Perjantai 17.11.2017

Poliisi iski – lisää veroja mopoilijoille

Jaa artikkeli:
Luotu: 
21.5.2012 14:23
Päivitetty: 
21.5.2012 14:29
  • Kuva: Petteri Kivimäki / STT Info Kuva
    Kuva

Pohjois-Karjalan poliisi löysi nuoriin kuljettajiin keskittyneen valvontaviikon aikana kaikkiaan 36 viritettyä mopoa.

Osaa mopoista oli muutettu siten, että ne katsottiin moottoripyöriksi, poliisi kertoo. Tällöin kuljettajat syyllistyivät ajo-oikeudetta ajoon. Tällaisissa tapauksissa nuoret kuljettajat saavat sakkojen lisäksi lisää veroja maksettavakseen.

–Moottoripyöriksi muutettujen mopojen omistajat saavat aikanaan myös veroseuraamuksia, poliisi kertoo.

Suurimmalle osalla viritetyistä mopoista oli tehty pienempiä muutoksia, jotka aiheuttivat niiden kuljettajille sakkoja ja määräyksen katsastukseen.

Ylinopeuksiin syyllistyi kaikkiaan 45 kaksipyöräisen kuljettajaa. Heistä viidellä nopeutta oli sen verran, että poliisi otti ajokortin pois ja määräsi heidän liikkumaan toistaiseksi jalkaisin.

Valvontaviikon aikana suoritettiin 750 puhallustestiä. Kolme kuljettajaa syyllistyi rattijuopumukseen.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

pilari

Säännöt on melkoisen selkeät ja pojat isien avustuksella, tai ainakin hiljaisella hyväksynnällä, virittävät menopelinsä kevytmoottoripyöriksi. Ja poliisin tehtävä on sekä valvoa että kirjoittaa tarvittaessa sakot kun sääntöjä rikotaan.

Veroseuraamukset on vain yksi osa rangaistusta. Enemmän tulee poikia vielä jurppimaan aikanaan ajokortin saamisen lykkääntyminen kevytmoottoripyörällä ajamisesta ilman korttia.

Gotti

Millä tavalla se on vaarallista? Jos suomen markkinoita varten asennetut kuristimiet otetaan pois ja mopo kulkee todellista rakenteellista nopeutta. Mopoja koskeva lainsäädäntö on oletettavasti 60 luvulta jolloin ajeltiin sorateitä ties millä pappatuntureilla.

Vesa Wasenius

Kun se pieni vero ( 150 e ) on maksettu, niin nuori saa pitää moponsa ja päästellä sillä edelleen 90 km / h...niinkö se Suomessa menee ? Eikö siitä muuta seuraa ? Lisäksi moposta saa tietenkin purkaa turhaa painoa tuovat katteet ja lokasuojat...