Lauantai 25.11.2017

Venäjän Suomi-ilmiö yltyy: 858 000 000 € Suomeen

Jaa artikkeli:
Luotu: 
14.6.2012 08:31
Päivitetty: 
14.6.2012 08:53
  • Kuva: Lasse Lehtinen / Uusi Suomi
    Kuva
    Turisteja Helsingissä.

Venäläisturistien kiinnostus Suomeen ei osoita hiipumisen merkkejä. Tilastokeskuksen mukaan matkustus Venäjältä Suomeen kasvoi 27 prosenttia vuonna 2011 verrattuna edellisvuoteen.

Kaikista Suomeen saapuneista matkaajista 45 prosenttia saapui Venäjältä. Venäläiset kantoivat Suomeen vuoden aikana lähes miljardin euron verran tuloja, huikeat 858 miljoonaa euroa. Kaikkiaan ulkomaiset matkustajat toivat Suomeen vuoden aikana yhteensä 2,2 miljardia euroa.

Venäläisturistit käyttivät vierailupäivää kohden keskimääräistä turistia enemmän rahaa. Kaikkien ulkomaisten matkustajien keskiarvo oli 60 euroa päivässä, kun Venäjältä tulleiden päiväkohtainen kulutus oli keskimäärin 111 euroa.

Venäjältä tuli Suomeen noin 3,3 miljoonaa matkailijaa vuoden aikana. Kaikkiaan Suomessa vieraili 7,3 miljoonaa ulkomaista matkustajaa vuonna 2011. Matkustajamäärä kasvoi 17 prosenttia vuodesta 2010 eli yli miljoonalla vierailijalla.

Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen ja Matkailun edistämiskeskuksen yhteisestä Rajahaastattelututkimuksesta.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Jaakko Kölhi

Loistavia uutisia! Toivottavasti nämä tosiasiat vihdoin karkoittavat monia suomalaisia vaivaavan nihkeän suhtautumisen venäläisiin ja venäläisyyteen.

Venäjän kieltä tulisi myös meilläpäin opiskella enemmän - siitä on konkreettista hyötyä työelämässä, toisin kuin monista muista kielistä, joita opiskellaan enemmän.

Tapani Rouhiainen
Vastaus kommenttiin #5

Siksi nimenomaan voisivatkin vihdoin palauttaa maat omistajilleen. Ne maat jotka Neuvostoliitto kommunismissaan otti, voisi kommunismista irtautunut Venäjä palauttaa.

Miksi Venäjä voisi jatkaa Neuvostoliiton aiheuttamia vääryyksiä?

Anna Saukkonen

Suomettumisen uusinta. Äkkiä se historia painuu unholaan, suomalaisten sietäisi hävetä- Maanomistusoikeus venäläisiltä pois, muuten meillä on täällä uudet isännät kymmenen vuoden sisään. Vastavuoroisuutta ei ole, Suomi nöyristelee Venäjän edessä. Tyylikkäästi ja elegantisti vaan vaikeuttamaan rekkojen pääsyä Venäjätä tänne, jotta siellä tajuttaisiin, että osataan sitä meilläkin. Ja ihan naurattaa ihmisten naivius- Ei kai kukaan nyt tosissaan voi ehdottaa viisumivapautta?? Käymään saa tulla turistina, mutta sitten takaisin omaan maahan, kiitos tack! Ja venäläiset voivat opetella englantia ja tulla vastaan länsimaisissa toimintatavoissa, emme ole mitään heidän nöyriä alamaisiaan.

Pekka Roivanen

Venäläiset toisivat Suomeen enemmän rahaa, jos viisumit poistetaan ja pelkkä passi riittää matkustamiseen rajan ylitse.

Yhden matkan viisumin hinta on melko kallis. Se maksaa lähes saman kuin matka ja viisumin hinnalla, muistaakseni 70 € Suomesta Venäjälle, yöpyy yhden yön. Voi olla, että Suomen viisumi on edullisempi.

Rajalla passit tarkistetaan. Viisumi on turha riesa ja vähentää turismia puolin ja toisin.

Kaakkois-Suomen talouselämälle on varmaan tosi tärkeää, että venäläiset asiakkaat pääsevät helposti ostoksille.

Tapani Rouhiainen

Kun viisumi poistuu, ottaa Venäjä käyttöön maksullisen turistikortin, jota voi anoa ennen matkaa kuten viisumia nykyään. Turistikortin voimassaolo tarkastetaan Venäjän rajalla passitarkastuksen yhteydessä.

Lopputulos: Mikään ei muutu suomalaiselle turistille.

Jarmo Kanerva

Nyt kun hallitus on leikannut Suomen kilpailukyvyn ja karkoittanut teollisuutta pois eikä jälkiteollinen eikä vihreätoiminta ole tuonut rahaa Suomeen, voidaan työttömistä kouluttaa turismin ammattilaisia. Työvoimapulaan saadaan ulkomailta lisäapua, kuten tähänkin asti. Verotuksen takia suomalaiset eivät ole voineet omistaa yrityksiä ja ne onkin jo ulkolaisessa omistuksessä pääsääntöisesti monella alalla.

