Sunnuntai 19.11.2017

Timo Soinille tuki ja tyrmäys: ”Leimasi tappajiksi”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
21.5.2012 08:00
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Perussuomalaisten Timo Soini ja kristillisten Päivi Räsänen vastustavat eutanasiaa.
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva

Sisäministeri Päivi Räsänen (kd.) on vastannut perussuomalaisten Timo Soinin huutoon ja irtautunut hallituskumppani vihreiden eutanasiapäätöksestä. Vihreiden puoluekokous otti lauantaina eutanasiaan hyväksyvän kannan ja kirjasi tämän periaateohjelmaansa.

Katolisesta uskostaan tunnettu Timo Soini tyrmäsi eutanasian blogissaan ”puolustuskyvyttömien surmaamiseksi” ja kysyi, miten kristillisten Räsäselle maistuu hallitusvastuu ”kuoleman kulttuurin edustajien rinnalla”. Lisäksi Soini kuvaa raflaavassa blogissaan vihreiden leikkivän elämän ja kuoleman herraa ja etsivän keskuudestaan vapaaehtoisia "luvallla tappajia".

Vihreiden puoluekokoukseen osallistunut Vesa Virri ihmettelee Soinin purkausta Puheenvuoro-blogissaan. Virrin mukaan Soinin väitteillä ei ole juuri yhtymäkohtia vihreiden linjaukseen, joka kuuluu näin: ”Ihmisen omaa tahtoa tulee kuulla ja kunnioittaa viimeiseen asti niin parantavan, oireenmukaisen ja saattohoidon yhteydessä kuin kuoleman edessä. Ihmisellä on oikeus paitsi hyvään elämään, myös hyvään kuolemaan, tarvittaessa hyvän saattohoidon turvin tai halutessaan viime kädessä avustettuna.”

–Tokihan Soinilla on oikeus omaan kantaansa, mutta en silti pidä järin asiallisena, että Suomessa eduskuntapuolueen puheenjohtaja leimaa kaikki toisen puolueen kannattajat tappajiksi, jotka katsovat asiakseen leikkiä elämän ja kuoleman herraa, Virri katsoo.

Päivi Räsänen kertoo omassa blogissaan, että kristillisdemokraattien kanta eutanasiaan on selkeä.

–Emme ole sellaisessa hallituksessa mukana, joka laillistaisi sairaitten tai vammaisten ihmisten surmaamisen, Räsänen kirjoittaa Puheenvuoro-blogissaan.

Räsänen kuvaa vihreitä ”tuhoisan aatteen veturiksi”. Hän kritisoi vihreiden puheenjohtajan Ville Niinistön tapaa perustella aktiivisen eutanasian tarvetta sillä, että modernin lääketieteen myötä ihmiselämää voidaan pitää yllä aiempaa pidempään.

– Eutanasiapyynnöt eivät sikiä niistä tilanteista, joissa elämää pitkitettäisiin lääketieteellisin keinoin. Moderni lääketiede ei selitä eutanasian tarvetta. Jo nyt on mahdollista luopua aktiivisista hoidoista, mikäli ne eivät enää hyödytä potilasta tai potilas niistä kieltäytyy, Räsänen sanoo.

Aktiivinen eutanasia merkitsee potilaan surmaamista esimerkiksi myrkkyruiskeella.

–Esimerkiksi sairaita, kärsiviä eläimiä on tapettu iät ja ajat. --- Jos ihmiselämän erityinen arvo luomakunnassa kielletään, silloin eläinlääketieteeseen kuuluvat keinot voidaan ottaa käyttöön ihmislääketieteessä, Räsänen sanoo.

Räsänen väittää Hollannin tilastojen osoittavan, että merkittävin syy eutanasian pyytämiseen ”ei ole kipu, vaan yksinäisyys ja pelko joutua riippuvaiseksi muiden avusta”.

–Potilaan kuolemantoive sisältääkin useimmiten kysymyksen: ”Välittääkö kukaan minusta? Olenko jo täysin tarpeeton?”, Räsänen väittää.

Räsäsen mielestä oikea vastaus vaatimuksiin eutanasian laillistamiseksi on hyvä saattohoito.

–Terveydenhuollosta löytyvät keinot hallita kipua, poistaa pahoinvointia ja lievittää mielialahäiriöitä. Pahinkin kipu kyetään poistamaan. Äärimmäisenä keinona saattohoidossa voidaan käyttää sedatointia, jolla tarkoitetaan vaikeasti oireilevan, kuolemaa lähestyvän potilaan uneen vaivuttamista tilanteessa, jossa muilla keinoin ei saada kärsimyksiin lievitystä.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Vieras mies

Räsäsen ehdottama sedatointi on käytännössä sama kuin hidastettu eutanasia.

Kaikkea se uskonto teettääkin ja Soinin kohdalla pahoja ajatusharhoja, jotka johtavat älyttömiin lausahduksiin ja kirjoituksiin.

Virkeä

Soinilla voi olla ajatusharhoja, se on totta. Hänhän kävi Amerikan ääriuskonnollisen oikeiston propagandaopissakin tässä muutama kuukausi sitten. Mitä muita periaatteita hän on kopioinut teekutsulaisilta, paitsi tietysti tämä Raamatun lukeminen erittäin valikoivasti?

Toinen tähän purkaukseen vaikuttava tekijä on se, että kuntavaalit lähestyvät ja koska Soinilla ei ole mitään oikeata asiaa ja kannatuskin on sulamassa, otsikoita pitää tehdä vaikka väkisin.

Allekirjoittanut

Tässä taas yksi hölmö, joka ei ole edes lukenut Soinin plokia ja silti katsoo voivansa arvostella sitä.

Soini on oikeassa siinä, että jos eutanasia hyväksytään vihreiden esityksn mukaisesti, niin tappamista varten pitää palkata henkilökuntaa esim. juuri vihreistä. Koko lääkärikunnalle vastuuta eutanasiahoidosta ei voi sälyttää, koska moni lääkäri kokee sen varmasti oman etiikansa vastaisena ja sen olevan ristiriidassa lääkärivalan kanssa.

Juurikin Virkeän kaltaisten hölmöjen avulla perussuomalaisten kannatus ensi kuntavaaleissa tulee olemaan maata järisyttävä. Pelko laittaa Virkeänkin kirjoittelemaan sekavia jo heti aamusta.

pur

ovat perussuomalaisille katastrofi, mitä Soinin epätoivoiset avaukset eri aiheista eivät enää muuta. Päin vastoin, käy entistä selvemmäksi että perussuomalaisilla ei ole mitään omaa sanomaa eikä ohjelmaa, puolueen ainoa toimintamalli on räksyttää toisten tekemisistä. Ei herätä kiinnostusta.

Allekirjoittanut

Veikkaisin, että kuntavaalit ovat katastrofi kokoomukselle ja demareille. Kepun kannatus on jo niin alhaalla, että niistä luvuista ei voi enää kuin nousta.

