Lauantai 18.11.2017

”Miten saamme Jutta Urpilaisen ymmärtämään asian?”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
10.6.2012 11:04
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Pääministeri Jyrki Kataisen (kok.) ja valtiovarainministeri Jutta Urpilaisen (sd.) mukaan velkakriisin leviäminen on estettävä tukemalla Espanjan pankkeja. Oppositio uskoo, että tukilainoista on Suomelle enemmän kustannuksia eli haittaa kuin hyötyä.
|

Suomalaisen veronmaksajan ei pidä maksaa espanjalaisten pankkien asuntokuplaa, kirjoittaa kansanedustaja Reijo Tossavainen (ps.) Puheenvuoro-blogissaan.

Euroryhmän valtiovarainministerit ilmoittivat eilen, että Espanja tulee saamaan enintään 100 miljardin euron tukilainan kaatumisen partaalla olevien pankkiensa tukemiseen. Pankkien ongelmien takana on 1990-luvun “mielipuolinen asuntokeinottelu” ja ahneus, kirjoitti brittilehti The Guardian eilen. Kun asuntokupla poksahti, pankit huomasivat omistavansa miljoona asuntoa, joille ei ole ostajaa, ja lainanneensa rahaa ihmisille, jotka eivät pysty maksamaan lainojaan.

Valtiovarainministeriön mukaan espanjalaispankkien lainoittaminen on välttämätöntä, koska muuten “välittömänä seurauksena olisi todennäköisesti vaikeasti hallittava rahoitusmarkkinahäiriö”. Häiriö vaikuttaisi koko Euroopan ja näin ollen myös Suomen talouteen.

Oppositiopuolueet perussuomalaiset ja keskusta vastustavat Espanjan pankkien tukemista.

–Enää vain kaikkein eurouskovaisimmat puolustavat vääräksi osoittautunutta toimintalinjaa, kirjoittaa Reijo Tossavainen.

–Ongelman ydin on siinä, että miten saada Alexander Stubb, Jyrki Katainen ja Jutta Urpilainen ymmärtämään sama asia, hän katsoo.

Tossavainen epäilee rahojen “valuvan jälleen Kankkulan kaivoon”.

–Liian suuri osa siitä summasta on revitty suomalaisten selkänahasta. Sinun ja minun, hän kirjoittaa.

Valtiovarainministeri Jutta Urpilaisen mukaan Suomi vaatii vakuuksia, mikäli Espanjaa tuetaan väliaikaisen vakausrahaston kautta. Jos tuki hoidetaan pysyvän vakausmekanismin kautta, vakuuksia ei Urpilaisen mukaan tarvita.

–Urpilainen kertoi tänä aamuna, että tällä kertaa “vakuuksia” ei tarvita. Joopa joo. Eihän niitä tarvita, koska niitä ei ole edes muodollisesti saatavissa kuten tässä hieman aikaisemmin. Sumuverhon käyttö ei ole enää mahdollista, Tossavainen tulkitsee.

Kansainvälinen valuuttarahasto ja Yhdysvallat ovat kiitelleet Espanjan "pelastamista". Myös OP-Pohjola-pankin pääekonomisti Reijo Heiskanen kiittelee päätöstä MTV3:n haastattelussa. Heiskanen uskoo ratkaisun rauhoittavan markkinoita merkittävästi.

Tulisiko Suomen osallistua Espanjan pankkien tukemiseen?

5816 ääntä annettu
Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Jukka Mikkola

Edesmenneellä isälläni oli sanonta ”mihin suuntaan pallo alkaa pyörimään, siihen suuntaa se pyörii loppuun saakka”. Tämä on totta tässäkin tapauksessa. Hallitusvastuussa oleva eliitti ei tule myöntämään sitä, että on lähdetty kulkemaan ”vääriä polkuja”. Se olisi heidän taholtaan poliittisen uran loppu ja vaarana olisi joutua ihan aidosti vastuuseen toimista Lissabonin sopimuksen 125. artiklaa vastaan.

