Lauantai 21.10.2017

Kreikka järkyttyi: Uusnatsi löi naista aamu-tv:ssä

Jaa artikkeli:
Luotu: 
7.6.2012 12:48
  • Kuva: All Over Press
    Kuva
    Kreikkalaisen aamutelevision juontaja yrittää päästä väliin, kun uusnatsipuolueen Elias Kasidiaris käy naisedustajan kimppuun.
|

Kreikan vaaleissa menestyneen uusnatsipuolue Kultaisen sarastuksen tiedottaja ja kansanedustaja Ilias Kasidiarisista on annettu pidätysmääräys, kertoo kreikkalaislehti Kathimerini. Kasidiaris hyökkäsi kahden naispuolisen eduskuntavaaliehdokkaan kimppuun tv-kanava ANT1:n live-väittelyssä torstaina ja löi toista naista useita kertoja.

Ensin Kasidiaris heitti vesilasillisen vasemmistolaisen Syrizan Rena Douroun päälle. Tämän jälkeen hän löi toistuvasti avokämmenellä kommunistisen puolueen Liana Kanellia. Keskustelu muuttui päällekarkaukseksi, kun Kasidiaris ja Kanelli väittelivät Kreetan öljyvarannoista.

Ohjelma keskeytettiin läpsinnän alettua. Kathimerini-lehden mukaan Kasidiarisin kerrotaan kuitenkin jatkaneen väkivaltaista käytöstään tämän jälkeenkin.

Uutistoimisto Reutersin mukaan  Kasidiaris lukittiin ohjelman jälkeen huoneeseen tv-studiolla, mutta hän pakeni rikottuaan oven lukon. Syyttäjä antoi miehestä pidätysmääräyksen pian ohjelman jälkeen. Kasidiaris ei nauti parlamentaarista immuniteettia, koska maa odottaa uusia vaaleja eikä eduskunta ole toiminnassa.

”Uusnatsit ovat paljastaneet itsensä tv:ssä”

Liana Kanellin mukaan tapaus todistaa, miksi Kultaisen sarastuksen äänestäjien kannattaisi harkita puolueen vaihtamista, kun Kreikan uudet vaalit järjestetään kesäkuun 17. päivä. Muut Kreikan puolueet ovat tuominneet Kasidiarisin käytöksen ja ilmoittaneet, etteivät aio osallistua tv- tai radioväitteilyihin, joihin Kultaisen sarastuksen edustajia kutsutaan.

-Tämä on hyökkäys jokaista kansalaistamme kohtaan, sanoi väliaikaisen hallituksen puhemies Dimitris Tsiodras.

-Uusnatsit ovat paljastaneet itsensä tv:ssä, sanoi Itsenäisen Kreikan johtaja Panos Kammenos.

Maanantaina samainen Kasidiaris joutuu oikeuteen muusta syystä. Hänen syytetään olleen kuskina, kun autolla liikkunut miesjoukko hakkasi ja puukotti opiskelijaa Ateenassa vuonna 2007.

Henkilöt: 
Paikat: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Pekka Siikala

Tällaista ei voi taahtua Suomessa. Suomessa ei ole natsihenkisiä puolueita eikä suomalainen mies lyö naista. Ainakin viime aikoina miehet ovat uikuttaneet että naiset lyövät heitä.

Kreikassa kai juuri tämä lyöntipuolue on unohdetun kansan asialla?

Petri Luosto

"Kasidiaris ei nauti parlamentaarista immuniteettia, koska maa odottaa uusia vaaleja eikä eduskunta ole toiminnassa."

Miksi kansanedustajilla Kreikassa ylipäänsä on parlamentaarinen immuniteetti? Kansanedustaja edustaa kansaa ja täten kansanedustajalta/kansanedustajaehdokkaalta odotetaan esimerkillistä käyttäytymistä.

Juha Helin

Lyöminen on aina väärin ja raukkamaista.
Videolta näkyy, että hieman sen jälkeen kun pöydän yli lentää lasillinen vettä, tuo valkopaitainen nainen lyö vieressään istuvaa miestä jollain kansiolla tai vastaavalla ja saa sitten ns. välittömän palautteen. Että samanlaisia idiootteja molemmat, uutisissa ei vaan haluta huomioida koko tapahtumaketjua vaan keskitytään yhden, helposti leimattavan henkilön tekemisiin.

Juha Helin

Äkkinäisempi voisi päätellä että sinulla on ongelmia luetun ymmärtämisen kanssa. Missään en puolusta lyöjää, on vain väärin nostaa uutisiin yksi väkivaltainen teko ja vaieta toisesta samassa tilanteessa tapahtuneesta lyömisestä.
Eikä se vain ole niin että mies ei lyö naista, myöskään nainen ei lyö miestä. Poliittisella kannalla, ihonvärillä, sukupuolella, uskonnolla tai millään muullakaan ominaisuudella ei voida oikeuttaa väkivaltaa.
Vai onko kommenttisi taustalla kenties sellainen käsittämätön ajatusmaailma, että jos kyseessä olisi ollut kaksi miestä lyöminen olisi ollut vähemmän väärin?

Markus Kiili

En oikein ymmärrä, miten lyömistä voisi millään tapaa perustella. Kyllä kertoo aika paljon ihmisestä ja arvoista, jos alkaa toisia tuolla tavalla hakkaamaan. Jos käytös on tuollaista, kertoo se aika paljon kyvystä hoitaa asioita. Neuvottelutaidot on aika vähissä.

Naisen papereilla huitaisusta on turha meteliä nostaa. Näkihän siitä, ettei sillä ollut vahingoittamistakoitusta, vaan lähinnä mielenilmaus veden heittoon. Samaa sarjaa tuon veden heittämisen kanssa. Noloa toimintaa toki molemmat. Sen sijaan tämä mies ihan voimalla.