Maanantai 23.10.2017

Uusi hanke: Maahanmuuttajia kotoutetaan Suomeen

Jaa artikkeli:
Luotu: 
18.5.2012 17:54
|

Työ- ja elinkeinoministeriö aloittaa uuden hankkeen ja jatkaa neljää jo aloitettua  hanketta maahanmuuttajien kotouttamiseksi.

Tänä kesänä alkavan ALPO-hankkeen tarkoitus on auttaa Suomeen muuttaneita alkuun uudessa maassa. Se on valtakunnallinen hanke ja toimii muiden ohjauspalveluiden ja osaamisen kehittämisen hankkeiden tukena, työ- ja elinkeinoministeriö kertoo.

Hanke seuraa alueellisen kehittämisen tuloksia yhteistyössä asiantuntijoiden kanssa. Sen tarkoituksena on koota hyvät käytännöt ja kokemukset, joita käytetään palveluiden kehittämiseksi. Tavoitteena on kotoutumisen alkuvaiheen palveluiden yhdenmukaistaminen, jotta kotoutuminen Suomeen sujuisi joustavasti ja tehokkaasti.

Jo aiempina vuosina alkaneet Osallisena Suomessa-, HAAPA-, MATTO- ja AFRO-hankkeet siirtyvät työ- ja elinkeinoministeriön hoidettaviksi.

Osallisena Suomessa-hanke kehittää maahanmuuttajien koulutusta, työllistymistä ja yhteiskunnallisia valmiuksia.

Helmikuussa 2010 alkaneen HAAPA-hankkeen tavoitteena on edistää haavoittuvassa asemassa olevien kiintiöpakolaisten kuntiin sijoittamista ja kehittää pakolaisten tarpeet huomioivaa vastaanottotyötä.

MATTO-hankkeen tavoitteena on selvittää työvoiman maahanmuton vetovoimatekijöitä ja valmistella suomen kielen, kulttuurin ja työelämätietouden opintokokonaisuutta Suomeen töihin muuttaville.

Vastuu maahanmuuttajien kotouttamisista siirtyi vuoden vaihteessa sisäministeriöstä työ- ja elinkeinoministeriöön. Kotouttaminen liitetään muutoksen myötä entistä vahvemmin osaksi työllistymiskysymyksiä, sisäministeriö kertoo.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

JIMI-00

Parhaimmillaan niin, että tehdään jo rajalla selväksi, että Suomessa noudatetaan Suomen lakia, ja rikoksesta karkotetaan ilman valitusoikeutta.

Tuosta olisi kotoutus hyvä aloittaa.

Hyvänä kakkosena, jos ei lukutaito ole hallussa, opettele lukemaan se lakikirja.

TapioTTT

maksajat ovat jo kyllästyneet tuohon ilmaiseen rahan jakoon sekä samoin tuohon pysyvään sosiaalielättitouhuun mutta kun Kataiselta ja kokoomukselta edelleen puuttuu ne 1,4 milj ulkomaalaista suomen pelastajaa.

Ovat muuten tainneet mennä koko sakki Kreikkaan kun siellä pyyhkii nykyisin niin upeasti !

Hannu Mikael

Tässä kehitetään laajaa avustaja-, koordinaattori-, projektipäällikkö-, suunnittelija-, johtaja- yms. byrokratiaa, jolla on vain työllistävä vaikutus itselleen.
Mitään muuta vaikutusta kustannusten lisäksi sillä ei tule olemaankaan.
Suomessa ei ole opittu muiden maiden kokemuksista mitään, kun holhoamis- ja humanismihuumassa ei halutakaan oppia. Kukaan ei holhoamisella luovu identiteetistään.
Varoittavia esimerkkejä löytyy:

http://yle.fi/uutiset/sarkozy_vallitseva_maahanmuuttajapolitiikka_epaonn...

http://yle.fi/uutiset/david_cameron_monikulttuurisuus_ei_toimi/2342468

http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/103966-liittokansleri-merkel-%E2%80%9Dm...

