisi töissä ja illat raamattu piirissä opettelemassa hyvää moraalia ja täydellistä nöyryyttä on vaikea pärjätä kilpailussa totalitaristisen valtion pakkotyöläisiä vastaan varsinkaan jos joutuu maksamaan asumisesta ja ruuasta Suomalaisen hintatason mukaisia maksuja.

Hyvähän se on heille huudella kenen työpaikat on kadonneet diktatuurin pakkotyöläisille, että joustakaa vieläkin enemmän ja kilpailkaa olette huonoja ihmisiä, jonka työmoraali on huono ja että ymmärrä mitä työntekeminen edes on. Järjestelmä on vielä rakennettu siten, että köyhän on lähes mahdoton todistaa, että yksilötasolla hänen työmoraalinsa on lähes täydellinen ja sata kertaa kirkkaampi ja parempi kuin yhdelläkään virkamiehellä. Lisäksi köyhän on mahdoton todistaa, että juuri hänen toimeentulomahdollisuutensa on kadonneet diktatuurin pakkotyöläisille.

Ehkäpä liiankin monet ovat alkaneet ymmärtää vähän liiankin hyvin mistä on kysymys.

Samoilija

Suomalaiset tuudittautuvat tuulipukuun ja sauvakävelyn ihmeisiin. Ei ole varaa töistä jäävällä vapaa ajalla muuta tehdä, kuten matkustaa.

Ja mitä työmoraaliin tulee, teen työni varmasti vähintäänkin kiitettävästi.

Ja mitäs me nariskot olisimme tyytyväisiä et on töitä. Joo iloinen ku oranssi ilmapallo. jos elintarvikkeet ja kustannukset olisivat elämisessä olisivat 1/6 osaankin pienempiä voisi kai riemuita.

Palkat eivät nouse elinkustannusten mukana. Palkka nousee pari kertaa vuoteen, Elinkustannukset viikottain.

Lajo

Voi Raimo parka kun sinut puolentoista vuoden kuluttua kannetaan ulos. Miten minusta tuntuu ettei sinun nykyinen
työsi ole oikeaa työtä.Istut hyvässä tuolissa jonka olet saanut mahdollisesti koe-istua Martelalla. Tuoli eikä se työ-
pöytäkään ole mitään halpoja viilutettuja lastulevy juttuja.
Umpipuuta pitää olla,saat suhteellisesti ottaen kovaa palkkaa.-Mistä lukemisesta,lukemisen tulkinnasta keskustelusta muitten kanssa. Päätöksesi eivät välttämättä astu ikinä voimaan,koska sinun virkamiehen esittämä toiminta tapa voidaan poliittisella päätöksellä kumota.
Kun sinut kannetaan ulos puolentoista vuoden kuluttua,tunnetko tehneesi töitä. Olet oikeassa, ainoita töitä olivat ne puun pilkkomiset penskana,siitä oli palkkana vaatetus ja ruoka. Se oli työtä. Naapurin puitten pilkkomisesta saattoi saada palkkaa.
Ojan kaivajien paikkoja ei ole,lapio on korkeintaan mökillä kasvimaa käyttöön. Jos mökillä on sähkö siellä saattaa olla klapikone.
Ei nuorille ole oikeastaan mitään hommaa jolla sais harjoitella. Taloissa ei ole edes lumikolaa,jolla työntää
piha puhtaaksi ajankuluna.Maaseudulla nuoret voivat toteuttaa itseään tekemällä jotakin hyödyllistä. Kaupunki oloissa konstin saavat keksiä ammatti-ihmiset.
Osallistumisesta pitää tehdä pakko kuten kasvien keräämisestä -60 luvun oppikoulussa.

qed

Suomessa ei ymmärretä työntekemisestä mitään. Yhteiskunta ei voi toimia, jos sen talous ei synnytä lisäarvoa. Suomessa on liikaa loisijoita, jotka vain elävät avustuksilla, julistautuvat 'työkyvyttömiksi' ja kyttäävät vanhempiensa perintörahoja. Suomen suurimmista puolueista kaksi -- sosiaalidemokraatit ja kepulit -- ovat olemassa pelkästään kupatakseen avustuksia omille kannattajilleen.

hobs

Lisäarvo tulee nykymaailmassa ennenkaikkea siitä, että saadaan myytyä ulkomaille tuotteita, joilla ostaa muiden tekemitä tuotteita ja etenkin raaka-aineita. Ojan-kaivaminen toisesta päästä ja täyttäminen toisesta, ei tuota lisäarvoa vaikka sitä tekisi kuinka ahkerasti.

Sen enempää ne demarit kuin sinun kokkarisikaan eivät ole kiinnostuneet ollenkaan siitä, että saamme myytyä tuotteita riittävästi ulkomaille. Tärkeintä on, että kaikki saavat ostaa ulkomailta mahdollisimman paljon halpaa roskaa.

Lopputulos on itsestäänselvä holtiton työttömyys ja velkaantuminen.