Perussuomalaisilla ei tainnut viime kunnallisvaaleissa olla ehdokkaita edes kaikissa vaalipiireissä. Nyt PS:llä on ehdokkaita 900, eli 200 enemmän kuin viime vaaleissa. Perussuomalaiset tarjoavat ainoana puolueena todellisen vaihtoehdon nykymenolle, siksi he tulevat jyräämään vaaleissa.

twentyone

Perussuomalaisilla olisi kaikki kortit käsissään tehdä tavallista kansalaista hyödyttävää politiikkaa. Juuri sitä jota vanhat puolueet ovat lakanneet tekemästä vuosikymmeniä sitten keskittyen vain omiin etuihinsa. Jostain syystä kansalta saatu historiallinen valtakirja ei ole saanut kunnollista käyttöä. Sen sijaan nähdään mm. tällaisia uskonnollisvivahteisia avauksia joista politiikassa ei pitäisi puhua lainkaan. Ei ainakaan tässä sävyssä. Pysykää ruodussa, keskittykää oikeisiin asioihin ja niiden saamiseen julkisuuteen. Sillä voidaan jotain vielä pelastaa. Näillä jutuilla edessä on todella katastrofi.

Allekirjoittanut

Suomalaisista kuitenkin valtaosa kannattaa kokoomuksen nykyistä syöksykierre-taloupolitiikkaa, joten tehän ette edes halunneet katsoa muita kortteja.

Kunnallispuolella perussuomalaiset kunnallisvaltuutetut ovat tehneet hyvää työtä, vaikka heidän määränsä onkin nykyisiin kannatuslukuihin verrattuna varsin vähäinen. Seuraavissa vaaleissa jytky yltääkin joka kuntaan ja vaalipiiriin.

pilari

sellainen hauska juttu, että käytössä on vain yksi kortti joka käytetään odotusarvon perusteella. Toki menneestä voi vetää johtopäätöksiä edellisten lupausten pitämiseen yms, mutta viime kädessä käytät äänestäjänä vain yhden kortin.

Mitä tulee alkuperäiseen juttuun, Soini on taas onnistunut nostamaan itsensä tehokkaasti esille provosoimalla sopivasti ns. varmaa nakkia. Räsänen toimii linjakkaasti ja ottaa energisesti kantaa suurella viisaudellaan kaikkeen mikä liikkuu.

Sinänsä kannatan eutanasiaa, kunhan vaikeat pelisäännöt olisivat selvät. Oppia voisi ottaa sieltä missä se jo on käytössä. Ei siihen tartte vihreitä teurastajia eikä soinilaisia jeesustelijoita sotkea.

Tom B

Persuilla on jo kaikki tarvittavat kortit, mutta kun persut ei tiedä mitä pitäisi tehdä ja jos tietäisi niin ei osaisi!
Persujen teema kuntavaaleihin on korruption kitkeminen! Ei taida persuilla olla selkeää kuvaa siitä mitä kansa on vailla ja miten asia hoidettaisiin!

pur

Vaalit voittaa se, joka saa eniten kannatusta ja paikkoja. Vaalien voittaja on kokoomus. Perussuomalaiset kamppailevat neljännestä sijasta vihreiden ja vasemmistoliiton kanssa, ja luultavasti häviävät tässäkin kamppailussa vihreille.

Allekirjoittanut

Ei Vihreillä ole oikeasti kannatusta kuin pääkaupunkiseudulla. Maakunnissa he ovat marginaalia. Ja hyvä niin.

Sama vika sosialisteilla. Pääkaupunkiseudulla ja muutemalla vanhalla teollisuuspaikkakunnalla kannatusta vielä löytyy, mutta viime vaalit ovat osittaneet sosialistit kuolevaksi ihmisroduksi.

Perussuomalaiset päihittävät vaaleissa kokoomuksen ja nousevat maakunnissa keskustan kanssa kärkipaikoille. Isoissa kaupungeissa kokoomus pitänee edelleen kärkisijansa. Suomessa on niin paljon aivokuollutta porukkaa äänestämässä kokoomusta, todennäköisesti vanhasta tottumuksesta.

Virkeä

Soini tässä ei ole lukenut asiasta kuin otsikon tuosta vihreiden puoluekokouksesta. Tai sitten Soini olettaa, että moni mahdollinen äänestäjä ei ymmärrä, mistä tässä on kyse.

Mielenkiintoista kyllä nähdä, kuinka tämä USA:sta Faux Newsilta ja Tea Party -liikkeeltä kopioitu propaganda ja valehtelu uppoaa Suomessa. Tuskinpa yhtä hyvin kuin pimeällä Amerikan raamattuvyöhykkeellä.

Allekirjoittanut

Virkeä ei vaan kestä totuutta, joka tulee Soinin suusta. Soini sai USA:ssa erinomaisen vastaanoton ja häntä ylistettiin ainoaksi täyspäiseksi poliitikoksi Euroopassa. Katainen onkin pelkkä pojankoltiainen Soiniin verrattuna.

Virkeälle suosittelisin persu-vihassaan psykiatrilla käyntiä, ja mahdollisesti lääkityksen korjaamista.

Virkeä

Sai huomiota juuri Faux Newsissa ja sen hengenheimolaisissa. Soinin päiväunissa Fox aloittaisi uutistoimituksen Suomessakin ja toimittajat siihen värvättäisiin Opus Deistä ja homma-foorumilta. Juttujen taso olisi silloin suurin piirten samaa kuin Fauxilla.

Soini taas on menettänyt uskottavuutensa jo aikaa sitten. "Tein ilmasto-ohjelmaa Brysselissä puolitoista vuotta".

Allekirjoittanut

Toivottavasti Fox tosiaan aloittaisi Suomessa uutislähetykset! Se olisi kova isku Erkko-mafialle ja YLE-suoltamalle propagandalle ja Virkeä taitaisi saada slaakin.

Esimerkiksi uutiskooste USA:n eri osavaltioista olisi jumyjuttu. Virkeä tosin katsoo tätäkin asiaa persu-vastaisten silmälasiensa takaa, joten hänen oma pieni lintukotonsa särkyisi.

KunniaTohtori

Ei ole olemassa asiaa kuin hidastettu eutanasia. Puhuttaisiin asioista oikein. Ennenvanhaan hidastettua kuolemaa kutsuttiin kidutukseksi. Ja Räsäsen ehdottama sedatointi on nimenomaan kidutusta kuolemaan asti.

Eutanasia eli sanasta sanaan käännettynä "hyvä kuolema" on ihmisen tervejärkisenä tekemä vapaaehtoinen päätös lähteä tästä paskalävestä silloin kuin haluaa ja itse päättämällään tavalla.

Allekirjoittanut

Aika ronskia tekstiä. Mitä jos lukisit Soinin plokin uudestaan, jos edes luit sitä.

Soiniahan puhuu kärsivien ihmisisten auttamisesta – ei tappamisesta, sekä kivunlievityksestä ja arvokkaasta saattohoidosta. Sitä meidän nykyinen järjestelmämme ei tee, vaan se näännyttää potilaat nälkään ja janoon. Mitä arvokasta siinä on?

On olemassa yksityisiä saattohoitokoteja, joissa hoito varmasti täyttää arvokkaan saattohoidon kriteerit. Heillehän potilas ei ole kustannus vaan tulonlähde. Julkisella puolella sairaaloiden vuodepaikoissa ei haluta makuuttaa pitkäaikaispotilaita ja siksi näännytyshoitoa suositaan. Potilaiden kuivumisen syynä on myös hoitajapula, koska nestettä juoville potilaille pitää myös vaihtaa vaippoja useammin.

