Sunnuntai 19.11.2017

12 000 €/kk meni demarille – ”Törkeää”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
26.4.2012 08:35
Päivitetty: 
26.4.2012 09:08
  • Kuva: intermin.fi/ Studio Victorzon
    Kuva
    Vihreät raivostuivat, kun SDP:n Ritva Viljanen valittiin apulaiskaupunginjohtajaksi.

Faktakulma

Ritva Viljanen

Vuonna 1958 syntynyt Viljanen on ollut sisäministeriön kansliapäällikkö vuodesta 2003 lähtien. Sitä ennen hän toimi väestörekisterikeskuksen ylijohtajana sekä eri tehtävissä valtiovarainministeriössä, oikeusministeriössä ja sisäasiainministeriössä. Koulutukseltaan Viljanen on oikeustieteen kandidaatti ja valtiotieteiden maisteri.

Apulaiskaupunginjohtaja valittiin seitsemän vuoden määräajaksi. Virasta maksettava palkka on 12066 euroa kuukaudessa.

Helsingin vihreät syyttävät kokoomusta äänestäjien yli kävelemisestä Helsingin apulaiskaupunginjohtajan valinnassa. Vihreiden mielestä paikka olisi toiseksi suurimpana puolueena kuulunut heille, ei kolmanneksi suurimmalle SDP:lle.

Kaupunginvaltuusto valitsi keskiviikkona Helsingin sivistys- ja henkilöstötoimesta vastaavaksi apulaiskaupunginjohtajaksi SDP:n Ritva Viljasen. Luvassa ollut 12 066 euron kuukausipalkka meni sivu suun vihreiden Tuija Braxilta, kun kokoomus asettui tukemaan demariehdokasta.

Viljasen edeltäjä Tuula Haatainen oli demari, mutta hänen kautensa aikana vihreät on noussut Helsingin toiseksi suurimmaksi puolueeksi. Vihreät ohitti SDP:n vuoden 2008 kunnallisvaaleissa.

–On käsittämätöntä, että edelliset vaalit hävinnyt puolue on nyt saanut apulaiskaupunginjohtajan pestin haltuunsa vuoteen 2019 saakka, toteaa vihreän valtuustoryhmän puheenjohtaja Ville Ylikahri.

Erityisen pettyneitä vihreät ovat kokoomuksen toimintaan.

”Kokoomus käveli törkeästi äänestäjien tahdonilmauksen ylitse”

–Kaupungin suurin puolue käveli tietoisesti ja törkeästi äänestäjien tahdonilmauksen ylitse, sanoo vihreän kaupunginhallitusryhmän puheenjohtaja Elina Moisio.

–Kokoomukselle tärkeintä tuntuukin olevan demareiden kanssa tehtyjen lehmänkauppojen noudattaminen kansalaisten tahdon yli, kirjoittaa helsinkiläinen vihreä Vesa Virri Puheenvuoro-blogissaan.

Vesa Virrin mukaan kokoomuksen tempun syy on edellinen apulaiskaupunginjohtajan valinta, josta vihreät nostivat mekkalan.

–Syy tähän on Kokoomuksen suuttuminen edellisestä nimityksestä. Vihreät kun eivät mukisematta nielleet heidän apulaiskaupunginjohtajaehdokastaan, vasta 33-vuotiasta Laura Rätyä, Virri kirjoittaa.

Virrin mukaan kokoomus perusteli tuolloin Rädyn valintaa nimenomaan puoluetaustalla ja sillä, että paikka on vaalitulosten perusteella heidän.

–Nyt Kokoomus on sitten taas kääntänyt takkinsa. Kun valittiin Tuula Haataiselle seuraajaa, niin vastaavan logiikan mukaan paikka olisi luonnollisesti kuulunut Vihreille, Virri katsoo.

Valtuuston äänestyksessä SDP:n Viljanen sai 48 ääntä ja vihreiden Tuija Brax 32 ääntä.