Mikko500

1 Aikuisperuskoulun linjavastaava
2 Aktivistimaahanmuuttajakouluttaja
3 Alaikäisten turvapaikanhakijoiden ryhmäkodin vastaava ohjaaja
4 Aputulkki
5 Asioimistulkki
6 Avustamistulkin
7 Avustusanomusten esitäyttäjä
8 Erityisryhmän linjavastaava
9 Etnisten suhteiden neuvottelukunta
10 Ihmisoikeustyönjohtaja
11 Ikääntyneiden somalinaisten kotoutustyöntekijä
12 Kansainvälisen siirtolaisjärjestön projektikoordinaattori
13 Kehitysmaatutkimuksen professori
14 Kehitysyhteistyön palvelukeskuksen asiantuntijan
15 Kehitysyhteistyön palvelukeskuskuksen hankeneuvoja ja taloussuunnittelija
16 Kehitysyhteistyön palvelukeskuskuksen kehityspoliittinen asiantuntija
17 Kerjäläistyöryhmä
18 Kotouttamisohjaaja
19 Kotoutussihteeri
20 Kulttuuriluotsi
21 Kunniaan liittyvien konfliktien asiantuntija
22 Lyhytkurssivastaava
23 Maahanmuuton erikoistutkija
24 Maahanmuuttaja- ja kotouttamisasioiden neuvottelukunta
25 Maahanmuuttajajärjestöjen mielenterveysosaamista pohtiva projektisuunnittelija
26 Maahanmuuttajalasten varhaiskasvattaja
27 Maahanmuuttajanaisten kulttuuriohjelman johtaja
28 Maahanmuuttajaneuvoston puheenjohtaja
29 Maahanmuuttajapalveluiden päällikkö
30 Maahanmuuttajapoikatyön johtaja
31 Maahanmuuttajataustainen kokemusasiantuntija
32 Maahanmuuttajien asumisneuvoja
33 Maahanmuuttajien asunto-oloja pohtiva virkamies
34 Maahanmuuttajien henkilökohtainen palveluohjaaja
35 Maahanmuuttajien henkisestä sopeutumisesta vastaava asiantuntija
36 Maahanmuuttajien kansalaistoiminnan kehittäminen projektin johtokunta
37 Maahanmuuttajien kansalaistoiminnan kehittämisestä vastaava virkamies
38 Maahanmuuttajien koulutuksen kehittäjä
39 Maahanmuuttajien neuvontapisteen ohjaaja
40 Maahanmuuttajien rekrytoinnin helpottamista pohtiva työryhmä
41 Maahanmuuttajien tukijärjestön johtaja
42 Maahanmuuttajien työllistämisyhdistyksen asianajaja
43 Maahanmuuttajien yhteispalvelutoimiston johtaja
44 Maahanmuutto- ja kotouttamisasioiden yhteistyöryhmä
45 Maahanmuuttoasioiden johtaja
46 Maahanmuuttokoordinaattori
47 Maahanmuuttoneuvoston puheenjohtaja
48 Maahanmuuttopolitiikan tutkija
49 Maahanmuuttopolitiikkastrategi
50 Maahanmuuttotyön päällikkö
51 Maahanmuuttovastaava
52 Maahanmuuttoviraston tulosalueen johtaja
53 Maahanmuuttoviraston turvapaikkayksikön johtaja
54 Maahanmuuttoviraston tutkija
55 Maahanmuuttoyksikön etuuskäsittelijä
56 Maahanmuuttoyksikön psykologi
57 Maahanmuuttoyksikön sosiaaliohjaaja
58 Maahanmuuttoyksikön sosiaalityöntekijä
59 Maahanmuuttoyksikön terveydenhuollon konsultti
60 Maahmnmuuttajajärjestöjen toimintaedellytyksiä voimaannuttavan projektinjohtaja
61 Monialaisen romanityöryhmän puheenjohtaja
62 Monikulttuurikonsultti
63 Monikulttuurisen maahanmuuttajatyön päällikkö
64 Monikulttuurisen tietopalvelukeskuksen asiantuntija
65 Monikulttuurisen varhaiskasvatuksen suunnittelija
66 Monikulttuurisenopetuksen suunnittelija
67 Monikulttuuristen naisjärjestöjen kattojärjestön johtaja
68 Monikulttuurisuuden johtava asiantuntija
69 Monikulttuurisuusaktivisti
70 Monikulttuurisuusasiantuntija
71 Monikulttuurisuuskampanja suunnittelija
72 Monikulttuurisuuskoulutusmateriaalivastaava
73 Monikulttuurisuustaitojen kehittäjä
74 Monikulttuurisuustyön suunnittelija
75 Naapuruus-sovittelija
76 Pakolaisavun vertaisryhmätoiminnan koordinaattori
77 Pakolaiskoordinaattori
78 Pakolaisneuvonantaja
79 Pakolaisneuvonnan tiedottaja
80 Pakolaisoikeutta tutkiva oikeustieteilijä
81 Pakolaisvähemmistö vastaava
82 Päivähoidon maahanmuuttajakoordinaattori
83 Romaniasioidenhoitaja
84 Romanien päiväkeskuksen työntekijä
85 Romanien päiväkeskuskuksen johtaja
86 Romanipoliittisen työryhmän puheenjohtaja
87 Romanityöryhmä
88 Romaniyhdyshenkilö
89 Siirtolaisinstituutin johtaja
90 Sisäasiainministeriön kotouttamisyksikön johtaja
91 Sisäasianministeriön maahanmuutto-osaston oikeusyksikön yhdenvertaisuus-vastuualueen johtaja
92 Sisäministeriön maahanmuuttojohtaja
93 Sisäministeriön maahanmuutto-osaston päällikkö
94 Sisäministeriön maahanmuutto-osaston ylitarkastaja
95 Sisäministeriön somaliyhteisön kotoutumista edistävä asiantuntijaryhmä
96 Sopeuttamistyöntekijä
97 Sopeutumiskonsultti
98 Sosiokulttuurinen tasapainottaja
99 Suomen askeleet-linjan opettaja
100 Suomen somalia-verkoston toiminnanjohtaja
101 Syrjinnänvastaisesta toiminnasta vastaava viranomainen
102 Syrjintäilmiöiden analysoija
103 Syrjintälautakunnan johtaja
104 Syrjintää epäilevien neuvontapisteen johtaja
105 Tulkkipalvelukoordinaat tori
106 Turvapaikkalautakunnan sihteeri
107 Työelämävalmiuksien kartoittaja maahanmuuttajille
108 Ulkomaalaisasioiden valmistelija
109 Ulkomaalaisille maksettavan toimeentulotuen käsittelyä koskevien menettelytapojen selkeyttäminen -työryhmä
110 Ulkomaalaisoikeuden asiantuntija
111 Vastaanottokeskuksen apulaisjohtaja
112 Vertaisosaaja
113 Vähemmistöoikeuksien valvoja
114 Vähemmistövaltuutetun ylitarkastaja
115 Väkivaltarikoksiin syyllistyneiden maahanmuuttajanuorten valvoja
Vastaa lainauksen kanssa

paulivuorio

Olenkin tässä jo jonkin aikaa ihmetellyt miksei entinen
kovasti työtä tehnyt kansa ei pääse mitenkään jaloille.
Tuon listan jälkeen en ihmettele mitään. Maailmasta ei
löydy niin rikasta valtiota, joka tommoisen pelleilyn
kanssa pystyisi itsensä elättämään. Lisää kukkahattu
tätejä niin kyllä hyvä tulee.

tulevaisuuden profeetta

Tämä jo osoittaa, miten mädäksi Suomi on muuttunut, kun verovaroja törsätään näiden palkkoihin vaikka valtiontalous on rapakunnossa ja budjettia varten on jo vuosikausia jouduttu ottamaan velkaa. Ei ole mikään ihme, että Astrid Thors ei suostunut julkaisemaan, miten paljon mamutus Suomelle maksaa. Eipä sitä ole nykyhallituskaan tehnyt. Eikä vm:n virkamiehet osaa laskea tämän touhun kustannuksia? Pelkällä mamutuksen lopettamisella valtio säästäisi miljardeja euroja vuositasolla, jotka voitaisiin käyttää maamme omien kansalaisten hyvinvointiin. Ai niin, eihän hallitus haluakaan suomalaisille mitään hyvää, etusijalla ovat maahanmuuttajat ja Saksan ja Ranskan pankit. Tämän unohdin, sorry.

Becker

mitä toi lössi yhteiskunnalle maksaa. Siis kuinka monen ihmisen verot menee tuollaisen poppoon ylläpitoon.
Sotainvaliideiltä kyllä vähennetään ja puolustuslaitos kuivuu
pian kasaan sekä vanhukset maatkoon jätöksissään, mutta ah näitä mamuja, joiden edessä koko kansa joutaa olla rähmällään.

Ola

Demari- ja vasurivallan aikana työmoraali rapautettiin yhdessä niiden hallitseman ay-liikkeen kanssa. Työnteko ei yksinkertaisesti kannattanut, kun rahaa satoi työtä tekemättäkin. Parannus saadaan aikaiseksi ainoastaan uudistamalla koko järjestelmä koululaitoksesta työuran loppuun asti.

muuan

"Mikä hyvinvointivaltio se sellainen on, jossa huostaanottojen määrä kasvaa rajusti, jossa alkoholinkäyttö on aivan ylenmääräistä nuortenkin kohdalla, jossa jäädään työkyvyttömyyseläkkeelle erittäin laajasti? Ei tämä nyt mitään hyvinvointia ole"

Sama vanha suhteettomuusharha... Sillä hyvinvointivaltiossahan voi kaikkikin olla nurinpäin, kunhan muualla on (enimmäkseen) vielä pahemmin.

Ei siis kannata luetella epäkohtia, vaan on verrattava muihin valtioihin. Mutta ei nimenomaan niitä omia heikkouksia muiden vahvuuksiin, vaan elinoloja kokonaisuutena, siis myös omia vahvuuksia muiden heikkouksiin.

Ray

Tämä ei ole hyvinvointiyhteiskunta, josta meidän tulisi olla ylpeitä. Kaikki, mistä Harkimo ja Sailas puhuivat on totta.

Me syytämme aina muita. Muut aiheuttavat meidän huonon olomme. Totuus on kuitenkin myös se, että me itse emme tajua elämällemme todellista merkitystä. Me luulemme, että elämämme ei suju, koska kaikki on niin kallista tai meiltä puuttuu sitä tai tätä. Ei se niin mene.