Virkeä

Höpön löpön.

Soini oli päättänyt jo muuttama viikko sitten vaieta puolueensa säätiökikkailuista ja palatsikaupoista ja nostaa tietyn ajan kuluttua "kohun" jollain sopivan raflaavalla aiheella. Vihreät tarjosivat tähän nyt tilaisuuden, johon Soini lieromaisesti tarttui.

Mission accomplished. Kukaan ei muista SSoinin palatsikauppoja tai Soinin kaapista ulostuloa siunaamalla puolueen äärioikeistolaisen siiven.

Allekirjoittanut

Mistä säätiökikkailusta ja palatsikaupoista sinä piiperrät. Eihän mitään kohua ole, koska KAIKKI puolueet ovat tehneet jo aikaisemmin saman tempun. Ja ihan laillisesti.

Jos koet, että asiassa on tapahtunut jotain laitonta, niin laita ihmeessä rikosilmoitus vetämään, mutta muussa tapauksessa älä tule tänne turhia mussuttamaan.

Virkeän lääkitys ei nyt ole aivan kohdallaan. Pelkään että hän vetää vielä itsensä hirteen, kun Perussuomalaisten suuri kunnallisvaali-jytky toteutuu. Niin katkeralta äijäpaha kuulostaa.

LT

Soinin kannanotto Vihreiden, ihmisen loppuelämää koskevaan linjaukseen, ei herätä sympatioita. Soinin puheet ovat raaistuneet suosion laskun myötä. Kannanotoista voi aistia jonkinlaista hätää. Soini näyttää jostakin syystä omaksuneen Vihreiden viime eduskuntavaaleissa harjoittaman Perussuomalaisia sättivän tyylin. Tyyli ei vetänyt ja kannatus romahti.

Old Fargo

"Vihreät haluaa, että itsemurhan saa tehdä, jos siltä tuntuu. Vihreät on itsemurhaajapuolue."

Näinhän vihreät itse ilkkuisivat, jos "persut" olisi yllä olevissa virkkeissä "vihreät"-sanojen tilalla. Sanotaan siis Vihreitä itsaripuolueeksi jatkossakin, koska onhan eutanasia sama kuin itsemurha, kuulostaa vaan erilaiselta.

Asiasta: Räsänen vaikuttaa aika loogiselta. Hyvä saattohoito pitäisi saada kuntoon, niin silloin eutanasian tarve vähenisi. Suomessa potilaita jätetään mielellään yksin kotiin pilleripurkkien kanssa, joten kuunteleminen ja keskustelu olisi tärkeä osa loppuelämän arvostamista. Suomessa ehkä kuolevien saattohoitoon suhtaudutaan välinpitämättömästi ja kuoleva on eräänlainen rikkoutunut tuotantolaite, jonka poismenosta ei ole niin väliä.

Soinilta odottaisi hieman enemmän perusteluja, mitä puolestaan Räsäseltä löytyi.

IL:stä: "Jokaisella ihmisellä on puolueen mielestä oikeus omaan kehoonsa ja sitä koskeviin päätöksiin.

Puolueen uutta periaateohjelmaa valmistellut varapuheenjohtaja Oras Tynkkynen muistutti, että suomalaisten enemmistö kannattaa eutanasiaa."

>>> Suomen kansan mielipidettä ei kannata kuunnella ihan kaikissa asioissa, kuten itsemurhaajapuolue Vihreissä halutaan. Kyllä täällä lasten raiskaajille ja joukkomurhaajille kannatetaan teloittamistakin, muttei teloitustuomioita siedä ottaa lakiin. - Toisaalta kansa tietää välillä enemmän kuin hallitus, esim. puistojen puliukotkin ja mökkien mummot ovat tienneet jo kauan, että Katainen on huussipoika, mitä Kreikan tuntemiseen tulee.

Spinnu

Vihreillä ei ole ikinä ollut ongelmia heittää pöytään natsikorttia, jos kyse on ollut perussuomalaisista. Kokeillaanpa samaa lääkettä:

"Vihreät haluavat laillistaa eutanasian. Kaikki muistavat kuinka 30-luvulla natsit kaasuttivat häkäautoillaan vammaiset ja vajaaälyiset pois kuljeksimasta, ja nyt Vihreät haluavat samaa! Joko keskitysleirien uunit ovat kuumenemassa, kohta kuulemme vihreähuivisten rautasaappaiden askelten äänet rautatieasemilla..."

Noin. Ei varmaan kuullostanut mukavalta tai sopivalta repiä juutalaisten hirveä kohtalo politiikan lyömäaseeksi? Mutta tälläistä on koko ajan käytetty perussuomalaisia vastaan, jopa YLE on käyttänyt pääuutisissaan termiä "rotutohtori".

(ja anteeksi jos pahoitin jonkun mielen, se ei ollut tarkoitus, tarkoitus oli vain esimerkin voimin tuoda julki mitä mm. vihreät harrastavat politiikassa)

Spinnu

Tuo josta itse kirjoitit, on erittäin oiva huomio juuri niistä rimanalituksista joita esim. vihreät ovat käyttäneet perussuomalaisista. Kyse on erittäin typeristä aasinsilloista, mutta se ei ole estänyt heitä tekemästä tuollaisia johtopäätöksiä perussuomalaisten natsikytköksiin.

Lukisit ajatuksella ensin kokonaan mitä kirjoitin, pyydän, ennen kuin käytät "ad hominem" leimakirvestä. Et varmaan kiireeltäsi huomannut lainausmerkkejä?

Anyway. Ettei mene vallan offtopiciksi, niin itse kannatan eutanasian hyväksymistä. En silti äänestä vihreitä sen vuoksi. Ja on ymmerrettävää, että uskonnollisen vakaumuksensa vuoksi Soini vastustaa sitä.

pur

on nykyisinkin sallittu Suomen laissa, myös itsemurhan avustaminen on sallittua. Eutanasia ei tarkoita itsemurhaa eikä avustettua itsemurhaa, vaan sitä, että ihminen ei aiheuta kuolemaansa itse, vaan sen tekee joku toinen.

anttirantakivikko

Eutanasia on hyvä vaihtoehto järjisssään olevalle, parantumattomasti sairaalle. Ihmisellä pitää olla oikeus päästä kärsimyksistään.
Isäni kuoli huhtikuussa. Jälkeenpäin saimme tietää, että helmikuussa tehty vatsaleikkaus oli epäonnistunut. Leikkaava lääkäri oli antanut väärää tietoa ja suoritti kolme korjaavaa leikkausta, mutta kertoi syyksi vanhuksen heikon haavan paranemiskyvyn. Todellisuudessa selvisi vasta kuoleman jälkeen, että sisäinen vuoto oli ollut koko ajan käynnissä ja tätä kirurgi yritti epätoivoisesti salaa korjata.
Leikkaussarjan jälkeen lääkäri vaati useaan kertaan hoitotestamenttia omaiselta, joka lopulta myöntyi. Tämäkin on Valviran ohjeiden mukaan kielletty. Isäni joutui kitumaan, toki lääkkeillä doupattuna huhtikuun puoliväliin asti. Viimeisellä osastolla lääkäri päätti omaisille ilmoittamatta lopettaa ravinnon antamisen letkulla ja lääkitykset kipulääkettä lukuunottamatta. Teko oli Valviran ohjeiden vastaista. Ymmärrän, että lähdön aika tuli, mutta saattohoidosta on aina selkeästi ilmoitettava omaisille ja lähtö olisi saanut olla aiemmin.
Olisiko eutanasian mahdollisuus ollut parempi kuin em. hoitohistoria? Kyllä.