Faktakulma

Ritva Viljanen

Vuonna 1958 syntynyt Viljanen on ollut sisäministeriön kansliapäällikkö vuodesta 2003 lähtien. Sitä ennen hän toimi väestörekisterikeskuksen ylijohtajana sekä eri tehtävissä valtiovarainministeriössä, oikeusministeriössä ja sisäasiainministeriössä. Koulutukseltaan Viljanen on oikeustieteen kandidaatti ja valtiotieteiden maisteri.

Apulaiskaupunginjohtaja valittiin seitsemän vuoden määräajaksi. Virasta maksettava palkka on 12066 euroa kuukaudessa.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

richardjarnefelt

Ihan sama, kuka järjestelmän syöttiläs tuon viran ja palkan saa - koko asetelma on törkeä, enkä voi uskoa, että jäsenkirjapyrkyrin työpanos ikinä yltää palkkansa tasolle.

Paska maa, kiitos juuri tämän hyvä veli- ja hyvä sisko- touhun.

TapioTTT

Viljasellekin taisi tulla kiire häipyä sisäasianministeriöstä Halosen jälkimainingeissa mutta mitä tulee näihin kahteen Braxiin & Viljaseen niin samaa sakkia ovat molemmat.

Heidän poliiittista karmeista vikapäätöksistään ja "yhteiskunnallisista tuhoista" Halosen vallan aikana korjaillaan vielä pitkään.

Parempi olisi suomen kansalle ja varsinkin Helsingille että molemmilta heiltä pyrittäisiin estettäisiin poliittisin keinoin pääsy määräävään asemaan kunnallispolitiikassa.

pur

mutta nyttemmin minulle aika selvää on se, että apulaiskaupunginjohtajat ja monet korkeat virkamiehet tehtäviensä mukaan päätoimisesti toimeenpanevat poliittisia päätöksiä. Tällöin tehtävään hakevalle on tärkeä meriitti olla sisällä poliittisessa päätöksenteossa, vaikea kuvitella että aivan ulkopuolinen menestyisi hommassa paremmin.

Sen sijaan alemmalla tasolla jäsenkirja ei saisi vaikuttaa, koska työ on normaalia virastotyötä, jossa mitään kytkyjä mihinkään suuntaan ei erityisesti tarvita.

Hannu Mikael

Sulle-mulle-periaatteella toimiva suuripalkkaisten virkapaikkojen, pää- ja toimitusjohtajien pestien keskinäinen jakelu, ja samassa yhteydessä puolueiden välinen kosto elää, jos sulle-mulle-periaatetta on rikottu.
Eri organisaatioissa, yrityksissä, ja valtio- sekä kuntatasolla on suuri joukko erilaisia suuripalkkaisia tehtäviä, joihin nimitykset ovat täysin poliittisia, ja rahahissiin pääsy kangasteleekin useimpien poliitikkojen silmissä, ja ainakin päiväunissa.
Ja mikä mukavinta, yleisesti ottaen poliittisissa nimityksissä ei ole minkäänlaisia koulutus-, tai pätevyysvaatimuksia. Tai jos sattuu olemaankin, ne voidaan ohittaa.
Esimerkkinä ylioppilas vähemmistövaltuutettuna, ja Veikkauksen toimitusjohtajana ollut sähköasentaja.
Lähtikö Viljanen sisäministeriön ylimmästä virasta sen vuoksi, että hänet sinne "väkivalloin" nimittänyt Halonen selkänojana poistui?

vinbju

Tässähän tietenkin pedattiin pelastusjohtajan paikkaa - kokoomuksella on sinne akateeminen ehdokas pelastusalan ulkopuolelta. Säälittää helsinkiläiset, jos pelastusammattilaiset liiskataan valitsemalla johtoon alaa tuntematon "ammattijohtaja" puoluepoliittisin perustein.
Epätodennäköinen näkymä: "kabinettikähmijä kantamassa palavasta vanhainkodista vanhusta ulos..."
Sen sijaan poliitiset akateemiset "ammattijohtajat" vallan mainiosti osaavat istuutua toisen p*rseellä tulee, polttamatta omaa takamustaan lainkaan!

juge

Edellisellä kerralla apulaiskaupunginjohtajan valinnassa vihreiden mielestä puolueella ei saanut olla merkitystä vaan tuli valita vihreiden ehdokas, joka oli heidän mielestään pätevämpi.