Suuri joukko maamme kotitalouksista joutuu näiden lainarahan ja lainatakuiden myöntämisen myötä ”rahoitusmarkkinahäiriöön” tulevaisuudessa. Sitä edesauttavat mm. tulevat välillisten ja välittömien verojen korotukset.

christinaholm

VAADIN presidentti Sauli Niinistöä lopettamaan osallistumisen tähän VARKAUTEEN jota Suomen hallituksen kautta on harjoitettu jo viisi vuotta luovuttamalla LUVATTA veronmaksajien varat ulkomaisille pankkiireille. Kysymyksessä näyttää olevan kansainvälinen JÄRJESTÄYTYNYT RIKOLLISUUS ja sen pyramidihuijauksen tukeminen hämäräperäisin hallinnollisin keinoin rahaliiton kautta on laitonta. Suomen kansa EI ole antanut eduskunnalle valtuuksia tehdä kansainvälisiä SALAISIA sopimuksia joiden seurauksena Suomen Tasavalta on joutumassa vararikkoon ja sen kansalaiset lisääntyvään kurjuuteen

Janne Linna

Ja mistäs ne pankkien "pelastus"rahat oikein tulevat???.

Vastaus: Pankkien "pelastus"rahat lainataan Pankeilta!!!.

Ja sinä maksat, rakas veronmaksaja.

Hallituksen "vastuu" kestää 4 vuotta kerrallaan. Näistä "pelastus"paketeista seuraavat velat kestävät paljon kauemmin. Älkää uskoko näitä valehtelijoita.

Johan Von

En ymmärrä puheitanne Ei Katainen, Urpilainen eikä kukaan muukaan anna rahaa minnekkään ilmat teidän suostumustanne. Tai toki muutamassa asiassa erimieltä olevana, joita yritän korjata. Eduskunta ja hallitus on siinä mukana ja te olette heitä sinne äänestäneet. Jos vielä ette ole ollenkaan äänestäneeet niin aivan turha valittaa. Kaikki hallituksen päätöksen ovat meidän hyväksymiä. Jokaisen pitää se käsittää. Ja toistaiseksi kaikki heidän tekemät päätökset ovat olleet myös minun hyväksymiä. Joskus kyllä olisi pitänyt viilata enemmän. Näistäkin olen heitä yrittänyt valaista. Miksi demokratia on niin vastenmielistä. Pitäisikö täällä hallita joku Stalin, Hitler, Ceucesku Amin, Hussein Gaddaff, jne. Näitäkö haikailette. Minä en ainakaan. Jos teillä on viisaita ajatuksi niin tuokaa ne esiin älkääkä mäkättäkö perussuomalaisten itkijöiden mukana

Kaarlo Hedström

Niinpä. Suomen kansa äänesti kokomuusta ja demareita ja sillä siisti. Sitä saa mitä tilaa. Demarit saa nyt nauttia työpaikkojen vähenemistä. Sitähän demarit on toivoneet. Kokoomusta äänestäneet julkisen sektorin piilososialistit näkee pian kauhukuvien toteutuvan, kun julkinen sektori ajetaan alas.

Muistakaa muuten, että kokoomus ja demarit vei suomen euroopan unioiniin ja muistakaa ennenkaikkea se, että demarit Lipposen johdolla vastustivat kansanäänestystä Eurosta ja estivät sen kokoomuksen myötätuella. Kansa olisi äänestänyt väärin, kuten Tanska ja Ruotsi, jotka säilyttivät omat valuuttansa. Ja niillä menee nyt hyvin.

Mikael Kielonen

Maailman eliitin Bilderberg-tapaaminen nousi suureksi kohuksi Suomessa. Etenkin Jutta Urpilaisen valehteluksikin luonnehditut lausunnot ovat aiheuttaneet kansanedustajissa asti keskustelua ja paljon kysymyksiä on herännyt hallituksen toimista viedä Suomi kohti totalitarisista Uutta Maailmanjärjestystä.