KunniaTohtori

Taas Persut menetti 10% äänestäjistään luomalla kuvan, että Persujen kanta on sama kuin Soinin natsistinen katolinen kanta.

Ja taas täällä kirjoittelee porukka asiasta mistä mitään eivät tiedä. Eutanasia eli sanasta sanaan oikein käännettynä "hyvä kuolema" tarkoitaa nimenomaan vapaaehtoista kuolemaa johon on todella monia syitä.

Saattohoito on Suomessa businesta ja tarkoittaa useimmissa tapauksissa ja lähes pääsääntöisesti kiduttavaa, hidasta, kuolemaa.

Hyvään saattohoitoon, jota Suomessa ei ole, kuuluu myös eutanasian vaihtoehto, eikä esim. Suomen käytännön mukainen tappaminen janoon.

Ottakaa selvää asioista, tutkikaa, niin oivallatte mistä puhutaan.

Tkope

Eutanasian puolustajat harvemmin makaavat voimattamina sängyissään tai pyörätuoleissaan.

Miksi eutanasiapyyntöä pitäisi viivyttää niin kauan, ettei pysty itse itseään tappamaan? Jos haluat kuolla näkemättä kärsimystä, tapa itsesi kun vielä pystyt. Eikös tämä olisi luontevampaa. Millä tavalla saadaan taattua, etteivät ahneet omaiset patista vakavaraista vanhustaan nopeuttamaan loppuaan? Ei mikään, ja jos sitä ei pystytä takaamaan, sitä tulee myös tapahtumaan.

KunniaTohtori

Mitäs jos olet terveenä ja tervejärkisenä joutunut onnettomuuteen ja halvaantunut. Mitäs jos et täysin halvaantuneena, kovia kipuja kokevana, enää jaksa elää ja olet täysin järjissäsi, tervejärkinen. Miten lopetat päiväsi jos ainoa asia mitä voit tehdä on puhua.

Kuka vain pystyy eutanasiaan. Ylläoleva esimerkki varmaan vaikensi sinutkin. Sinä Tkope ja muut miettikää mitä kirjoitatte, niin että tuntuisi niin torveilta.

Kuka vain ei nimenomaan pysty eutanasiaan. Siksi tarvitaan apua eutanasiaan.

jorma moll

Eutanasia= hyvä kuolema. Mikä se sellainen on? Eikö kuolema ole aina paha, tosin väistämätön.
Tulee mieleen, että jo käsitteen hyväksyminen on kannanotto. Prof. Jorma Palo ( jo itsekin edesmennyt) sanoi, että ihmisen todellisuuden taju muuttuu kun kuolema alkaa lähestyä. Oman kokemuksen ja vanhempien kuoleman jälkeen siihen on helppo yhtyä.

Haluamme tuskissaan huutavan eritteitä valuvan ihmisen pois. Elämällä on päätepiste. Läheisen kuolema voi parhaimmillaan opettaa meitä jäljelle jääviä.

Kuolemasta puhuttaessa olisi muistettava, että asiantuntijaa ei ole. On vain erilaisia mielipiteitä, syvällisiä, tai pinnallisia.
Ei pitäsisi unohtaa sitä, että emme tiedä mitä kuoleman jälkeen tapahtuu. Sellainenkin mahdollisuus on olemassa, että itsemurhaa tekevän hirvittävä tuska jatkuu kuoleman jälkeen samanlaisena.

Uskonnoista löytyy lohduttavia sanoja tähän. Eiköhän suuri osa uskonnoista suhtaudu itsemurhaan (myös toisen tekemänä) kielteisesti.

Tkope

koko eutanasia-asiaa marginaali-ilmiöllä. Noita mainitsemiasi ei eutanasia"potilaista" ole varmasti kovinkaan kummoinen prosentti. Lisäksi onnettomuuden jälkeinen masennus on luonnollinen. Pitääkö masentunut tappaa, vain koska hän haluaa niin? Entä synnytyksen jälkeinen masennus?

minaitse

Vihreät haluavat sulkea silmänsä elämän raadollisuudelta ja siksi he vetoavat eettisiin arvoihin, valitessaan myönteisen kannan eutanasiaan. Todellisuudessa syynä on ilmeisestikin raha ja haluttomuus olla hoitamassa vanhustenhoitoa kuntoon ja ihmiselämän arvoiseksi.

Päätös osoittaa vain henkistä keskenkasvuisuutta ja joka muuttuu kun ihminen vanhenee.

sinenmaa

Kukahan taas on ollut ehdottomassa vanhusten tappamista?
Vain eutanasian vastustajat ajattelevat eutanasian olevan
vanhusten tappamista.

Persut ovat nyt tohkeissaan, kun he pystyvät nimittämään
vihreitä tappajiksi. Tässähän on kyse ainoastan kostosta;
yksikään persu ei pysty käsittämäänm asiaa pohtivasti,
järjellä, koska heidän päämmäinen ajatus on kosto

LeoOjavuo

Timo Soinin paradigma eutanasiaan on juutalaiskristillinen
ja valitettava. Jahven sakki haluaa ihmistä riiputtaa ristillä jotta parantumattomasti sairaat tuntisivat helvetin maanpäällä. Onko tämä oikein maailmassa jossa jo tiedetään että jumalaa ei ole. Vain luonnontieteet kelpaavat
sivistyneen maailman paradigmaksi.

sinenmaa

<b>Ei pidä sekottaa uskontoon Jumalaa.</b>

Uskonto on vain loinen, joka on ottanut ihmisenmielen kontrolliinsa voidakseen jatkaa olemassaoloaan

Jumala ei vastusta kuolemaa;
Kuolemahan palauttaa ihmisen ytimen takaisin Jullen luo,
ja madotkin saavat ruokansa

Rohmar

Suomen terveydenhoidossa ollaan jo nyt tilanteessa, jossa kroonisesti tai vakavasti sairaita ei yleensä elvytetä tai pidetä keinotekoisesti hengissä.

Vanhusten osalla taas tuntuu siltä, että virkeinäkin sisään tulevat lääkitään manan majoille muutamassa kuukaudessa. Tämä tapahtuu liiallisten rauhoittavien lääkkeiden, sekä ruoan- ja nesteen puutteen yhdistelmällä.

Jos kivunhoito olisi tämän lisäksi kunnossa, niin hoitokäytäntöä voisi kuvailla kansallisena armomurha ohjelmana. Jos se ei ole, niin analyysi on lähellä Natsi-Saksaa.

Armomurhalle ei ole siis yhteiskunnan näkökulmasta erityistä tilausta. Joidenkin yksilöiden osalla näin voi olla, mutta itsensä saa kyllä hengiltä ilman vihreiden lupaakin.

sinenmaa

Uskovaisilla on suuri hätä, jos itsemurha-käsitteeseen tulisi
särönä eutanasia, eli hyvä kuolema, koska silloin uskovaiset
eivät enää voisi tuomita itsemurhaajien sieluja helvettiin.