Jos meillä on koti, läheisiä ihmisiä hengissä, ruokaa, kykyä ja halua havainnoida elämäämme ja oppia uutta, olemme jotakuinkin terveitä ja rehellisiä, voisimme olla onnellisia ja hyvinvoivia. Mutta me emme osaa olla tyytyväisiä mihinkään. Me olemme aivopestyjä paskoja, jotka luulemme virtuaalisen elämämme olevan jotenkin tärkeätä. Me luulemme, että roina ja sen hankkiminen on kaikki. Me olemme menneet täysin retkuun.

Me luulemme, että ulkona vallitseva sää on meille jotenkin tärkeä. Pörssiä ja liikennettä ei saa suututtaa. Ja me luulemme, että meidän rahamme syydetään ulkomaille ja sillä olisi meille jotakin merkitystä. Me vihaamme köyhiä kerjäläisiä ja poliitikkoja, jotka tekevät elämästämme helvettiä. Se, että itse pilaamme elämämme, ei ole omaan elämäämme mitään vaikutusta.

Tietysti niiden, jotka suunnittelevat isommat puitteet pitäisi tajuta enemmän, mutta kyllä meidän itsekin täytyy elämästämme vastata. Ei se ole kuulkaa Suomessa useinkaan rahasta kiinni se onnellisuus. Miettikää vaikka ja hakekaa merkitys elämäänne. Se on aivan lähellänne.

Jukka Mikkola

Katsoin haastattelun ja tärkeimmäksi anniksi minulle tuli valtiosihteerin sanomana, että Suomi EI SELVIÄ yli 30 miljardin euron vastuista. Miksi hallitus on koko ajan kasvattamassa siitä huolimatta näitä vastuita? Eikö Sailaksen neuvot ole menneet puoluetoveri Urpilaiselle ”jakeluun”?

Meillä ei ole kerta kaikkiaan varaa tällaiseen politiikkaan pahoinvointivaltiona. Tässä ollaan tekemässä suurta vääryyttä sekä nykyiselle että tuleville sukupolville, kuten linkistä ilmenee.

http://www.taloussanomat.fi/jan-hurri/2012/01/25/suomen-piikissa-kymmene...

Appi

Työllä on merkitystä ja sillä pitääkin olla merkitys. Sailaksen sanoin on totta, että huomattava osa nuorista ja osa aikuisistakin ei ymmärrä, mitä oikea työnteko on. On suurta yksinkertaistamista sekottaa tähän keskusteluun aina ne henkilöt, jotka aidosti ovat työmarkkinoiden ulkopuolella terveydellisistä syistä. On selvää, että aina ihmisen terveys ei kestä työssä käyntiä, mutta on myös moneen kertaan nähty, että löytyy liian suuri joukko ihmisiä, jotka kaivavat itsestään esille jonkin sairauden, kun eivät halua tehdä työtä. Tunnen itsekin heitä useampia. Eräskin heistä perusteli työkyvyttömyyttään koulutustaan vastaavaan hommaan vasemman jalan jalkapöydän rasitusmurtumalla, jonka kipu ei ole poistunut neljään vuoteen. Kuitenkin hän kertoi juuri aiemmin kävelleensä pari kilometriä ja työ johon hän oli kouluttautunut oli istumatyötä. Koko hänen "työuransa" on ollut samanlaista työn väistelyä. Itse kutsun häntä patalaiskaksi, sillä työntekeminen on aina ollut hänelle erittäin vastenmielistä hieman yli 40-ikävuoden aikana.

Kyllä yhteiskunnalla on oikeus odottaa, että jokainen tekee osuutensa kykyjensä ja terveytensä mukaan. Toisaalta jos joskus sairastun vakavasti katson, että yhteiskunnan tulee taata minulle kohtuullinen elämisen taso. Toivon, että en koskaan siihen tilanteeseen joudu, mutta riskien jakaminen on yksi tapa arvioida yhteiskunnan merkitystä. Laiskuus ei kuitenkaan ole mikään riski vaan omakutoinen ajatus- ja toimintamalli.

Jos ilman omaa syytään joutuu työttömäksi ei sekään ole laiskuutta. Laiskuutta on, jos ei pyri takaisin työelämään. Itsekin olen joskus joutunut työttömäksi ja varmasti jokainen meistä tuntee ihmisiä, jotka ovat joutuneet jättämään työnsä syystä tai toisesta. Koska työttömäksi joutuminen on hyvinkin suuri ja tavanomainen riski, tulee yhteiskunnan auttaa pahimman yli. Vanhenevalla lähes kuusikyppisellä se voi tarkoittaa valitettavasti lopullista joutumista työelämän ulkopuolelle. Työnantajilla on heidän työllistämisessään suuri vastuu. Ylipäätään yrityksillä ja yhteiskunnalla on velvollisuus kehittää mielekästä ja kannattavaa sekä yhteiskuntaa kehittävää toimintaa, mikä yleensä johtaa käytännössä työpaikkojen syntymiseen.

Kaikkein vaarallisinta on, että aina pidetään kiinni omista oikeuksista, mutta unohdetaan kaikki velvollisuudet. Minusta jokaisen terveen työikäisen velvollisuuksiin kuuluu tehdä töitä tai ainakin pyrkiä pääsemään töihin. Laiskottelu muiden kustannuksella ei ole asia jota tulisi tieten tahtoen tukea. Jos joku katsoo elämänfilosofiakseen työn tekemättömyyden ja nautiskelun, niin tehköön sen omalla kustannuksellaan. Silloin senkin hyväksyn.

Laitiin

Tuloa jaetaan. Yhdellä laidalla on henkilöitä, jotka saavat hyvinvointia maksamatta mitään, toisella laidalla on hyvinvoinnin maksajia. Ja jossain siinä välissä väkeä, joka ei ole sen enempää hyvinvoinnin suhteen nettomaksajia tai -saajia. Mihin ryhmään lukeutuu, johtuu myös elämäntilanteesta.

Unohtaa ei sovi, että hyvinvointi maksetaan vain tuottavalla työllä, kuten Sailas kertoo. Sillä maksetaan uskonnon harjoittaminen, taiteet, huvitukset kuin myös elämäntapatutkijoiden työ. Hyvä niin. Kunhan ei vierauduta kokonaan tuottavan työn tekemisestä.

Piski Uskii

Sailaksella ja kaltaisillaan on eräänlainen alitajuinen tekemättömyyden fobia, joka vallitsi vielä kuusikymmentä luvun ihmisten mielissä. Sieltä lienee kotoisin vallitseva selittämätön työttömän häpeä, jonka syyllistävästä olemassaolosta ja kuormastasyönnistä sailaspopulaatio jaksaakin kyllä pitää huolta.

Sailas on oikeassa ja väärässä. Siksikin lienee yllättävän vähän kritiikkiä, miten hän tuon tempun tekee.

Ei riitä, että "työnvieroksunnasta" epä-älyllisesti raksytetään kansalaisryhmää, jonka fyysinen olemassaolo on muistuttamassa kansallisen hyvinvoinnin solmukohdista ja joka - kuin muka omasta syystään- pilaa olemassaolollaan muiden "kunniallisten" kansalaisten hyvinvoinnin. Kuin tilauksesta, tämä äänekäs vähemmän analyyttinen sailasjoukko pulpahtaa julkisuuteen lama-aikana, jolloin työpaikat ovat vähissä vähän joka puolella ja mitoitetut hyvinvointipuskurit natisevat liitoksissaan.