Eilen vihreät olivat sillä kannalla, että heidän puolueensa ehdokas tulisi valita voimasuhteiden takia, vaikka SDP:n ehdokas oli pätevämpi.

Corvus

Miksi Kokoomus meni rikkomaan kirjoittamatonta sääntöä? Olisiko niin, että tällä tavoin valmistaudutaan kunnallisvaalien jälkeiseen tilanteeseen? Jos persut saavat Helsingissä äänistä esimerkiksi saman osuuden kuin viime eduskuntavaaleissa, niin he voivat vaatia apulaiskaupunginjohtajan paikkaa, mikä ei ehkä miellytä Kokoomusta. Täytyy siis olla tuore ennakkotapaus voimasuhdesäännön rikkomisesta.

Vanhoja ennakkotapauksia toki on. Aikoinaan RKP vaati ja sai itselleen apulaiskaupunginjohtajan paikan, joka olisi voimasuhteiden perusteella kuulunut vihreille.

Toisaalta menettely voi kostautua. Kokoomus voi menettää ylipormestarin paikkansa, jos muut puolueet pääsevät yksimielisyyteen vastaehdokkaasta. No, se on sen ajan murhe. Pajunenhan on juuri valittu uudeksi seitsenvuotiskaudeksi.

v2010

Viljasella on ollut todella sekavia ajatuksia.

Hän saa samaan lauseeseen esim tämän "haluan edistää arjen turvallisuutta sekä että Suomi monikulttuuristuu".

"Maahanmuuttaja kohtaa väkivaltaa 2 x useammin kuin kantasuomalainen" - näytetään uutisjuttu HS:stä jossa kerrotaan että 40%:ssa raiskauksia epäilty on ulkomaalainen, ryöstöissä joka kolmas.
7:25
http://www.youtube.com/watch?v=jLsvkero2xQ

Emme ole ollenkaan varmoja että hän ymmärtää asiasisältöjä ja lukemaansa. Näitä väärinymmärryksiä on hänen kohdallaan jatkuvasti.

MariZal

kuka olsi ollut se paras - parempi valinta tähän duuniin? Luulen, että suurin osa yllä marisevista tyypeistä urputtais olipa valinta kohdistunut keneen tahansa. Näiden elämäntehtävä on marista. 'Jugen' kanssa olen samaa mieltä. Tosin Brax on ihan hyvä 'vihreäksi';);) ja olis varmaan handlannut tämän homman mutta..... todellakin johdonmukaisuutta odottais vihreiden jutuista.

hanari

Entisille on etsittävä suojatyöpaikkoja. RAY, Veikkaus ja KELA ovat perinteisiä kaatopaikkoja. Niihin tulee rahaa kaatamalla, eikä kukaan valvo mihin menee. V-viljasen nimitys on varmasti osa isompaa kierrätystä.

Marko_K

Tarjolla olleet ehdokkaat olivat suurin piirtein yhtä päteviä, eli pätevyys ei tässä ollut se merkittävä seikka. Asian näyttää ratkaiseeen joko kokoomuksen ja demareiden lehmänkaupat tai kokoomuksen pikkumainen pitkävihaisuus.

Demokratian kannalta tämä on kuitenkin hivenen huolestuttava valinta, sillä nyt valittiin kaupunginjohtaja vedoten vuoden 2004 voimasuhteisiin ja kausi (eläkeikä) jatkuu vuoteen 2019. Ja nyt on sentään vuosi 2012. Epäilevämpi voisi jopa uskoa että eroamisajankohta oli tarkkaan harkittu niin, että virka säilyy demareilla vaikka heillä ei voimasuhteiden perusteella siihen mitään oikeutta olisikaan.

Demareiden osalta on ymmärrettävää, että he tukivat omaansa, mutta kokoomuksen osalta tämä osoitti aika lailla demokratian halveksuntaa.