Toisaalta, jos he nyt kieltävät tuomitsevansa itsemurhaajia
helvettiin, niin mitä kumman järkeä on vastustaa Jumalan
luokse palaamista? Täten on todistettu, että uskovaiset eivät
usko taivaaseen, vaan vain helvettiin.

sinenmaa

Miksi sitten kirjoittelet nimimerkillä?
Itse saan artikuloida kaikki, eikä se ole vaikeeta, vaan hauskaa, kun saa käyttää aivoja juuri siihen tarkoitukseen, mihin ne luotukin; omaehtoiseen ajatteluun.

Minäkin joutuisin kirjoittelee nimimerkillä, joas pitäisin aivojani vain kovalevynä, jolle ei saa tallentaa muuta kuin pyhiä kirjoituksia.

Median tähtystäjä

Hollannissa etutanasia on ollut tuomioistuinten käytännössä jotain parikyymentävuotta, laki eutanasiasta on ollut voimassa vuodesta 2002.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Eutanasia#Alankomaat

Jos oikein muistan, eutanasia tutkimusten mukaan on lyhentänyt sen valineniden ihmisten elämää alle kaksi viikkoa.

Laki selkeyttää tilannetta ainakin hoitohenkilöstön kannalta.

Katolisessa Belgiassa vastaava laki on ollut myös voimassa vuodesta 2002. Soini voi siis pitää äärimielipiteensä ihan itsellään.

Allekirjoittanut

"Jos oikein muistan, eutanasia tutkimusten mukaan on lyhentänyt sen valineniden ihmisten elämää alle kaksi viikkoa."

Kun ihminen tietää tarvittaessa pääsevänsä eutanasiahoitoon, niin hän jaksaa sinnitellä elossa pitempään. Useimmat eutanasiaa kannattavat varmaan pelkäävät joutuvansa vuosiksi sairaalaan vihannekseksi eikä ajatus houkuta.

Solina

Asia on vaikea. Lääketieteen kahittyneisyyden seurauksena luonnollinen kuolema on harvinainen, olipa eutanasia käytössä tai ei. Minusta kuitenkin tuo sedatointi on paras ratkaisu tilanteessa, jossa potilaan kärsimyksiä ei muuten saada loppumaan, mutta halutaan kuitenkin kuoleman tulevan kenekään sitä jouduttamatta. Potilas ei siinä kärsi, ei se ole kiduttamista. Toisaalta lääkärin ei tarvitse päättää toisen ihmisen elämää. Ongelmana tuntuu olevan, ettei lääkärikunta ja/tai olosuhteet kaikissa sairaaloissa salli sedatointia. Sitä ei siis yksinkertaisesti käytetä aina, vaikka se olisi selvästi tarpeen.

markiino

Koska maailmassa on liikaa ihmisiä pitäisi ihmisiä alkaa vähentämään.
Kaikkein oikeudenmukaisinta olisi tämä tehdä niin että ne jotka on saaneet elää tätä elämän herkkua kauemmin pitäisi listiä. Jos meidät kaikki yli neljäkymmentävuotiaan hävitettäisiin, jäisi silti n. 4 miljardia jäljelle.
paristasadastatuhannestatonnista ihmisjätteestä saisi myös paljon raaka-aineita kun hyvin erottaa ja lajittelee.

Ehkä tämä on seuraava ehdotus minkä maailmanpelastajat ehdottaa ja joku sitä varmasti myös kannattaa.

KunniaTohtori

Hmmm. ei yli 40 vuotiaita kannata tappaa. Ne kuolee pian kuitenkin, eikä ne enää lisäänny. Ilmaiset viinat voi antaa jotta kuoleminen viinaan nopeuttais asioita.

Mutta kaikki lisääntymisikäiset 14-35 vuotiaat naiset tulis tappaa, tai jättää joka kymmenes valikoitu yksilö ihmiskuntaa jatkamaan. Näin saataisiin väestöongelman ydin ja koko ongelma pois päiväjärjestyksestä.

Ja paras ratkaisu olisi tietenkin kolmas maailmansota. Ei muuta kuin ydinpommitetaan maapallon väkiluku sinne 400 miljoonan paikkeille, niin taas olisi tilaa elää ja olla. Persujen kannattaakin ottaa kolmas maailmansota ohjelmaansa ja sallia sodankäynti ydinpommeilla. Se olisi vastuunkantoa se. Taitaisi euro- ja kreikkakriisikin ratketa samalla kertaa.

Niin ja tämä oli satiiria.

Allekirjoittanut

Kalastaja Pentti Linkola (vihreät) on jo vuosia sitten esittänyt ihmisten määrän rajua vähentämistä. Hän kannattaa natsien filosofiaa ja eräät tutkijat pitävätkin häntä ekonatsina.

Eli ydinsodan pitäisi ilman muuta kuulua Vihreiden puolueohjelmaan, ei Perussuomalaisten, jotka kannattavat inhimillistä saattohoitoa.

ksr

Moni alkujaan hyvä asia kääntyy olosuhteiden muuttuessa huonoksi. Eutanasia, niin kuin me sen nykyään miellämme, vaikuttaa hyvältä asialta. Itselläni on kuitenkin epäily, että samalla kun avaamme portin eutanasialle, avaamme portin jollekin muulle, josta emme vielä tiedä.

Eki54

Nimittäin Soinilta. Sensijaan Jääskeläinen ja Saarakkala puhuvat usein asiaa ja omaavat enemmän kuin Soini perussuomalaisuutta johon "perussuomalainen" voi samaistua. Jätkämaisterin karismaan ja letkautuksiin perustuva kannatus on eväänsä syönyt. Soini sopii hyvin hallitukselle oppositiojohtajaksi sillä todellisuudessa äänestäjä on saanut lähinnä hiljaisuutta tai sivuseikkoja äänensä vastineeksi. Soinille tämä olotila tuntuu riittävän. Äänestäjän protestiäänet valuvat juoksuhiekkaan eikä mikään muutu. Missä näkyy Soinin suorat kannanotot Kreikan tilanteesta tai Eurosta? Onko kyse puoluejohdon muuttuneista
mielipiteistä jotka on lakaistu äänestäjiltä piiloon maton alle vaalitappion pelossa. Jos mieli on muuttunut niin olisi syytä tulla avoimesti esiin ja perustella mielenmuutos. Sampo Terhon EU-raportit tukevat asiatiedoillaan puolueen vanhaa EU-linjaa, faktat eivät ole muuttuneet. Siksi voi kysyä onko puolueen näpertelyn linjana säilyttää nykyinen kannatus korostamalla puolueen sisäistä tiedottamista ja sisäistä hengen luontia vanhoihin äänestäjiin ja vähemmän keskittyä asiaperustein saavuttamaan voitto joka johtaisi todelliseen vastuunkantoon. Nyt vaikuttaa kuin puoluejohdon tehtävä olisi kahlita opposition toiminta kun taas yksittäisissä persu-kansanedustajissa on vielä puhtia viedä Soinin aloittamaa työtä eteenpäin.