Ray

Maahanmuuttajien kotouttaminen on aivan loistavaa, niin pitää tehdä, hyvä hyvä. En tiedä mitä näille "maahanmuuttokriittisille" pitäisi tehdä, ehkä heidätkin pitäisi kotouttaa, senverta outoja taas täälläkin kirjoittavat.

Mutta kotouttaminen on hyvä asia, jota jokainen järkevä ihminen tervehtii riemulla. Niin pitää tehdä.

TapioTTT

eli kotouttaminenko sinne mistä on tullutkin eli näinhän se oli, sillä ei täällä suomessa kaikki halua pelkkää sosiaalituella elävien elättien tekemiä pizzoja ja kebabbeja lopunelämäänsä syödä.

Mauri T Taavitson

Ongelmana on se, että maahanmuuttajat eivät halua kotoutua Suomeen vaan pitävät sitkeästi kiinni tavoistaan ja vaatetuksestaan. Jos suomalainen menee kyselemään töitä mustassa kauhtanassa niin ei varmasti onnistu.
Ainoa toimiva keino olisi ottaa maahan vain kristittyjä, jotka suostuvat käyttäytymään maassa maan tavalla.
Nykyinen hallitsematon pakolaisten tulo johtaa ghettoutumiseen ja muutaman vuoden päästä levottomuuksiin ja terroritekoihin. Mullahit järjestävät mielellään koulutusmatkoja Pakistaniin.

JIMI-00

Puhut nyt selvästi kahdesta eri asiasta, jotka olet sekoittanut. On siis maahanmuuttajia ja pakolaisia.

Maahanmuuttaja tulee tänne työn perässä, ja joskus avioliiton kautta, kuten meidän perheessä. Pakolainen on pakolainen, ei maahanmuuttaja.

Ei ole tarvinnut meidän maahanmuuttaja kotoutusohjelmia, noudata sääntöjä ja kaikki menee hyvin. On yliopistotukinnot ja työpaikka. Tätä on oikea maahanmuuttaja.

Se mistä puhut, on sitä toista porukkaa.

Tapio Arjo

Voi herra jumala.

Eikö tämä koskaan lopu?

Humanitaarinen maahantunkeutuminen heti poikki. Ensi maanantaina mielellään.

Suomi ei tarvitse ihmisiä, joista Suomelle ei ole mitään hyötyä vaan pelkkää haittaa vuosikymmenten ajaksi.

Jos suomalaiset saisivat oikeasti päättää asioista, niin en usko yhdenkään maksavan enää vapaaehtoisesti latiakaan näiden ihmisten elättämisestä.

JAK

Hyvä alku on antaa potkut jokaikiselle, joka on aiemmin noissa hankkeissa puuhastellut. Niin isoille johtajille, kuin duunareillekin. He ovat epäonnistuneet tehtävässään täydellisesti. Ei kun kengänkuva p..seeseen koko remmille.

Bilbo

Tätä heikosti koulutettua tai kouluttamatonta väkeä tulee työmarkkinoille. Pakolaiset ja perheenyhdistämiset mukaanluettuna. Jos sattuvat saamaan erikseen haettuna työluvan niin ajan mittaan tulonsiirrot astuvat kuvaan. Palkka ei usein riitä ja työlupaa käytetään myös laittoman maahantulon järjestämiseen. Ravintoloita ja marja- ja vihannesfirmoja palaa ihmiskaupasta ja laittomuksista koko ajan.

Kielitaito on olematon vielä vuosien maassaoleskelun jälkeen. Kolme vuotta voi integroitua kieli- ja muilla kursseilla, monasti vaan istutaan koska maksetaan. Töihin oikeasti haluavat osallistuvat toimintaan vain alkuun.

Asioiden kanssa vuosia tekemisissä olleena, myös ulkomailla lähtömaissa, jaksaa tätä löysyyttä ihmetellä. Perhe- ja tuttavapiirissä on ulkomaalaisia jotka ovat hoitaneet asiansa kuten ne odotetaan hoidettavan. He ihmettelevät veronmaksajina myös tätä järjetöntä toimintaa.