Entäs automaatio, teknisen osaamisen julmettu kehittyminen, joka on vapauttanut rutiinityötätekeviä pilvin pimein kuluttajiksi. Automaatio on kollektiivinen kansallinen voimainponnistus itsessään ja joka on sotkenut monet yhteiskunnalliset pohdinnat ja hyvinvoinnin ennusteet.

Jos haluaa vielä sorhaista ampiaispesää: Mitä oikeata työtä ja kunniallista työnkuvaa ylläpitää epämääräisellä virkamääräyksellä "työtätekevä"? Tai -työttömien joukkoon kuulumaton, mutta hyvin pääomatuloilla elävä, sailasjoukon kritiikissä näkymätön, mutta virkarattaissa pyörivä kuormastasyöjä?

hobs

"Jos haluaa vielä sorhaista ampiaispesää: Mitä oikeata työtä ja kunniallista työnkuvaa ylläpitää epämääräisellä virkamääräyksellä "työtätekevä"? Tai -työttömien joukkoon kuulumaton, mutta hyvin pääomatuloilla elävä, sailasjoukon kritiikissä näkymätön, mutta virkarattaissa pyörivä kuormastasyöjä?"

Tai byrokraatit - kuten Sailas itse, joiden tuottama hyvinvointi valtiolle on usein kovin kyseenalainen. Byrokraattien työtä kun emme valitettavasti voi myydä ulkomaille ja saada tuloa. Vaikka olemmekin ehdottomasti maailman kärkeä tällä alalla.

Jarkko0

Oma paremmin pärjääminen pitää oikeuttaa jotenkin ja Sailas oikeuttaa sen esittämällä, että hänen kaltaisillaan virkamääräysten varassa työskentelevillä on parempi työmoraali kuin meillä järjestelmän ulkopuolelle jääneillä työttömillä ja pätkätyöläisillä, joille kuuluu jatkuva joustaminen ja kokoajan huonontuvat työehdot.

Sitä Sailas ei kuitenkaan kertonut miten pärjätä työmoraalilla totalitäärisen valtion muutaman euron pakkotyöläisiä vastaan jo pelkät elinkustannukset Suomessa ovat niin isot, että pakkotyöläisen palkka ei riitä edes ruoka ja asumismenoihin Suomessa. Eihän tälläisessä kilpailussa mitenkään enää pärjää moraalilla vaan moraalittomuudella.

Työmoraali ei tee työntekijästä tehokkaampaa kuin automatio. Vaikka kuinka heiluisi yötä päivää pokasahan kanssa metsässä ei mitenkään pärjää metsätyökoneelle sahaustehokkuudessa ja lisäarvon tuottamisessa. Koneen tuottama lisäarvo valuu omistajan, työntekijän ja virkamiesten taskuun ei siitä juuri mitään mene työttömäksi joutuneiden pokasahaajien taskuun. Ihan sama vaikka oma pärjääminen ja leijonan osan ottaminen omaan taskuun automaation lisäarvosta kuinka oikeutetaan oman työmoraalin kirkkaudella. Se ei poista tosiasiaa siltä, että pokasahaajille jää vähän ja kaikki muut ottavan enemmän ja vetoavat olevansa moraaliltaan niin ylivoimaisia, että näin asioiden kuuluu ollakin kun metsätyökoneiden ja muun automaation käyttöönotosta syntynyttä tuotannon kakkua jaetaan uudelleen.

puutarhuri

kun yksityinen ihminen ei mitään järkeviä suunnitelmia voi tehdä omasta taloudenpidostaan pitemmällä tähtäimellä. Ainut pysyvä asia mikä mieleen tulee, on väliaikainen ajoneuvovero joka juuri täytti 55 vuotta. Kun katsoo vaikkapa osakekurssien putoamista parissa vuodessa 20 %, niin voi laskea mitä sijoittajat menettävät. Jos vähääkään pitää pankkitilillä rahaa, niin inflaatio vie 2-3 % vuodessa. pankkikorko on 0,25%. Rahat kannattaa siis käyttää heti johonkin kalliimpaan etelänmatkaan.

jorpuu

ovat aiheuttaneet vastikkeettomia etuuksia (pekkaset yms.)vaatineet AY-liitot ja toisaalta pohjattoman ahneet kapitalistit sekä ulkomaiset, mm. amerikkalaiset sijoittajat (eläkesäätiöt), joilla ei ole mitään vastuuta muitten ihmisten hyvinvoinnista. AY-liike on tehnyt tärkeimmän tehtävänsä ja nyt se on siirtynyt "kuppauslinjalle". Joutaisi rajoittaa sen valtaa.

luuserius

AY-liikkeen arvostelu on vähän kuin arvostelisi kiinalaista ykköspuoluetta. Sitä ainoaa ja oikeaa. Kaikki tietävät missä mennään.

Suomessa ollaan haluttu antaa omistus amerikkalaisille. Verottamalla ollaan oikein kannustettu myymään kotimainen omistus pois.

liittykää nyt liittoon, niin kohta joukolla vaaditaan sellaisia etuja että työpaikka menee alta.

luuserius

Syntyisi erityistalousalueilla. Näitä tuntui kannattavan myös enemmistö puolueiden ryhmänjohtajista, kokoomuslaista Vapaavuorta lukuunottamatta. Hän taitaa olla Eduskunnan harvalukuisia AY-aktivisteja.

Näillä erityistalousalueille Suomi voisi vastata Viron haasteeseen. Ja vähän Kiinan haasteeseenkin. Voisi perustaa ainakin yhden alueen kokeilumielessä Itärajan tuntumaan, suomalaisversion Hong Kongista, ja myöntaa
alueella viisumivapaus. Olisi hauska nähdä mitä tapahtuisi.

vinbju

Uudessa Seelannissa on jo nähnyt suomalaisuhkan - invaasion luonteinen siirtolaisuus, kaikki koulutetut ja työtä pelkäämättömät sekä solidaarisuusverolla rankaistut siirtyvät toiselle puolelle maapalloa!

Hauki

Yllä olevissa kommenteissa on jo ansiokkaasti tyrmätty Sailas. Itse sanon vain tämän: työpaikkojen luominen. Ei taida Sailas loistaa tällä sektorilla...

Voi helvatu näitä sosialidemokraatteja!!1!

demarien vihollinen no1

..tuossa "marcul" haluaa "rakentavaa" keskustelua moitteiden sijaan.
Suomessa pitäisi muuttaa terveydenhoitoa yksityiseen suuntaan, veroja alas, autoverot jne. budjettia kiristettävä, menoja liikaa, esim. maatalouden tuki miljardit pois kokonaan .budjetissa valtavasti menoja erilaisille pienryhmille. Verotaakan pienentäminen on ratkaisu hyvinvointiimme. Työn tekemisen kunnioittaminen, esim. ylitöistä tai kahden työn tekemisestä ei saa verottaa 50% jne.
Hyvinvointivaltio on valhe, sillä varjolla suomalaisia ajetaan sosialismiin.Ihmisiltä puuttuu vapaus...

kaarna

IL otsikko;Mies ampui ihastuksensa kohteen, kuvastaa kuinka alkaa tämä olemaan niin arkipäivää jo suomessa eri muodoin,niin että hyvin näyttää täällä onnellisten ihmisten (tutkimusten mukaan") elämä menevän kun lähes päivittäin joku tappaa jonkun ja lisäksi kuten sailas sanoo; jos ei tehdä töitä, ei voida hyvinvointia yllpitää,mitä helvetin töitä kun kaikkea vieddään muualle ja tänne roudataan halvempaa porukkaa ulkomailta (halvempi:lue pimeää etc),kyllä sailaskin varmaan hyvin tietää todelliset syyt mutta eihän sitä ääneenkään voi sanoa kun itse ollut mukana rakentamassa tätä.