10.06.2012 Hallituksen Korruptio: Bilderberg ja Eurokriisi - Mitä tapahtuu suljettujen ovien takana? http://hallituksenkorruptio.blogspot.fi/2012/06/bilderberg-ja-eurokriisi...

06.06.2012 Hallituksen Korruptio: Eurokriisi pahenee ja Espanjalaiset kerjäävät nyt rahaa http://hallituksenkorruptio.blogspot.fi/2012/06/eurokriisi-pahenee-ja-es...

04.06.2012 OM-Uutiset - Osa 25: Facebook, Internet, Eurokriisi ja Talous, Bilderberg, Earth Changes) http://om-uutiset.blogspot.fi/2012/06/oravanpyora-matriisin-uutiset-osa-...

11.05.2012 OM-Uutiset - Osa 18 (Hallituksen korruptio, Saturnus Black Cube Kultti, Eurokriisi, Pörssimanipulaatio)
http://om-uutiset.blogspot.fi/2012/05/oravanpyora-matriisin-uutisia-osa-...

Sauli Niinistö - Uusi Maailmanjärjestys (New World Order NWO) Illuminati
http://www.youtube.com/watch?v=NTM57NS5_DM

Jutta Urpilainen - Uusi Maailmanjärjestys (New World Order NWO) Illuminati
http://www.youtube.com/watch?v=hCY6cSdY1gE

Kimmo Schneider

Voi olla jopa mahdollista, että jossain laskeskeltu, mikä on ns. maakohtainen sietokyky "avunannolle". Meillähän se todennäköisesti on niin, että kun Jyrki ja Jutta komentavat, päät hieman kumartuvat kuin kovassa löylyssä, mutta siinä kaikki. Kyllä kansa kestää, vaikka vähän nurisee.

Toivottavasti em. ei ollut vihapuhetta. Enää en kykene sitä itse kunnolla sitä määrittämään. Tässä ajassa kun ei voi odotella Ladaa ja nahkatakkeja hakemaan. Nykyäään hakijoilla taitaa olla Reilun Kaupan pusakat, hiljaiset hybriautot ja jaloissa koripallotossut.

D Ravén

Jutta ja Jutan savuverhot. Ensin oli vakuudet, niin mainiot ettei kenellekään muulle kelpaa. Nyt sitten pankkituki, joka pitää kierrättää Espanjan valtion kirstun kautta pankeille, jotta sitä ei voisi kutsua suoraksi pankkitueksi.

Jutasta on kyllä kehkeytynyt pesunkestävä poliitikko. Hän on oivaltanut poliitikon arvokkaimman taidon: kuinka urinoidaan äänestäjien okulääriin.

Tuomo Kuusela

Näillä ministereillä ei tunnu olevan mitään tolkkua talouden hoidossa. Ei ole vastuuntuntoa, eikä ymmärrystä mihin tämä johtaa. Suomella on velkaa n. 15 000€ kansalaista kohti. Jokainen tukipaketti on kasvattamassa tuota velkaa. Jos ei heti, niin vuosien päästä kun riskit realisoituvat. Ja loppua kierteelle ei näy, vaikka heidän mukaan lopun piti jo tulla. Eivätkö he ymmärrä että Suomi jää meidän jälkeemme lapsillemme, velkoineen. Mitä enemmän velkaa, sitä vaikeampaa tulevilla sukupolvilla tulee olemaan. Te kasvatatte Suomen kansan velkapiikkiä, kiitos Kokoomus ja SDP.

Onko meillä vaihtoehtoja tukipaketteihin osallistumiselle? Hallituksen mukaan ei ole. Ja tätä valheellista kuvaa syötetään Suomen kansalle. Paketteihin osallistumista perustellaan monilla argumenteille, jotka tuntuvat kaikki maalaisjärjen valossa enemmän tai vähemmän pelkältä pelottelulta.