Hyvin usein kuulee uus-suomalaisen suusta että Suomen passin saaneena on oikeus tehdä tehdä sitä ja tätä. Velvollisuudet ovat selektiivinen osa muistia. Toimitaan kuten toimitaan omassa kulttuurissa. Valitettavasti kuvioihin liittyy niin paljon järjestäytynyttä toimintaa että sen kitkeminen on vaikeaa. Vaatii tiukkaa asennetta.

Pakolaisstatuksella kerran pakoon lähteneet mielellään palaavat ja oleskelevat kotimaassaan pitkiä aikoja, samalla kun tukia maksetaan Suomessa. Tapauksia tulee ilmi eri tavoin. Näitä asioita näkee omin silmin, ja jos? halutaan tehostamista - kannattaa puhua asioista oikeilla nimillä. Verorahojen syytäminen ensin lähtömaahan kehitysapuna ja sos. pol. toimenpiteet samoille kansallisuuksille Suomessa; Veronmaksaja maksaa ensin korruption ja sittemmin sosiaalishoppailun.

Metu

Taitavat olla nollahankkeita.

Parempi hanke olisi perustaa kampanja, jolla mainonnan, messujen yms. keinoilla houkuteltaisiin Suomeen töihin koulutettuja, mm. hoitoalalta. Kohdemaana voisi Venäjä olla sopiva.

Organisoidaan asia niin, että halukkaat koulutetut saavat hyvän palvelun, viisumit järjestetään, työluvat, työpaikat, asunnot etukäteen. Samoin intensiivikielikurssit ennen Suomeen tuloa. Kuukauden kielikylvyllä internaattiolosuhteissa, minkä Suomi maksaa, saadaan kielitaito hyvälle alulle.

Tulijoita olisi, ja sellaisia, joiden kotouttaminen on jo taattu ennen kuin he Suomeen tulevat. Parasta kotoutusta on työpaikka. Ja työvoimaa me Suomeen tarvitaan paljon lisää.

Hep0nen

Jos maahanmuuttajalla on olemassa motivaatio hän ei tarvitse mitään kotouttamista. Hän kotoutuu ihan itse, oppii kielen koska haluaa oppia ja hakeutuu aktiivisesti töihin. Sellaisia maahanmuuttajia tänne tarvittaisi, ei sellaisia joille tällaiset hyödyttömät projektit on tarkoitettu. Näiden projektien hyödyllisyydestä on kokemuksia mm. länsinaapurissa.
Kankkulan kaivoon siinä rahaa lapioidaan.

Rapaportti

varoja. Siksi niitä käytetään tällaisten maahanmuuton kaltaisten menoautomaattien luomiseen ja laajentamiseen.

Nykyisenkaltaisen maahanmuuton tapauksessa vain koko toiminta vaarantaa mm. maan turvallisuuden. Se muuttaa koko ajan yhteiskuntaa huonompaan ja sietämättömämpään suuntaan. Poliitikot ja virkamiehet kylmäverisesti potkivat tutkainta vastaan, vaikka kansa nurisee ja indikoi jatkuvasti yhä voimakkaammin, että tämä linja on viimeinkin lopetettava.

Nyt on viimeinen hetki tehdä julkiselle sektorille ne "Uudet Seelannit", joita valiokunnat kävi jo 80-luvulla lomamatkoillaan katselemassa - mitään oppimatta. Eli täydellinen remontti ja supistukset julkiseen sektoriin. Rahantulon katkaisu supista mamuteollisen kompleksin toiminnan nopeasti.

Eräs asia, joka NZ:ssa tajuttiin oli : "Jos jätämme julkiselle sektorille dollarin pöytään, niin on satavarmaa että joku toope tuhlaa sen välittömästi". Meillä jätetään tusinoittain setelirahasäkkejä pöytään. Kansalaisten elintaso ja ostovoima on annettu julkisen haihattelu- ja haitantekokoneiston poltettavaksi !

Vesa48

Minusta on tärkeää ja kaikille eduksi, että maahanmuuttajat kotiutetaan ja he saavat tietoa suomalaisista tavoista ja käytännöistä.
Ihmettelen että miksi sitä vastustetaan tällä palstalla.
Kuitenkin valitetaan että maahanmuuttajat eivät muka sopeudu Suomeen outoine tapoineen. Suurin osa sopeutuu.