Shades

Suomi on jäänyt Saksasta ja USA:sta hurjasti jälkeen. Saksa pisti työttömyysluvut uusiksi 2008, enää vain 3 %. Eriskummallista asiassa on se että työpaikkojen määrä väheni mutta työttömyysluvut laskivat. Minimipalkkaa kun ei ole matalapalkkaisuudella saatiin työtä monelle.Tosin nyt kun sähkön hinta on noussut Saksassakin 600 000 kotitaloudelta on esimerkiksi viime vuonna katkaistu sähköt maksamattomien laskujen vuoksi.Niiden matala-palkkaisten (joilta sähköjä ei ole katkaistu) sähkölaskut joutuu sen lisäksi valtio maksamaan toimeentulotukena.

Suomi ei ole millään tavalla vertailukelpoinen muiden länsimaiden kanssa, vaikka Suomen valtioministeriösssä niin "laskeskellaankin". Saksassa on miljoonia vierasmaa-laisia, jotka on nyt pantu tekemään työtä pientä rahallista vastiketta vastaan. Meilläkin kokoomus haluaisi lisätä maahanmuuttajien, halpatyövoiman määrää, suomalaisia kun ei voida asettaa niin eriarvoiseen asemaan muihin suomalai-siin, hyvätuloisiin nähden.

USA:sta leviää erilaisia huhuja talouden elpymisestä. Asiantuntijat ovat kuitenkin kaikki sitä mieltä, että 80 %:ia amerikkalaisista talouden elpyminen ei millään tapaa koske,rikkaat vain rikastuvat.

Sailaksella ja Suomella on todella pähkinä purtavana,jos aikovat kulkea Saksan tietä; haitat saattavatkin olla pienelle taloudelle kuten Suomi paljon suuremmat kuin hyödyt.

Snib

Köyhiä tulee olemaan jokaisessa yhteiskunnassa varmasti aina. Mutta vapaammissa ja kevyemmin verotetuissa yhteiskunnissa elintaso on kaikilla korkeammalla, koska yksilön oman rahan käyttö on aina tehokkaampaa kuin valtion virkamiesten, tällöin raha menee juuri sinne mihin asiakas on tyytyväinen, koska kauppa syntyy vain kun kumpikin osapuoli on tyytyväinen. Työttömänkin on helpompi työllistyä kun ei ole olemassa minimipalkkaa jota firmat eivät vain pysty maksamaan. Esimerkki: Ammattiliitto vaatii 12€ tunnilta, työnantaja sanoo että markkinoilla pystyy maksamaan vain 9€ tunnilta tai asiakkaat pitää tuotetta liian kalliina. Työtön sanoo että 9€ kelpaa, mutta ammattiliitto sanoo 12€. Lopputulos on että työtön jää vastentahtoisesti työttömäksi, kiitos taipumattoman ammattiliiton. Mahdollisesti tästä seuraa vielä laajempana yrityksen siirtyminen kilpailukykyiseen maahan. Lisäksi irtisanomisuojan (Tanskan malli)poistaminen joka nostaa yritysten kynnystä palkata työntekijä. Miksi työnantaja antaisi potkut työntekijälle jos sille on tarvetta? Jossain vaiheessa kun rakennusmääräykset ovat niin sanotusti liian kireät, vaikka sillä hyvää ajatellaankin, ei ihmisillä ole enää varaa ostaa sellaista laatua.

luuserius

Kirvesmiehelle maksettiin 200 markkaa tunnissa ja ylikin pimeästi. Mahtaisi 35 euron pimeä tuntiliksa kelvata edelleen ansiosidonnaisella olevalle.

Taitaa vaan olla niin, ettei paluuta vanhaan ole. Ilman työvoiman liikkuvuutta ja baltteja Suomen talous olisi jo ajautunut seinään aikaa sitten.

Se että miksi sitten ei synny vakinaisia työsuhteita ja verotuloja Suomeen on lähinnä ammattiliittojen valinta. Maailmalla poljetaan suomalaisia työehtoja, eikä Suomessa niillä ehdoin uusia työpaikkoja synny riittävästi.

Saksassa ja Ruotsissa on hyväksytty alhaisempi sosiaaliturva ja ulkomainen työvoima, työvoiman kilpailutus.
Siellä pidetään talouden kantokykyä kaikkein tärkeimpänä. Poliittinen valinta.

Suomessa taas hyväksytään se tosiasia että elintaso laskee palkkasumman supistuessa ja väestön ikääntyessä. Kantasuomalaiset tinkivät mieluiten eduistaan kuin hyväksyvät ulkomaalaiset ''alipalkatut'' duunarit.

paulivuorio

87% suomalaisista tykkää elävänsä hyvivointi yhteiskunnassa.
Yli 10000000 kotitaloutta elää korviaan myöten velassa.
400000 suomalaista elää toimeentulotuella, jollei kaikki ole
yksinäisiä niin todellinen luku on vieläkin suurempi.
200000 suomalaista on työttömänä. Leipäjonot ovat kilometrien pituisia. 13% somaleista on työssä. Vaikuttaako
tämä hyvinvointivaltiolta. Minä en enää ymmärrä meitä
suomalaisia, mikä hitto meitä vaivaa, kun emme voi tunnustaa
asioita niinkuin ne on. Olemmeko kaikki mielenvikaisia vai
onko aivopesu tehnyt tehtävänsä?

luuserius

Suomessa lienee 10 000 somalia. Mahtaako se selittää valtion talouden 7-8 miljardin euron velkaantumistahtia mitenkään ?
Sumalit vastikkeettomine sosiaalietuineen ovat lienevät se suurin tekijä ?

Esimerkiksi 10 000 ansiosidonnaisella olevaa nauttivat suoraa palkkaa veronmaksajilta. Samoin ay-maksujen verovähennysoikeus maksaa yhteiskunnalle ja vielä verottomia tuloja käytetään puoluetukiin. Kunnissa pelkästään palkkasumma on 20 miljardia ja köyhyyden poistamisessa 2/3 osaa on palkkamenoja.

Jos nyt puhutaisiin asiasta. Koivisto kutsui inkeriläiset Suomeen ja Halonen somalit. Mutta kuka teki tänne ne miljoonat sumalit ?

järkevästi ajatellen

jokainen tekisi todella palkansa eteen myös työtä sen mukaan.
Näin sitten jonkunjohtajan joka saa 100000 € kk pitäisi tehdä tyätä ainakin 20 kertaa se määrä minkä joku pieni palkkainen tekee.
Tämä ei onnistu koska silloin ei aika riitäsi siksi palkat pitäisi pudottaa sille tasolle johon todella työ määrä ja laatu riitää.
Näin johtajakaan ei koskaa saisi kuin korkeintaan 10 kertaa sen mitä alin palkka firmassa on.
Ja edut pitäisi olla täsmälleen samat koska molemilta menee työn takia aikaa saman verran.
Usein vielä johtajan ruokatuntikin venyy pidemäksi joten pitäisi jäädä vielä työhön kun muut lähtee kotiin.
Tietysti tuo osa nuorisosta alle 30 jotka ei koskaan ole työtä tehneet pitäisi saada jotenkin työhön vaikka pakolla ja vastaavasti jo 40 vuotta työtä tehneet vaikka eläkeelle heti.
Koska Suomessa vieläkin on ihmisiä jotka on 40 vuotta työtä tehneet ja ei silti vielä ole eläke iässä ennen kun oli tapana ainakin maaseudulla että lapsetkin teki töitä
jo alle 10 vuotiaasta saakka.

luuserius

Kauanko IMF ja EU katsoisivat Suomen velkavetoista meininkiä, jos emme olisi muiden persaukisten mukana tukemassa Kreikkaa ?

