Lauantai 21.10.2017

11-vuotias kuoli – rattijuopolle neljä vuotta vankeutta

Jaa artikkeli:
Luotu: 
28.6.2012 15:12
  • Kuva: Petteri Paalasmaa /Uusi Suomi
    Kuva

Helsingin Viikissä 11-vuotiaan tytön yli ajanut Jani Petri Juhani Päivinen tuomittiin tänään neljän vuoden ja kahden kuukauden vankeusrangaistukseen Helsingin käräjäoikeudessa.

Tuomio tuli törkeästä rattijuopumuksesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, törkeästä kuolemantuottamuksesta ja liikennepaosta.

Jani Päivinen oli 3. tammikuuta ajanut ylinopeutta Viikintiellä, jossa nopeurajoitus on 50 kilometriä tunnissa. Hän oli nauttinut alkoholia ennen lähtöään.

Päivinen törmäsi suojatien kohdalla 11-vuotiaaseen lapseen, joka kuoli törmäyksen seurauksena.

Törmäyksen jälkeen Päivinen jatkoi matkaansa pysähtymättä.

Toistuvasti rattijuopumukseen syyllistynyt Päivinen on myöntänyt teon.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Mikko Taajama

Suomessa saa autolla tappaa. Saat olla moninkertainen rattijuoppokin ja ajaa törkeätä ylinopeutta suojatiellä lapsen kuoliaaksi ja neljä vuotta tulee. Hyvällä käytöksellä selviät kahdella ja taas tämä maanteiden ritari on vapaalla. Ei muuta kuin jallupullon korkki auki ja kaasu pohjaan. Pois alta rsut ja männynkävyt !

Marja Kallio

Ei ole ihmishenki minkään arvoinen suomessa, onko suomalaiset rupusakkia ?
Suomessa saadut tuomiot ei mene oikeustajuuni. Kuinka voikin asia olla noin nurin kurin?
Uhrin läheisiä ei myöskään auteta uudellen elämään, vaan jäävät valtavaan suruun omin neuvoin. Miksi aina vääryys voittaa ja rikollisia paapotaan ?

Jouni Minkkinen

Tyhmyydestä sakotetaan... Näinhän ne rangaistukset menee.
Jätät verottajalle jotain ilmoittamatta niin häkki heiluu. Tapat ihmisen niin likimain päähän paijataan... Ok, saihan tää neljä vuotta mutta kaveri on ajanut jo toistuvasti kännissä. Oikea tuomio olisi ollut suoraan tuplat, jolloin olisi ehkä oikeasti istunut sen neljä vuotta.

Matias Gerlich

Se mikä näissä viime aikojen rattijuoppojen aiheuttamissa kuolemantuottamuksissa pitäisi sisäistää olisi näiden rattijuoppojen paapomisen lopettaminen. Perusperiaate pitäisi nyt kaikilla olla se, että niin hyvää tuttavaa ja kaveria ei sitten täällä tallusta että häntä alettaisiin suojelemaan. Jos näette vaikka kuinka hyvän tuttavanne ajavan humalassa autolla niin ei muuta kuin soitto poliiseille.

Heikki Ojala

luojan kiitos ei ole koskaan ollut mitään hinkua rattiin humalassa. Väitän tajuavani jopa sammumispisteessä että jos ajan auton(i) romuksi sitä ei korvaa mikään vakuutusyhtiö, ja jos ajan jonkun päälle sitä ei korvaa mikään ja siitä jäisi loputon morkkis. Tuomio olisi kuolemantuottamuksestakin tosin melko mitätön tässä oikeusvaltiossa jossa nettikirjoittelusta ja demlanilkkien yms.makthavarien uhmaamisesta saa sakkoa ja vankeutta.

Heikki Ojala

ai ei vai? Kyseessä on IHMINEN ja nyt on kyse ihmisoikeuksista! niin hänen omassa kulttuurissaan autojen rassaaminen ja niillä hurjastelu vauhdeilla joilla tiellä pysyy jos pysyy, myös Suomessa lailisen etanolin vaikutuksess,a on kulttuuria ja siitä pitäisi tehdä uskonto jota koskeviss asioissa ei oikeusmielesssä järkisyillä ja todisteluilla olisi enää merkitystä. Sellin auto tai hepommin mahdolisuus viikottain käydä rdalla, tai kadulla.