Vaihtoehto nimenomaan on. Kaiken oikeuden ja kohtuuden mukaan Suomalaisten, joilla ei ole mitään osuutta kriisin syntymiseen, ei pitäisi myöskään olla mukana pelureiden virheitä maksamassa. Soini on yli kaksi vuotta puhunut miten Euroopassa tulee käymäään, eikä ole ollut väärässä. Lisää järjen ja tolkun miehiä Suomen eduskuntaan.

Jukka Mikkola

Hyvä kommentti. Vaihtoehto löytyy. Lissabonin sopimuksen 125. artiklan mukaan Suomi ei ole vastuussa jäsenvaltioiden veloista tai niiden muista taloudellisista sitoumuksista. Lissabonin sopimus on niin kuin se on kirjoitettu, ei niin kuin se luetaan tai ”kavereitten” kesken kulloinkin sovitaan.

Aki Terentjeff

Mielestäni viisain teko olis nyt saada kansalle valtaa, koska muuten mistään ei enää tule mitään koska "tunarit" hoitaa mommat poskelleen.
Joten jos äänestätte jotain muuta kuin muutos 2011 puoluetta hyväksytte nykymenon, niin yksinkertaista se on.
Jos taas äänestätte suuressa viisaudessanne valtaa kansalaisille olette sananne mittaisia. Mikä tässä on vaikeaa?

Kaarle Akkanen

Mandra
Samaa virttä hoettu kaksi vuotta. Taivas tippuu niskaan jos emme lähde myös tähän ja tähän ja tähän jne. mukaan! Vaikutelma on tämä. Kirjoittakaa pian tulevia avustuseriä varten virrelle uusi sanoitus. Tämä vinkkinä kärkiministereiden taustajoukoille

Johan Von

Ei vaan sitä enemmän on maksajia. Älä koskaan epäile, että lainoja saa anteeksi ne varmasti aina peritään joltain takaisin. Ja varmaa myös on että nyt kuseessa olevien maiden kansalaiset maksan niitä pois ja vielä heidän lastenlapsensakkin maksaa niitä. Velasta ei kuolemakaan eroita. Sen jälkeen jäljelle jääneet maksavat niitä. Anteeksi antaminen tässä tarkoittaa kun väsytää odottamaan takaisin saamista. Niin voidaan tehdä sopimus, jos maksat nyt vaikka puolet niin unohdetaan loppuosa. Sitä kun mieluummin otetaan rahaa heti vaikka vähemmänkin kuin odotetaan sitä esim 10 vuotta. Tämä on vanhastaan tuttua kaupankäyniä. Mutta velka on niinkauan velkaa kun ei sopimusta tehdä, että se on maksettu.

Markku Peltola

@Jussi Luukkonen, Just näin.
PIIGS-mailla ei ole aikomustakaan maksaa velkojaan, ei EU:lle, ei Suomelle.
Esim Kreikka tekee velkojensa kanssa taas "Kreikat" eli jättää velat maksamatta. Muut EU-maat ovat ottaneet opiksensa. Myös Urpilainen on tainnut hoksata pelin hengen 'Ota velkaa, älä maksa'. Siispä kasvatetaan Suomenkin velkaa surutta, koska ei ole aikomustakaan maksaa noita velkoja. Pääasia että raha kiertää ja sairaaksi asti ahneet Bilderpertit rikastuvat.

Erkki Penttinen

Voi tätä jatkuvaa marmattamista asioista joihin itsekin on osasyyllinen.Ei nämä kaikki marisijat
voi olla Soinin porukkaa joka nyt pysytteli pois tuosta Katastrofi hallituksesta.Teille annan vapautuksen rippituolissani mutta kaikki jotka ette käyneet äänestämässä tai äänestitte nyky-
hallituspuolueita niin suu suppuun ja kotiin häpeämään.