Siinä voisi lainankorko pompata nopeasti, kun AAA leikkaantuisi sinne Portugalin ja Italian tasolle. Suomen talouden alijäämä ja viennin romahdus eivät hyvältä näytä.

Sailas sen sanoikin, rehellisyyden nimissä, Suomi tekee mitä Saksakin. Vaihtoehtona olisi lopettaa velkapelleily.

Kun maa velkaantuu, menee myös itsenäisyys. Velkojat sanelevat ehdot.

Suomalaisten pitäisi mennä polvilleen ja pestä politiikkojen jalat. Vaihtoehtona olisi rajut leikkaukset ja talouden saneerausohjelma. Sen tietää persujen hengellinen johtajakin.

jkalervo

Ehti maassa olla sosialistipresidenttejä putkeen. Mikä on presidenttien vastuu maan asioiden hoidosta?! Vai onko niin että kun he ovat olleet vasemmistolaisia niin heitä ei näistä asioista voi vetää minkäänlaiseen vastuuseen. Sosialidemokraattinen hegemonia on ollut niin vahvaa ja läpitunkevaa kaikilla eri elämän osa-alueilla että siitä sopii tulevina vuosina tehdä perusteeliinen tutkimus. Ehkä silloin ymmärretään miksi tänä päivänä asiat ovat niinkuin ovat. Loputon verojen nostaminen ja veropohjan laajentaminen vie kaiken yrittämisen innon niiltä jotka muuten olisivat valmiit yrittäjiksi ja sitä kautta työllistäisivät. On todella vaikea perustella esim, maahanmuuttoa kun tiedetään että heidän työllisysaste on erittäin alhainen(somalit!)Nämä ovat niitä asioita jotka vievät pohjaa puheilta hyvinvointivaltio. Kuka päättäjistä uskaltaa nostaa ns, kissan pöydälle, aika rupeaa käymään vähiin.

TSV

Ajatellaan, että työnantajat haluavat "riistää" työntekijöitä ja tavallaan ovat oikeassa, mutta mites tuo AY-liike? Eikö se ole ihmisten työllistymisen suurin este?

Pelätään aina, että ihmiset eivät saa vakituista työtä? Eikö olisi parempi jos saisivat edes väliaikaista työtä menettämättä etujaan tai perustuloa?

Se täytyy myös muistaa, kuten Sailas myöntääkin, että hänkään ei ole "puolueeton" kun kertoo lapsuudestaan, nuo vaikuttavat miten ajattelet asioita ja minkä näet "oikeaksi".

jussi vaarala

Thursday, April 05, 2012
Globalisaatio koskee nykymaailmassa aivan vääriä asioita
On erinomaista ja täysin hirstoriallisesti ympäristösyistä välttämätöntä että kaikessa mutta etenkin ruuassa on siirrytty ihmisten omien valintojenkin pohjalta lähitoimintaan - je energia seuraa vääjäämättä perässä niin että se otetaan kaikin tavoin mahdollisimman läheltä monin keinoin.

Mutta se ei riitä - myös muutakin pitäisi saattaa lähitoiminnaksi - jopa siihen mittaan että voi sanoa globalisaation vallanneen aivan vääriä asioita - tavalla josta on seurauksena sekä maapallolle yhä haitallisemmaksi käyvää materialistista tuhlaamista ja kasvua sekä siten että nykyisen globalisaation aineeton arvotuotto on sangen huonolla tasolla verrattuna siihen mitä se voisi olla.

Siispä asioiden oikaisemiseksi myös globalisoituneet raha ja teknologiatuotanto pitäisi saattaa lähitoiminnan piiriin.

Rahan lähitoimintaa - siis sitä että raha imveistoidaan mahdollisimman lähelle omistajan asuinpaikkaa - pitäisi lisätä ja myös niin että jokaisessa eurossa olisi yhä enemmän reaalitalouden osuutta verrattuna reaalitaloudesta irrallaan olevan keinottelutalouteen. Ja tuollaista ohjausta voitaisiin selvästikin tehdä verotuksen keinoin joka suosisi rahan lähitalous- ja myös reaalitalousluonnetta.

Teknologia pitäisi myös saattaa valtaosin lähitalouden piiriin. Joka tarkoittaisi sellaista ainakin kolmitasoista ajattelua teknologian suhteen että esimerkiksi rakentamisessa voidaan tehdä kestäviä perusrunkorakenteita globaalisti - mutta vaikkapa eristeet ja pintarakenteet olisivat lähituotannon piirissä ja varsinaiset asunnon omistajien sisustusratkaisut olisivat vielä enemmän paikallisen lähitoiminnan piirissä. Sama voisi tapahtua myös teknologialaitteissa niin että runkorakenteita voidaan tehdä globaalisti mutta jo osat ja etenkin rikkoutuneiden osien korjaaminen olisi lähitoimintaa.

Näin toimien sekä rahan epädemokraattinen vallan keskittyminen globaalille tasolle että myös ympäristöä suuresti rasittava logistikka voisivat karsiutua vähemmäksi niiden kasvavan lähiluonteen seurauksena.

Mutta mitä sitten jäisi globaalisaation piiriin kun sekä raha, teknologia, energia ja ruoka olisi kaitsettu lähitoiminnaksi.

Globalisaation piiriin jäisi ihmiset ja heidän liikkuminen - se henkisesti avartava ja korkeaa aineetonta arvotuottoa sisältävä seikka että ihmiset matkustaisivat paljon ja jopa asuisivat elämänsä aikana useassa maassa - joka näyttääkin kasvavasti olevan toteutumassa.

Siis kaiken kaikkiaan näyttäisi siltä että viime vuosikymmeninä aivan väärät asiat kuten ruoka, energia, teknologia ja raha ovat globalisoituneet kun taas se jonka globalisoitumisen arvotuotto olisi suurinta eli ihmisten matkustaminen ja muuttaminen uusiin asuinmaihin on jäänyt voimakkaasti noiden muiden globalisoituneiden arvojen jalkoihin.

Lähitoiminnassa sen sijaan on ainakin kolme seikkaa joka tekee siitä erittäin kannatettavan:

1. se on vähemmän luonnonvaroja kuluttavaa ja luontoa saastuttavaa verrattuna pitkien logistiikkojen globalisaatioon

2. lähitoiminta on myös käyttäjädemokratiaa vahvistavaa koska parhaimmassa tapauksessa kuluttaja pääsee vaikuttamaan saamansa tuotteen ja palvelun laatuun ja prosessiin aivan puhtaiden muokkaamattomien raaka-aineiden tasolta asti

3. lähitoiminta on myös hyvin tyypillisesti reaalitaloustoimintaa globalisoituneen toiminnan sijaan koska lähitoiminnassa on kaikki hyvin lähellä sekä kuluttajan reaalisen elämän toiveita kuin myös itse raaka-aineita ja tuotantotoimintaa - eli lähitalous lisää reaalitalouden osuutta jokaisessa käytetyssä eurossa.

Kaikki tämä on tietenkin sangen uutta mutta kannattettavaa maailmassa koska siinä käännetään globalisoitavat arvot nurinpäin nykyiseen nähden ja sen lisäksi nostetaan aineeton kasvu arvona kirkkaasti ohi materialistisen kasvun.

Jussi Vaarala
eettis-realistisen aatteen kehittäjä
Somerniemi

arikar

Lailla on kiellettävä muut kuin yrityskohtaiset työehtosopimukset. Työttömyyskorvaukset ay-liikkeen maksettaviksi, niin sopimukset järkiperäistyvät ja työttömät tulevat työllistetyiksi. Työ siirtyy sinne, missä se on edullisinta, koska ihmiset ostavat dullisinta. Ay-mafiosojen puvut ja paidat on valmistettu muualla kuin Suomessa. Täten he itsekin todistavat kustannusten ratkaisevan merkityksen. Jos jokainen SAK:n jäsen ostaisi vain Suomessa tehtyjä vaatteita, niin meillä olisi kukoistava vaateteollisuss.