Sinällään kaupunginjohtajan valinta poliittisin perustein on minusta paikallaan, mutta ei tällä tavoin demokraattisia voimasuhteita halventaen.

Miksi poliittisen virkanimitykset sitten olisivat ok? Asiasta lisää blogisssani: http://markok.puheenvuoro.uusisuomi.fi/104192-kunnallisdemokratiaa-vai-v...

Corvus

Sattuu olemaan niin, että demarien molemmat apulaiskaupunginjohtajat (Hannu Penttilä ja tämä uusi) ovat juuri sen ikäisiä, että he ovat kautensa päättyessä vähän päälle 60-vuotiaita. Uudelleenvalinta ei siis ole mahdottomuus, mutta toisaalta ei ole mikään skandaali, jos jäävät siinä iässä eläkkeelle.

don Quijote de la Mancha y Sancho Panza

Johtajat voivat jäädä eläkkeelle 60-vuotiaina, mutta duunarien pitäisi pakertaa 68-vuotiaaksi. Siis näin, jos poliitikkojen puheisiin on uskominen, että rahat riittäisi eläkkeiden maksuun;=J

Metu

Määräaikaiseksi valitut johtajat eivät suinkaan pääse eläkkeelle, mistä lie tuo väärinkäsitys syntynyt.
Kun kontrahti päättyy, johtajamme jää työttömäksi. Ja saa ansiosidonnaista, ellei löydä uutta työtä.

Väärinkäsitys on myös se, että duunarin pitäisi pakertaa 68-vuotiaaksi. Eläkeikä on 63 vuotta. Sitähän laskettiin siihen 65 vuodesta vuosia sitten.

don Quijote de la Mancha y Sancho Panza

Miksi vihreät sitten asettivat oman ehdokkaansa Rätyä vastaan kun mahdaatti oli sovittu kokoomukselle? He ovat tämän jutun sössineet; jos eivät olisi tehneet niin, Brax olisi nyt johtaja;=J

v2010

Mistä tälläinen luku 10% tulee? missä on sanottu että juuri 10% on hyvä? 10% jihadisteja Lähi-Idästä tai Afrikasta EI ole hyvä, heidän kohdallaan luvun kuuluu olla nolla.

Älkää nyt missään tapauksessa toistako Ruotsin virheitä. Maa on täytetty "epäkelvolla" väellä ja mediaa sensuroidaan tästä syystä suurella kädellä ettei kadun laki ota valtaa... vaan kuka sen sitten ottaa jos kerran poliitikot tekevät typeryyksiä eivät osaa lopettaa vaikka raja on ylitetty jo vuosikausia sitten.

"Ritva Viljanen - Maahanmuuttajia 10% väestöstä 15 vuodessa "
http://www.youtube.com/watch?v=jLsvkero2xQ

Asioitaseuraava

On kyllä maahanmuuttajia sillä erotuksella niillä on rahaa mukanaan. Pysyvät hienostoalueilla eikä narise yhteiskunnan tukea. Pohjoismaista ja varsinkin Ruotsista on tullut maailman takapiha.

Corvus

kuinka monta kansliapäällikköä Niinistö ehtii nimittää? Voi olla niinkin, että nykyinen jatkaa hänen toimikautensa loppuun.

Tämä tarkoittaa tietenkin tasavallan presidentin kanslian kansliapäällikköä. Ministeriöiden kansliapäälliköista päättää nykyään hallitus.

Granu

Olematta kommari kysyn:Onko kommari mielestäsi huonompi ihminen,huonompi toimittaja, kun esim.musta porvari.Claes Andersson on varmasti mielestäsi täysi m...ku,Nalle W.sen sijaan suuri humanisti.Jos seuraisit tarkemmin politiikka tietäisit taistolaisuuden sammuneen pääosin 70-luvun lopulla,lähes 35v. sitten.Mielelläni kuuntelin Hannu Taanilaa(vas.)myös Maija Dalhgrenia(oik).Erilaisuus on elämän suola.