Ray

Vanhukset pelkäävät aiheesta sairaanhoitoamme ja varsinkin vanhusten hoitojärjestelmiä. Niissä he joutuvat ammattitaidottomien puoskarien vaarallisiin käsiin. Seurauksena on tolkuton lääkintä ja tappaminen janoon ja nälkään eli muumioiminen. Omaisilla on kohtuuton urakka yritää pitää vanhuksensa tolkullisina ja hengissä. Tämä on nykytodellisuus.

Sitten on tilanteita, joissa eutanasia olisi enemmän kuin paikallaan ja kaikki osapuolet sitä haluaisivat. Mutta silloin puoskarimme ovatkin elämän puolella, hupsista.

Ihmisellä on erityisasema - ihmiselle. Mutta jokainen joka ymmärtää armon käsitteestä jotakin tajuaa, että suurin rakkaus on joskus kärsimysten lopettaminen lopettamalla elämä. Muumioiminen on hirvittävää julmuutta, herätkää.

Eutanasian hyväksyminen ei ole suinkaan ongelmaton asia, enkä usko vihreiden olevan täysin jyvällä ongelmista. Oikeita asioita he kuitenkin hapuilevat.

Räsänenkin on tavallaan oikeassakin, melko paljon. Hän pohtii uskovaisuudestaan huolimatta syvällisesti. Sensijaan Soini, voi helv...tti(!), Vatikaanin pellen uskomuksia seuratessaan on täysin sokea. Ajatelkoon henkilökohtaisesti miten tahansa, mutta maallisena messiaana tuollainen uskonnollinen soopa ei käy.

Järjestelmälle ei voida noin vain antaa lupaa tappaa, siitähän tässä myöskin on kysymys. Olosuhteet voivat muuttua ja valtasuhteet muuttua. Voi tulla poikkeustiloja, vallananastuksia, diktatuuria, miehityksiä tai mitä tahansa. Yhteiskunta voi järkkyä ja pienikin muutos voi päästää helvetin irti. Mutta tällaiset lait pysyvät ja niitä taatusti käytetään ja luovasti.

Minä olen eutanasian kannalla. Ongelmia on kuitenkin paljon lain tiellä.

Allekirjoittanut

"Sensijaan Soini, voi helv...tti(!), Vatikaanin pellen uskomuksia seuratessaan on täysin sokea. Ajatelkoon henkilökohtaisesti miten tahansa, mutta maallisena messiaana tuollainen uskonnollinen soopa ei käy."

Ei sittenkään. Ray kirjoitti ihan hyvän ja asiallisen kommentin, mutta päätti sen sitten tuttuun tyyliinsä "persutteluun". Mikä tätäkin pers-Ray:kää vaivaa, olisiko hänet pitänyt abortoida jo sikiönä, hänhän on antipaavilliseen tyyliinsä myös abortin kannattaja.

Granu

Soinin kuten Räsäsen kannattaisi olla hiljaa tappamisesta,mikään muu aate kuin kristinusko ei ole tappanut vuosisatojen saatossa ihmisiä niin paljon.Katollinen kirkko,jonka vasalli Soini on, kieltää esim.kondomin käytön ja ehkäisyn, jäljet näkyvät mm.Afrikassa AIDS:n leviämisessä surmaten miljoonia ihmisiä.

Jukka Mikkola

Perussuomalaisuuden oppi-isä, edesmennyt Veikko Vennamo käytti eläessään lukuisia kertoja sanontaa ”jokainen ihminen ja jokainen elämä on arvokas”. Samalla linjalla on myös Timo Soini, joka on pitänyt Veikko Vennamoa muutenkin esikuvana toimissaan. Timo Soini on tunnustanut sen myös julkisuudessa.

Vihreiden kannanotto eutanasiaan on täysin luonnollinen jatkumo heidän esiin tuomalle ajatusmaailmalleen. Näin he paljastavat äänestäjilleen oikeat ”karvansa”. Hyvä niin, kun kuntavaalit ovat tulossa.

Käsitykseni mukaan itse vihreä liike perustui paljolti ydinvoiman vastustamisen ympärille. Se näyttää kuitenkin joutuneen nykypäivän vihreiltä sivuraiteelle. Hallituspaikat ja hallitusvalta ovat tärkeämpiä kuin periaatteet. Valta tunnetusti sokaisee helposti vallankäyttäjänsä. Näin tapahtuu tyhmille, mutta ei viisaille ihmisille. Onneksi Greenpeace-järjestö on vielä olemassa ja vastustamassa ydinvoimaa.

Mitä eutanasiaan tulee, niin on todettava, että syntynyt ihminen ei ole voinut päättää syntymästään, niin hänellä ei ole myöskään oikeutta päättää kuolemastaan.

Timo Soini ja Päivi Räsänen ovat oikealla asialla.

Ray

Eutanasiaa kannatetaan siksi, että suurin osa suomalaisista kannattaa jossakin muodossa sitä. Vihreitten eliitin valtaosa on luisunut ajat sitten tavoittelemaan lisää valtaa ja asemia. Eutanasian ottaminen ohjelmiin on taktinen veto, osa kasvun strategiaa, opportunismia ja aatteen vesittämistä. Vihreitten oma juna meni jo ja vallanhimo jäi.

Soinin katolisuus on suuri haitta, koska se ei ole vain hänen oma sisäinen kertomuksensa. Hän repii siitä ainekset näkemyksiinsä. Hän ei hyväksy ehkäisyä, aborttia, eutanasiaa, ei hyväksy tasa-arvoa, on rampa Lähi-Idän ja muissa kansainvälisen politiikan kysymyksissä. Hänellä ei ole järkevää kantaa vaikeitten sairauksien ehkäisemiseen, liikakansoitukseen, maailman syntyyn ja kehitykseen. Mutta persupuolueessahan eivät tällaiset pikkujutut haittaa.

Onneksi tiukan paikan tullen häneltä ei ulla mitään kysymäänkään.

Vihreiden eutanasiakanta on askel oikeaan suuntaan, Ehdottomasti. Muut puolueet tulevat kyllä gallupien perässä. Kasvu se kasvu. Isänmaat, kodit ja uskonnot on jo heitetty menemään tarpeettomina tästä syystä.

Allekirjoittanut

Ray:n kommenteista voisi päätellä, että Suomessa vain luterilaisuus on uskontona sallittu. Mutta näinhän ei toki ole.

Ei ainakaan minua haittaa se, mitä uskontoa Soini harjoittaa tai mitä omantunnon asioita hän pitää tärkeänä puolustaa. Ja uskon kaikkien perussuomalaisten kannattajien ajattelevan samoin. Ray:n kaltaisille olennoille tuntuu tulevan paiseita jo Soinin nimen kuullessaan. Suosittelen käymään apteekissa hakemassa jotain antihistamiinia tms. pahaan Soini-allergiaan.

Allekirjoittanut

Uskonnonvapaus on vapaus jonka huomaa vasta kun sen menettää.

Luterilaiset ovat vain pikkuriikkinen vähemmistö eri uskontojen kirjossa. Katolilaisia eli "soinilaisia" on sentään 1,4 MILJARDIA ympäri maapallon. Mutta heitelkää vaan kiviä, jos se teitä lohduttaa.

Allekirjoittanut

Yhtä hyvin kuin mullahit ja allahit, juutalaiset, buddhalaiset ja hindulaiset. Kaikilla on omat dogminsa, ja esim. muslimeilla ei ole suvaitsevaisuutta edes paavin vertaa.