Becker

jotta asiasta voitaisiin ylipäätään keskustella.
Katainenhan aloittaa joka toisen lauseen horisemalla hyvinvointivaltiosta. Noh, kun valetta tarpeeksi usein toistelee, niin sehän muuttuu todeksi. Tämänhän me tiedämmekin.
Itsemurhat, köyhyysrajan alla elävät ja leipäjonoissa seisovat kertovat kyllä ihan muusta. Montako mamua ootte nähneet noissa jonoissa. Ette varmaan kovin montaa, sillä sehän olisi kansainvälinen häpeä, jos se tulisi julki. Oman maan kansalaiset kylää joutaa seisoskella.
Yritäppäs hakea töitä kun olet yli 40-vuotias. On aivan sama mikä on koulutuksesi ja kokemuksesi, niin muita duuneja ei löydy paitsi nylkypalkala siivoomaan. Ja työuria siis pitäisi pidentää.
Kyllä nämä Sailaksen yhtälöt ovat puhdasta toiveajattelua.

paulivuorio

Koskien terveyden ja lasten hoitoa ranskassa ja cubassa.
Ranskassa saat lääkärin kotia alle tunnissa ympäri vuoro-
kauden. Ei maksa mitään. Sairaalassa korkeintaan tunnin
odotusaika lääkäriin. Ei maksa mitään. Lasten päiväkodit
ilmaiset. Cubassa melkein joka korttelissa lääkäri apteekki
sairaala. Ei maksa mitään. Tehkääpä pieni opiskelumatka
kyseisiin maihin niin näette miten homma hoidetaan hyvin.
Hyvää pääsiäisen jatkoa!

hkm

Mikä se sellainen hyvinvointivaltio on, jossa

- kansalaiset eli asiakkaat ovat tyytymättömiä ja pahoinvoivia,
- maksajat eli veronmaksajat ovat tyytymättömiä ja pakenevat veroja
- tekijät ovat tyytymättömiä ja käyvät vain töissä ja tai hoitamassa virkaansa 5 senttiä sekuntti kustannuksella. Entä tuotot?
- pääosa lähimmäisistä huolehtimisesta, lähipiirin tehtävistä ja toimenpiteistä on siirretty tehtäväksi virkatyönä virka-aikana 5 senttiä sekuntti.

Mitään ei kuitenkaan saa muuttaa? Kaikki kehitys on kuitenkin seurausta muutoksista. Onko meillä toivoa?

eos

"Sailas kertoi, että hänestä varmaankin tuli sosialidemokraatti perheolojensa vuoksi"

Minulle sosiaalidemokraatti edustaa sellaista yksilöä jonka käsi on aina muiden taskuissa kun jotain yhteistä täytyy olla maksamassa.
Sosiaalidemokraatti ei ainakaan edusta minulle työtätekevää vaan päinvastoin työntekemisen rajoittajaa josta esimerkkeinä ovat kohtuuttomat työehtosopimuset ja progressiivinen verotus.

Observatori

kansalaisilla ei. Valtio voi aina verottaa lisää tai lainata.

Pelottavinta on, että Suomi käytti velkaelvytyspuskurinsa ( 50 mrd ) muihin maihin.

Suomalaiset ovat valtion antamissa tutkimuksissa yksi onnelllisin kansa ja täällä on onnelliset perheet. Näin luki Hellsingin Pravdassa. Toisaalta itsemurhien ja avioerojen ja huostaanotettujen lapsien määrä hipoo maailman ennätystä. Ehkä niissä on onnellisuuden avaimet, koska tutkimus niin väittää ? Tai sitten orjakansa ei valita.

Yksi syy lamaan on harhainen ajatus. Sen mukaan Suomen ei kannata ajaa kasvua ekologisuuden takia, kannattaa tukea kaikkea vihreää hypeä ja karkottaa saastuttava teollisuus muualle sotkemaan, panostaa palveluihin ja ns. jälkiteollisiin toisten palveluihin. Sitten teollisuus on tajunnut lähteä ja velkavetoisesti palvellaan ja asutaan. Yksi kahvila tai propelli ei vastaa tehdasta.

Osan kansan rahoista poliitikot lahjoittaa ulkovalloille, koska se kirkastaa sielua ja sillä saa ystäviä ja Eu- tai YK-virkoja tai vaalirahaa. Suomalaiset ovat tunnetusti eripuraisia, eikä saa pidettyä puoliaan vähemmistöä vastaan. Riittää kun keksitään harhautuksia ja heitellään ne STT:lle peittelemään todelliset ongelmat ja keppostelut.

Ray

Kaikki alkaa olla ihmiselle liian isoa. Menee yli ymmärryksen, ei tule hallinnan tunnetta. Omaiset ovat levällään ympäri maailmaa. Ihmisellä ei ole varmuutta mistään.

Ammatit alkavat olla ihan järjettömiä. Suunnitellaan lintupelejä ja älypuhelimia ja myydään niitä. Yhteys elämänn perusasioihin on hämärtynyt. Kuolemaa pelätään ja tajunta sekoitetaan järjettömillä uskonnon muodoilla(Norppa, Paavola, Lahti..) ja kemiallisilla yhdisteillä.

Ihminen kykenee suuriin asioihin omassa mittakaavassaan eikä ahdistu silloin.

muuan

Ja kun kaikki nyt tulee median kautta yhä selvemmin ihmisten tietoisuuteen.

Kansalaisten ei siis kannnata huolehtia maailman tai edes maanosansa asioista, jopa oman maan asiat ovat jo liian monimutkaisia. Antaa johtajien kantaa huolta.

Eihän meidän huolehtimisemme sitä paitsi vaikuta asioihin mitenkään. Se on vapauttava ja helpottava tietoisuus. Menee niin kuin menee, minkä mahtaisi.

Tai sitten pitäisi saada aikaan vahvoja joukkoliikkeitä tehokkain keinoin, niin että ne todella vaikuttaisivat asioiden kulkuun. Muu kuohunta ja itsensä kiusaaminen esimerkiksi näillä palstoilla on turhaa ja siis mielestäni pelkästään vahingollista ihmisille itselleen.

muuan

Vapaasti tulkittuna ne selviöt vain, että nykypolven työ on suurelta osin helpompaa kuin aikaisempien, työtä on yhä tehtävä, koska leipä ei vieläkään kasva puussa ja että hyvinvointivaltiossakin on aina huonommin voivia.

Muuten hän puhuu henkilökohtaisista asioistaan, mutta ei niistäkään tavattoman radikaalisti.

Tom B

oi Valtakunnan Nero mistä löytyy töitä niille noin 200 000:lle työttömälle, sinä kun vihjaat tietäväsi, että töitä löytyy? Vai oletko kuullut sen veljeltäsi Narri Sailakselta jonka kaverit siirtävät tuotantoa Kiinaan ja muihin haplamaihin ja jakavat itselleen ja kavereilleen erilaisia bonuksia?

Metu

Työttömissä on sellaisia, jotka eivät pysty töihin. Ja sitten sellaisia, jotka pystyvät, mutta eivät halua. Heidät pitää pakottaa töihin. Ei sentään ole oikein, että toiset elävät toisten siivellä.

Kaikille ei tietenkään saada töitä, jos systeemi on se, että kaikkea työtä ei ole pakko ottaa vastaan. Jos pakko olisi, niin työttömyys olisi puolet nykyisestä.