HassuTassu

Helsingin kaupunginvaltuustossa pelasti Kokomus härskiä ja rumaa poliittista peliä, kun valtuusto valitsi apulaiskaupunginjohtajaksi Ritva Viljasen (sdp ) oikeusministeriön kansliapäällikön paikalta tilanteessa, jossa valtuuston toiseksi suurimmalla ryhmällä, vihreillä, oli ehdolle mitat täyttävä, ministeri Brax.
Mutta, mutta...
Pannaan kattoen, kun oikeusministeriöön valitaan uusi kansliapäällikkö, niin eiköhän käy niin, että se löytyy, yllätys, yllätys, Kokoomuksen riveistä.
Elämä on sellaista - politiikassa.
Rumaa !

don Quijote de la Mancha y Sancho Panza

Vihreät sössivät tämän homman kun edellisessä vaalissa asettivan oman ehdokkaansa vastoin sopimuksia Rätyä vastaan.

Jos eivät olisi tehneet niin, johtaja olisi nyt Brax.

Mitä Viljaseen tulee, hänet nimitti alunperin Halonen sekä ekalla että tokalla kerralla vastoin hallituksen tahtoa;=J Että se niistä nimityksistä.

Mitä tulee uuteen kansliapäällikköön, sehän voisi olla nepotismin nojalla Päivin aviopuoliso:=DDD

HassuTassu

Edelliseen on vielä lisättävä se, että Veikkauksen uudeksi pomoksi, oikeaan lököhommaan kovalla palkalla, tulee, yllätys, yllätys, löytymään Junger niminen demari.
Rumaa peliä sekin, mutta kaveria ei jätetä.
Se on politiikkaa !

don Quijote de la Mancha y Sancho Panza

Miksi jäi oppositioon? Ja nyt harrastaa samanlaisia metkuja kuin haukkumansa vanhat puolueet. Muita säätiöitä ei ole perustettu verovaroin vaan yleensä testamentein tai muulla tavalla. Nyt valittiin se tapa, jolla tukirahat pantiin puolueen toimivallan ulkopuolelle;=J

Varsinaista takinkääntöä. Kai Oinonen seuraavaksi ehdottaa puoluetukien korottamista kun kohta kirstu ammottaa tyhjyyttään:DD

don Quijote de la Mancha y Sancho Panza

Onneksi sellaista päivää ei ole tulossa, ja miten voi tulla, jos virka kerran on täysin turha.

Hakkarainenko vai Hirvisaari olisivat olleet sopivia; Soinilla ei ole tarpeeksi sivistystä sivistystoimen johtoon. Nyt on sentään juristi, joka ymmärtää lain kiemuroista...

Mila F

Haloskan sisäministeriöön junttaamasta Viljasesta on nyt päästy. Valtakunnan hyvinvointi on ensisijainen. Käsittääkseni myös vihreät kuuluivat hallitukseen, jonka mielestä Viljanen sisäministeriön kansliapäällikkönä oli katastrofi. Nyt asia on hoidettu.

Kyllä Halosella vielä niin paljon on vaikutusvaltaa, että jos Viljanen on halunnut nykyiselle postilleen, se on hänelle myös hankittu.

Mikäli Viljanen sitten tässä työssään osoittautuu mahdottomaksi yhteistyökumppaniksi tai jotenkin muuten kykenemättömäksi, pestiä ei ainakaan suojele tasavallan presidentti.

Henkilökohtainen mielipiteeni on, että Viljanen olisi voinut muuttaa vaikka SAK:n kellariin tekemään muistelmiaan, mutta onneksi minulta ei kysytä.

paulivuorio

Medvedev presidentti n.150 milj. asukasta. Palkka 78000 euroa vuodessa.
Obama presidentti n.350 milj. asukasta. Palkka 165000 euroa
vuodessa.
Viljanen apulaiskaupunginjohtaja n.600000 asukasta. Palkka
145000 euroa vuodessa. Kova on rouvan palkka tässä maailman
mahtimiesten vertailussa. Jos hyvästi koulutettu ammattimies
tai nainen saa n.40000 euroa vuodessa niin ei tommosen
polittisen palkkioviran hoidosta voi mitenkään maksaa yli
60000 euron vuosikorvausta. Siinä olis paikka kyllä tarkis-
taa muidenkin virkojen korvauksia. Aika päättömiä tuntuvat
olevan. KANSALAISET milloin lopetamme tämän pelleilyn.