Minä en ole uskovainen, mutta ei minua häiritse uskovaisten touhut. Vaikka Soini onkin puolueensa puheenjohtaja, niin hänelläkin on vain yksi ääni, joten esim. perussuomalaisten ohjelmissa en ole juuri katolilaisuutta nähnyt. Omantunnon asioista on muutenkin turha kiistellä.

Jukka Mikkola

Uskonnon vapaus on kieltämättä tärkeä asia. Se on todettu niin tärkeäksi, että se on kirjattu Perustuslakiin.

Suomen perustuslaki 11.6.1999/731

11 §

Uskonnon ja omantunnon vapaus

Jokaisella on uskonnon ja omantunnon vapaus.

Uskonnon ja omantunnon vapauteen sisältyy oikeus tunnustaa ja harjoittaa uskontoa, oikeus ilmaista vakaumus ja oikeus kuulua tai olla kuulumatta uskonnolliseen yhdyskuntaan. Kukaan ei ole velvollinen osallistumaan omantuntonsa vastaisesti uskonnon harjoittamiseen.

pilari

Uskonto määrittelee yhden ja oikean toimintamallin, mutta omatunto kehottaisi toimimaan toisin. Kuinka toimit?
Tai kuten nykypäivänä pitäisi kysyä: Kumpi voittaa?
Veikkaisin uskonnon vievän voiton yhdeksässä tapauksessa kymmenestä. Ainakin jos asiaa puidaan julkisesti.

minaitse

Todellakin hapuilua asialla kun asialla. Jotenkin tuntuu että tämä varma mielipiteistään oleva puolue, on myös lapsellisen nopea päätöksissään. Aina pitää olla sorkkimassa jotain maailman vaikeinta asiaa, että huomattais.

Hoitaisivat siellä hallituksessa elävien asioita kuntoon, kun nyt taas sinne ovat päässeet, mutta ei sama vanha meno vaan jatkuu. Vaihtaisivat edes värinsä joksikin muuksi kun vihreä se ei sovi ollenkaan tälle radikaalille vasuri poppoolle. Musta tai tumma violetti voisi olla hyvä väri.

ernoh

Soini tekee tyypilliseen tapaansa tästä politiikkaa valheellisin perustein. Kyse on siitä, että aktiiviseen eutanasiaan annettaisiin mahdollisuus niille, jotka sitä itse omalle kohdalleen haluavat. Tämä tietysti edellyttää lainsäädäntöä.

Siellä, missä aktiivinen eutanasia on laillista nykyisin, vaaditaan luonnollisesti asianomaisen oma pyyntö, joka on annettava siinä vaiheessa kun sen pysytyy antamaan oikeustoimikelpoisena. Lisäksi menettelyyn osallistuu aina kaksi lääkäriä. Kyse ei siten ole mistää heikkojen eliminoinnista kenen hyvänsä toimesta.

Allekirjoittanut

Perussuomalaiset eivät ole vielä julkaisseet omaa kunnallisvaaliohjelmaansa 2012. Se valmistunee kesän aikana. Kannattaa seurata puolueen ohjelma-sivustoja. Tähän hätään sieltä löytyy ainakin viime kunnallisvaalien ohjelma. Ehkä se antaa vähän suuntaa. Tosin kuntakentässä on nyt tapahtumassa niin radikaaleja muutoksia kokoomuksen politiikan seurauksena, että se tulee varmasti näkymään myös vaaliohjelmassa.

http://www.perussuomalaiset.fi/ohjelmat

Satunnainen suomalainen

vaaliohjelman laatijoille, käyttäkää vaan samaa CTRL + C -metodia kuin aikaisemminkin, Timo tai Jusula varmasti opastavat tarvittaessa.

Eikä sillä niin väliä mitä sinne ohjelmaan kirjoittaa, kaiken kun voi sitten vaalien jälkeen kuitata PerSselityksellä huumoriksi.

Eki54

Hallituksessa lie mietitty kuinka tämä Kreikan väliaikaisen hallituksen luppoaika meillä tulisi täyttää. Niin laitetaanpa kokkelin puisto-osasto vihreät asialle ja tällä kertaa ei homot vaan varma tärppi jonka Soini nappaa, eutanasia. Vedetään se topikiksi niin ei tarvitse muusta spekuloida. Ei tarvi Kreikka-hölmöilyjä perustella. Pettää Soininkin tilannetaju tai ainakin pääsee helpommalla kun on jotain poliittista täytettä tarjolla opposition poliittiseen tyhjiöön.

Riverman

Ei tietenkään ole mitään "hyvää kuolemaa". Kenenkään kuolemaa ei saa edesauttaa mitenkään. Jos ihminen kärsii ja kokee tuskaa, se on palkka siitä että hän on tehnyt syntiä. Mitä enemmän on tehnyt, sitä enemmän saa kärsiä. Näin sanoo raamattu ja myös paavi. Näyttää siltä, että Timo Soini on ainoa, joka osaa välittää Jumalan sanan ihmisille ja sen hän tekee vielä ymmärrettävästi. Nyt tuli lisä-ääni perusuomalaisille.

Ray

Ihmiset ovat syntiin langenneita tolvanoita, jotka siksi kärsivät synnintuskia. Siksi Jumala teurasti oman poikansa eli itsensä, että lauhtuisi, eikä olisi niin vihainen, että julmuudessaan ja mielenvikaisuudessaan rankaisisi näitä onnettomia vielä lisää.

Olkaamme siis ikuisesti kiitollisia, että Jumala suuressa hulluudessaan tämän edes keksi.

Granu

Menetin työtoverin,hyvän ystävän 52-vuotiaana.syvästi uskonnollinen opiskeli mm. hebreaa.Vatsasyöpä vei, loppu todella tuskallinen.Soinin pitäisi jättää politikka ja siirtyä maallikkosaarnaajaksi, sopisi hänelle huomattavasti paremmin, voisi puhua delleen mitä sylki suuhun tuo mutta ilman vastuuta. Kukaan ei ole tullut koskaan kertomaan mitä kuoleman jälkeen tapahtuu.

Ray

He eivät kalastele persuvesissä, mutta kyllä niissäkin eutanasiamyönteisiä kaloja uiskentelee. Ihan kaikki eivät varmasti ole hihhulikatolilaisen johtajansa manipuloitavissa. Useimmat kylläkin.

Vihreitten eutanasiakannan sanelevat pelkät tilastot, kansalaisten selvähkö ja kasvava enemmistö kannattaa sitä jossakin muodossa. Kokemukset nykymenosta omien omaisten kanssa ovat niin karseita. Heitä on häpäisty, kidutettu ja lopuksi kuivattu aivan tarpeeksi. Vihreät saavat edun.