Mutta pitää se muistaa, että Suomessa on työttömyys paljon pienempi kuin EU:ssa keskimäärin.

olrik

On masentavaa havaita,että valtion huippuvirkamiehetkin tuijottavat vain sormea,joka osoittaa ongelmaa kohti.

Meillä on viljalti tutkimustietoa siitä,että työtön ottaa työtä vastaan,jos siitä ei koidu hänelle suoranaista haittaa ja jos saatu hyöty on edes kohtalainen.Työ koetaan aina paremmaksi kuin työttömyys.Noin 95 % työttömistä ajattelee siis näin.

Suuri ongelmahan on työtehtävien ja työntekijöiden kohtaamattomuus.Syitä on monia,esim.rekrytointijärjestelmän kivikautisuus,alueellisuus,byrokratia,työtehtävien ja sosiaalisien etujen yhteensovittamattomuus ym.

Sailas ,kuten moni muukin herraskainen aattelija,ei ole päässyt ajattelussaan alkua pidemmälle.Se on osasyy pattitilanteeseen työttömyysongelmassamme.

Ray

Nykyihmisen elämä on Suomessa mennyt niin helpoksi, että voi valita edullisemman vaihtoehdon. Vanhojen ja sairaiden kohdalla ihmisistä pitää ehdottonasti pitää huolta, mutta että terveen ei tarvitse tehdä enää mitään!

Katsokaa ympärillenne, terveet ihmiset kulkevat täysin joutilaina. Mitään ei tarvitse tehdä, pari blankettia täyttää välillä.

En ymmärrä sitäkään, että työtä ei tarvitse ottaa vastaan, jos se ei vastaa ammattia tai koulutusta. Kyllä, jos pitkään on työttömänä niin pitää. Ay-liike on ollut äärettömän tärkeä, kun ihmisiä poljettiin maan rakoon. Tärkeä se on vieläkin, mutta myös vahingollinen. Eivät työnantajat ilman valvontaa inhimillisinä kauan säily.

Jos ihminen potkitaan jostakin kokoonpanotehtaan orjahihnalta, niin ei se elämä siihen lopu. Jotakin ihmisen pitää silti tehdä, hyödyllistä.

joukahinen

Kyllä työssä pitää olla myös tuottavuutta, edes vähän.
Ei ole mitään järkeä kaivaa lapiolla ojaa vaan kaivamisen vuoksi ja sitten lapioida oja umpeen. Vain sen vuoksi,että saadaan ihmisille tekemistä ja kateelliset hiljaiseksi.Kone kun hoitaa homman sata kertaa tehokkaammin.Täystyöllisyys ei ole enää mitenkään mahdollista jos työtä ei jaeta ts. työaikoja lyhennetä tai sitten luovuta koneista.Yhtä hölmö ratkaisu on tarjota työvoimaa yrityksille ilmaiseksi, maksajana samat veronmaksajat , jotka työttömyyskorvauksetkin maksaa.Vääristää kilpailua ja rapauttaa työmoraalia entisestään.

paulivuorio

Tehdään kaksi 6 tunnin vuoroa ilman mitään lisäkorvauksia.
08.00-14.00 ja 14.00-20.00 ja reilu kahvitauko puolessa
välissä työnantajan piikkiin. Palkkaa vois pienentää 90%:n
nykyisesta. Todellisuudessa työnantaja saa enemmän katetta
ja yksittäinen työntekijä pääsee helpomalla. Työpaikkoja
tulee lisää ja kaikki osapuolet ovat tyytyväisiä. Tämä ei
ole mitään vasemmiston huuhaata vaan reaalipolitiikkaa.
Työnantaja saa enemmän tuottavuutta, työntekijä häviää vähän
palkassa, mutta saa vastineeksi enemmän vapaa-aikaa. Tällä
tavalla saamme enemmän työpaikkoja, valtio ja kunnat saavat
enemmän veroja. Työttömyys alenee ja kaikki osapuolet ovat
tyytyväisiä. HYVÄÄ PÄÄSIÄISEN JATKOA.

jsalomaa

Johan tämä R Sailas sanoi jo että työtä pitää ruveta tekemään enempi ja jätti sanomatta että tällä lailla valtiokin saa enempi verotuloja...sitten kansan on ajateltava vähemmän noita lomamatkoja etelään ja lopetettava se naapurikateus(kun hänkin on ollut etelässä ja hän ajaa bemarilla) tulkaa tänne canadaan,ei täällä saa pekkasia eikä kuukautta lomaa vuoden palvelun jälkeen,eikä ole opintotukia,asumistukea,ja tukia on aina vaan,,jos haluaa opiskella niin pankkiherran luo on lähdettävä ja maksut ovat paljon enemmän kuin teillä.
Ei ole ilmaista Y-opisto koulutusta edes omille saatikka kuten suomessa,kenelle vain joka haluaa.
Äitiyslomatkin ovat täällä sitä sun tätä,,,,siis työhön siellä ja viinanjuonti lopetettava.

de comments

kaikkien mielipiteiden mukaan ex-hyvinvointivaltio. Suomen Pankkikin kun on jo huolissaan vuosikertomuksensa mukaan taseissaan olevista 70 mrd euron Target-saatavista, jotka kertyneet EKP:n kautta. Taloussanomissa on selventävä Jan Hurrin kirjoitus. On siinä sitten Kataisella ja Urpilaisella selittämistä, puhumattakaan virkamiehistä, näiden vastuiden jatkuvista kasvattimisista veronmaksajillemme.

http://www.taloussanomat.fi/jan-hurri/2012/04/08/suomen-pankki-helsinki-...

balidomi

ilmankin tulee toimeen." Hullu paljon työtä tekee......"
Suomessa elää komeasti makailemalla uuninpankolla ja syömällä voisulaa. On opetettu kohta kaksi sukupolvea vetelehtimään sossun varassa. Kiitos demarit. Te tämän ihanuuden keksitte 1960-luvun maanvyöryvaalivoittonne seurauksena. Siitä lähtien on menty alamäkeä ja muutkin puolueet ovat kantaneet kortensa kekoon tarjotessaan tätä vapaamatkustajan elämää nuorisolle.
Kekkonen sanoi, ettei Suomen kansalla ole malttia vaurastua. Tässä hän oli oikeassa. Huonolla itsetunnolla varustettuja juntteja, jotka yrittävät esittää jotain jota eivät koskaan tule olemaan.
Ruotsi ja muut pohjoismaat ovat menneet menojaan ja Suomi on jäänyt yksin itärikollisuuden temmellyskentäksi. Lainlaatijat tukevat tätä toimintaa kaikin ilkeäminsä tavoin.
Kukaan ei enää ajattele yhteisön parasta, vaan kaikilla on "pelastukoon ken voi" mentaliteetti.
Hyvinvointivaltio on mennyt ajat sitten Kankkulan kaivoon, eikä takaisin tule.

luuserius

Itärikolliset eivät ole käyneet lukiota ?

Tosipuheella se että maamme rajalla on maailman suurin elintasoero taisi olla vain sisäpoliittiseen käyttöön. Luulen ettei keskivertosuomalaisen ostovoima juuri eroa pietarilaisen ostovoimasta. Tai voi jopa erota.

Kyllähän lopulta käy niin että valtio jumiutuu Euroopan velkakriisiin ja osa kansalaisista hakee hyvinvointia kaupankäynnistä itärikollisten kanssa xDDDD

Berija-Rainesto

Sillä käytännössä nämä kaikki on palautettavissa kapitalismin raameihin. Luuletteko että mielipiteet määräävät jotain kapitalismissa?

Jos pääsisimme sosialidemokraateista saisimme selkeän kuvan kapitalismista ja voisimme paremmin ymmärtää mikä täällä mättää.

Sailas on kansan näkökulmasta vain pelkkä sosialidemokraatti petturi!