Tiistai 6.12.2016

Nova-mies pääsee vankilasta - ”Kohtuutonta”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
16.5.2012 13:56
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Tapani Yli-Saunamäki.

Tapani Yli-Saunamäki saa vastata talousrikossyytteisiin vapaalta. Käräjäoikeus määräsi Yli-Saunamäen vangittavaksi huhtikuussa.

Tänään Helsingin hovioikeus katsoi, että Yli-Saunamäen pitäminen vangittuna vaarantaisi hänen mahdollisuutensa puolustautua rikossyytteitä vastaan.

- Näissä oloissa Yli-Saunamäen vangittuna pitämistä on hänen henkilökohtaisten olojensa vuoksi pidetty kohtuuttomana, hovioikeus toteaa päätöksessään.

Yli-Saunamäen terveydentila on heikentynyt niin kutsutun Nova-jutun kuluessa. Törkeistä talousrikoksista epäilty Yli-Saunamäki on saanut hoitoa vangitsemisensa aikana.

Vankeudesta vapautettu Tapani Yli-Saunamäki toimi Nova Groupin toimitusjohtajana. Nova ajautui konkurssiin.

Yhtiön liiketoiminnassa todettiin epäselvyyksiä, ja Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Yli-Saunamäen, Arto Merisalon ja neljä muuta Novassa toiminutta henkilöä vankeuteen muun muassa velallisen epärehellisyydestä ja törkeistä kirjanpitorikoksista.

Tuomiosta on valitettu hovioikeuteen, eikä käräjäoikeuden tuomio ole vielä lainvoimainen.

Yritykset: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

vehnus444

Kyllä, tämä on normi käytäntö. Ihmetyttää tästä kommenttiketjusta uhkuva viha ja katkeruus. Suomen oikeuslaitos on mitä on mutta en usko tässä tapauksessa ajavan kenenkään etua pitää sairasta miestä telkien takana.
Uusi arvonta tuomioista tulee sitten hovioikeudesta...

tim

Samoilla perusteilla normaalit nakkivarkaat ja muut sairaat vapaaksi. Tästä vaan se vähäneinkin lakiin uskominen häviää. Nyt torpattiin 2 vuoden tuomio systeemi josta "tavis" joutuu suoraan istumaan, mutta nämä jotka yrittivät saada omia varmojaan eduskuntaan toisten rahoilla vapautetaan tuomiosta.

tuppeloinen

Se tulee otsikosta juuri mieleen, mutta sitähän se on. Vapauttaminen on kohtuutonta, ellei kyse ole normaalista käytännöstä sairaiden suhteen. Jos kyse on hyvävelin vapauttamisesta, vapautus on kohtuuton.

Pekka Siikala

Vakava sairaus ei ole hyväveli verkostoa. Uutisen todellinen sisältö on siinä että vangittuna pitäminen olisi kohtuutonta.

Se ei kuitenkaan otsikossa "myisi" yhtä hyvin kuin nyt luotu mielikuva.

tuppeloinen

Mutta onko normaali käytäntö, että sairaiden ei tarvitse istua vankilassa? Itse en ainakaan tätä tiedä. Koska jos sairaat yleensä istuu vankilassa, haiskahtaa homma hyväveli-hommalta.

sinenmaa

Kaikki Suomen tuhannet vangit ovat äärimmäisen terveitä. Yhtäkään niistä ei voida vapauttaa sairauden perusteella.

Onkohan rikollisille koskaan tullut mieleen, että heidän uhrinsa joutuu elämään lopun elämäänsä ikuisessa velkavankeudessa jopa vakavasti sairaana -- ilman mitään vapautusta.

Ray

Toimittaja ei voi olla aivan normaali ihminen, vaan hänellä on joku pakonomainen tarve vääristää asioita. Hän tekee sitä tietysti ammattinsa pakottamana, mutta jotakin on pakko olla geenitasolla.

Tällaiset "kohtuuttomat" otsikoissa saavat lukutaidottomat ihmiset ajattelemaan(manipuloivat) asioista sitten näin kuten tässäkin keskustelussa taas valitettavasti nähdään. Usarissakin se on ihan linja.

Kuitenkin olisi voinut hiukan eläytyä ihan oikeaan tilanteeseen, jolloin lukijat eivät olisi verenhimoisina tuomarien ja sairaan miehen kimpussa.

ksch

Ihan vaan Siikalle tiedoksi: Historian saatossa on tainnut voida sairastella ihan telkienkin takana. Nykyään asia tietysi on ihan toisella tolalla, kuten koko oikeusjärjestelmänkin uskottavuus.

JouniM

Miestä ei ole vielä lainvoimaisesti tuomittu koska hoviin on valitettu. Kohtuutonta olisi pitää mies istumassa kun ei ole varmaankaan ympäristölleen vaaraksi. Jos hovi tai viime kädessä korkein vahvistaa tuomion niin sitten istumaan...
Muistanko väärin että käräjäoikeuden päätös ei edes ollut yksimielinen?

sinenmaa

Varmasti vankila on yhtä turvallinen ja miellyttävä paikka sairaalle kuin vankilakin; vakavasti sairas ei pääse sairaalastakaan ulos, jollei ehdoin tahdoin halua elää lyhyttä loppuelämäänsä vapaana.

Uskoisin niin, että tässä on asialla Hyvävelikerhon Kultaisen Kädenpuristuksen Looshi, samanlainen tapaus kuin se Lockerbien pommittajan vapauttaminen kuoleman sairaana, joka ei jostain syystä sitten kuollutkaan.

Ray

Hovioikeudella on todennäköisesti riittävät syyt päätökseensä. Ei minulla ainakaan ole syytä epäillä muuta. Eikä pieni määrä inhimillisyyttä lynkkausinnon keskellä ole muillekaan pahaksi.

Otsikointi on tietysti tahallaan monimielinen ja lukutaidottomille se jääkin virheelliseksi.

peweste

Ihmetyttää kun rahan antajille tuomittiin raskaat vankilatuomiot,mutta vastaanottaja pääsi pelkällä säikähdyksellä.Menikö kaikki kohtuuden mukaan?