Itse olen joutunut hyvin vaikeisiin tilanteisiin niin aborttiin kuin eutanasiaan liittyvissä asioissa. Minä halveksin sydämeni pohjasta tuollaisia kantoja, joita Vatikaanin pellen seuraaja esittää. Ihminen kieltäytyy käyttämästä aivojaan ja halveksii kanssaihmisiään luulottelujärjestelmänsä takia. No, tositilanteissa eivät katoliset naiset ennenkaikkea, mutta myöskään sivistyneemmät miehet, kysele mitään pelleajatuksiinsa vaipuneilta hihhuleilta. Elävä elämä jyrää nämä toopet.

palonola

Sivistyneet tavat kuuluvat jopa nimimerkillä kirjoitteluun.
Minusta Soinilla on täysi oikeus esittää mielipiteensä omista
arvoistaan .Soini on parlamentaarisesti valitun puolueen puheenjohtaja ,siksi pelleksi nimittely ,jos ei kysymyksessä
olisi poliitikko,saattaisi johtaa kunnianloukkaus kanteeseen.

Selkärankainen

Oletteko, murhalakeja kannattavat, itse valmiita ampumaan lähisukulaistanne päähän, jos uskotte tämän oikeasti kuolemaa haluavan? Jos olette, niin sitten olette jo oikeasti sanojenne mittaisia ihmisen eläimen arvoon alentavia kuoleman kätyreitä, mutta jos ette ole valmiita ampuman, älkää sitten vaatiko, että muut jopa työkseen olisivat valmiita pyöveleiksi.

Eikä se myrkkyruiskeesta kuoleminen ole ampumiseen verrattuna yhtään, ei yhtään, sen kauniimpaa tai lievempää tai pehmeämpää, jos jotenkin harhoissanne sellaista kuvittelette.

Brainless

Monta kertaa on käynyt mielessä jo nuorella iällä itsemurha. Elämä kun ei aina ole elämisen arvoista niin fyysiseltä kuin henkiseltä olemukseltaan. Siltikin aina kerta toisensa jälkeen on tullut todettua että on hienoa olla elossa! Nähdä kevät, ensilumi jne uudestaan ja uudestaan.

On turhan itsekeskeinen nykyinen ihmisten ajatusmaailma. Siksi ihmiset turhautuvatkin kun tyytymättömyys on integroitu ajatusmaailmaan.

Ymmärrän että on tilanteita joista ei ole paluuta, mutta eutanasia on suora viesti että "Jos et pidä täällä olosta niin voit kyllä kuollakin." Eikö parempi olisi antaa parantumattomasti sairaille tehokkain lääkitys olkoot sitten pilveä, morfiinia tai kenties jotain uutta vielä löytämätöntä.

Viktor Franklia lainaten "Keinutuolissa kiikkuva tuskin hereillä enää pysyvä vanha mummo on korvaamaton rakkauden kohteena lapsilleen ja lapsen lapsilleen".

On aivan järjetön tabu ja iso ongelma jos joku päättää ruveta hipiksi tai intiaaniksi ja katsoo nykyisen menon olevan järjetöntä. Sen sijaan eutanasiasta puhutaan kuin se olisi roskien vientiä.

Ihminen joka todella päättää kuolla ei sitä voi estää, mutta yhteiskunta ei saa antaa merkkiä että ihmisen arvo määräytyy toimintakyvyn mukaan. Ihmisellä samoin kuin kaikella elävällä on itseisarvo.

pogens

Media uutisoi sangen valikoivasti perussuomalaisten kannoista ja lakialoitteista. Yleensä perussuomalaisiin liittyvät uutiset ovat lähinnä asioita, joita perussuomalaisten kannattajat pitävät negatiivisina. Itse kannatan logiikan käyttöä tässä asiassa, eikä minulla ole kovin vahvaa mielipidettä asiaan. Ainoastaan se, että logiikkaa pitäisi soveltaa tässäkin. http://pogens.puheenvuoro.uusisuomi.fi/106421-eutanasia-ja-logiikka

TSV

Miten tämä voi olla enää edes epäselvä juttu?

Se mitä muutama jesus friikki sanoo ei merkkaa mitään.

Mutta Suomihan ei ole aito demokratia missä kuunnellaan ihmisiä, siksi täällä ei haluta kansanäänestystä missään asiassa, tämä toimii hyvin koska ei ole paljon vaihtoehtoja ketä äänestää.

Kokoomus ovelasti pysyy erillä näistä sosiaalisista asioista. Demarit möläyttelee välillä, Räsänen tiedetään kaheliksi mutta Soini se vaan ajaa aina tähän minaan. Oli sitten abortti tai eutanasia tulee se fundamentalisti katollinen näkökulma, abortissa Soini sanoi, että se on hänen oma uskonsa eikä halua "pakottaa" muita tähän, miksei nyt ole näin? Miksi hän hyökkää asiaa vastaan ja valmis pakottamaan muut tahtoonsa, yksinkertaisesti siksi ettei kyse ole naisen kehosta, jopa Soini tiesi että yksi asia missä voi pitää vähän "joustaa" on naisen kehosta määrääminen.

-rh

Ihmiselämää lääketieteellisin menetelmin vihanneksena jatkaminen on armotonta kidutusta.
äitini vielä, kun hän pystyi puhumaan, rukoili "pois pääsyä", nyt vaipoissaan enää katse hetkin kertoo samaa.
Kontakti häviää; en voi käsittää kuka hyötyy, ketä tämä palvelee?

Jukka Mikkola

”Minä vannon Apollonin, lääkärin, kautta ja Asklepioksen, Hygieian ja Panakeian ja kaikkien jumalien ja jumalattarien kautta, kutsumalla heidät todistajiksi, että tulen kykyni ja harkintani mukaan täyttämään tämän valan ja kirjallisen sitoumuksen.

Tulen pitämään vanhempieni arvoisena sitä, joka on opettanut minulle tämän taidon, ja jakamaan hänen kanssaan elatukseni, ja hänen tarvitessaan apua tulen sitä antamaan. Hänen poikiaan olen pitävä veljinäni ja opettava heille, mikäli he niin haluavat, tämän taidon ilman palkkaa ja sopimusta. Opastusta ja luentoja sekä kaikkea muuta opetusta olen antava pojilleni ja opettajani pojille sekä niille oppilaille, jotka ovat sitoutuneet kirjallisesti ja valallisesti lääkärilakiin, mutta en kenellekään muulle.

Elintapoja koskevia ohjeita tulen käyttämään sairaiden hyväksi kykyni ja harkintani mukaan: tulen torjumaan kaiken, mikä voi olla vahingoksi ja vääryydeksi. En tule antamaan kenellekään kuolettavaa myrkkyä, vaikka minulta sellaista pyydettäisiin, enkä neuvoa sellaisen valmistamiseen. Enkä tule antamaan naiselle sikiötä tuhoavia aineita.

Puhtaasti ja hurskaasti olen viettävä elämääni ja harjoittava tointani.

Niihin taloihin, joissa käyn, menen auttaakseni sairaita tekemättä tahallisesti mitään vääryyttä ja vahinkoa sekä pidättyen rakkaudesta naisten ja miesten, vapaiden ja orjien kanssa.

Mikäli parannustyössäni tai sen ulkopuolella ihmisten parissa näen tai kuulen sellaista, mitä ei pidä levitettämän, vaikenen ja pidän sen salaisuutena.

Jos täytän tämän valan enkä riko sitä, sallittakoon minun nauttia sekä elämästä että taidostani kaikkien ihmisten ikuisesti arvostamana. Mutta jollen sitä pidä, vaan teen väärän valan, tapahtukoon päinvastoin”.

Suomentanut Heikki Solin

Lähde: Lääkäriliiton nettisivu