Leila

taisit unohtaa Jungnerin palkkalaskelmasta a) sopimuksen allekirjoituskorvauksen 150 000 egeä b) sitouttamiskorvauksen yleensä työn tekemisestä 150 000 e c) kultaisen kädenpuristuksen, jos haluaa lähteä etuajassa, kun duuni ei olekaan enää kivaa 200 000 e d) 50 000 euron sopeutumiseläkkeen, jota ruvetaan maksamaan heti, kun Jungner lopettaa hommansa parin - kolmen vuoden kuluttua.

don Quijote de la Mancha y Sancho Panza

Noiden herrojen palkat ovat vain taskurahoja, jos sitäkään. Kaikki mitä he molemmat tarvitsevat, menee valtion piikkiin samalla tavalla kuin meillä presidentillä.

Miten selität sen että Niinistön palkkio on 160.000 €. Se on enemmän verrannollinen noiden valtionpäämiesten ansioihin?

Ei Obama tuosta rahasta kustanna lentojaan ympäri maailmaan erikoisvarusteulla jumbollaan kuten ei Putinkaan omalla jumbollaan.

don Quijote de la Mancha y Sancho Panza

Brax on sentään ollut oikeusministeri, joten pätevyyttä hänellä on kyllä enemmän sillä perusteella. Eihän se curriculum vitaen pituus mitään merkitse vaikka olisi sivutolkulla vaan sisältö.

machdevelop

poliittiset virkanimitykset kiellettyjä, mutta virkapaikat täytetään röyhkeästi Presidenttien ja puolueitten suosikeilla, onneksi tämä HYVÄ SISKO järjestelmän onnekas puoluetoveritar voi näyttää olevansa pätevin. Vai oliko ? RAY, Veikkaus ja Kela odottavat innolla jo seuraavia onnellisia kotoutettavia ( palkintovirkaan sopeuttamista raskaan politikoinnin jälkeen). Jungnerille 30.000 € veikkauksen kassavirrasta on hyvä veikkaus!

don Quijote de la Mancha y Sancho Panza

Mihin unohdit Hyssälän ja Puskan, joiden virat ovat ikuisesti olleet kepun heiniä?

Persut vasta totuttelevat moiseen, kunhan oppivat maan tavan;=J

Leila

ja voi hyvin. On surkuhupaisaa seurata vihreiden moraalista närkästystä siitä, että heidän puhtaasti poliittisin, ei ammatillisin ansioin esittämänsä ehdokas hävisi toiselle poliittisin perustein valitulle ehdokkaalle. Vihreät ovat kovasti yrittäneet profiloitua rehellisinä, avoimuutta kannattavana ja korruptiota vastustavana puolueena. Puhetta heillä - kuten muillakin puolueilla - riittää, mutta vain teoilla on merkitystä ja vaikutusta. Miksi vihreät eivät purkaneet poliittista korruptiosidosta vaatimalla aidon avointa, sivistystoimen ammatilliseen kokemukseen ja näyttöihin perustuvaa hakua. Nyt näimme täysin arvottoman poliittisen korruptionäytelmän, jossa hävinneet poliitikot purkavat frustistaan itkupotkuraivarilla. Se olisi säälittävää, ellei olisi niin vakavaa ja vaarallista Helsingin tulevaisuuden kannalta.

LT

Brax tuli oikeusministerinä kalliiksi. Ruanda-tutkinta ja jutun oikeudenkäynti maksoi suomalaisille veronmaksajille 2,8 miljoonaa. Oli varmaan tyydytystä tuottavaa kun voi esiintyä ainakin yhden syytetyn, vaikkakin lopulta tuomitun suojelusenkelinä.

