Lauantai 25.11.2017

Seksikäs nainen on merkillinen näky aivoille

Jaa artikkeli:
Luotu: 
15.5.2012 19:16

Myös naiset esineellistävät naisia. Aiemmin tiedettiin, että miesten aivot käsittelevät seksikästä naisvartaloa samoilla osilla kuin työkaluja ja muita esineitä. Tuoreessa tutkimuksessa sama ilmiö on havaittu myös naisilla.

Psychological Science -julkaisussa ilmestyneessä tutkimuksessa belgialaisen yliopiston tutkijat osoittavat empiirisin kokein sekä miesten että naisten aivojen tutkailevan seksikästä naisvartaloa kuin esinettä.

Seksikäs miesvartalo puolestaan saa aivoilta saman vastaanoton kuin kaikki muutkin ihmishenkilöt.

Tutkijat eivät tiedä, miksi näin on.

Tulos havaittiin, kun koehenkilöille näytettiin ylösalaisin tai kyljelleen käännettyjä kuvia esineistä, seksikkäistä naisista ja seksikkäistä miehistä. Testissä osallistujat joutuivat tunnistamaan kuvien henkilöitä ja esineitä.

Kävi ilmi, että kyljellään olevat kuvat seksikkäistä miehistä tunnistettiin helpommin kuin ylösalaisin olevat kuvat. Esineiden ja naisvartaloiden kohdalla eroa ei ollut, vaan koehenkilöt tunnistivat myös ylösalaisin olevat naisvartalot yhtä hyvin.

Tutkijoiden mukaan tulos viittaa ihmisaivojen käyttäytyvän naisvartalon edessä kuin vartalo olisi esine. Miesten kuvan kohdalla aivot puolestaan ymmärtävät kuvassa olevan ihmishenkilön. Tapa nähdä ja tunnistaa ei riipu näkijän sukupuolesta.

Seuraavaksi tutkijat aikovat selvittää, kuinka tämä esineellistämisilmiö vaikuttaa siihen, kuinka ihmiset kohtelevat naisia.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Jouko Heyno

Tutkimuksen ongelma on "seksikkyys" - se kun on melko lailla kulttuurisidonnainen käsite. USA:ssa, ja muissa "vierotusongelmaisissa" kulttuureissa, naisen ylisuuret löllörinnat ovat seksikkäät, tosimiesten mielestä sen sijaan sopusuhtaisen kiinteät ja kiinteät. Joissain maissa taas nainen on sitä seksikkäämpi, mitä lihavampi, jne.

Jamppa12

Kyllä ne kulttuurit on aika harvassa, joissa lihavia naisia pidetään seksikkäinä. Ja tällöinkin syy lienee lähinnä äärimmäinen köyhyys ja nälänhätä.

Yleisesti ottaen tiimalasivartalo on se, jota pidetään universaalisti seksikkäänä ja joka saa miesten viisarin värähtämään. Se viestii hedelmällisyydestä. Tälläinen vartalotyyppi on esimerkiksi käytännössä kaikilla Miss Universum -kilpailun osallistujilla, maasta riippumatta. Nyt ja aina.

ksr

"Yleisesti ottaen tiimalasivartalo on se, jota pidetään universaalisti seksikkäänä ja joka saa miesten viisarin värähtämään."

Tuo pitänee paikkansa. Toisaalta nekin, joille tiimalasia ei ole siunaantunut, voivat kompensoida sen puutteen muilla avuilla/ominaisuuksilla. Takamatkalta kyllä joutuvat lähtemään, mutta palkinnosta kilpailevat silti.

Jamppa12

Kyllähän käytännössä kaikilla naisilla on "tiimalasin runkoa" kropassaan, koska se lähtee luustosta, ja naisilla luusto on luonnostaan erilainen kuin miehillä.

Tietenkään täydellistä tiimalasivartaloa ei kaikki naiset voi saada, mutta elintavoilla on silti merkitystä tässäkin asiassa. Jos geenit on huonot, niin ei ylensyönti silloin asiaa ainakaan auta.

Itse asiassa lähes kuka tahansa nainen voi parantaa viehätysvoimaansa laihduttamalla (tai pikemminkin terveemmillä elintavoilla). Tämä ei tietenkään koske niitä naisia, jotka jo ovat tarpeeksi hoikkia, mutta hyvin suurta osaa koskee. Ihan silmätuntumalta sanoisin, että tämä koskee noin 75% suomalaisnaisista.

...ja kun vauhtiin päästiin, niin toinen helppo keino parantaa viehätysvoimaa on kasvattaa pitkä tukka. Pitkä tukka on naisellinen, ja lyhyt tukka sopii lähinnä lesboille.

Jouko Heyno

Eivät ne niin harvassa ole. Miss Universum sun muut "miss" -kilpailut ovat nimen omaan länsimaisen, lähinnä yhdysvaltalaisen, kulttuurin tuote, niin kuin termikin ("miss") kertoo. Lihava nainen on seksikäs ja haluttava mm. useissa islamilaisissa maissa, mm. Pakistanissa, Malissa jne., yynenmeren saaristossa melko laajalti jne. Että ei niinkään harvassa.

Jamppa12

No Miss Universum -kilpailu on toki länsimainen keksintö, mutta ei se itse asiaa muuta miksikään. Eli että tiimalasivartalo on se, jota miehet ensisijaisesti naisessa himoitsee käytännössä ympäri maailman. Kyllä se näkyy ihan paikallisissakin missikisoissa ja kaikissa muissakin mahdollisissa yhteyksissä.

Eikä tiimalasivartalo tarkoita nyt sitä, että pitää olla täsmälleen täydelliset mittasuhteet (90-60-90), vaan että vyötärön uuma on selvästi kapeampi kuin takapuoli ja rinnat. Siitä ne naiselliset kurvit muodostuu. Se erottaa naisvartalon miesvartalosta.

Kun otit islamilaiset maat puheeksi, niin napatanssihan on sieltä peräisin, ja kyllähän siinäkin hommassa selvästi perinteistä, kurvikasta tiimalasivartaloa suositaan. Jos noissa maissa joku mies himoitsee lihavaa naista, niin kyllä se kuitenkin on aika marginaalinen juttu eikä koske koko kansakuntaa.

Hukkinen

Aivot ja ihmisen kulttuurisesti määrittyt kieli tarkoittavat "esineellä" ja "esineellistämisellä" eri asioita. Siitä, että aivoissa syttyy sama "lamppu" työkalun ja vartalon kohdalla ei voi päätellä muuta kuin yksinkertaisen assosiaation. Aivotutkimus ei ole vielä niin kehittynyttä, että syttyvästä lampusta voitaisiin päätellä yksiselitteisesti, mitä tietoisuuden kohteena on.

Jamppa12

"Ihmishenkilö" on aika ihmeellinen sanavalinta, mutta tuossa ajettiin takaa sitä, että aivot reagoivat samalla sekä seksikkääseen että rumaan miesvartaloon (ja rumaan naisvartaloon). Ainoastaan seksikkääseen naisvartaloon aivot reagoivat eri tavalla.

Heikki Pulkkinen

Facebookissa eräs täysin tavis ja hetskunainen päivitti profiilia ollessaan jossakin bileissä, että "upeita naisia näkyy 1 + 2 +3".

-sekä miesten että naisten aivojen tutkailevan seksikästä naisvartaloa kuin esinettä.
Toki tämä tiedettiin. Se on aivan normaalia. Ei minkään tutkimuksen tai kummastelun aihe.