Hallituspuolueiden politiikan takia suomalaiset osaavat pääsääntösesti vain ruotsia englannin lisäksi. Koulutettuja venäjänkielisiä saadaan tietysti entisiltä ja nykyisiltä venäjän alueilta. Ruotsin ja suomenkieliset voivat toimia aputehtävissä, kuten pukeutua kansallis- ja rooliasuihin, kuljetella poroilla turisteja, siivota tai tarjoilla ruokia. Osa voi joukua.

Nokia potkii 3700 insinööriä ja muuta pois. Toiminnan automatisoiminen vapauttaa lisää väkeä. Suurten ikäluokkien eläköityessä ei usein julkisia työpaikkoja täytetä, joten se ei ime työvoimaa.

Suomesta tyrehtyvä kassavirta voidaan korvata alentamalla elintasoa ja myymällä kansallisomaisuutta lisää pois. Hallitus voisi saada lisää lahjoitettavaa pois myös eläkevaroista, koska sitä ei heti huomata. Tähän on jo ryhdytty.

Eutanaasia laillistamista voi hallitus myös miettiä ja vanhusten hoidolle sopivaa hoitokattoa, nuorten priorisointia ja säästöjä terveydenhoidossa. Huhujen mukaan on myös tutkittu parantaisiko tilannetta jos alettaisiin suosimaan vähäpäästöisiä kaksipyöräisiä, kuten mopoja ;)

Erkki Penttinen

Olet Jarmo oikeassa kielen suhteen ja sanoisinkin että venäjänkielen opiskelu näin yli 6 kymppisellekin kannatti sillä työllistin sillä itseni ja pienen eläkkeeni lisätulo on aivan mahtava
apu .Ruotsinkielen opiskelu pois pakosta ja tilalle venäjä sillä siellä riittää tarvetta suomalaisille venäjää osaaville.

Pekka Lampelto

Olen ymmärtänyt, että venäläisten ei tarvitse maksaa arvonlisäveroa shoppaillessaan Suomessa. Korjatkaa, jos ei pidä paikkaansa.

Minusta kannattaisi pyrkiä rahastamaan Suomen markkina-alueella venäläisiä kuten fiksun maanomistajan kuuluu. Siitä voisi tulla melkoinen rahasampo. Tuostakin summasta oltaisiin saatu joku 170 miljoonaa ALV:nä. Viisumivapaudella voitaisiin pyrkiä lisäämään tänne tuloa, jotta ALV:tä saataisiin lisää.

Marja-Leena Kuronen

Samalla laillahan suomalainen saa tehdä taxfree ostoksia EU:n ulkopuolella! Nää verosopimukset ovat vastavuoroisia. Kyllä niiden pikkuliikeiden ostokset sisältää alvin, kun se paperisota on liian mutkallista muuten. Isot tavaratalot ovat kyllä järjestäneet alvin takaisinhakupisteen. Kaikki ei ole niin yksinkertaista kuin sen luulisi olevan! Vai kuvitteletko, että EU:n ulkopuoliset turistit ostavat ravintolassa, kahvilassa jne tuotteet alvittomina! Eli ihmiset saavat töitä, yritykset tuottavat paremmin ja valtio säästää työkkärirahoissa! Siis kaikki EU:n ulkopuoliset turistit voivat ostaa tax-freenä, kun heillä on esittää tarvittavat asiapaperit!!!

Richard Jarnefelt

Venäjästä pitää tehdä ystävä. Kyllä ystävien kesken voi sitten Karjalastakin puhua.

Turistit ovat tervetulleita, ja viimeistään nyt mielipuolien / lahjottujen päättäjien pitää uskaltaa lopettaa pakkoruotsi, jotta tilaa saadaan mm. venäjän opiskelulle.

jukka saksala

Kunhan on riittävä tulli ja rajavalvontalaitoksen vartiointi, sekä tarpeeksi poliiseja pitämään venäläinen järjestäytynyt rikollisuus aisoissa, niin matkustakoot suomeen.
toivottavasti ette unohda mihin maahan ne polkupyörät ja autot varastetaaan ja viedään edelleen, ja mistä niitä huumeita maahamme tulee. Haluatko naapuriksi Igorin joka ajelee uudella mersullaan autosi viereen parkkiin ja päivät pitkät ujuttaa huumeitaan katumarkkinoille ja lapsiesi ulottuville, jos ja kun maksujen kanssa tulee ongelmia niin mukiloivat lapsesi ja kaikki on niin hienosti, on omat mökit suomessa ja kaikkea muuta mihin sinulla ei rehellisenä ikinä olisi varaa.

Isänmaanpetturit: ... Ovat Ne jotka veivät suomen väkisin eu:hun...siellä mätämunalätäkössä sitä nyt ollaan, Nostetaan nyt esille ne vaikuttajat jotka meidät ja tulevat sukupolvet lyhytnäköisyydellään euroopan maksumiehiksi laittoivat.!
Poliitikko on se suurin rikollinen, nostaa isot eläkkeet, eikä tarvi kantaa vastuuta tekemisistään kauaa, kun jo uudet tollot astuvat tilalle järkevine ideoineen oman maineen kasvu ja oman taskun mammona mielessään.