Torstai 19.10.2017

Suomi kielsi tekstin tupakka-askin kannessa

Jaa artikkeli:
Luotu: 
31.5.2012 12:42

Tupakkayhtiö Philip Morris Finland ei saa mainostaa savukemerkkinsä pakkausuudistusta askin ostajille, päätti sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira. Valvira on kieltänyt askin muovikalvoihin painetun tekstin ”New Design, Same Taste” (suom. Uusi pakkaus, sama maku).

Valviran mukaan tekstissä on kyse tupakkatuotteiden myynninedistämisestä, joka on tupakkalaissa kielletty.

–Valvira katsoo tupakkayhtiön pyrkineen vaikuttamaan siihen, että tupakoitsijat tunnistaisivat kyseisen merkin tuotteet myös jatkossa ja että tuotteiden myynti ei laskisi toteutetun pakkausuudistuksen vuoksi, virasto tiedottaa.

Valvira kieltää 150 000 euron sakon uhalla Philip Morris Finland Oy:tä jatkamasta tai uudistamista tiedottamista vähittäismyyntituotteissaan. Valvira kieltää tupakkayhtiötä myös muutoinkaan tiedottamasta kuluttajille edustamiensa tupakkatuotteiden pakkausten uudistumisista esimerkiksi korostamalla pakkausuudistusta vähittäismyyntipakkauksessa olevin sanallisin tai kuvallisin viestein taikka muilla tavoin.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Petri Sakkinen

Kas! Valvira asettautuu kilpailijoiden puolelle: eihän tällä ole mitään tekemistä tupakan kulutuksen kanssa, vaan yljohtaja Partanen on, minulle tuntemattomista syistä, päättänyt edistää muiden tupakkatuotteiden myyntiä.