Braxista olisi varmaan tullut suloinen apulaiskaupunginjohtaja. Mutta voi, toisin kävi. Helsingin talous on heikko tällä hetkellä ja nythän on tämä operaatio-Guggenheimkin tulossa. Mitähän mieltä Viljanen on hankkeesta? Brax saattaisi tulla kalliiksi sivistyspuolellakin jos hän alkaisi noudattaa yhtä tinkimätöntä politiikkaa kuin oikeusministerinä ollessaan.

Olen kuvitellut, että sivistystoimen apulaiskaupunginjohtajaksi haettaisiin muutenkin kuin korkean palkan takia, joka nyt, voi voi, meni vihreiltä sivu suun. Itkettää ihan.

don Quijote de la Mancha y Sancho Panza

Ei oikeusministeri toimi syyttäjänä, joten miten sen hänen syynsä voisi olla?

Paljonko tuli maksamaan Vanhasen lautakasa-juttu, josta YLE teki ilmiannon, mutta sitä valaehtoista todistajaa ei sitten kuitenkaan löytynyt. Hinnaksi tuli vähintään miljoona...

TSV

Ensinnäkin näitä "diilejä" tehdään koko ajan.

Toiseksi, äänestäjien ylikäveleminen? Kuinka moni äänestäjistä ääntään jättäessä tiesi, että toiseksi suurin puolue saa juuri tänä vuonna määrätä uuden apulaiskaupunginjohtajan?

Mites kun Kokoomus päästi kaikki mahdolliset vasuri puolueet hallitukseen? Tämäkö oli sitä äänestäjien tahdon noudattamista? Ei Vihreitä ole ikinä demokratia tai kansan tahto kiinnostaneet, Ville Niinistö on ollut aina sitä mieltä että päättäjien tehtävä on "muokata" kansan mielipide "oikeaan" suuntaan... tosi demokraattista.

Sattuipas

Kyllä ovat vihreät huonoja häviäjiä nyt heti itkevät että 12066 €/kk palkka meni demareille Helsingin apkj:n vaalissa.
Lisäksi he heti kääntyivät GUGGENHEIM museoasiassa sakottamaan kokoomusta ja kaupunginjohtajaa joka on sen eräs innokkain ajaja. Katson nämä kuuluvan samaan ilkeään huonon häviäjän ryhmään. KETUTTAA VIHREITÄ - ovatkohan seuraavissa vaaleissa vielä toiseksi suurin ryhmä - toisaalta kaikki homot ja lesbot ovat nyt ryhmittyneet vihreisiin eikä muille puolueille jää kuin yksittäisiä äänestäjiä heidän ryhmistään. Se on 50 000 - 70 000 ääntä Helsingistä jo varmana vihreille. KYLLÄ MINUAKIN KETUTTAA...

järkevästi ajatellen

niin pätevä kaveri että pärjäisi yksin ilman turhia apulais kaupunkinjohtajia.
Jos tuohon otettaisiin paras pätevin hakija ja jäsenkirja hakijat syrjäytettäisiin tulisi hyvin toimeen yhdelläkin .
Lisäksi muitakin johtajia voisi vähentää ja lisätä töitä työhön jääville.
Kyllä pienemällä pomojen määrällä tulisi hyvin toimeen jos ei puolue peliä olisi mukana nyt kun joudutaan valitsemaan sopivia pätevien tilalle.
Lisäksi palkat voisi olla pienempiä silti hakijoita varmasti olisi.

jkalervo

Mikä oikeusvaltio Suomi on missään asiassa? Istuuhan Suomen hallituksessakin koko maan vasemmisto vaikka kannatus on vuosia laskenut ja ollut jo pitkään reilusti alle ns, porvarillisten puolueitten kannatuksen. Mitä demokratiaa siinä on? Vaalien jälkeen alkaa Suomessa lehmänkaupat joiden tarkoitus on kaikkea muuta kuin äänestäjien tahdon toteuttaminen. Viljasen valinta on vain looginen jatko tälle toiminnalle. Kokoomuksessakin vaikutta tänä päivänä henkilöitä jotka kuuluisivat puheittensa ja tekojensa puolesta vasemmistopuolueisiin!