Sunnuntai 26.5.2019

”Ihmekone” tekee halvasta punkusta huippuviiniä – josta ei tule krapulaa!

Luotu: 
2.10.2008 08:14
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva

Ultraäänellä toimiva laite tekee halvasta punaviinistä kalliin makuista puolessa tunnissa, väittää laitteen keksijä Casey Jones brittilehtien mukaan.

Laitteen ideana on imitoida sitä vaikutusta, joka vuosikymmenien kypsyttämisellä on viiniin törmäyttämällä alkoholimolekyylejä. Laite tulee Isossa-Britanniassa myyntiin 350 punnan (noin 440 euroa) hintaan.

Ultrasonic Wine Ager -niminen laite näyttää tavalliselta jäähdytysastialta. 30 minuutissa juoman maku ”ikääntyy”, lupaa Casey Jones. Keksijän mukaan laite toimii kaikkiin juomiin, jotka paranevat kypsytettäessä – viinin ohella esimerkiksi viskiin.

Varsinaisen ihmekoneen laitteesta tekee se, että Jones lupaa myös, ettei laitteen käsittelemästä juomasta tule krapula. Jonesin mukaan ”munuaisten on helpompi imeä alkoholi itseensä” kemikaalisten muutosten takia, minkä johdosta krapula poistuu käytännössä kokonaan.

Viininvalmistaja Andre Jones (ei sukua keksijälle) sanoo Telegraph-lehden mukaan olevansa vaikuttunut Ultrasonic Wine Agerista. Andre Jones sanoo huomanneensa selvästi eron, jonka Casey Jonesin laite saa viinissä aikaan.

Jaa artikkeli:

Kommentit

viinivallu

Pankaa kylmä punkkulasi mikroaaltouuniin 7-11 sek ja kyllä ovat viinimolekyylit hinkautuneet siihen malliin, että suutuntuma on vähintäänkin kosiskeleva. Menetelmä sopinee vain rajoitetusti punkkujen alempaaan keskikastiin. Pientä ikääntymisvaikutusta siinäkin. Kannattaa kokeilla ennen tätä mullistavaa ?? ja parempaa?? keksintöä, jos viinin kanssa nyt haluaa leikkiä.

jup tottakai

Miksei siitä laitteesta tehdä kerralla isompaa versiota ja myydä viininvalmistajille, jolloin kukaan ei enää tekisi niitä huonoja viinejä, kun kaikki viinit olisi käsitelty jo valmiiksi. Valtavat säästöt tiedossa valmistajille kun ei tarvitsisi vuosikausia odottaa viinin kypsymistä.

Takakeno

Heheh... Hups, meinas kahvit kaatua syliin kun nauroin. "törmäyttämällä alkoholimolekyylejä". Ei taida olla kuitenkaan hiukkaskiihdyttimen kokoluokkaa tuo laite ja nesteessä taas kaikki molekyylit TÖRMÄILEVÄT jatkuvasti ihan normaalistikin.

Viinin kypsymisessä alkoholimolekyylejä tärkeämpi tekijä on esmes tammitynnyristä viiniin tulevat heikot maut ja tammen läpi viiniin pääsevien (vähän ja hitaasti) happimolekyylien reaktiot viinin kanssa.

Hahahaa... ai "ei krapulaa ja munuaiset imee alkoholin". Krapula taitaa vielä kuitenkin tulla alkoholin aiheuttamasta myrkytystilasta eli jos tulee viinaa, niin tulee krapulaa.
Ja miekkosella sitten munuaiset hoitaa maksankin hommia, vai ultraäänikö se senkin muutti?

semi

Mutta minulle kelpaa myös alemman tason viini ihan sellaisenaan, Us on alkanut suoltaa näitä ihme koje uutisia pikku hiljaa sivujen täytteeksi. Taisi olla aikaisemmin Ruotsalainen super-peli konsoli joka kääntää kaikki pelit zip og zap muotoon.

Mutta jos alkohollista ei tule darraa pitää olla enemmän huolisaan siitä toimiiko elimistö kuin intiaaneilla, joille darraa ei tule. Tosin alkohollismi iskee sinne myös todella nopeasti.

£orenzo

Näin kemistin vinkkelistä juttu ei ole mahdoton - melkoinen osa viinin tapaisen tuotteen käyttäytymistä on eri reaktioiden sekasotkua.

Sen sijaan todennäköisyys sille, että tässä taas yritetään rahastaa ahneita, on vielä suurempi.

Ultraäänityristoreja saa ostaa varsin halvalla - niillä on kätevä puhdistaa vaikkapa ne naapurin halvalla myymät tuplaweberit, joiden kanavat ovat muurautuneet umpeen.

Sopii myös Amalin Monoblockeille.