Sunnuntai 22.10.2017

Joukkotappelu Lappeenrannassa: ”Metrin pituinen astalo”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
21.5.2012 10:40
  • Kuva: Uusi Suomi
    Kuva
|

Lappeenrannan sunnuntaisen joukkotappelun eteneminen – ainakin tarinan toinen puoli – alkaa olla selvillä, poliisi kertoo.

Esitutkinnassa on kuulusteltu tapahtuman venäläiset osapuolet ja osa todistajista. Turkkilaisia tappelijoita kuulustellaan pahoinpitelystä epäiltynä kuluvan päivän aikana.

Esitutkinnan perusteella tapahtumien kulku on varsin suurella todennäköisyydellä selvillä, poliisi kertoo.

Lappeenrannassa turistimatkalla ollut venäläinen seurue, kaksi miestä ja kaksi naista, oli pysäköimässä autoa Lappeenrannan ydinkeskustassa Sammonkadulla. Pysäköintitilanteessa autolla liikenteessä ollut turkkilainen 33-vuotias mies suivaantui toistaiseksi tuntemattomasta syystä.

Tilanteen kärjistyessä paikalle tuli 38-vuotias turkkilainen mies. Venäläisiä miehiä pahoinpideltiin noin metrin pituisella astalolla.

Pahoinpitelyn yhteydessä toinen venäläinen menetti tajuntansa. Kahakan aikana toinen venäläisistä sai Turkkilaisten käyttämän astalon hetkeksi haltuunsa ja löi sillä turkkilaisia. Turkkilaiset pyrkivät poistumaan paikalta henkilöautolla. Toinen venäläisnaisista pyrki estämään poistumista ja joutui auton töytäisemäksi. Hänelle ei kuitenkaan tullut tilanteessa vammoja.

Tapahtumien kulku ja motiivi tarkentuvat esitutkinnan kuluessa. Toinen turkkilaismiehistä otettiin kiinni tapahtumapaikalta ja toinen sunnuntai-ilta päivällä.

On todennäköistä, että osapuolet eivät tunteneet toisiaan entuudestaan. Osapuolet eivät olleet tilanteessa päihtyneitä, mutta heillä ei todennäköisesti ollut "yhteistä kieltä".

Venäläisseurue on kuulustelujen jälkeen laskettu vapaaksi. Turkkilaiset ovat kiinniotettuina ja pidättämistä harkitaan esitutkinnan edetessä.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit